Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Nightwish
NightwishInnlegg: 4463
03.07.19 18:43
trøndergutten: Kjernen mener at SIB må gå. Vanskelig å være uenig i det.

Finnes det RBK-fans som vil at SIB ikke bør fjernes? Supportere av andre klubber vil selvsagt at han bør vernes. Kjernen i dag.

Zanick
ZanickInnlegg: 11610
03.07.19 18:52

SIB har gjort en skandaløst dårlig jobb.

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5067
03.07.19 18:53

Jeg er uenig. Problemet sitter høyere med Koteng. At Kjernen virker å ha fredet ham er for meg uforståelig. Bjørnebye sin jobbsituasjon er også sterkt preget av hva Koteng finner på. Det som er sikkert er at sportsdirektøren i RBK har for vane å bli hoggestabbe. Tidligere Hoftun, og nå Bjørnebye. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9140
03.07.19 18:54

Dersom RBK ikke ligger på topp så er noe galt uansett i følge fansen. Kjerne med åpent brev om Bjørnebye ser jeg. Jaja. Noe må de holde på med. Var kanskje ikke så lett å selge en skadet Bendtner i fjor? Og en frisk Bendtner hadde kanskje spilt bedre? Er nok bedre om Kjernen holder seg til det de kan. Det er å være supportere. Og så lar de andre styre klubb.

Nightwish
NightwishInnlegg: 4463
03.07.19 19:02
Fernandovonarb: Jeg er uenig. Problemet sitter høyere med Koteng. At Kjernen virker å ha fredet ham er for meg uforståelig.

Fredet og fredet.. Kjernen:


«Koteng, du må slutte å snakke med media. Og ja, vi støttet deg i sparkingen av Kåre, og mener fortsatt at det var korrekt, men som styreleder er du ansvarlig for alt som har skjedd siden den gang også. Du er på valg om noen måneder, og du har tid til å rydde opp. Men hold deg unna media eller ta jevnlige lange samtaler med for eksempel Nils Heldal.»

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23905
03.07.19 19:12

Se på spillerne Bjørnebye har hentet og for hvilken pris. Det er umulig å si at det er bra nok. Han har i tillegg hovedansvaret for at Horneland er treneren vår. 

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5067
03.07.19 19:15

Det der er en formaning om hva han bør gjøre, og langt i fra noe krav om at han bør trekke seg. Nesten så jeg mistenker kjernen for at de håper Koteng skal bli en trøndersk sjeik som vil øse penger over RBK. Det kommer aldrig i verden til å skje. 

qbah
qbahInnlegg: 49448
03.07.19 19:17

Du klarer å tolke det ut i fra det brevet.. hvordan? 

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5067
03.07.19 19:19

Hovedansvaret for at Horneland er treneren sitter over SiB. Han var sabla langt ned på lista når han ble hentet. Ikke så rart når potensielle trenere så hvilken nåde det tilførte trenere med tre strake seriegull. Ikke akkurat fristende for en trener å komme da.

(Innlegget ble redigert 03.07.19 19:21)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23905
03.07.19 19:25

Det er helt på det rene at Bjørnebye ledet jakten på ny trener og det er heller ingen tvil om at det var han som spilte inn Horneland. Horneland er Bjørnebye sin mann, definitivt. 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8262
03.07.19 19:32
Nightwish: Finnes det RBK-fans som vil at SIB ikke bør fjernes? Supportere av andre klubber vil selvsagt at han bør vernes. Kjernen i dag.

Jeg er overrasket hvis Bjørnebye har så mye makt i klubben som mange antyder. Er styret som normalt tar de store beslutningene. Vanskelig å forstå at Bjørnebye alene kan ta beslutninger om spillekjøp. Hans oppgave tror jeg er mer å legge frem for styret hvilke spillere som er aktuelle for kjøp. 
Det er skille i ansvar for de daglige oppgaver, og ta beslutninger som har konsekvenser for klubben. Siste skal styre behandles. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11610
03.07.19 19:44
Thecokeman: Det er helt på det rene at Bjørnebye ledet jakten på ny trener og det er heller ingen tvil om at det var han som spilte inn Horneland. Horneland er Bjørnebye sin mann, definitivt.

100%

Dersom vi først skulle hente fra hylla samme hylle som Horneland, hadde det vært langt mer naturlig å se på Maalen eller Cifuentes.

Det er ingen tvil i verden om at Horneland er Bjørnebyes mann. Han forhørte seg med Horneland forholdsvis tidlig i prosessen.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23905
03.07.19 19:45

Styret legger seg ikke borti spilleroverganger, med svært få unntak. De sa nei til å bruke 25-30 mill på en spiller i fjor, ellers har de vel ikke stoppet noe som helst.


Hvis styret skulle satt ned foten i tide og utide ville det vært et soleklart signal om at de har null tillit til sportslig avdeling. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11610
03.07.19 19:46
Fernandovonarb: Det som er sikkert er at sportsdirektøren i RBK har for vane å bli hoggestabbe. Tidligere Hoftun

LOL

Hoftun gjorde så graverende feil som sportslig leder at han burde blitt fjernet LENGE før. Har du ikke fått med deg det?

Bjørnebye på sin side, har kun kapasitet til å hente norske utenlandsflopper, eller ES-spillere. Enhver idiot på VGD kunne kommet fram til 90% av de navnene Bjørnebye har hentet til RBK. Kastet bort enormt mange millioner på skrap.

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8262
03.07.19 20:15
Thecokeman: Styret legger seg ikke borti spilleroverganger, med svært få unntak. De sa nei til å bruke 25-30 mill på en spiller i fjor, ellers har de vel ikke stoppet noe som helst.
Hvis styret skulle satt ned foten i tide og utide ville det vært et soleklart signal om at de har null tillit til sportslig avdeling.

Bjørnebye har sagt i Adressa at han har ansvar for spillelogistikken og de sportslige resultatene. Det er vel akkurat de manglende sportslige resultater som Kjernen og vi andre er opptatt av. I et intervju tidligere i år i Adressa sa Bjørnebye at han FØLER ansvar for de dårlige resultatene.   

Det er forskjell på å ta daglige beslutninger, de blander styret seg ikke seg opp i. Beslutninger som har konsekvenser for klubben er det styret som ansvaret for og skal avgjøres av styret. Spillekjøp og salg av spillere skjer ikke mange ganger i løpet av ett år. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
03.07.19 20:19
Thecokeman: Styret legger seg ikke borti spilleroverganger, med svært få unntak. De sa nei til å bruke 25-30 mill på en spiller i fjor, ellers har de vel ikke stoppet noe som helst.

Styret laster jeg for mange ting, og da spesielt utenomsportslige saker som har kommer etter sparkingen av Kåre.
Jeg er av den mening at de bør kastes fort som faen.

Akkurat Horneland står nok Bjørnebye for å ha anbefalt. Men alikavel, hvorfor gikk de med på dette? Ekstremt merkelig valg ut fra betingelsene de skisserte etter sparkingen.

Styret skal være kontrollorganet.

Hvorfor har de ikke shippet ut Bjørnebye for lenge siden?

Bjørnebye har byttet ut vidresalgspotensial med hjemvendte mette utenlandsproffer vi sliter med å bli kvitt, på lange dyre kontrakter.
Den jobben som er gjort her er grell.

Styret stiller svært høyre krav når en trener må gå etter seriegull og cupgull hvert år.

Hvorfor har de ikke stillt de samme krava til Bjørnebye?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
03.07.19 20:28

Welhaven er spot on, Bjørnebye er bare en del av problemet.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
03.07.19 21:07

Bendtner situasjonen fremheves, men jeg mener dette bare er en liten del av problemet i klubben. Det er veldig få spillere i laget som har potensial til å utvikle seg. Hedenstad, Hovland, Konradsen, Helland, De Lanlay, Trondsen og Søderlund er eksempler på spillere som aldri kommer til å bli veldig gode. De er på det nivået de er(nødvedigvis ikke dårlig, men de blir neppe særlig bedre). Så har man i tillegg Tore og Mike som er kontinuitetsbærere, men også er på feil side av aldersstigen. Vi solgte de spillerne som hadde utviklet seg til "stjerner" og sitter nå med en fryktelig lite spennende tropp, og vi kommer ikke til å tjene penger på noen av de nevnte.

Dette er SIB sitt ansvar.

(Innlegget ble redigert 03.07.19 21:07)

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9140
03.07.19 21:19

En annen del av problemet er at ingen spillere utvikler seg i dagens RBK. Alle blir dårligere eller står på stedet hvil. Ikke en spiller er bedre i år enn i fjor. Ikke en.

Zanick
ZanickInnlegg: 11610
03.07.19 21:33
Xavi7: Ikke en spiller er bedre i år enn i fjor. Ikke en.

Sånn blir det når de fleste er rundt 30. Den jobben Kåre/Bjørnebye har gjort med troppen de siste årene står til stryk.

Så hjelper det ikke unggutta aldri får muligheten.

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1291
03.07.19 22:41

Legitim kritikk av en mann som har fått gå under manges radar de siste årene. Kjøpene han har gjort har vært under all kritikk og treneransettelsen av Horneland visste alle kom til å gå dårlig.

GustavoPoyet
GustavoPoyetInnlegg: 582
03.07.19 23:20

Hvem er denne ladejarlen fra Tyskland som omtales i innlegget fra Kjernen? Ciljan? 

Laurb
LaurbInnlegg: 1775
03.07.19 23:25

At spillerne vi kjøper ikke er gode nok kan jeg saktens leve med.


 


 Det jeg IKKE kan leve med er at vi ikke engang prøver å erstatte nøkkelspillere med andre spillere som har lignende kvaliteter.  Det er absolutt NULL godfot  eller tanke bak kjøpene som gjøres av Bjørnebye. Samtlige er av typen: "Denne spillern er allround helt ålreit god" uten å vurdere hvilken rolle eller spisskompetanse spilleren skal tilføre laget.


 


Vi selger Selnæs som er notorisk god til å styre spillet og slå forløsende pasninger. Vi gjør null  forsøk på å finne en lignende type. Vi selger Midtsjø  som er god til å holde på ballen og spille seg ut av trange situasjoner. Vi gjør null forsøk på å finne en lignende type. Vi selger svensson som er en agressive høyreback som er god på å gå på løp og kombinere med ving og midtbane. Vi erstatter han med HEDENSTAD. Vi selger Skjelvik som kanskje ikke er noe teknisk mirakel men han tilfører sårt tiltrengt hastighet i forsvaret som lar oss stå høyt. Vi erstatter han med Hovland(?!??!!). Vi selger også strandberg som er flink til å føre ball og slå presise pasninger på vinger i bevegelse for å åpne rom.


 


Alle disse kvalitetene er FULLSTENDIG fraværende i årets Rosenborg. ALLE. Jeg forventer ikke at vi skal finne fullgode erstattere i alle posisjoner, det blir vanskelig, men prøv i det minste og erstatte noe av spisskompetansene. Akkurat nå sitter vi med 11 "helt ålreite" spillere, som gjør oss til et relativt solid eliteserielag, men aldri mer enn det.

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 30854
03.07.19 23:55

Noen som har lest Adressa bak betalingsmuren om Tagseths avgjørelse etter G19EM ? Rosenborg er i bildet fortsatt virker det som i overskriften.

Bjartesen
BjartesenInnlegg: 3285
04.07.19 00:02

Hvis målet er å spille underholdende fotball i 4-3-3 får dere legge kronene på bordet og trygle Maalen om å flytte nærmere Brakka. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6651
04.07.19 00:03

"– Det er en litt spesiell situasjon. Jeg har ikke lyst til å være klubbløs lenge. Jeg har lyst til å finne meg en klubb og begynne å trene. Men jeg har det bra nå, gliser Edvard Tagseth.

18-åringen er godt inne i sin andre treningsuke med Rosenborg, og innrømmer lett at han trives på treningsfeltet på Lerkendal.

– Jeg har fått et kjempefint inntrykk av klubben. Men det visste jeg egentlig før jeg kom. Det er bra nivå på treningene, og gode spillere, sier han.

Til tross for at Tagseth allerede i mange år har vært en av de store snakkisene blant norske fotballtalent, er øktene på Lerkendal hans aller første med et A-lag – foruten øktene hjemme med Neset på Frosta. Midtbanespilleren har forståelse for spørsmålene om han er god nok for RBKs A-lag.

– De fleste tror vel jeg er oppskrytt etter at jeg ble ferdig i Liverpool. Jeg vil ikke skryte på meg noe, men føler at jeg henger med på trening. Jeg synes jeg er god nok. Jeg synes selv jeg er en bra fotballspiller. Jeg henger med her, på Liverpool og på landslaget, og føler ikke at jeg har noe å bevise i norsk fotball. Jeg dro til England for å bli en så god fotballspiller som jeg kunne, og føler at jeg utviklet meg mye på de to årene jeg var der, sier han.

RBK-trener Eirik Horneland er forholdsvis lett å lese på spørsmål om han ser en fremtid for midtbanespilleren på Lerkendal.

– Vi liker Tagseth

– Kommer det et kontraktstilbud til ham?

– Ja altså, vi må sette oss ned og snakke med ham. Høre litt hva han ønsker. Men som jeg sier, vi liker veldig godt Tagseth og vi liker veldig godt trøndere som er gode nok for RBK. Edvard har uttalt at det kun er RBK som er aktuelt for ham i Norge, så får vi se.

Tagseth selv bekrefter at RBK er den eneste aktuelle klubben her til lands, men melder samtidig om betydelig interesse fra utlandet.

– Det jeg kan si, er at interessen fra utenlandske klubber er som den har vært ganske lenge. Helt siden før jeg signerte for Liverpool. Og interessen har ikke blitt mindre etter at jeg dro fra Liverpool. Det er flere klubber ute i Europa som har kontaktet både agenten min og pappa, sier Tagseth – og understreker at valget ikke bare ligger på ham selv. Det handler også om hva RBK kommuniserer.

– Muligheten for at jeg blir RBK-spiller handler også om hvilke planer klubben har for meg. Og jeg har snakket litt med Horneland om akkurat det. De må ha en bra plan for meg dersom jeg skal komme hit. Jeg må få spilletid. Det er bra nivå på trening, og jeg vet at jeg kommer til å trives her dersom jeg kommer hit. Men jeg er veldig nøye på å få spilletid. Det var det jeg slet litt med i Liverpool den siste tiden. Jeg har spilt flere landskamper enn klubbkamper i år. Det er ikke det jeg ønsker, så jeg må få spilletid, sier han.

Tagseth blir på Lerkendal ut uken. Mandag reiser han sammen med U19-landslaget til EM i Portugal. Og den sportslige ledelsen på Brakka må vente på endelig avklaring rundt Tagseth til etter det mesterskapet.

– Jeg har bestemt meg for å vente til etter EM. Det er jeg sikker på. Avgjørelsen tas etter mesterskapet, sier han."

Blir bortimot sjokkert om han velger RBK, han har jo vært her å sett hvor få sjanser de andre har fått i det siste. Han er jo hverken høy eller løper så jævlig mye, så. Jeg hadde ikke stolt på Horneland. Dårlig timing for oss dessverre.
Om vi hadde klart å kvitta oss med Lundemo Konradsen og Denic så kanskje.

Og hatt en annen trener.

(Innlegget ble redigert 04.07.19 00:08)

Zanick
ZanickInnlegg: 11610
04.07.19 04:36

RBK er karriereselvmord for Tagseth. Bare for unge talenter å holde seg lengst mulig unna til Bjørnebye og Horneland er vekk.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17360
04.07.19 05:53
Bjartesen: Hvis målet er å spille underholdende fotball i 4-3-3 får dere legge kronene på bordet og trygle Maalen om å flytte nærmere Brakka.

Det er jo dette 4-3-3 greia som har gått til hodet på folk på samme måte som alzenheimer gjør eldre  folk fokusert på kun enkelte ting som de spør opp om hele tiden som er RBKs akilleshæl og downfall.


En kan leve på minner om gamle dager med sveivetelefon og Yatzyspill om kveldene og kabal, men skal en leve idag så må en helst følge med i tiden.


Eller bosette seg der ingen kunne tru att nokon kunne bu.


 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4084
04.07.19 07:31

Hva er det som er utdater med 4-3-3? Liverpool? Barcelona? Manchester City? 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17360
04.07.19 10:33
TomBrady_12: Hva er det som er utdater med 4-3-3? Liverpool? Barcelona? Manchester City?

Den klassiske Eggen 4-3-3 er nok rimelig om ikke utdatert så hører den nok til på ett lavere nivå enn norsk tippeliga for å kunne fungere nå til dags.

 

Det er oftest motstanderen og hvordan de utvikler seg alså hvordan fotballen utvikler seg som setter premissene for hvordan du selv kan spille alså å ungå å komme i mindretall å bli utspilt i enkeltsektorer viktige sådanne på banen.

 

Dette er det den til enhver tid mannen som leder laget, som har fått den oppgaven som jobb å ta hensyn til som må bestemme og ikke hva en drømmer om på tribunene.

 

Alle lag\managere selv de aller beste tar , må ta mye mer hensyn til motstander nå , også de beste enn det Eggen og andre måtte for ett tiår eller to siden. Fotball er faktisk ett helt annet spill.

Men utgangspunktet\laget kan selvsagt settes opp i en 4-3-3 formasjon men tallkombinasjoner har en mye større fleksibilitet i seg nå enn i Eggen sine glansdager. For å si det veldig mildt.

 

 

(Innlegget ble redigert 04.07.19 10:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg