Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 84426
27.06.19 11:02

Kjernen har blitt instruert av styret?

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8077
27.06.19 11:29
Thecokeman: – Jeg har en dårlig dag. Innimellom ser vi at her er det noe som vi liker, men så får vi en på trynet. Det er til dels deprimerende, men det er bare fotball og vi får bare leve med det, sier talsperson i Kjernen, Espen Viken, til Eurosport.no.
 
Lurer på hva dette er?

Det han mener med andre setningen ovenfor er at vi(Kjernen) liker hva de ser av spill av Rosenborg i enkelt kamper. Så fortsetter han med at så får vi en på tryne. 

Tidligere i intervjuet sier Viken at de i Kjernen skal ta en runde på hva de skal mene. 
Vi får se hva slags meninger Kjernen har etter det interne møtet. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23327
27.06.19 11:51

Utrolig nok har Kåre Ingebrigtsen forhørt seg om mulig overgang for Helland til Oostende. Gammelt kameratskap overgår tydeligvis enhver rasjonalitet, men for RBK ville det være et drømmescenario hvis belgierne og Kåre var dumme nok til å legge 10 millioner på bordet. Kanskje tar de Søderlund gratis i samme slengen? 

(Innlegget ble redigert 27.06.19 11:54)

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
27.06.19 11:53
qbah: Forventer at adressa kjører hardt mot Helland etter den pinlige oppførselen hans i går.

Trenger ikke gjøre det, Helland var bevegelig og god han før han ble utvist


Det er helheten i RBK som er dritdårlig.. Så på angrepsspillet i går, alt av framdrift skal liksom foregå ute ved sidelinja, og da var det mest bare han der mørke driblefanten som skulle gjøre det. Å komme til innlegg fra sida virker være eneste angrepsvåpen. Kun innlegg inn i mølje foran mål gir ingen garanti for scoring, blir mest  gambling det. Det skal gå an å brodere seg igjennom i midten også, men når en ser det står 3 -4 spillere foran 16-meteren som bare står i ro eller spaserer, så skjer det aldri noe. Å virre rundt og løpe uten ball ser en knapt lenger på RBK

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23751
27.06.19 12:03

PerryAndre, jeg skjønner hva han sier, men lurer på hva, konkret, han/Kjernen har sett som de liker. Jeg kan ikke komme på noe som er gjentagende positivt.


Hvis vi har scoret ett mål eller skapt en stor sjanse som kommer etter godt spill så har det vært et engangstilfelle, ikke noe vi ser igjen jevnlig. Og da er det neppe noe som teller positivt for Horneland sin situasjon. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1604
27.06.19 12:11

KitWalker er drømmesupporteren til enhver klubb. Alt ledelsen gjør er bra, ingenting er galt og kritikk er ikke lov. Her skal man leve i en boble uten å se på resultatet av handlingene til klubben. Komiske Ali, ta deg en bolle. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
27.06.19 13:36

Helland til Oostende kan vel være en grei løsning for alle parter. Vi sparer lønn og Helland får en ny mulighet under en trener hvor han får tillitt. 


Oostende er ingen storklubb, så sikkert en ok spiller for dem. De har vel ikke også en rik onkel som kan sponse en kontrakt til Bendtner?

lsklars
lsklarsInnlegg: 90493
27.06.19 14:02

Hva synes dere om den geniale signeringen av Valsvik? 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23327
27.06.19 14:37
lsklars: Hva synes dere om den geniale signeringen av Valsvik?

Vanskelig å bedømme. Valsvik er så rask at jeg knapt ser snurten av ham når han spiller.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 14:37)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 14:40

Ole Selnæs legger ut bilde på insta av brakka i flammer, og jesper mathiesen sier at Horneland burde fått fyken nå, men at styret passer sine egne posisjoner og ikke vil.
For da må de selv gå.

Noe de absolutt bør gjøre uansett. Klubben er i fullstendig krise, 7-8 måneder etter t man vant cupfinalen og dermed the double.

Noe sier det vil bli for dyrt å sparke horneland, men det kan da ikke stemme? Å misse europa koster vel 30 mill, han har jo en 2 års kontrakt med neppe noe høy lønn.

Ser en del på rbkweb mener spillerne er for dårlige NÅ, men kom igjen, så dårlige har de ikke blitt på 8 mnd.
Problemet er at Horneland får ingenting ut av de, og det er enda mindre system offensivt enn under Coolen og Kåre.
Satt på spissen: Stallen vår er såpass at den nesten tar medalje i en elendig Eliteserie til og med uten trener.

Horneland etter mitt syn en brems for utvikling og prestasjon i dette laget, og han må vekk umiddelbart så vi fremdeles kan berge Europa til neste år..

Men gjør styret noe?

(Innlegget ble redigert 27.06.19 14:43)

kytec
kytecInnlegg: 47529
27.06.19 15:02

.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 15:03)

barrikade
barrikadeInnlegg: 272
27.06.19 15:07

Jeg tenker at hvem som er hovedtrener og spillestil vil være viktig for potensielt nye spillere som vurderer RBK. Ikke sikkert alle ønsker å drilles i Horneland-fotball.


På pluss siden under kampen i går så virket RBK bedre trent enn Aalesund. Akintola hadde også en egen evne til å være på rett sted til rett tid, selv om avslutningene ikke satt.


På minussiden sparker Horneland nok en gang bein på GO FOT teorien til NAE.. Meling er en av Norges beste venstrebacker, men er ikke like god med begge beina. Da flytter du ikke han over til høyreback for å gjøre plass til en som på langt nær ikke er like god på venstreback. Dette har jo også skjedd i flere kamper der spillere blir brukt i uvante roller i stedet for å bruke en som er drillet som f.eks sentral.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 15:12

"– Fotballeksperters uttalelser kommenterer vi ikke, sier Rosenborgs styreleder Ivar Koteng.

Han er på vei inn i et fly når VG konfronterer ham med Jesper Mathisens Horneland-dom:

– Hadde jeg vært leder i Rosenborg, er det ingen tvil om at jeg ville gitt en annen trener sjansen. Horneland må erstattes, og hvis ikke noen snart forsvinner ut av dørene der oppe, forstår jeg veldig lite, sier Mathisen.

– Med det bakteppet vi har hatt det siste året, så sitter det fryktelig langt inne for styret å fjerne Horneland. Da er man på bar bakke igjen, og man så hvor tøff trenerjakten var sist. Hvis det blir et trenerbytte, så er det nok et mer sannsynlig scenario at han trekker seg selv, mener Birger Løfaldli i Adresseavisen.

Han tror det er mer sannsynlig at sportslig leder Stig Inge Bjørnebyes posisjon blir et tema for Rosenborg-styret.

– Da har man en mulighet til å få inn nye tanker. Det som kom frem i evalueringen og det som handler om manglende utvikling i fjor angår Bjørnebye, som satt som sportslig leder. Da var ikke Horneland der, sier kommentatoren, som understreker at han ikke sier at RBK bør kvitte seg med ham

Bjørnebye er en opptatt mann når VG ringer ham dagen etter cuptapet mot Aalesund. Om hvordan klubben evaluerer «nå-situasjonen», sier han:

– Jeg har ikke tid til å gå i dybden på det nå. Men hvis man ser litt på de to siste prestasjonene våre, så er det klar forbedring. Vi fortjener mer. Men vi må bare jobbe på. Vi står litt i motgang nå, og må bare ut av det.

Styreleder Ivar Koteng henviser til Bjørnebye når det gjelder evaluering av «Rosenborg-ståa». 9. plass i seieren og cup-exit mot 1. divisjonslaget Aalesund er langt under forventingene."

(Innlegget ble redigert 27.06.19 15:22)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40732
27.06.19 15:14
AxelRudi: – Hadde jeg vært leder i Rosenborg, er det ingen tvil om at jeg ville gitt en annen trener sjansen. Horneland må erstattes, og hvis ikke noen snart forsvinner ut av dørene der oppe, forstår jeg veldig lite, sier Mathisen. Han tror det er mer sannsynlig at sportslig leder Stig Inge Bjørnebyes posisjon blir et tema for Rosenborg-styret. – Jeg har ikke tid til å gå i dybden på det nå. Men hvis man ser litt på de to siste prestasjonene våre, så er det klar forbedring. Vi fortjener mer. Men vi må bare jobbe på. Vi står litt i motgang nå, og må bare ut av det.

Når man ser på spillerstallen i RBK per dags dato og sammenholder mot lønninger, er det ingen tvil om at det er et misforhold. Og der har iallfall Bjørnebye et ansvar. Så om styret ser på Bjørnebyes posisjon først, anser jeg det som helt naturlig.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23751
27.06.19 15:21

Begge to må ut. At det ikke skjedde i dag er helt utrolig og bør være dråpen som sender styret på huet og ræva ut. 


Ute av gullkampen før serien omtrent hadde startet, nå ute av cupen og scorer under ett mål per kamp. Man skulle slitt med å gjøre det verre om man gikk inn for det. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 15:23
AxelRudi: – Med det bakteppet vi har hatt det siste året, så sitter det fryktelig langt inne for styret å fjerne Horneland. Da er man på bar bakke igjen, og man så hvor tøff trenerjakten var sist. Hvis det blir et trenerbytte, så er det nok et mer sannsynlig scenario at han trekker seg selv, mener Birger Løfaldli i Adresseavisen. Han tror det er mer sannsynlig at sportslig leder Stig Inge Bjørnebyes posisjon blir et tema for Rosenborg-styret.

Jeg må jo si at jeg synes Løfaldi er en raring. Bjørnebye trener da ikke laget, og å fjerne han nå vil neppe ha noen effekt på det som skjer på banen...
Om han skal holdes ansvarlig for Horneland, så må jo denne gå først, eller at de begge gå samtidig.

 

Du sparker da ikke han med grunn i at Horneland var feil mann, om han enda kan bli riktig, altså før han har sparken.
Det er sikkert mulig å peke på spillerlogistikk, men det er neppe sterk nok grunn pr nå.

Bjørnebye sjæl er jo bare råtten, som jeg skrev for noen uker siden ville marginene man har hatt med seg (som 3 gavepakkemål mot mjøndalen, langskuddkeepertabbe imot odd, samt kne som setter ballen imål for vår del mens motstanderens like situasjoner går over,) garantert snu og komme imot oss også.

Når dette nå har skjedd mener Hyttenissen det er MOTGANG at det jevner seg ut.
God jul. Må være fint i en verden hvor alt går med...

Problemet er da ikke at marginene skifter, det er at laget er mer en godt nok x 3 til å ikke skal være avhengige av disse marginene, altså man skal være bedre enn det andre laget i norge, ikke vippe det i sin favør når man er like gode.

Eller like dårlige.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 15:23)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 15:29
Thecokeman: Begge to må ut. At det ikke skjedde i dag er helt utrolig og bør være dråpen som sender styret på huet og ræva ut. Ute av gullkampen før serien omtrent hadde startet, nå ute av cupen og scorer under ett mål per kamp. Man skulle slitt med å gjøre det verre om man gikk inn for det.

Snakka med en fremtredende figur i kjernen idag som har gitt opp for i år. Blir en jævlig lang og grusom sesong da styret ikke vil fjerne trenerne, og styret ikke kan fjernes før i januar sa han..

Jeg tror faktisk spillerne hadde prestert bedre om de hadde styrt seg selv altså.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 15:37)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 16:16

Altså hva i alle dager..................

"– Hvor står Rosenborg nå, Koteng?

– Nå står vi vel som forventet. Det startet på et litt lavere nivå, så har det vært litt framgang. Så er vi også – akkurat nå – litt lei oss over at vi er ute av cupen.

– Som forventet ... Hva legger du i det?

– Vi har vunnet ganske mange kamper i det siste. Nå har vi to tap på rad, men i sum er vi mer der vi ønsker å være: At vi vinner mange kamper. Det har også vært forbedring. Både fysisk og spillemessig, svarer styrelederen.


Full tillit

Dagen etter er imidlertid Koteng tydelig da Adresseavisen spør ham om tilliten styret har til Horneland for øyeblikket.

– Vi har full tillit. Vi gjør ikke slike vurderinger i det hele tatt.

– Hva tenker du om at det spørsmålet kommer igjen? Føles det utidig?

– Ja.

– Hvorfor mener du det?

– Fordi vi visste at vi startet på et lavt fysisk nivå. Vi visste at det kunne bli litt problemer i starten. Det var da også en periode med dårlig spill, så har det bedret seg betydelig. Og det tar tid å bygge et fotball-lag. Selv om noen tror det går fort, svarer han.

– Hva konkret mener du har utviklet seg?

– Det har vært framgang defensivt.

– Det har vært framgang i organiseringen av laget.

– Og også i innsatsen, hvor kreftene holder lenger enn i starten.

– Så har vi scoret litt for lite mål, svarer Koteng.

– 13 poeng bak Molde, og exit i cupen. Hva må til for at du mener sesongen skal sees tilbake på som god?

– At vi blir bedre og bedre. Vi var som sagt innstilt på at dette kunne bli en litt rufsete sesong, svarer Koteng."


Altså dette her er jo galskap... koteng må gå.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 16:16)

lsklars
lsklarsInnlegg: 90493
27.06.19 16:19

Skulle tro Koteng troller med vilje

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23327
27.06.19 16:19

Tror jeg har mer peiling på gravemaskiner enn Koteng har på fotball.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
27.06.19 16:41

Graven begynner å bli såpass dyp nå at det ikke er noen annen utvei enn en full opprydding. Styret, sportslig leder og trener.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 84426
27.06.19 16:48

Noe av det viktigste en klubb har er et oppegående styre som vet hva de vil, handler i kraft av de ressursene de har og handler i henhold til hva de vil.

 

Akkurat nå er RBK en klubb med store økonomiske muskler, men som ikke har et styre med god nok "know how" til å få tak i god nok sportsdirektør og trener og dertil gode nok spillere. Her må nok økten frem.

 

For ambisjonene til styret er jo faktisk rimelige utifra ressursene, men det er feil folk til å forvalte disse.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 16:53)

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1252
27.06.19 16:53

Korrekt, Pazzini. Dessverre er Koteng fotballblind og stoler fullt og helt på SIB, som tross alt er eks-proff og tidligere 90-tallshelt. SIB snakker nok fullstendig rundt ham på styremøtene og har sementert plassen sin fast i ledelsen i overskuelig fremtid.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 84426
27.06.19 16:59

Styret må i hvert fall stille seg spørsmålet om hvorfor de ikke er dyktige nok til å få tak i de folkene de vil ha. RBK har heller ikke hatt all verdens innsats på overgangsmarkedet i det siste. De var dritheldige med Jebali, men ellers burde en klubb som RBK vært mer stabile med sine salgsobjekter og de spillerne de tar inn. Hva slags portefølje har egentlig SIB? Hvilke folk kjenner han som tjener RBK godt nok? Hva slags krav har egentlig RBK satt til denne stillingen som tross alt har endret seg vesentlig siden Bratseth ble ansatt på 90-tallet.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 17:00
GiPazzini_85: Styret må i hvert fall stille seg spørsmålet

Problemet her er at de ikke stiller seg selv spørsmål i heletatt. De vet alt og har rett, alle andre er bare dumme og utidige som stiller dumme spørsmål.

Synkende skip, til styret er borte.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 17:05)

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 84426
27.06.19 17:05

Men hvem er i SIBs nettverk av agenter, klubbledere, trenere etc som RBK tjener på? En sportsdirektør har jo null verdi om han bare skal "lete" etter spillere og forhandle.

(Innlegget ble redigert 27.06.19 17:08)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23751
27.06.19 20:36

Jeg nekter å tro at Koteng mener det der. Det er rett og slett ikke mulig å være så langt ute på jordet. Han er jo langt inne i en eller annen jungel i tilfelle. Hvis Horneland blir værende ut sesongen så ender vi på maks 5000 reelle tilskuere per kamp. Men hvis det er viktigere for styret å ikke innrømme feil enn klubbens ve og vel så kjører de vel på. Er vel bare å få meldt seg inn i klubben igjen så man får møtt på årsmøtet neste år, dette må stoppes. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6500
27.06.19 20:47
Thecokeman: Men hvis det er viktigere for styret å ikke innrømme feil enn klubbens ve og vel så kjører de vel på. Er vel bare å få meldt seg inn i klubben igjen så man får møtt på årsmøtet neste år, dette må stoppes.

Ser det dskuteres om ekstraordinært årsmøte på rbkweb nå, problemet er at du må ha med deg 1/3del av medlemmene, og at listene er hemmelige grunnet personvern.. :p

Så da må mange melde seg inn iallefall, som man vet stemmer for.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23751
27.06.19 20:55

Man må vel ha vært medlem en stund også, for å få stemmerett. 2-3 måneder? Var medlem frem til i år, men betalte aldri kontingenten i år. Dumt sett i ettertid. 

Art-Vandelay
Art-VandelayInnlegg: 60507
27.06.19 20:57

Har dere ingen lokal Carlsen?..

Klikk for å gå tilbake til toppen