Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23763
29.07.19 13:38

Alt tilsier at Søderlund er Horneland's gullgutt. Det han presterte tidligere i år er det verste jeg har sett fra en spiss på Eliteserie-nivå noen gang. Botheim står absolutt ikke tilbake for det nivået. 


Søderlund er Rosenborg's førstevalg i overskuelig fremtid. Det eneste som kan endre på det var om vi plutselig skulle få muligheten til å signere en skikkelig storspiller, men det skjer aldri. 


Det er rett og slett klippekort som har gjort at Hovland og Søderlund har fått spille så mye og det kommer ikke til å ta slutt. Søderlund har heldigvis tatt seg opp noe, vi får bare håpe Hovland gjør det samme. 

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14646
29.07.19 14:57

Hallo, er det noen hjemme?


Søderlund er noe med det værste som har spilt i ES ifølge deg, men det må en storspiller til for å ta hans plass. Logikk på høytnivå dette.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23763
29.07.19 15:08

Vi diskuterer klippekort her. Da hjelper det ikke å få inn en litt bedre spiller. Søderlund har klippekort til vi får inn en mye bedre spiss. Det må såpass til at vedkommende er så god at han er umulig å vrake. 


Kanskje lese litt mer enn et innlegg før du kaster deg inn neste gang. 

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14646
29.07.19 16:45

At du er overbevist om at han har klippekort betyr jo ikke at han har det.


Alternativene er vel hverken litt bedre, eller mye bedre?


Klippekort til en spiller når det ikke finnes alternativ som er bedre?


Bendtner kunne nok spilt, men det er jo ikke Horneland sitt valg alene.

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8197
29.07.19 17:09
qbah: Botheim har gang på gang bevist at han ikke holder Eliteserienivå. Både fra start og som innbytter. Fotball er en resultatidrett. De beste og de som fortjener det bør få spille. Botheim kan få seg erfaring og tillit i Ranheim eller Tromsdalen.

Har vært en sensasjon hvis en ung spiller, uten erfaring fra Eliteserien, skulle sendt en spiller med tillit hos trener på benken. 

Er slik at man må gi unge spillere tillit og tid til å ta steget fra junior fotball til senior fotball. Hvis Rosenborg virkelig mener noe med å rekruttere spillere fra junior stallen til A laget.  

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
29.07.19 17:38

Hjelde jr. har signert for Celtic. 


 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8197
29.07.19 17:46
stikkpillen: Søderlund er noe med det værste som har spilt i ES ifølge deg, men det må en storspiller til for å ta hans plass. Logikk på høytnivå dette.

Søderlund var en god spiss før han reiste til Frankrike. Tilbake kom enda tregere og spiller med enda mindre spenst, men løpe kan Søderlund. 
I tiden Søderlund var i Frankrike fikk vi Bendtner. En spiller med overblikk og som sendte fra seg pasninger på høyt internasjonal nivå. 

Sommer i fjor ønsket Rosenborg å selge Søderlund. Tilbud fikk han fra Kina og fra Allsvenskan.  Dessverre sa Søderlund nei, som endte med at Vilhjalmsson i stedet ble solgt i vinter.

Før det kom mareritt beskjeden. Rosenborg hadde ansatt Horneland. Treneren med nerver og som ikke liker kreative spillere ønsket å innføre negativ fotball på Lerkendal. Da lå veien åpen for benkesliteren Søderlund som var skikkelig dårlig de gangene han fikk sjansen i fjor høst. En annen benksliter  fikk også tillit, en som er ekspert på enkle pasninger, Lundemo. 

Søderlund er for dårlig, som spiss og oppspill punkt. Vi har ingen god ballfordeler sentralt i banen. Vi kunne faktisk stilt med gode ballfordelere i sentrallinjen med Serbecic, Trondsen og Bendtner. 

Typisk under Horneland at Serbecic, som er best med ball blant våre stoppere er utlånt. Ryker Rosenborg mot BATE, blir det møte med Serbecic i EL. Har naturligvis ingen forhåpninger om at Søderlund kommer til å få til noe som helst i møte Serbecic. 

(Innlegget ble redigert 29.07.19 17:48)

DuncanE
DuncanEInnlegg: 829
29.07.19 18:36
PerryAndre: Før det kom mareritt beskjeden. Rosenborg hadde ansatt Horneland. Treneren med nerver og som ikke liker kreative spillere ønsket å innføre negativ fotball på Lerkendal. Da lå veien åpen for benkesliteren Søderlund som var skikkelig dårlig de gangene han fikk sjansen i fjor høst. En annen benksliter  fikk også tillit, en som er ekspert på enkle pasninger, Lundemo.

Oi, en trener med nerver. Som ikke liker kreative spillere, og som foretrekker negativ fotball. Og som helt bevisst velger 2 klart dårligere spillere i Søderlund og Lundemo. Ja, du Perry.

Jeg hører Ranheim spiller mer etter ditt hjerte. Og har lokale, kreative balltrillere. Hva med å satse litt mer av din tid i Fjæra? Og litt mindre av din tid på dette forumet hvor du (og dine likemenn) spyr lite kreativt oppgulp så jevnlig og konstruktive bidrag svært sjelden? 

(Innlegget ble redigert 29.07.19 18:36)

kmskrs
kmskrsInnlegg: 8182
29.07.19 20:03

Hva skjer med Bendtner ?


Alle i ledelsen gikk ut med at han skulle selges, men blir han solgt eller blir han sittende hjemme i sofaen og får masse lønn uten å gjøre noe ut året? Regner med han har litt i lønn.

kytec
kytecInnlegg: 47966
29.07.19 20:07
kmskrs: Regner med han har litt i lønn.

8 - 9 millioner i året har eg høyrt. Lurer på kva han koster per scoring?

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.07.19 20:24
kmskrs: Alle i ledelsen gikk ut med at han skulle selges, men blir han solgt eller blir han sittende hjemme i sofaen og får masse lønn uten å gjøre noe ut året? Regner med han har litt i lønn.

For å selge noen som må det være interesse og det er vel utfordringen her.


Han blir nok kjøpt ut av kontrakten i løpet av sommerne om ingen melder seg. Jeg tror vel at de som vil kan få han gratis nå så lenge Rosenborg slipper å betale lønna.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8868
29.07.19 20:26

Hvorfor forlater de unge stortalentene RBK? Først Holm til VIF og nå Hjelde til Celtic. 

Thpe
ThpeInnlegg: 34713
29.07.19 20:29

Oviedo klar for FCK.

"Venstrebacken har sågar selv været afgørende for, at han har kunnet forlade Sunderland gratis, fortæller Ståle Solbakken.

- Oviedo var ikke umiddelbart en mulighed, da økonomien gjorde det vanskeligt, men han har selv investeret i, at det har kunnet lade sig gøre, siger manager Ståle Solbakken i en pressemeddelelse."

(Innlegget ble redigert 29.07.19 20:30)

qbah
qbahInnlegg: 49297
29.07.19 20:43

Rosenborg? 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.07.19 20:46
Xavi7: Hvorfor forlater de unge stortalentene RBK? Først Holm til VIF og nå Hjelde til Celtic.

De er attraktive og gode spillere som tiltrekker seg utenlandsk interesse og da står Rosenborg vanskelig stilt når spillerne selv vil ut. Synd for Rosenborg, men vi ser jo med Tagseth f.eks at det ikke akkurat er en sikker vei å fare det heller. Vi har fortsatt noen spennende unge spillere i Rosenborg.

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1682
29.07.19 21:02

Hvorfor skulle talentene velge Rosenborg for tiden? Ikke spiller vi spesielt attraktiv fotball, og når de sannsynligvis heller ikke får spilletid på a-laget er nok valget ganske lett. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.07.19 21:10

Når vi snakker om 15-åringer så er det nok andre ting som spiller inn enn prestasjonene til a-laget. De må oppleve en reell mulighet til å bli satset på og det kan være vanskelig i en klubb som Rosenborg. Det er egentlig kun i periodene vi har vært veldig dårligere og blakke vi har fått opp unge egenutvikla spillere.

Thpe
ThpeInnlegg: 34713
29.07.19 21:11
qbah: Rosenborg?

Noen utenlandske medier rapporterte både bud og interesse fra Rosenborg rundt han der. Men var vel ganske klart fra dag 1 at han kom til å bli en svindyr og nokså urealistisk mann.


Ser han har egen tråd på rbkweb også.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
29.07.19 21:14
Rockets_AA: De er attraktive og gode spillere som tiltrekker seg utenlandsk interesse og da står Rosenborg vanskelig stilt når spillerne selv vil ut. Synd for Rosenborg, men vi ser jo med Tagseth f.eks at det ikke akkurat er en sikker vei å fare det heller. Vi har fortsatt noen spennende unge spillere i Rosenborg.

Ifølge Hjelde seinor prøvde ikke Rosenborg så veldig hardt.

"Han sier at sønnen Leo ikke har fått noe tilbud om proffkontrakt med RBK, og at klubben først tok initiativ til et møte om fremtiden etter at de ble klare over at andre klubber ville tilby ham det.

– Det er en prosess som har tatt ganske lang tid, og som har vært slitsom for Leo. Det har pågått i fem måneder nå, med masse spekulasjoner. Det har vært tøft, sier Hjelde – og lar det skinne gjennom at han liker dårlig det han opplever som tidvis motvillighet fra den sportslige ledelsen på Brakka.

Hjelder Junior mener det sammme:

Tiden i RBK har vært bra, men også litt frustrerende. Det har vært tider der du ikke føler at du har fått sjansene dine. Samtidig har det vært fint samhold mellom spillerne, men som spiller på RBK G 16 virker veien frem til A-laget veldig lang. Jeg tror utenlandske klubber har et bedre tilbud på spillerutvikling, og på planer for den enkelte spilleren. Der mangler RBK litt. Jeg vet at RBK jobber hardt med å utvikle akademiet sitt, sier Leo Hjelde, som understreker at han håper Rosenborg lykkes med det og at han ikke utelukker å returnere en gang."

Bjørnebye derimot er mest opptatt av å poengtere at det IKKE har vært konflikt:

"- Det har vært en dialog over litt lengre tid, og den har utelukkende vært god. Det har aldri vært noen kontrovers eller konflikt. Det har tatt litt tid, og det har vært flere klubber om beinet. Fire-fem klubber har henvendt seg, og det har vært stor interesse rundt Leo, sier Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen.

- Det har aldri vært noen trenering fra vår side, og ikke på noe tidspunkt har det vært noen konflikter, verken mellom spiller og Rosenborg eller mellom noen av klubbene, sier han."

Her har man jobbet for dårlig igjen...

(Innlegget ble redigert 29.07.19 21:14)

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.07.19 21:22
AxelRudi: Her har man jobbet for dårlig igjen...

Hjelde er ikke noen novise her, han visste at hvis sønnen gjorde det bra på landslaget så ville det dukke opp muligheter internasjonalt, derfor var nok aldri den reelle viljen til å signere en kontrakt spesielt stor.


Det blir tydeligere og tydeligere at unge spillere i Rosenborg forventer mer og mer. Tagseth, Holm og nå Hjelde har åpenbart forventninger om å få større muligheter enn de har blitt tilbudt. Jeg tror vi må tilby disse en a-lagskontrakt, alla Vålerenga, for å holde på de. Så er spørsmålet om de er god nok til eller har potensialet til det, men jeg har ikke sett disse guttene spille så jeg vet ikke selv.


Men som vanlig så drar du rimelig kjappe konklusjoner om manglende kompetanse i klubbens sportslige avdeling. Kanskje stemmer det du sier, men det er vanskelig å være bastant uten å vite hva foreldrene fremmer av krav her.

Fernandovonarb
FernandovonarbInnlegg: 4945
29.07.19 22:49

Sønnen min møtte Hjelde for en to,tre år siden i en treningskamp, og jeg kan ikke huske at han utmerket seg som et kjempetalent den gangen. Det var mange på hans nivå den gangen. Han har selvfølgelig utviklet seg siden da, men det har mange andre også. Poenget mitt er at RBK kan ikke gi alle i den årsklassen, talent eller ei, kjempegode kontrakter fordi risikoen for at de aldri blir toppspillere er for stor. Jeg vil bedømme Tagseth som et mye større talent når han var i den alderen. Selv han er det ikke sikkert det blir noe av.

qbah
qbahInnlegg: 49297
29.07.19 22:51

Godt poeng. Har rett og slett inntrykk av at en god del talenter (og foreldre) overvurderer seg selv i dialog med klubbene sine. 

Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
29.07.19 22:55

I tilfellet Hjelde har han hatt 3-4 tilbud fra utenlandske klubber så da skjønner jeg at det fremmes noen krav. Men Rosenborg blir jo kritisert for å ikke ha vært på banen med proffkontrakt før disse klubbene, og det er jo her poenget til Fernando over her kommer inn, hvor tidlig og hvor mange skal tilbys proffkontrakter? Vi snakker om 15-åringer, det er først da det er lov å skrive proffkontrakt og da har de ofte rukket å markere seg på landslag osv slik at de er på radaren til større klubber. Det går helt sikkert an å gjøre ting bedre, men jeg tror ikke det er så enkelt som mange tror og hevder.

barrikade
barrikadeInnlegg: 302
29.07.19 23:12

Jeg tror det er akkurat så enkelt som spillerne selv sier. De andre klubbene tilbyr en mye bedre trenings og kamphverdag enn hva RBK gjør. Tror de klubbene som sikrer seg disse spillerne virker mye mer oppriktig interessert også. 

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
30.07.19 00:58
kmskrs: Hva skjer med Bendtner ?Alle i ledelsen gikk ut med at han skulle selges, men blir han solgt eller blir han sittende hjemme i sofaen og får masse lønn uten å gjøre noe ut året? Regner med han har litt i lønn

Fy fasan dette er kvalmt, litt lønn??


Her ligger Bendtner konstant og ruller seg i superluksus på den franske rivieraen sammen med sin modelldame, samtidig som han mottar nesten en million i månedslønn fra RBK. Hadde fyren hatt litt moral og skamvett så kunne han ordnet opp i dette sjøl, fysj for en gris han framstår som

DuncanE
DuncanEInnlegg: 829
30.07.19 01:03
jensgraph: Her er det du som står for oppgulpet Duncan. Jeg er ikke alltid enig med Perry A. men han fronter ting som skjer på banen når RBK spiller. Hvilke spillere (trenere) som er dårlige og sånt har vi alle lov å ha forskjellige meninger om.

Selvsagt! Meninger er kjempegreit. Det er usaklighetene og den evindelige negativiteten som er så fullstendig ute av proposjoner. Om vi har fulgt fotball noen år vet vi at nye systemer/trenere/opplegg kan ta tid å få til å fungere optimalt. Dvs. om man ikke forventer at RBK til enhver tid, uansett forutsetninger, skal prestere som de beste CL-kamper under Eggen. Det finnes jo nok av disse på dette fora.

Alle "visste" at dette ville ta tid. Men nei, her skal det slenges galle uavbrutt. Ja, selv fra før Horny hadde sin første trening. 

Og jo, du fronter stort sett de samme sure, negative oppfatningene som din bror Perry. 

(Innlegget ble redigert 30.07.19 01:03)

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
30.07.19 01:24
DuncanE: Selvsagt! Meninger er kjempegreit. Det er usaklighetene og den evindelige negativiteten som er så fullstendig ute av proposjoner. Om vi har fulgt fotball noen år vet vi at nye systemer/trenere/opplegg kan ta tid å få til å fungere optimalt. Dvs. om man ikke forventer at RBK til enhver tid, uansett forutsetninger, skal prestere som de beste CL-kamper under Eggen. Det finnes jo nok av disse på dette fora.
Alle "visste" at dette ville ta tid. Men nei, her skal det slenges galle uavbrutt. Ja, selv fra før Horny hadde sin første trening.
Og jo, du fronter stort sett de samme sure, negative oppfatningene som din bror Perry.

Jeg har sett omtrent alle kamper av RBK de siste 40-50år og aldri har jeg sett noe så svakt og tannløst som det jeg så i vårsesongen i år. Da er det absolutt på plass med brutal negativ kritikk.


Nå har RBK plutselig vist en del gode takter, men friskmeldt er de ikke enda.  Får se utover høsten, kan bli bra å ja, slettes ikke meg imot

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 15736
30.07.19 01:28

Hva er det man tror man får når Hornelands system har satt seg? Har sett flere som tidligere har hånet Lars Arne Nilsens filosofi ta til orde for å gi Horneland tid til å få inn ideene sine, men slik jeg oppfatter det er de rimelig like. Der Horneland er litt dårligere på resultatene.

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
30.07.19 02:04
Solvgutt1: Hva er det man tror man får når Hornelands system har satt seg?

Håper og tror at Horne har funnet en spesiell variant akkurat for RBK.  Horne har vært til Nils Arne og fått en innsprøytning i hvordan RBK skal spille. Hvis han er en god trener vet han å justere sitt tidligere noe defensive spill til en RBK-modell. Det som skjedde i vårsesongen var helt uakseptabelt. Da RBK mistet ballen høyt oppe på banen, var ikke spillerne lenger interessert i ball men løp som forskremte høner tilbake til egen 16 meter hvor de stilte opp forsvar med 2 firere (så ut som forsvar i en håndballkamp)   Da forvandlingen kom, Viking-kampen, så mista RBK også ballen ofte, men de fortsatte å stå høyt, kjempet og erobret tilbake ballen med høyt press. Da glemte en fort feilpasningen som ble gjort, bare fortsatte angrepet.  Slik skal det være i RBK for å være et topplag. Som sagt jeg håper at Horne her har justert sitt system til å være offensivt nok til å bli et stabilt vinnende lag nå framover.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4377
30.07.19 14:39
qbah: Klarer vi å lande Tagseth da tro?

Nei, han drar til Nederland. RBK er alt for passiv. Talentene forsvinner. De ser ikke verdien i å ta vare på unge talenter. De blir hentet opp av andre klubber. Når det gjelder behandling av unge talenter har RBK en lang vei å gå. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg