Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Xavi7
Xavi7Innlegg: 7291
12.12.19 21:30

Søder er jo Hornelands bilde på en toppspiss. God fysikk, jobber hardt, ræva teknikk

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23734
12.12.19 21:49

Det hjelper kanskje 1,5% å bytte ut Søderlund med en bedre spiss. Det vi trenger er selvfølgelig en helt annen trener, men jeg tipper styret er nærmere å bruke Vålerenga som forbilde og forlenge kontrakten med en trener som har vært uendelig langt unna å lykkes enn å gi vedkommende sparken. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23734
12.12.19 22:02

"Horneland skal sparkes" runget ut av de fremmøtte bortesupporterne i dag ser jeg. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 7291
12.12.19 22:05

Austbø kommer til å bli en suksess i Viking og jeg tror han går videre til utlandet etterhvert. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
12.12.19 22:06

Det er jo mye å ta tak i.

Hovland som stopper.

Søder som spiss.

Men det verste for meg er Marius Lundemo på sentral midtbane. Jeg ser det altså ikke.

Han spiller bare ballen bakover eller til siden.
Han er for treig i beina og ender opp som en slags 3 stopper.

Det vi taper med dette er da på ingen måte verdt at han vinner noen andreballer, og kan heade unna noen cornere på grunn av høyden.

Lagets viktigste posisjon, den som skal gjør resten bedre, og vi kjører på med en som gjør alle dårligere.

startelver
startelverInnlegg: 57883
12.12.19 22:09

Gratulerer med 1 poeng i Europa League! Tipper Horneland er litt stolt og lettet over den. 

Xavi7
Xavi7Innlegg: 7291
12.12.19 22:10

Da Åge Hareide tok over RBK gjorde han ett avgjørende grep. Ut med gamle, trege Skammelsrud og inn med terrieren, ballvinneren Ørjan Berg. Resten er historie.  Dette tipset skal  Horneland få gratis, men tviler på at han har evnen til å se at han har et større problem sentralt enn Åge hadde.

Biff_Byford
Biff_ByfordInnlegg: 8608
12.12.19 22:25
Xavi7: Da Åge Hareide tok over RBK gjorde han ett avgjørende grep. Ut med gamle, trege Skammelsrud og inn med terrieren, ballvinneren Ørjan Berg. Resten er historie. Dette tipset skal Horneland få gratis, men tviler på at han har evnen til å se at han har et større problem sentralt enn Åge hadde.

Ørjan Berg debuterte med Eggen, og hadde vel lagt opp når Hareide tok over ?

Xavi7
Xavi7Innlegg: 7291
12.12.19 22:34

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Bodø/Glimt 3-1) Åge Hareide vil ha Ørjan Berg som erstatter for Bent Skammelsrud i den sentrale midtbaneposisjonen i RBK.


SIST OPPDATERT: 19. MAI 2016

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 20972
12.12.19 22:44

Vi gjorde det vel uendelig bedre poengmessig enn ifjor (0 poeng), det er da noe.


;)

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23734
12.12.19 22:46

Vi tok et poeng i fjor også. 

KjelloO
KjelloOInnlegg: 1840
12.12.19 22:46
Maradona_123: Vi gjorde det vel uendelig bedre poengmessig enn ifjor (0 poeng), det er da noe.
;)

Vi berga ett poeng mot Leipzig i fjor også. Tore er jo legende i den grønne delen av Glasgow.

Maradona_123
Maradona_123Innlegg: 20972
12.12.19 22:50

Min feil, kom faktisk ikke på det, husker bare at vi var helt elendige, men vi tok altså et poeng.


Ingen fremgang, altså.

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1246
12.12.19 23:11

Fremgang? Langt tøffere gruppe i fjor enn i år. PSV og Sporting er begge svakere enn på lenge, og Lask spilte på nivå to i Østerrike for 2.5 år siden.

mashadar2
mashadar2Innlegg: 15094
12.12.19 23:18
Biff_Byford: Ørjan Berg debuterte med Eggen, og hadde vel lagt opp når Hareide tok over ?

Ja, Berg hadde allerede spilt flere sesonger i RBK under Eggen. Hadde jo først et opphold fra 1988 til 1990, før han kom tilbake i 1999. Men han var aktiv helt til 2006.

 

For øvrig la Skammelsrud uansett opp etter 2002-sesongen.

(Innlegget ble redigert 12.12.19 23:18)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
12.12.19 23:20

Smeller nå:

Falkenkammeratene oppsummerer:


"Et langt, vondt år

Rettssak, primitiv fotball, svake resultater og flause i Europa – og Bendtner blir ikke engang nevnt. Et langt, vondt år er endelig over.

Året 2019 fikk en illevarslende inngang. En rotete og tilsynelatende ustrukturert trenerjakt endte med at valget falt på Eirik Horneland. Vi er usikre på hvilket nummer i rekken han var, men vi fikk i alle fall med oss at Danmarks påtroppende landslagssjef Kasper Hjulmand lenge framsto som favoritt til å overta som hovedtrener i Rosenborg. Vi så ikke den klare linjen mellom disse to trenernes fotballfilosofi da trenerjakten pågikk, og vi ser den enda mindre tydelig nå, når vi skriver midten av desember og en tung sesong endelig er over.

Fortsettelsen av vinteren ble ikke stort bedre. Et styre som allerede ved årsskiftet var trøtt av selvskapte problemer, betalte seg ut av en potensiell konflikt med FK Haugesund over Horneland. Også på Brakka skjønte man i det minste at det holdt med en rettssak av gangen. Den berømte rettssaken mot Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble akkurat så ubehagelig som forventet, med en stotrende advokat og vitner for RBK som alle fremsto som dårlig forberedt. Saken ble ikke sterkere av en styreleder som har så lite til overs for formelle mekanismer i arbeidslivet at han stoppet referering fra møter (som kunne styrket Rosenborgs sak), og som når han valgte å gå for avskjed over oppsigelse presterte å si: “det var ikke at han [Kåre] gjorde så mye galt, det var bare at han gjorde ikke nok rett”. Det er aktverdig av Koteng å ikke ville snakke stygt om folk for åpen mikrofon, men det er dessverre ikke en god “strategi” når man først har valgt å gå for avskjed. RBK så nok også hvilken vei dette bar, og før rettssakens tredje dag ble forlik inngått. Et forlik ryktene – og vi understreker ryktene – sier hadde en totalkostnad for RBK opp mot 15 millioner kroner. Legg til pengene klubben måtte betale FK Haugesund for å kjøpe fri Eirik Horneland, og den totale kostnaden på trenerbyttet havner rundt 18 millioner kroner.

På dette tidspunktet var Horneland i gang som RBK-trener, og hadde allerede solgt inn fortsatt rosenborgfotball med en treer på midten og to indreløpere – bare med større “motor”. Dette holdt ikke lenge. Etter noen uheldige treningskamper med vidåpent forsvar, ble det stadig mer FKH over Rosenborg i pre-season. I åpningskampen mot et Bodø-Glimt som både da og resten av sesongen spilte feiende flott rosenborgfotball, gikk RBK ut i en ren 442-formasjon. Sesongen startet med en fotballmessig leksjon og en ydmykelse som bare skulle fortsette gjennom året. I etterkant slo Horneland selv fast at dersom det fortsatte slik, fortjente han ingen rettssak; en selvpiskende holdning som er blitt hans varemerke i 2019. Vi minner om at både Perry I og Perry II fikk gode skussmål for å stå rakrygget i stormen, uten at det gjorde RBK noe bedre.

Våren 2019 var en studie i ydmykelser, med det foreløpige bunnpunktet hjemme på Lerkendal 16. mai mot FK Haugesund. Vi skriver “bunnpunkt” her fordi dette er slik klubben selv beskriver situasjonen rundt kampen. Et lite frampek: På dette tidspunktet lå vi 13 poeng bak Molde. Etter fornedrelsen 16. mai var det tid for krisemøter på Brakka. En presset trener og et prestisjefokusert styre kom etter eget sigende til enighet om at dette var noe å bygge videre på. Marginale seire mot Mjøndalen og Brann ga Horneland pusterom. Ikke fordi Rosenborg spilte voldsomt god fotball, men laget fremsto i hvert fall da, og fram til sommerpausen, offensivt og risikovillig. Akkurat hva det trønderske publikummet krever.

Europacupkvalifiseringen var årets eneste høydepunkt. Laget var mer solide defensivt, og livsfarlige for motstanderen offensivt. Dessverre var dette et resultat av overprestasjoner som ikke kunne vare. Analyser basert på data fra WyScout i august viser at laget og spesifikke enkeltspillere overpresterte på en måte som ikke lar seg gjenskape over lengre tid. Våre to toppscorere i kvalifiseringen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen, noterte seg begge for mer enn dobbelt så mange mål som xG (forventede mål mtp. sjansenes kvalitet) tilsa. Høstens spill og resultater har vist at denne analysen holdt stikk. Like fullt, vi kom helt til CL-playoff, og selv om vi var mer sjanseløse enn sammenlagtresultat mot Zagreb skulle tilsi, var denne delen av sesongen absolutt godkjent, særlig på bakgrunn av første halvår 2019.

I gruppespillet kom vi dessverre raskt tilbake til virkeligheten. En tannløs affære i Linz ble etterfulgt av en leksjon i effektivitet i hjemmetapet mot PSV. Også i seriespillet fikk vi mange dype daler, med noen få resultatmessige topper innimellom. Ambisjonsnivået blant spillere og trenerteam virket å synke utover høsten, til den grad at både trenere og spillere beskrev tapet i Lisboa som en positiv opplevelse. Det helt store løftet ga nederlaget i Lisboa likevel ikke. Kampen ble riktignok fulgt opp av seier mot den suverene serielederen Molde, hvor et lavtliggende RBK med ti mann kontret hjem tre poeng. Det høstsesongen viste med all mulig tydelighet er at RBK under Horneland verken har offensiv struktur eller defensiv trygghet å by på. Nok et tap i Europa med 0–2 hjemme for Sporting – denne gang ikke beskrevet som en like positiv opplevelse – ble «toppet» med to heldige seire på de fire siste seriekampene som gjorde at vi til slutt flakset inn en tredjeplass. Der vi i 2018 berget seriegullet på at André Hansen sto som en levende gud i målet, kan vi i 2019 takke en svak liga bak Molde og Glimt, og Odds årvisse kollaps mot slutten av sesongen for en heldig tredjeplass som gir oss muligheten til europakvalik også i 2020.

Sesongen ble avsluttet i Eindhoven. Vi dro med flere fans ut i Europa enn i noen kamp siden Lazio i 2015, for å se en betydningsløs kamp for begge lag, men som i det minste var en mulighet til å avslutte sesongen med en respektabel prestasjon. Kanskje også en sjanse for unggutta til å vise seg fram som morgendagens spillere?
Unge Edvard Tagseth fikk 45 minutter fra start før han ble erstattet av det “trygge” valget Lundemo, og både Erik Botheim (som “sidespiss”, selvsagt) og Emil Konradsen Ceïde fikk noen minutter på tampen. I en kamp mellom to svake lag var faktisk Rosenborg det laget som ville mest og som hadde «møtt opp» til kampen. Dessverre fikk vi også se fraværet av et innøvd angrepsspill som alle spillerne forstår. Horneland har nå hatt et snaut år til å vise at han har noe å by på her, men det er vanskelig å se at det er tatt et eneste steg i riktig retning. Kanskje må styreleder Koteng utvide den treårige tidshorisonten sin, i den grad han og / eller Horneland overlever i klubben så lenge. På bortefeltet i Eindhoven runget «Horneland skal sparkes, Rosenborg» blant de tilreisende. Et ganske klart signal fra grasrota om dette «prosjektet».

André Hansen ga en treffende beskrivelse av hvor vi er på vei for noen uker siden i Adressa: «Når det funker er det egentlig ganske primitiv måte å spille fotball på, men en veldig effektiv måte.» Vel, Rosenborg under Horneland fungerer ikke. Alle som ikke har egen prestisje, jobb eller verv knyttet til trenerens framtid på Lerkendal har innsett det. Dette er på mange måter en varslet katastrofe. Det norske 1999-kullet Paco Johansen nå har tatt til vårt første U20-VM på 26 år, ble beskrevet som “et grått og kjedelig kull” av NFFs egen talentsjef da Eirik Horneland overlot treneransvaret til nestemann.

Nå sitter vi med en hovedtrener som er ansatt for å “ta ut potensialet i Rosenborg”, men som i stedet blir sendt til Orkdalen for å lære seg hvordan Rosenborg skal spille fotball, og det er visst likegyldig hvor mange steg bakover vi skal ta før vi forhåpentligvis tar ett framover. Vi har altså en hovedtrener som med styrets velsignelse benytter Norges største klubb som utdanningsplattform for egen kompetanseheving. Samtidig som vår styreleder (på valg) påstår at han har skaffet oss Norges beste trener. Vi håper selvsagt at hovedtrener og påtroppende sportslig leder skjønner at det trønderske publikum krever artig og angrepsvillige fotball og midtbanespillere på full fart inn i motstanderens 16-meter, men helt overbevist er vi ikke. For å si det pent.

Det vi derimot er helt sikre på, er at klubben undervurderer publikum med uttalelser om at vi kommer tilbake når klubben vinner kamper igjen. Vi er bortskjemte, og krever mer enn det. Vi vil se et Rosenborg som spiller en moderne variant av den fotballen Nils Arne Eggen lærte oss å elske. Vi vil ha profiler på banen, og så mange unge, spennende trøndere som mulig. Om styret ikke skjønner dette, må styret byttes ut. Vi nærmer oss et årsmøte der fem styremedlemmer er på valg. Vi forventer at valgkomiteen gjør jobben sin og finner gode kandidater som kan erstatte flere av dagens styremedlemmer. Det vil trolig ikke være nok til å gi oss forhåpninger om gull og god fotball foran neste sesong. Men det er dessverre en helt nødvendig del av den ryddejobben klubben må gjøre.

Vi avslutter serien 16 poeng bak seriemester Molde – tre poeng mer enn ved “bunnpunktet” 16. mai. Europaeventyret er også over, etter ett fattig poeng i gruppespillet.
Vi er ute – med T.S Eliots ord – not with a bang but a whimper. Vi må unngå at klubbens tid som norsk fotballs lokomotiv avsluttes på en like trist måte."

(Innlegget ble redigert 12.12.19 23:26)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
12.12.19 23:22

"Det første skrittet på veien tilbake

Vi trøndere tåler ikke en sesong til i samme spor. Vi ser bare en løsning på kort sikt: Eirik Horneland må trekke seg som trener for Rosenborg Ballklub.

Et vanskelig år er snart over. Kontrasten mellom topp- og bunnivå har vært voldsom, fra nesten kvalifisert til Champions League til å ryke ut av cupen mot AaFK. 2019 har vært en vond sesong for Rosenborg, etter flere år med suksess. Vi står igjen med ett fattig poeng i gruppespillet i Europa, og med en heldig medalje i serien. Uavhengig av tredjeplassen og et isolert sett godkjent resultat borte mot PSV står ikke Eirik Hornelands prosjekt til troende.

Ingen med hjertet i RBK kan si at spill eller resultater i år har vært gode nok. Horneland står rak i ryggen og hevder å ta ansvaret. Styret har uttalt klokkertro på langsiktig utvikling. Oppramsingen av dem som har tro på dette prosjektet stopper dessverre der. Klubben blør økonomisk som følge av at publikum rømmer Lerkendal. Spillerne framstår som en uorganisert gjeng, uten struktur, angrepsmønster eller vilje. Vi skaper få sjanser og skårer altfor lite mål, vi slipper til flere sjanser og slipper inn flere mål. Selvfølgelig ser også styret dette, men de har et problem; da Kåre ble sparket malte de seg inn i et hjørne. Vi ble lovet utvikling, og når vi nå nærmer oss et årsmøte hvor fem styremedlemmer er på valg, er det enkelt å se at prestisjen som ble lagt i dette prosjektet står i veien for å fatte helt nødvendige avgjørelser. Dersom styrets og Rosenborgs beste ikke sammenfaller, kan det ikke herske noen som helst tvil om at hensynet til klubben må gå foran. Alltid, automatisk og umiddelbart!

Ingen betviler at Eirik Horneland prøver sitt aller beste. At han tok tak i noen av problemene som vokste frem under forrige regime, var nok både riktig og nødvendig. Men moderne fotball handler om mer enn uendelig løpskraft, i motsetning til inntrykket man får av intervjuene med vår hovedtrener etter kamp. Vel så viktig er hvor og når det løpes, slik at ballfører vet hvor og når han skal slå. For å sitere Johan Cruijff: «Fotball er et spill du spiller med hodet». Ingenting i Hornelands trenergjerning, være seg for FKH eller RBK, tilsier at mannen har evne eller kunnskap til å overføre et strukturert, etablert angrepsspill med gjenkjennelige spillemønstre til spillertroppen. André Hansen beskriver i Adressa den ønskede stilen som en “ganske primitiv måte å spille fotball på”. Visst er vi bortskjemte, men en nærmest naturstridig suksess over tid har vist oss at det går an. Det går an når en gjeng teknisk underlegne spillere har en så innøvd samhandling at hver og en alltid vet hva de andre vil gjøre i en gitt situasjon. Når helheten blir større enn summen av enkeltdelene.

Det handler ikke om gull hvert eneste år, eller enkelte sviende tap, men om vi tror på det vi ser – og om underholdende fotball og at vi tar kontinuerlige steg. Trinnvis bedre og bedre mot Europa igjen. Hvis ikke blir all støyen og ubehaget rundt sparkingen av forrige trener enda mer unødvendig. Det er prestasjonene over tid i serien, selv mot vesentlig svakere motstand, som gjør at mange velger bort Lerkendal. Rosenborg lever av å underholde, og Rosenborg under Horneland spiller rett og slett ikke «artig, underholdende og attraktiv fotball». Vi ser ingen tegn til at dette plutselig skal endre seg i 2020. Når publikum opplever at tiden og pengene vi investerer i laget bare resulterer i frustrasjon og likegyldighet, slutter folk å komme. Ingen går på Lerkendal for å se «Lillestrøm i sort og hvitt». Det går utover økonomien, rammen rundt kampen og kan vanskelig ende i noe annet enn en vond spiral inntil klubben før eller siden treffer en smertefull bunn.

Uansett hvor hardt vi ønsker at det skulle være sånn, er det ikke naturgitt at Rosenborg skal være på toppen – det krever knallhard jobbing og ypperste kvalitet i alle ledd. Vi har ingen tro på at historien om Eirik Horneland ender med blendende angrepsspill, bunnsolid forsvar og at publikum strømmer tilbake til Lerkendal. Klubben står foran et nødvendig generasjonsskifte på spillersiden. Vi ser ikke fram til det kommende overgangsvinduet, her vi står med en blodfersk, uerfaren sportslig leder, en struktur i sportslig avdeling som legger opp til ansvarspulverisering mellom trener og sportslig leder – og en trener som setter løpskraft over alle andre ferdigheter. Vi ser ingen tegn til at Horneland kan ta en spillergruppe og utvikle den, at han kan løfte både yngre og eldre spillere til et nytt nivå. Valgene som blir tatt denne vinteren vil få konsekvenser langt utover neste sesong. Uten en sportslig retning som folk tror på står vi i fare for å grave oss lenger ned. Vi sitter med en klar følelse av at den ønskede røde tråden er erstattet av mange løse, og vi frykter at det sittende styret i klubben ikke er oppgaven voksen til å knytte dem sammen.

Akkurat nå er det ingenting som tyder på at vi beveger oss i riktig retning. Vi har en hovedtrener som i sin første sesong i Rosenborg spilte en fotball som går på tvers av prinsippene klubben prøver å dyrke i sitt eget ungdomsakademi. Denne fotballen gir heller ikke resultater i nærheten av det vi kan forvente.

Når styret enten ikke evner å se dette, eller ikke ønsker å se det, er det bare én oppfordring vi kan komme med; at Eirik Horneland revurderer sin holdning til å gå av selv, og at han velger å tre til side. Slik kan han vise oss at den rakryggede holdningen han har høstet slik respekt for munner ut i faktisk handling til klubbens beste. Slik kan han la klubbens supportere huske at det var han som satte klubb foran eget ego, og ikke klubbens valgte voktere."

(Innlegget ble redigert 12.12.19 23:27)

qbah
qbahInnlegg: 49158
12.12.19 23:31

Hvem er det som står bak de der? Falkenkameratene. 

qbah
qbahInnlegg: 49158
12.12.19 23:32

"Jeg synes spillerne har vist god form i det siste. De har klart å hente seg inn igjen, etter at vi fikk en downperiode etter Dinamo Zagreb-kampene. Det aller viktigste for meg er at vi har klart å skape en større trygghet på det vi skal gjøre, sier Horneland."


 


Har hentet oss inn igjen etter formduppen i høst post-kvalik ja faktisk.. Bare å stålsett seg til neste sesong nå, nå som slutten av denne sesongen har vært så lovende og bra. 

Thecokeman
ThecokemanInnlegg: 23734
12.12.19 23:38

Kjekt å høre at vi har skapt en større trygghet på det vi skal gjøre. Dette var noe jeg var svært engstelig for at vi ikke skulle klare. 

qbah
qbahInnlegg: 49158
12.12.19 23:42

Svadaspråk i NFF-stil. 

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11330
12.12.19 23:48
AxelRudi: Falkenkammeratene oppsummerer:

Hvem er de?


Hva er agendaen/hva vil de?


Har de noen løsning på uføret?

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
12.12.19 23:53
qbah: Hvem er det som står bak de der? Falkenkameratene.

Rundt 60 prominente fra Kjernen

Mesteparten er nok i Eindhoven ikveld.

Det er vanskelig å snakke for alle fra Kjernen, så de laget sin egen gruppering som de vet kan stå for det samme.

"Falkenkameratene er en gruppe medlemmer av Rosenborg Ballklub som ønsker å påvirke klubben til fortsatt utvikling gjennom aktiv eierstyring. Vi påvirker via offentlig debatt og aktiv deltakelse på årsmøtet.

Navnet er hentet fra det illegale laget til rosenborgspillerne, da de reiste rundt og spilte mot lokale lag under idrettstreiken i krigsårene."

(Innlegget ble redigert 12.12.19 23:55)

qbah
qbahInnlegg: 49158
12.12.19 23:55

Fett nok. Keep up. 

Biff_Byford
Biff_ByfordInnlegg: 8608
13.12.19 07:20
mashadar2: Ja, Berg hadde allerede spilt flere sesonger i RBK under Eggen. Hadde jo først et opphold fra 1988 til 1990, før han kom tilbake i 1999. Men han var aktiv helt til 2006.

For øvrig la Skammelsrud uansett opp etter 2002-sesongen.

Hadde jeg glemt. Takk for info. Men for meg kom Ørjan Berg inn i min bevissthet som tospann med Mini under Eggen, så har vel glemt hans senere år. Utrolig bra spiller på sitt beste, samme med Skammelsrud. Fikk meg til å heie på RBK, i CL vel og merke.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4028
13.12.19 08:51
KitWalker_1516: Har de noen løsning på uføret?

De skriver i klartekst at Horneland må bort.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4028
13.12.19 08:51
KitWalker_1516: Har de noen løsning på uføret?

De skriver i klartekst at Horneland må bort.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
13.12.19 10:44

««Eindhoven: – Det som eventuelt er flaks, er at jeg vinner ballen på egen hånd. Det er jo noe jeg tydeligvis ikke kan, sier Pål André Helland og gliser bredt.

Drøye 20 minutter ut i matchen mot PSV kom målet som til slutt berget et etterlengtet Europa-poeng for RBK. En scoring som altså, ifølge Helland selv, ikke var et resultat av flaks og tilfeldigheter.

Vingen legger ikke skjul på at det føles som en personlig revansj etter en høst med lite spilletid.

– Ja, det føles litt som det. Det er blitt en myte om at jeg ikke holder europeisk nivå. Men jeg spilte ingen av kampene i Europa League i fjor, bortsett fra da vi tok poeng mot Leipzig i det siste oppgjøret. Min forrige match før det var mot Zenit hjemme, og det var siste gang vi vant i gruppespillet. Nå har jeg scoret borte mot PSV og borte mot Zenit. Selv om jeg sjeldnere får baller der jeg er best, fra tretti meter og inn, har jeg vist at jeg kan skape mål og målsjanser også på dette nivået, sier han.

Nå får Helland også skryt fra sjefen. Eirik Horneland mener vingen i de siste to kampene har vært i nærheten av det han viste i 2015, men treneren vil likevel ikke gå med på at han burde spilt vingen tidligere.

– Du kan se det på to ulike måter. Det kan være vi har gjort et smart grep. Nå har han fått trent over tid og fått god kontinuitet. Pål har fått jobbe mye hardere enn han har gjort tidligere, siden han har følt seg ute. Han har bygget opp en voldsom sult og revansj for å vise seg. Akkurat nå er Pål festlig og bra. Han har tatt opp hansken og vist at han vil inn på laget. Det er vi veldig glade for, sier Horneland.

Selv er Helland imidlertid soleklar på at oppholdet på benken ble unødig langt.

– Horneland gjorde rett i å sette meg ut etter kampen mot Haugesund hjemme. Da hadde jeg vært dårlig i flere kamper på rad, så det fortjente jeg. Så mener jeg det gikk for lang tid før jeg kom inn igjen. Jeg har vært i bra slag i flere måneder, og synes jeg burde spilt tidligere. Det må jeg få lov til å mene. Jeg kom inn og avgjorde kampen allerede da jeg ble benket mot Brann. Men så spilte jeg likevel ikke den neste. Det synes jeg var litt «seigt». Men det er han som bestemmer, sier han.» 

 

Eirik Horneland der altså. Mannen er ikke snauere enn at han tar æren for det når Pål demonstrerer trenerens feil, og viser at han duger på ett nivå Horneland mener han ikke duger på..

Sult og revansje. Notert.

(Innlegget ble redigert 13.12.19 10:48)

KitWalker_1516
KitWalker_1516Innlegg: 11330
13.12.19 10:48
TomBrady_12: De skriver i klartekst at Horneland må bort.

Jeg spør igjen: Har de nå løsning på uføret?

qbah
qbahInnlegg: 49158
13.12.19 10:50

Dette uføret stikker så mye dypere enn Horneland som trener.


Koste meg på Helland sine vegne i år. Vel fortjent. Nå skal de kose seg i Køben og jeg tipper Helland selv tar i litt ekstra der.

Klikk for å gå tilbake til toppen