Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23906
26.05.19 23:05

Hadde tatt imot Henriksen på dagen. Han ønsker nå hvertfall å spille Rosenborg-fotball. Måtte jeg valgt mellom Horneland og Perry hadde jeg det blitt kron eller mynt. Jeg ønsker selvfølgelig noen helt andre, men hadde jeg fått valget om å sette inn Henriksen, Coolen eller lignende nå hadde jeg ikke tvilt et sekund. Det blir aldri bra det heller, men det blir ikke lemp, løp og krig som det eneste man byr på. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24933
26.05.19 23:06

Folk tror visst at vi vinner 6-2 og spiller festfotball hver gang vi er på Brann-stadion. Man må se om det blir bedring i kampene fremover. Positivt i dag var iallefall: Langt bedre forsvarsspill og nesten ingen farlige sjanser imot. Og ikke minst seier borte mot et av topplagene.

Ingen friskmeldig her, men jeg gidder ikke å grave meg ned etter en seier på Brann Stadion. 

(Innlegget ble redigert 26.05.19 23:07)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6653
26.05.19 23:09
qbah: Hvilken trener er den treneren du nevner der, som kan starte i morgen og VIL være vår trener nå? Å ende opp med en halvløsning a la Perry, JJ eller Horneland igjen er hvert fall kostbart. Før vi får treneren vi trenger.

Det er jo ikke min jobb å finne det, men kanskje vil skulle prøvd Hjulmand igjen? Anderlect er jo ute av bildet nå, og han står uten jobb. Hvis ikke ville Cifuentes vært spennende, han har en tydelig stil og ett system, som det ikke virker som Horneland har.
Ellers må det være mulig å finne en trener i Danmark/Sverige osv ellers i Europa, som passer klubbens identitet, om styret ikke har kompetanse får de evt leie den inn.

Det kan godt hende den treneren vi trenger er ledig nå, men ikke når Horneland har fått fyken etter 6plass, ingen europa hverken i år eller neste år. Og da er vi heller ikke så attraktive. Kanskje vi ikke er like aktuelle lenger.

Poenget er at det toget kan hende går NÅ. Da er det for seint seinere. Da har vi tapt mye penger, tapt attraktivitet, og må kanskje finne en ny Kåre for å ta oss tilbake der vi var før 2017 sesongen startet.

Etter det har det stort sett gått nedover, og vi er fremdeles på vei.
Når snøballen ruller, så er det greit å forsøke å stoppe den før det er for seint.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4606
26.05.19 23:16
Thecokeman: Da sitter Horneland ut sesongen. Fy faen så jævlig.

Han gjør nok det nå. Dette har vi ventet på. 

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1291
26.05.19 23:20

Hjulmand tror jeg er ute av bildet for godt, all den tid SIB sitter som sportsdirektør. SIB står for helt andre fotballtanker enn det Hjulmand gjør, som vil bygge en DNA i klubben ut fra en moderne type fotball.

RBK er i en blindgate, og Koteng har verken kompetansen eller ballene til å kvitte seg med SIB. Det er nettopp der problemet ligger. Horneland er SIBs prestisjeprosjekt, og han har fått tre år på å nå målene. Jeg har ingen problemer med å se Rosenborg gå E-cupløse i år og med 3. plass i ligaen uten at ting kommer til å skje. I spåkula mi, derimot, tror jeg at RBK får en resultatmessig oppsving og at de kommer til å kjempe helt inn med Molde om seriegull. Spillemessig kommer det til å se like forferdelig ut som det gjorde i dag, men denne troppen er altfor god til ikke å kjempe om gullet. Flakser seg til EL-gruppespillet gjør de sikkert også, men vi så i fjor at de ikke tok noen lærdom etter nedverdigelsene der.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1747
26.05.19 23:32

Om Horneland sitter trygt er det bare å gratulere resten av fotballnorge: Eliteserien kommer nå til å være spennende igjen, hurra! 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23906
26.05.19 23:33

Seriegull krever minimum 2,4 poeng i snitt herfra og inn. Det kommer aldri et lag som baserer seg på kriging noengang til å klare, selv ikke i Eliteserien. Medalje finnes det en liten mulighet for. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1747
26.05.19 23:35

Medalje er det bare å glemme, ja. Vi kommer til å tape mot Enga om vi spiller som i dag. 

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
26.05.19 23:36

Isolert sett fint med seier, men nå får nok Horneland tillit ut sesongen. Det er en begredelig tanke. Hovedpersonen selv mener imidlertid at han gjør en god jobb for Rosenborg. Selvinnsikten er vel så som så etter knappe 12 poeng på 10 kamper...

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 36372
26.05.19 23:36

Medalje er det bare å glemme? Eliteserien er en kokkos-liga og ingen av lagene i toppen er stabile. Klart dere fortsatt kan ta medalje. Lagene foran kommer til å tape og surre.

Idag taper Molde mot Tromsø for eksempel. Bare surr. 

(Innlegget ble redigert 26.05.19 23:38)

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
26.05.19 23:38

Det kan muligens bli medalje, men det blir ikke vakkert å se på. 

Dewaz
DewazInnlegg: 25071
26.05.19 23:39

Hadde vi kvittet oss med Horneland etter Molde-kampen hadde vi fortsatt vært i gullkampen. Vi er ikke noe bedre enn de andre lagene rundt oss nå, og kommer til å tape poeng jevnt og trutt. 

Rykker heller ned enn å gå inn i en ny Horneland-sesong.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
26.05.19 23:42
FranciscoM: Medalje er det bare å glemme, ja. Vi kommer til å tape mot Enga om vi spiller som i dag.

Vi er fem poeng bak medalje etter tidenes dårligste start på Eliteserien, havner vi i litt flyt fremover så kan vi være på medaljeplass til sommeren.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6653
26.05.19 23:53
Dewaz: Vi er ikke noe bedre enn de andre lagene rundt oss nå, og kommer til å tape poeng jevnt og trutt.

Om man ser bak resultatene, så er det ingen kamper vi burde ha vunnet som vi har mistet poeng i.

Derimot har du Odd, hvor vi like gjerne kunne tapt, da Børven misset 2 sjanser på slutten og vi tar med oss 1 poeng. Hellands mål var en keepertabbe..
Du har Lillestrøm hvor man har en redning på strek av Yanni fra Dyer som redder 1 poeng.
Du har Sarp hvor tåa til Valsvik redder 2poeng.
Du har Mjøndalen hvor de gir bort minst 2, (egentlig 3) mål, og  Andre Hansen redder med nesa, mens de har en i tverligger og ned. Her er vi heldige som ikke taper, og får 3 poeng.
Du har Brann idag, hvor det like gjerne kunne blitt 1-0, om Akintolas kne hadde ført ballen uttafor, og Hedenstads hadde truffet mål.

Dette er marginer vi har hatt med oss under den dårligste starten siden 70tallet. Vi kunne med ALLE marginer imot hatt 10poeng mindre.

Nå er det klart, man får jo noe med og noe imot, så 10 poeng ville det aldri blitt, men selv 6 poeng mindre ville jo vært krise. Jeg synes ikke det hadde vært noe å si på om vi hadde hatt det.

Så får vi se da, om disse marginene faktisk snur. Da blir det ikke mye å juble for.

(Innlegget ble redigert 26.05.19 23:56)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24933
27.05.19 00:00
AxelRudi: Derimot har du Odd, hvor vi like gjerne kunne tapt, da Børven misset 2 sjanser på slutten og vi tar med oss 1 poeng. Hellands mål var en keepertabbe..Du har Lillestrøm hvor man har en redning på strek av Yanni fra Dyer som redder 1 poeng.Du har Sarp hvor tåa til Valsvik redder 2poeng.Du har Mjøndalen hvor de gir bort minst 2, (egentlig 3) mål, og Andre Hansen redder med nesa, mens de har en i tverligger og ned. Her er vi heldige som ikke taper, og får 3 poeng.Du har Brann idag, hvor det like gjerne kunne blitt 1-0, om Akintolas kne hadde ført ballen uttafor, og Hedenstads hadde truffet mål.

Du har for så vidt rett i at det kunne gått dårligere mot Odd og Mjøndalen, som i verste fall kunne endt i to smultringer. Men jeg skjønner ikke helt at du ikke greide å se at vi var det klart beste laget i Lillestrøm-kampen. Det er nærmest komisk å påstå at vi hadde flaks som fikk poeng der hvis vi ser på spill og sjanser.

Men er enig hvis konklusjonen er at vi har omtrent så mange poeng som vi fortjener hittil. 

(Innlegget ble redigert 27.05.19 00:04)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
27.05.19 00:03
AxelRudi: Om man ser bak resultatene, så er det ingen kamper vi burde ha vunnet som vi har mistet poeng i.

Hva om man ser fremover? Finner du noe håp?

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24933
27.05.19 00:11
AxelRudi: Dette er marginer vi har hatt med oss under den dårligste starten siden 70tallet. Vi kunne med ALLE marginer imot hatt 10poeng mindre.

Du har aldri ALLE marginer imot. Prøv å være litt realistisk når du bedømmer ting. Du skriver jo her som om du begynte å følge med på fotball i forrige uke.

(Innlegget ble redigert 27.05.19 00:11)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6653
27.05.19 00:13
Folkflesk: Du har aldri ALLE marginer imot. Prøv å være litt realistisk når du bedømmer ting. Du skriver jo her som om du begynte å følge med på fotball i forrige uke.

Leste du virkelig ikke setningen under? ...

HLund
HLundInnlegg: 18440
27.05.19 00:14

Det hadde ikke vært noe å si på om det ble uavgjort i dag og mot Sarpsborg (men ikke direkte ufortjent heller), hadde fortjent seier mot Lillestrøm og Godset, hadde fortjent minimum uavgjort mest sannsynlig tap mot Mjøndalen, hadde ikke vært helt ufortjent med tap mot Odd (men uavgjort var greit nok). Summa summarum har dere vel omtrent fått de poengene dere fortjener.

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
27.05.19 00:16
Rockets_AA: Flott gjennomført kamp. Årets første og største lyspunkt så langt.

Ja det var det, var litt sprut i RBK-laget i dag ja, ok fotball å se på, spennende.   Men hvis RBK skal bli best igjen så må angrepsspillet forbedres


Mulig disse trenerne har en del fotball i toppetasjen, men de burde nå kjøpe inn wienerbrød og dra å besøke Nils Arne Eggen. En lengere samtale med Nils kunne gitt dem en leksjon i hvordan angrepsfotball skal spilles, bevegelser, samhandling og alt det der. Da kunne det etter hvert begynnt å lukte skikkelig storfuggel av RBK igjen

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
27.05.19 00:17
Nøkkelknipe: Isolert sett fint med seier, men nå får nok Horneland tillit ut sesongen.

Nei det gjør han ikke, et par tap nå igjen så er han tilbake der han var før denne kampen

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
27.05.19 00:22
jensgraph: Mulig disse trenerne har en del fotball i toppetasjen, men de burde nå kjøpe inn wienerbrød og dra å besøke Nils Arne Eggen. En lengere samtale med Nils kunne gitt dem en leksjon i hvordan angrepsfotball skal spilles, bevegelser, samhandling og alt det der. Da kunne det etter hvert begynnt å lukte skikkelig storfuggel av RBK igjen

Det er bare et par uker siden Horneland var på besøk hjemme hos Eggen. Han tok selv iniativ til en fotballprat med legenden selv.


Ellers er vi helt enige, når tryggheten og strukturen er på plass må det terpes angrep fremover.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24933
27.05.19 00:24
HLund: Det hadde ikke vært noe å si på om det ble uavgjort i dag og mot Sarpsborg (men ikke direkte ufortjent heller), hadde fortjent seier mot Lillestrøm og Godset, hadde fortjent minimum uavgjort mest sannsynlig tap mot Mjøndalen, hadde ikke vært helt ufortjent med tap mot Odd (men uavgjort var greit nok). Summa summarum har dere vel omtrent fått de poengene dere fortjener.

Ja, over ca. 10 kamper blir det omtrent sånn. Snakker man om 3-4 kamper kan man jo føle at hele verden er imot seg eller at man er ekstremt griseheldig, men når antallet kamper stiger så vil ting jevne seg ut poengmessig.

12 poeng er meget svakt, men jeg gidder ikke å diskutere scenarier hvor vi skulle hatt 2 poeng. Alle kan se at alt ikke går på skinner, men krisemaksimering har aldri hjulpet.

(Innlegget ble redigert 27.05.19 00:25)

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
27.05.19 00:31
jensgraph: Nei det gjør han ikke, et par tap nå igjen så er han tilbake der han var før denne kampen

Det kan jo endre seg, men skal enda mer til nå. Han sier selv at han sitter trygt. 

HLund
HLundInnlegg: 18440
27.05.19 00:37
Nøkkelknipe: Det kan jo endre seg, men skal enda mer til nå. Han sier selv at han sitter trygt

Hovedbekymringen for dere burde være at dere etter ti kamper fortsatt stort sett skaper nesten alle sjansene deres på dødball hver kamp. Så også i dag. Den eneste sjansen dere hadde i åpent spill (utenom den på overtid som var en naturlig konsekvens av resultatet) var jo strengt tatt etter en soleklar hands som burde vært avblåst i forkant. Sånn type fotball har man ikke blitt seriemester på en eneste gang på de siste 30 årene og det blir man neppe i år heller.

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
27.05.19 00:41
HLund: Hovedbekymringen for dere burde være at dere etter ti kamper fortsatt stort sett skaper nesten alle sjansene deres på dødball hver kamp. Så også i dag.

Det er riktig observert og bekymringsfullt. Spillerne kommer sjeldent til skudd i åpent spill, og når de først skyter blir skuddene stort sett blokkert eller havner langt over eller til siden for mål.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6653
27.05.19 00:42
Folkflesk: 12 poeng er meget svakt, men jeg gidder ikke å diskutere scenarier hvor vi skulle hatt 2 poeng.

Det er ingen som mener vi skulle hatt 2 poeng, som jeg skriver under der du kutter siteringen. Sånne stråmenngreier kan du bare droppe.

Jeg glemte å ta med godset kampen, der vi kunne vunnet med en valsvik-heading på slutten, og etter å ha sett litt på hva hlund skriver, ender jeg på at jeg synes vi har fire poeng mer enn hva vi kunne ha hatt. Mjøndalenkampen var såpass spesiell, og vi burde ha tapt mot Odd da helland scoret på en keepertabbe og Børven fort kunne putta en til på de to sjansene på tampen.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6653
27.05.19 00:47
Rockets_AA: Ellers er vi helt enige, når tryggheten og strukturen er på plass må det terpes angrep fremover.

Men er ikke det problemet vi har hatt til nå?

Når vi forsøker å angripe og kontrollere kampen, mister vi ball og bli tatt på overganger.

Idag fikk vi defensiv trygghet på grunn av at vi la oss veldig lavt, og slo langt så vi ikke mistet ballen til Brann på overganger.
Jeg har sjeldent sett oss ligge så lavt i store deler, hvor alle mann var på 45meter og inn.

Det var nok noe man gjorde for denne kampen, så spørs det om den defenisive tryggheten beholdes om man tar steget frem igjen. Det har jo ikke sett slik ut..
Alternativet er å fortsette som dette.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24933
27.05.19 00:50
Nøkkelknipe: Det er riktig observert og bekymringsfullt. Spillerne kommer sjeldent til skudd i åpent spill, og når de først skyter blir skuddene stort sett blokkert eller havner langt over eller til siden for mål.

Synes det er rart at ikke Adegbenro får litt spilletid i denne kampen. Det var helt klart rom fremover som kunne ha blitt utnyttet, men det var kun Akintola som virket en smule farlig av spissene. Søder blir for tung og treig og De Lanlay for ineffektiv. 

Vi trenger flere spisser som kan gjøre det lille eksta når de først er i gunstige posisjoner. Det blir det lite av med folk som Søderlund, De Lanlay og Helland.

(Innlegget ble redigert 27.05.19 00:52)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
27.05.19 01:25
AxelRudi: Men er ikke det problemet vi har hatt til nå?

Problemet har vært at ingenting, absolutt ingenting har hengt sammen, hverken defensiv trygghet, overgangsstyrke eller angrepsspill. Klarer vi å etablere en litt større trygghet i den defensive strukturen, uavhengig av om vi presser høyt eller lavt så kan vi begynne å se litt på hvordan vi skal score mål med ballen. I dag var et godt steg i riktig retning.


Jeg er ikke enig i at vi slo langt som metode i etablert angrepsspill. Derimot så brukte vi Søder som et oppspillspunkt og kom etter med laget på overganger. Det er helt etter Rosenborg-boka. Der vi sliter er når motstanderne er i sin defensive-ramme. Der har vi ikke verktøy-kassa til å spille de ut enda. Og det kommer nok til å ta en del tid.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg