Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nordmenn i utlandet

NYTT TEMA
HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 12:12
-k9b_: Skapende spillere går for mest penger i dagens marked. Ikke rene målscorere.    600M - 1 milliard er fullstendig urealistisk med mindre kronen stuper noe helt vilt.

Jeg er villig til å vedde en god del på at du tar feil i dette tilfellet.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28389
13.11.19 12:14
Dewaz: Det er riktig. Men det er heller ikke tilfeldig at store aviser som Marca, AS, Gazzetta og The Guardian involverer seg. Mange av disse har naturligvis gode kilder i disse klubbene.

Det er ikke tilfeldig at de skriver om Braut. Han er nemlig et veldig hett navn. 


Hadde de fått noe fra kilder i klubbene (igjen, Marca og AS er Madrid-aviser med omtrent 0 kilder i Barcelona) så hadde det vært en helt annen ordlyd i ryktene. 


Enkelte journalister har gode kilder i klubber, avisen i seg selv har ikke, og ryktebørsen til the Guardian er bare en samleside for rykter fra andre kilder. Ergo ingenting av verdi. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28389
13.11.19 12:14
HLund: Jeg er villig til å vedde en god del på at du tar feil i dette tilfellet.

Det er du sikkert.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41392
13.11.19 12:16
HLund: Jeg er villig til å vedde en god del på at du tar feil i dette tilfellet.

https://www.transfermarkt.co.uk/statistik/transferrekorde

Nja, det er definitivt ikke mest (rene) målscorere i toppen av denne lista.

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 12:17
-k9b_: Det er du sikkert.

Vi får snakkes igjen neste sommer når han selges.

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 12:18
KongOlav2: Nja, det er definitivt ikke mest (rene) målscorere i toppen av denne lista.

Jeg snakker om salgssummen, som jeg ikke tror kommer under 5-600 mill.

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 12:19
KongOlav2: Nja, det er definitivt ikke mest (rene) målscorere i toppen av denne lista.

Jeg er for øvrig rimelig sikker på at spillere som Kane, Lewandowski o.l. ville slått seg greit inn på den listen om de var til salgs. En slik liste sier ikke nødvendigvis så mye.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41392
13.11.19 12:21
HLund: Jeg er for øvrig rimelig sikker på at spillere som Kane, Lewandowski o.l. ville slått seg greit inn på den listen om de var til salgs. En slik liste sier ikke nødvendigvis så mye.

Lewa er 31 år. Han ville ikke kostet et milliardbeløp. Dog forandrer ikke det på det faktum at spillere som er skapenede har vært de største overgangene så langt i fotballhistorien. Det hjelper såklart at de er BÅDE skapende og gode målscorere slik som f.eks Neymar og Mbappe, men det er ikke tvil om de rendyrka målscorerne i mindre grad har kostet ekstremt høye summer.

jback
jbackInnlegg: 18258
13.11.19 12:27

Hwang Hee-Chan er egentlig den som har imponert meg mest på dette RBS-laget.

Hadde Jesse Marsch fått valge mellom å selge Braut og han tror jeg valget hadde vært enkelt.


 

 

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1677
13.11.19 12:33

Det tror jeg også.

Han ville selvfølgelig beholdt Haaland.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 12:34)

Zanick
ZanickInnlegg: 11462
13.11.19 12:52

nå er det igjen

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
13.11.19 14:33
HLund: Jeg snakker om salgssummen, som jeg ikke tror kommer under 5-600 mill.

Litt av problemet er at det neppe er mer enn 8-10 klubber i verden som er villige til å ble opp så mye for en spiss. Og det er neppe mer enn en eller to som vil være på spissjakt om gangen.

I tillegg virker det nærmest utenkelig at Haaland går til en klubb hvor han satses på som førstevalg. Det er det ingen automatikk i at han vil være hos klubbene som betaler mest.

En Lukaku ble landslagsspiller for Belgia og toppscorer i den belgiske ligaen som 16-åring og fikk drømmeovergangen til Chelsea. Men han måtte bort fra Chelsea for å få fart på karrieren. Haaland kan ikke gå til en klubb hvor han ender opp som squad player.

Haalands talent er stort og CVen er etterhvert hyggelig, men minst like viktig for hvilken pris han selges for er hvilke klubb som selger og kjøper. Salzburg har hatt noen av de mest spennende spillerne i Europa de siste årene, men har ikke tradisjon for å selge veldig dyrt.

Sadio Mane trengte oppholdet i Southampton for å bli aktuell for en tier 1 klubb. På samme måte som Naby Keita trengte en tur innom Leipzig for å bli enda mer attraktiv og verdifull. Neste er nok Upamecano som selges for mye mer enn hva Salzburg ville ha fått for han.

Haaland kan bli en 5-600 mill spiss, men han trenger sannsynligvis å gå via en klubb for å selges for så mye. F.eks. RB Leipzig.

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 14:53
caliblue: Litt av problemet er at det neppe er mer enn 8-10 klubber i verden som er villige til å ble opp så mye for en spiss. Og det er neppe mer enn en eller to som vil være på spissjakt om gangen.

Det kommer litt an på hva Haaland selv vil også. Haaland kunne glatt gått til Manchester United for den summen og fått bra med spilletid, men spørsmålet er om et United som sliter er det beste for Haaland nå. Juventus vil nok også både være interessert og kunne betale den summen, men der er spørsmålet mer om spillestilen passer Haaland. Det er jeg mer i tvil om. Det samme gjelder Barcelona. Der er jeg enda mer sikker på at spillestilen ikke passer. Så har man Real Madrid. De kunne nok bladd opp den summen, men hadde nok ikke vært fast der. Bayern er en klubb jeg tror Haaland hadde passet ypperlig (man har selvsagt Lewandowski der som er enda bedre per nå, men han begynner å trekke på årene), men selv om de har pengene har ikke de for vane å splashe ut de største pengene. 


Liverpool har pengene, men de tviler jeg på er interessert så lenge de har Mane, som er en mer komplett spiller.


City har pengene, men tvilsomt at man hadde fått voldsomt med spilletid så lenge Aguero og Jesus er der. 


Napoli er nok garantert interessert, men tvilsomt om de hadde villet bruke mer enn 3-400 mill på Haaland.


Leipzig er selvsagt et alternativ og kunne passet, men tror ikke man vil la ham gå på et "billigsalg" til dem med den oppmerksomheten som er nå.


Chelsea er en klubb han kunne passet bra i, men de virker å ha en litt annen politikk i disse dager. Men det kan jo endre seg.


Tottenham har Kane og så har vi Dortmund, men jeg tror egentlig ikke Haaland selv har lyst til å spille i Tyskland, i så fall vil det enten være Bayern eller Leipzig. 


PSG er jo et alternativ og de har definitivt pengene, men jeg tror ikke ligaen er noe Haaland har lyst å spille i. (så har man selvsagt flust med spisser der).


Da har man vel dekket de mest aktuelle klubbene, så får man se hvor han ender opp.

Jenz
JenzInnlegg: 761
13.11.19 15:24

Spillemessig hadde deg vært mest interessant å sett Braut i Liverpool, men klarer ikke å se at det skjer. Han danker ikke ut noen av de tre foran og han vil ikke være en squadplayer. I så fall må han få lovnader om at de vil rotere mye. Brewster blir jo også en konkurrent. 


Mest spilletid tror jeg han ville fått i Man U, Tror han kunne danket ut Martial og at man ev hadde hatt Braut i midten med Rashford og Martial eller James på kantene.


Så har man også Barcelona der Suarez er 33 år. Han, Messi og Dembele på topp...Jeg tror det kunne vært et veldig bra valg. 


Men klubber som Sevilla, Tottenham, Napoli, Leipzig kan også være bra valg. Men det avhenger av utviklingen, sånn det er nå kan dette bli "et for lavt nivå" og at han går rett inn i et av storlagene. 

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 16:05
Jenz: Så har man også Barcelona der Suarez er 33 år. Han, Messi og Dembele på topp...Jeg tror det kunne vært et veldig bra valg.

Tror i grunnen han er litt for lite teknisk til at han vil passe inn der.


Ellers forstår jeg ikke helt hvorfor han på død og liv må ha et mellomsteg. Det er ikke verre enn at han kan bli lånt ut til for eksempel et lag som Leipzig dersom det skulle gå litt trått med spilletid det første halvåret.

Jenz
JenzInnlegg: 761
13.11.19 16:24

Ser poenget, men Suarez er heller ikke noen tekniker, men har klart seg bra i Barca.


Tror Barcelona hadde vært best med en type om Benzema, men Braut bidrar dog med andre ting. Dessuten ville gjennombruddskraften hans og Dembeles kunne blitt noe a la Liverpools fronttrio, meget dynamisk. 

meco
mecoInnlegg: 4919
13.11.19 16:48

Hvis Braut kan velge og vrake i sånne klubber, må han jo ha forbigått MØ allerede.
Er litt skeptisk om det blir England, for da sitter skadene løst.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41392
13.11.19 16:51
Jenz: Ser poenget, men Suarez er heller ikke noen tekniker, men har klart seg bra i Barca. Tror Barcelona hadde vært best med en type om Benzema, men Braut bidrar dog med andre ting. Dessuten ville gjennombruddskraften hans og Dembeles kunne blitt noe a la Liverpools fronttrio, meget dynamisk.

Passer det med en midtbane hvor De Jong og Arthur er indreløpere? De to er jo veldig typisk Barca-materiale. Braut og Dembele er det ikke. Klarer ikke helt å se for meg Braut i Barca. De mest nærliggende av de virkelig store må vel være Bayer, Real M og dernest Man Utd og et par av London-klubbene. Tror dog fortsatt at RB Leipzig er mest sannsynlig.

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 16:54
KongOlav2: Tror dog fortsatt at RB Leipzig er mest sannsynlig.

Da tror jeg i så fall det vil være på utlån fra et litt større lag. Tror rett og slett ikke han vil bli kjøpt av Leipzig, men at han blir kjøpt av et storlag og lånt ut et halvår/år til Leipzig er jo ikke et veldig usannsynlig scenario.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41392
13.11.19 17:09
HLund: Da tror jeg i så fall det vil være på utlån fra et litt større lag. Tror rett og slett ikke han vil bli kjøpt av Leipzig, men at han blir kjøpt av et storlag og lånt ut et halvår/år til Leipzig er jo ikke et veldig usannsynlig scenario.

Fordi han blir for dyr?

FranciscoM
FranciscoMInnlegg: 1677
13.11.19 17:17

Hadde Ødegaard vært tilgjengelig for salg tipper jeg de samme klubbene hadde vært interesserte i ham også. 

Jenz
JenzInnlegg: 761
13.11.19 19:05

I Bayern og Real må han være andrefiolin i flere år før han er the main man. I Barca må Suarez sin plass snart erstattes. Som nevnt har Suarez funket bra, selv om han på langt nær er noen tekniker og har mange balltap. Tror derfor ikke at det trenger å spille så stor rolle. Braut er også bra på det relasjonelle, setter opp andre og har bra spilleforståelse. Så skorter det en del på teknikken en del ganger dog. 


Man Utd er nok et ganske aktuelt alternativ, både med tanke på Solskjær og at det kan bli mye spilletid. Ser ikke for meg noen av Londonklubbene, men man vet jo ikke Braut tenker. 

HLund
HLundInnlegg: 17957
13.11.19 19:09
KongOlav2: Fordi han blir for dyr?

Fordi jeg tror andre klubber vil betale mer og fordi jeg tror Haaland selv vil til en enda bedre klubb.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41392
13.11.19 19:09
Jenz: I Bayern og Real må han være andrefiolin i flere år før han er the main man. I Barca må Suarez sin plass snart erstattes. Som nevnt har Suarez funket bra, selv om han på langt nær er noen tekniker og har mange balltap. Tror derfor ikke at det trenger å spille så stor rolle. Braut er også bra på det relasjonelle, setter opp andre og har bra spilleforståelse. Så skorter det en del på teknikken en del ganger dog.

Suarez og Benzema er samme årgang......

Jeg klarer virkelig ikke å se at Haaland er en typisk Barca-spiller på noen som helst måte. Om de nå får ut fingern og sparker Valverde, kan det utmerket godt hende at de går for en trener som er langt mer typisk Barca-materiale. Og da tror jeg ikke nødvendigvis Braut blir det naturlige spissvalget.

meco
mecoInnlegg: 4919
13.11.19 19:58

Så King i et lengre intervju nettopp om samspill med Braut. King er født og oppvokst i Norge, hvorfor snakker han likevel med en aksent, sånn som innvandrere har..?

(Innlegget ble redigert 13.11.19 19:58)

Sulfat
SulfatInnlegg: 14275
13.11.19 20:13

Det er vel en blanding av sosiolekt og 11 år i utlandet.

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 35865
13.11.19 20:18
meco: hvorfor snakker han likevel med en aksent, sånn som innvandrere har..?

Kanskje fordi han vokste opp på Romsås og Oslo Øst? 

(Innlegget ble redigert 13.11.19 20:19)

meco
mecoInnlegg: 4919
13.11.19 20:25
Sulfat: Det er vel en blanding av sosiolekt og 11 år i utlandet.

Okay, takk. Skjønner.

startelver
startelverInnlegg: 61072
13.11.19 20:30
-k9b_: Hadde de fått noe fra kilder i klubbene (igjen, Marca og AS er Madrid-aviser med omtrent 0 kilder i Barcelona) så hadde det vært en helt annen ordlyd i ryktene. 
Enkelte journalister har gode kilder i klubber, avisen i seg selv har ikke, og ryktebørsen til the Guardian er bare en samleside for rykter fra andre kilder. Ergo ingenting av verdi.

Helt enig. 

Det har stått så mye tullball i Marca at du skal ikke tro på halvparten. "kildene" er ikke mye til å stole på. 

 

Haye
HayeInnlegg: 2384
13.11.19 21:48
HLund: Tottenham har Kane og så har vi Dortmund, men jeg tror egentlig ikke Haaland selv har lyst til å spille i Tyskland, i så fall vil det enten være Bayern eller Leipzig.

Er enig i det du sier om United, City og Real Madrid men hva er det som gjør at du tror at han ikke vil til Tyskland?


Virker som han og teamet hans er mer opptatt av spilletid og utvikling, så en klubb i Tyskland som har historie på å utvikle spillere for så og selge de videre til absolutt elite klubber er vel ikke utenkelig? Dortmund er vel også en av de klubbene som har fulgt  han lengst. Leipzig, Dortmund eller Leverkusen er vel nokså bra klubber sånt sett for unge talenter. Bayern blir jo litt det samme som da han takket nei til Juventus, de har allerede en av av topp spissene i verden og det vil antageligvis bli begrenset med spilletid med det første. Tviler på at Håland vil gå fra å være stjerne i CL til å bli" understudy" for Lewandovski.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg