Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 22528
04.10.19 01:39

Du har noen poeng, men jeg kjøper det ikke helt, Sarpsborg presterte bedre enn oss i EL i fjor, og vi er enda dårligere i år.


Det RBK har prestert i gruppespillet, spesielt de siste par årene, har rett og slett vært begredelig.


Man kan og bør forvente mer enn det man ser pdd.


 


 

DuncanE
DuncanEInnlegg: 937
04.10.19 02:01

Maradona, AxelRudi, FarnciscoM og kolamannen i meltdown. Som vanlig. Kvasisupportere av værste sort. Født i oppgangstider, tåler overhodet ikke motgang. Fullstendig mangel på gangsyn og konstruktivitet. Men har alltid en quickfix. Løsningene er jo så åpenbare at selv bestemor kunne gjort det bedre. Og de handler som oftest om at alle som jobber for klubben må sparkes og hele førstelagstroppen selges. Unntatt Samuel da, godgutten. Godt å se dere får nødvendig støtte av skadefro romsdalinger. Fy fader. Jeg skjemmes, på deres vegne.

(Innlegget ble redigert 04.10.19 02:02)

jensgraph
jensgraphInnlegg: 2714
04.10.19 02:15

Det blir nå bingo på brakka 2 ganger i uken, Tove får lov til si tallene og Koteng skal dele ut premiene...


Nå må pinadø kommentatorene slutte å si "trønderne" om RBK-laget, det er Ranheim som er trønderlaget i toppdivisjonen. RBK er som regel uten trøndere når de spiller, og det kan en tydelig se på spill og innsats


Utrolig dårlig i dag. En så allerede etter ett minutt at PsV var kjappere i alt de gjorde, RBK drev kun med slowmotion-fotball. Hjertet, midtbanen til RBK har vel nå bevist at de  er nordeuropas dårligste.  Konrad , Tronds og Lundemo er hadikappet både i bein og hode når det gjelder å spille fotball. At spillerne ikke kjenner hverandres bevegelighetsmønster så en flere kroneksempler på i dag. Ballen ble bare hjerndødt sett ut over sidelinja fordi den ene spiller ikke forsto hva den andre gjorde. Tipper dette stakk i hjertet til Nils Arne på tribunen.


Horneland og lakeien hans bør nå vite å komme seg tilbake til Vestlandet før jul. Tror kanskje de er skarpe nok til å sjøl skjønne at dette med å trene et topplag det har de ikke peiling på. Tror avgangen derfor kan bli ganske smertefri. Noen andre må få prøve seg i trenerjobben nå

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 22528
04.10.19 02:15

Gi oss løsningen du da, du som er "eksemplarisk supporter" og alt det der, Duncan.

 

 

(Innlegget ble redigert 04.10.19 02:16)

Stormoen33
Stormoen33Innlegg: 11479
04.10.19 02:15
DuncanE: Unntatt Samuel da, godgutten. Godt å se dere får nødvendig støtte av skadefro romsdalinger.

Jeg er romsdaling, og jeg er ikke nødvendigvis skadefro. Det jeg og mange med meg reagerer på er et opphøyet selvbilde basert på gamle meritter som ikke gjelder lenger.

 

Det jeg finner mest problematisk er "postulatet" om "artig og angrepsvillig fotball". Her har du "artig og angrepsvillig" fotball Trenger vel ikke å kommentere engang om at RBK noengang vil spille slik, men "artig" var det når brasilianerne gjorde det der ...

 

Det beste for Rosenborg hadde vært å komme seg ned på jorda og se realitetene for seg selv og norsk fotball forøvrig. Kom dere ned fra deres høye hest å innse hvor dere faktisk er nå.

(Innlegget ble redigert 04.10.19 02:17)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6826
04.10.19 05:33
DuncanE: meltdown

Meltdown er det jo du som har tvert noen mener endringer må skje.
Duncan, middelmåldighetens høye beskytter, har du kanskje Alstad som etternavn? Jobb i Avantas på si?

Man kan jo begynne å lure, for det er samma hvem som får kritikk i RBK, så er du der for å sette de dumme barna på plass. Med stoppeklokka.

Fakta er at Hornelands fotball handler om å være bedre trent fysisk enn motstanderen. Og tvert vi møter lag med en ELO over 1500, så er det da full stopp.

Disse matcher oss på fysikken.
Skal vi løpe fra Juventus i gruppespillet i CL?
Hvordan mener du dette skal fungere?

Hvordan kan jeg vite at Horneland ikke vil mer enn det sier du? Det er bare å lese hvert bidige intervju han noengang har gjort.
Alt forklares i løping, intensitet, kraft, tempo, løpskraft osv.
Det nevnes ikke pasningsspill. Ikke tekniske ferdigheter.

Har noen av dere hørt han si av vi var upresise, at vi gjemmer oss i pasningsskyggen, at vi ikke gir han som har ball alternativer og kommer imot, eller  at sentralen vår ligger som en tredje stopper og slår sidelengs ut til back?
For det ser jeg i kamp etter kamp.

Det er ikke noe problem for meg å gi en trener med en egen offensiv plan 3 år på å snu klubben. Men da må det være det som noen nevner lenger opp, en artig og angrepsvillig fotball. Noe som faktisk kan lykkes om det når potensialet sitt.
For de som lurer på hva det er så er det lett, det handler om å prøve å score flere mål enn motstander, være offensiv å ta risiko.
Direkte fremover når man vinner ball, helst i medløp, men det betyr ikke å lempe ballen mot Søder i 90min.

Det Horneland holder på med er det motsatte for meg, det er om å ta minst risiko, være defensiv i hodet for å unngå å miste ball på feil sted. Vi skal løpe krige og sloss, nåde den som møter oss.
Om så dette når potensialet sitt, hva ender vi opp som? Det LASK laget vi møtte sist? Var det noe å juble for? Burnley?

Ja, vi har vært for dårlig trent.
Men er det bare fysisk? Ikke teknisk og taktisk?
De to siste der virker det som om ingen har tenkt på.
Ikke Horneland heller. Og da er han ikke rett mann.
Og når han ikke er det, hvorfor skal han få holde på i tre år?

Spillerstallen eier knapt tekniske ferdigheter, eller fart.
Det er ikke Horneland sin skyld, det er Bjørnebye.
Jebali ut for Akintola eller Søder på kant. Midtsjø for Konradsen.
Bendtner for Søder eller Maars. Selnæs for Lundemo. Skjelvik for Hovland. Sånn kunne man fortsatt.
Samtlige har dårligere teknikk eller fart enn forgjengeren. Bjørnebye har bygget ned stallens tekniske og hurtighetsmessige repertoar.
Derfor må han overlate dette til noen som kan det bedre.

Så vil kanskje noen si at da må jo Horneland frifinnes? Svaret er jo at han ville nok ikke ønsket å bruke disse tekniske spillerne uansett. Så da hjelper det ikke, ei heller når de alikavel vant serien i fjor rimelig klart, med Coolen som knapt har trent ett a-lag før som leder.

Akkurat nå forsøker Stabæk, og Molde å spille mer teknisk enn oss, mens Ranheim, Odd og Bodø er mer Rosenborgsk enn Rosenborg selv. Det funker ikke for min del.

Vi skal gjennom ett gigantisk generasjonskifte det neste året, hvor 15 mann har kontrakt ut 2020. Har du virkelig tillit til at det er Horneland som skal få velge fysikk her, sammen med Bjørnebye som folk er svært skeptiske til?

Du må gjerne argumentere for at begge i Sportslig skal få fortsette, jeg tror du skal slite med det.
Men så er du kanskje mer opptatt av å slenge drit enn å mene noe selv?

(Innlegget ble redigert 04.10.19 05:42)

tr0ndern
tr0ndernInnlegg: 12901
04.10.19 06:42

#HornelandOut
#KotengOut
#BjørnebyeOut

ASEN
ASENInnlegg: 2741
04.10.19 06:53

Dere kan gjerne kritisere romsdalinger som dere mener er skadefro. Men RBK er veldig høg på seg selv, de vet best og er best i alt de sier og gjør, mener de selv.


Greit at RBK spiller OK i enkelte kamper, men hvis dere ser kvaliteten på spill og spillere gjennom hele sesongen vil dere se at laget mangler ferdigheter, med noen få unntak,  og det blir de veldig avslørt på i Europa. Og nå har laget trenere som mener at løping og hard jobbing skal kompensere manglende ferdigheter. Og det mener tydeligvis også styret til RBK at de skal gjøre. Det fungerer i noen kamper, men skremmer bort publikum.


Og mye av dette skyldes at RBK føler seg så mye større og bedre enn de andre, og vet best selv. 


 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
04.10.19 06:59

En skam for norsk fotball. Tenk hvordan dette laget ville blitt massakrert i CL. 

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 22528
04.10.19 07:05
MarcoMauritz: Tenk hvordan dette laget ville blitt massakrert i CL.

På samme måte som mot PSV?

 

Det er ikke noe veldig til nivå-forskjell på PSV og den gjennomsnittlige CL-motstander, men det hadde fort blitt enda styggere mot de virkelig storlagene, ja.

Det forsvarer ikke det vi driver på med i Europa, men verdt å nevne.

(Innlegget ble redigert 04.10.19 07:05)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4159
04.10.19 07:24

Artig og underholdende på trøndersk er smør på flesk. Det betyr stort sett det samme i denne sammenheng.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9600
04.10.19 07:28

Litt festlig at etter et år med Horneland og med store endringer, vyer, ut med Bendtner, voldsom turbulens i klubben... så står RBK på stedet hvil rent sportslig. Det er null fremgang å spore. Snarere tilbakegang.  

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41978
04.10.19 07:54
AxelRudi: Faktum er alikavel at Horneland tok over en suveren 3 dobbel seriemester og har gjort oss til ligaens 4 beste lag.
For denne aldrende gjengen burde alikavel holde til å være god nok i Norsk liga, og man gjorde grepa for å komme videre fra dette. Men det motsatte har skjedd, men har gått bakover: Spillet er bedritent og underholdningsverdien det samme. Der Kåre iallefall leverte på resultater har vi ikke engang det. Vi har knapt skudd på mål mot noen og det er ikke en gang mulig å se hvordan vi ønsker å spille.

Nja, dagens lag var på topp for 2-3 år siden. Nå har man et lag hvor Jensen, Reginiussen, Søderlund og Helland er på vei nedover karrieremessi, og Hovland, Konradsen, Lundemo, Hendenstad er middelmådigheter. Det holder ikke nødvendigvis til å vinne serien, selv en med såpass modedrat nivå som den norske.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 86013
04.10.19 11:40

Ser noen her inne er mot Hornelands fokus på mer løping og mer intensitet. Nå stikker jo RBKs problemer dypere enn som så, men i går var RBK fryktelig stillestående og måtte betale dyrt for det. Helt vanvittig hvor mye rom RBK tillot spillere som Bergwijn, Malen og Ihattaren. Sistnevnte stod jo nærmest mellom RBKs midtbane og forsvar og hadde mange meter å boltre seg på og ingen på RBK gjorde noe for å stenge disse korridorene. Tidvis fremstod de som et guttelag i det som jo skulle være sesongens største hjemmekamp mtp motstanderen. Maars Johnsen kunne i alle fall ikke ha blitt svett i løpet av kampen, mens Åsen og Jensen førte ball for lenge før de slo ut mot Meling-Akintola og Trondsen-Adegbenro som var særdeles hakkete i går. At Søderlunds innhopp er med på å heve RBK sier ikke rent lite. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11828
04.10.19 11:56

Hvor lenge skal Bjørnebye rasere klubben? Tosken er verre enn Erik Hoftun. Utrolig nok.

Blir gøy når Adegbenro og Meling forsvinner i januar. Kun gråstein igjen.

(Innlegget ble redigert 04.10.19 11:57)

Zanick
ZanickInnlegg: 11828
04.10.19 12:04
MarcoMauritz: En skam for norsk fotball.

Hva da med Brann som ryker mot publag og Molde som ryker  mot et helt middemådig lag (og det med stor kunstgressfordel) ?

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 652
04.10.19 12:19
Zanick: Hva da med Brann som ryker mot publag og Molde som ryker  mot et helt middemådig lag (og det med stor kunstgressfordel) ?

Molde hadde nok greid seg bra i et gruppespill. 

HLund
HLundInnlegg: 18925
04.10.19 12:23
Zanick: Hva da med Brann som ryker mot publag og Molde som ryker mot et helt middemådig lag (og det med stor kunstgressfordel) ?

Med til historien hører det vel at de røk på en dommerfeil.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6826
04.10.19 12:32
KongOlav2: Nja, dagens lag var på topp for 2-3 år siden.

Ikke uenig, men igjen: Disse vant serien ifjor, men en trener 80% her inne ikke kunne få ut fort nok, og en som har Adelaide Utd som høyeste trenerjobb i sin karriere.

Og det med en Bendtner som var så dårlig at han nærmest ble utestengt av dagens trenerteam.

De har prestert mye dårligere med det samme spillermaterieller, det er ikke til å komme unna.
Jeg synes samtlige spillere, unntatt Konradsen, Søder og kanskje Lundemo har prestert dårligere i år.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41978
04.10.19 12:39
AxelRudi: Ikke uenig, men igjen: Disse vant serien ifjor, men en trener 80% her inne ikke kunne få ut fort nok, og en som har Adelaide Utd som høyeste trenerjobb i sin karriere. Og det med en Bendtner som var så dårlig at han nærmest ble utestengt av dagens trenerteam. De har prestert mye dårligere med det samme spillermaterieller, det er ikke til å komme unna.
Jeg synes samtlige spillere, unntatt Konradsen, Søder og kanskje Lundemo har prestert dårligere i år.

Det burde/kunne nok holdt til 2.plass i det minste, men seriegull er ikke noen automatikk når man har såpass mange spillere som stagnerer i løpet av et år eller to.

Horneland er nok neppe en stor hovedtrener, men lider litt av samme problemet som de som tok over etter Ferguson i United, Ancelotti i Chelsea og Mourinho i Inter. Alle arvtakerne til disse har fått massivt med kritikk, men de hadde en nesten umulig jobb med store forventninger kombinert med en tropp på klar nedadgående kurve.

Uansett om Horneland fortstetter eller det blir trenerskifte foran neste sesong, så blir hovedtfordringen spillerlogitikken. Det må/bør ganske mange utskiftninger til det neste halvannet året, frem til 2021-sesongen.

Zanick
ZanickInnlegg: 11828
04.10.19 12:50
Calcitrant_Pila: Molde hadde nok greid seg bra i et gruppespill.

Basert på hva? Ryke mot middelmådige Partizan? Ikke spilt EL på fire år?


Kunstgresset er jo selvsagt en fordel som kunne gitt poeng på hjemmebane.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4721
04.10.19 12:51
Forestspirit: Lurer på om Maars angrer endel på valget sitt akkurat nå.

Han var bare så elendig. En haug med feilpasninger og kom ikke til noen målsjanser , en av mange som bør se seg selv i speilet. Bare Samuel var bra. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6826
04.10.19 12:51
GiPazzini_85: Ser noen her inne er mot Hornelands fokus på mer løping og mer intensitet. Nå stikker jo RBKs problemer dypere enn som så, men i går var RBK fryktelig stillestående og måtte betale dyrt for det.

Men kampen igår er vel en slags "summen av alle feilvalg" som har blitt tatt og fortstatt taes:

-Du får aldri intensitet med Valsvik, han holder ikke nivå og burde ikke ha blitt hentet. Hovland og Lundemo er også spillere som har problemer med dette. Da snakker du hele sentrallinja stopper-sentral. Tror du disse noen gang får nok intensitet til å holde i Europa? Det tror ikke jeg. Gøy å være tier i mellomrommet der.

-Fokuset har vært på intensitet, men den defensive organiseringen er fraværende. Sleng til ett pasningsspill som gir de andre overtall som på 3-0 igår, og du vil aldri i verden kompensere med løpskraft for dette. Det høyre presset handler bare om løpskraft, og ikke at all om defensiv struktur og organsering.
Her ser trenerne ut til å ha klare mangler.

-Stallen har to backer, igår er en syk, så hele laget omrokkeres. Hei Bjørnefam.

-Jeg er svært skeptisk til organseringen av laget igår. Hvorfor kommer ikke bare Denic inn på høyreback?
Man flytter Meling over, og ødelegger relasjonen mellom han og Samuel, delvis også Åsen. Samuel får i stedet Trondsen og Mike, som han har null relasjoner med.
Motsatt har du satt inn Meling, som vel kunne fått hjelp av Mike og Akintola som har relasjoner her, da de har spilt fast i hele år.
Her kommer plutselig Åsen inn som høyre indreløper, så har ingen det på denne siden heller.
Jeg synes dette er oppsiktsvekkende faktisk.
Det virker som nok en lur ide i kategorien "Søder på kant".

-Spillerdisponering. Er det en kamp Søder burde starte, så er det denne. Nå vet vi jo at han er såpass elsket av treneren sin at han ville startet om han kunne, så da er han sikkert sliten etter å ha blitt brukt som ving i mange kamper han kunne ha hvilt.

Det jeg maner om handler ikke bare om kampen igår. Der har vi langt å gå. Det handler om veivalg, og at en satsning på KUN løpskraft og intensitet fører deg bare så langt.

Slenger med noe fra Bardal på twitter:

"Det er vanskelig nok å redegjøre konkret for hvordan godt angrepsspill kan utføres - og det er selvsagt enda mye vanskeligere å faktisk få det til i praksis.

Hvis forklaringene handler om intensitet, selvtillit, (ball-) tempo osv, er det gjerne et tegn på at det er langt igjen."

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4159
04.10.19 12:51

En kjapp illustrasjon av en del av problemet med laget.

Hedenstad kan ikke spille

-> Meling må over på høyre back

-> Trondsen må ned på venstre back.

-> Mike flyttes over på venstre indreløper

-> Aasen kommer inn på høyre indreløper.

Vi mangler en spiller, og vipps har vi 4 stk ute av posisjon. Nå er det ikke verdens største forskjell på å spille venstre eller høyre indreløper, men man mister relasjonene med de man normalt sett spiller i nærheten av.

Så kan man spørre seg hvorfor vi havner i en slik situasjon. Svaret her er todelt. 

Vi har en dårlig sammensatt stall. Det er ingen reserver på noen av backene. Dette er SIB sitt ansvar. I vinter var de desperate etter å finne en back på deadline day. I sommer ble vi ikke linket til noen backer.

Når Horneland først er i denne situasjonen så kan han sette f.eks. Denic på høyrebacken. Han vil nok gjøre det dårligere her enn Meling, men vi slipper i det minste at også tre andre posisjoner bli svekket. 

(Innlegget ble redigert 04.10.19 12:52)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6826
04.10.19 13:04
KongOlav2: Uansett om Horneland fortstetter eller det blir trenerskifte foran neste sesong, så blir hovedtfordringen spillerlogitikken. Det må/bør ganske mange utskiftninger til det neste halvannet året, frem til 2021-sesongen.

Absolutt, og det er det mest bekrymringsverdige for meg.

Horneland (som ønsker kraft, fysikk og 442) + Bjørnebye (som har sørget for en stall med 2 backer, 3 stoppere der alle mener 2 bør gies bort, gjenomgående en stall som har blitt bygget ned på fart og teknikk)

skal stå for ett genrasjonskifte hvor 15mann er på utgående kontrakt ut 2020.

Hvordan stallen vil se ut etter dette er skummelt å tenke på.
Står vi der med en 442 stall, på lange kontrakter, når Horneland får fyken, så har vi problemer.

For vi vet alle at vi skal rett tilbake til 433 om dette ikke funker.
Og da har vi brukt millioner.

qbah
qbahInnlegg: 49634
04.10.19 13:06
TomBrady_12: En kjapp illustrasjon av en del av problemet med laget. Hedenstad kan ikke spille -> Meling må over på høyre back -> Trondsen må ned på venstre back. -> Mike flyttes over på venstre indreløper -> Aasen kommer inn på høyre indreløper.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:42)

Calcitrant_Pila
Calcitrant_PilaInnlegg: 652
04.10.19 13:34

Molde virker å ha en spillestil som har vist at de kan matche gode Europeiske lag når man har dagen. Men årene etter Europabragdene høsten 2015 ble skrale i hjemlig liga, klønet seg utenfor Europa-kvalikk, og Molde skuslet dermed bort posisjonen man hadde etter 2014. Mye famling med Solskjær rundt spillestil/formasjon frem til høsten 2018. 


Molde var uheldige mot Partizan i år. Molde er rett og slett et bedre lag, og burde helt klart vunnet over 2 kamper. Men taktisk feighet i første omgang på Aker Stadion, og en dommertabbe på Partizan-målet var vel det man sitter igjen med.


Molde kunne også fort banket Zenit ut i fjor. De var heldige der Zenit, både med sine to siste mål på tampen i Russland, og at de ikke slapp inn mer i Molde. De hang i tauene. Molde var steingode i fjor høst. Ikke like bra i år, men gode nok til sannsynligvis å vinne serien. Håper Molde fortsetter fremgangene, og hever seg noen hakk til 2020. Tenk om Molde kunne tatt seg til Champions League. Hadde ikke alle sammen blitt glade da? Løftet Norge ut av "sumpa". ;-) 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4159
04.10.19 13:39
Calcitrant_Pila: Håper Molde fortsetter fremgangene, og hever seg noen hakk til 2020. Tenk om Molde kunne tatt seg til Champions League.

Problemet til Molde nå blir jo at veien blir veldig lang når superåret fra 2015 forsvinner fra klubbratingen. Da går veien via Zenit og PSV i stede for Partizan de kommende årene. Ikke at det er umulig å slå de lagene, eller at man kan være veldig heldig med en trekning, men utgangspunktet blir vanskelig.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38995
04.10.19 13:41

TomBrady: Var ikke Partizan seedet mot Molde? Jeg mener bestemt det.

Men uansett er det jo slik at man hele tiden må levere for å ha en bra seeding. Og greier man ikke det må man tåle å møte tøffere motstand. Målet neste år er jo å følge Champions path slik at man forhåpentligvis kommer dithen at man har noe å falle tilbake på om man skulle ryke i CL-kvalik. 

(Innlegget ble redigert 04.10.19 13:45)

Stonesy
StonesyInnlegg: 362
04.10.19 13:44

Har vi noengang sett et gråere og tristere lag i Europa ligaen enn slik som Rosenborg har fremstått de siste par årene?!?


Kan på en måte skjønne at hovedfokuset har vært på å komme seg inn i turneringen - da er pengene allerede cashet inn (RBK vinner jo ikke i gruppespillet), men det får være måte på til flaue opptredener....


Til og med Dudelange fra Luxemburg vinner jo en og annen kamp i gruppespill. I går prioriterte jeg faktisk bort denne kampen for å se på diverse kvallik løp fra friidretts-VM (og jeg er overhodet ikke friidrettsinteressert). FLAUT FLAUT FLAUT FLAUT !!!!!!!!!!  Håper som sagt av hele mitt hjerte at vi slipper RBK i europa til neste år.

Klikk for å gå tilbake til toppen