Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40643
10.11.19 23:30

Ser at Mike Jensen igjen er en av de med lavest karakter på børsen i Adressa. Det har vært ganske ofte i år. Leverer han så middelmådig/svakt så store deler av tiden?

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
10.11.19 23:47

Mike har vært rimelig dårlig ja. Sliter med ballfersighetene, og da spesielt pasninger fremover i banen. Tror ikke Horneland bryr seg så mye om det.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 00:28

Tenk at Lundemo scora på overtid. Trøndersk mester i støttepasninger.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 12076
11.11.19 00:34

Blir fortsatt ikke medalje xD

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 00:55

"LERKENDAL: – Jeg håper det ikke er andre grunner enn sportslige til at jeg ikke starter for RBK. Det spørsmålet kan i hvert fall ikke rettes til meg. Jeg har verken slått ned noen eller fornærmet noen i stor grad, så det får andre eventuelt svare på. Men jeg håper det ikke er det, sier Pål André Helland.
RBK-trener Eirik Horneland avviser at det er utenomsportslige grunner til vrakingen av Helland:

– Det er ingen andre enn sportslige grunner til at Pål ikke starter. Det har jeg da også svart på x antall ganger tidligere. Det er ingen konflikt.
Irritert på Åsen

– Åsen uttalte til Eurosport før kampen at Helland er en bedre høyrekant enn ham selv. Er du og Åsen uenige?

Nei, men det kunne se ut som Gjermund hadde bestemt seg for at det var slik. For han gjorde en drita dårlig førsteomgang. Når han har den innstillingen til det, så skjønner jeg at han spiller dårlig. Jeg liker ikke det svaret. Det blir litt sånn «tredjedivisjonssvar» for meg, sier en tydelig irritert RBK-trener.

– Fotball består av subjektive meninger, og takk Gud for det. Uheldigvis så er jeg i feil ende nå, men at det er meningsforskjeller skal vi egentlig prise oss lykkelig over. Hvis ikke hadde det vært fryktelig kjedelig, sier Helland om trenerens valg.

– Mike sa: den tar du. Og jeg er ganske sikker fra krittmerket. Keeperen sprellet i vei ganske tidlig. Jeg hørte noen si til ham hvor jeg skyter. De hadde vel sett straffen min mot Bate, men så glemte de at jeg satte den i det andre hjørnet mot Stabæk.

Så la han opp til Lundemos seiersmål på overtid.

– Jeg tenkte at jeg skulle inn og snu kampen. Men sånn tenker vel alle som varmer opp. Du føler at du leser kampbildet, og du ser hvor rommene er. Det var godt å komme innpå, og for å si det på trøndersk: Det var jævlig viktig for klubben at vi vant. Vi skal være med å spille i Europa hvert år, og da var vi avhengige av å vinne denne kampen.

Nå hylles han for innsatsen av nettopp Lundemo:

– Innhoppet til Pål er helt fantastisk. Han er en fantastisk fyr å ha i garderoben, og han er en god fotballspiller som er god å ha. Jeg er utrolig glad på Pål sine vegne.

– Pål er ekstremt dyktig på å komme inn på denne måten. Det som var veldig fint, var at han hadde fart i hodet og beina til å gå inn og skape nok til at vi får avgjort det, er Hornelands dom.
– Er det slik du skal bruke ham? Er det dette som er jobben til Pål André Helland i ditt RBK fremover?

– Nei. Han kan brukes til dette, og han kan brukes til å starte fotballkamper. Det blir en vurdering fra uke til uke. Nå ser Pål friskere ut enn han har gjort i min tid her i klubben.
Sjuer på egen børs

Med straffemålet og målgivende pasning på overtid, er det liten tvil om at Helland ble «man of the match» for RBK. Men han var for kort tid på banen til å få børs. På oppfordring fra Adresseavisen setter derfor Helland følgende børs på seg selv:

«Kommer inn og snur kampen. Har stort sett gode involveringer, men har en dårlig pasning. Reparerer egen feil, og får sin fjerde gule kort. Mister derfor den viktige kampen i Stavanger neste helg. Børskarakter: 7. (Slik det skal være for en kant i RBK)».

Det omtalte gule kortet har allerede blitt en stående spøk i RBK-garderoben, skal en tro Eirik Horneland.

– Vi har allerede snakket om det ja. Jeg pustet lettet ut da han fikk det, sier Horneland og gliser. "

Spesielt av Horneland å uttale seg sånn om Åsen må jeg si.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
11.11.19 01:03

Det var jo som forventet det. Man kan ikke si sannheten. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 01:07

Åsen fikk best karakter med 6 i adressa, sammen med trondsen og hansen. Så man skal vel kanskje ikke legge så mye i Hornelands vurderinger.

Spesielt å si lell om egen spiller syns jeg. Vet ikke horneland at man kan kommunisere 1 til 1?
Har forstått at han tidligere bare har kommunisert gjennom laguttak, men han har tydeligvis nå lagt til " gjennom media"..

(Innlegget ble redigert 11.11.19 01:10)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
11.11.19 01:08

Det virker nesten som Horneland er mer irritert på Åsen enn på Helland. Det er vel heller tvilsomt om Åsen får spille noe mer i år etter dette, spesielt hvis Horneland tolker det slik at han nærmest sympati-streiket for Helland. Kanskje har han spilt sin siste kamp for klubben.

Håper Ceide og noen av de yngre kan få sjansen i de to siste kampene. Men det blir vel sikkert ikke mer enn 5 minutter på deling. I beste fall.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 01:11)

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 25961
11.11.19 01:13
Folkflesk: Det virker nesten som Horneland er mer irritert på Åsen enn på Helland.

Det skjønner jeg godt. Helt feil innstilling av Åsen. Helland ville foreksempel aldri sagt noe sånt.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 14090
11.11.19 01:18

Mitt inntrykk utenfra er at Horneland er veldig opptatt av holdninger og innstilling, som er fornuftig nok, men at han ikke har lykkes helt pedagogisk med å selge budskapet og nå sliter med anløp til «mytteri» i spillergruppen. Innstillingen Åsen går til kamp med er ganske amatørmessig, men bærer også preg av frustrasjon og manglende tillit til treneren.


Det tror jeg Horneland merker og det forsterker reaksjonen hans, som blir veldig voldsom. Når man må drive og krige med egne spillere på den måten har man langt på vei tapt. Det eneste alternativet da er en massiv utrydding. Kan jo være Åsen står alene, og da er det ikke så vanskelig, men virker jo ikke slik.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
11.11.19 01:20
HengeTrynet: Det skjønner jeg godt. Helt feil innstilling av Åsen. Helland ville foreksempel aldri sagt noe sånt.

Det er veldig uvanlig å fronte interessene til en annen spiller så voldsomt som dette ja. Og det er ikke tilfeldig at det er kun Åsen som gjør det. Helland er jo en av lederskikkelsene i klubben og da får han sine følgere. Åsen har vel bevist at han er det motsatte; en som blir litt "starstruck" og følger andre. Kanskje har han en poster av Helland på soveromsveggen?

(Innlegget ble redigert 11.11.19 01:23)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 01:31
HengeTrynet: Helt feil innstilling av Åsen. Helland ville foreksempel aldri sagt noe sånt.

Jeg skjønner at det blir tolket som det, men dette handler om tilliet til lederens avgjørelser.

Når man gjennom sesongen har gjort så mange merkelige avgjørelser i forhold til spillervalg, posisjonsvalg, valg i tropp osv så er den trua borte.

Jeg nevner bare på fem sekunder:

- Valget om å ha kun to backer i troppen. Som ved en skade på Hedenstad fører at Meling må på motsatt side, trondsen må ned på venstreback, Åsen må ned på venstre indreløper for å erstatte trondsen, og Søder kommer inn på høyrekant som han aldri har vært. Samtidig begrunner han å vrake Helland, Ceide osv med kontinuitet og bevare relasjoner..... Hallo.

- Finne opp "Sidespiss" som en ny posisjon for å kunne bruke Søder enda mer enn før når Mars krever spilletid.

- Bruke Åsen på høyre indreløper som er venstrebeint, og ha flytta Mike på høyre som er høyrebeint. Det gir en dårlig vinkel når du har vendt med ballen og har 66% av banen på feil side av ditt beste bein.

- La Even Hovand spille uansett hva han har holdt på med i år.

- La samme lag spille 90 min borte i europa 72timer før årets viktigste kamp, begrunnelse i at de fikk "løpt godt". Her tror jeg Gjert ville kvelt Horneland.

-Bruke Konradsen såpass mye halvskadet at han må operere, og mister siste del av sesongen, samtidig som du mener du har for stor tropp på 30mann, og vil ha mindre.  (Nevnte jeg tropp på 30 mann og 2 backer?)


Det ble en slags Hornelands finest hits, og jeg har sikkert glemt en del. Poenget er at det går en grense hvor Åsens mening ikke er defensivt lenger, men bare en spiller som sier at treneren har jo ikke peiling, og at han faktisk bare mener det han sier:

Som er at Pål er en bedre ving enn han selv.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 01:33)

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 25961
11.11.19 01:32
Folkflesk: Kanskje har han en poster av Helland på soveromsveggen?

Hadde ikke blitt overrasket.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
11.11.19 01:35

Horneland aner ikke hvordan man behandler spillere, det har jo kommet greit frem. 


Dette ligner mer og mer på at klubben står foran et valg etter sesongen. Enten Helland, Åsen og resten av de som neppe støtter Horneland må ut eller Horneland. Alle kan ikke fortsette, det er dømt til å mislykkes. Velger klubben Horneland har de neppe en eneste støttespiller, det er rimelig klart at Helland og Åsen står langt høyere i kurs hos både den harde kjerne og mannen i gata. 


Horneland kan umulig vinne den maktkampen slik jeg ser det. Da er klubben ferdig, for da kommer tilliten til supporterne bli umulig å vinne tilbake. Hvertfall frem til klubben styres av helt andre folk. Så sånn jeg ser det har ikke styret noe valg etter sesongen nå. Det tvinger seg rett og slett frem. 

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 25961
11.11.19 01:47
Thecokeman: Dette ligner mer og mer på at klubben står foran et valg etter sesongen. Enten Helland, Åsen og resten av de som neppe støtter Horneland må ut eller Horneland. Alle kan ikke fortsette, det er dømt til å mislykkes.

100%.


Misunner heller ikke en evt ny trener som kommer inn i gruppe der det viser seg at enkelte spillere har såpass makt.

Nøkkelknipe
NøkkelknipeInnlegg: 2324
11.11.19 01:59
AxelRudi: Jeg skjønner at det blir tolket som det, men dette handler om tilliet til lederens avgjørelser.

Det er nok den egentlige grunnen til at Horneland reagerer på sterkt på uttalelsene til Åsen. Han sier indirekte at han ikke har tillit til måten Horneland disponerer laget på. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23181
11.11.19 02:00
Thecokeman: Dette ligner mer og mer på at klubben står foran et valg etter sesongen. Enten Helland, Åsen og resten av de som neppe støtter Horneland må ut eller Horneland. Alle kan ikke fortsette, det er dømt til å mislykkes. Velger klubben Horneland har de neppe en eneste støttespiller, det er rimelig klart at Helland og Åsen står langt høyere i kurs hos både den harde kjerne og mannen i gata.

Synes du forenkler dette ganske kraftig. Du husker kanskje tilbake et par år til siste "spilleropprør". Da var jo ikke Horneland i klubben, men Helland ledet et opprør, angivelig på vegne av spillergruppen, fordi Kåre Ingebriktsen fikk fyken.

Egentlig var det et lite under at Helland overlevde den episoden, for han trosset jo ledelsen direkte. Nå er han i gang igjen og kanskje har han mer rett denne gangen enn forrige gang. Men for ledelsen så er dette andre gang han leder et internt opprør i trenerspørsmålet. 

Og dermed så blir det ikke enten Helland eller Horneland. Det blir enten Helland eller Horneland OG styret. Og da er det vel ganske innlysende at Helland ikke vil gå av med seieren. Skulle han gjøre det så kunne han likegodt ha blitt utnevnt til spillende klubbpresident.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 02:02)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23750
11.11.19 02:22

Synes ikke det er så sammenlignbart. Da var avgjørelsen tatt og spillergruppen samlet var uenig. Dette er en ny situasjon og det er et valg styret har foran seg. Jeg tror ikke nødvendigvis det er Helland og co mot Horneland og styret.  I så fall tror jeg ingen av de vinner. Da vil Helland og resten av gjengen bli solgt i januar, men styret vil bli kastet på årsmøtet og Horneland etter det. Det vil bli ramaskrik om Helland, Åsen og co selges for å beholde Horneland. 


Styret kan kanskje redde seg ved å sparke Horneland. Så er de helt avhengig av å komme opp med noe helt annet enn Geir Bakke skal de få fortsette. Det er ingen mulighet for at Horneland kan fortsette i lang tid nå. Da måtte det være at han vant tilbake hele garderoben og det skjer neppe.


Hvis Horneland fortsetter og Helland og co går og styret på en eller annen måte klarer å få fortsette så blir det nesten ikke folk på Lerkendal, det er faktisk en umulig kamp for klubben å vinne. Jeg ser ikke at den muligheten finnes. I en sånn situasjon tror jeg ikke folk bare glemmer selv om det på magisk vis skulle vise seg at vi spiller god fotball fra første spark på ballen. Da er sviket, om man kan kalle det det, fra styret for stort. Og da må det ende med en klubb i totalt kaos.


Det er mulig andre ser en mulighet, men jeg klarer ikke det. Det er allerede så lite goodwill at det er umulig for klubben å kvitte seg med trønderne i troppen. De eneste i troppen og blant sport generelt som virkelig bryr seg om klubben. Det går ikke. Umulig. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 02:22
Folkflesk: Og dermed så blir det ikke enten Helland eller Horneland. Det blir enten Helland eller Horneland OG styret. Og da er det vel ganske innlysende at Helland ikke vil gå av med seieren. Skulle han gjøre det så kunne han likegodt ha blitt utnevnt til spillende klubbpresident.

Eller så kvitter de seg med Helland, som får mange til å bli rasende, og kanskje blir den forløsende faktoren til at alle går.

Så tar Helland iallefall med seg styret og Horne på veien ut døra.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
11.11.19 09:43
Folkflesk: Synes du forenkler dette ganske kraftig. Du husker kanskje tilbake et par år til siste "spilleropprør". Da var jo ikke Horneland i klubben, men Helland ledet et opprør, angivelig på vegne av spillergruppen, fordi Kåre Ingebriktsen fikk fyken. Egentlig var det et lite under at Helland overlevde den episoden, for han trosset jo ledelsen direkte. Nå er han i gang igjen og kanskje har han mer rett denne gangen enn forrige gang. Men for ledelsen så er dette andre gang han leder et internt opprør i trenerspørsmålet.

Det var jo ikke et opprør av Helland. Helland var talsperson for en samlet spillergruppe.

Dette her er noe helt annet. Helland snakker her på vegne av seg selv. Og han sier det rett ut som det er. Antagelig med en tanke i bakhode om at han uansett ikke vil være her neste år dersom det ikke skjer store endringer. Det er slik sett mer dramatisk at Åsen er med på leken, men det er jo mulig han rett og slett vil bort han også hvis det ikke skjer noe.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 09:45)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 09:49
TomBrady_12: Det er slik sett mer dramatisk at Åsen er med på leken, men det er jo mulig han rett og slett vil bort han også hvis det ikke skjer noe.

Det er lett å tolke det som et tegn på at Horneland har mistet iallefall deler av garderoben.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4192
11.11.19 09:50

Det er vel flere som vil bort fra et synkende skip. Ingen fremtid der med Horneland som sjef. Jeg forstår de godt. En skandale at de ligger der de ligger. Det kan nesten ikke bli verre. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40643
11.11.19 09:52
JOlsen: Det er vel flere som vil bort fra et synkende skip. Ingen fremtid der med Horneland som sjef. Jeg forstår de godt. En skandale at de ligger der de ligger. Det kan nesten ikke bli verre.

Om mange av de høytlønte spillerne som ikke presterer vil bort, bør det være helt greit for RBK. Spesielt typer som Søderlund, Helland, Hedenstad, etc. Dog er det vel sannsynlig at de nærmest uansett blir stuck med typer som Jensen og Konradsen i minst et par år til, frem til kontrakten utløper.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 09:57
KongOlav2: Om mange av de høytlønte spillerne som ikke presterer vil bort, bør det være helt greit for RBK. Spesielt typer som Søderlund, Helland, Hedenstad, etc. Dog er det vel sannsynlig at de nærmest uansett blir stuck med typer som Jensen og Konradsen i minst et par år til, frem til kontrakten utløper.

Det gjør ingenting. Problemet er at han som skal stille krav om nye, (om han enda er her) prioriterer fysikk over teknikk, og han som skal hente de inn har en treff% like høy som Alstads mediskills.

BodøGlimt ser mer ut som Rosenborg enn RBK. Unge spillere som gunner på offensivt med kombinasjonsspill og teknikk.

Sånn skal det ikke være.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40643
11.11.19 10:06
AxelRudi: Det gjør ingenting. Problemet er at han som skal stille krav om nye, (om han enda er her) prioriterer fysikk over teknikk, og han som skal hente de inn har en treff% like høy som Alstads mediskills. BodøGlimt ser mer ut som Rosenborg enn RBK. Unge spillere som gunner på offensivt med kombinasjonsspill og teknikk. Sånn skal det ikke være.

Egentlig  bør man jo ha spillere som har et visst monn av begge deler. Dagens toppspillere skal ha stor løpskraft og helst også bra tempo. Fysikk i form av størrelse og/eller fysisk styrke er langt mindre essensielt utenom for keeper og midtstoppere. Samt at det kanskje er en fordel at en av tre på midten er en virkelig god duellspiller.

Men problemet er vel kanskje like mye Bjørnebye som Horneland. Type kjøp de siste årene har jo i veldig stor grad vært utenlandsproffer som flytter hjem. Med ditto høy lønn siden de kommer fra en profftilværelse. Det har ikke fungert spesielt bra.

Det som kanskje er mest kritisk for RBKs del de siste 3 årene er at knapt noen spillere har blitt bedre i RBK. Utenom Meling og Hansen. Hedenstad, Konradsen, Trondsen, Adegbenro, Valsvik, etc. har ikke blitt bedre. Og Hovland, Jensen, Søderlund, Reginiussen er vel i en aldersgruppe hvor de heller stagnerer enn utvikler seg.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 10:13
KongOlav2: Men problemet er vel kanskje like mye Bjørnebye som Horneland. Type kjøp de siste årene har jo i veldig stor grad vært utenlandsproffer som flytter hjem. Med ditto høy lønn siden de kommer fra en profftilværelse. Det har ikke fungert spesielt bra. Det som kanskje er mest kritisk for RBKs del de siste 3 årene er at knapt noen spillere har blitt bedre i RBK. Utenom Meling og Hansen. Hedenstad, Konradsen, Trondsen, Adegbenro, Valsvik, etc. har ikke blitt bedre. Og Hovland, Jensen, Søderlund, Reginiussen er vel i en aldersgruppe hvor de heller stagnerer enn utvikler seg.

Tja, nå mener jo Horneland at spillerne er mette og har for lav sultindeks, som han nå kaller det.

Der man faller gjennom er jo at det er nettopll Horneland som i hele år har latt Mike spille uansett, og det er mange 3ere på børsen.
Hovland har spillt stopper til tross for gigafeil på gigafeil.
Konradsen er fast. Søderlund finner man plass til på ving om man må bruke en annen spiss.

De starter uavhengig av prestasjon, og da bir man kanskje ikke så sulten, når de vet de har fast plass?
Sånn sett synes jeg det er rart at Hornelamd skal klage på mette spillere. Han kan for en del av det selv.

Om jeg var uklar, så mener jeg at det ikke gjør noe om denne gjengen drar. Problemet er tilliten til å finne erstattere.

Og ja, Horneland har glemt at man trenger begge deler i fotball. Teknikk og fysikk.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 10:14)

laffano
laffanoInnlegg: 16748
11.11.19 10:16

Hva har hornin mot hellandinho?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6495
11.11.19 11:09

Opprop.

De som er på rbkweb må gjerne dele det der.

(Innlegget ble redigert 11.11.19 11:15)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
11.11.19 11:12

Noen bemerkninger uten sammenheng.


- Horneland takket først nei til jobben fordi han ikke følte seg klar for oppgaven.


- Krismøte etter tapet mot Haugesund 16. mai. Horneland var rådvill fordi laget ikke fungerte som han ønsket.


- Søderlund omtalte seg selv som en middelmådig ving/sidespiss målt i ES-nivå.


- Åsen sier rett ut at klubben har bedre alternative enn han selv som høyreving.


- Horneland mener klubben ikke trenger nye spillere før sesongstart. Han råder over den beste stallen i ligaen. Det ligger an til storrengjøring etter sesongen.


- Horneland har både før og midtveis i sesongen uttalt at det skal satses på unge spillere. Juniorene ener opp med minimalt med spilletid, til tross for at de gjør en god figur når de får sjansen.


- Det snakkes jevnlig om utvikling. Samtidig satses det på spillere som har en karrierepil som peker feil vei, og på spillere som er her på lån uten å imponere.


- Trønderske spillere er knapt å se på banen. Samtidig erkjenner Horneland at mangelen på trøndere er en stor grunn til en dramatisk publikumssvikt. Det gjøres ingenting for å gjøre noe med dette.


- Det ble før sesongen fokusert på intensitet i gjenvinningsspillet. Vi ser fortsatt ut som amatører på dette punktet.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 7996
11.11.19 11:21

Hva gjør han andre treneren til RBK? Han med skjegget. 

Klikk for å gå tilbake til toppen