Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking 2012 - Del 1

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 33146
12.12.11 19:22
MrPalmer: Synes du er vel streng i forhold til etablerte spillere her. Sigurdsson spilte fast på Lyn og var då absolutt etablert som tippeligaspiller. Så vidt eg kan se hadde han 127 tippeligakamper til sammen for Lillestrøm og Lyn før han kom til Viking, avbrutt av et opphold i Genk kor han også spilte fast. Dersom Sigurdsson ikkje teller som etablert spiller blir det vanskelig å finne etablerte spillere.
Jarstein bør etter mitt syn også helt klart telle som etablert spiller, til tross for at han var blitt vraket av Rbk. Et valg eg forøvrig tror Viking kom klart bedre ut av enn Rbk. Ørlund ble jo også vraket mot slutten av sesongen i år etter svakt spill, mens Jarstein har vært blant de beste keeperne.
At det er vanskelig for Viking å hente etablerte spillere kan nok hende, men det er mulig. Er dog enig i at det antagelig er billigere kvalitet å hente ved å se utenfor tippeligaen.

Ja, er kanskje litt streng. Er vanskelig å sette et skikkelig skille. Men Sigurdsson var ikke en spiller som skapte store overskrifter eller store forventninger. En helt grei spiller og et helt greit kjøp. Mener å huske at endel var litt negative og at jeg faktisk var en av de som var litt positiv.

Sigurdsson teller jeg ikke som etablert spiller. Han utroper seg ikke som noe soleklart 1.valg og vil ikke inngå i historien som en stopper vi vil snakke så veldig mye om den dagen han reiser videre.

Jarstein er nok et unntak når det gjelder reserver som styrker oss. Det var absolutt Viking som kom best ut av den handelen. Hvorfor Ørlund ble vraket tror jeg Jarstein og Espen Johnsen var inne på, keepertreneren i RBK er direkte dårlig og har klare mangler.

Det er absolutt mulig å hente etablert kvalitet og vi prøvde oss lenge på Espen Ruud. Men det har vist seg vanskelig for Viking å hente slike spillere. Kan være de greier det, men Austnes som vel er et av de siste spillerne vi hentet i såmåte, har vist at det ikke er garanti for noenting.

Er spent på hva Hareide drar opp av hatten i vinter. Går utifra at han legger lista høyt, for han må få et lag som fungerer, ellers greier han ikke målsettingen om minimum 4.plass.

MrPalmer
MrPalmerInnlegg: 785
12.12.11 20:10
TAdams6: Sigurdsson teller jeg ikke som etablert spiller. Han utroper seg ikke som noe soleklart 1.valg og vil ikke inngå i historien som en stopper vi vil snakke så veldig mye om den dagen han reiser videre.

En spiller som spiller fast og har over 100 kamper er definitivt etablert. At han kanskje ikke var en dominerende spiller i tippeligaen kan hende, men det blir i mine øyne noe ant enn å være etablert. Dersom kriteriet skal være sist viking kjøpte en spiller som dominerte for et annet lag, så er det vanskeligere å finne eksempler ja. Men det gjelder vel stort sett for alle andre lag også? Norske klubber er jo generelt veldig lite lystne på å selge sine beste spillere til rivaliserende klubber.

MrPalmer
MrPalmerInnlegg: 785
12.12.11 20:12

Ser at det nå er duket for Bosman-turnering i Valhall, arrangert av NISO. Følgende tropp er tatt ut (består altså kun av Bosmanspillere):

Fredrik Purser, Asker
Christian Aarbogh Bjerke, Brumunddal
Vegar Gjermundstad, Sogndal
Emilio André Garcia, Strømmen
Joakim Eyde, Sarpsborg
Dan Roger Roland, Tromsø
Andreas Byman Haagensen, Ullern
Rune Løvland, Vard Haugesund
Jørgen Moen Hansen, Ørn-Horten
Jon André Røyrane, Kristiansund
Henning Rugland, Sandnes Ulf
Fredrik Karlsen, Stavanger
Soliman Aoudia, Ullern
Kristian Strandhagen, Kristiansund
Adem Güven, Kongsvinger
Alexander Stølås, Vard Haugesund
Kim Holmen, Kongsvinger
Mardin Taware, Skjetten
Mads Cato Moldskred, Bryne
Christer Jensen, Strømmen
Mamadou Diagne Latyr, Drøbak-Frogn

Stort sett ukjente spillere for meg, men Kim Holmen er vel en kjapp bakromsspiss :-)

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
12.12.11 20:37
HNilsen: fiksjon

Ikke heng deg for mye opp i at jeg brukte Moldskred som eksempel. To eksempler jeg brukte som ikke er fiksjon er..

King > Knarvik

Pukki > Olsen

Begge eksemplene illustrerer vel synspunktet mitt relativt greit.

Mattocks > Moldskred er den fiksjonelle(?) prikken over i`en i begrepet "illustrere et synspunkt"..

 

(Innlegget ble redigert 12.12.11 20:43)

clavin
clavinInnlegg: 29767
12.12.11 20:38
MrPalmer: Stort sett ukjente spillere for meg, men Kim Holmen er vel en kjapp bakromsspiss :-)

Kim Holmen kunne forsåvidt vært en spretten attraksjon, men dette betinger faktisk at han hadde klart å score.

Ellers er det vel kanskje Adem Güven som for meg framstår som noe undervurdert i norsk fotball, uten at jeg tror han holder Viking-klasse.

Ellers har vi jo diskutert opp og i mente hvorvidt RBKs Moldskred holder Viking-klasse. Hvis ledelsen har bestemt seg for å hente Moldskred, men frykter folks reaksjoner, ender det kanskje med at de henter Brynes Mads Cato Moldskred i stedet som kompromiss?

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
12.12.11 20:39
MrPalmer: Mardin Taware, Skjetten

Hvis en signatur betyr at han forlater Mad Con og at gruppa oppløses, synes jeg vi skal utelukke han fra listen av mulige signeringer.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
12.12.11 20:43
fantavigå: Hvis en signatur betyr at han forlater Mad Con og at gruppa oppløses, synes jeg vi skal utelukke han fra listen av mulige signeringer.

Jeg på min side mener det er på tide at Viking gjør en tjeneste for folket. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
12.12.11 21:43
Fygaren: Jeg tror du bør ta et søk i arkivene fra den vinteren når Soma-overgang kom på tale

Jeg synes å huske at det ble uttalt fra Mjelde at han ikke ville vært noe førstevalg uansett

http://fotballmagasinet.no/?mode=news&id=2609

http://www.rogalandsavis.no/sport/viking/article2018649.ece

 

Nå sier Branntrener Mons Ivar Mjelde at Soma ikke hadde hatt en plass i startelleveren dersom han hadde blitt i Bergen.

- Ragnvald har hatt en nedadgående formkurve i halvannet år. Sånn som han har prestert i vinter, hadde han ikke vært fast på laget, sier Mjelde til Bergens Tidene.

Mjelde sier videre at både han og Soma selv hadde mistet troen på at den tidligere Bryne og WestHam spilleren noen gang kunne spille godt igjen i Branntrøyen.

odin
odinInnlegg: 23466
12.12.11 22:36
ashley: Har man valget mellom en spiller som kan være god, og en spiller man vet ikke er god, så er vel valget relativt lett. Selv om det er usikkerhet knyttet til den ene (vet ikke om han er god), og sikkerhet knyttet til den andre (vet at han ikke er god).

Me har i så fall tre val, og ikkje to. Det tredje alternativet er å konkludere med at ingen av dei to er gode nok, og at me må leite vidare. I alle fall om det er eit førsteval på topp me er ute etter.

Odin

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33146
12.12.11 23:46
MrPalmer: En spiller som spiller fast og har over 100 kamper er definitivt etablert. At han kanskje ikke var en dominerende spiller i tippeligaen kan hende, men det blir i mine øyne noe ant enn å være etablert. Dersom kriteriet skal være sist viking kjøpte en spiller som dominerte for et annet lag, så er det vanskeligere å finne eksempler ja. Men det gjelder vel stort sett for alle andre lag også? Norske klubber er jo generelt veldig lite lystne på å selge sine beste spillere til rivaliserende klubber.

Antall kamper er ikke det viktige, kvaliteten og nivået er det viktige.

Viking burde sammen med klubber som Brann og RBK kunne hente etablerte spillere. Kanskje også Vålerenga. RBK og Brann gjør det, vi har satt oss i en situasjon der vi ikke er like attraktive som vi engang var.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33146
12.12.11 23:48
odin: I alle fall om det er eit førsteval på topp me er ute etter.

Det er veldig vanskelig å tolke Hareide skikkelig. Han sier en ting en dag, noe annet neste dag og ender opp med et tredje alternativ. I sommer var det bakromsspiss vi jaktet, skulle ha klar til Tromsø kampen og endte opp med en typisk 4-3-3 ving.

Nå er det erstatter for Ingelsten vi jakter. En målscorer som forsterker oss. Så kommer Anier, så kommer Mattocks, så kommer meldingen om at vi kanskje henter begge.

Det er ikke lett å bli klok på Hareide og hva han egentlig vil og hvilke planer han har for laget. Jeg aner ivertfall ikke hvordan han ønsker at laget skal se ut og hvordan det skal framstå på banen.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
13.12.11 12:34

Ulland frigitt fra Viking og får gratis til SULF.

http://sandnesposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=5475

Ingen bombe om han scorer eller har målgivende i 1 serierunde neste år.

(Innlegget ble redigert 13.12.11 12:42)

VikingUnited
VikingUnitedInnlegg: 996
13.12.11 13:07
fotballidiot2: Ulland frigitt fra Viking og får gratis til SULF.

Tipper han signerer årets mål i tippeligaen neste sesong.

Forhåpentligvis ikke mot oss.

Personlig mener jeg han har den desidert beste dødballfoten jeg har sett i Viking, og at Viking burde satset mer på ham.

Men bare tiden vil vise hva vi kunne fått..

odin
odinInnlegg: 23466
13.12.11 13:20
VikingUnited: Men bare tiden vil vise hva vi kunne fått..

Nå får AUA sjansen til å vise at han er god nok. Er han det kan me kjøpe han tilbake. Kan vise seg å bli ei god erstatning når Yanni blir seld til ein storklubb i utlandet. Som etablert eliteserieprofil.

Odin

VikingUnited
VikingUnitedInnlegg: 996
13.12.11 13:44
odin: Nå får AUA sjansen til å vise at han er god nok. Er han det kan me kjøpe han tilbake. Kan vise seg å bli ei god erstatning når Yanni blir seld til ein storklubb i utlandet. Som etablert eliteserieprofil. Odin

Får håpe din profeti stemmer :)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
13.12.11 13:56

La oss håpe ikke dette blir en tabbe, burde da vært mulig å beholdt rettigheter i spilleren selvom man slapp ham gratis?

 Viking har frigitt Ulland Andersen, og han kommer derfor gratis til oss, sier Tom Rune Espedal.

Han avviser at Viking har krav på en prosentandel av et eventuelt videresalg i framtiden.

 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
13.12.11 14:08

Da er status i Viking forløpig bare spiller ut, og uten at vi vel tjener en krone på noen av dem.

Nå vil jeg gjerne se noen andre veien og da helst bedre spillere. Ikke at noen av dem som har forsvunnet har bidratt noe videre i inneværende sesong.

Ut: Soko, Ulland, Falck, (Birkir)

Inn: Nada

Tipper at det forsvinner et par til ut, og meget spent på hvor mange og hvilke som kommer inn.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
13.12.11 14:12

Blir det denne spilleren som får sitt skikkelige gjennombrudd neste år?

http://www.viking-fk.no/newsread/aktuelt.aspx?docid=23008

Noen som vet mer om hvilken posisjon han foretrekker? Hvis jeg ikke tar feil mener jeg han spilte indreløper når jeg så ham for SIF, mens han vel i sine innhopp i Viking overtok for Yanni. 

odin
odinInnlegg: 23466
13.12.11 14:27
fotballidiot2: Blir det denne spilleren som får sitt skikkelige gjennombrudd neste år?

Dei to innhoppa i år ga meg i alle fall #denfølelsen. Følelsen av at her er det ein junior som tar steget frå junior og andredivisjonsfotball på strak arm. Ein som ikkje treng ei sakte tilvenning til eliteserien, men som med ein gong gir beskjed om at han vil vere med.

Om det stemmer vil først vise seg neste år. Tveita likna ein spelar med pondus og gjennombrotskraft. Likar haldningane hans.

Odin

Nevi
NeviInnlegg: 6851
13.12.11 15:02
fotballidiot2: Da er status i Viking forløpig bare spiller ut, og uten at vi vel tjener en krone på noen av dem.

Er det blitt sagt noe om Sokolowski gikk det Brann uten at Viking ordnet seg noen klausuler av noen slag? Enten i form av ett visst antall kamper eller videreklausul.

Isåfall er det merkelig hvofor Vikingledelsen alltid skal leke julenisse.

BerbaGud
BerbaGudInnlegg: 1433
13.12.11 15:13
fotballidiot2: Noen som vet mer om hvilken posisjon han foretrekker? Hvis jeg ikke tar feil mener jeg han spilte indreløper når jeg så ham for SIF, mens han vel i sine innhopp i Viking overtok for Yanni.

Det er nok sentralt på midten han foretrekker, og der han har spilt mesteparten av sine yngre dager. Samtidig skal han ha en så pass bra fart at han burde ha et stort potensiale på vingen og. Dette var også tilfellet for de Lanley og han har tilpasset seg på vingen glimrende.

Jeg vil tro han blir brukt mest ute på kanten fremover ettersom kunkurransen inne sentralt er hardere.

Alkjeks
AlkjeksInnlegg: 454
13.12.11 15:32

Synd at Ulland Andersen blir gitt bort, uten å sikre prosenter en gang. Jeg er litt usikker på om han holder nivået, men dødballsfoten hans alene hadde vært verdt å ha neste sesong når man ser tilbake hvilke innlegg og frispark vi hadde i årets sesong.

Nå får Danielsen begynne å terpe frispark igjen.

Nevi
NeviInnlegg: 6851
13.12.11 16:33
Alkjeks: Nå får Danielsen begynne å terpe frispark igjen.

Når vi er inne på det med å terpe. Sikkert noen av dere som følger treninger av og til. Er det noen av spillerne som rett som det er står igjen etter fellestreninger for å nettopp trene på dødballer, innlegg osv?

clavin
clavinInnlegg: 29767
13.12.11 16:46
Alkjeks: Synd at Ulland Andersen blir gitt bort, uten å sikre prosenter en gang. Jeg er litt usikker på om han holder nivået, men dødballsfoten hans alene hadde vært verdt å ha neste sesong når man ser tilbake hvilke innlegg og frispark vi hadde i årets sesong.

Jeg personlig har hatt god tro på AUA lenge, men i og med at klubben åpenbart ikke har tro på ham er det like greit at broene brennes.

Videresalg? La meg si en ting: Hvis det viser seg at AUA blomstrer slik opp at en evt klausul om videresalg kunne bli en realitet, så vil de som styrer og steller i klubben få nok et skudd for baugen. Inntil dette skjer får vi likevel tro at de vet hva de gjør når de gir slipp på spilleren. Det er tross alt ikke spillere man kvitter seg med som har vært det store ankepunktet, snarere heller de som kommer inn.

For AUAs del får han noe å revansjere neste sesong. For hans del må man nok også si at timeglasset begynner å renne ut i forhold til hvorvidt han vil få en karriere utover å spille på middelmådige lag.

fantavigå
fantavigåInnlegg: 10393
13.12.11 16:47

Vrrrrrrrrræææææææææææææææææææææææææææl!

Vrrrrrrræææææææææææææææææææææææææææææl!

VI ER SULTNE, SA, RA!

Kom igjen, gi oss noe!

 

clavin
clavinInnlegg: 29767
13.12.11 16:49
Nevi: Er det noen av spillerne som rett som det er står igjen etter fellestreninger for å nettopp trene på dødballer, innlegg osv?

Jeg vet forsåvidt ikke svaret her, men jeg må nok tilføye at det vil være en smule demotiverende for unge spillere å legge inn ekstra innsats hvis det viser seg at Birkir sto igjen og trente avslutninger hele 2011-sesongen.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
13.12.11 16:56
TAdams6: Blir spennende å se hva Morten Eriksen står for i Tippeligaen. Herlig spiller, men møter nå noen forsvarsspillere som er på et høyere nivå, derfor er jeg spent
TAdams6
TAdams6Innlegg: 33146
13.12.11 17:22
clavin: Jeg personlig har hatt god tro på AUA lenge, men i og med at klubben åpenbart ikke har tro på ham er det like greit at broene brennes.

Hareide ønsket å kvitte seg med Nisja også. Synes ikke AUA har fått nok sjanser til å vise seg fram. Toppnivået han har vist for oss er meget bra og godt nok til å være backup. Dødballfoten alene er så god at et innhopp på 20 minutter i noen kamper kan være avgjørende ene og alene pga den foten.

Nei, liker ikke dette. Spesielt ikke at vi ikke har noen rettigheter på videresalg.

Vi må stole på at Viking vet best, men sitter litt med samme følelse som da Viking holdt på å kaste Nisja på dør.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33146
13.12.11 17:25
fotballidiot2: Det får vi desverre ikke se.

Jeg forstår ikke spillere som ikke tar det siste steget. Litt som Jan Fjetland. Spesielle typer, men fantastisk gode spiller(e).

Synd for Asle Andersen og Sandnes Ulf også.

Blir vel en lokal klubb som får nyte godt av hans tjenester kommende sesong da? Ålgård? Satser ikke de?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
13.12.11 17:25
TAdams6: men sitter litt med samme følelse som da Viking holdt på å kaste Nisja på dør.

Ville nå det vært så stor tabbe om han hadde blitt erstattet? Det er vel langt fra umulig å finne en bosmansspiller på Nisja sitt nivå.

Klikk for å gå tilbake til toppen