Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
urbeka
urbekaInnlegg: 1159
09.11.19 15:06

Av Koteng og Bratseth i den aldeles forferdelige podcasten så er det Bratseth jeg reagerer mest på. Han bør tross alt også representere det fotballfaglige. Koteng får mye pepper. På tide å rette søkelys på de mer fotballfaglige i Styret, som Bratseth og Heggem.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
09.11.19 15:06

Det forteller vel at det er kulturen i klubben som er gåen. Man tvilholder på folk som alle mener bør vekk, mens de få som bør bli forlater skuta i frustrasjon.

Blir forbannet. Noe må gjøres. Men hva?

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4735
09.11.19 15:10

Begynn med å sparke Horneland, Bjørneby og Koteng. Det er en god start. Selg unna daukjøttet. La unge spillere få prøve seg. Denne sesongen er bare en katastrofe. 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 15210
09.11.19 15:12
AxelRudi: Blir forbannet. Noe må gjøres. Men hva?

Er ikke det en sånn medlemsklubb da? Bør vel være mulig å gjøre noe den veien.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
09.11.19 15:13
JOlsen: Begynn med å sparke Horneland, Bjørneby og Koteng. Det er en god start. Selg unna daukjøttet. La unge spillere få prøve seg. Denne sesongen er bare en katastrofe.

Selvfølgelig.

Men styret kjører videre mot stupet med skylapper og ørepropper.


Det jeg etterlyser er hva vi kan gjøre for å få endring når de ikke vil.

Årsmøtet er i midten av februar, og det er litt for seint.

Da med tanke på at Bjørnebye og Horneland kan radbrekke spillerstallen i januar.

Jeg nekter å sitte å se på dette her mer.

(Innlegget ble redigert 09.11.19 15:17)

HarryH
HarryHInnlegg: 31730
09.11.19 15:17

Rosenborg har tapt kun én av de 15 siste seriekampene. Horneland sitter nok trygt. 

HLund
HLundInnlegg: 18941
09.11.19 15:17
Maradona_123: Kjedelig å tenke på at dere kun tar gull fordi Woodward var på fylla, Glimt hadde vært foran dere om Solskjær fortsatt var der.

Tja, Molde var seriens klart beste lag de siste seks månedene Solskjær var i Molde.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
09.11.19 15:32
HarryH: Rosenborg har tapt kun én av de 15 siste seriekampene. Horneland sitter nok trygt.

Og kun vunnet 3 av de siste 13 kampene, som man også kan si.

Eller vunnet 17 av 39 kamper så langt i år, om man driter i NM.

qbah
qbahInnlegg: 49636
09.11.19 16:34

Harry prøver det han kan å holde motet vårt oppe. Et kunstig mot. Men han sier det med et glimt i øyet, som vi kjenner han. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
09.11.19 18:08

Blir ikke spesielt klok av dette.

"Sultindeks på spillere, de som ikke er sultne blir faset ut."

Javell. Dine best bedtrodde menn er de som er minst sultne. De du sverger mest til. Hovland, Søder, Mike, Konradsen.
Disse starter uansett hvor dårlig de spiller.


"Trenerkollegaen ville vite om Horneland trodde de sviktende tilskuertallene hadde en direkte sammenheng med antall trøndere i startelleveren. RBK-treneren begynte å nikke før spørsmålet var ferdig stilt.– Ja"

Okei? Du benker jo Helland, og Åsen ved hver mulighet. For ikke å snakke om Tørset som ingen har sett siden Mai.
Ceide bruker du heller ikke, som er spennende fra eget akademi om enn ikke trønder.

"Hornelands enkle oppskrift rundt Fotball-Norges mest krevende jobb, er å være tro mot seg selv og den fotballfilosofien han tror på. Han er fast i troen på at det er rette medisin for å skape et vinnerlag av Rosenborg."

Åja, jeg som trodde du hadde forkastet formasjonen du egentlig ville bruke da det ikke funka, og nå påstår du spiller Rosenborgsk 433.

Hm.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4735
09.11.19 19:25

Det er vanskelig å holde motet oppe etter denne sesongen. Blir det tap i morgen er det full katastrofe. Sett inn på Ceide og Tørset. La nå for guds skyld Helland få prøve seg. Tagseth bør også få en sjanse. Sett ut Hovland og Akintola. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
09.11.19 20:28

Herkees trengte mer tid til familien. Greit, vi kjøper den. Vi er da ikke kynikere heller. 

 

 

(Innlegget ble redigert 09.11.19 20:29)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
10.11.19 00:51

Heerkes slutter for en 50% stilling i nederland. Klart det ligger noe mainnskit bak dette her.

Få det bort, Heerkes kan ta over alaget. Mer trua på det enn noe styret og bjørnebye finner.

urbeka
urbekaInnlegg: 1159
10.11.19 12:32

Adressa-avisens kommentator: "...Jeg mener han bør få vinterens overgangsvindu og vårsesongen før det felles noen endelig dom. ..."


Dette skal altså fortsette gjennom en hel vinter og vår. Houff.


https://www.adressa.no/100Sport/meninger/Grepene-i-RBK-stallen-vil-bli-brutale-282569b.html

startelver
startelverInnlegg: 63559
10.11.19 12:33

Har dere en god følelse i dag? Jeg har nemlig satt litt penger på RBK.  

urbeka
urbekaInnlegg: 1159
10.11.19 12:34

Jeg har satt penger på B/G. Holder de som favoritter, og synes oddsen er latterlig høy.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 24031
10.11.19 12:35

I tillegg skal troppen ødelegges. Håper Glimt feirer oss av banen i dag. 0-10 hadde vært fint. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
10.11.19 12:38

Har troa på 3 poeng i dag. Men det har kanskje mer med hvordan B/G (4 U på rad) har fremstått i det siste enn oss. 

urbeka
urbekaInnlegg: 1159
10.11.19 12:42

Hadde RBK lagt 10 mann i forsvar, satset på å spille over midtbanen og på dødball så hadde jeg holdt de som favoritter. Men ut fra kampintervjuene har de den naive antagelsen av at de kommer til å dominere banespillet. Med en kvalitetsmessig underlegen midtbane og ikke minst fullstendig underlegen samhandling kommer de til å spille på seg brudd etter brudd og det kommer til å bli kostbart. RBK kommer til å få noe uttelling på den eneste angrepsstrategien de har som delvis fungerer, spille ballen til Adegbenro som uten samhanding dribler seg bort til en corner eller frispark, og RBK er farlig på dødball. Jeg tipper 2-4 og full oppløsning i RBK.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
10.11.19 13:18

(Innlegget ble redigert 10.11.19 13:19)

urbeka
urbekaInnlegg: 1159
10.11.19 14:11

Mer snakk om at det er ´sult´ og ´innsats´ som mangler, og ikke samhandling, og at det blir opprydning i spillerstallen med det som premiss.


Adressas kommentator oppsummerer med

"Eirik Horneland har fått mye ros i hele år for å ha stått stødig i stormen. Han fikk til og med pris for sine holdninger under Idrettens Hederskveld for to uker siden. Det er vel og bra, men skal han overleve som Rosenborg-trener er det slett ikke nok.

I løpet av det første halvåret av 2020 er han nødt til å bevise at Rosenborg igjen er landets beste fotballag.Om han er fotballfaglig sterk nok, vet vi fortsatt ikke. Årets sesong har skapt usikkerhet rundt det. Jeg mener han bør få vinterens overgangsvindu og vårsesongen før det felles noen endelig dom.For når 2020-sesongen starter, kan verken spillerstallen eller mangel på sult lenger være noen unnskyldning for Rosenborg."

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
10.11.19 14:50


 "«Grepene i RBK-stallen vil bli brutale»
KOMMENTAR: Etter å ha hørt Rosenborg-toppene prate, er det vanskelig å tolke det kommende overgangsvinduet annerledes.
 I sponsorfrie klær møtte Rosenborg-lederne Eirik Horneland og Stig Inge Bjørnebye grasrota under Trøndersk Fotballseminar på Hell lørdag. Horneland pratet om «Hvordan håndtere press som trener?», mens Bjørnebye snakket om «Fra talent til toppspiller – hva kreves mentalt?».

Senere kom også assistenttrener Trond Henriksen på scenen. Sammen med Gudrun Syrstad (mor til Ingrid Syrstad Engen) pratet han om «Hvordan være en god forelder til et talent?».
Den røde tråden hos både Horneland, Bjørnebye og Henriksen handlet om den indre driven, sulten til hele tiden å bli bedre. At lysten til å utvikle seg må komme innenfra. Horneland pratet om «sultindeks».

– Sulten kommer innenfra, og det er nesten umulig å skru på sulten igjen dersom den er av. De som ikke har sulten i seg, blir faset ut, sa Rosenborg-treneren, som har opplevd et meget vanskelig startår på Lerkendal.
Hva Bjørnebye mener om indre motivasjon, er velkjent. Som utøver var han kanskje Fotball-Norges aller fremste eksempel på hvor langt det er mulig å nå hvis du bare vil det nok, tenker rett og sørger for å få maksimalt ut av dine forutsetninger. Bjørnebye var som fotballspiller det jeg vil kalle den klassiske toppidrettsutøveren.

Det er verre å finne like gode eksempler i klubben han nå er sportslig leder for.
Innimellom flere Ibsen-sitater forklarte Bjørnebye at fraværet av frykt fylles med selvtilfredshet, og at mange av dagens talenter har et fokus som i større grad handler om godene et liv som fotballproff kan gi, enn utvikling av sitt eget talent.
Trond Henriksen, som definitivt har gjort mye rett som idrettspappa, var tydelig på at ønsket om å bli best mulig må komme fra barnet selv og ikke fra mor eller far. Hvis barnet virkelig vil, da kan foreldrene hjelpe til så godt de kan.
Disse tre er i dag sentrale i Rosenborgs sportslige avdeling, en avdeling vi må si har mislykkes sterkt det siste året. Ut fra ressursene de har til rådighet, har Rosenborg prestert oppsiktsvekkende svakt målt mot de norske konkurrentene.

Spørsmålet om årets RBK-tropp er tilstrekkelig sulten er helt betimelig. Da det sviktet totalt i vår, så svaret ut til å være nei. Samtidig kunne mangelen på resultater forklares med store endringer og et nytt trenerteam.
Den skuffende høsten forsterker imidlertid mistanken. Trolig er det nå grunn til å sette to streker under svaret. Årets Rosenborg-stall er aldrende og virker i for stor grad å mangle den indre motivasjonen som gjør at du bruker enhver anledning til å forbedre deg.

Horneland overtok denne troppen for et snaut år siden. Bjørnebye overtok ansvaret for kjøp og salg av spillere i RBK da han ble sportslig leder i 2015 og har således et stort ansvar for troppens sammensetning i dag.

Det er vanskelig å tolke uttalelsen fra Horneland om at «de som ikke har sulten i seg, blir faset ut» annerledes enn at det er brutale grep i vente i kommende overgangsvindu.
«Kulturen i RBK må preges av sult og sterk samhandling», fastslo han overfor forsamlingen på Hell.
Det betyr at nye ansikter er nødt til å komme inn etter nyttår. Spillere som er på tur nedover må enten finne seg en ny klubb eller bli satt på benken.

Årets skuffende resultater og tilskuersvikt vil påvirke budsjettet, men i norsk målestokk er Rosenborg fortsatt en økonomisk storklubb. Et aspekt i det hele er at slik troppen er satt sammen nå, risikerer RBK å spare seg til fant ved å opptre defensivt i overgangsvinduet.
Eirik Horneland har fått mye ros i hele år for å ha stått stødig i stormen. Han fikk til og med pris for sine holdninger under Idrettens Hederskveld for to uker siden. Det er vel og bra, men skal han overleve som Rosenborg-trener er det slett ikke nok.

I løpet av det første halvåret av 2020 er han nødt til å bevise at Rosenborg igjen er landets beste fotballag.

Om han er fotballfaglig sterk nok, vet vi fortsatt ikke. Årets sesong har skapt usikkerhet rundt det. Jeg mener han bør få vinterens overgangsvindu og vårsesongen før det felles noen endelig dom.

For når 2020-sesongen starter, kan verken spillerstallen eller mangel på sult lenger være noen unnskyldning for Rosenborg."

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
10.11.19 14:50
urbeka: Adressas kommentator oppsummerer med
"Eirik Horneland har fått mye ros i hele år for å ha stått stødig i stormen. Han fikk til og med pris for sine holdninger under Idrettens Hederskveld for to uker siden. Det er vel og bra, men skal han overleve som Rosenborg-trener er det slett ikke nok.
I løpet av det første halvåret av 2020 er han nødt til å bevise at Rosenborg igjen er landets beste fotballag.Om han er fotballfaglig sterk nok, vet vi fortsatt ikke. Årets sesong har skapt usikkerhet rundt det. Jeg mener han bør få vinterens overgangsvindu og vårsesongen før det felles noen endelig dom.For når 2020-sesongen starter, kan verken spillerstallen eller mangel på sult lenger være noen unnskyldning for Rosenborg."

Det gikk tydeligvis ikke så mye inn på enkeltspillere her, men det er åpenbart at en 3-4 av de best betalte spillerne ikke har det som skal til og bør fases ut. Også litt rart at man har mange unge lovende spillere i stallen som får få eller ingen muligheter. Det er jo ikke noe vits å kjøpe yngre sultne spillere hvis de kun skal brukes til benkevarming. Virker som Horneland har en slags blokkering når det gjelder å matche de yngre spillerne. Hvordan man da skal greie å gjennomføre den nødvendige fornyelsen av både stallen og startelleveren kan man jo lure litt på.

(Innlegget ble redigert 10.11.19 14:51)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
10.11.19 15:08
Folkflesk: 3-4 av de best betalte spillerne ikke har det som skal til og bør fases ut.

Kjære gud, i den artikkelen er det mye å ta tak i.

Har adressa en slags avtale med RBK om å være minst mulig kritisk?? Hva foregår egentlig?

Dette adressa-forsvaret av Horneland og Bjørnebye begynner å bli komisk. Ser de ikke at handlingene ikke står til ord? At spillere er mette, er nok sant. Men Hovland starter kamp ut kamp inn unasett hva han gjør baki der.
Mike starter uansett. Konradsen. De mette er mest betrodd.

Og det at de "gamle" starter uansett, er jo en stor grunn til til at de er mette. De trenger jo ikke yte noe ekstra? De har fast plass. Så da kan Horneland for en stor del av det selv.


Skal du komme å fortelle meg at spillere på lån, som har null forankring i det heeeletatt til klubben og er borte i januar har MER sult og følelse for hva det betyr å være Rosenborger enn spillere som Åsen, eller Helland?
Eller mer sulten enn en Ceide, eller Tørset som ikke har vunnet noe? Fjas.
Skal liksom Akintola være mer sulten og opptatt av klubbens beste enn disse, som er borte i januar?
Det er jo dette han signaliserer med bruken sin.

De spillerne de har hentet i år fremstår som megasultne da eller? Ingen av de spiller. Valsvik  sitter på benken og virker å være fornøyd lell, om så Hovland setter opp enmannstelt baki der.
De som derimot skjer, er at spillere med mer teknikk enn fysikk blir nedprioritert.


Har adressa tenkt på hva som skjer HVIS Horne og Stig får endret spillerstallen i januar og får inn enda mer "sine typer"? Hvor lett blir det da for de neste trener om det tar slutt i mai?
Den neste treneren blir nok en teknisk 433 trener. Hvor lett er det for han om stallen er "mindre tekniske løpere" på langtidskontrakt?"


Å la Bjørnebye, og Horne få bygge om spillestallen risikerer ikke bare 3mnd neste år. Du satser også de neste åra.
Det kan man ikke jo ikke gjøre.

For hva er det egentlig som taler for at Horneland skal få mer ut av de han henter inn, når han får mindre ut av fjorårets seriemestere enn den sparkede og Coolen uten topptrenererfaring?

(Innlegget ble redigert 10.11.19 15:09)

urbeka
urbekaInnlegg: 1159
10.11.19 16:50

Jeg er helt enig i alt du skriver. Denne klubben er i ferd med å bli rasert, og Adressa bare står og ser på.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
10.11.19 16:53

Er ikke Løfaldli den nye vinen? 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
10.11.19 17:24
Folkflesk: Er ikke Løfaldli den nye vinen?

Sur hjemmelaget kjellervin isåfall.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
10.11.19 17:27

Ser at det antydes en slags allianse mellom SIB og Løfaldli. Datteren til SIB er iallefall ikke helt med på den. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6836
10.11.19 17:30
Folkflesk: Ser at det antydes en slags allianse mellom SIB og Løfaldli.

Hvor?

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25458
10.11.19 18:07

Det står vel ganske tydelig over at Adressa forsvarer Horneland og SIB? 

Klikk for å gå tilbake til toppen