Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
02.11.19 13:48
Thecokeman: Nå er det sånn at vi aldri hadde tatt seriegull i år med Kåre heller, bare for å ha det klart, den pila var på vei rett ned, han var ikke i nærheten av å snu situasjonen. Sannsynligvis hadde vi ikke tatt gullet i fjor heller, så det er helt klart at den avgjørelsen var rett.

Ja, det var ikke noe forsvar sånn sett. Tanken er at hvis utvikling under Kåre ikke holdt mål, så kan det jo iallefall ikke gjøre det nå, når det går dårligere i begge retninger.

Så sier noen at han har ikke fått nok tid. Det er her jeg tenker motsatt. En slik endring tar ikke mange kampene å få til, det gjorde ikke det under Kåre heller. Det snudde nærmest umiddelbart.
Solskjær vant 12 på rad eller noe etter Mourinho. Mange midlertidige trenere gjør at laget blomstrer og får jobben fast på den måten.

Det er først etter en sesong det kan begynne å bli dårligere, eller i det minste flate litt ut. I starten får man alltid en boost, se på Solskjær og de fleste managere.

Så om noe, taler vel kanskje ting for at om det nå skjer en endring, så går den i feil retning, og vi ender opp enda verre.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
02.11.19 13:54

Jeg gir Horneland frem til sommeren - da har han i alle fall fått en hel sesongoppkjøring og også kunnet påvirke utskiftinger i stallen gjennom vinteren. Hvis det ikke er betraktelig bedre enn dette rundt 1. juli er det bare å avslutte arbeidsforholdet og hente Åge Hareide eller en annen som har kapasitet til å gjøre et stort opprydningsarbeid.

(Innlegget ble redigert 02.11.19 13:58)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23763
02.11.19 14:03

Var mest et svar til de som ikke heier på Rosenborg det jeg skrev, Axel. Er helt enig i ditt innlegg.


Folkflesk, Horneland har fått en hel oppkjøring allerede. Han var klar to uker før oppkjøringen startet. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1682
02.11.19 14:10

Blir nesten skremt av å se at det fortsatt finnes folk som vil gi ham tid. Hva forventer dere skal skje i løpet av vinteren? 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
02.11.19 14:12
Thecokeman: Folkflesk, Horneland har fått en hel oppkjøring allerede. Han var klar to uker før oppkjøringen startet.

Tja, det var så ekstremt mye bråk og rabalder rundt den overgangen at jeg synes han fortjener en sesongoppkjøring til, altså en hel vinter fra sesongslutt til sesongstart. Og det vil han nok få, nesten uansett hvordan denne sesongen ender. Koteng har investert såpass mye prestisje i Horneland at det er usannsynlig at han får fyken før et godt stykke inn i neste sesong.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
02.11.19 14:25
Folkflesk: Hvis det ikke er betraktelig bedre enn dette rundt 1. juli er det bare å avslutte arbeidsforholdet og hente Åge Hareide eller en annen som har kapasitet til å gjøre et stort opprydningsarbeid.

Vi kan virkelig ikke drive å risikere flere år uten europainntekter, vi kutter allerede og Horneland-fiaskoen har sannsynligvis kostet oss 60mill minimum allerede.

Han har fått hentet Maars, Akintola, Åsen, Valsvik og kvittet seg med Bendtner. Han har fått en sesongoppkjøring, trent en hel sesong, prøvd ett system som ble forkastet, og så jobbet med det andre i 8måneder uten suksess.
Det er absolutt ingenting som tilsier at det skal lykkes fra januar av.

Det som derimot er skummelt, er ett overgansvindu med Bjørnebye og Horneland som får solgt Meling, Samuel, Helland og Trondsen.
Erstatterne er Birk Risa, en eller annen venstreving som er best defensivt og totalt uten teknikk, kjøp av Akintola for 15mill, og en murbrekker inn på den sentrale, samt en 2 meter høy spiss.
Tørset og bBotheim vill vekk, og Tagseth er sur for brutte lovnader.
Stallen står totalt igjen uten teknikk, spilleforståelse og individuelle ferdigheter.


Hvor lett blir det for den som kommer inn og skape angrepsfotball i 443 da?
Dette kan potensielt sette oss flere sesonger tilbake.
Giga risiko, og en jeg ikke mener vi kan ta.

(Innlegget ble redigert 02.11.19 14:29)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1682
02.11.19 14:38

Det er katastrofalt om Horneland får en (halv) sesong til. For det første vil nok en sesong ødelegges, og Molde kan sannsynligvis innkassere gullet allerede før Horneland har takket for seg på Brakka. For det andre vil han hente inn 442-spillere, gjerne av typen aldrende dinosaur m/ millionlønn som det er umulig å bli kvitt (og la oss være ærlige, hvilke andre spilletyper kan fristes av Horneball?). For det tredje kommer Lerkendal til å stå tomt, for hvem faen vil vel se nok en jævla sesong av dette makkverket Horneland uforskammet kaller "fotball"? Horneland og hans sympatisører kan allerede prise seg lykkelig over at det ikke er returrett på sesongkort, og årets sesong har bare vært en forsmak på hva vi har i vente publikumsmessig under fotballamøbens ledelse. 


Og nå har jeg ikke nevnt spill i Europa, klubbens renommé - und so weiter..

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
02.11.19 15:23

Rotet ifjor kostet oss Witry også. Idag vinner han svensk seriegull som den beste backen i ligaen.

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3865
02.11.19 16:44

Det får være grenser til krisemaksimering. Witry har mange fine egenskaper, men har vært langt fra å være den beste backen i allsvenskan. 

Sulfat
SulfatInnlegg: 14295
02.11.19 16:54
Scholestheone: langt fra å være den beste backen i allsvenskan.

Expressen liker ham, ihvertfall: Varit en av allsvenskans bästa högerbackar i år. Offensiv, orädd och löpvillig samt en hel del mål och assist. Djurgården håller hårt i norrmannen.


https://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/spelarna-som-kan-lamna-efter-guldet/

Scholestheone
ScholestheoneInnlegg: 3865
02.11.19 17:09

Et stykke fra en av de beste høyrebackene til å være den beste backen. Witry god fremover, slår gode innlegg og dødballer og flink til å kombinere, men har store mangler bakover. Simon Sandberg f.eks. vært bedre og er derfor, i motsetning til Witry, nominert til årets forsvarsspiller.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
02.11.19 17:38
Scholestheone: Et stykke fra en av de beste høyrebackene til å være den beste backen.

Like langt fra som " fra langt unna å være den beste til en av de beste?" :P

Du har rett i at jeg burde skrevet en av de beste. Det gikk litt fort i svinga.

qbah
qbahInnlegg: 49297
02.11.19 23:59

Kåre med fem strake tap og ni kamper uten seier i bakgårdsligaen nedi Europa nå. Og enkelte hevder han hadde gjort det bedre enn Horneland. 


Piss meg i øret. 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1682
03.11.19 00:42

Kåre har beviselig gjort det bedre enn Horneland. 


Og ingen av dem er gode nok for Rosenborg, bare så det er sagt. 

Anelka2
Anelka2Innlegg: 19462
03.11.19 02:22

Hehe,herremin...her sitter enkelte og fortsatt jamrer og griner over Kåre....jævla bortskjemte møkkagjeng.

GunnarBull
GunnarBullInnlegg: 2641
03.11.19 11:11
Thecokeman: Nå er det sånn at vi aldri hadde tatt seriegull i år med Kåre heller, bare for å ha det klart, den pila var på vei rett ned, han var ikke i nærheten av å snu situasjonen. Sannsynligvis hadde vi ikke tatt gullet i fjor heller, så det er helt klart at den avgjørelsen var rett.

Sett utenfra så er jeg enig i at avgjørelsen var riktig, men den klønete gjennomføringen gjorde mer skade enn gagn. 

Hadde dette blitt gjort mer ryddig, ville det neppe blitt så vanskelig å få tak i en ny hovedtrener. 

På grunn av Kotengs maktarroganse og overdreven tro på egne kunnskaper, sitter dere nå med en b-trener og kommer til å slite med å finne noen bedre som ser det formålstjenlig å ta over.

Koteng må gå!

(Innlegget ble redigert 03.11.19 11:11)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
03.11.19 12:16
qbah: Kåre med fem strake tap og ni kamper uten seier i bakgårdsligaen nedi Europa nå. Og enkelte hevder han hadde gjort det bedre enn Horneland. 
Piss meg i øret.

At man kan norsk fotball og Rosenborg betyr ikke automatisk at man vil lykkes med bunnlag i andre ligaer.

Babcock
BabcockInnlegg: 1297
03.11.19 12:32
qbah: Kåre med fem strake tap og ni kamper uten seier i bakgårdsligaen nedi Europa nå. Og enkelte hevder han hadde gjort det bedre enn Horneland. 
Piss meg i øret.

Fantastisk. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
03.11.19 15:35

"Sjekk lista: Kan bli full ryddesjau i RBK etter nedturen
18 spørsmålstegn i spillergruppa. Fem spørsmålstegn i styret. Og spørsmålstegn i klubbledelsen.

Svak sesong og slanking av spillerstall kan få store konsekvenser i RBK-garderoben – og på Brakka.

– Det viktigste nå er at laget vinner de siste kampene. Vi må redde stumpene og prøve å komme oss til Europa neste år. Hvis ikke er det en stor skandale, sa Pål André Helland etter 3-3 i Drammen.
– Jeg sier meg enig, sier kaptein Mike Jensen.
– Jeg må jo si meg enig i det, er meldingen fra Anders Konradsen. Han er for øvrig ferdig for sesongen – ettersom han tirsdag blir operert i begge akillesene.
Også trener Eirik Horneland går med på bruken av «skandale», om RBK ikke ender topp tre:
- I fotballsammenheng er det jo det. Så skal vi gjøre det vi kan for å ta ni poeng selv på de siste kampene.

To vinduer bak seg

Med tanke på den svake sesongen og det som fort blir en ny økonomisk hverdag, har Adresseavisen gått RBK etter i sømmene.
Vår vurdering er at det står spørsmålstegn bak hele 17 av navnene som i dag er RBK-eiendom.

Ikke nok i sommer
Horneland brukte sitt første overgangsvindu til «å bli kjent med stallen». Det betød få forandringer.
Så endret ikke RBK stallen noe særlig i sommer, heller. Noe på grunn av skader i et tett program, som krevde bred stall, noe fordi det ikke tikket all verdens til bud inn. Helt mot slutten ble Nicklas Bendtner-saken nokså tilfeldig løst av et skadeskutt FC København.
Den sportslige ledelsen hadde utfordringer også med å få solgt eller lånt ut noen av navnene som kunne vært naturlige å se at gikk videre.
Det ble samtidig rolig på «inn-fronten», hvor Edvard Tagseth og korttidslånet Bjørn Maars Johnsen ble de eneste tilvekstene.
Her har flere i RBK-leiren, blant andre sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, innrømmet at han gjerne skulle ha sett at flere kom inn.


Spørsmålene i RBK

Spillergruppa:

Her er spørsmålstegnene i RBK-stallen med tanke på hele 2020-sesongen:
Ute:
Arild Østbø (21). Reservekeeperen er allerede klar for Viking fra 1. januar.

Svært usikker:
Yann-Erik de Lanlay (27) Kneskadet, og har spilt lite etter sommeren. Kontrakten går ut til jul, og det virker som at den ikke forlenges.
Besim Serbecic (21). Har kontrakt ut 2021, men det er svært usikkert om han i det hele tatt kommer tilbake fra lånet i Sarajevo – som går til sommeren.
Igoh Ogbu (19). Har kontrakt ut 2021, og er på lån i Sogndal. Svært lite tyder på at han har noen framtid på Lerkendal.
Djordje Denic (23). Spilte mot Kristiansund, har siden ikke vært i kamptropp. Forsvinner med stor sannsynlighet i vinter. Kontrakt ut 2021.
David Akintola (23). Lånet går ut til jul, og RBK må fort ut med et tosifret millionbeløp om Midtjylland skal være interessert. Danskene har fått høyere bud på Akintola tidligere.
Bjørn Maars Johnsen (28). Lånet går ut til jul, og ingenting er avklart. Men han kostet AZ over 20 mill., og blir neppe gratis for RBK. Spørsmålet er også om AZ vil utvide lånet når det ikke er seriekamper på flere måneder.

Usikker:

André Hansen (29). Har kontrakt ut 2021, men har i lang tid vært åpen for å prøve utlandet. Det har neppe endret seg. Så gjenstår det å se om tilbudet kommer.
Vegar Eggen Hedenstad (28) Har kontrakt ut 2020, som gjør ting usikkert per nå ettersom han kan snakke fritt med andre til sommeren.
Birger Meling (24). Har salgspotensial, og med kontrakt kun én sesong til er sjansen stor for at en klubb kommer på banen. Og at RBK selger, for å unngå å risikere at han går gratis.
Gustav Valsvik (26). Får ikke spille, så har et stort spørsmålstegn bak navnet om både Hovland og Reginiussen foretrekkes til våren.
Anders Trondsen (24). Kom bud fra Italia på totalt 32 mill. i 2018, nå er det kaldere. Men kan bli bevegelser i 2020 om han ikke blir knallhardt satset på.
Marius Lundemo (25) Har kontrakt fram til sommeren 2020, og er per nå et usikkert kort.
Pål André Helland (29) Slik situasjonen er nå, spiller ikke Helland på Lerkendal hele neste sesong. Kontrakten går ut til jul 2020.
Alexander Søderlund (31) Har avtale én sesong til. Så spørs det om beilerne i Tyrkia, som var på i vinter, kommer på banen igjen. Kan bli, kan også bli borte.
Samuel Adegbenro (23). Har kontrakt i to år til. Er – tross ujevn sesong -en spiller med salgspotensial. Stort spørsmålstegn om vi tenker hele 2020.
Erik Botheim (19). Ett år igjen, og forlenger neppe slik det er nå. Utlån kan også være aktuelt.
Mikael Tørseth Johnsen (19). Virket i vinter å få en mer sentral rolle enn det er blitt. Sjansen er stor for et utlån.
Edvard Tagseth (18). Tosidig. Enten tar han så store steg at han melder seg på blant de 15-16 beste. Ellers er sjansen stor for at han lånes ut for å få «voksenkamp-trening» på høyere nivå enn i 2. divisjon.
Torbjørn Heggem (19) Er ikke en del av RBKs a-stall, men har spilt mye for Ranheim i år. Også han har spørsmålstegn bak navnet.

Klubbledelsen:

Under finner du situasjonen til hver enkelt. Én ting er framtida hver enkelt har i klubben. Men det kan heller ikke utelukkes at det kan bli rokeringer også internt i organisasjonen.
Trener Eirik Horneland Har full ryggdekning i styret om å få utvikle prosjektet sitt også i 2020. Må skje noe helt spesielt om ikke det skjer. Så forventes nok resultater på et annet nivå i vår.
Assistent Karl Oskar Emberland og Horneland er sammen i tykt og tynt.
Assistent Trond Henriksen er fast ansatt i Rosenborg.
Keepertrener Jørn Jamtfall er fast ansatt i Rosenborg.
Daglig leder Tove Moe Dyrhaug er fast ansatt i Rosenborg.
Sportssjef Stig Inge Bjørnebye har et tydelig spørsmålstegn bak navnet sitt. Åremålet går ut etter 2020, og om RBK gjør det samme som hos spillere, startes samtalene senest i første halvdel av neste år. Så er spørsmålet hva som kommer ut av det.
Organisasjonssjef Trond Alstad er fast ansatt i Rosenborg."

Adressa kjører heldigvis litt på nå. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de skal gi seg på at Horne må ut fordi Koteng sier det men...

Bjørnebye må jo bare gå når man ser på situasjonen han har satt stallen i, se hvor mange som bare har kontrakt ut neste år? Sinnsykt.

(Innlegget ble redigert 03.11.19 15:37)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23763
03.11.19 15:53

To spennende stoppertalenter har neppe noen fremtid i klubben, men de store, tunge som har bevist til gangs at de ikke duger er selvsagt trygge. 


Treneren og den sportslige ledelsen som har gjort dårligste jobb de siste drøye 10 årene er trygge. 


Rosenborg kommer neppe til å ta seriegull de neste 3-4 årene om ikke medlemmene tar tak på årsmøtet. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6525
03.11.19 15:58

Styre delen falt tydeligvis ut, mulig innlegget ble for langt.

" RBK-styret:

Valgkomiteens innstilling kommer i januar. Halve styret er på valg, den andre halvparten ble valgt inn for to år i vinter.
Styreleder Ivar Koteng. Er på valg. Etter årets berg – og dalbane virker det naturlig at Koteng ønsker å få klubben tilbake til toppen før han ønsker å gi seg selv. Har ikke ønsket å kommentere sin egen framtid offentlig, og valgkomiteens innstilling kommer først på nyåret. Årsmøtet bestemmer til syvende og sist.
Medlem Bård Benum. Er på valg – innstillingen kommer i januar. Årsmøtet bestemmer til syvende og sist.
Medlem Synnøve Farstad. Er på valg – innstillingen kommer i januar. Årsmøtet bestemmer til syvende og sist
Medlem Vegard Heggem. Er på valg – innstillingen kommer i januar. Årsmøtet bestemmer til syvende og sist.
Vara Fredrik Winsnes. Er på valg. Forskjellen på et styremedlem og en vara er at vara velges hvert år. Årsmøtet bestemmer til syvende og sist.
Disse er ikke på valg: Nestleder Leif Inge Nordhammer, medlem Rune Bratseth og medlem Marit Collin."

(Innlegget ble redigert 03.11.19 15:58)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
03.11.19 18:54

Ingen grunn til å begynne å mase om Kåre igjen. Vi har fått en ny middelmådig trener, men når han skal erstattes bør det være av et helt annet kaliber enn Kåre, som innen den tid sikkert har fått fyken i Belgia. 

(Innlegget ble redigert 03.11.19 18:54)

ASEN
ASENInnlegg: 2624
03.11.19 20:01

Åge Hareide blir ledig, men han er altfor bra trener til å trene RBK, også uspiselig iflg tidligere utsagn av Rune Bratset. Da er kanskje Branntreneren  bedre egnet og passer bedre inn i Bjørneby og Kotengs fotballfillisofi.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
03.11.19 20:09

"Åge Hareide blir ledig, men han er altfor bra trener til å trene RBK, også uspiselig iflg tidligere utsagn av Rune Bratset"

Hvis han skulle være aktuell og Bratseth mener han er uspiselig, så er nok den beste løsningen at Bratseth finner seg en ny jobb. 

(Innlegget ble redigert 03.11.19 20:09)

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11361
03.11.19 20:12

Jeg har hørt både Hareide og Bratseth si at det er ikke noe vondt blod mellom dem nå. Så med mindre de begge lyver eller det har skjedd noe i det siste, så tviler jeg på at det skal ha noe si. Men nå tviler jeg på at Hareide er aktuell uansett. 

(Innlegget ble redigert 03.11.19 20:13)

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 22035
03.11.19 20:13
Folkflesk: Hvis han skulle være aktuell og Bratseth mener han er uspiselig, så er nok den beste løsningen at Bratseth finner seg en ny jobb.

Se for deg et scenario, etter den sesongen vi har hatt, med den allerede økende misnøyen til styret, at man velger bort en topp trener fordi noen i styret synes at vedkommende er "uspiselig".


Stemningen i klubben blir sikkert helt fantastisk....

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
03.11.19 21:21

"Se for deg et scenario, etter den sesongen vi har hatt, med den allerede økende misnøyen til styret, at man velger bort en topp trener fordi noen i styret synes at vedkommende er "uspiselig"

Ja, hvem vet? Men håper bunnen nå er nådd og at vi slipper enda et lite fall nedover skråningen. 

(Innlegget ble redigert 03.11.19 21:22)

qbah
qbahInnlegg: 49297
04.11.19 14:04

En del interessant som kommer frem i Bendtner si bok tror jeg.

 

"Og Bendtner navngir tre RBK-profiler som han mener slett ikke ønsket ham velkommen tilbake til Trondheim.

I klubben har klikken omkring de tre A-er, André Hansen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen- vokst seg større. De har ikke ønsket meg tilbake. Nå var det endelig de som var i sentrum, og så snart jeg dukker opp, er de ren luft for journalistene. Det er en del misunnelse involvert i den slags. Artig nok, for jeg ville heller enn gjerne slippe oppmerksomheten», står det i boken."

 

Disse tre har vel blitt "røpet" tidligere at var de største motkjemperne av Bendtner mener jeg.

(Innlegget ble redigert 04.11.19 14:04)

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1682
04.11.19 14:17

Synd at disse spillerne bare er opptatt av innsats og ikke ferdigheter, men det forklarer vel litt hvorfor vi er der vi er i dag, og hvorfor Horneland angivelig enda har støtte i spillergruppa. Han passer dem jo som hånd i hanske. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 24487
04.11.19 14:18

Synes egentlig det mest interessante var at han bekrefter denne "sign-off-fee'n" som ville ha utløst et millionbeløp etter et visst antall kamper (som han ikke nådde). 

Han beskriver også det store skiftet etter at Horneland kom inn istedefor Kåre: "Ikke akkurat noen hygge-onkel".

Det siste sier kanskje en del om hvordan han så på Kåre, som en buddy som hadde gitt han en luksuskontrakt med klippekort og en fet bonus på toppen. 

(Innlegget ble redigert 04.11.19 14:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen