Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6479
28.09.19 23:18

Hvis vi ikke klarer Europa i år, så må faktisk Horneland gå sidelengs ut av brakka.

Da er det ingenting annet som spillere noe rolle mener jeg. EL, formstigning eller samma søren.

Han overtok et mesterlag, har stokket om på kortstokken for få det som han vil, og trekker fremdeles 2ere og 3ere.

Vi er såpass mye bedre trent at han kan få overta jobben som fysisk trener etter Hjelde. Thats it.

qbah
qbahInnlegg: 49243
28.09.19 23:30

Synes ikke vi spiller så aller verst egentlig. Utrolig at vi ikke vinner her. Opdal soleklar BB. Helland elendig som forventet. Valsvik og Hovland elendig med ball som forventet. Helland burde vært byttet ut mye tidligere, til fordel for Ceide. Brann fikk det de kom for. Uavgjort.


Rett og slett ikke godt nok. Dårlige bytter også. 


Redd vi får juling på torsdag nå ja. 

barrikade
barrikadeInnlegg: 270
28.09.19 23:33
TomBrady_12: Vi avslutter kampen med Søderlund og Åsen på vingene, når vi jager mål. Sug litt på den...

Gofot-teorien til Eggen det..

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
29.09.19 00:11
qbah: Helland elendig som forventet.

Skjønner ikke det evindelige maset om at Helland er så forbasket dårlig. Lenge siden han har spilt nå men hele tida gnåles om hvor dårlig han er. I dag fikk han spille fra start og han var da ikke så aller verst i 1.omgang, hadde mange gode dragninger og var bare et kjønnshår unna å score. Synes alltid det blir litt liv på vingen når Helland spiller, han har psyke til å finne på noe.


Det er mye verre med de på midtbanen til RBK. Dette er gråsteiner av verste sort. De har ingen fiber for fortballforståelse, vandrer bare rundt som programmerte roboter.  RBK har antakelig eliteseriens dårligste midtbane!

Xavi7
Xavi7Innlegg: 7935
29.09.19 00:14

RBK har vel aldri att en mer cocky trener (siden NilsA).Problemet til Horneland er vel at han at han ikke lykkes. Dette er en dårlig kombo

Forestspirit
ForestspiritInnlegg: 907
29.09.19 00:15

Synes som sagt Helland er god jeg. Han er bare på feil lag med feil spillestil. Send han nordover til Glimt, så kan dere få Moberg av oss. Da kan dere stille med Søderlund, Maars og Moberg på topp for massiv luftstyrke, og en trio som det er lett for den stasjonære midtbanen deres å nå med langpasninger. 

qbah
qbahInnlegg: 49243
29.09.19 00:18

Helland prøver hvert fall, og tør, det skal han ha. Bare synd evnene ikke er der lengre. Han er blitt så forbaska treig at om han så drar av en mann så er han for treg til å få med seg ballen uansett. Det skjedde flere ganger i dag. Ellers bidro han knapt med annet enn balltap og rundingsbøye defensivt. Bedre i andreomgang som sagt. Hadde han fått opp øynene alene med keeper hadde han enkelt løftet ballen 5 cm over gresset og i mål. Opdal lå med hansken langs gresset lenge før avslutningen kom. Simpel avslutningsteknikk skal være. 

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 21466
29.09.19 00:21
qbah: Han er blitt så forbaska treig at om han så drar av en mann så er han for treg til å få med seg ballen uansett.

Han var vel aldri noe hurtigtog, en noe utradisjonell ving, kan man vel si.

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
29.09.19 00:25
Forestspirit: for massiv luftstyrke, og en trio som det er lett for den stasjonære midtbanen deres å nå med langpasninger

Nei og nei... Basic fotball spilles langs bakken, å pælme langballer mot mølje med luftstyrke er ikke RBK-fotball. Hurtig klikk klakk fotball langs bakken må prioriteres og læres. Spørs bare om RBK har spillere som kan fikse dette, midtbanen er som kjent helt ubrukelig og fraværende

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
29.09.19 00:39

Den avslutningen til Helland kan helt klart settes på kontoen for rusten fotballform, normalt er han sikker i akkurat de situasjonene. Uansett så er Helland en ufattelig mye bedre ving enn Søderlund. Men vi er nok tilbake til Søderlund mot PSV likevel. 

Script
ScriptInnlegg: 3965
29.09.19 05:58

Horneland snakker om manglende stolthet, dårlig rytme, etc, bare vage alminneligheter uten det konkrete innhold som kunne hjelpe spillerne til å bedre prestasjonen. Hvorfor skjeler ikke Horneland til det kombinatoriske spillet til Molde og Bodø/Glimt, det som gjør at de topper tabellen? Har det noe med egen stolthet å gjøre?

qbah
qbahInnlegg: 49243
29.09.19 07:16

Klart han var rusten. Håper uansett Helland spiller ving i stedet for Søderlund på torsdag. 

ASEN
ASENInnlegg: 2598
29.09.19 08:14

Merkelig uttalelse av Horneland i Lørdagens VG. Han sier de ikke var klar over arven som var på Lerkendal. Hvis Horneland ikke har hørt om arven etter Eggen før han tok over RBK, hvilken planet har han da befunnet seg? 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8041
29.09.19 09:03
qbah: Ingen som har sagt noe annet enn at Gjertsen er tiltenkt som en squad player. Vil gjerne ha han uansett. Bytt med Helland ig vi frigjør masse lønnsutgifter. De Lanlay har også (ufortjent) høy lønn.

Jeg er mer opptatt av å forsterke laget enn å fylle opp benken, med spillere som ikke skal ha for høye lønninger.

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8041
29.09.19 09:05

Horneland fotball kommer aldri til å bli en suksess på Lerkendal. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40601
29.09.19 09:14
PerryAndre: Horneland fotball kommer aldri til å bli en suksess på Lerkendal.

Han kommer nok til å fortsette en stund til. Skal bli interessant å se hva han faktisk tør å gjøre? Ikke fornye noe av kontraktene til typer som Søderlund, Lundamo og Helland? La de gå dersom det kommer bud før kontraktsslutt? Selge kanskje en av indreløperne for å gjøre plass til store talenter som Tørset Johnsen og Tagseth, frigjøre lønn og skaffe midler til andre spillere?

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 8041
29.09.19 09:22
ASEN: Merkelig uttalelse av Horneland i Lørdagens VG. Han sier de ikke var klar over arven som var på Lerkendal. Hvis Horneland ikke har hørt om arven etter Eggen før han tok over RBK, hvilken planet har han da befunnet seg?

Koteng sa allerede i ansettelsen av Horneland at Rosenborg kommer til å spille annerledes fotball med Horneland som trener, og det kan ta tid. Det skjedde også fra sesongstart frem til treneren gikk over til 4-3-3. Noe måtte gjøres da Rosenborg lå på nedrykk plass på tabellen.

Men, er ikke bare bruke samme spillere å gå over til 4-3-3. Det ser vi med tregt samspill og mangel av variasjon i angrepspillet. 
Å hente en trener som er flasket om med Drillo filosofen som var en suksess for mange år siden. Holder ikke i dagens fotball, som legger mer vekt på enkelt spillernes ferdigheter. For å få til mer variert angrepspill og raskere samspill.
 

(Innlegget ble redigert 29.09.19 09:23)

qbah
qbahInnlegg: 49243
29.09.19 10:00

Det er jeg også. Men det ene utelater ikke det andre. Se konkret eksempel senest i går. Vi trenger mål og avslutter kampen med Åsen og Søderlund på ving.. Det sier noe om bredden og troppen. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
29.09.19 10:27

Det sier vel mer om Horneland. Han kunne holdt Samuel på banen og satt inn Ceide. Men da måtte jo Søderlund blitt tatt ut og det går jo ikke. 

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4183
29.09.19 12:36

Det aller verste for en trønder er at Molde vinner serien. Det svir skikkelig. I går var RBK elendig. Det var antydning til piping. Folk er ikke fornøyd, de burde vært mye bedre en de er i dag. 

qbah
qbahInnlegg: 49243
29.09.19 12:38

Det var tendenser til piping både til pause og ved slutt. Veldig spredt og lite dog. 


Samuel burde blitt ja og Ceide inn. Helt klart. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6479
29.09.19 15:15

Det som forteller meg at dette ikke vil fungere er svarene fra Horneland når det ikke funker.

Igår var vi "ikke på fra start, for lite aggressive, Det var for daft og for tregt.
Jeg syns òg det er litt for lite løpsinteresse uten ball. Vi blir stående i posisjonene i stedet for å komme med gode initiativer for ballfører."

Det var fra rbkweb.

VG til pause: " Vi virket daffe, det var liten frekvens i spillet vårt, intensiteten var for dårlig, viljen til å ta initiativ i kampen var for dårlig, og avstandene var for store, var Hoirnelands oppsummering av 1. omgang, da han snakket med VG i presse-sonen etter kampen."

VG etter kampen:
"– Også lagstrukturen var for dårlig. Vi var «slepphente», og vi opptrådte på et altfor lavt gear, det var for lite kraft i oss, selv om det ble bedre etter pause. Intensiteten ble større, både med og uten ball, men vi er ikke effektive nok i denne kampen, sier Horneland - og legger til:

– Vi varierer altfor mye i spillet vårt, og toppnivået vårt ser vi for sjelden, er Hornelands nådeløse dom over eget lag på Lerkendal lørdag kveld. "

Nå kunne vi sikkert ha vunnet kampen igår 1-0, eller kanskje 2-0, men sånn blir det noen ganger, når man er bare såvidt bedre enn motstanderen.

Jeg synes ikke noe med kampen igår var godt nok.
Vi møter ett brann som mangler gud veit hvor mange med skade, som er i elendig form og ligner mer på en nedrykkskandidat enn laget som jaget gull får noen sesonger siden.

2015laget vårt ville utspilt disse så til de grader, på en dårlig dag.

Så til poenget: Jeg ville forklart denne kampens svakheter med manglende samhandling og angrepsmønster i Rosenborglaget. Man tar heller ingen risiko, da alle pasninger går på skrå fremover når de først gjør det, etter å ha spillt sidelengs ørten ganger.

Horneland forklarer denne og alle slike kamper med manglende løpskraft og skarphet. Det er kun fysikk, fysikk, fysikk.
Det blir aldri godt nok i RBK.
Alle lag har kamper der energien er semihalv, til og med Liverpool eller City.

De vant igår alikavel, da angrepsmønsteret i LAGET er såpass bra at det skapes nok sjanser til å vinne om ikke spillerne er på topp.

(Innlegget ble redigert 29.09.19 15:20)

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 3123
29.09.19 17:57

Vi er møkk lei av LAN, i Bergen, etter 4 og 1/2 år, med noen oppturer og etterhvert mye ingenmannsland. Er dere allerede ferdig med Horneland, eller ser dere for dere at han blir kontraktren ut? Vi har tilskuernedgang så det holder i Brann, spesielt når det kommer til effektivt oppmøte. Mot FKH var det effektivt 5.100 og noe på tribunene, med over 10.000 solgte. Tilskuertallet på RBK- Brann var vel på 12.500, hva snakker vi om i effektivt oppmøte? Norsk toppfotball er virkelig et synkende skipm, nå som de to store tilskuertogene er i ferd med å spore av. Og Premier League står klar til å ta over rubel og bit, mens det saktegående bilkrasjet fortsetter....

(Innlegget ble redigert 29.09.19 17:57)

Vahlley
VahlleyInnlegg: 67830
30.09.19 00:35

Topp 3 glipper.


Vi må, skammelig nok, håpe at Odd blir cupmester for at det skal bli Europacup-spill på RBK neste sesong.

Granca96
Granca96Innlegg: 4778
30.09.19 00:41
JOlsen: Det aller verste for en trønder er at Molde vinner serien

Det gjør meg ingenting. Har dessuten satt noen laken på Molde-gull. Alltid mye verre om VIF eller Brann vinner. Molde driter jeg i.

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 21466
30.09.19 04:58

Resultater er ikke alt, men Horneland sitter vel neppe trygt om vi ikke tar igjen Odd? Kvalifisering for Europa er jo ganske så viktig.

qbah
qbahInnlegg: 49243
30.09.19 06:01

Det er faktisk ikke så krise at Molde tar gullet denne gangen kjenner jeg. Misforstå meg rett, men vi har vært så langt unna denne sesongen totalt sett, og med den elendige starten vår spesielt så har jeg ikke tenkt på gull en eneste gang. Mye verre om vi hadde tapt på målstreken. 


Et lite trekk på skuldrene med andre ord. Hadde Brann vunnet hadde det blitt verre. At Molde vinner uroer meg lite. De dummer seg ut i ny kvalik til CL uansett. 


Men at vi klarer tredjeplassen er jævla viktig. Selv om det begynner å se mørkt ut det også nå. 

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 617
30.09.19 06:54
qbah: CL

Så du har troen på Brann i CL og Europa altså? Brann og Bergen er for meg synonymt med et par oppturer og veldig mange kjedelige øyeblikk. Utover RBK er det vel Molde som er klubben med ting på stell til å forvalte suksess og muligheter. Det er noen brikker på kantene som må komme på plass for å ta ytterligere steg, både hjemme og i Europa. I år var det egentlig en passivitet på hjemmebane som ødela. 

qbah
qbahInnlegg: 49243
30.09.19 09:01

Brann vil ikke komme seg til verken EL eller CL så forstår ikke helt hvordan du tolket innlegget mitt dit. Molde beviste nylig at de ikke har noe i et gruppespill å gjøre. Brann har hvert fall ikke det. 

Hepp1971
Hepp1971Innlegg: 3123
30.09.19 09:51

Molde-eventyret vil aldri var lenge, til det er befolkningsgrunnlaget og interessen rundt klubben alt for lite/n. Det som gleder meg med at Molde ser ut til å ta gullet, med mindre ikke laget jeg ønsker tar rotta på moldenserne, Glim, kjører tidenes sluttspurt, er at det viser at det fortsatt er anyones ball game i ES. I 2020 kan et nytt lag vinne. 

Klikk for å gå tilbake til toppen