Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Rosenborg [Klubbtråd]

NYTT TEMA
HarryH
HarryHInnlegg: 30545
16.12.19 17:07

Kanskje på tide å få inn en debattant i styret. AxelRudi og qbah hadde ikke skjemt oss ut om de satt der. Det føler jeg meg trygg på.

Zanick
ZanickInnlegg: 11300
16.12.19 17:11
HarryH: Kanskje på tide å få inn en debattant i styret. AxelRudi og qbah hadde ikke skjemt oss ut om de satt der. Det føler jeg meg trygg på.

Jeg hadde gjerne sett RickiBK (stort savn), eller ''Senador'' fra RBKweb-forumet. 

Bearwithme
BearwithmeInnlegg: 6535
16.12.19 17:11

Kunne blitt noen morsomme scener her da ja, hvor halve tråden slakter den andre.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
16.12.19 17:27

Det spørs om det ikke lukter Morten Loktu:

Dagbladet 27 ferbruar 2008:

"Terje Svendsen ble tirsdag kveld gjenvalgt for to nye år som styreleder i Rosenborg. Ikke fordi han var den mest populære kandidaten - snarere fordi han var den eneste kandidaten.

Under årsmøtet ble det som ventet fremmet et benkeforslag på Morten Loktu som ny styreleder, fra Kjernen-medlem Stig Westerhus.

Forskningsdirektøren i StatoilHydro takket for tilliten - men ønsket ikke å stille mot Svendsen.

- Jeg beklager at jeg skuffer noen som ønsker meg som styreleder, men mener årsmøtet bør støtte seg bak valgkomiteens innstilling, sa Loktu ifølge adressa.no.

Den innstillingen gikk i favør Svendsen, men mot viljen til fire av fem i valgkomiteen. Adressaavisa avslørte i går at Svendsens kandidatur ble reddet av komiteens leder, Tor Kleveland."

Stig Westerhus er valgkomiteens leder, som nå kaster Koteng.
Mannen ledet supporterklubben før kjernen ble til, har vært styreleder i veteranlauget og har hele 180 i iq(!)

Når han gikk såpass inn for Loktu da, så er det vel nærliggende å tenke på det igjen.

Harry: Haha!

(Innlegget ble redigert 16.12.19 17:28)

Passport
PassportInnlegg: 2546
16.12.19 17:28

Nils Arne sier:


"– Jeg er overrasket at valgkomiteen har kommet til et annet syn. Det må bero på total mangel på kunnskap om hva som har foregått de siste årene, fortsetter Rosenborgs trenerlegende fra storhetstiden."

Zanick
ZanickInnlegg: 11300
16.12.19 17:33
Passport: "– Jeg er overrasket at valgkomiteen har kommet til et annet syn. Det må bero på total mangel på kunnskap om hva som har foregått de siste årene, fortsetter Rosenborgs trenerlegende fra storhetstiden."

Enig med Eggen. Koteng har gjort en ypperlig jobb.


startelver
startelverInnlegg: 57883
16.12.19 18:13

Bare å gratulere hele Trøndelag, det var på tide.

Få inn noen helt nye koster og bygg opp klubben etter en modell av FCK eller Malmø, som er gode nok for Europa. 

Den gamle tankegangen må bort, holder ikke å leve på gamle triumfer lenger. Gjerne en ny utenlandsk trener og en styreleder som forstår toppfotball.

startelver
startelverInnlegg: 57883
16.12.19 18:14

RBK vil aldri komme opp på et internasjonalt nivå lenger hvis man ikke er villig til å innse at man må se til utlandet og lære, utviklingen har vært enorm de siste 10 årene og norske klubber henger ikke med. 

startelver
startelverInnlegg: 57883
16.12.19 18:16

RBK må vise vei som en norsk toppklubb, Molde er i ferd med å næme seg men fortsatt et stykke igjen. 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
16.12.19 18:33
Zanick: Enig med Eggen. Koteng har gjort en ypperlig jobb.

Første del av Kotengs styre kan sees på som en suksess, med tomtesalg, en riktig ansettelse av Tove, og å få klubben tilbake økonomisk.

Men han bommet så det sang med Perry som ny trener. Og at det fungerte så godt med Kåre var vel tilnærmet flaks.
Han skulle jo være vikar bare noen mnd mens de lette etter noen andre.
Hva om Kåre ikke hadde funka, nærmest ved helll. Hvor hadde vi vært idag da? Det er det ingen som veit.

Ville Koteng da ha fått æren for å ha snudd klubben?

Nå skal ikke dette handle om noe rett eller galt med Kåre sparkingen, rett eller galt her tar jeg ingen stilling til nå, men det er noen ting med sparkingen som får følger for Koteng selv.

Enkelt forklart:
Tror dere Kåre ville fått jobben som fast hovedtrener med det Horneland har levert?  Neppe, vil dere nok si.
Hvordan kan han da frede Horneland?

Hvis Kåres prestasjoner ikke var gode nok, eller det var bare godt nok i 2-3 år, var det fremdeles en riktig ansettelse?

Det var jo det, for det ga kortsiktig suksess vil Koteng mene.
Men Koteng mener jo også at en trener varer jo bare i to-tre sesonger, da er kanskje potensialet tatt ut..
Her har han lagt føringer.

Han kan ikke mene begge deler.

Når han freder Horneland, så er det jo helt kortslutning i hans egen logikk. For Hornelands potensial er jo isåfall snart tatt ut...

Alternativet er vel at han mener Kåre var feil ansettelse også, men da sier han jo at han har bommet på tre trenere.

Jeg liker ledere som viser handlekraft. Men er det egentlig å vise handlekraft å ta de enkle valgene, og unngå de vanskelige?

Å sparke Kåre var veldig enkelt for Koteng. Han fikk status som handlekraftig og fokus vekk fra seg selv.

Å sparke Horneland er vanskelig for han. Da vil han få status som den som sparket en vinner, og ansatte en taper. Det vil sette hans egen posisjon i fare, så det unngår han.

For meg er ikke det handlekraft.

Bjørnebye fikk f eks sitte alt for lenge. Hvorfor har han ikke gjort noe med Alstad? Kåre likte han ikke, så der var det lett å ta tak.
Horneland liker han, så har får bli uansett.

Legg til at han mangler forståelse for mennesker rundt seg, at deres mening har verdi, og generelt mangler empati.

Noen sammenligner han med Eggen, og det kan sies at denne utad fremsto brutal, men innad var han varm og menneskelig som få.

Det er her Koteng har klønet i media, ført oss i rettsaker og skadet omdømmet til klubben.

Så her er vi da. Tre trenere ansatt.
Bom på nr 1, flaks med nr 2, og bom på nr 3.
Skadet omdømme, ett trøndelag som har snudd klubben ryggen, og splittelse.

Da må det bli slik.

(Innlegget ble redigert 16.12.19 18:40)

Zanick
ZanickInnlegg: 11300
16.12.19 18:53
AxelRudi: Men han bommet så det sang med Perry som ny trener. Og at det fungerte så godt med Kåre var vel tilnærmet flaks.
Han skulle jo være vikar bare noen mnd mens de lette etter noen andre.
Hva om Kåre ikke hadde funka, nærmest ved helll. Hvor hadde vi vært idag da? Det er det ingen som veit.

Koteng har det øverste ansvaret, men det er vel det sportslige alibiet i styret og stell som først og fremst har gjort vurderingene rundt nye trenere. En vesentlig feil at Bjørnebye ikke ble fjernet, men istedenfor fikk ansvaret med å finne ny trener, og endte opp med NFF-kollega Horneland.

Jeg tror det er flere enn Kåre som hadde gjort en god jobb på den tiden. Vi hadde en fryktelig solid og talentfull tropp, med up and coming spillere som Selnæs, Midtsjø og Svensson supplert med etablerte spillere på toppen av sine karrierer. Rett og slett Eliteseriens beste stall på lang tid. Det forteller det meste om Perrys trenerkarriere at han fikk så lite ut av stjernegalleriet.

Men skal selvsagt ikke ta noe ære vekk fra Kåre, han fikk det beste ut av disse, i tillegg til å danne et tett og godt forhold med Eggen. Dessverre endret det seg drastisk etter at RBK røk ut av EL 2015 med tidvis naivt angrepsspill, og fokuset ble defensiv trygghet. Pratene med Eggen ble kortere og overfladisk. Norges beste pasningsspiller ble erstattet med løpsidioten Konradsen. The rest is history. Kåre-sparkingen var ungåelig og den største feilen var at det ikke ble gjort på et tidligere tidspunkt.

Horneland er absolutt en prestisjesignering for Koteng (og Bjørebye ikke minst), men jeg tror ikke det hadde hindret Koteng i å sparke han. Hadde det ikke vært for den gode perioden rundt Europakvalikk i sommer, så hadde Horneland vært ute allerede da. Garantert. Og om ikke det kraftig forbedrer seg i vårsesongen, kommer Horneland til å ryke neste sommer. Uavhengig av hvem som er styreleder.

(Innlegget ble redigert 16.12.19 18:56)

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 22201
16.12.19 19:01

Koteng virker som en god leder hvis man snakker om ren økonomistyring. Men han har ikke peiling på fotball, og mediehåndteringen hans er så begredelig at de fleste som følger klubben har en malplassert Koteng-"one liner" til en festlig anledning. Ikke det at han fikk hjelp av en fyr som Alseth. Men han får ha takk for en delvis bra utført jobb. Nå overtar nye koster. 

(Innlegget ble redigert 16.12.19 19:04)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
16.12.19 19:10

Brakkekveldsvisa, signert ærbekåpodcasten. :)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4028
16.12.19 19:15

Koteng tok jo stort sett de riktige valgene, men gjennomførte de på feil måte. Dette førte til mye bråk rundt klubben for avgjørelser som i utgangspunktet var greie.


Så har vi fadesen med Horneland. Om Koteng var skyld i den avgjørelsen er nok tvilsomt, men det er Koteng som har backet/fredet han utad. For min del hadde Koteng kunnet fortsette om han ryddet opp i rotet, men når han tviholder på Horneland er det bare å la han gå.

qbah
qbahInnlegg: 49158
16.12.19 19:16

Enkelt og greit oppsummert det der, Folkflesk. Skal det kun kuttes kostnader eller styres økonomisk er Koteng en fin fyr. Men et ansikt utad for klubben, som denne posisjonen er og en kontaktperson hos media så er han langt bort fra det klubben skal stå for.

 

Takk for det bra du tok tak i og nå kan du fullt ut konsentrere deg om å bygge dårlige boliger for folk med for mytji pæng. 

(Innlegget ble redigert 16.12.19 19:22)

BigGeorge
BigGeorgeInnlegg: 29322
16.12.19 19:23

Espejord muligens til Herenveen. Var i Rosenborgs søkelys.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 5975
16.12.19 19:23

Men om vi går på blemmer som Horneland, fordi han stoler på feilende sportslige alibier som Bjørnebye, etter den jobben Bjørnebye har gjort siden 2016..

Da kan vi ikke ha en styreleder uten basis i sport.

For den ansettelsen av 442mannen Horneland, i det ekstreme klimaet etter Kåre-sparkingen, er altså så vanvittig.

Projekt tilbake til røttene, så ender det opp med en trener som må legge om til en formasjon han ikke kan, for å beholde jobben i en klubb hvor akademiet spiller denne stilen og klubbens største sportslige suksess er bygget på den i 2 forskjellige perioder....
Og det etter en prosess som ligner på å ha null oversikt selv, og heller ikke spørre ekstern hjelp for å sikre seg det.

Altså hjelp. Hvor er vi da?

Uansett hvordan dette vinkles så ender det på styreleder. Sånn er det jo bare.

flourhouse
flourhouseInnlegg: 37268
16.12.19 19:27

En gledens dag.

lumanpauw
lumanpauwInnlegg: 1246
16.12.19 19:52
startelver: Bare å gratulere hele Trøndelag, det var på tide. Få inn noen helt nye koster og bygg opp klubben etter en modell av FCK eller Malmø, som er gode nok for Europa. Den gamle tankegangen må bort, holder ikke å leve på gamle triumfer lenger. Gjerne en ny utenlandsk trener og en styreleder som forstår toppfotball.

Helt enig i absolutt alt du skriver. Kommer det til å skje? Ikke om hundre år.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 22201
16.12.19 19:59

"Helt enig i absolutt alt du skriver. Kommer det til å skje? Ikke om hundre år"

Får prøve å gjøre det innen 5 år da. 

(Innlegget ble redigert 16.12.19 19:59)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 11851
16.12.19 20:12
tyvenbjarne: Koteng ferdig.

Det var på høy tid at de fjernet eiendomsutvikleren fra et verv han ikke har noen forutsetninger for å fylle.

Helt utrolig at de har latt denne fotballfaglige analfabeten ta avgjørelser vedr. det sportslige fremfor kompetente personer i flere år.

Zanick
ZanickInnlegg: 11300
16.12.19 20:19
startelver: Få inn noen helt nye koster og bygg opp klubben etter en modell av FCK eller Malmø, som er gode nok for Europa.

Malmø har ikke vunnet Allsvenskan på flere år med svært gode forutsetninger og FCK er i ferd med å bli hektet av i årets gullkamp. Tror ikke disse lagene er fryktelig gode.

FCK har opparbeidet seg en bra seeding i EL men må likevel sies å være vanvittig heldige med å trekke Malmø og Lugano fra de to svakeste seedingsgruppene. Malmø fikk Sarpsborg fra pot 4 i fjor og Lugano i år. Tilsammenligning trakk RBK LASK som er et langt bedre lag.

Når det er sagt prøver jeg ikke å bortforklare RBKs Europainnsats. Hadde sikkert slitt mot Lugano og Malmø også.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 22201
16.12.19 20:34

Alle de skandinaviske lagene virker å ha ramlet ut av CL. Så lista for å være best i Skandinavia er for tiden å gjøre det bra i EL. Selv om det ikke funket i år, så burde ikke akkurat det være en umulig målsetning hvis man styrker stallen og får en mer kompetent ledelse av klubben. 

(Innlegget ble redigert 16.12.19 20:35)

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 84207
16.12.19 20:40
Zanick: Malmø har ikke vunnet Allsvenskan på flere år

Er bare to sesonger siden. Og de har plukket seks seriegull siden 2004. Og Allsvenskan har blitt temmelig mye bedre de siste årene, det kan en ikke komme vekk fra. På starten av 2000-tallet var jo Allsvenskan temmelig mye dårligere enn Tippeligaen, men det har snudd kraftig de siste årene.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11285
16.12.19 22:43

Flott at Koteng mest sannsynlig er ferdig, men jeg synes at enkelte har et for svart/hvitt syn på han. Han har gjort mye bra, spesielt i starten, noe vi ikke bør glemme, men det har også blitt gjort mye dårlig. Spesielt det siste 1,5 året. 


Jeg er positivt overrasket over utrenskningen som har skjedd så langt, med SIB, Koteng og Alstad som de tre viktigste. Nå begynner jeg faktisk å få bittelitt tro på at Horneland også kan få sparken. 

startelver
startelverInnlegg: 57883
16.12.19 22:53
GiPazzini_85: Er bare to sesonger siden. Og de har plukket seks seriegull siden 2004. Og Allsvenskan har blitt temmelig mye bedre de siste årene, det kan en ikke komme vekk fra. På starten av 2000-tallet var jo Allsvenskan temmelig mye dårligere enn Tippeligaen, men det har snudd kraftig de siste årene.

Nettopp! Det var det jeg tenkte på når jeg sa at FCK og Malmø ligger foran i det kappløpet om å spille på et internasjonalt nivå.  

Jeg husker tiden på tidlig 2000-tall, når svenske klubbtrenere kom til Norge for å lære av oss og finne ut av hvorfor RBK var så suverene.

Ingen tvil om at Eliteserien har tapt seg kraftig sammenlignet med svensk og dansk klubbfotball de siste 10 årene.  

kytec
kytecInnlegg: 46753
16.12.19 23:03

Spørs om en stor karriere er på vei mot slutten, kanskje han kunne fått et år i Sogndal? 


Sikkert en drøm å samarbeide med denne karen. 


"


EKSTRA BLADET: BENDTNER FERDIG I FCK

Nicklas Bendtner (31) vil ikke få forlenget kontrakten med FC København når den løper ut før nyåret. Ekstra Bladet skriver at klubben sannsynligvis offentliggjør nyheten tirsdag.


Dansken forlot Rosenborg for å bli en del av Ståle Solbakkens København i starten av september. Siden da er det blitt 406 minutter fordelt på ni kamper – og én scoring mot Nordsjælland i cupen.


– Alt det der kommer i morgen, sa Solbakken da han fikk spørsmål om Bendner, etter at København slo OB 2–1 mandag kveld". 

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 84207
16.12.19 23:08
trøndergutten: Flott at Koteng mest sannsynlig er ferdig, men jeg synes at enkelte har et for svart/hvitt syn på han. Han har gjort mye bra, spesielt i starten, noe vi ikke bør glemme, men det har også blitt gjort mye dårlig. Spesielt det siste 1,5 året. Jeg er positivt overrasket over utrenskningen som har skjedd så langt, med SIB, Koteng og Alstad som de tre viktigste. Nå begynner jeg faktisk å få bittelitt tro på at Horneland også kan få sparken.

Koteng kunne vel ha fungert greit om han bare hadde sprøytet inn penger og latt mer kompentente folk forvalte disse pengene.

trøndergutten
trønderguttenInnlegg: 11285
16.12.19 23:36

Jeg er utrolig glad for at Koteng ikke har sprøytet mange millioner inn i klubben.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10523
17.12.19 11:49
AxelRudi: Hvordan kan han da frede Horneland?

Svaret på det er at Koteng la liste svært høyt da han sparket Kåre og skulle finne en bedre trener.


Det blir derfor for stort prestisjetap for Koteng og dagens styre å sparke Horneland. Det vil være å innrømme at de ansatte feil mann etter sin lange og "grundige" prosess i fjor med å finne den rette treneren.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg