Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
JudasT
JudasTInnlegg: 5731
13.07.19 19:12

Alle de som avskrev Rosenborgs gullsjanser må nok ete i seg sine ord. 6 poeng på 15 kamper tar de lett inn igjen. Og Odd? Eventyrlig sesong, men riktig til topps i serien når de ikke. NM derimot!

HLund
HLundInnlegg: 18516
13.07.19 19:20
JudasT: Alle de som avskrev Rosenborgs gullsjanser må nok ete i seg sine ord. 6 poeng på 15 kamper tar de lett inn igjen. Og Odd? Eventyrlig sesong, men riktig til topps i serien når de ikke. NM derimot!

Rosenborg har spilt 1 kamp i år på virkelig høyt nivå (dagens kamp). Molde har spilt ganske mange slike kamper. Dette er akkurat som i fjor med Brann ikke opp til Rosenborg, men om Molde kollapser i andre halvdel. Om man tar utgangspunkt i at Molde har samme snitt i andre halvdel av sesongen, må Rosenborg altså ta 37 poeng (Molde har myeee bedre målforskjell) på 15 kamper. Det er mulig, men det blir ikke på noen måte lett.

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2097
13.07.19 20:22
HLund: Rosenborg har spilt 1 kamp i år på virkelig høyt nivå (dagens kamp). Molde har spilt ganske mange slike kamper. Dette er akkurat som i fjor med Brann ikke opp til Rosenborg, men om Molde kollapser i andre halvdel. Om man tar utgangspunkt i at Molde har samme snitt i andre halvdel av sesongen, må Rosenborg altså ta 37 poeng (Molde har myeee bedre målforskjell) på 15 kamper. Det er mulig, men det blir ikke på noen måte lett.

Alle vi som ikke har skreket om treners og spilleres avgang etter hver skuffende kamp i år har sett en trend og lagt merke til at dette var på god vei allerede for en god stund siden. Man må gjerne se på poengene og statistikk alene og avskrive RBK`s gullsjanser, men i fotball er det mye mer psykologi som påvirker alle lags spillere. Og at RBK bare er 6 poeng bak Molde nå, med én kamp igjen mot de på Lerkendal, gjør at de allerede nå kommer til å føle en angst for å snuble. Og såvidt jeg vet har de siste ukers resultater for Molde ikke vært som ønsket. Det gir ikke en god psykologisk effekt, spesielt når man nå ser et RBK som virkelig begynner å fungere. En Søderlund som begynner å score mål og et sterkt kollektiv med sterkt økende selvtillit. Å snakke om at man må ta så og så mange poeng over den neste halve sesongen kan kanskje være en fattig trøst for nervøse supportere, men alle vet at neste gang Molde snubler og RBK plutselig bare er tre poeng bak med et innbyrdes oppgjør igjen på lerkendal, så er det ikke morsomt psykologisk å være i front av et jagende RBK. Men for all del, det kan fint være RBK snubler neste gang og at forspranget plutselig er 9 poeng. Da stiller det seg nok annerledes. Enn så lenge er det faktisk 8 poeng opp til gullet for RBK dersom Odd og Glimt vinner sine hengekamper. Molde vil da være på tredjeplass, så hvorfor moldenserne skal være så sikre på at de tar gull forstår jeg ikke helt.

HLund
HLundInnlegg: 18516
13.07.19 20:30
Heia_heia: Og at RBK bare er 6 poeng bak Molde nå

Reelt sett 7 poeng per nå med de 20 målene Molde har i bedre målforskjell. Som ikke-Molde-supporter er jeg strengt tatt ikke nervøs på noens vegne. Påpeker bare det åpenbare, nemlig at det først og fremst er opp til noen andre enn Rosenborg selv hvorvidt de tar gull i år. Nøkkelen for Molde blir nok at ikke Eikrem blir skadet og at man ikke blir noe dårligere på bortebane i alle fall.

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2097
13.07.19 20:43
HLund: Påpeker bare det åpenbare, nemlig at det først og fremst er opp til noen andre enn Rosenborg selv hvorvidt de tar gull i år.

Det er ikke første gang det har vært opp til andre i ES å avgjøre. Stabilitet er ikke akkurat det som kjennetegner et eneste lag i denne ligaen så langt i år (eller tidligere år), så vi får se hvordan det går :)

HLund
HLundInnlegg: 18516
13.07.19 20:49
Heia_heia: Det er ikke første gang det har vært opp til andre i ES å avgjøre

I fjor og i år har det vært slik. De tre årene før det igjen var det ikke slik. Da vant ikke Rosenborg fordi noen andre tabbet seg ut, da vant de fordi de var klart best. Det er dog en forskjell på Molde og Brann i fjor. Brann viste en gradvis formsvikt etter runde 9 og utover. Det kan man ikke si om Molde i år.

tendy
tendyInnlegg: 3702
13.07.19 20:53

Fortsetter det sånn kan Horneland bli lenge på lerkendal likevel.Er nesten sjokkert over det til tider gnistrende angrepsspillet uten Adegbendro på banen.2.omgang var som å se RBK i glansdagene på 90-tallet.Så ærlig talt ikke den komme.

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2097
13.07.19 20:59
HLund: I fjor og i år har det vært slik. De tre årene før det igjen var det ikke slik. Da vant ikke Rosenborg fordi noen andre tabbet seg ut, da vant de fordi de var klart best. Det er dog en forskjell på Molde og Brann i fjor. Brann viste en gradvis formsvikt etter runde 9 og utover. Det kan man ikke si om Molde i år.

Nei det er ikke alt man ser og kan analysere seg frem til i ES. Molde var for eksempel 10 poeng bak Brann så sent som i runde 22 i fjor (det er syv kamper frem i tid i årets utgave), men endte opp ett poeng foran etter 30 runder. Rosenborg var 7 poeng bak brann i runde 14, men endte opp 5 poeng foran. Statistikk og tall sier ikke like mye som den formen og utviklingen man ser på banen. Selvtillit spiller også mye inn. Jeg mener det er spesielt å avskrive RBK nå, og det er spesielt å anta at ikke Odd skulle være en utfordrer.

HLund
HLundInnlegg: 18516
13.07.19 21:12
Heia_heia: Jeg mener det er spesielt å avskrive RBK nå

Å mene at Molde er grei favoritt er vel ikke det samme som å avskrive Rosenborg. Både Odd og Vålerenga kan være en utfordrer, men Odd er for det første mer sårbare for skader og suspensjoner gjennom en tynnere stall i tillegg til mindre offensiv slagstyrke enn de tre andre lagene, mens Vålerenga virker å ha et mentalt problem hver gang de kommer i utfordrerposisjon. Da har de feilet gang på gang i mange år. Molde og Rosenborg har langt mer erfaring og er bedre rustet til å takle en tittelkamp rett og slett. Så skal man også huske at Rosenborg ikke har vært noe spillemessig bedre enn Molde i perioden de har tatt innpå 4 poeng. Brann hadde mye flaks og en eminent Opdal å takke for poenget i Molde. Odd kan takke en middels Molde-keeper for poenget de fikk i Skien. Det er mer tilfeldigheter enn manglende selvtillit som har gjort at Rosenborg har tatt innpå i denne perioden. (Kunne tatt med den gode porsjonen flaks man hadde mot Mjøndalen, men i rettferdighetens navn må man jo også ta med at Tromsø-tapet var noe flatterende).

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23929
13.07.19 21:19

Molde tar gull om de ikke svikter. Skal Rosenborg ta seriegull tar vi det med en av tidenes dårligste poengsummer. Det kan jo skje, men jeg tror null og niks på det. Vi må også ha i bakhodet at vi har tatt 7 poeng på bortebane i år. Det viktigste er uansett at vi spiller god offensiv fotball. 

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2097
13.07.19 21:24
HLund: Så skal man også huske at Rosenborg ikke har vært noe spillemessig bedre enn Molde i perioden de har tatt innpå 4 poeng.

Rosenborg har spilt mange kamper i år der de har dominert i banespillet, men tapt eller spilt uavgjort fordi de rett og slett ikke evnet å score mål. Det tror jeg ikke vil bli samme oppskrift fremover. Og 10-12 poeng i eliteserien er ikke mye å snakke om slik situasjonen er nå. Jeg hadde ikke turt å holde Molde som favoritt i år, men jeg er glad for at folk gjør det. Det gir noe å spille for ;)

startelver
startelverInnlegg: 62495
13.07.19 21:37

Søder er tilbake på topp , før han reiste til utlandet og ødela karrieren sin.  Hvem savner Bendtner. 

HLund
HLundInnlegg: 18516
13.07.19 21:55
Heia_heia: Rosenborg har spilt mange kamper i år der de har dominert i banespillet, men tapt eller spilt uavgjort fordi de rett og slett ikke evnet å score mål. Det tror jeg ikke vil bli samme oppskrift fremover. Og 10-12 poeng i eliteserien er ikke mye å snakke om slik situasjonen er nå. Jeg hadde ikke turt å holde Molde som favoritt i år, men jeg er glad for at folk gjør det. Det gir noe å spille for ;)

Hvis du går gjennom kamp for kamp og analyserer spill og sjanser for den enkelte kamp vil du se at Molde faktisk burde ligget rundt 10 poeng foran. Rosenborg har omtrent de poengene de fortjener, Molde burde hatt et par poeng til.


Rosenborg:


0-2 Bodø/Glimt- Fullt fortjent tap


1-1 Odd - I den grad et lag burde vunnet var det Odd. 1 poeng greit nok.


Stabæk 1-3 Fullt fortjent tap


Strømsgodset 0-0 Rosenborg burde vunnet


Molde 0-3 Fullt fortjent tap


Sarpsborg 1-0 Rosenborg hakket bedre, fortjent nok seier


Lillestrøm 1-1 Rosenborg burde vunnet


Haugesund 0-2 Fortjent seier til Haugesund


Mjøndalen 3-2 Mjøndalen det beste laget og burde vunnet


Brann 1-0 Rimelig jevn kamp, som ikke hadde vært noe å si på om ble uavgjort, men i den grad et lag skulle vunnet var det Rosenborg.


Vålerenga 3-0 Fortjent seier


Tromsø 0-1 Rosenborg burde tatt 1 eller 3 poeng i denne.


Kristiansund 1-0 Fortjent seier


Ranheim 3-2 En fortjent seier totalt sett


Viking 5-1 Fortjent seier. 


Kommer frem til ca 25 poeng på Rosenborg basert på slik kampene deres har vært. 


Så var det Molde.


Sarpsborg 1-1 Sarpsborg best og burde vunnet


Stabæk 3-0 Fortjent seier


Vålerenga 4-1 Fortjent seier


Bodø/Glimt 2-3 Fortjent tap


Lillestrøm 2-0 Fortjent seier


Rosenborg 3-0 Fortjent seier


Haugesund 2-1 Fortjent seier


Mjøndalen 1-0 Fortjent seier


Kristiansund 2-3 Ufortjent tap. burde tatt minst 1 poeng


Viking 5-1 Fortjent seier


Tromsø 1-2 Ufortjent tap, burde tatt minst 1 poeng, trolig 3


Ranheim 2-0 Fortjent seier


Strømsgodset 4-0 Fortjent seier


Brann 1-1 Hadde fortjent seier


Odd 2-2 Var det beste laget og hadde fortjent seier.


Kommer til 33-34 poeng ca på Molde basert på slik kampene har vært.

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2097
13.07.19 21:55
startelver: Hvem savner Bendtner.

De som savner Kåre 

kytec
kytecInnlegg: 48167
14.07.19 00:49
JudasT: Alle de som avskrev Rosenborgs gullsjanser må nok ete i seg sine ord.

Kalasseier mot Viking, seier i 9 av de 11 siste kampene og Søderlund herjer. 


Horneland blir nok gammel i RBK. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25057
14.07.19 00:59
kytec: Horneland blir nok gammel i RBK.

Det er Emberland som styrer laget nå via fjernkontrollen til Nils Arne i Orkdal siden 4.7, i følge uoffisielle kilder. 

(Innlegget ble redigert 14.07.19 01:01)

kytec
kytecInnlegg: 48167
14.07.19 01:10
HLund: Å mene at Molde er grei favoritt er vel ikke det samme som å avskrive Rosenborg. Både Odd og Vålerenga kan være en utfordrer,

Men Bodø Glimt nevnes ikkje. 

gavharr
gavharrInnlegg: 1564
14.07.19 01:26

Helt greit. Fint med så lite jinxing som mulig ;P

guru
guruInnlegg: 12172
14.07.19 08:52

RBK er definitivt med i gullkampen igjen.

qbah
qbahInnlegg: 49458
14.07.19 10:41

"Konradsen har selv merket en forskjell etter at han ble flyttet opp i en indreløper-rolle.

Det føles veldig deilig å være prioritert kun som indreløper. Det føles veldig naturlig for meg å drive opp og ned på siden og kombinere, komme i boks og vinne ballen ned i banen. Rett og slett å spille boks-til-boks. Det er bare hakket artigere enn å spille sentralt, det er mer naturlig og jeg koser meg et hakk mer med fotballen, sier han."

 

Hvem hadde trodd ham skulle gjøre det bedre som indreløper enn sentralt da gitt. 

(Innlegget ble redigert 14.07.19 10:42)

Villans20
Villans20Innlegg: 7694
14.07.19 11:14

De siste kampene med Horneball har rett og slett vært Eggenesque.

kytec
kytecInnlegg: 48167
14.07.19 12:19

Hva skal til for at hardlinerene tar Horneland til sitt bryst? 

Dewaz
DewazInnlegg: 25118
14.07.19 12:22
kytec: Hva skal til for at hardlinerene tar Horneland til sitt bryst?

Resultater og underholdende fotball over lengre tid, slutt på klippekort, ut med søppelspillerne (c) som utgjør majoriteten av laget per dato, ingen spytting på kamera, og viktigst av alt: begynne å gi talentene i klubben sjansen.  

Villans20
Villans20Innlegg: 7694
14.07.19 12:51
Dewaz: Resultater og underholdende fotball over lengre tid, slutt på klippekort, ut med søppelspillerne (c) som utgjør majoriteten av laget per dato, ingen spytting på kamera, og viktigst av alt: begynne å gi talentene i klubben sjansen.

Søderlund er fremtiden

kytec
kytecInnlegg: 48167
14.07.19 14:27
Dewaz: Resultater og underholdende fotball over lengre tid

Det er spesielt et krav som forundrer oss dødelige. Om vår klubb hadde vunnet serien hadde me vore euforiske av glede uansett spillestil og underholdningsnivå. 


I RBK er det ikkje godt nok å vinne serien, trenere får faktisk sparken etter å ha tatt klubben til toppen. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1751
14.07.19 15:42

Hadde vært morsomt med gull til Glimt. Viktig at underholdningen de har stått for premieres. Horneball fortjener ikke gull, selv om gårdagens kamp var helt grei. 

dada1977
dada1977Innlegg: 481
14.07.19 16:18

HLund :M Mjøndalen det beste laget og burde vunnet

 

Tromsø 0-1 Rosenborg burde tatt 1 eller 3 poeng i denne.

 

Kristiansund 2-3 Ufortjent tap. burde tatt minst 1 poeng

 

Rosenborg burde hatt 3 poeng mot TIL, ikke 1 eller 3. Og kanskje fortjente Mjøndalen å vinne mot RBK, men det var 6-6 i sjanser. RBK ledet også 2-0 mot Mjøndalen, som Molde gjorde mot Kristiansund. Men MFK tapte sjansestatistikken 5-10 mot KBK i den kampen, så hvordan du kan mene at Molde burde hatt minst 1 poeng i den kampen, og RBK ingenting mot Mjøndalen har jeg vanskelig for å forstå.

 

 

(Innlegget ble redigert 14.07.19 16:18)

qbah
qbahInnlegg: 49458
15.07.19 07:53

Mike selv hadde nok neppe regnet med å få en såpass status og posisjon i klubb og blant supportere da han kom. Det forklarer nok også hans store lojalitet og fartstid så langt. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25057
15.07.19 10:17
qbah: Mike selv hadde nok neppe regnet med å få en såpass status og posisjon i klubb og blant supportere da han kom. Det forklarer nok også hans store lojalitet og fartstid så langt.

Husker at han kom sammen med en viss Nicky Bille Nielsen, som umiddelbart scoret en del i de første kampene og fremsto som den store stjernen mens Mike Jensen var et litt anonymt haleheng i bakgrunnen.

Litt komisk med tanke på hvor de er i dag.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 10:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg