Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 11:51
Fernandovonarb: Har overhodet ikke problem med Horneland hvis dette fortsetter.

RBK spilte som et bunnlag i den første kvartdelen av årets serie (åtte kamper som ga 7 poeng av 24 mulige) og som et gullag i den andre kvartdelen (syv kamper som ga 18 av 21 mulige).


Det er en oppsiktsvekkende forbedring. Ikke bare har de tatt mye poeng, men spillet har blitt vesentlig mer lekent og angrepsvillig enn hva man kunne tro ut fra første kvartdel. Dette er fristende å tolke denne omvadling av RBK som et varsel om at både den utskjelte sportsdirektøren og hans valg av ny trener for RBK er fotballfaglig langt mer oppegående og kompetente enn det mange av lagets supportere har forstått - og at de står for den angrepsvillige lekne fotballen vi som er bortskjemte med Eggens RBK ønsker oss.


Dette kan bli rett så bra det.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23931
15.07.19 12:23

Vi får håpe det blir bra, men vi skal nå ikke ta av etter én god kamp. Den siste kampen så jeg som sagt ikke, men kampene før det var det ikke mye Rosenborg over, selv om det var vesentlig bedre enn i starten av sesongen. Horneland var Horneland fram til da hvertfall. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
15.07.19 12:27
trondhjem: Dette er fristende å tolke denne omvadling av RBK som et varsel om at både den utskjelte sportsdirektøren og hans valg av ny trener for RBK er fotballfaglig langt mer oppegående og kompetente enn det mange av lagets supportere har forstått - og at de står for den angrepsvillige lekne fotballen vi som er bortskjemte med Eggens RBK ønsker oss.

Selv om laget presterer langt bedre, så legger ikke det (etter min mening) en demper på at vi fortsatt har en ganske treg stall med få spennende spillere med særlig utviklingspotensiale. Dette etter at vi har satset tungt de siste 3 årene. Og da må vi huske at vi allerede var landets beste lag da denne satsingen startet. Vi har ikke utviklet oss noe som helst siden den gang, og stallen er eldre og kjedeligere.


Horneland har etter en katastrofal start fått laget opp på samme nivå som før, og det er lov til å håpe at utviklingen kan ta oss enda noen steg. Men stallen vi har nå er moden for et generasjonsskifte om 2 år. Og denne stallen er resultatet av 3 år med satsning som vi ikke har råd til lengre. SIB bør ut asap.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 12:33
TomBrady_12: Vi har ikke utviklet oss noe som helst siden den gang, og stallen er eldre og kjedeligere.

Det er jeg ikke enig i.


Den tryggheten og kontrollen RBK hadde mot Linfield på onsdag er det lenge siden jeg har sett av RBK.


Og på lørdag var laget strålende fremover og hadde god kontroll bakover. Viking fikk ikke mange målsjanser, men klarte med litt flaks å skåre et mål (skudd som endret retning og fintet ut keeper etter å ha truffet en Vikingspiller i arma etter hva jeg så, skulle likt å se hva en VAR-dommer hadde sagt til den skåringen).

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1754
15.07.19 12:34

Ikke glem at Linfield er et lag bestående av amatører som knapt hadde hevdet seg i 2.divisjon 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 12:54
FranciscoM: Ikke glem at Linfield er et lag bestående av amatører som knapt hadde hevdet seg i 2.divisjon

RBK har i de senere årene møtte flere lag på dette nivå i innledende kvalifiseringsrunder og fremstått langt mer jevnbyrdige og usikre enn de gjorde sist mot Linfield. Da lekte de seg med laget og hadde full kontroll - eneste negative var sjansesløseri. RBK burde ledet mer enn de gjør.

Jeg sier ikke at Hornelands RBK er friskmeldt eller at hans RBK garantert kommer til å spille den lekne angrepsfotballen vi ønsker oss. Det jeg sier er at utviklingen i det siste lover godt. 

 

Vi må vente å se hvordan det går videre, men jeg er i dag langt mindre sikker på at pessimistene som har dømt Hornalds RBK til å spille "rævvafotbaill" får rett enn hva jeg var da jeg så RBK i innledende runder i år. Da var det mye å gremmes over.

De senere kampene gir oss mye å glede oss over og har tent et håp (i alle hos meg) om at dette kan bli meget bra det.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 12:55)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25128
15.07.19 13:11
TomBrady_12: Men stallen vi har nå er moden for et generasjonsskifte om 2 år.

Det er viktig å begynne dette arbeidet så fort som mulig. Vi kan liksom ikke ha en 35 år gammel Søder som midtspiss om et par år og Tore Reginussen vet vi ikke om tar et år til engang (tipper han gjør det, men det tar tid å spille inn en ny stopperduo).

Ellers håper jeg den raske forbedringen er noe mer enn et blaff, og i beste fall skyldes det at Horneland har et krevende system som det tar en stund å etablere men som til slutt fungerer bra, også offensivt. Man får følge med med argusøyne de neste kampene.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 13:12)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1754
15.07.19 13:26

Spent på om Søderlund får ny kontrakt eller om Horneland har baller nok til å avvise gullgutten 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
15.07.19 13:36
trondhjem: Det er jeg ikke enig i.
Den tryggheten og kontrollen RBK hadde mot Linfield på onsdag er det lenge siden jeg har sett av RBK.
Og på lørdag var laget strålende fremover og hadde god kontroll bakover. Viking fikk ikke mange målsjanser, men klarte med litt flaks å skåre et mål (skudd som endret retning og fintet ut keeper etter å ha truffet en Vikingspiller i arma etter hva jeg så, skulle likt å se hva en VAR-dommer hadde sagt til den skåringen).

Nå snakket jeg om utviklingen i stallen de 3 årene hvor vi har satset ekstra. Vi er langt dårligere nå enn vi var for 3 år siden, og vi har brukt mye penger på å ta steget videre ut i Europa. Det er dette jeg måler SIB opp mot.


At vi har blitt bedre utover i denne sesongen er det liten tvil om.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 14:34
Folkflesk: Det er viktig å begynne dette arbeidet så fort som mulig. Vi kan liksom ikke ha en 35 år gammel Søder som midtspiss om et par år og Tore Reginussen vet vi ikke om tar et år til engang (tipper han gjør det, men det tar tid å spille inn en ny stopperduo).

Det er vel så viktig å få stammen av eksisterende spillere til å øve inn de relasjonene de nå viser glimt av til at de går på autopilot.


Gjøres det for mange endringer i spillerstallen nå kan "veven" i samspillet som laget er i ferd med å utvikle revne og vi er tilbake til start. 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 14:43
TomBrady_12: Vi er langt dårligere nå enn vi var for 3 år siden, og vi har brukt mye penger på å ta steget videre ut i Europa. Det er dette jeg måler SIB opp mot.

Jeg er ikke så sikker på at vi er langt dårligere i dag.


Det har vært mye turbulens med trenerskifter, rettssak mot klubben og uenighet/konflikt innad i spillergruppen denne vinter og vår. Det er nok en vesentlig årsak til at Horneland og spillergruppen slet med å få til spillet de ønsker på vårparten.


Nå er dette bråket blitt historie og laget/spillergruppen ser ut til å trives og ha troen på hva de gjør. De bør derfor få tid til å konsentrere seg kun om det sportslige fremover. De siste kampene indikerer at det kan bli veldig bra. Det de gjorde på onsdag og søndag var meget solid målt mot hvilken som som helst konkurrent i norsk klubbfotball.


En "vask" av spillerstallen for å få bort tregt og gammelt gods som enkelte omtaler det som kan derfor være meget ødeleggende, det vil skape mye usikkerhet og utenomsportslig fokus. Ikke dermed sagt at RBK skal avstå fra å fornye stallen, men de de bør ta det pent og rolig.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25128
15.07.19 14:45
trondhjem: Gjøres det for mange endringer i spillerstallen nå kan "veven" i samspillet som laget er i ferd med å utvikle revne og vi er tilbake til start.

Man trenger ikke å gjøre dramatiske endringer over natta, men begynner man ikke en gradvis utskifting av spillere snart så vil man sitte med skjegget i postkassa om 1-2 år. Tore Reginussen vet vi jo har maks et år igjen og Søderlund er 33 år, så man må seriøst begynne å tenke på midtspiss+midtstopper allerede nå.

Vi fikk et seriøst skremmeskudd i vår og det må man ta på alvor. Selvsagt må stammen bygges, men det er vel så viktig at de som skal være stammen om et par-tre år fases inn i førstelleveren. Disse inkluderer for eksempel ikke Søder og Tore Reg.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 14:49)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 14:52
Folkflesk: Man trenger ikke å gjøre drastiske endringer, men begynner man ikke en gradvis utskifting av spillere snart så vil man sitte med skjegget i postkassa om 1-2 år. Tore Reginussen vet vi jo har maks et år igjen og Søderlund er 33 år, så man må seriøst begynne å tenke på midtspiss+midtstopper allerede nå.

Dette er jeg helt enig i. Så lenge klubben henter inn forsterkninger for å sikre seg mot naturlig avgang og spillere på vei bort, så er det selvsagt OK.


Det man bør passe seg for er å signalisere manglende tillit til spillerstallen ved å hente inn forsterkninger utover behovet for å ersatte spilere på vei ut, slik jeg oppfatter at mange mener er nødvendig.


Det klubben trenger nå mer enn alt annet er ro til å "finne seg selv" og få satt den sporstlige standarden de selv og vi mener klubben bør ha. Vi må for all del unngå mer usikkerhet og "brann i rosenes leir". Hvis ikke kan det fort igjen bli traurig å se på RBKs kamper.  

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
15.07.19 14:54
trondhjem: En "vask" av spillerstallen for å få bort tregt og gammelt gods som enkelte omtaler det som kan derfor være meget ødeleggende, det vil skape mye usikkerhet og utenomsportslig fokus. Ikke dermed sagt at RBK skal avstå fra å fornye stallen, men de de bør ta det pent og rolig.

Det burde ha vært inkludert i spillerlogistikken de siste 3 årene, hvilket det ikke har vært.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70143
15.07.19 14:55
trondhjem: En "vask" av spillerstallen for å få bort tregt og gammelt gods som enkelte omtaler det som kan derfor være meget ødeleggende, det vil skape mye usikkerhet og utenomsportslig fokus. Ikke dermed sagt at RBK skal avstå fra å fornye stallen, men de de bør ta det pent og rolig.

Vi har allerede det eldste laget i Eliteserien, med en snittalder på nesten 29 år, fulgt av Vålerenga og Brann, mens et lag som Stabæk har en snittalder på bare 23 år, og Molde 25 år. Neste sesong vil snittalderen passere 30 år hvis vi ikke fornyer laget.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 14:59
TomBrady_12: Det burde ha vært inkludert i spillerlogistikken de siste 3 årene, hvilket det ikke har vært.

Jeg er som sagt ikke overbevist om at enkeltspillerne i RBK-stallen er så dårlige som det man kan få inntrykk av ved å lese denne tråden.


Det jeg har prøvd å si med mine innlegg i dag er at disse spillerne viser tegn til å kunne fungere svært bra når de får samspillet til å sitte. Jeg tror det er der skoen har trykket mest, ikke at den enkelte spiller ikke er god nok.


Med det begredelige samspillet RBK viste tidligere i år ville selv Messi sett dårlig ut. Fotball er et lagspill.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25128
15.07.19 15:01
Artaxerxes: Vi har allerede det eldste laget i Eliteserien, med en snittalder på nesten 29 år, fulgt av Vålerenga og Brann, mens et lag som Stabæk har en snittalder på bare 23 år, og Molde 25 år. Neste sesong vil snittalderen passere 30 år hvis vi ikke fornyer laget.

Kanskje Stabæk har noe interessant det går an å få oppover? Det gikk jo ikke så verst sist gang vi hentet en mann derifra (Meling).

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 15:04
Artaxerxes: Neste sesong vil snittalderen passere 30 år hvis vi ikke fornyer laget.

Det vil det.


Men hvis vi fornyer stallen slik at den blir like ung og lovende som Moldes, vil nesten hele stallen byttes ut og RBK må begynne helt forfra med å bygge relasjoner og sampill. Jeg tviler på at den jevne RBK-supporter har noe i nærhetem av tålmod til å vente på at et slikt nytt og ungt RBK skal bli suverene i norsk fotball.  


RBK må selvsagt fornye laget, men det bør tas over tid for ikke å ødelegge de relasjoner som er innarbeidet i dagens spillerstall. Vi så i vår hvor viktig det er at spillerne samarbeider og vet når og hva de skal gjøre på banen under kamp.

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5120
15.07.19 15:32
trondhjem: RBK spilte som et bunnlag i den første kvartdelen av årets serie (åtte kamper som ga 7 poeng av 24 mulige) og som et gullag i den andre kvartdelen (syv kamper som ga 18 av 21 mulige).

Det er ikke til å tro den forvandlingen som har skjedd. Jeg så antydningene til at noe var i ferd med å skje og det kulminerte med seieren i Bergen. Jeg ble ikke overasket da. Spørs om seriestarten kom litt tidlig for dem under Horneland, for de tre første kampene av RBK er noe av det verste jeg har sett. Helt forferdelig. 


Nye spillere? Tja med Trondsen, De Lanlay, Helland og Åsen som fast innslag på benk så tror jeg mange vil misunne oss den situasjonen. Hvis Søder begynner å vise gamle takter så er det ikke påkrevet ny spiss heller. Ved skader så blir situasjonen helt annerledes selvfølgelig.

HLund
HLundInnlegg: 18556
15.07.19 15:38
Fernandovonarb: Jeg så antydningene til at noe var i ferd med å skje og det kulminerte med seieren i Bergen.

Da de møtte Brann var de nære på å være på sitt aller verste for sesongen. Kom fra to elendige kamper mot Mjøndalen og Haugesund. I Bergen var det to svake lag. Også der var Rosenborg skrale, men langt bedre enn tidligere. Etter det har det gradvis blitt bedre og bedre.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
15.07.19 15:39
trondhjem: Jeg er som sagt ikke overbevist om at enkeltspillerne i RBK-stallen er så dårlige som det man kan få inntrykk av ved å lese denne tråden.
Det jeg har prøvd å si med mine innlegg i dag er at disse spillerne viser tegn til å kunne fungere svært bra når de får samspillet til å sitte. Jeg tror det er der skoen har trykket mest, ikke at den enkelte spiller ikke er god nok.
Med det begredelige samspillet RBK viste tidligere i år ville selv Messi sett dårlig ut. Fotball er et lagspill.

Jeg er ikke uenig i at vi har et lag som etter norsk standard består av gode enkeltspillere, og vi har utvilsomt en av de sterkeste troppene i ligaen. De kan utgjøre et bra lag, det er ingen tvil om det. Vi vant ligaen med den samme gjengen i fjor(og da var skadelista et mareritt).

 

Men det burde bare mangle at SIB har klart å sette sammen en stall som kan være bra. Det er et absolutt minimumskrav med de ressursene som har vært tilgjengelige.

 

Spillerlogistikken i Rosenborg skal i tillegg være lønnsom. Slik er det å være en klubb som skal hevde seg mot klubber med større ressurser (i Europa). Vi må utvikle spillere til å bli "for gode" for klubben. Jeg kan ikke se for meg at dagens førstelag har mer enn to gode salgsobjekter, og det er Meling og Samuel. Selv disse begynner nå å nærme seg en alder hvor de må selges i løpet av 2 år hvis vi skal få utbytte for dem. Og salg kan bli nødvendig om 2 år, for da vil dagens lag ha en snittalder på godt over 30 år, og da inkluderer jeg Meling og Samuel som trekker ned snittet betraktelig.

 

Jeg nekter å tro at det ikke finnes yngre spillere der ute som ikke holder samme nivå som mange av panikkjøpene som er gjort på slutten av overgangsvinduene i det siste. En god sportslig leder er ferdig med innkjøpene før oppkjøringen starter. Du kan velge og vrake blant de største talentene i Norge for prisen vi betalte for Hovland.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 15.07.19 15:40)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 15:42
Fernandovonarb: Spørs om seriestarten kom litt tidlig for dem under Horneland, for de tre første kampene av RBK er noe av det verste jeg har sett. Helt forferdelig.

Det store spørsmålet nå er om de siste prestasjonene var noe heldig/flatterende eller et tegn på at de virkelig har noe på gang.


Jeg krysser fingrene for at det siste er tilfellet.

HLund
HLundInnlegg: 18556
15.07.19 15:46
trondhjem: Det store spørsmålet nå er om de siste prestasjonene var noe heldig/flatterende eller et tegn på at de virkelig har noe på gang.Jeg krysser fingrene for at det siste er tilfellet.

Man skal huske på at Viking-kampen er den eneste kampen i serien til nå hvor hele laget har sett virkelig bra ut. (Minus noe rusk i forsvaret dog). Angrepsspillet har vært i overkant mye båret av Adegbenro (og dødballer) og ganske lite variert. Først mot Viking man greide å variere angrepsspillet i større grad. Klarer man å fortsette slik, er det større grunn til optimisme.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25128
15.07.19 15:49
trondhjem: Det store spørsmålet nå er om de siste prestasjonene var noe heldig/flatterende eller et tegn på at de virkelig har noe på gang.

Det som jeg tror er sikkert er at forsvarsspillet virker å ha stabilisert seg sånn noenlunde (var jo som å se en grøsserfilm tidligere i år) og at laget også har potensiale til å levere bra angrepsspill.

Så spørsmålet er om prestasjonene blir stabile eller om man ramler tilbake til gamle synder før eller siden. Dette kan utgjøre forskjellen på et seriegull eller en mindre god plassering.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 15:52)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10900
15.07.19 16:06
TomBrady_12: Du kan velge og vrake blant de største talentene i Norge for prisen vi betalte for Hovland.

Hadde det bare vært så vel.

I dag stikker "ethvert" ungtalent som har det lille ekstra til en utenlands klubb nærmest før de er ferdige med videregående skole. Der får de lønninger som er minst tigangen det de kunne fått i en norsk klubb og moderklubben får en overgangsum selv RBK med sitt store budsjett i norsk målestokk er sjanseløs til å matche.

Jeg er redd for at så lenge penga rår så mye som i dagens fotball vil norske lag, herunder RBK, være dømt til å hente unge spillere på et lavere nivå enn RBK trenger eller til å hente eldre gode spillere som heller mot pensjonsalderen og derfor ikke koster det et ungtalent gjør.

(Innlegget ble redigert 15.07.19 16:08)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4102
15.07.19 16:28

Drister meg til å si at disse eldre gode spillerene er dyrere enn de dyre unge spillerene. Hvor skal pengene til å hente og lønne de komme fra hvis vi ikke selger?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
15.07.19 17:24

Ingen tvil om at dattera til Bjørnebye har arvet mye fra sin far, blandt annet arrogansen... Kjære vene for ett innlegg hun har lagt ut idag for å forsvare sin far, Adressa og Kjernen får gjennommgå..

(Innlegget ble redigert 15.07.19 17:33)

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 5120
15.07.19 17:26

Tagset og Botheim sto bak ledermålet til u-19 laget til Norge mot Irland. Kamp på NRK2.

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
15.07.19 17:35
AxelRudi: Ingen tvil om at dattera til Bjørnebye har arvet mye fra sin far, blandt annet arrogansen... Kjære vene for ett innlegg hun har lagt ut idag.

Går jo an å skjønne at ungene til Bjørnebye synes det er sårt at faren får så mye ufortjent kritikk i deres øyne. Forventer ikke at de skal sitte med en stor grad av forståelse for kritikken fra Kjernen. Men kanskje ikke det lureste å legge ut ei bredside i diktform på insta.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6667
15.07.19 17:38
Rockets_AA: Går jo an å skjønne at ungene til Bjørnebye synes det er sårt at faren får så mye ufortjent kritikk i deres øyne. Forventer ikke at de skal sitte med en stor grad av forståelse for kritikken fra Kjernen. Men kanskje ikke det lureste å legge ut ei bredside i diktform på insta.

For all del, forståelig dette. Men ja, for min del dukket det vel bare opp enda mer ovenfra og ned-holdning "der Bjørnefam har en strevsom sommer bak domen i Benalmadena" eller hva hun skrev...

Hun får be pampen sin skaffe seg en litt mindre offentlig jobb da.

Nå har man jo vunnet en kamp overbevisende og har pluss-målforskjell, så det var jo betimelig å bite tilbake... Eller ikke.

Klikk for å gå tilbake til toppen