Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sportsklubben Brann (Klubbtråd)

NYTT TEMA
KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51517
12.01.18 13:16
Everenga: Greia er at ingen av dem greier å bygge noe over tid på denne måten. De har en god sesong eller to før de faller tilbake til naturlig leie.
Stabæk har vært på konkursens rand over tid, Godset tjente mye på unggutta sine for så å pisse disse penga oppetter veggen og Sarpsborg har ikke vist noe som skal tilsi at de klarer å erstatte "gullrekka" si som er i ferd med å bli oppløst.

Godt poeng ! 

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51517
12.01.18 13:37
den12mann: Historisk har Brann stadig gjort som du etterlyser og historien er også brolagt med fiaskosatsinger.

Husker at Brann fikk mye skryt i sin tid for god økonomisk kontroll ....

Noen som husker denne ==> 

https://www.bt.no/100Sport/fotball/Brann-med-11-mill-i-overskudd-85243b.html

Brann med 11 mill. i overskudd

Sportslig suksess, utvikling av ny hovedtribunen og formidabelt salg i Brannbutikkene er hovedsårsakene til at Brann opplevde en enorm økonomisk vekst i 2007. Omsetningen passerte 160 millioner kroner, melder Brann på sin hjemmeside.

Det er 5 millioner kroner mer enn hva som ble antydet i Bergens Tidende for noen dager siden.

— Salg av spillere utgjør nesten ingenting. Inntektene er skapt gjennom vanlig drift, og vi er stolte av at vi både maktet å vinne serien, bygge en ny hovedtribune og levere et godt økonomisk resultat i en og samme sesong, sier daglig leder Bjørn Dahl til brann.no.

2007-tallene viser at inntektene økte med 65 millioner kroner i forhold til 2006: 35 millioner på markedsrelaterte områder, 14 millioner i merinntekter i Brannbutikkene og 16 millioner i økte inntekter som følge av billettinntekter, rettighetssalg i UEFA-cupen og lignende.

— Kostnadene står ikke stille mens inntektene bare øker. Men vi har brukt penger på en bevisst måte, og for å kunne ta vare på de mulighetene som har bydd seg for Brann. Vi har også investert penger som vi vil få glede av i årene fremover, sier økonomisansvarlig Terje Martinsen.

Overskuddet på 11,362 millioner var en drøy million over budsjett. Året før var overskuddet på 4,8 millioner.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 14:03
Everenga: Greia er at ingen av dem greier å bygge noe over tid på denne måten. De har en god sesong eller to før de faller tilbake til naturlig leie. Stabæk har vært på konkursens rand over tid, Godset tjente mye på unggutta sine for så å pisse disse penga oppetter veggen og Sarpsborg har ikke vist noe som skal tilsi at de klarer å erstatte "gullrekka" si som er i ferd med å bli oppløst. Regner med at du har større forhåpninger for Brann enn en sesong i sola før det hele detter sammen som et korthus.

Dette er klubber med et helt annet potensiale enn Brann. Utifra størrelsen på klubb og by er det ekstremt bra det både Godset, Stabæk og Sarpsborg har levert. Hvordan hadde det vært for Brann hvis vi hadde fått halvparten så mye ut av vårt potensiale? Da hadde vi tatt medaljer hvert år, noen gull her og der og regelmessig spilt i Europa. I fjor var vi dårligere enn både Godset og Sarpsborg.

Skal vi komme oss dit må vi bygge noe solid. Å hive masse penger vi ikke har etter noen profiler i håp om kortsiktige resultater, som man fantaserer om skal utløse inntekter og resultater som gjør oss så rike at vi bare kan fortsette å kaste penger etter profiler er ikke solid. Å utvikle spillere, selge for mer enn vi kjøper for, ha et spill som gjør at vi kjører kamper og er attraktive for spillere med stort potensiale er en langt bedre vei å gå.

Så har vi et potensiale som gjør at vi ikke trenger å stoppe der småklubber som Godset, Sarpsborg og Stabæk etterhvert stopper opp. Vi kan etterhvert begynne å si nei til gode tilbud på våre nøkkelspillere, vi kan etterhvert begynne å hente andres nøkkelspillere, vi kan etterhvert begynne å hente spillere fra ligaer av et høyere nivå. Hvis vi har den rette utviklingen.

Spørsmålet er hvordan vi skal komme oss dit. Skal vi gå for den raske løsningen vi har mislykkes med så mange ganger før, gjennom å kaste penger vi ikke har etter dyre spillere i sin beste alder som vi aldri for solgt for samme sum, eller skal vi følge suksessoppskriften fra lag som Godset, Sarpsborg og Stabæk og heller prøve å ta det enda et steg lenger når vi når det nivået de nådde?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 17659
12.01.18 14:53
KaffeOrginal: Interessant at man ikke kan ha sine meninger uten at det er en "vendetta" Det minner om en billig hersketeknikk mer enn god debatt Kan vi ikke bare være uenig i hans egenskaper ? Jeg kunne jo svare med begrep som "idolisering" osv , men det hadde også blitt teit :-)

Hadde jeg sagt det helt uten å ta diskusjonen med deg, så kunne jeg skjønt det med hersketeknikk

Fakta er at jeg forklarer hvorfor jeg mener det jeg mener, og at det er du som unnviker spørsmål, og svarer selektivt.

Selvsagt hadde det blitt teit om du hadde anklaget meg for å idolisere en person jeg tidvis har kritisert rimelig grundig. Og det er litt av poenget her, vi andre ser ut til å kunne se to sider av saken. Du ser ut til å ha bestemt deg for å mislike fyren, og bedømmer arbeidet hans deretter.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 14:55

Sarpsborg har visst gitt et nytt bud på Skaanes. 1,5 millioner i følge BT. Slenger de på litt videresalgsprosenter er det en grei deal. Da kan vi fort ha forsterket oss med bosnieren inn og Skaanes ut, samtidig som vi har tjent noen kroner på det. 

Håper Brann tenker smart her, og ikke priser ut Skaanes. Han forsvinner uansett om et år, og er ingen viktig spiller for Brann pdd. Kunne blitt det med den rette stilen, og tillit over tid, men det skjer jo ikke uansett.

den12mann
den12mannInnlegg: 9352
12.01.18 15:56
KaffeOrginal: Husker at Brann fikk mye skryt i sin tid for god økonomisk kontroll .... Noen som husker denne ==>

Og poenget med den? SKB brukte ikke den anledningen til å bygge et bærekraftig reisverk. Istedet satser de hardt (slik du ønsker) uten at det var grobunn for det. Sandslott. 

I posisjonen Brann er nå så kan vi fint bruke stein-på-stein. Har nettopp kommet ut av rød sone. Jeg vil ikke inn igjen i den, for å si det sånn. Usikker på hva du vil. 

den12mann
den12mannInnlegg: 9352
12.01.18 15:57
Solvgutt1: 1,5 millioner

Med tanker på at S08 har solgt for 25+ mill siste uken så syns jeg det er rom for å prøve å pushe de høyere. Ihvertfall må det noe videresalgsgreier inn som et minimum. Men POL er forhåpentligvis med i manesjen og da kan det bli bra tilslutt.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 15:59

Nå skal det sies at det også er sandslott det Brann har drevet med. Vi henter spillere i sin beste alder, og eldre, med fysikk som force, fra andre steder i land og verden. Spillere med begrenset videresalgspotensiale, som ikke er interessert i å være her veldig lenge. Konsekvensen er stadige utskiftinger, uten nevneverdig med penger inn.

Sett litt bedring det siste året med spillere som Jonsson, Marengo og Ordagic inn. Kanskje kommer Komsoon også.. Aldermessig har vi likevel et klart hull når det gjelder talenter og sånt. Både lokalt og ikke-lokalt.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 15:59)

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14091
12.01.18 16:36

Hvem eier Skaanes da ? Brann eller Hardball?

Om Brann selger spillere får man jo ikke frigitt en dritt om ikke de som eier spillerne vill bruke pengene til kjøp av nye spillere. Det ønsker ikke hardball pdd og de har store eierandeler i de fleste spillerne.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 16:42
stikkpillen: Hvem eier Skaanes da ? Brann eller Hardball? Om Brann selger spillere får man jo ikke frigitt en dritt om ikke de som eier spillerne vill bruke pengene til kjøp av nye spillere. Det ønsker ikke hardball pdd og de har store eierandeler i de fleste spillerne.

Tviler på at Hardball eier Skaanes, men de har kanskje en andel. Hvor har du det fra at Hardball ikke vil reinvestere?

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14091
12.01.18 16:47

Fra Hardball.

Nesten alle spillerne i Brann sin a-stall er helt eller delvis eid av Hardball.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 16:53
stikkpillen: Fra Hardball. Nesten alle spillerne i Brann sin a-stall er helt eller delvis eid av Hardball.

Har Hardball uttalt til deg at de ikke vil reinvestere penger Brann får for salg av spillere de har eiendeler i?

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14091
12.01.18 16:57

Spiller vel liten rolle hva jeg svarer deg på det spørsmålet, vi får vente å se, men om de velger å bruke penger nå da må noe endres.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 17:05
stikkpillen: Spiller vel liten rolle hva jeg svarer deg på det spørsmålet, vi får vente å se, men om de velger å bruke penger nå da må noe endres.

Hvorfor har Hardball fortsatt eiendeler i de fleste Brannspillerne hvis de ikke har bidratt til noen av de som har blitt hentet de siste årene? Har de eiendeler i Jonsson, Teniste, Acosta, Wormgoor, Kristiansen, Kalsaas, Pettersen, SHN, Ordagic, Braaten, Marengo, Vega, Braaten, Gilli Skålevik eller Børven. Hvis ja: Hvor mange?

 

Uansett så har jo Brann strengt tatt erstattet Skaanes allerede, og vi har en fulltallig midtbane hvis han drar. Med Stenevik i bakhånd. Så vi trenger ham ikke denne sesongen. Da er det greit at vi får noen kroner for ham, selv om Hardball skal ha sin del av det. Skaanes kommer neppe til å slå igjennom under LAN uansett.

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14091
12.01.18 17:18

Klart de har bidratt de siste årene, hvor har du det fra?

De har ihvertfall eierandeler i 11 av spillerne du nevner.

Jeg har heller ikke hevdet alle, noen er jo også oppfostret i klubben.

Ting endrer seg fort i fotballens verden, ppd er Hardball lunken til klubben, så kan du mene noe annet. Som jeg skrev litt tidligere, vi får vente å se.

 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
12.01.18 17:20

Du har jo sagt i flere år har Hardball er lunken og at de ikke vil bidra mer. Likevel så har de tydeligvis fortsatt å bidra. Nå skriver ikke media konkret om Hardball har bidratt eller ikke. Kan iallefall ikke huske å ha lest at Hardball har bidratt på noen av spillerne jeg nevnte. "Investorhjelp" er det nye begrepet, men om det er Hardball, Mohn eller andre blir sjeldent spesifisert.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 17:22)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 17659
12.01.18 17:35
stikkpillen: Spiller vel liten rolle hva jeg svarer deg på det spørsmålet, vi får vente å se, men om de velger å bruke penger nå da må noe endres.

Hvis du selv mener at det ikke spiller noen rolle om du svarer på det, så er du vel enig i at det bare er tull å slenge ut påstander som ikke kan bevises eller tilbakevises? Det hjelper i hvert fall ikke for diskusjonen.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 17:35)

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14091
12.01.18 18:36

Jeg vet, jeg tror ikke, at flere her tviler på det er jo greit nok, vanskelig å føre beviser for disse påstander, så derfor velger jeg å svare på denne måten.

Er det så veldig fruktbart å sitte å diskutere ting en ikke har peiling på.

Hardball eier langt flere av Brann sine spillere enn folk flest aner.Så når Brann selger noen er en prisgitt at de vil bruke pengene til nye spillere.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 17659
12.01.18 18:59
stikkpillen: Jeg vet, jeg tror ikke, at flere her tviler på det er jo greit nok, vanskelig å føre beviser for disse påstander, så derfor velger jeg å svare på denne måten. Er det så veldig fruktbart å sitte å diskutere ting en ikke har peiling på. Hardball eier langt flere av Brann sine spillere enn folk flest aner.Så når Brann selger noen er en prisgitt at de vil bruke pengene til nye spillere.

Det er det jeg mener, det er ikke fruktbart for diskusjonen at du slenger ut påstander som ikke kan bevises. Vi kan rett og slett ikke forholde oss til det. Vi får ikke bekreftet det før infoen eventuelt kommer ut for alle.

Dermed kan du egentlig kun oppnå å mate ditt eget ego dersom det skulle vise seg at du har rett til slutt.

Totalt unødvendig.

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14091
12.01.18 19:01

Mitt ego:-)

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 17659
12.01.18 19:13
stikkpillen: Mitt ego:-)

Jepp, må vel være det du vil, når du selv ser at det ikke er noe poeng i å svare på spørsmål rundt påstandene dine.

ZsoltKorcsmar
ZsoltKorcsmarInnlegg: 789
13.01.18 01:09

Fikk en liten tanke her, mulig den er luftet før: Hva om vi erstatter Haugen med Vega? Altså bare en intern omrokkering.

                      Ny Spiss

Marengo           Vega           Koomson/Gilli

               SHN         Ordagic/Barmen

Haugen er jo etter alle solemerker ferdig, og tenker at det kunne vært spennende å dyrke Vega i den litt fremskutte sentrale rollen. God pasningsfot, ikke like kreativ som Haugen, men et like bra skuddbein. Tror han kunne utrettet nye der.

På topp har vi jo alltids Braathen og Barmen som kan gjøre en jobb, men ideelt sett henter vi en spiss av litt høyere kaliber. 

Spennende å se om Gilli blir eller drar, og om man ender opp med Gilli eller Gilbert. Angående Ordagic så blir det jo spennende å se om han går inn og løfter laget. Dersom han faller gjennom kan jo alltids Barmen krige og levere jevnt med målpoeng.

Tror faktisk dette laget kan bite greit fra seg offensivt. Nok av spillere som kan skape krøll i motstanderens rekker, men veldig nye står og faller på hvem som blir spissen vår. 

Angående keepersituasjon; her jobbes det på spreng med en keeper som jeg mener er hakket opp fra Piotr. Piotr har vunnet mange poeng for oss, men han har også gjort mye rart. Vinnerskalle, men fryktelig rotete i stilen og feltet. På ingen måte uerstattelig. Keeperen det jobbes med vil være en oppgradering slik jeg ser det. 

Ellers får vi bare glede oss til sesongen sparkes i gang! 

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9686
13.01.18 09:00
ZsoltKorcsmar: Angående keepersituasjon; her jobbes det på spreng med en keeper som jeg mener er hakket opp fra Piotr. Piotr har vunnet mange poeng for oss, men han har også gjort mye rart. Vinnerskalle, men fryktelig rotete i stilen og feltet. På ingen måte uerstattelig. Keeperen det jobbes med vil være en oppgradering slik jeg ser det.

Å kom igjen. Noe mer? Norsk/forbundsutviklet?

ZsoltKorcsmar
ZsoltKorcsmarInnlegg: 789
13.01.18 18:31

Ikke norsk/forbundsutviklet. Blir altså trangt med tanke på den kvoten fremover dersom overgangen går gjennom.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 6744
13.01.18 18:58

En spiller som vil være fornøyd med 900k i året?

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51517
13.01.18 19:37
den12mann: Og poenget med den? SKB brukte ikke den anledningen til å bygge et bærekraftig reisverk. Istedet satser de hardt (slik du ønsker) uten at det var grobunn for det. Sandslott.

Skal ikke si at de ikke gjorde feil den gangen , men jeg synes artikkelen viser at det går an å satse og faktisk tjene penger samtidig .

Man øker altså utgifter og inntekter samtidig . Og gikk med overskudd

Så gikk de på en helvetes smell . MEN det er viktig å huske at det gjorde alle den gangen. Ingen forutså den nedgangen i økonomien

Hadde dagens styre og stell fått en like overraskende nedgang prosentvis i sine inntekter hadde de nok slitt de også

Stusser også på hva man mener med "bærekraftig" her .

Skal man da bruke kun det man tjener eller det man allerede har tjent ? Uansett så forutsetter en slik modell at man har ett antatt inntektsnivå det neste året . Selvsagt . Om man klarer å KUN bruke opptjente midler så ..... men det skjer nok ikke med noen.

Poenget er bare så enkelt - det går an å ha to tanker i hodet samtidig - og den enkleste modellen med å ikke satse behøver ikke være den lureste i det lange løp. Lav risiko økonomisk ja , men i det lange løp så får man er solid midt på treet prestasjon med å ha lav risiko . Sånn er det bare .

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51517
13.01.18 19:40
ZsoltKorcsmar: Ikke norsk/forbundsutviklet. Blir altså trangt med tanke på den kvoten fremover dersom overgangen går gjennom.

På hvilket nivå klarer vi hente spiller på vår lønnsmodell da ?

Ung ? Gammel ?

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51517
13.01.18 19:41
ZsoltKorcsmar: Tror faktisk dette laget kan bite greit fra seg offensivt. Nok av spillere som kan skape krøll i motstanderens rekker, men veldig nye står og faller på hvem som blir spissen vår.

Enig . Mye faller på den nye spissen ( om de finner en )

Men han skal jo gjerne ha noen som bringer ballen fram til ham også da

KaffeOrginal
KaffeOrginalInnlegg: 51517
13.01.18 19:45
ZsoltKorcsmar: Spennende å se om Gilli blir eller drar, og om man ender opp med Gilli eller Gilbert.

Bytte med Sogndal ? Gilli pluss penger ut ?

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 17659
13.01.18 20:10
KaffeOrginal: På hvilket nivå klarer vi hente spiller på vår lønnsmodell da ? Ung ? Gammel ?

La oss ta sorgene på forskudd og regne med at vi får en dyr, gammel og skadeskutt keeper.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg