Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sportsklubben Brann (Klubbtråd)

NYTT TEMA
knurr84

Innlegg: 9988
knurr84
03.05.21 13:33

Ikke ofte jeg er inne på VGD lenger (og ihvertfall ikke i Brann-tråden) men jeg har fått høre fra en troverdig kilde at Kåre er veldig interessert i å hente Wangberg tilbake til Bergen..

Tjaaah

Innlegg: 35169
Tjaaah
03.05.21 15:47
mattamygg: så virker det ikke som om folket fra Bergen faktisk må konsentrere seg om å holde seg.

Så du er enig i at vi er rolige, og ikke må konsentrere oss for å ikke ta av. Den er grei.

Klart, resten av innlegget ditt tyder på at du ikke helt skjønner hva du selv skriver. Men nå skal jeg ikke kreve for mye heller.

(Innlegget ble redigert 03.05.21 15:48)

zetta

Innlegg: 15009
zetta
03.05.21 19:37

Jeg synes Brann har vært på et rett spor siden i fjor. De har spillertyper som Kolskogen, Kristiansen, Grøgaard, Blomberg, Delaveris, Taylor og Bamba, altså bra med fart og styrke. Horn-Myhre er på vei, han kan godt bli midtbanedirigent. 

  Men jeg er skeptisk til Skaanes som høyrekant. I verste fall blir han en spiller som er bare nesten offensivt, samtidig som han taper alle fysiske dueller. Det er greit at han får en sjanse, men da må han virkelig stå frem med tempo. Skaanes er veldig fysisk lett og en typisk felle for en trener. Slike må virkelig gjøre noe med ballen hvis de ikke skal bli en klar svekkelse av laget.

 ellers er det en svakhet defensivt på midtbanen. Barmen og Strand er egentlig best offensivt. Horn-Myhre vil hjelpe litt, men ideelt skulle de hatt en skikkelig ballvinner, helst med fart, i defensiv posisjon.

 Totalt sett mangler det litt og Brann kan vel ikke vente det store ennå. Men det beveger seg i riktig retning typemessig og aldersmessig synes jeg. Nå gjelder det å krige seg opp på øvre halvdel.

HLund

Innlegg: 22697
HLund
03.05.21 19:38
zetta: Men jeg er skeptisk til Skaanes som høyrekant. I verste fall blir han en spiller som er bare nesten offensivt, samtidig som han taper alle fysiske dueller. Det er greit at han får en sjanse, men da må han virkelig stå frem med tempo. Skaanes er veldig fysisk lett og en typisk felle for en trener. Slike må virkelig gjøre noe med ballen hvis de ikke skal bli en klar svekkelse av laget.

Da har du ikke sett treningskampene. Vært vår klart beste spiller (noe overraskende riktig nok) i treningskampene.

zetta

Innlegg: 15009
zetta
03.05.21 19:46
HLund: Da har du ikke sett treningskampene. Vært vår klart beste spiller (noe overraskende riktig nok) i treningskampene

overraskende, klart, hvis han virkelig spiller bra med ball er det plass til han. men det gjelder å følge med når serien starter. Min erfaring fra Enga er at de fysisk lette spillerne blir kriget i senk når alvoret starter, hvis de da ikke har noe spesielt. Så får man et støttepasningsmareritt. Nå ser det utrolig nok ut til at vi har tatt et steg bort fra dette i Enga og ting ser bra ut. men vi mangler noe fart bakover. Her ser jeg baklengs.

Tjaaah

Innlegg: 35169
Tjaaah
03.05.21 20:11
knurr84: men jeg har fått høre fra en troverdig kilde at Kåre er veldig interessert i å hente Wangberg tilbake til Bergen..

Har vært nevt i avisene her i Bergen også, så det stemmer nok. Virker som om det er mer eller mindre det eneste alternativet man har, og derav den store interessen.

Utover det, så må du gjerne frekventere både vgd og denne tråden oftere. Hyggelig med besøk.

Firensju

Innlegg: 2548
Firensju
04.05.21 14:29

VG+: Stor analyse - Brann har de samme problemene som Rosenborg hadde. Noen som gidder å gi meg en kort oppsummering?

HLund

Innlegg: 22697
HLund
04.05.21 15:13
Firensju: VG+: Stor analyse - Brann har de samme problemene som Rosenborg hadde. Noen som gidder å gi meg en kort oppsummering?

Leste hele. Var på grensen til søppel. Lurer på om ikke det var samme mann som mente man burde kvitte seg med tre spillere for å få inn Pål Andre Helland også. 

Firensju

Innlegg: 2548
Firensju
04.05.21 19:33
HLund: Leste hele. Var på grensen til søppel. Lurer på om ikke det var samme mann som mente man burde kvitte seg med tre spillere for å få inn Pål Andre Helland også.

Ok, takk. Ja, det er sjeldent noe bra å lese om Brann på VG

(Innlegget ble redigert 04.05.21 19:34)

Brannfan84

Innlegg: 390
Brannfan84
05.05.21 11:31

Zetta det du skriver om Skaanes der er jeg ekstremt enig i og er det en forbannelse som virkelig rir norsk fotball som en mare på de øverste nivåene er det den typen spillere.

De kan løpe og løpe og løpe men får de ballen blir det surr og de har en innboende frykt for å utfordre spillere en mot en i retning mål så de løper alt de orker ut til cornerflagget, lukker øynene og sender ballen til helvete over mål.

Og av en eller annen merkelig grunn så gir de tommelen opp til medspillerne etterpå hehe.

Skulle de mot formodning tørre å utfordre forsvaret sentralt på banen i retning mål må de fort snu og det blir som du beskriver ganske godt et støttepasnings mareritt.

Jeg skulle likt å se forklaringen på det. Kan det være fordi kondisjonstrening generelt er noe Nordmenn liker, respekterer og er veldig glad i? Så fotballspillere fra en ung alder konsentrerer seg mest om løping og alt det andre blir det litt mindre fokus på. Derimot er en følsom fot, presise baller og evnen til å passere motstander er litt skummelt og vi ønsker kanskje ikke å snakke så mye om det?

Prøv dette - neste brannkamp du ser så tell antall feilpasninger fremover og til siden fra Barmen, skaanes og Kristiansen. Nevn det gjerne til sidemann også så han kan telle mens du er på doen.

Det er helt sinnsykt, selv enkle pasninger til sidemann blir lomper som enten ruller utover siden og langpasninger forsvinner som oftest til motspiller.

Eller bare se på innleggene til Ruben Kristiansen der han fosser ned mot cornerlagget og løper fra 5 motspillere. Hva gjør han? Han lukker øynene og sparker ballen i blinde rett i sistemann.

Skal Brann engang ta Gull må de ta tak i dette og heller se mer på oppskriften til Glimt, hvorfor evnet glimt å løpe direkte mot mål med ball og treffe neste ledd som løper videre mot mål men vi greier det bare ikke?

ChilliP

Innlegg: 27
ChilliP
05.05.21 12:51

Hva er det som skjer i klubben om dagen? Vibeke sparker Soltvedt, tar over spilleroverganger og roter det enda mer til enn forgjengeren. Kvitter seg med Løfgren som er en kapabel stopper før hun gir Barmen 5 års kontrakt. Jeg er glad han fikk ny kontakt, men 5 år? Hvorfor er ikke SKB på banen og tilbyr Valsvik en kontrakt? Klubben kan helt sikkert tilby mer penger enn godset. Nå går vi mot seriestart med 2 stoppere i troppen.

stikkpillen

Innlegg: 15181
stikkpillen
05.05.21 12:59

Det tok bare litt lengre tid enn jeg trodde, dette er arven etter 3 ansettelser som aldri burde skjedd, arven etter 3 striler.

Stabekk stikker av med Wangberg, Godset med Valsvik.

HLund

Innlegg: 22697
HLund
05.05.21 13:41
ChilliP: Hvorfor er ikke SKB på banen og tilbyr Valsvik en kontrakt? Klubben kan helt sikkert tilby mer penger enn godse

Fordi Valsvik er treg. Det er hovedgrunnen. Vi har allerede en sånn en med bedre ballfølelse i Forren. Meningsløst å kjøpe en til.

AxelRudi

Innlegg: 8573
AxelRudi
05.05.21 14:01
Firensju: VG+: Stor analyse - Brann har de samme problemene som Rosenborg hadde. Noen som gidder å gi meg en kort oppsummering?

Høres ut som Kai Bardal, og da er det ræv om det ikke er futsal aktig.

lok1

Innlegg: 7491
lok1
05.05.21 14:04
AxelRudi: Kai Bardal

Stemmer. Og så masse vissvass om vanskeligheten med høyt press og for dårlige spillere.

HLund

Innlegg: 22697
HLund
05.05.21 14:11
AxelRudi: Høres ut som Kai Bardal, og da er det ræv om det ikke er futsal aktig.

Det var sinnssykt ræv. Bar veldig preg av at han rent faktisk ikke hadde sett så mange av kampene, men baserte det meste på noen få kamper han faktisk hadde sett. (Rosenborg-kampen på Lerkendal f.eks.) Matsska neste i VG nå :)

Firensju

Innlegg: 2548
Firensju
05.05.21 17:19

Lurer om det er grunnen til at Brann ikke ønsker å beholde Løfgren?
https://www.vg.no/sport/fotball/i/7KkljK/brann-profiler-aapner-opp-om-veldig-usunt-miljoe

Det var et hint om det i en annen artikkel fra BT, hvis jeg husker rett. Noe med at man ikke solgte Løfgren av sportslige årsaker.

Da lurer jeg på hvorfor vi fortsatt har Bamba. Jeg har fått inntrykk av at han er også en slik type. Men jeg kjenner ham ikke og vet ikke hvordan han er bak kampene. Håper bare at selvtilliten hans er på plass til søndag. Og skåre 10+ mål innen sommervinduet åpner seg. Da får vi kanskje et par millioner for ham.

HLund

Innlegg: 22697
HLund
05.05.21 17:33
Firensju: Da lurer jeg på hvorfor vi fortsatt har Bamba

Det skyldes nok de 8-9 millionene man la ut samt at man ikke har hatt noen interessenter kan det virke som.

zetta

Innlegg: 15009
zetta
05.05.21 17:36
Brannfan84: Jeg skulle likt å se forklaringen på det. Kan det være fordi kondisjonstrening generelt er noe Nordmenn liker, respekterer og er veldig glad i? Så fotballspillere fra en ung alder konsentrerer seg mest om løping og alt det andre blir det litt mindre fokus på. Derimot er en følsom fot, presise baller og evnen til å passere motstander er litt skummelt og vi ønsker kanskje ikke å snakke så mye om det? Prøv dette - neste brannkamp du ser så tell antall feilpasninger fremover og til siden fra Barmen, skaanes og Kristiansen.

Ja, det er vel en slags sosialdemokratisk fotballkultur, hvor man tenker mindre elite og mer på spilleglede og at spillerne skal gjøre riktige valg. 

 Det har vært mye in at spillerne skal slå raske pasninger og være fotballintelligente. Er man det, så kan mirakler skje, tror de. Men det helt feil. Det finnes ingen snarvei. 

 Det er ingen annen vei enn å satse på skikkelige kvaliteter i alle rollene ute på banen. Og også hos treneren. Treneren må både kunne lede laget og kunne arrangere daglige treninger med kvalitet. Så må man være veldig selvkritiske, fordi det er så lett å tro at man selv er gode på alle disse tingene, men så er man i stedet egentlig svake!

 Men ok, alt ser ikke så dårlig ut for brann akkurat nå. Jeg synes at kristiansen egentlig er en ok spillertype. Når det gjelder barmen, burde ikke han hatt en mer offensiv rolle? Han er bra på å komme inn i feltet offensivt. Han kan også sette litt fart fremover hvis han først går inn for det. Men defensivt mangler han litt frekvens i beina

GatlingGun

Innlegg: 47911
GatlingGun
05.05.21 18:39

Kunne absolutt sett for meg Barmen som et ok alternativ til Bamba på topp, som en slags target-man eller Azar-type. Er generelt sett lite fan av trege og temposvake spisser mtp det offensive presset, men han kan dog suppleres med 2-3 kjappe offensive midtbanespillere bak/rundt ham.

Dette blir gull. Garantert. Du hørte det ikke her først og ikke sist. 

Tjaaah

Innlegg: 35169
Tjaaah
05.05.21 19:40
Firensju: Lurer om det er grunnen til at Brann ikke ønsker å beholde Løfgren?
https://www.vg.no/sport/fotball/i/7KkljK/brann-profiler-aapner-opp-om-veldig-usunt-miljoe Det var et hint om det i en annen artikkel fra BT, hvis jeg husker rett. Noe med at man ikke solgte Løfgren av sportslige årsaker. Da lurer jeg på hvorfor vi fortsatt har Bamba. Jeg har fått inntrykk av at han er også en slik type. Men jeg kjenner ham ikke og vet ikke hvordan han er bak kampene. Håper bare at selvtilliten hans er på plass til søndag. Og skåre 10+ mål innen sommervinduet åpner seg. Da får vi kanskje et par millioner for ham.

Hvis du ser intervjuet med Kåre i den episoden i silly season som er nede i artikkelen, så avviser han dette.

Han svarer at Löfgren ikke ble solgt av sportslige årsaker, at det ikke er riktig av ham å legge ut om grunnen, og avviser blankt at Löfgren var et av de "råtne eplene". Veldig ryddig svart av Kåre, synes jeg.

Tjaaah

Innlegg: 35169
Tjaaah
05.05.21 19:43
GatlingGun: Er generelt sett lite fan av trege og temposvake spisser mtp det offensive presset, men han kan dog suppleres med 2-3 kjappe offensive midtbanespillere bak/rundt ham.

Ikke minst så veier Barmzinho opp for eventuelle tempoproblemer med pur sjarm.

den12mann

Innlegg: 10894
den12mann
05.05.21 23:17
Firensju: Lurer om det er grunnen til at Brann ikke ønsker å beholde Løfgren?

Må være et -veldig- råttent eple hvis han klarte å forsure garderoben mens han var over 70 mil unna

BigGeorge

Innlegg: 34218
BigGeorge
05.05.21 23:57

Hva er inntrykket av Kniksen DAY  (den aller yngste) ? 

den12mann

Innlegg: 10894
den12mann
06.05.21 10:57

"men viser til at han har sittet «iskald» ett år i Danmark før han kom til Brann."

 

Det er 7 mnd siden han kom til Brann, ikke 7 dager. Blir for tynt å bruke Danmark som årsak nå så da får Kåre heller si det som det er. 

keizersoze

Innlegg: 17595
keizersoze
06.05.21 11:11

Det kan jo være av hensyn til spilleren at Kåre ikke vil si noe. 

Dette er vel noe vi isåfall ikke har så mye med å gjøre. 

Solvgutt1

Innlegg: 24810
Solvgutt1
06.05.21 11:12
den12mann: men viser til at han har sittet «iskald» ett år i Danmark før han kom til Brann."   Det er 7 mnd siden han kom til Brann, ikke 7 dager. Blir for tynt å bruke Danmark som årsak nå så da får Kåre heller si det som det er.

Eventuelt så kan han holde kjeft. 

den12mann

Innlegg: 10894
den12mann
06.05.21 14:02

Kan Taylor evt være spiss og noen andre fylle rollen bak som Taylor har pr idag? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg