Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
HLund
HLundInnlegg: 18460
04.07.19 23:36
qbah: Når vi likevel skal kvitte oss med Serbisic bør vi hente Kvande. Ung, trønder og god med ball. Enorm venstrefot til å være midtstopper. Rull inn han og en god etablert midtstopper med fart så har vi stopperpar de neste 10 årene etter at Tore gir seg. Hovland ser til tider OK ut kun fordi han spiller ved siden av Tore. Når finnmarkingen legger opp er det bare å bytte ut begge.

Hehe, dere kan takke Ranheims midtstopper for at dere vinner kampen i dag. Horribel jobb på 2-3.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 773
04.07.19 23:38
lumanpauw: Rosenborg kommer alltid til å skape målsjanser mot norske lag pga kvaliteten til spillerne på laget. Når måten det skjer på er tilfeldigheter - poling på stor spiss, dødballer og enkeltmannsprestasjoner fra Eliteseriens beste spiller, vil det ikke føre til at du vinner fotballkamper i lengden.

Jeg trodde vi diskuterte taktikk og skillet mellom en offensiv tankegang og en defensiv tankegang. Horneland blir ikke nødvendigvis en voldsomt mye bedre trener, og det blir ikke nødvendigvis et voldsomt mye bedre kollektiv fordi man sender alle mann i angrep. Logisk sett så ville det fortsatt være like mange tilfeldigheter, enkeltmannsprestasjoner og dødballer. 


Horneland gjør det han er best på. I dag slapp dere til tre sjanser på bortebane (hvor to gikk i mål), og produserte en rekke sjanser og mål selv. Det er fortsatt ikke godt nok for kravstore supportere og da er det kanskje legitimt å diskutere om historien har gått litt i hodet på folk. 


Og forøvrig......send gjerne alle mann i angrep i Europa med det mannskapet dere har pr dags dato.......lykke til det med isåfall. 

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1294
04.07.19 23:45
jatilnei: Jeg trodde vi diskuterte taktikk og skillet mellom en offensiv tankegang og en defensiv tankegang. Horneland blir ikke nødvendigvis en voldsomt mye bedre trener, og det blir ikke nødvendigvis et voldsomt mye bedre kollektiv fordi man sender alle mann i angrep. Logisk sett så ville det fortsatt være like mange tilfeldigheter, enkeltmannsprestasjoner og dødballer. Horneland gjør det han er best på. I dag slapp dere til tre sjanser på bortebane (hvor to gikk i mål), og produserte en rekke sjanser og mål selv. Det er fortsatt ikke godt nok for kravstore supportere og da er det kanskje legitimt å diskutere om historien har gått litt i hodet på folk. Og forøvrig......send gjerne alle mann i angrep i Europa med det mannskapet dere har pr dags dato.......lykke til det med isåfall.

Fin hersketeknikk, den der "sende alle mann i angep". Jeg sier ikke at de skal spille hodeløst. Jeg sier at de skal forsøke å bruke ballen i laget, ikke spille kick-and-hope-fotball, som de gjør under Horneland. Så da får det være opp til sportsdirektør Bjørnebye å finne en slik. Det har han ikke klart. De spilte elendig fotball med Coolen i EL i fjor, og det er ikke slik de skal spille heller.

HLund
HLundInnlegg: 18460
04.07.19 23:48
jatilnei: og produserte en rekke sjanser

En rekke sjanser er vel å overdrive. Litt enig med Rosenborg-fansen her. Det er ikke en spesielt lur taktikk det Horneland la opp til i andre omgang. Handler ikke om underholdningsverdi, men man ber litt om at motstanderen kommer inn igjen i kampen. Man var heldig i dag og slapp unna fordi Ranheims midtstopper ikke greide den ene oppgaven han hadde å forholde seg til like etterpå. Så heldig vil man ikke være hver gang. Før man la seg bakpå var man det klart beste laget. Ingen grunn til å legge seg bakpå da. Har skjedd en del andre ganger før i år også.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24995
04.07.19 23:53

De takler enn så lenge ikke å lede kampene. Selvsagt skulle Søder ha punktert kampen da han blåste den over på åpent mål på 1-2. Men det virker som laget kan prestere frem til ledelsen er der og så bli man redde og passive. Det kan være en del taktisk, men det er nok også psykologisk. Laget har ikke god nok troa på seg selv og mangler selvtillit. Får satse på at det bedrer seg fremover med noen 3-poengere.

(Innlegget ble redigert 04.07.19 23:55)

jatilnei
jatilneiInnlegg: 773
04.07.19 23:58
HLund: En rekke sjanser er vel å overdrive. Litt enig med Rosenborg-fansen her. Det er ikke en spesielt lur taktikk det Horneland la opp til i andre omgang. Handler ikke om underholdningsverdi, men man ber litt om at motstanderen kommer inn igjen i kampen. Man var heldig i dag og slapp unna fordi Ranheims midtstopper ikke greide den ene oppgaven han hadde å forholde seg til like etterpå. Så heldig vil man ikke være hver gang. Før man la seg bakpå var man det klart beste laget. Ingen grunn til å legge seg bakpå da. Har skjedd en del andre ganger før i år også.

Nei jeg synes vel egentlig ikke at det er å overdrive. Jeg mener faktisk at RBK burde punktert kampen i god tid før Ranheim fikk et vakkert utligningsmål på slutten der. Også er det noe med utsagn om å slippe motstanderen inn i kampen igjen som ofte er litt subjektiv. Mange vil kanskje påstå at Ranheim spilte ball-i-hatt med RBK på slutten der. Jeg så derimot et balltrillende Ranheim-lag som egentlig ikke fikk til en dritt fordi de ble effektivt stoppet. Man styrer ikke nødvendigvis kampen fordi man triller mest ball i midtsirkelen. En optimistisk og entusiastisk lillebror ble effektivt stoppet i dag. De produserte to mål hvorav et var et selvmål mens det andre var på en vakker enkeltmannsprestasjon.....utenom det så var det faktisk ganske tynt og det mener jeg RBK skal ha mye av æren for. Underholdende? Kanskje ikke, men de vant kampen og det hadde vært det viktigste i mine øyne. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9201
05.07.19 00:07

Fansen vil ha ut Bjørnebye. Hvem skal inn?

HLund
HLundInnlegg: 18460
05.07.19 00:07
jatilnei: Jeg så derimot et balltrillende Ranheim-lag som egentlig ikke fikk til en dritt fordi de ble effektivt stoppet.

Nuvel. De ble robbet for en temmelig stor sjanse av en overivrig linjemann f.eks. Hadde ikke mye kontroll der. Hovedpoenget er dog at det er mer risikabelt å basere seg på motstanderens manglende ferdigheter enn å stole på egne ferdigheter. Noen ganger må man rett og slett det fordi eget lag er rimelig underlegne på det området. Ranheim er ikke et slikt tilfelle vil jeg hevde.

jatilnei
jatilneiInnlegg: 773
05.07.19 00:25
HLund: Nuvel. De ble robbet for en temmelig stor sjanse av en overivrig linjemann f.eks. Hadde ikke mye kontroll der. Hovedpoenget er dog at det er mer risikabelt å basere seg på motstanderens manglende ferdigheter enn å stole på egne ferdigheter. Noen ganger må man rett og slett det fordi eget lag er rimelig underlegne på det området. Ranheim er ikke et slikt tilfelle vil jeg hevde.

Situasjoner på overtid kan jo alltid oppstå når et lag ligger under og kaster alle mann i angrep. Hvis man ser kampen under et så synes jeg faktisk at Ranheim får til lite. Vi snakker derby, en overentusiastisk lillebror og to lag som omtrent var naboer på tabellen. I dag så man tydelig at det ene laget var mange hakk over det andre og vant fortjent.......og det på tross av balltrilling på midtsirkelen fra Ranheims side i 2.omgang. Jeg har forstått at det har vært endel klumper i grøten (og det kan bestandig skje ved et trenerbytte) men det er et eller annet i mentaliteten der allikevel. Når man vinner et lokalderby og passerer nok en "hump".......også er det allikevel all den negativiteten.....hmmmmm. 


 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6666
05.07.19 02:27

Hva skjedde med det høye gegenpresset til Horneland? Det vi holder på med nå er jo mer Mourinho enn Klopp...

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 15041
05.07.19 06:18
Xavi7: Fansen vil ha ut Bjørnebye. Hvem skal inn?

Hva med trollmannen fra Søgne. Rivende dyktig i Stabæk. Kunne tatt rosenborg til nye høyder

qbah
qbahInnlegg: 49454
05.07.19 07:46

Å herregud. 

ASEN
ASENInnlegg: 2663
05.07.19 08:09
Xavi7: Fansen vil ha ut Bjørnebye. Hvem skal inn?

Åge Hareide hadde sikkert kunne sikkert passet bra.  Men han er kanskje fortsatt på hatlisten i Trondheim?


 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8274
05.07.19 09:35
HarryH: Hvem heier du på i kveld, PerryAndre?

Jeg heiet selvfølgelig på Rosenborg. Ranheim har mange ex Rosenborg spillere og er en sympatisk klubb. Er ingen grunn til å mislike den klubben. 
Er godt fungerende samarbeid mellom de to klubbene. 

(Innlegget ble redigert 05.07.19 09:36)

qbah
qbahInnlegg: 49454
05.07.19 10:05

Hareide og Maalen inn hadde vært kjekt. Trenger ingen utpreget egen sportslig leder som SIB er i dag da. Ut med Horneland, SIB og Emberland. Da har vi spart et årsverk også.


:-)

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4607
05.07.19 15:40

Vi vinner igjen og spiser innpå teten. Så dette er ikke så ille. Men Søderlund er en katastrofe. Til tross for et mål. Bommer for åpent mål i andre kamp på rad. Nå er det på tide og prøve Botheim. Vi lå heller ikke bakpå som en hevder. Vi var i balanse og hadde mange kontringer. Totalt en bra kamp, men mye å forbedre. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
05.07.19 16:06

Vi parkerte bussen totalt en god periode. Ikke en eneste gang i den perioden prøvde vi å kjøre en kontring. Det var kun å sparke bort ballen og ta imot på nytt. Horneland sa riktignok etter kampen at det ikke var ønskelig, men det tror jeg ikke noe særlig på. 


Dette var ikke i nærheten av en god kamp, et stort steg tilbake fra Kristiansund-kampen som nok er det nærmeste vi har vært en god kamp i år. 

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4607
05.07.19 16:35

Da har jeg sett en annen kamp. Jeg så et RBK som prøvde å holde ballen i laget og brukte kantspillerne godt. Samuel var meget bra. Fikk lagt inn flere ganger. Og de vinner mot et hardtarbeidende Ranheim. Jeg ser tross alt fremgang. 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8274
05.07.19 17:23
JOlsen: Da har jeg sett en annen kamp. Jeg så et RBK som prøvde å holde ballen i laget og brukte kantspillerne godt. Samuel var meget bra. Fikk lagt inn flere ganger. Og de vinner mot et hardtarbeidende Ranheim. Jeg ser tross alt fremgang.

Rosenborg under Horneland spiller en fotball, som jeg ikke vant til å se Rosenborg spille. Nesten bare kantspill. Tenk deg tilbake da Ole Selnæs spilte sentralt for Rosenborg. Han slo lange pasninger i sentrallinjen til indreløper som var på løp eller til en kantspiller som skar innover banen mot mål. Og selvfølgelig til spissen. Det er historie. Vi har Trondsen. Han sitter på benken. Lundemo som mangler kreativitet og mangler en god pasningsfot, foretrekkes.

Den ensidige og enkle fotball filosofien til Horneland får ikke folk til å strømme til Lerkendal. 

 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24995
05.07.19 17:43
PerryAndre: Tenk deg tilbake da Ole Selnæs spilte sentralt for Rosenborg. Han slo lange pasninger i sentrallinjen til indreløper som var på løp eller til en kantspiller som skar innover banen mot mål.

Det siste skjedde en gang i går da Mike Jensen slo på Akintola, som deretter skjøt utenfor alene med keeper. Men det ble vel med denne ene. Trenger mer variasjon mellom dette og kantspillet.

(Innlegget ble redigert 05.07.19 17:44)

HLund
HLundInnlegg: 18460
05.07.19 17:45
Folkflesk: Det siste skjedde en gang i går da Mike Jensen slo på Akintola, som deretter skjøt utenfor alene med keeper.

Var vel situasjonen som så veldig ut som offside det?

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1750
05.07.19 18:07

Horneland sliter om Adegbenro blir solgt i sommer. Står bak så og si alt Rosenborg skaper. Ellers ser det jævla dårlig ut, og det er frustrerende å se hvor mye goodwill Horneland får etter disse sliteseierne sine. Ikke måte på hvor stor fremgang folk kan se. Er folk virkelig så fotballdumme? 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9201
05.07.19 19:30

Tror det er en ting trønderne har gått glipp av. Horneland ble aldri ansatt for å bli nye NAE. Horneland ble ansatt for å gå videre i Europa. Og eneste mulighet for norske lag, med veldig begrensede ferdigheter, er å ligge lavt og kontre. Og løpe som faen i press. 

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1294
05.07.19 19:48
Xavi7: Og eneste mulighet for norske lag, med veldig begrensede ferdigheter, er å ligge lavt og kontre. Og løpe som faen i press.

Hilsen Stig Inge Bjørnebye.

Jeg HATER denne innstillingen. Hater den. Og det er altfor mange spillerutviklere og trenere i Norge som har samme innstilling som deg. Og det er også den som har gjort at Norge havner i samme kategori som Liechtenstein, Færøyene, Andorra og resten av møkkeliten i europeisk fotball som aldri har kvalifisert seg til noen mesterskap siden 2000.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9201
05.07.19 19:51
lumanpauw: eg HATER denne innstillingen.

Det må du gjerne gjøre. Men jeg sier bare at jeg TROR dette er kriteriet for valget av defensive Horneland.

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1294
05.07.19 20:02
Xavi7: Det må du gjerne gjøre. Men jeg sier bare at jeg TROR dette er kriteriet for valget av defensive Horneland.

Jeg er 100% sikker på at du har rett angående dette.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1750
05.07.19 20:02

Bjørnebye så S08 i EL og fikk dollartegn i øynene. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23924
05.07.19 20:29

Jævlig dumt å stemple sine egne oppsigelser så ettertrykkelig da. Alle involverte vet at det ikke er en type fotball vi skal ha i Rosenborg.


Jeg skal hvertfall møte på årsmøtet neste år om ikke styret tar grep snart. Så får vi håpe det er nok medlemmer som ønsker endring, det vil overraske meg om størsteparten ønsker denne fotballen velkommen. Det er hvertfall åpenbart at den gjengse trønder ikke finner det interessant. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1750
05.07.19 20:38

Her på vgd virker det som Horneland har lite støtte, men ser flere på rbkweb og Twitter som er storfornøyde med det de får servert.. 

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1294
05.07.19 20:41

mailto: stigers@brakka.no
https://www.youtube.com/watch?v=YMVdrGbZkGo
Hei. Slik fungerer fotballen i 2019.
mvh frustrert.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg