Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
23.05.19 21:21

"Rosenborg sviktet i behandlingen av Nicklas Bendtner.

 

Kjøpet av en internasjonal stjernespiller var noe helt nytt for Rosenborg, og det ble tidlig pratet om at prosjektet innebar et element av gambling. I tillegg til et skyhøyt sportslig toppnivå, ble Bendtner forbundet med uheldige saker som promillekjøring og slagsmål.

Mye taler for at RBK-ledelsen allerede da var blitt såpass blendet av å ha halt i land kontrakten med den danske stjernen at de glemte å lage en god nok strategi for å få maksimalt ut av handelen.

For slik denne historien har utviklet seg, er det ikke bare Bendtner som har sviktet. Det samme har RBK-ledelsen gjort. Bendtner fikk rett og slett ikke den behandling en type som ham fortjener.

I det legger jeg tydelige rammer og grensesetting.

Umiddelbart etter at overgangen var klar dukket potensielle konfliktsaker og debatt om særbehandling opp. Om at den nye store RBK-profilen ikke stilte opp for mediene, at han spilte med Nike-sko i en klubb som har avtale med Adidas, at han løp for lite og kom til for få sjanser.

Tross en del problemsaker, ble Bendtner en stor hit i sin første sesong. Et tankekors er at kjøpet ville ha blitt sett på som en suksess om Bendtner hadde blitt solgt i fjor sommer. Men etter vrakingen til den danske VM-troppen har oppholdet i Trondheim stort sett vært en pine. Nå handler det om å få på plass en mest mulig lykkelig skilsmisse.

Jeg tror Bendtner ville ha satt pris på klare rammer. De aller fleste ønsker å bli stilt tydelige krav til. En slags misforstått snillisme fra Rosenborg-ledelsen ser ut å være en årsak til at drømmekjøpet endte slik det gjorde.

Det er ikke slik at alle i en gruppe skal behandles likt, tvert imot. Hvis Bendtner hadde prestert på toppnivå, dratt lasset på trening hver eneste dag og løftet sine medspillere mot et nytt nivå, kan det være at de mange reisene ut av landet og spesialbehandlingen hadde vært spiselig.

Kan hende hadde det også vært riktig.

Men når spilleren underpresterer, skaper langvarig støy som følge av en voldsdom og ofte lar være å svare for seg når pressen ønsker å spørre, til forskjell fra normal praksis i RBK, er det fullt forståelig at lagkompisene reagerer. Det samme når han reiser bort i perioder hvor resten av spillerne oppholder seg i Trondheim.

Det er grunn til å rette søkelyset mot Stig Inge Bjørnebye, som har hatt ansvaret for sportslig avdeling både under Ingebrigtsen, Rini Coolen og Eirik Horneland. Hva var strategien da Bendtner ble hentet? Med tanke på Bendtners historikk, hvilke tiltak ble satt i verk for å unngå at tiden i RBK skulle ende som i flere av hans tidligere klubber? Hvor tydelig var klubbledelsen på krav og grensesetting?

Bendtner ser ut til å ha manglet en Eggen-type som ga beskjed om hva som ikke var godt nok og hvor Bendtner måtte forbedre seg. En som rett og slett slo i bordet og sa: «Det er slik vi gjør det i Rosenborg!». I stedet ble sviktende spill forklart med at medspillerne ikke hjalp ham nok.

Måten den danske stjernen er blitt behandlet på de siste ukene, der han har havnet helt ute i kulden, er også helt nytt i Rosenborg. Det skjer ofte i utlandet, men er sjelden kost i Norge. Vil behandlingen på noen måte få et etterspill?

Dagene fremover vil vise hva som blir utgangen på tidenes mest spektakulære RBK-overgang. Sannsynligvis er Bendtner borte fra Trondheim i løpet av få uker."

 

(Innlegget ble redigert 23.05.19 21:22)

Jobs99
Jobs99Innlegg: 443
23.05.19 21:22
KingAnderson: deler av lønnen

Hva tjener Bendtner? 10 mill?


 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38452
23.05.19 21:24

Jobs99: 19 mill stod det i skattelistene. Men tviler på at RBK betaler i nærheten av det. Tipper de betaler han 7-8 mill i året. Men det er ren gjetting. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41640
23.05.19 21:25
kmskrs: Forstår ikke en dritt jeg, har RBK virkelig et lag hvor det sutres over at "stjerne"-spilleren har flere goder enn andre. Det blir på nivå hvor jeg sutrerer over at sjefen min tjener mer enn meg...... Huff Bendtner slipper å løpe like mye hjem i forsvar, huff han får dra hjem til København, hva skjer liksom, er det barnehage der oppe? Hvis problemet var Bendtner, så burde jo laget være supergode nå, og vunnet 10-0 alle kampene, siden han er jo ikke med.....

Må lure på om du har sett internasjonal fotball de siste årene. I dagens fotball er det ikke mye plass for luksusspillere eller folk som sluntrer unna på trening og ikke gidder å jobbe i presset. CL-finalistene Liverpool og Tottenham har begge lag hvor alle mann jobber knallhardt og ingen tillates å være luksusspillere slik som Bendtner i RBK. Skal RBK oppfylle ambisjonene om å komme tilbake til Europa på et høyere nivå enn i fjor høst, så har de ikke råd til å ta med deg gratispassasjerer på turen.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
23.05.19 21:27

Hva om Niklas bare tar med seg Bjørnebye i Luis Vuitton baggen sin når han drar? Med så lite ryggrad bør det ikke være noe problem å få han inn der.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2909
23.05.19 21:31
Thecokeman: I tillegg svarte han jo "ingen kommentar" på om han har tillit til Horneland.

Spørsmålet var vel noe i duren av «Har hele garderoben tillit til Horneland?"»

Det blir et helvete om han svarer nei, han kan ikke svare ja for alle, og man gidder ikke starte en utgreiing og forklaring i et sånt kort lite intervju. «Ingen kommentar» er helt fair, og trenger ikke bety et dramatisk «nei».

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2909
23.05.19 21:37
KitWalker_1516: Du vet svært lite om hva som skjer her.

Og hvem er du, egentlig, som vet alt?

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30944
23.05.19 21:46

Fredag spiller Norge U20 VM mot Uruguay kl 20 30  på NRK 3 Egen VM tråd

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25074
23.05.19 23:44
AxelRudi: "Verken Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye, eller klubbens tidligere trenere Kåre Ingebrigtsen og Rini Coolen, har kommentarer til saken."

På hytten kanskje?

Nei, Bjørnebye er i "en prosess for å kartlegge hva som skal til for å generere kvalitet som i neste omgang vil drive prosessen fremover".

(Innlegget ble redigert 23.05.19 23:44)

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3840
23.05.19 23:49
Sulfat: spanjol

Chirivella var det vel jepp. Nå på lån fra reservelaget til Liverpool i ett svakt 2div lag i Europa.


Hvis det er det og alkoholiserte voldelige dansker som skal ta RBK ut i Champions League igjen i følge Bjørnebye, Koteng og co så skal de bare få holde på lenge nok for min del. Da blir det OBOS til slutt, ikke Champions League.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25074
24.05.19 00:29

Nå har det visst omsider lyktes å komme i kontakt med Bjørnebye. Han bekrefter at Bendtner forlater klubben i sommer.

Det er også noen kilder som hevder at Bendtner har en bonusordning der 60 spilte kamper ville utløse 15 millioner kr rett i lomma. Han har nå spilt 57 kamper, og klubben vil tydeligvis ikke betale 15 millioner for at han skal jogge rundt i ufarlig posisjon i 3 kamper til. Ser den i så fall.

Men hva slags knehøner er det som har gått med på at han skal få 15 millioner etter 60 kamper? Svaret gir vel seg selv. Den ene er i Belgia og den andre er fortsatt i klubben.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 00:38)

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
24.05.19 00:29
Nightwish: Velkommen tilbake, Stuken. Ser du har børstet støv av et gammelt nick. Kjenner til dine synspunkter helt siden Usenet hadde sine glansdager. Til din glede, så får du nok ikke se noe mer av Bendtner.Denne spillestilen du etterlyser har Rosenborg ikke spilletypene til denne sesongen. Passe frustrert over Søderlund, men fikk vite i dag hvorfor Bendtner ikke har fått spille. Da får jeg heller lure på hvorfor Adegbenro benkes.Verste seongstarten jeg kan erindre hos RBK, siden jeg var liten pjokk når de rykket ned.

Stuken??  Nei fysj! 


Ser at jeg fikk ganske rett angående mine antagelser om Bendtner. B. kom inn i RBK-laget som en storspiller med superlønn.mye høyere enn det de andre spillene fikk, han skulle være forbildet. Så på kamp viser "forbildet" veldig lav arbeidsmoral, spaserer bare rundt og gumler tyggegummi. Er det noen annen idrett som krever pust, kondis, pressing av kroppen,, at en person går rundt å gumler på ei diger tyggisklyse som sperrer for luftveiene. Bendtner sa her bare i fra til hele laget at han bare skulle slappe av på banen. NÅR så "forbildet" slapper av og beveger seg lite, så syntes nok de andre spillerne at de også kunne  gjøre det samme. Resultatet har en sett komme, RBK har blitt mye tregere i alt de gjør på banen. Bendtner-sykdommen har spredd seg til de andre spillerne. Tidligere kunne RBK gire opp og rundspille motstanderne, nå er det de dårlige tippeligalagene som er kvikkere i alt og som yter mer innsats. Det er mer enn Bendtner som skurrer i RBK for tida, kan ta tid å få friskmeldt dette laget,, fortsettelse følger.....

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
24.05.19 00:37
jensgraph: Så på kamp viser "forbildet" veldig lav arbeidsmoral, spaserer bare rundt og gumler tyggegummi.

Veldig ensidig fremstilling dette. Ja, Bendtner løper lite, men han har samtidig et overblikk som overgår de andre spillerne. Han slår ofte gode pasninger i rom som hadde endt med farlige målsjanser hvis resten av laget hang med på notene. Jeg forstår at han blir oppgitt over at lagkameratene ikke leser spillet like godt.


PS! Avsnitt gjør tekster lettere å lese. 


 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3606
24.05.19 00:45
Folkflesk: Men hva slags knehøner er det som har gått med på at han skal få 15 millioner etter 60 kamper? Svaret gir vel seg selv. Den ene er i Belgia og den andre er fortsatt i klubben.

De trodde vel at Bendtner aldri kom til å nå 60 kamper for klubben, evt. at det skulle skje med sportslig suksess. Men hadde Bendtner blitt den sportslige suksessen at klubben hadde vært villig til å betale 15 millioner etter 60 kamper så er vel sjansen stor for at han hadde vært solgt for en brukbar sum på et tidligere stadium.


Men det er en helt håpløs sum. Klausulen er vel både grei og standard. Men nok en grunn til at Bjørnebye må ut av klubben hvis dette stemmer, 15 mill er en helt håpløs vurdering.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
24.05.19 00:47
Folkflesk: Men hva slags knehøner er det som har gått med på at han skal få 15 millioner etter 60 kamper? Svaret gir vel seg selv. Den ene er i Belgia og den andre er fortsatt i klubben.

Dette er bare rykter.


Med den saken Adressa kom med i dag er det rart om de ikke nevnte noe om dette hvis det var tilfelle. Virket som de hadde ganske god temperatur på hva saken handlet om.

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
24.05.19 00:51
Rockets_AA: Dette er bare rykter.
Med den saken Adressa kom med i dag er det rart om de ikke nevnte noe om dette hvis det var tilfelle. Virket som de hadde ganske god temperatur på hva saken handlet om.

Har heller ikke noen tro på at dette handler om klausuler. 

 

Det bunner nok til syvende og sist i at Horneland ikke ønsker å bruke Bendtner, men det er heldig for Horneland at de andre spillerne er misunnelige på Bendtners såkalte særgoder. Da kan Horneland fremstille saken som om han "tar en for laget". Hadde han ønsket å bruke Bendtner hadde han gitt blaffen i denne såkalte misnøyen i spillergruppa. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 00:53)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
24.05.19 00:54

Når spillerne forlater treningsfeltet i protest? Da hadde han likevel bare gitt faen? Tviler jeg sterkt på.

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
24.05.19 00:58

Vil gjerne få bekreftet den historien først, men om den skulle være sann stiller jeg meg undrende til hvorfor de ikke protesterte under Kåres periode. Hvis dette problemet har ulmet så lenge, hvorfor var spillerne så interesserte i å beholde Kåre som angivelig forskjellsbehandlet Bendtner?

 

Det er godt mulig Bendtner ikke var i god nok form etter soningen og/eller at han har vist manglende innsats på trening i vår, men en god trener hadde vel samlet troppene og fått opp moralen igjen. Han hadde gått i dialog med Bendtner og gitt tydelig beskjed om hva han forventer - ikke fryst ut spilleren umiddelbart. Likevel påstår Horneland at han er opptatt av å bygge "kulturverdier" etter egne utsagn. Vi ser dessverre ikke så mye av det i spillet på banen eller humøret på spillerne, men pytt pytt... Horneland har nok dette under kontroll. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 01:08)

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
24.05.19 01:02
Nøkkelknipe: Veldig ensidig fremstilling dette. Ja, Bendtner løper lite, men han har samtidig et overblikk som overgår de andre spillerne. Han slår ofte gode pasninger i rom som hadde endt med farlige målsjanser hvis resten av laget hang med på notene. Jeg forstår at han blir oppgitt over at lagkameratene ikke leser spillet like godt.

Han hadde et godt fotballhode ja, men i toppfotball er en nødt til å bevege beina hurtig samtidig som en bruker fotballhodet.  Så vel av og til at han sto utpå banen og veivet med hendene til medspillerne, han klaget visstnok over at han ikke fikk pasningene helt på stortåa. Å motta en 2-3 meters løpeball ble for anstrengende for ham.  Jeg limer inn noe fra Adressa i kveld: "


Nils Arne Eggen sa dette da han møtte Bendtner under ei treningsøkt i Abrahallen i mars 2017:


- Asså, du har lagt deg til en uvane. Du slår - og så blir du stående. Du må slå - og så gå, vet du. Slå og gå."


Den godeste Nils Arne var inne på noe der

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
24.05.19 01:10

Det jeg satt å stusset på i dag, var hvor utfyllende den artikkelen til adressa plutselig var, mens Rasmus og Saga virket like ute i det blå ang situasjonen i podcasten for bare noen daher siden.

Så jeg spurte en som har kontakter inn i adressa, og han kunne si at der har en kilde presenteret seg veldig nylig med info...

Jeg vil ikke hoppe inn i dette med to bein, men de fleste tror dette er ett bestillingsverk fra klubben, og at årsaken er at den klausulen stemmer som Stig benektet noe veldig i dagladet idag.

Om det stemmer kaster jo klubben Niklas under bussen her, og det synes jeg ikke noe særlig om..

(Innlegget ble redigert 24.05.19 01:16)

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
24.05.19 01:15
AxelRudi: Så jeg spurte en som har kontakter inn i adressa, og han kunne si at der har en kilde presenteret seg veldig nylig med info...

Jeg tar i alle fall denne artikkelen med en klype salt inntil den blir bekreftet fra flere hold og gjerne med navngitte kilder eller fra klubben selv. 

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
24.05.19 01:17

Stusser også over at Horneland løy om at Bendtner ikke møtte opp på trening nylig fordi han var "syk".

 

Han kan jo bare si "ingen kommentar" dersom det er så hemmelig, men Horneland velger altså å lyve. 

(Innlegget ble redigert 24.05.19 01:17)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
24.05.19 01:24

"Dagbladet er blitt fortalt - av folk som hevder de har innsikt - at vrakingen av Bendtner skyldes en bonus som Rosenborg ikke har råd til å utbetale. Denne bonusen skal angivelig slå ut etter 60 spilte kamper i Eliteserien og være på 15 millioner kroner. Bendtner står i dag oppført med 57 kamper.

- Det er så langt på jordet at det nesten ikke er til å tro. Det er ikke i nærheten av å være sant, sier Bjørnebye, som selv har hørt om bonussnakket

Bjørnebye fortsetter:

- Den andre delen av intensjonen var at han skulle komme seg videre. I hvert overgangsvindu har det vært stor interesse for Nicklas. Han kunne gått i første overgangsvindu i 2018, men han ønsket å bli. Det samme gjorde vi. Men han går i sommer, som en del av det som var prosjektet og intensjonen. Dette står vi ved som klubb."

Tror aldri jeg har sett Bjørnebye vært så kategorisk noen gang, og akkurat det stusser jeg veldig over.

Mannen hadde vanligvis brukt tre setninger, og alikavel ikke klare å bekrefte at tredjedrakten vår faktisk er rosa, men NÅ er han plutselig krystallklar? :P

Hmm..

Og resten er jo bare pinlig, da han virke å tro at folk er så dumme at de tror på at dette er en sånn magisk plan han har hatt hele tiden, å la det eskalere slik osv.. :)
Interesse for NB hvert vindu! Til tross for at det har vært uttalt tidligere at det ikke har vært noe på flere vinduer...

Skrue.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 01:28)

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
24.05.19 01:29
AxelRudi: Interesse for NB hvert vindu! Til tross for at det har vært uttalt tidligere at det ikke har vært noe på flere vinduer...

Dersom planen hele tiden var at Bendtner skulle gå videre til en annen klubb er det nærliggende å tenke at de hadde takket ja til et salg i et av overgangsvinduene. Nå lar de han i stedet gå gratis og påstår at det er et ledd i en planlagt strategi. Komisk! 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
24.05.19 01:38
Nøkkelknipe: Jeg tar i alle fall denne artikkelen med en klype salt inntil den blir bekreftet fra flere hold og gjerne med navngitte kilder eller fra klubben selv.

Det jeg er spent på, er hvordan spillerne reagerer på dette nå..
Om det kommer noe i media om at de er sterkt uenige i fremstillingen, litt slik det kom reaksjoner på den "interne" undersøkelsen som ble frigjort.

Det vil jo fortelle oss en del. De e jo pissed på ledelsen fra før, så det kan jo hende døra slår tilbake i trynet på ledelsen og det blir uro i spillegruppa inn mot brann..

Og hva med Bendtner selv, som sikkert har sykmeldt seg.


Hvordan skal han møte på trening med en spillegruppe det sies ikke vil ha han der?
Jeg håper ikke vi snakker utfrysning og ny potensiell kompensasjon her nå. Arbeidsgiver er jo ansvarlig for arbeidsmiljøets påvirkning.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4101
24.05.19 08:56
Nøkkelknipe: Vil gjerne få bekreftet den historien først, men om den skulle være sann stiller jeg meg undrende til hvorfor de ikke protesterte under Kåres periode. Hvis dette problemet har ulmet så lenge, hvorfor var spillerne så interesserte i å beholde Kåre som angivelig forskjellsbehandlet Bendtner?

Kåre var Bendtners trener i 1.5 år. Det første året var Bendtner en suksess, noe jeg regner med gjorde at spillerne i større grad aksepterte at han ble litt forskjellsbehandlet.

Det neste halve året var mer trøblete, men endte med at Bendtner ble skadet.

Det er naturlig å tro (det er i det minste en god mulighet) for at de andre spillerne først begynte å irritere seg når Bendtner fortsatt å få sine fordeler når han ikke presterte. Kokepunktet kom dermed først etter at Kåre var borte. Det er heller ikke helt unaturlig at Bendtner var noe mer motivert mens han fortsatt hadde et håp om å komme med i VM-troppen.

(Innlegget ble redigert 24.05.19 08:57)

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9291
24.05.19 08:57

Er Lord fortsatt å se på RBK-treningene?

qbah
qbahInnlegg: 49458
24.05.19 09:46

Hadde kunne tenkt meg å høre en reaksjon fra spillerne på om det stemmer at de forlot feltet i protest. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4101
24.05.19 09:59
qbah: Hadde kunne tenkt meg å høre en reaksjon fra spillerne på om det stemmer at de forlot feltet i protest.

Tipper det hadde kommet ut veldig fort hvis dette ikke stemte. Det er en veldig enkel ting å korrigere.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4101
24.05.19 10:04

Leser på rbkweb at Trondsen er tilbake 2 uker tidligere enn forventet. Til tross for at han desperat trengs til helgen vil jeg anbefale å la han stå over denne, og gi han noen uker ekstra med opptrening frem mot kampen mot VIF.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg