Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking 2012 - Del 1

NYTT TEMA
fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
09.12.11 19:56
TAdams6: ----------------King Gyan---Ny mann med fysikk--
de Lanlay---------------Valon---------------Olsen
------------------------Mattock-----------------------

Han på midten bø være en smule målfarlig han også, ellers lukter det nok en sesong med for lite mål.

En målfarlig spiss, og en midtbanespiller som kan overta Birkirs opprinnelige kvote med nettkjenninger.

Eventuelt inn med en målfarlig ving på venstre flanke, da de Lanley er for spennende til å vrake, tross mangelen på målpondus. Dessuten er han fremtidig assisstkongei TL.

 

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
09.12.11 19:58
fantavigå: En målfarlig spiss, og en midtbanespiller som kan overta Birkirs opprinnelige kvote med nettkjenninger.

Her bør det vel også nevnes at Valon har potensialet til å oppfylle denne kvoten..

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
09.12.11 20:43
fantavigå: Her bør det vel også nevnes at Valon har potensialet til å oppfylle denne kvoten..

King Gyan hadde 3 mål på 16 kamper denne sesongen, noe som er veldig bra synes jeg for en i utgangspunktet defensiv midtbane. Ganger vi med 2 så er vi oppe i 5-6 mål fra King Gyan. Absolutt godkjent.

Valon hadde 3 mål i år han og. Det er egentlig for dårlig for en så god offensiv spiller, men han er ung og vil bare bli bedre. Vi kan og bør forvente oppimot det dobbelte fra han også, minst.

Ny mann bør også bidra, men tror ikke vi trenger en midtbanespiller som bidrar med 10 mål. Har vi 3 mann som alle greier 5 mål eller bedre så er det veldig bra.

Hvis da Danielsen og Nisja bidrar med sine 3 mål som de hadde i år og noen av ungguttene også melder seg på så er det bra.

Jeg synes midtbanen og da tenker jeg på midtbanen uten kanter bør bidra med minst 20 mål. Og jeg mener det ikke er umulig.

Kanter og spisser bør bidra med ennå mer og vi bør vel ha et mål om å greie å score 50 mål. 5 lag greide det i 2011 og vi bør absolutt ha et mål om å greide det. I år var det Molde, Tromsø, Rosenborg, Brann og FKH som greide det.

20 mål til neste sesong, ja da er vi med i toppen. Men vi må ha en spiss som garanterer mål og som scorer det dobbelte av hva Nevland presterte i år.

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
09.12.11 21:26
TAdams6: King Gyan hadde 3 mål på 16 kamper denne sesongen, noe som er veldig bra synes jeg for en i utgangspunktet defensiv midtbane. Ganger vi med 2 så er vi oppe i 5-6 mål fra King Gyan. Absolutt godkjent. Valon hadde 3 mål i år han og. Det er egentlig for dårlig for en så god offensiv spiller, men han er ung og vil bare bli bedre. Vi kan og bør forvente oppimot det dobbelte fra han også, minst. Ny mann bør også bidra, men tror ikke vi trenger en midtbanespiller som bidrar med 10 mål. Har vi 3 mann som alle greier 5 mål eller bedre så er det veldig bra. Hvis da Danielsen og Nisja bidrar med sine 3 mål som de hadde i år og noen av ungguttene også melder seg på så er det bra. Jeg synes midtbanen og da tenker jeg på midtbanen uten kanter bør bidra med minst 20 mål. Og jeg mener det ikke er umulig. Kanter og spisser bør bidra med ennå mer og vi bør vel ha et mål om å greie å score 50 mål. 5 lag greide det i 2011 og vi bør absolutt ha et mål om å greide det. I år var det Molde, Tromsø, Rosenborg, Brann og FKH som greide det. 20 mål til neste sesong, ja da er vi med i toppen. Men vi må ha en spiss som garanterer mål og som scorer det dobbelte av hva Nevland presterte i år.

Godt innlegg.

BerbaGud
BerbaGudInnlegg: 1433
09.12.11 21:54
fantavigå: da de Lanley er for spennende til å vrake, tross mangelen på målpondus.

Ikke undervurder målteften til de Lanley. Hareide har selv uttalt at skuddfoten hans er en av hans fremste styrker, noe jeg også har erfart ved å spille sammen med han. Det handler mer om evnen til å komme seg i avslutningsposisjoner, men da er han også avhengig av en som kan spille han igjennom.

Vi så prov på avlutningsegenskapene hans i forrige sesong og med litt terping på bevegelser kombinert med en servitør (Valon har potensialet) kan det bli riktig så bra.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 40773
09.12.11 22:45

apropos ny spiss,pukki goala igjen

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20742
09.12.11 22:56
Kristwic7: apropos ny spiss,pukki goala igjen

kan vi ikke bare gi f.... i Pukki i Viking tråden?

Han har p.t. ingen ting med Viking å gjøre :-(

Kjøper Schalcke han her blir det vel uansett mindre spilletid på vår venn fra Finland?

(Innlegget ble redigert 09.12.11 22:59)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 40773
09.12.11 23:49
fotballidiot2: Kjøper Schalcke han her blir det vel uansett mindre spilletid på vår venn fra Finland

nei? blir jo ikke det vel.. Kommer Poldi går Raul.
Skulle gjerne gitt f i Pukki,men her viser viking igjen sin glimrende sans for billige spillere

BerbaGud
BerbaGudInnlegg: 1433
09.12.11 23:58
Kristwic7: nei? blir jo ikke det vel.. Kommer Poldi går Raul.
Skulle gjerne gitt f i Pukki,men her viser viking igjen sin glimrende sans for billige spillere

Pukki ser ut som en kjempebommert ja, hvis Viking faktisk hadde en mulighet til å hente han for en billig penge før han bøttet inn mot Schalke. Forøvring opererer nok ikke Raul og Podolski i samme posisjon. Raul spiller i en rommet bak Huntelaar, mens jeg tror Podolski er tiltenkt en venstreving plass, en posisjon Pukki spilte i dagens kamp. (Sett at mine kilder stemmer). Ellers blir nok Pukki en evig back-up for Huntelaar på spissplassen, så lenge han fortsatt spiller i Schalke.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20742
10.12.11 00:54
BerbaGud: hvis Viking faktisk hadde en mulighet til å hente han for en billig penge før han bøttet inn mot Schalke.

Det får vi neppe noen gang vite med sikkerhet.

Men ut fra det vi vet virker det som en tabbe ja.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 10:11
fotballidiot2: kan vi ikke bare gi f.... i Pukki i Viking tråden?

Enig her. Blir bare deprimert når hans navn dukker opp, samtidig som det påminner om hvem vi har på venstrekant.

Vi må se framover nå, vi kan ikke grave oss ned i skitten hele tiden selv om det absolutt er det letteste nå.

Har forøvrig fornyet sesongkortet, har vært med lenge og kunne liksom ikke bare slutte nå, for det hadde vært så utrolig surt hvis Hareide nå får det til. Lever i troen på bedre tider.

Er rart med det, men har alltid forventninger når sesongoppkjøringen starter, noen nye spillere kommer og treningskampene begynner. Forventningene man har til første hjemmekamp en fin vårdag gir også en god følelse.

Joda, nå må bare Hareide få tak i noen skikkelige forsterkninger, lære guttene å sende en pasning til hverandre og lære de løpsmønstre offensivt slik at de ikke ser ut som en gjeng med fulle gjess som ikke aner hvor de skal gjøre av seg. En stor oppgave, men forhåpentligvis har vår nye spanjol et triks og tre i ermet når det gjelder å lære pasningsspill.

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
10.12.11 10:41
TAdams6: Har forøvrig fornyet sesongkortet, har vært med lenge og kunne liksom ikke bare slutte nå

Bare det at en såpass mørkeblå som deg skriver denne setningen i det hele tatt, viser hvordan ståa er i klubben om dagen. Er selvfølgelig enig med deg. Som det synges: "Fortid og framtid, Viking e skamdriiiii....eh, Viking for alltid."

;)

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 10:45
fantavigå: Bare det at en såpass mørkeblå som deg skriver denne setningen i det hele tatt, viser hvordan ståa er i klubben om dagen

Har vært innpå tanken om å gi meg. Mest av alt grunnet uttalelser fra Hareide hvor han var fornøyd med bortekamp mot Sarpsborg og hvordan vi spilte der. Han virker også alt for fornøyd med middelmådige prestasjoner.

Men det er vinn eller forsvinn for Hareide, så må være med neste sesong også. Men jeg går faktisk utfra at sesongkortsalget går ned til 2012 sesongen. Håpet til Viking er å øke, men de har ikke tatt et eneste grep for å få flere til å komme med. Storskjerm er kjekt, men det gjør ikke at folk kjøper sesongkort, det er det kun spillerne og laget som gjør.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 10:55

Men nå er det bare å se framover. Hente Mattock og Anier, hente en solid defensiv midtbanespiller og få Ruiz til å tilføre oss noe positivt.

Forskjellene i Tippeligaen er utrolig små, et par knepp som man sier i skiskyting så er man der man skal være.

Jeg mener dagens mannskap absolutt er på høyde med de som kjempet om sølv og bronse i år. Men vi har ikke hatt spissen og vi har ikke hatt det offensive spillet. Det vises i klartekst når de scorer 20 mål flere enn oss. Da hjelper det lite å være spillemessig på høyde eller bedre, for det er inni 16-meterne kampene blir avgjort.

Mer tyngde og kraft, bedre samspill og mye mere hurtighet på topp, joda, høres greit ut det.

Begynnte å tenke på de 3 S'er i Molde. Vi har ikke nevnt de siden Hareide kom. Det var Hareide som sto bak den trioen, Sundgot, Solskjær og Stavrum. Der var det ingen møtende spisser, der var det framoverrettede spillere med god teknikk og god fart, samt målteft.

Olsen-Veton-Mattock-Anier-de Lanlay 5 spillere som er fremoverrettet og som alle har grei fart. I bakhånd har vi Nevland og Sæternes.

Vi har snakket om en Ijeh type på topp, men det er ikke nødvendigvis det vi trenger. Det kommer an på hvordan vi skal spille. Ser vi på de 3 S'er så viser det ivertfall at det finnes andre måter å spille på.

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
10.12.11 10:58
TAdams6: Begynnte å tenke på de 3 S'er i Molde. Vi har ikke nevnt de siden Hareide kom.

Muligens fordi de tre s`ene han tok med seg hit var statisk, søvndyssende og sorg?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 11:19
fantavigå: Muligens fordi de tre s`ene han tok med seg hit var statisk, søvndyssende og sorg?

Hva hadde vi ifjor? Nisja-Ingelsten-Ødegaard, Fillo-Nevland-Høiland, Nisja-Nevland-Valon, Ulland Andersen-Ingelsten-Ødegaard

Det var utrolig mange kombinasjoner ifjor. Vi hadde vel forhåpninger om at Ulland-Nevland-Ødegaard skulle bli en hit, det ble det ikke.

I år har vi hatt de Lanlay-Nevland-Olsen/Veton/Birkir/Danielsen/CLL/Nisja

Han har ikke funnet noen trio i år heller. De Lanlay og Nevland har spilt fast, ellers har man prøvd mye, noe bedre enn de andre, men ingen stor suksess.

Hva med de Lanlay-Mattock-Anier neste sesong?

altforegil
altforegilInnlegg: 4233
10.12.11 11:32

Ryktene på twitter sier al viking har gjort et fremstøt mot Karadaz..noen som vet noen?

 

Nei takk sier jeg.. 

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
10.12.11 11:42
TAdams6: Hva med de Lanlay-Mattock-Anier neste sesong?

Spennende.

Hvordan går det forresten med Mifsud om dagen?

 

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
10.12.11 11:47
altforegil: Ryktene på twitter sier al viking har gjort et fremstøt mot Karadaz..noen som vet noen?

Uff, disse Kazar Daradas ryktene som dukker opp i tide og utide. Dazar Arakas meg hit, og Adar Kadaraz meg dit. Aras Kadazar er definitivt IKKE god nok for Viking.

(Innlegget ble redigert 10.12.11 11:49)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 12:49
altforegil: Ryktene på twitter sier al viking har gjort et fremstøt mot Karadaz..noen som vet noen?

Nei takk sier jeg..

Azar Karadas? Som stopper da?

Han er ikke løsningen som defensiv midtbane og han er ikke løsningen som spiss. Hvis det er noe i disse ryktene så er det fordi Björn Andersson reiser videre.

Han er 30 år. Stor og sterk.

Avventende inntil videre. Sier ikke nei takk til han som et alternativ på stopperplass.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 12:52
fantavigå: Hvordan går det forresten med Mifsud om dagen?

Signerte visstnok en 4-årskontrakt i sommer for Valletta. Stemmer statistikken her så har han 15 mål på 7 kamper http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Mifsud

Blitt 30 år gammel. God spiller, absolutt. Men koster nok litt å kjøpe fri.

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
10.12.11 12:55
TAdams6: Signerte visstnok en 4-årskontrakt i sommer for Valletta. Stemmer statistikken her så har han 15 mål på 7 kamper http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Mifsud

Ikke for å såre eventuelle maltesere på VGD, men tror faktisk jeg selv skulle klart å score tosifret på 7 kamper i maltesisk liga.

Men om han signerte 4-årskontrakt i sommer er han totalt uaktuell ja. Tenkte kansje han fremdeles slet benk i Coventry eller noe sånt.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 12:58
fantavigå: Ikke for å såre eventuelle maltesere på VGD, men tror faktisk jeg selv skulle klart å score tosifret på 7 kamper i maltesisk liga.

He, he. Da jeg var 16 år, men hadde debutert for A-laget som da spilte i 5.divisjon, var A-laget på treningstur til Malta en sommer. Jeg var ikke med, men kapteinen på laget mitt, som var veldig god i forhold til nivået han spilte på, fikk profftilbud fra det beste laget på Malta. Han takket nei, prioriterte jobb og familie.

Men det sier litt om nivået på Malta. De beste er veldig gode, men ja, vi kunne nok gjort oss mere bemerket der enn her hjemme.

clavin
clavinInnlegg: 29666
10.12.11 14:36

Jeg leser at en finne ved navn Pukki ble matchvinner i går mot Hertha Berlin. Er han et realistisk mål for Viking?

clavin
clavinInnlegg: 29666
10.12.11 14:46
fantavigå: Aras Kadazar er definitivt IKKE god nok for Viking.

Uoffisielle rykter sier at Viking-ledelsen deler denne oppfatningen om at han pr i dag ikke er god nok for Viking. Dette problemet satser man imidlertid på å løse ved å senke nivået på de eksisterende spillerne. På den måten kan en Karadas faktisk bli en forsterkning på sikt.

"Man må løfte blikket og se framover", terpes det fra Jåttåvågen.

odin
odinInnlegg: 23466
10.12.11 16:22
TAdams6: Hva med de Lanlay-Mattock-Anier neste sesong?

Om Hareide hadde kjøpt desse to i dag, og sagt at dei skulle vere førstevala vårepå topp neste sesong, trur eg at eg hadde dødd. Ingen kan jo vite om Mattock og Anier har noko på dette nivået å gjere. 

Odin

HNilsen
HNilsenInnlegg: 10093
10.12.11 17:04

Det er en vikingtrådtrend at utenlandske navn klinger bedre i ørene enn norske.

odtj
odtjInnlegg: 3479
10.12.11 17:06
odin: Ingen kan jo vite om Mattock og Anier har noko på dette nivået å gjere.

Jo, Hareide og det sportslige apparatet i Viking bør kunne vite det. Hvis de speider og vurderer så bør de kunne se om dette kan holde i tippeligaen eller ikke? Bommer de kan jo.................. tja kanskje det få konsekvenser for disse? Har hørt at det er slik i andre klubber?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 18:00
odin: Om Hareide hadde kjøpt desse to i dag, og sagt at dei skulle vere førstevala vårepå topp neste sesong, trur eg at eg hadde dødd. Ingen kan jo vite om Mattock og Anier har noko på dette nivået å gjere.

Kan ikke se at det virker dårligere enn Nevland og Olsen. Skal ikke allverden til for å være på samme nivå ivertfall.

Kjøper Hareide disse så må det være for å bidra mye, for begge er over 20.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 32978
10.12.11 18:03
HNilsen: Det er en vikingtrådtrend at utenlandske navn klinger bedre i ørene enn norske

Det er ikke så veldig mange nordmenn som hadde styrket oss og de som hadde gjort det er veldig dyre og vanskelige å få tak i. Skal vi legge oss på de nest bestes nivå så blir vi også et middeldmådig lag.

Vi har heller ikke så mange utlendinger på laget, Sigurdsson og King Gyan. Rosenborg har 8-9 stk i startoppstillingen.

Skal vi hente bakromsspiss eller spiss som styrker oss så må vi til utlandet.

Klikk for å gå tilbake til toppen