Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sportsklubben Brann (Klubbtråd)

NYTT TEMA
keizersoze
keizersozeInnlegg: 8670
13.08.17 15:36
Tjaaah: Vet ikke om dette med Brann og høtlag er litt av en myte. Usikker, føler det var sånn sent på 90-tallet og tidlig 2000-tall, men etter det synes jeg det er litt hipp som happ. I fjor var vi vel ikke så gode på høsten heller?

Det er vel litt som med somre og vintre. Du husker de årene det var bra. Eller rettere sagt. Hukommelsen er rimelig selektiv. 

Nei tror ikke Brann skiller seg mye ut fra de andre over en lengre tidsperiode, men som du sier så var det noen år på 90-tallet. 

Husker det var to gode somre da også.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 15:37
keizersoze: Er det derfor interessen virker å ha gått ned? Ting har faktisk bedret seg på stadda. Er det gode gamle ustabile Brann lenger med avisoppslag, sparkinger, spillere som slåss etter seier. osv.. Har Brann blitt for trauste for Bergen? Flytte stadda til trøndelag?

Jeg tror mange skjønner at man må være tålmodig, det er imidlertid kjedelig. Så kanskje mange venter på bedre tider og gjør noe annet i mellomtiden?

keizersoze
keizersozeInnlegg: 8670
13.08.17 15:41
Tjaaah: Jeg tror mange skjønner at man må være tålmodig, det er imidlertid kjedelig. Så kanskje mange venter på bedre tider og gjør noe annet i mellomtiden?

Nei det virker ikke som noen fyrer seg opp lenger. Ikke engang da vi toppet tabellen hørte jeg en ytring om at dette var noe noen hadde troen på.

 

Er det religionen du nevnte som har tatt hånd om bergenserne mon tro?

Men uansett så står Brann fjellstøtt i Bergen, og folk gir de ikke opp.Tålmodighet er tydligvis det vi har lært etter nedrykket.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 15:50
Tjaaah: Jeg har allerede påpekt her, at det ikke finnes en LAN må gå tråd. Jeg har ikke sett et eneste innlegg fra en brannsupporter som vil ha ny trener, de finnes kanskje, men det er i hvert fall ikke mange. Hadde vi ikke murret, så hadde du klaget på det også.

Tråden fins jo - men det er jo ingen grunn til å mene at fyren må fyke akkurat nå .

Han har gjort en god jobb med laget - men som du sier det betyr ikke at det ikke er rom for forbedringer.

Det er ikke vanskelig å se at man ikke har de store stjernene i laget . Det kan kompenseres for ved godt lagarbeid og gode resultat, men det er ikke til å stikke under en stol at det er for kjedelig mye av det vi driver med.

Nye spillere er av type "solide" . Noe som på mange måter ikke nødvendigvis er så positivt. Er et annet ord for kjedelig ofte

Savner engasjement - savner også i det siste innsats og savner artisten som kan gjøre det lille ekstra . Med Braaten ute har vi svært få slike .

Trenerens rolle vil som regel bli diskutert. Mange mener at han var rett for Brann og at han har gjort en god jobb ( vanskelig å krangle på det ) - MEN at han nå har en utfordring med å ta Brann videre.

Argumentene MOT dette er jo den dårlige økonomien . Han får ikke akkurat velge fra øveste hylle for å si det sånn - men andre klarer jo det bra med lite penger sånn sett.

Blir spennende å se hvordan han takler den nye rollen da med forventninger til at klubben faktisk skal være favoritt i kampene og ikke lengre er i forsvarsrollen.

Den defensive kjempe seg til poengstilen ble nok tolerert i byn som en overgang til noe bedre . Man har prøvd og også fått dette til i perioder , men fortsatt ustabilt .

Blir spennende å se hva som skjer .

Uansett er jeg overbevist om at det må handles smart for at vi skal kunne ta videre steg . Tigging til Mohn er her helt innenfor.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 15:57
KaffeOrginal: Tråden fins jo - men det er jo ingen grunn til å mene at fyren må fyke akkurat nå . Han har gjort en god jobb med laget - men som du sier det betyr ikke at det ikke er rom for forbedringer. Det er ikke vanskelig å se at man ikke har de store stjernene i laget . Det kan kompenseres for ved godt lagarbeid og gode resultat, men det er ikke til å stikke under en stol at det er for kjedelig mye av det vi driver med. Nye spillere er av type "solide" . Noe som på mange måter ikke nødvendigvis er så positivt. Er et annet ord for kjedelig ofte Savner engasjement - savner også i det siste innsats og savner artisten som kan gjøre det lille ekstra . Med Braaten ute har vi svært få slike . Trenerens rolle vil som regel bli diskutert. Mange mener at han var rett for Brann og at han har gjort en god jobb ( vanskelig å krangle på det ) - MEN at han nå har en utfordring med å ta Brann videre. Argumentene MOT dette er jo den dårlige økonomien . Han får ikke akkurat velge fra øveste hylle for å si det sånn - men andre klarer jo det bra med lite penger sånn sett. Blir spennende å se hvordan han takler den nye rollen da med forventninger til at klubben faktisk skal være favoritt i kampene og ikke lengre er i forsvarsrollen. Den defensive kjempe seg til poengstilen ble nok tolerert i byn som en overgang til noe bedre . Man har prøvd og også fått dette til i perioder , men fortsatt ustabilt . Blir spennende å se hva som skjer . Uansett er jeg overbevist om at det må handles smart for at vi skal kunne ta videre steg . Tigging til Mohn er her helt innenfor.

Haha, så klart finnes den, ja. Men den brukes ikke i hvert fall.

Jeg tror LAN har lært litt av å bruke troppen for lite nå. Hadde vi hatt mer rullering i vår, så hadde vi kanskje hatt noen litt svakere resultater da, men så hadde ikke våre nest beste vært fullstendig uten kamptrening når vi blir tvunget til å endre på troppen.

Jeg synes det fortsatt er bedring, til tross for den siste tids svake periode. Så lenge de klarer å komme tilbake på et slags vinnerspor nå snart, så ser jeg ikke for mørkt på det.

LAN er ikke verdens mest erfarne trener på toppnibå heller, han har noen veldig gode kvaliteter, men det er naturlig at han kan trenge litt tid på å lære andre ting. Spørsmålet er bare om han er villig til å ta lærdom av feilene sine.

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9756
13.08.17 15:59

Høstmyten er gammel, og hva rene tall angår er det umulig å forsvare den med noe særlig bevis. Stort sett er det jevnt, med noen få unntak.

2003, der sommeren markerte starten på en gedigen opptur i flere år kan nevnes.

1997 er kanskje det beste eksemplet på en verdifull høst som kulminerte i seks strake seiere og sølv. 

Så Brann er ikkje et høstlag, nei.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 15:59
keizersoze: Nei det virker ikke som noen fyrer seg opp lenger. Ikke engang da vi toppet tabellen hørte jeg en ytring om at dette var noe noen hadde troen på. Er det religionen du nevnte som har tatt hånd om bergenserne mon tro? Men uansett så står Brann fjellstøtt i Bergen, og folk gir de ikke opp.Tålmodighet er tydligvis det vi har lært etter nedrykket.

Skulle man vinne noe igjen, så kommer nok mange av "motesupporterne" tilbake. Og godt er det, det er penger man alltid har bruk for, så lenge vi ikke ansetter RBH til å forvalte det igjen.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 16:09
Tjaaah: LAN er ikke verdens mest erfarne trener på toppnibå heller, han har noen veldig gode kvaliteter, men det er naturlig at han kan trenge litt tid på å lære andre ting. Spørsmålet er bare om han er villig til å ta lærdom av feilene sine.

Vi får gi ham litt mer tid da .

Man kan si at han virker litt taus og oppgitt på sidelinjen .

Hvor mye en trener kan påvirket spillet ved å skrike og brøle og oppføre seg som en klovn kan nok diskuteres , men det SER mer engasjert ut i alle fall .

Man kan også si at det er jo svært begrenset hvilke alternativ han har på benken - så hvorfor hisse seg opp .

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 16:12
KaffeOrginal: Vi får gi ham litt mer tid da . Man kan si at han virker litt taus og oppgitt på sidelinjen . Hvor mye en trener kan påvirket spillet ved å skrike og brøle og oppføre seg som en klovn kan nok diskuteres , men det SER mer engasjert ut i alle fall . Man kan også si at det er jo svært begrenset hvilke alternativ han har på benken - så hvorfor hisse seg opp .

Ja, men det er som sagt lov til å komme med kritikk selv om man vil ha ham med videre. Jeg kan ikke skjønne at det skal være noe poeng i å enten måtte støtte alt en trener gjør, eller å ønske en annen trener.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 16:14
keizersoze: Nei tror ikke Brann skiller seg mye ut fra de andre over en lengre tidsperiode, men som du sier så var det noen år på 90-tallet.

Myten om høstlaget er nok muligens påvirket av at man i så mange år kjøpte seg opp om sommeren tror da jeg

Enten for ta steg videre ELLER for å redde skinnet

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 16:17
Tjaaah: Ja, men det er som sagt lov til å komme med kritikk selv om man vil ha ham med videre

Han har utvilsomt gjort mye rett

Han har dog enkelte ting han bør kunne gjøre bedre.

Vi er ikke flink til å bruke ungdom

Man har ikke en stil som tillater det lille ekstra folk faktisk vil se

Det er ikke helt tilfeldig at vi taper så mange poeng på slutten av kampene - her har man en jobb å gjøre

Sliter også å se at vi har mange strenger å spille på.

Enten er det den vanlige ligge og vente på det andre laget og prøve å kontre dem i senk ( funket godt en stund ) ELLER så er det Azar planen. Andre alternativ har vi ikke vist mye av .

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 16:21
KaffeOrginal: Han har utvilsomt gjort mye rett Han har dog enkelte ting han bør kunne gjøre bedre. Vi er ikke flink til å bruke ungdom Man har ikke en stil som tillater det lille ekstra folk faktisk vil se Det er ikke helt tilfeldig at vi taper så mange poeng på slutten av kampene - her har man en jobb å gjøre Sliter også å se at vi har mange strenger å spille på. Enten er det den vanlige ligge og vente på det andre laget og prøve å kontre dem i senk ( funket godt en stund ) ELLER så er det Azar planen. Andre alternativ har vi ikke vist mye av .

Nei, men nå har det vært en klar bedring i offensiv samhandling fra forrige sesong til denne. Det er fortsatt mye å hente, men jeg har troen på at vi fortsatt er i utvikling til tross for bølgedalen vi er i (som jeg håper bare er en bølgedal).

Jeg tror vi er godt foran skjema for ledelsen sin langtidsplan. Og derfor tror jeg at de virker såpass ustresset.

Så får vi vel bare håpe at det er sånn det henger sammen, og at vi har gode tider i vente.

den12mann
den12mannInnlegg: 9410
13.08.17 16:27
Kurtkanon2: Hva er det egentlig Brann-fansen trodde skulle skje i år?

Jeg tippet de på sjette før sesongen så jeg har ikke trodd stort. OG av innleggene i denne tråden så virker det som om det er nok av trøndere som tror stort om oss

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 16:29
den12mann: Jeg tippet de på sjette før sesongen så jeg har ikke trodd stort. OG av innleggene i denne tråden så virker det som om det er nok av trøndere som tror stort om oss

Jeg tror jeg tippet syvende. Gode muligheter for å få rett fortsatt.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 16:33
Tjaaah: Nei, men nå har det vært en klar bedring i offensiv samhandling fra forrige sesong til denne. Det er fortsatt mye å hente, men jeg har troen på at vi fortsatt er i utvikling til tross for bølgedalen vi er i (som jeg håper bare er en bølgedal).

Mye av det ligger jo i at man får lov til mer - at man prøver mer .

Ett strengt system setter nok en del begrensninger også

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 16:35
KaffeOrginal: Mye av det ligger jo i at man får lov til mer - at man prøver mer . Ett strengt system setter nok en del begrensninger også

Joda, men nå har laget stort sett fungert såpass bra under LAN, at jeg for min egen del i hvert fall er forsiktig med å kritisere hvordan vi spiller, enn så lenge.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 16:37
Tjaaah: Joda, men nå har laget stort sett fungert såpass bra under LAN, at jeg for min egen del i hvert fall er forsiktig med å kritisere hvordan vi spiller, enn så lenge.

Resultat trumfer klaging ja :-)

Men med en gang motgangen kommer så er man ikke beskyttet av dette lengre .

Nordmenn elsket jo Drillos også

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 16:40
KaffeOrginal: Resultat trumfer klaging ja :-) Men med en gang motgangen kommer så er man ikke beskyttet av dette lengre . Nordmenn elsket jo Drillos også

Nå virker jo folk å være ganske overbærende med Brann i motgang. Ja, det er kritikk, men det er ikke i nærheten av det hylekoret vi har for vane å mønstre. Jeg synes folk stort sett er rimelig balanserte og saklige i kritikken, merkelig nok.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 8670
13.08.17 16:43
KaffeOrginal: Myten om høstlaget er nok muligens påvirket av at man i så mange år kjøpte seg opp om sommeren tror da jeg Enten for ta steg videre ELLER for å redde skinnet

Ja det er vel stort sett myten som er der.

Har jo selvsagt hatt noen gode høstsesonger, men hvem har ikke det? Os kanskje?Vel i toppdivisjonen iallfall.

2006 og 2007 var jo episk på to helt forskjellige måter.

Men ingen tvil om at de var enten miserabel eller fabelaktig alt etter hvem som ser det.

Spent nå på laget.. kommer vel frem om noen minutter hvem som kan stille.

 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 8670
13.08.17 16:48
KaffeOrginal: Resultat trumfer klaging ja :-) Men med en gang motgangen kommer så er man ikke beskyttet av dette lengre . Nordmenn elsket jo Drillos også

Rett skal være rett. Under drillos, når de var på sitt beste, så spilte de god fotball. Kall det flopasning og hissigt fremover, men de kunne jo faktisk spille.

De hadde noen lekne resultater mot mange nasjoner. Og det var gøy å se på. De som erstattet ham gjorde iallfall ikke en bedre jobb en det han hadde greid videre tror jeg.

 

MyWays
MyWaysInnlegg: 3590
13.08.17 17:49
Tjaaah: Poenget er å få bedre ranking sånn at vi til slutt kanskje har en reell sjanse til å komme til et gruppespill. Det er den beste muligheten en norsk klubb har til å faktisk utvikle seg og få varig fremgang. Det er sånn rbk gjorde det.

Jo, men paradokset er at for at vi skal klare en bedre ranking og dermed få en enklere vei til gruppesipllet, så må vi først være gode nok til å klare det med dårligere ranking.

Brann skal uansett være i stand til å matche topplagene fra balkan, baltikum, og diverse andre europeiske småland. Det er vi jo også på en god dag, men Brann (og norske lag generelt) faller skuffende ofte igjennom. 
Det er dog kanskje på tide å bli litt mer edruelig og realistiske i forhold til forventningene våre? Vi er en veldig liten fotballnasjon..

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 17:50
MyWays: Jo, men paradokset er at for at vi skal klare en bedre ranking og dermed få en enklere vei til gruppesipllet, så må vi først være gode nok til å klare det med dårligere ranking. Brann skal uansett være i stand til å matche topplagene fra balkan, baltikum, og diverse andre europeiske småland. Det er vi jo også på en god dag, men Brann (og norske lag generelt) faller skuffende ofte igjennom.
Det er dog kanskje på tide å bli litt mer edruelig og realistiske i forhold til forventningene våre? Vi er en veldig liten fotballnasjon..

Vi fikk vel litt bedre ranking av å vinne en i år? Eller er jeg helt ute og kjører nå? Jeg hadde inntrykket av at jevnlig deltagelse nærmest hjelper i seg selv, sakte men sikkert.

(Innlegget ble redigert 13.08.17 17:51)

zetta
zettaInnlegg: 9128
13.08.17 18:13

Den store svakheten til Brann nå synes jeg er å få tak i relativt spennende spillere som kan utfordre på de seks offensive plassene. Her bør man være hissige, stadig få tak i noen man har råd til og som kan vise seg å slå til

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 18:15
zetta: Den store svakheten til Brann nå synes jeg er å få tak i relativt spennende spillere som kan utfordre på de seks offensive plassene. Her bør man være hissige, stadig få tak i noen man har råd til og som kan vise seg å slå til

Som jeg gjentar til det kjedsommelige. Brann har elendig erfaring med å være for hissige på å signere "spennende" spillere. Selv billige spillere spiser av lønnsbudsjettet.

MyWays
MyWaysInnlegg: 3590
13.08.17 18:20

.

 

(Innlegget ble redigert 13.08.17 18:21)

zetta
zettaInnlegg: 9128
13.08.17 18:21

Da må de bli bedre på å finne spillere!. Noe input må man bare ha, mener jeg.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 20:52
Tjaaah: Brann har elendig erfaring med å være for hissige på å signere "spennende" spillere. Selv billige spillere spiser av lønnsbudsjettet.

Hvorfor Orry da...

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 20:54
KaffeOrginal: Hvorfor Orry da...

Du, det aner jeg virkelig ikke.

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51855
13.08.17 20:56
Tjaaah: Du, det aner jeg virkelig ikke.

Høyt oppe på min liste over "dårligste Brannspiller på 2000 tallet"

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 19186
13.08.17 20:58
KaffeOrginal: Høyt oppe på min liste over "dårligste Brannspiller på 2000 tallet"

Han erstattet jo en annen kandidat da.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg