Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
29.05.19 13:49
Thecokeman: Spørsmålet der var OM Bendtner har noe sånt i kontrakten. Om det Bjørnebye svarer er sant vet man jo ikke, men svaret i seg selv er vel ikke så fryktelig kontroversielt. Ville vært rart om noen bekreftet i media hva som står i kontrakten til spillerne.

Jeg tenker bare at om noen faktisk har gitt han det, så er det enda en hakk i beltet på minussiden til styre og stell.

De første 20 mill vi må kutte gikk vel rett til Kåre, Erik og Haugesund i minnelig ordning for styrets manglende korrekt opptreden.

Alle kan bomme med en trener, det er ikke uvanlig, men den greia der er "gå-grunn" for min del".
Selv om det skal sies at å hente en trener som står så langt unna alt identiteten vår stor for, også er ganske utrolig.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
29.05.19 14:01
den12mann: En bonus på tosifret antall millioner har ikke betydning for en klubb som må spare 20 mill? Den er grei og takk for oppklarende tilbakemelding. Jeg hadde trodd at en krone ut var en krone ut, men bonuskroner er altså monopolpenger som ikke inngår i regnskap og budsjett. Notert!

Det er jo greit om du vet hva du siterer når du først gjør det.


Bjørnebye blir spurt om Bendtner har en bonus på 15 mill ved 60 spilte kamper og svarer "Det er så langt på jordet at det nesten ikke er til å tro. Det er ikke i nærheten av å være sant" .


Hvis Bendtner ikke har denne bonusen (hvilket er hva Bjørnebye svarer på) så har det ingenting med kostnadsinnsparelser å gjøre. Hvordan spare en kostnad som ikke eksisterer?


 

den12mann
den12mannInnlegg: 10443
29.05.19 14:14
TomBrady_12: Bjørnebye blir spurt om Bendtner har en bonus

Da leser du det annerledes enn meg, for jeg leser spørsmålet fra Dagbladet som "er Bendtner utelatt pga bonusen?", ikke om han har bonus eller ei.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
29.05.19 14:33
den12mann: Da leser du det annerledes enn meg, for jeg leser spørsmålet fra Dagbladet som "er Bendtner utelatt pga bonusen?", ikke om han har bonus eller ei.

Det er vel teoretisk mulig å tolke det slik hvis man totalt overser alt annet som står i artikkelen.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
29.05.19 14:51

Med 10-20 millioner mindre lønnskostnader, etter å ha brukt 30 millioner ekstra på sportslig satsning 2016-2019 (på Bendtner og 'siste dag av vinduet-spillere' som Hovland?), så ser det nå ut til at vi går tilbake til situasjonen rundt 2011 da JJ tok over laget.

Da hadde vi ikke råd til mer enn en høyre back, Svensson ble omskolert fra midtbane til back, og vi fikk opp flere unge spillere som ble solgt for en brukbar penge. Når vi først hadde utviklet disse spillerne til et brukbart nivå, og skulle høste fruktene rent sportslig, så gikk dessverre flere veldig tidlig i stedet for å løfte Rosenborg inn i gruppespill i Europa, fordi vi hadde ikke økonomi til å konkurrere med lag i den nederlandske, franske og belgiske ligaen.

Hvis vi skal tilbake dit igjen at vi nå skal slippe til 3-4 akademispillere og la de utvikle seg samtidig som det reduserer sjansene til gull i serien, så må klubben samtidig legge opp en plan for hvordan de kan holde på disse spillerne i 2020-2022 når de begynner å bli gode, samtidig som vi da har nye 3-4 spillere på vei opp. Er det i heletatt mulig?

Skal vi høste fruktene av en slik satsning så må vi ha råd til å holde på spillerne til de er 22-25 år gamle, før de fortrinnsvis går direkte til en av de større ligaene uten å gå veien om lag på kontinentet som spiller i bedre ligaer men som sjelden spiller i E-cup.

Hvor ville vi vært i dag om vi i stedet for å blåse av en tullesum på høyrisiko-prosjektet Bendtner, eller 10-12 millioner i kjøp av en stopper uten videresalgs-potensiale på vinduets siste dag (etter å ha feilet i å hente inn enda dyrere utenlandske spillere) heller hadde brukt mer av disse 30 millionene årlig på å holde lengre på Selnæs, Svensson, Midtsjø, og Sørloth i perioden 2016-2018?

For ikke å snakke om hvis ikke Caulker og Chirivella hadde takket nei til RBK i fjor sommer til en samlet overgangssum på nærmere 60 MNOK og sikkert ganske voksen lønn i tillegg - og med 2-3 år igjen av sine kontrakter?

Styret ga tydeligvis Bjørnebye muligheten til å kjøpe enkelte spillere som ville koste mye, og han landet Bendtner men feilet på flere andre, og betalte derfor dyrt for en spiller som Hovland.

Nå er pengene brukt opp, og om vi ikke får et tullebud på Bendtner nå i juni, så mener jeg styret og Bjørnebye her har kastet bort mye penger heller enn å bygge en grunnstamme av egenproduserte spillere som ble lengre i klubben og som på sikt ville hevet oss i Europa.

Trodde Bjørnebye og Koteng at Bendtner skulle skyte oss til CL? Mye her som minner om Skutle/Svendsens siste krampetrekning i årene 2008-2010 med Hamrén, før kassa var skikkelig tom.

Sportslig sett har vi lyktes nasjonalt i disse senere årene, men nå skal det kuttes, og Horneland er mannen som skal løfte laget med vesentlig mindre midler til sportslig satsning.

Det er en del mørke skyer i horisonten her, og realistisk sett så kan det se ut som om historien vil gjenta seg.

Vi vil henge med i medaljekampen i noen år, men varierer i prestasjonen fordi vi har flere unge urutinerte spillere på laget. Et og annet år går vi inn i ELs gruppespill, og når spillerne blir gode nok for lag som AZ i Nederland eller St. Etienne i fransk serie, så forsvinner de dit for å ta et steg til før de kanskje går til en større klubb.

Det ser i heletatt ut som en sirkel som er vrien å bryte ut av, men vi kan i allefall si at man har feilet nok en gang, og dessverre ikke ser ut til å ha lært av tidligere feil.
Er det noen måte å komme seg ett hakk videre på ?

(Innlegget ble redigert 29.05.19 14:51)

keizersoze
keizersozeInnlegg: 14573
29.05.19 15:00
AxelRudi: Sportslig sett har vi lyktes nasjonalt i disse senere årene, men nå skal det kuttes, og Horneland er mannen som skal løfte laget med vesentlig mindre midler til sportslig satsning.

Dere e jo blitt mer et kontringslag nå under Horneland enn dere var under Kåre. Mindre folk på tribunen nå. Lite med salgsobjekter og høye ambisjoner..Blir det penger til noe av dette da?

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
29.05.19 15:34
AxelRudi: Hvor ville vi vært i dag om vi i stedet for å blåse av en tullesum på høyrisiko-prosjektet Bendtner, eller 10-12 millioner i kjøp av en stopper uten videresalgs-potensiale på vinduets siste dag (etter å ha feilet i å hente inn enda dyrere utenlandske spillere) heller hadde brukt mer av disse 30 millionene årlig på å holde lengre på Selnæs, Svensson, Midtsjø, og Sørloth i perioden 2016-2018?

Spørsmålet er om det er i klubbens interesse å beholde disse spillerne. Når de får sjansen så vil de bort. Å tviholde på spillere som ønsker å ta steget videre er ingen god strategi.


Vi må også her se mot Ajax (bare i en mindre skala såklart). De utvikler og selger spillere kontinuerlig. Pengene som kommer inn brukes på å utvikle nye spillere. Dette er den eneste måten man kan ha spillere som er "for gode" for klubben. De må utvikles til et så høyt nivå at de blir kjøpt av bedre klubber. For å ha noen sjans må vi kontinuerlig være god på å utvikle spillere, ikke satse på 3-4 stk hvert 5. år fordi vi er i en situasjon hvor vi må gjøre det. Noen ganger vil man såklart feile på dette og få litt dårligere sesonger enn man ønsker, men slik er det bare. På den andre siden kan man få veldig gode sesonger de årene man lykkes.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
29.05.19 15:55
TomBrady_12: Vi må også her se mot Ajax (bare i en mindre skala såklart). De utvikler og selger spillere kontinuerlig. Pengene som kommer inn brukes på å utvikle nye spillere. Dette er den eneste måten man kan ha spillere som er "for gode" for klubben. De må utvikles til et så høyt nivå at de blir kjøpt av bedre klubber. For å ha noen sjans må vi kontinuerlig være god på å utvikle spillere, ikke satse på 3-4 stk hvert 5. år fordi vi er i en situasjon hvor vi må gjøre det. Noen ganger vil man såklart feile på dette og få litt dårligere sesonger enn man ønsker, men slik er det bare. På den andre siden kan man få veldig gode sesonger de årene man lykkes.

Nei å tviholde på spillerne går jo ikke, det må være lønn og grunn nok til at de vil være her lengst mulig, som er årsaken evt. og det er jo ingen enkel sak.

Så er det vel neppe tilfeldig at hver gang en generasjon slår til, så er det når disse får spille kontinuerlig på førstelaget, da økonomien vår ikke tillater noe annet..


Betyr det at de som ikke fikk sjansen, også kunne ha lykkes? Vanskelig å svare på.

Så er det balansen mellom å slippe til talenter, og det å skal være det beste laget i norge. Hadde det utgjort mye om Tørset hadde spilt alt Konradsen har spilt i år ? Neppe.
Men skal man så spille botheim, heggem, i tillegg for Søder, hovland, og helland, så vil det jo etterhvert merkes. I ett vanlig Rosenborg år hvor disse presterer da, denne sesongen er noe utenom det vanlige.

Så må man ha noen rutinerte som er her fast. En mike, toreg, pål  supplert med noen norske vi har hentet som har vidresalgspot slik som meling og samuel. At Akintola på lån skal gå foran Samuel sitt potelsial er virkelig krise.

Jeg hadde gjerne sendt konradsen, hovland, hedenstad, og søder på dør i sommer, for Tørset, heggem/serbecic, reitan, og botheim.
I januar kan Skarsem, Faye, og Ceide komme inn i troppen fast for Lundemo, Østbø, og Yanni.

Spørsmålet er jo hvordan i alle dager skal man bli kvitt de "voksne" her. Hvem vil kjøpe de og overta den lønna?
Yanni er vel ute av kontrakt, men han får vel ny da han er Hornelands mann.

Og det er klart, så lenge klubben henter Hovlander, og Valsviker er jo dette en overflødig diskusjon.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14524
29.05.19 15:58
AxelRudi: For ikke å snakke om hvis ikke Caulker og Chirivella

Noe jeg lurer veldig på er hvem som ga grønt lys til å blåse 40 mill på en umerittert spanjol. Den økonomiske situasjonen RBK befinner seg i, kan ikke ha dukket opp over natten. De må ha sett konturene av en skralere økonomi allerede i fjor sommer. Da bruker du ikke penger som en full sjømann på et høyrisiko-prosjekt.

Her er det noen, sannsynligvis flere, som har sviktet veldig i jobben sin.

(Innlegget ble redigert 29.05.19 16:00)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.05.19 16:24
Sulfat: Noe jeg lurer veldig på er hvem som ga grønt lys til å blåse 40 mill på en umerittert spanjol.

Styret ga rødt lys.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14524
29.05.19 16:35
Rockets_AA: Styret ga rødt lys.

Var det ikke sånn at budet var lagt inn, og godtatt, men spilleren takket nei? Det var iallefall de som ble skrevet i fjor sommer.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.05.19 16:41

Koteng har flere ganger sagt offentlig at en av få ganger styret har blandet seg direkte inn i den daglige sportslige driften var når de satte ned foten for en overgang som ble for dyr i fjor sommer. Det er lett å anta at det er nevnte spiller det er snakk om.

Sulfat
SulfatInnlegg: 14524
29.05.19 16:44

Så da er det Bjørnebye som ikke skjønner seg på økonomi.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
29.05.19 17:05

AlexR: jeg er enig i at det neppe er så smart å slippe til 5 unggutter samtidig. Det er derfor jeg etterlyser en kontinuerlig satsning hvor 1-2 får muligheten hvert år. Vi har feilet stort her de siste årene. Hvis vi ikke har gode nok talenter tilgjengelig så gjøres det noe feil i rekrutering/innkjøp. For vi er aldri så gode at det ikke finnes talenter som bør få sjansen.


(Og dette trenger ikke være lokale talenter. Jeg teller med kjøp som f.eks Berg fra Glimt hvis de kjøpes før de slår gjennom skikkelig)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.05.19 17:05

Bjørnebye ble oppfordret av styret til å gå for flere stjerner og mindre stallfyll i spillerlogistikken sin. Chirivella var vel et forsøk på å møte de forventningene.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
29.05.19 19:28
Rockets_AA: Bjørnebye ble oppfordret av styret til å gå

Håper du får rett inn i fremtiden her :)

startelver
startelverInnlegg: 62369
29.05.19 23:48

Er RBK friskmeldt? Vurderer å sette 5000 kr hjemme mot VIF til 1.90. Kampen spilles 15. juni. 

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2364
30.05.19 00:18
startelver: Er RBK friskmeldt? Vurderer å sette 5000 kr hjemme mot VIF til 1.90. Kampen spilles 15. juni.

Nei. Fin odds, men ville nok unngått spill da alt kan skje. Hvis vi vinner kampen skjer det sikkert pga et flaksemål igjen. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9250
30.05.19 10:16

Er de Lanlay RBKs verste offensive kjøp? Eller overgås han av Søderlund?


 


 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11443
30.05.19 10:35

Tenker du på gjennom tidene, eller av de som er i troppen i dag?

qbah
qbahInnlegg: 49458
30.05.19 17:27

Boti Goa. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4099
30.05.19 20:30

Alexander Ødegaard. Ferdig diskutert.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
30.05.19 21:45

Morten Knutsen til 10 mill eller no..

Ødegaard var vel også 10, men man fikk lurt Viking til å kjøpe han for 7 etter at han floppet på lerkendal.

Knutsen måtte leies ut til Start, og så gies gratis til Odd ett år før kontrakten gikk ut for å bli kvitt han..

(Innlegget ble redigert 30.05.19 21:48)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11443
30.05.19 23:17
AxelRudi: Morten Knutsen til 10 mill eller no..

Det var han jeg tenkte på også. I alle fall i min tid som supporter.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9250
31.05.19 00:03

Case closed. Morten Knutsen er største flopp.

qbah
qbahInnlegg: 49458
31.05.19 00:13

Knutsen er en vinner her ja.


Husker forventingene til Ødegaard. De var store. 


Mener å huske han hadde ett jævla viktig mål i sin karriere hos oss hvert fall. I Europa-kvalik(?) eller noe. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
31.05.19 00:23

2-0 I 3-2-seieren over Steua i CL-kvalikken '05 kanskje? 

HarryH
HarryHInnlegg: 31376
31.05.19 00:28

Tor Hogne Aarøy var vel heller ingen kjempesuksess i Trondheim?

qbah
qbahInnlegg: 49458
31.05.19 11:13
HarryH: Tor Hogne Aarøy var vel heller ingen kjempesuksess i Trondheim?

Han skulle vel være erstatteren til Carew. Vet ikke om vi kan si at han innfridde på det, nei.

Korgutt
KorguttInnlegg: 15198
31.05.19 11:15
qbah: erstatteren

Min teori var vel at dere ikke hadde noen plan. Ville vel bare hindre at Molde fikk tak i han. På den tiden hadde dere vel råd til å kjøpe dyre spillere og plassere de på andrelaget.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg