Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nordmenn i utlandet

NYTT TEMA
HarryH

Innlegg: 33438
HarryH
19.01.21 12:29
IsaacN: Siden jeg la inn en disclaimer på det ene hyperbolske eksempelet jeg brukte, valgte du selvfølgelig å sette fingeren på det andre. Hadde vært morsomt om du svarte på kjernen i argumentasjonen istedenfor.

For meg illustrerte det noe outrerte eksemplet ditt at du kanskje overvurderer de sosiale ordningenes evne til å utjevne forskjeller. "Å havne i rullestol kan vel ikke være så ille rent økonomisk? Vi lever jo i en velferdsstat" Det var slik jeg oppfattet deg i alle fall. Jo, det kan faktisk være økonomisk krevende.

Det blir litt drøyt av meg å overføre dette direkte til den friske og raske Pellegrinos verden, men også der er det et poeng å prøve å sette seg inn i hans økonomiske situasjon. Dette er en fyr som ikke hadde råd til å være med på organiserte fotballtreninger da han var liten. Det var for dyrt med fotballsko og årskontingent (ref. intervjuet i programmet "Lindmo").
Jeg blir ikke overrasket om dette fortsatt ligger i ryggmargen på Pellegrino, at han har vært svært bekymret for om ungene hans skal oppleve det samme, med en far uten utdanning og som heller ikke har fått lagt seg opp noe særlig penger gjennom fotballkarrieren. Jeg tror at den som ikke har vokst i trange kår har litt tyngre for å sette seg inn i den mentaliteten. 

Med hensyn til "kjernen i argumentasjonen" din, så er jeg enig i at du har et poeng. Jeg vil tippe at selv om den dårlige behandlingen av fremmedarbeidere har vært drevet hovedsakelig av økonomiske motiv, så har det også en sammenheng med rasisme. Nå er det vel også noen lyspunkt; det skal innføres reformer for å gjøre det lettere for fremmedarbeidere, og rasisme i saudiske media er forbudt. 

Men jeg har ingen interesse av å forsvare Saudi-Arabia. Det er et land jeg har lite sympati for. Litt mer nyanser i debatten kan likevel være bra. 

arkles

Innlegg: 9141
arkles
19.01.21 12:40

Klubben og landet Sarr endte opp i. Det sier sitt. Årets forbilde - for en vits

Idrettsforeningen

Innlegg: 245
Idrettsforeningen
19.01.21 12:40

tør han stå opp for meningene sine der? det blir spennende å se om #stopprasisme armbåndet blir med på flyttelasset. For der nede trengs det mye mer enn her hjemme :)

arkles

Innlegg: 9141
arkles
19.01.21 12:44

Saudi Arabia hogger hodet av gifte menn som blir tatt i homofile forhold. Da trengs ikke nyanser. Pellegrino tar sølvpengene sine og en lett vei ut for å dra hjem noen kroner, fair valg men gir jo blaffen i alt han har stått for. 

PapaSmurf

Innlegg: 43582
PapaSmurf
19.01.21 12:47

Det er lett å kritisere Pellegrino når sannsynligheten for at man selv skal kunne oppleve at en arbeidsgiver fra en røverstat tilbyr enorme summer for at man jobber der et par år. 

Men de aller fleste av oss ville kastet seg på første fly om muligheten til å sikre fremtiden sin på en slik måte dukket opp. Meg inkludert. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6424

At han som bosmanspiller kunne skaffet seg 3 millioner i året ett eller annet sted? 

Ja, det tror jeg.

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6424

Så skal jeg innrømme at Erna tjente et par hundretusener mer enn jeg trodde.

IsaacN

Innlegg: 427
IsaacN
19.01.21 13:00
HarryH: Litt mer nyanser i debatten kan likevel være bra.

Der er vi (alltid) enige. 

Poenget ditt med at Pellegrino har opplevd en økonomisk vanskelig oppvekst er nok både en god og korrekt forklaring på hvorfor han ønsker å sikre økonomien nå på slutten av karrieren, det kan også være en formildende omstendighet som gjør at man bør utvise mer forståelse enn ryggmargsrefleksen min tillot. Likevel bør det på ingen måte brukes som en bortforklaring fra det som kan og bør være en kritisk debatt rundt at en som har profilert seg på (berettiget) kritikk av fotballens skyggeside her hjemme drar til et land der fotball og idrett generelt brukes aktivt som et virkemiddel for å flytte oppmerksomhet vekk fra grovt diskriminerende fremferd fra myndighetshold.

 

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:07)

IsaacN

Innlegg: 427
IsaacN
19.01.21 13:06
PapaSmurf: Det er lett å kritisere Pellegrino når sannsynligheten for at man selv skal kunne oppleve at en arbeidsgiver fra en røverstat tilbyr enorme summer for at man jobber der et par år. 
Men de aller fleste av oss ville kastet seg på første fly om muligheten til å sikre fremtiden sin på en slik måte dukket opp. Meg inkludert.

Dette argumentet dukker opp igjen og igjen her, men jeg sliter virkelig med å skjønne verdien av det. Mange norske ingeniører (langt flere enn fotballspillere) har måttet forholde seg til denne problemstillingen de siste tiårene. Noen har dratt ned der, andre har valgt å ikke støtte opp om sjeikenes forferdelige diktaturer i bytte mot en tryggere pensjon. 

I et moralsk spørsmål er det heldigvis ikke slik at det Papa Smurf eller den gjengse VGDer er villig til å tåle av grusomheter gir oss en fasit som gjør videre diskusjon overflødig.  

HarryH

Innlegg: 33438
HarryH
19.01.21 13:24

Her er linken til intervjuet med Pellegrino, der han blant annet forteller om hvordan han sto og så på treningene der han ikke hadde råd til å delta, og deretter gikk opp til en bussholdeplass der han etterlignet de samme øvelsene sammen med broren sin. Han forteller også om drømmen om å en gang kunne kjøpe hus til moren sin. Den går nok i oppfyllelse nå.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:24)

Sulfat

Innlegg: 16099
Sulfat
19.01.21 13:24

Jeg tror ikke jeg noen gang ville jobbet for et regime som Saudi-Arabia, selv om de hadde mangedoblet lønnen min. Har så jeg klarer meg, og sover godt om natten. Det hadde jeg ikke gjort om jeg delte seng med noen jeg forakter.

Mulig jeg tror for godt om meg selv?

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6424

Men er han lutfattig nå?

Art-Vandelay

Innlegg: 73737
Art-Vandelay
19.01.21 13:29
Yourexperiencemaydiffer: Men er han lutfattig nå?

Det er ikke alle fotballspillere som er god med økonomi..

jackblack

Innlegg: 14375
jackblack
19.01.21 13:30
Sulfat: Jeg tror ikke jeg noen gang ville jobbet for et regime som Saudi-Arabia, selv om de hadde mangedoblet lønnen min. Har så jeg klarer meg, og sover godt om natten. Det hadde jeg ikke gjort om jeg delte seng med noen jeg forakter. Mulig jeg tror for godt om meg selv?

Liten digresjon. 

Han vel jobber ikke for et regime. 

Han jobber for et fotball lag som befinner seg i et regime. En vesentlig forskjell. 

 

 

arkles

Innlegg: 9141
arkles
19.01.21 13:30

Begrunnelsen for å bli årets forbilde i Eliteserien. Står seg ikke spesielt godt kan man si

 

En fotballspiller med et stort hjerte som bidrar i klubb og eller nærmiljø utover det å spille og trene fotball

En spiller som bruker sin fotballspiller-plattform til å engasjere seg i samfunnet og i nærmiljøet. ... 

være en aktiv stemme mot ufin oppførsel.  ...

fremme fair play og sportsmanship både på og utenfor banen.

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:31)

jackblack

Innlegg: 14375
jackblack
19.01.21 13:37
arkles: Begrunnelsen for å bli årets forbilde i Eliteserien. Står seg ikke spesielt godt kan man si   En fotballspiller med et stort hjerte som bidrar i klubb og eller nærmiljø utover det å spille og trene fotball En spiller som bruker sin fotballspiller-plattform til å engasjere seg i samfunnet og i nærmiljøet. ...  være en aktiv stemme mot ufin oppførsel.  ... fremme fair play og sportsmanship både på og utenfor banen.

Hvor bedre å gjøre dette enn nettopp i Dubai?

Art-Vandelay

Innlegg: 73737
Art-Vandelay
19.01.21 13:38
jackblack: Hvor bedre å gjøre dette enn nettopp i Dubai?

Får han en plattform for å gjøre det. Han kan kanskje misjonere for noen av lagkameratene.

PapaSmurf

Innlegg: 43582
PapaSmurf
19.01.21 13:38

Hva med de som drar til Kina? Slik de behandler egne innbyggere og minoriteter er de jo et drittregime de også. Tyrkia? Russland? 

Hvor går grensen for hvor man skal kunne dra uten å bli strippet for all ære?

Dette er en slags avart av krenkelseshysteriet som rir verden som en mare. 

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:40)

Sulfat

Innlegg: 16099
Sulfat
19.01.21 13:39

Dubai har sine svin på skogen, men har ingenting med Saudi-Arabia å gjøre.

arkles

Innlegg: 9141
arkles
19.01.21 13:41
jackblack: Hvor bedre å gjøre dette enn nettopp i Dubai?

Dubai er kanskje hakket bedre enn Saudi-Arabia hvor han skal spille, men jeg tviler på om pellegrino har noen stor plattform i Dubai

KongOlav2

Innlegg: 44303
KongOlav2
19.01.21 13:43
Yourexperiencemaydiffer: At han som bosmanspiller kunne skaffet seg 3 millioner i året ett eller annet sted?  Ja, det tror jeg.

Neppe i Norge. Det er bare RBK og Molde som kunne betalt en spiller slike beløp, og jeg tror ingen av dem per dags dato ville betalt 30 år gamle Pellegrino 3 mill i året.

Og det kan godt hende han får flergangen dette i SA. På 2 år kan han legge seg opp nok penger til at familien er sikret i mange år fremover. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6424

Kan du svare på hvor grensa går eller om det i det hele tatt finnes en, PapaSmurf?

HarryH

Innlegg: 33438
HarryH
19.01.21 13:44
Yourexperiencemaydiffer: Men er han lutfattig nå?

Det blir rene spekulasjoner fra min side, men jeg tviler på det.

Samtidig tipper jeg at han var langt unna å oppfylle den lovnaden han ga etter den første fotballtreninga, den om å kjøpe hus til moren sin. Pellegrino har vel ikke vært topp-50 i lønn blant spillere i Eliteserien, og man kommer jo ikke langt med noen få hundretusen på bankkontoen i dagens boligmarked, med mindre man har vært inne i markedet noen år og har finansiering på den måten. 

Som du var inne på så ville det nok åpnet seg andre muligheter etter den fabelaktige 2020-sesongen. Uheldigvis er det internasjonale spillermarkedet preget av koronasituasjonen og det hjelper nok ikke at han har passert 30 år. Hans aksept av det saudiske tilbudet kan med fordel sees i lys av dette. 

IsaacN

Innlegg: 427
IsaacN
19.01.21 13:46
jackblack: Han vel jobber ikke for et regime.  Han jobber for et fotball lag som befinner seg i et regime. En vesentlig forskjell.

https://media.makeameme.org/created/whos-being-naive.jpg

Statlig TV-Kanal med alle rettigheter, de fleste klubbene er eid av fjerne og nære medlemmer i kongefamilien (til nød sjeiker fra andre gulf-stater), stadion han skal spille på er oppkalt etter broren til nåværende diktator. Dette er et propagandaapparat/en hobby for diktaturet minst like mye som det er en fotballiga. 

(Innlegget ble redigert 19.01.21 13:50)

Sulfat

Innlegg: 16099
Sulfat
19.01.21 13:48
Yourexperiencemaydiffer: Kan du svare på hvor grensa går eller om det i det hele tatt finnes en, PapaSmurf?

Om du ikke har møtt grensen din ved Saudi-Arabia, finnes den neppe nei. Eller muligens hos Kim?

Boureima

Innlegg: 456
Boureima
19.01.21 13:51

Strålende hvis Pelle benytter muligheten til å sette fokus på rasisme, menneskerettigheter og forskjellsbehandling i sitt nye hjemland, men da tipper jeg det oppholdet blir kort eller at enda verre ting skjer. 
Innleggene her argumenterer som at Pelle kun har valget mellom å gå på fattigkassa her hjemme eller tjene seg søkkrik i Saudi. Det er plenty av interesse for han både i Norge og i andre land, og han kunne lett sagt til agenten sin «ta meg til den klubben som tilbyr mest penger, men unngå diktaturer som halshogger homofile»

norball

Innlegg: 4833
norball
19.01.21 13:58
PapaSmurf: Dette er en slags avart av krenkelseshysteriet som rir verden som en mare.

det er vel litt drøyt å dra inn "krenkelseshysteri" i denne saken?

PapaSmurf

Innlegg: 43582
PapaSmurf
19.01.21 13:58
Yourexperiencemaydiffer: Kan du svare på hvor grensa går eller om det i det hele tatt finnes en, PapaSmurf?

Det er jo det jeg lurer på. 

Hadde noen løftet et øyenbryn om han gikk til Kina? Nei, det er tydeligvis stuerent. Tyrkia er tydeligvis stuerent. Ingen som roper over seg om noen går dit. 

Men velger man Saudi-Arabia, da er det ramaskrik.

Så da må jeg spørre, er det slik at det kun er i Midt-Østen man legitimiserer et regime om man spiller fotball der? 

arkles

Innlegg: 9141
arkles
19.01.21 13:59
PapaSmurf: Men velger man Saudi-Arabia, da er det ramaskrik. Så da må jeg spørre, er det slik at det kun er i Midt-Østen man legitimiserer et regime om man spiller fotball der?

Gulbrandsen valgte den verste klubben han kunne valgt i Tyrkia og fikk kritikk for det

IsaacN

Innlegg: 427
IsaacN
19.01.21 14:00
PapaSmurf: Hva med de som drar til Kina? Slik de behandler egne innbyggere og minoriteter er de jo et drittregime de også. Tyrkia? Russland?  Hvor går grensen for hvor man skal kunne dra uten å bli strippet for all ære? Dette er en slags avart av krenkelseshysteriet som rir verden som en mare.

Da kunne man vel svart Pellegrino i høst; 

"Hvor går grensen for hva man kan rope fra tribunen uten å bli strippet for sesongkortet?Dette er en slags avart av krenkelseshysterfet som rir verden som en mare."

Heldigvis gjorde man ikke det, fordi folk flest er ikke så intellektuelt late at de sorterer alle påpekelser av reelle problemer her i verden under "krenkelseshysteri". 

(Innlegget ble redigert 19.01.21 14:00)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg