Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
04.11.19 14:38

De er selvfølgelig ikke kun opptatt av innsats, skal vi lykkes er vi avhengig av begge deler. Man kommer ingen vei med kun innsats, men man kommer heller ingen vei om man kun har ferdigheter. Det er forståelig at spillere reagerte på Bendtner, det ville vært ratt om de synes det var ok at han dasset rundt. Det var ingen som klaget på han i 2017, da hadde han en helt annen holdning enn høsten 2018.

Det er vel ingen som ikke skjønte hvem Hansen siktet til i det berømte intervjuet høsten 2018. De fleste (alle?) var vel enige i at det var bra at han sa fra så klart den gangen. Kan ikke huske at noen var uenig med han. 

(Innlegget ble redigert 04.11.19 14:43)

seriemester2013
seriemester2013Innlegg: 9376
04.11.19 15:04

Var uansett deilig at Bendtner endelig brøt tausheten, så fikk man på blokka at sannheten alltid har to sider, og at det var en klausul involvert.


 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
04.11.19 15:05
Thecokeman: Det er forståelig at spillere reagerte på Bendtner,

Ikke merkelig i det heletatt. Men det spørs om ikke en av konsekvensene var at de som klaget mest vokste seg frem som ledere i spillergruppa. Her forstår jeg det oppfattes litt annerledes i miljøet, (at Hansen er atskillig mer diplomatisk enn Adressa hevder og bare vil ha ting på stell), mens det i tillegg til Søder og Konradsen er tre til som er med i gjengen som, var mest kritisk.
Hendestad, Hovland, og Lundemo.

Disse har jo beviselig fått mer makt i gruppa, og dermed også mer tillit på banen. Så spørs det hvor heldig det var.
Vanskelig å unngå sikkert.

Det er iallefall ingen tvil om at disse nå er Hornelands største forkjempere, slik Mike, Bentner og Helland var for Kåre.

(Innlegget ble redigert 04.11.19 15:06)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
04.11.19 15:07

Er forresten ikke Bjørnebye tatt i ren løgn nå? Han nektet vel på denne klausulen.

"- Det er så langt på jordet at det nesten ikke er til å tro. Det er ikke i nærheten av å være sant, sier Bjørnebye, som selv har hørt om bonussnakket.

- Er det ting i kontrakten som gjør at dere ikke har råd til å la ham spille?

- Nei."

Jaja :)

(Innlegget ble redigert 04.11.19 15:10)

Jimmy_28
Jimmy_28Innlegg: 4067
04.11.19 15:07

Vi bygger laget rundt Hovland, Lundemo og Hedenstad. Hei Ranheim, vi snakkes i OBOS 2021.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
04.11.19 15:11
AxelRudi: Er forresten ikke Bjørnebye tatt i ren løgn nå? Han nektet vel på denne klausulen.

"– Den andre delen av intensjonen var at han skulle komme seg videre. I hvert overgangsvindu har det vært stor interesse for Nicklas. Han kunne gått i første overgangsvindu i 2018, men han ønsket å bli. Det samme gjorde vi. Men han går i sommer, som en del av det som var prosjektet og intensjonen. Dette står vi ved som klubb.

Stig Inge Bjørnebye avviser at det finnes klausuler i avtalen som gjør at Rosenborg ikke har råd til å la ham spille".


https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/70BvW3/bekrefter-at-bendtner-forsvinner-fra-rosenborg-i-sommer

Skal godt gjøres å finne noe som er i nærheten av sannhet her iallefall.

(Innlegget ble redigert 04.11.19 15:12)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
04.11.19 16:38

På en måte føler jeg Bendtners avgang ble symptomatisk for det som har skjedd i RBK i år.

Det var ikke tvil om, for den som var på treninger. at NB utrykte relativt åpen oppgitthet over de tekniske ferdighetene til Søder og Konradsen, men også Hovland og Lundemo.

Den treningen det snakkes om, var NB på lag med AK, Botheim, Skogen og en junior til. Konradsen rotet bort ballen flere ganger og viste ikke noe bedre tekniske ferdigheter enn juniorene, noe som gjorde NB fullstendig oppgitt, og han gadd etterhvert ikke løpe når måla rant inn imot. Konradsen taklet kritikken relativt dårlig, og gikk av i protest, som førte til at det ble for få spillere og NB også gikk.
(Dette har jeg fra en kollega som var der. Så er det hans oppfatning, og dere får ta den som det.)

Spesielt sitatet her synes jeg sier alt:

"Hvis det ikke var for Mike og hans halvdel av troppen, ville jeg dratt her og nå."

Under Kåre var det jo de teknisk svake men mer "innsats-sterke" som var de som var mest kritiske. Sånn sett var nok Horneland en gavepakke til den gjengen som hadde følt seg hakket på for sine tekniske ferdigheter.
Det er jo det dette ser ut til å ha endt opp med. Mike og gjengen vil spille fotball. De andre passer det fint å løpe og sloss.

Konradsen, Søder, Akintola, Hovland, Hedenstad, Lundemo, Valsvik, Yanni

Mike, ToReg, Helland, Adegbenro, Trondsen, Åsen, Botheim, Tørset, Ceide

Team Horne vs Team Mike.

(Meling og Hansen vil helst vinne og driter i hvordan.)

(Innlegget ble redigert 04.11.19 16:38)

Zanick
ZanickInnlegg: 11402
04.11.19 18:02

Artig den Bendtner-beskrivelsen av Søderlund:

''Helt ærlig, så er hans viljestyrke og selv- forståelse en del større enn hans avslutningsevner» skriver han først. Før han senere forteller om en episode på trening hvor han hadde bestemt seg for å være positiv. – Jeg roper “kanonscoring!”, når Søderlund faktisk lykkes med en situasjon under trening.''

Føler det på samme måte, jeg blir også sjokkert hver gang Søderlund får til noe konstruktivt foran motstanderens mål. Fryktelig spiss.

Bendtner er også inne på Konrandsens teknikk, eller nær sagt mangel på teknikk.

(Innlegget ble redigert 04.11.19 18:04)

TopOfTheWorld
TopOfTheWorldInnlegg: 1596
04.11.19 18:13

Søderlund er RBK sin toppscorer de siste 4 sesongene han har spilt der. På toppscorer listen gjennom tidene i RBK er han #12. 


Hatet han får er tåpelig. 

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 21499
04.11.19 18:22

Det sier vel seg selv at spillerne hos RBK er teknisk begrensede ift klubbene Bendtner har vært i tidligere, vi er ikke akkurat Arsenal.


Ikke det at jeg er videre imponert over Konradsen og Søderlund selv, når det er sagt.

Zanick
ZanickInnlegg: 11402
04.11.19 18:35
Maradona_123: Det sier vel seg selv at spillerne hos RBK er teknisk begrensede ift klubbene Bendtner har vært i tidligere, vi er ikke akkurat Arsenal.

Selv til dette nivået har Søderlund og Konradsen fryktelig teknikk. Spillere som Meling, Åsen, Helland, Trondsen og selv Andre Hansen har milevis bedre teknikk.

Kongemannen
KongemannenInnlegg: 14379
04.11.19 18:39
Zanick: 'Helt ærlig, så er hans viljestyrke og selv- forståelse en del større enn hans avslutningsevner»

Noe som er deilig å lese for oss som misliker denne mannen. 

Zanick
ZanickInnlegg: 11402
04.11.19 18:40
TopOfTheWorld: Søderlund er RBK sin toppscorer de siste 4 sesongene han har spilt der. På toppscorer listen gjennom tidene i RBK er han #12.

Søderlund har vært den mest brukte spissen i 5 sesonger, så det er ikke akkurat veldig oppsiktvekkende. 7 mål i år og 8 i fjor er fryktelige tall for en RBK-spiss.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30714
04.11.19 20:09
Zanick: Artig den Bendtner-beskrivelsen av Søderlund: ''Helt ærlig, så er hans viljestyrke og selv- forståelse en del større enn hans avslutningsevner» skriver han først. Før han senere forteller om en episode på trening hvor han hadde bestemt seg for å være positiv. – Jeg roper “kanonscoring!”, når Søderlund faktisk lykkes med en situasjon under trening.'' Føler det på samme måte, jeg blir også sjokkert hver gang Søderlund får til noe konstruktivt foran motstanderens mål. Fryktelig spiss. Bendtner er også inne på Konrandsens teknikk, eller nær sagt mangel på teknikk.

Nå virker det også som om Bendter overhodet ikke er i stand til å ta ansvar for den voldsepisoden med taxien, nærmest legger all skylden på alkoholen og folk som stempler han som en dust, og skjønner fint lite av hvordan verden fungerer. Så jeg vet ikke helt hvor mye man skal høre på det han sier.


Han kan være en god fotballspiller, ca. 10% av tiden, når han faktisk gidder. Men som person er han nok uferdig, aldri blitt skikkelig moden. Han har nok en del til felles med JAR, ble for stor stjerne i for ung alder, dette har hindret utviklingen.


Jeg regner med at mye av det han skriver er ekstremt overdrevet. Og en del er sikkert oppspinn, selv om mye nok kan ha røtter i virkeligheten.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
04.11.19 20:23
Tjaaah: Nå virker det også som om Bendter overhodet ikke er i stand til å ta ansvar for den voldsepisoden med taxien, nærmest legger all skylden på alkoholen og folk som stempler han som en dust, og skjønner fint lite av hvordan verden fungerer. Så jeg vet ikke helt hvor mye man skal høre på det han sier.Han kan være en god fotballspiller, ca. 10% av tiden, når han faktisk gidder. Men som person er han nok uferdig, aldri blitt skikkelig moden. Han har nok en del til felles med JAR, ble for stor stjerne i for ung alder, dette har hindret utviklingen.

Ville også vært forsiktig med å kjøpe hans versjon av dette og hint. At han gjorde jobben sin og kun fikk en gjeng utekniske spillere imot seg fordi han fortalte dem at de hadde dårlig teknikk, har jeg i alle fall ingen tro på. Jeg tror mange fikk ham opp i halsen fordi Kåre I. gjorde ham til en priviligert gullkalv, og når gullkalven etter hvert takket for dette ved å loffe umotivert rundt uten å ta returløp - uten at klippekortet ble inndratt - fikk nok noen og enhver nok.

Å ha en spiller med tilnærmede sær-rettigheter er et klart brudd med RBK-kulturen - noe Kåre ga faen i for å gjøre en prestisjetung signering.

Eksberten
EksbertenInnlegg: 29360
04.11.19 20:50
AxelRudi: Meling og Hansen vil helst vinne og driter i hvordan

I fjor syntes jeg disse var de 2 klart beste spillerne i Eliteserien, mens de ikke har utmerket seg på langt nær like sterkt i år under Horneland.

Zanick
ZanickInnlegg: 11402
04.11.19 20:55
Tjaaah: Så jeg vet ikke helt hvor mye man skal høre på det han sier.

Akkurat avslutningsferdigheter og fotballteknikk er han kvalifisert til å bedømme. Ellers enig.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 7994
04.11.19 20:58

Hehe Bendtner får sagt det. At noen av de omtalte har teknikk på ikke høyt nivå er vel ubestridt.

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 21499
04.11.19 21:35

Ikke det at Horneland bør få fortsette uansett, til det er ikke fotballen god nok, men selv folk innad i klubben har vel minstekrav? Ingen Europa-kvalikk til neste år, det er vel mer eller mindre avgjort nå.

 

 

(Innlegget ble redigert 04.11.19 21:35)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
04.11.19 21:45
Maradona_123: Ikke det at Horneland bør få fortsette uansett, til det er ikke fotballen god nok, men selv folk innad i klubben har vel minstekrav? Ingen Europa-kvalikk til neste år, det er vel mer eller mindre avgjort nå.

Nå kan jo Odd finne på å tape mot Brann allerede fredag, så e-cupen blir trolig ikke avgjort før i siste runde. Men det blir vel et sterkere press for en drastisk avgjørelse hvis det skulle bli 4. plass og ikke e-cup-kvalikk neste år. Saken står vel da som før: Koteng kan ikke sparke Horneland uten å selv eksponere hvor dårlig han selv styrer klubben. Med Horneland vekk så vil flomlyset skifte over til Koteng og hans ledelse. Eller mangel på sådanne.

(Innlegget ble redigert 04.11.19 21:46)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
04.11.19 21:50

I så fall er Koteng ferdig uansett, for han kan ikke få fortsette om styret hans ikke tar grep etter en forferdelig sesong. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30714
04.11.19 21:53
Zanick: Akkurat avslutningsferdigheter og fotballteknikk er han kvalifisert til å bedømme. Ellers enig.

Joda, men som sagt mulig han overdriver noe helt ekstremt. Selv om det er lett å se på Søderlund spesielt, og si seg enig.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
04.11.19 21:55

"«På dagen før vår første kamp i Eliteserien vil plutselig hovedtreneren snakke med meg. Han har ombestemt seg etter tre måneders forberedelse. Nå vil han spille et helt annet system og la meg starte kampen, en uke etter at jeg ikke var med i troppen en gang. Som 10'er, like bak Søderlund. Det er ikke noe vi har trent på i det hele tatt» skriver Bendtner som deretter videreformidlet nyheten til sin agent Ivan Marko Benes.

«Fy faen, for en utvikling» skal han ha fått til svar av agenten ifølge biografien.

Serieåpningen endte med 0-3 mot Bodø-laget, og til slutt endte Bendtner opp i FC København på overgangsvinduets siste dag etter å ha vært ute av kamptroppene til Rosenborg i lang tid.

Dansken skriver i sin bok at Horneland kunne argumentere med at han hvert fall prøvde tross at han plasserte Bendtner i en uvant rolle fra start.

«Det er underordnet at hele laget falt sammen. Underordnet at jeg ble tildelt en uvanlig rolle helt uten forvarsel. Jeg er ikke klubbens redningsmann. Ikke lenger. Nå er det jeg som er syndebukken» skriver han.

Dansken skriver i boken om sitt første med Horneland, da hovedtreneren kom på besøk til dansken i København sammen med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

«De ville hilse på og snakke fremtid, så vi visste hvor vi hadde hverandre. Det hørtes ut som en god idé. Jeg gleder meg til å se Stig, og har kjøpt sushi på veien hjem fra Dragør. Philine (kjæresten) har lovet å la oss snakke i fred» skriver Bendtner.

«Når jeg viser mine gjester til spisebordet, ser Horneland en smule rådvill ut» skriver dansken og påpeker at den tidligere FKH-treneren sa han aldri hadde smakt sushi før.

«Nå er ikke jeg noen hai på de norske dialektene, men han får det til å høres ut som om sushi skulle være noe vanvittig moderne. Og jeg tror faktisk at han mener det. Han slår meg ikke som noen skøyer».

Veteranen skildrer senere i boken et annet møte med Horneland og Bjørnebye der det ifølge dansken selv kom fram at hovedtreneren ønsket å spille på en lignende måte som Jürgen Klopp gjør med sine lag.

«Jeg tenker mitt. Én ting er inspirasjonskilder, noe annet er troppen som skal jobbes med. Hvis du vil spille som Liverpool eller Dortmund, skal ha folk som kan finne og bruke hullene. Firmino, Mané, Salah og så videre»."


Fra nettavisen som deler fra boken. Horne aner ikke hva sushi var, haha. Gull altså.

(Innlegget ble redigert 04.11.19 21:56)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30714
04.11.19 21:55
Folkflesk: Ville også vært forsiktig med å kjøpe hans versjon av dette og hint. At han gjorde jobben sin og kun fikk en gjeng utekniske spillere imot seg fordi han fortalte dem at de hadde dårlig teknikk, har jeg i alle fall ingen tro på. Jeg tror mange fikk ham opp i halsen fordi Kåre I. gjorde ham til en priviligert gullkalv, og når gullkalven etter hvert takket for dette ved å loffe umotivert rundt uten å ta returløp - uten at klippekortet ble inndratt - fikk nok noen og enhver nok. Å ha en spiller med tilnærmede sær-rettigheter er et klart brudd med RBK-kulturen - noe Kåre ga faen i for å gjøre en prestisjetung signering.

Nå virker det jo heller ikke som om Bendtner nødvendigvis har verdens beste personlighet heller. Alt er alle andre sin feil, i følge ham.


Sånne mennesker er ofte veldig slitsomme å være i nærheten av. Det smarteste Horneland har gjort i Rbk, var nok å avskilte Bendtner.

johab
johabInnlegg: 3789
04.11.19 22:07
AxelRudi: «Når jeg viser mine gjester til spisebordet, ser Horneland en smule rådvill ut» skriver dansken og påpeker at den tidligere FKH-treneren sa han aldri hadde smakt sushi før. «Nå er ikke jeg noen hai på de norske dialektene, men han får det til å høres ut som om sushi skulle være noe vanvittig moderne. Og jeg tror faktisk at han mener det. Han slår meg ikke som noen skøyer».

Hehe! Kostelig!

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30714
04.11.19 22:10
AxelRudi: Fra nettavisen som deler fra boken. Horne aner ikke hva sushi var, haha. Gull altså.

Igjen, Bendtner er neppe verdens mest troverdige kilde. Det kan jo være sant, men jeg ville tatt Bendtner sitt ord for noe som helst.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
04.11.19 22:17

Hornelands seneste hodepine: Sushi-gate.

qbah
qbahInnlegg: 49243
04.11.19 22:36

Tror jeg må få lest boka hans. Mye gull der, både RBK-relatert og annet. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40643
05.11.19 09:57

https://www.vg.no/sport/fotball/i/OpXml1/bendtner-loenn-under-rbk-tiden-89-millioner-kroner?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

Nå er vel ikke dette lønn i RBK, men skattbar inntekt. Dog er det nok likevel en sammenheng mellom de to. Jensen har jo absurd høy inntekt. Han fikk enormt godt betalt for den langtidskontrakten han signerte da han var på topp i 2016. 5,5 år er jo svært lenge i norsk fotball, og Jensen er ikke akkurat på samme nivå nå som i 2016.

Ellers har jo også Hedenstad en svært høy lønn, klart høyere enn jeg ville trodd i utgangspunktet. Konradsen forventet jeg lå høyt, mens Søderlund trodde jeg skulle være enda høyere siden han kom tilbake fra profftilværelse. Kan han kanskje ha noen feite fradrag som gjør at skattbar inntekt blir klart mindre?

(Innlegget ble redigert 05.11.19 09:57)

qbah
qbahInnlegg: 49243
05.11.19 10:11

Sett over listene sjøl nå. Blir helt flau av det der. Kun Hansen som fortjener lønna si. Og han er langt unna de som tjente mest. Det gjelder hele organisasjonen og trenerapparatet også. 


1.5 mill i lønn til Alstad som kun dummer ut klubben. Jeg blir paff. 

Klikk for å gå tilbake til toppen