Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7636
03.12.19 09:48

Wiggen ja... hehehehe

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9405
03.12.19 09:54

Grøss

Ginola1999
Ginola1999Innlegg: 74
03.12.19 10:19

Ikke nevn Wiggen igjen, vær så snill...

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22667
03.12.19 10:40

Regner vel nesten med at dere kommer til oss igjen for å hente ny sportsdirektør. 


Nye-FKH har en viss klang over seg :D

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 7636
03.12.19 10:57

Wiggen

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42443
03.12.19 13:10

Dorsin høyaktuell som sportssjef. Mulig et bra valg?

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 24130
03.12.19 13:12

Ser ut som det blir Dorsin da. Vi får vel være fornøyd med det når man tenker på de mest sannsynlige kandidatene.... 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4263
03.12.19 13:19

Han er i det minste ingen NFF mann. Blottet for CV, men vi får se.

Granca96
Granca96Innlegg: 5190
03.12.19 13:25

Har hatt litt kontakt med Dorsin. Han er IKKE smart. Han bør absolutt ikke få noen høyere stilling i RBK.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 26429
03.12.19 13:32
Granca96: Har hatt litt kontakt med Dorsin. Han er IKKE smart. Han bør absolutt ikke få noen høyere stilling i RBK

Hva mener du med "smart" her? Ikke "street smart"? Dårlige allmennkunnskaper? Treig i oppfattelsen?

(Innlegget ble redigert 03.12.19 13:33)

Granca96
Granca96Innlegg: 5190
03.12.19 13:53
Folkflesk: Treig i oppfattelsen?

Mindre klok.

May25
May25Innlegg: 2704
03.12.19 15:24
Granca96: Han er IKKE smart.

Mulig han speiler oppførsel. Ganske vanlig det.


Uansett bedre valg enn Mini og Ivers.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
03.12.19 16:42

Mikael Dorsin kan være ett smart valg.

Han er RBKer, og var supporternes mann som spiller.

Han er dessuten agent i Nordic Sky som har en rimelig grei liste over skandinaviske spillere.

Jeg vil tro få kjenner markedet bedre, da de hele tiden må være på jakt etter den "neste" potensielt store stjernen.
Han kan også bruke nettverket sitt når man skal hente spillere.
Stoor, Prica og Kvarme jobber også der. Ser ut til at Dorsin er Executive Director, hva nå det vil si.

Spillere de har:
Martin Ødegård, Victor Claesson, Mathia Jenssen, Kristoffer Olson som de største stjernene.

Ekse RBKere som Selnæs, Midtsjø, Svensson, Tettey, Fonn Witry Holmar, og Gyt.


Nåvværende som Helland, Reitan, Østbø og Haltvik.

Andre kjente skandinaviske spillere som Joel Andersson, Gustav Engvall, Iver Fossum, Potus Dahlberg, Carlos Holse, Ulrik Saltnes, Jesper Karlsson, Vebjørn Hoff, Frans Brorsson, Eggen Rismark, Hanche-Olsen, Barkroth og mange fler.

Aner ikke hvem Dorsin har selv, de må han jo da gi fra seg. Det kan være noen fremtidige millioner det.

Viktig at man gjør det riktig her nå da, sånn etikk og moralmessig. Men Dorsin har vel peiling, han er jo jussutdannet.

Jeg tror vi kunne valgt dårligere. Spørsmålet er jo hvordan han vil ta tak i klubben. Være en yes-man, eller ønske å ta klubben tilbake til folket. Han har jo bodd i Trondheim hele veien.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 26429
03.12.19 16:50

Ja, er Dorsin klar eller er det kun spekulasjoner?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
03.12.19 16:53
Folkflesk: Ja, er Dorsin klar eller er det kun spekulasjoner?

Adressa har kilder på at RBK har snakket med han. Men klart på så kort tid, så spørs det om de ikke bare siktet seg ut han tvert.

Så spørs det om han sier ja.

Fant dette intervjuet fra forrige runde på rbkweb:

"- Hvor viktig mener du rollen er i klubben?

- Det er klart at den er viktig. Spillerlogistikken er ditt ansvar. Det handler også om å utvikle klubben. Man må se til at alt det sportslige skjøttes.

- Følte du at det var maktkamp mellom de sportslige lederne og trenerne mens du var her?

- Rollefordelingen er viktig. Jeg vet ikke hvilken fordeling de har nå, men jeg mener den sportslige lederen bør være sjefen over treneren. Altså ha siste ordet. Den sportslige lederen bør være støttespiller til treneren og det sportslige apparatet, men samtidig like mye overfor spillerne. Det er min mening.

- Han skal ha en ekstrem god relasjon til spillergruppen og spillerne. For da er det mye enklere å jobbe opp mot trenerne. Det blir mye sutring og gneldring når han skal forhandle kontrakter om han ikke har vært i garderoben. Han må være like mye spillernes som trenernes sportslige leder."

Helst være sjefen til trener, og kommunisere masse med spillere altså.. :)
Det motsatte av Horneland, Så da spørs det jo.

Granca96
Granca96Innlegg: 5190
03.12.19 17:39
May25: Uansett bedre valg enn Mini og Ivers.

Der er vi enige. Men håper de finner en annen.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 24130
03.12.19 17:49

Ogbu til Sogndal ut neste år + opsjon på kjøp. Ødeleggingen er i gang. 

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11576
03.12.19 17:54

Jeg liker ikke det som står etter plusstegnet. Et utlån er supert, men hvorfor ønsker vi at de skal få en opsjon? 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
03.12.19 17:57

Horneland skal jo ha vekk masse spillere. 18 + 2.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
03.12.19 21:10

En supporter har skrevet brev til Trener og Styreleder:


"Åpent brev til Ivar Koteng og Eirik Horneland

Hei dere to, la meg starte med å fortelle litt om meg selv og mitt forhold til Rosenborg. Jeg debuterte som tilskuer i en alder av 5, hjemme mot Raufoss i datidens 2.divisjon. Omtrent samtidig så jeg Rosenborg klare å holde Start, som var Norges beste lag da, til uavgjort i cupen. Siden da har jeg hundrevis av besøk på Lerkendal: Jeg klappa Ivers på ryggen etter hans avskjedskamp, jeg så Jan Kristian Fjærestad herje med Rosenborg på et nesten folketomt Lerkendal (Det var travløp med Rex Rodney på Leangen samtidig (!)), jeg har sett utallige spilleres debutkamp, fra Morten Lilleberg til Niklas Bendtner (for ikke å snakke om Saparas debut borte mot Sandefjord, tror det må være den beste debuten jeg har sett), jeg har løpt til postkassen for å hente Adressa slik at jeg kunne lese det siste om Skammelsruds fotsopp, jeg har sett Rosenborg slå IFK Gøteborg i Gøteborg, jeg har vært på Bajazzo med spillerne etter at Panathinaikos var eliminert og Rosenborg igjen var klare for Champions League, jeg har sagt til Erik Soler at han ikke måtte ta fra oss Steffen Iversen (han brydde seg ikke merkelig nok) og jeg var på den grusomme semifinalen i 1987 da Brynes snudde Rosenborgs 2-0 ledelse til 3-2 og avansement til cupfinalen hvor eneste trønderske innslag var Kolbjørn Ekker som om ikke annet ble matchvinner i en ellers utrolig kjedelig finale, jeg tenker på langskuddet til Gøran i den ene cupfinalen mot Brann i 88 når jeg sitter i tannlegestolen – og jeg var på Eggen og Skammelsruds avskjedskamp. Lite viste jeg da at det skulle gå så galt som det har gjort.

Det jeg lurer på er om dere forstår oppgaven dere har tatt på dere. Bortsett fra forvaltning av Domkirka er det vel ingen andre jobber som kan sidestilles med betydningen som tilligger jobben/vervet dere har tatt på dere. For meg virker det ganske åpenbart at dere ikke har forstått at dere har mye av ansvaret for hvordan trøndere har det på mandager, og noen av oss også på tirsdager og onsdager (det finnes undersøkelser fra Sør-Amerika som viser hvordan landslagenes resultater påvirker børsen). Rosenborg betyr så mye for så uendelig mange, selv for trøndere som ikke bryr seg om fotball er Rosenborg en del av identiteten, ja ikke bare identiteten, men den kollektive trønderske sjela. Rosenborgs suksess gjør oss stolte, den gjør at vi møter folk fra Bergen og Oslo, eller Milano og Madrid, med en stolthet, med en visshet om at sammen kan vi oppnå alt. Ingenting tyder på at dere forstår hva dere forvalter, det handler ikke bare om sport, om prestisje, om posisjon, om penger. Det handler om kultur, om identitet, om stolthet, om at vi er Rosenborg – Størst i Skandinavia. Dere forstår ikke en gang at det er et problem at spillerne løper rundt med en badeball på drakta og at dere lar en bergenser diktere hvordan den skal se ut. Koteng, du vet at penger har en verdi, men du ser ikke verdien i produktet du har sagt du kan håndtere å være styreleder for. Du applauderer et system hvor vi selger drakta til de vi alltid har gjort fordi det er viktig å holde seg inne med folk og for at det blir minst arbeid på den måten. Visjonsløst vil jeg kalle det.

Når Lerkendal nå tømmes for folk handler ikke det først og fremst om dårlig fotball, det handler om at vi skjemmes og om at vi ikke lenger identifiserer oss med klubben. Det er ikke vårt Rosenborg. Vårt Rosenborg handler selvfølgelig om spillestil. Kåre Ingebrigtsen hadde for øvrig rett når han sa at i Trøndelag finnes det 100 000 eksperter på 4-3-3, og himmel og hav for en gave for en klubb det må være. Dere er omgitt av folk som elsker dere, av folk som unner dere, noe som strengt tatt betyr oss og et kollektivt Trøndelag, suksess, men vi opplever at klubben går motsatt vei av den trønderske identiteten. Dette betyr selvfølgelig ikke at bare trøndere kan lykkes i Rosenborg. Hamren ble riktignok noe kritisert for sin litt for defensive tilnærming til spillet, men han var en smarting noe som bemerkelsesverdig ofte hjelper og som dere underestimerer betydningen av. Hamren forsto Rosenborgs posisjon, ikke bare i Trøndelag, men i landet (norsk fotballs lokomotiv). Han snakket om attityd, noe som også kan sies som «å gjøre sitt beste». Jeg tror nemlig ikke det er sant at det trønderske publikumet er så enormt kravstort, men i landets beste idrettsregion og med en treningsdisiplin som spiser østlendinger til frokost forventer publikum at spillerne gjør sitt beste – eller ja, faktisk blør for drakta. Det forventes at spillere, trenere og administrasjon er like stolte av Rosenborg som det vi er. Det forventes at dere er like forbanna når Rosenborg taper som det vi er. Det forsto Hamren. Han kom og sa at Rosenborg er en storklubb og at her skal det være slik og sånn. Han forsto kulturen. Nå har det blitt rekruttert en småklubbtrener som virker å tro at kan du trene ett fotballag kan du trene alle. Når du i intervju sier at du hadde gjort for dårlig forarbeid på å forstå Eggen, 4-3-3 og arven da sier du at du mangler ydmykhet, nysgjerrighet og smartness. Når du i tillegg viser deg å ha en relativt enkel fotballfilosofi, da er ikke sidelinja på Lerkendal riktig sted for deg. Kultur utenfor banen er langt viktigere enn det ser ut til at dere forstår, men kultur på treningsfeltet er selvfølgelig like viktig.

Jeg så utrolig mange treninger på Lerkendal i Eggenperioden, og ja, vi kan gjerne bli enige om at lederstilen til Eggen var noe spesiell og ikke passet for alle, men det du ikke kan ta fra Eggen er intensiteten han skapte på trening. Hver eneste ball, selv på restitusjonsfotballtennis, ble kjempet om som om det var den siste ballen du skulle vinne. Hver duell ble tatt med en holdning om at det betydde alt å vinne den. Hvert mål ble feiret. Spillerne satte hverandre på plass, men de feiret også hverandre. Eggens viktige ord om at du måtte unne andre suksess satt i dem. De som spilte da hatet å tape selv på grusbanen på Lade i januar, men etter trening berømmet de hverandre for gode prestasjoner. Nå fikk jeg anledning til å følge noen treninger i årets høstferie og hva var det jeg så? En gjeng totalt uten glød, uten vilje, uten kommunikasjon. Bare unntaksvis ble det ropt noe på feltet spillerne imellom, jeg så ikke et klapp på skuldra, jeg så en gjeng som ikke brydde seg. En gjeng som hadde glemt at det faktisk er morsomt å spille fotball. Du, Horneland, åpnet ikke munnen; mens jeg var der sto han bare og skulte. Hva får spillerne ut av det? Ikke en tilbakemelding hørte jeg, ikke et eneste "bra", ikke et eneste "mer av det", ikke et eneste ord om hvordan oppspillene skulle skje eller om hvor viktig det var å fullføre løpene. Emberland sa noen enstavelsesord, type "good boys", "OK boys" og "come on boys". Jeg hørte ikke en tanke om hvordan fotball skal spilles uttrykt. Det var så nitrist å være på Skoglunden, jeg så trenere uten varme, uten vinnervilje, uten entusiasme. Jeg så en klubb uten puls. Prosjekt Horneland er steindødt. Spillerne tror ikke på det, Trøndelag tror ikke på det, media tror ikke på det og det gjør ikke dere heller. Men dere skjønner ikke det jeg skriver i avsnitt to, eller evt enda verre, dere bryr dere ikke. Hadde vi ikke hatt fadesen med Kåresparkingen hadde du, Horneland, vært ute av portene for lengst, men vi ser en styreleder som bare er tøff mot de som gir ham motstand mens ja-mennesker blir tatt vare på. Om dere hadde ansatt Bosz, tror dere han hadde godtatt overgangsvinduene vi har sett det siste året? Det er toppidrett dere forvalter, dere må tørre å la dere utfordre, det gjør faktisk ganske vondt å bli best!

Jeg oppfordrer dere alle til å trekke dere. Koteng, du har over lang tid nå vist at du ikke forstår Rosenborg sin posisjon godt nok. Ta deg et lite minutt, spør deg selv om du er den beste til å inneha den posisjonen du har. Har du hjerte for Rosenborg, Trondhjem og Trøndelag kombinert med noe selverkjennelse bør konklusjonen ikke være altfor vanskelig.

Horneland - du har selv sagt at du ikke hadde gjort hjemmeleksen din, Rosenborg handler om langt mer enn å være dyktige til å løpe. Å forkaste analyseverktøy og kokettere med at du ikke vil åpne Pc'n og statuere egen autoritet med banal behandling av mennesker er ikke det Rosenborg trenger. Jeg ber deg-si opp! Vi er veldig mange som lever med Rosenborg i hjertet vårt. Vi klarer ikke mer, klubben vår ødelegges. Dessverre har vi en ledelse som ikke tør si deg opp og da må du faktisk vise deg voksen å gjøre det selv. Fallskjermen blir sannsynligvis mindre på den måten, men Trøndelags kollektive pust av lettelse vil sannsynligvis gjøre at du lander mykt.

Lykke til videre. "

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 24130
03.12.19 21:45

Enig i det meste her. 


Det er faen ikke rart det går ræva hvis treningene er som beskrevet her. Selv en tiåring skjønner at det ikke skal være sånn. Er ikke en eneste av styremedlemmene på trening innimellom? For det som blir beskrevet her er mer enn god nok grunn alene til å sparke Horneland. Jeg har ikke hatt et bittelite håp om bedring neste år, men om jeg hadde hatt det hadde det forsvunnet nå. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
03.12.19 22:11
Thecokeman: Det er faen ikke rart det går ræva hvis treningene er som beskrevet her. Selv en tiåring skjønner at det ikke skal være sånn

Det mangler autoritet og ledelse vettu. Nå som Horneland har erkjent at han blir motivert av frykten for å mislykkes, og har man vært innom noen ledertreningskurs etc, så vet man at angst, joda, det KAN være energi det. Men da må du ha en trygghet på å kunne møte og utnytte den.

Varm angst gir positivt energi og kan fremme prestasjon, dog kanskje mest hos deg selv. Kald angst er negativ og virker motsatt.
Så er jo spørsmålet hvor trygg Horneland er.

 

At han ikke kommuniserer med spillere, og ikke tør være spesielt "tett på", tyder på at han kanskje er litt konfliktsky.
Da er du nok på feil side av angsten dessverre.

Som han skrev over her, man må tørre å la seg utfordre.
Jeg vil legge til at man må være trygg, hvis ikke kan det skade mer enn det gagner å utsette seg for det.

Det er jo kanskje trygt hjemme med kompiser i Haugsesund, hvor du har bakgrunn som spiller osv.. Her oppe? Vel..

Ironisk nok er Horneland klink motsatt type av det som har fungert hos oss. Eggen stilte noen jævlig høye krav, men han var snill og hadde hjerte for alle sammen. Han var tett på.
Det er selvsagt også en grunn til at det klikker for Kåre tvert, men han var kanskje bare vendt en vei, og kravene ble for lave etter hvert.

Horneland er hverken varm, eller stiller krav på en måte som gir han autoritet. Han skal opparbeide seg autoritet ved å holde seg på avstand, og i en varm RBK-kultur, man er trøndere tross alt, så slår det heller motsatt.

Og da har jeg ikke engang nevnt hvordan det er å få en slik leder ETTER Kåre, som er klink motsatt. Fra en som er kompis med alle til en som unngår deg..

(Innlegget ble redigert 03.12.19 22:21)

ASEN
ASENInnlegg: 2815
03.12.19 22:12

Det supporter innlegget er utrolig bra skrevet. Jeg ser dette utenfra, men jeg snakker mye med folk i Trondheim og vet at slik som supporteren beskriver det, slik er det svært mange i Tr. heim som mener. Blir spennende å følge dette gjennom vinteren, også for oss som ikke er RBK supportere. Våger RBK å kjøre videre med dagens regime, Horneland og Koteng? Jeg tviler, men tiden får vise. 

qbah
qbahInnlegg: 49860
03.12.19 22:42

Et helt rått innlegg, på mange måter. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
03.12.19 23:25

"Adresseavisen vet nemlig at Sarpsborgs midtbanespiller Kristoffer Zachariassen var på besøk i Trondheim tirsdag ettermiddag.

 

Nå nærmer han seg en overgang til Rosenborg."

Jøss...

(Innlegget ble redigert 03.12.19 23:25)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42443
03.12.19 23:42
AxelRudi: "Adresseavisen vet nemlig at Sarpsborgs midtbanespiller Kristoffer Zachariassen var på besøk i Trondheim tirsdag ettermiddag. Nå nærmer han seg en overgang til Rosenborg." Jøss...

Klarer dere å selge noen da? Zachariassen blir vel midtbanespiller nr 8 eller noe sånt. Med ham inn kunne dere egentlig fint solgt to av Konradsen, Jensen og Trondsen. Iallfall om dere skal ha den ringeste plan om gi minst en av unggutta en viss mengde spilletid neste sesong.

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 24130
03.12.19 23:50

Konradsen og Jensen ut så er Zachariassen en god signering.

Ikke at det har stort å si, vi kunne hentet hvem som helst i hele verden uten at det ville utgjort en stor forskjell. Kanskje bortsett fra Messi.

Zachariassen er heldigvis en spiller som også en trener med riktig filosofi kan få god bruk for, så for 2021 er det en bra signering. 

(Innlegget ble redigert 04.12.19 00:00)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 7147
04.12.19 08:29

Blir vi kvitt Konradsen og Mike da? Jeg synes det er merkelig å bruke 10+ mill på en 25 år gammel indreløper når man har Mike,Kon, Åsen, og Trondsen som allerede står i veien for Tørset. 


Iallefall når laget skriker etter en sentral, en stopper og en spiss.


De må ha bud inne på noen da? Hva gjør de liksom om ikke noen vil kjøpe en av de vi har? 


Om vi skal selge Zacch videre blir han knapt 2 år hos oss, etter 27 er ikke det så lett. Hvis ikke blir det enda en som skal være fast til over 30. 


Usikker ass.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42443
04.12.19 08:31
AxelRudi: Blir vi kvitt Konradsen og Mike da? Jeg synes det er merkelig å bruke 10+ mill på en 25 år gammel indreløper når man har Mike,Kon, Åsen, og Trondsen som allerede står i veien for Tørset. Iallefall når laget skriker etter en sentral, en stopper og en spiss. De må ha bud inne på noen da? Hva gjør de liksom om ikke noen vil kjøpe en av de vi har? Om vi skal selge Zacch videre blir han knapt 2 år hos oss, etter 27 er ikke det så lett. Hvis ikke blir det enda en som skal være fast til over 30.

En 25-åring som Zachariassen er vel egentlig et ganske perfekt kjøp. Problemet er jo de lønningene dere har bundet opp i stallen allerede.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 26429
04.12.19 08:33

Bårds første signering. Lover bra. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg