Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sportsklubben Brann (Klubbtråd)

NYTT TEMA
Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5177
06.08.19 09:14

Brann har i det stille gått på kun 1 tap de siste 10 kampene med rekken 6-3-1. Nei, det har ikke vært pent, men de henter poeng i en svak periode - og undertegnede er ihvertfall imponert over hvordan LAN har gjort laget til en poengmaskin uansett hvordan spillet flyter. Utrolig synd at man ikke har fått bedre poenguttelling på hjemmebane når motstander ligger seg dypt i banen, hvis ikke kunne dette vært en potensiell gullsesong.


Nå venter 5 kamper som skulle være rimelig overkommelige, og dersom laget skulle klare 10 poeng på disse kampene, så tror jeg man er godt igang med en ny medaljesesong. Jeg har hele tiden trodd på at LAN ville få laget inn på en formtopp ila sesongen, også spillemessig, og krysser fingrene for at det skjer nå ila høsten.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3648
06.08.19 09:33
Lew_Ashby: høsten

I 17 og 18 var vi gode i første halvdel og svakere i andre halvdel, får satse på at det blir motsatt denne sesongen. Da kan det faktisk bli en interessant høst allikevel. 


Begynner å se konturene av noe bedre hvertfall. Mye av det vil jeg si er grepet med å sette Ordagic i Sivert rollen, i dagens Brann lag synes jeg Amer passer mye bedre inn der enn Ruben. 

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
06.08.19 12:15

En ting er ihvertfall sikkert. Ordagic har vokst til å bli en klassespiller. Det er kanskje litt tidlig å definere han slik, men om dette er nivået hans så er jeg tilbøyelig til å utnevne han til Branns beste og viktigste spiller (sammen med 2-3 andre kandidater - som har andre kvliteter).

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5758
06.08.19 12:35

Det tidligere talentet vårt Birkelund avslutter kontrakten med Sogndal for å starte på medisinstudiet.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30541
06.08.19 14:45
KongOjo: Han er toppscorer også for den saks skyld. Mye ansvar du kan gi en god kaptein, men er ikke hans feil at angriperne har scoret for få mål. Det ansvaret må kun ligge på trenerens taktikk , hvertfall i Brann sitt tilfelle denne sesongen.

Nei, det er ikke kun taktikken som er grunnen til få mål. I år har de bommet på nesten alle sjanser. Nilsen har vært stort sett heldig med marginer før, i år har det vært vanskelig. Men taktikken er selvsagt en del av grunnen.

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
06.08.19 17:03
Tjaaah: Nei, det er ikke kun taktikken som er grunnen til få mål. I år har de bommet på nesten alle sjanser. Nilsen har vært stort sett heldig med marginer før, i år har det vært vanskelig. Men taktikken er selvsagt en del av grunnen.

Ja, på søndag kom ikke målene etter at Brann trillet ball utenfor 16-meteren. Felles for alle målene er at Brann tar overganger og utfordrer motstanderen når de ikke er organisert i forsvars- og midtbaneleddet. På det første målet bruker Bamba litt tid, så de rekker å komme seg tilbake, men han putter etter en fin soloprestasjon. 2. og 3. målet kommer etter at Brann setter fart og er veldig direkte på mål.

Det siste målet er et 100% kontringsmål. Bamba og Koomson hadde også en gigantisk sjanse som lignet veldig på det målet i forkant av scoringen, som også var en rent kontring. Jeg synes at dette var et en helt annen forestilling enn det vi har vært vant med, og helt opplagt en annen taktikk. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 30541
07.08.19 15:24
MyWays: Jeg synes at dette var et en helt annen forestilling enn det vi har vært vant med, og helt opplagt en annen taktikk.

Vi så noe av det mot Stabæk også, var en helt annen vilje i laget, i hvert fall i en periode av kampen.

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
07.08.19 16:58

Men er dette den "perfekte LAN-fotball" (som Doddo proklamerer i Ballspark)? Eller er det et avvik fra normalen?

Fortsetter vi med denne typen fotball er jeg fornøyd ihvertfall. Jeg har ikke vært en av de som ville sparke LAN, men har vært klar på at Brann må gjøre noen justeringer. Alle har sett at Brann har vært i stand til å dominere, men har ikke klart å gjøre noe som helst i den siste 1/3. 

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5758
07.08.19 20:30
MyWays: Men er dette den "perfekte LAN-fotball" (som Doddo proklamerer i Ballspark)? Eller er det et avvik fra normalen? Fortsetter vi med denne typen fotball er jeg fornøyd ihvertfall. Jeg har ikke vært en av de som ville sparke LAN, men har vært klar på at Brann må gjøre noen justeringer. Alle har sett at Brann har vært i stand til å dominere, men har ikke klart å gjøre noe som helst i den siste 1/3.

Jeg vet ikke helt hvor mye som er endret her. Mulig at laget har fått instrukser på å ta overganger i større grad enn tidligere, men ellers er det begrenset hva Brann kan gjøre for å få bakrom å spille i. Målene kom ikke akkurat av at Brann spilte ut etablert, selv om på Bamba sitt mål rakk Ranheim å få ganske mange menn tilbake i boksen. Med tidlig mål i mot måtte Ranheim opp i banen.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3648
07.08.19 20:41

Ruben Kristiansen sa det egentlig ganske enkelt om hva som var forskjellen fra sist vi møtte Ranheim. 

 

"vi fikk brukt Barmen som oppspillspunkt"

 

Ganske stor nøkkel dette når det fungerer. Men skal bli spennende å se hva LAN gjør med Yttergård og Haugen* fremover når det er mye som tyder på at Strand, Amer og Barmen virker å være den beste konstellasjonen. 

 

Egentlig synd at vi lot Orry gå, eneste av midtbanespillerne som kunne brukes på samme måte som Barmen. Ingen av de andre vi har nå kan brukes i den nøkkelfunksjonen Barmen har.

*Løkberg også forsåvidt, men han kan vel ikke sammenlignes med lønnsledere som Ruben og Haugen. Blir dyrt å ha de 2 sittende på benken over tid. 

(Innlegget ble redigert 07.08.19 20:43)

keizersoze
keizersozeInnlegg: 13434
07.08.19 20:53
KongOjo: Ganske stor nøkkel dette når det fungerer. Men skal bli spennende å se hva LAN gjør med Yttergård og Haugen* fremover når det er mye som tyder på at Strand, Amer og Barmen virker å være den beste konstellasjonen.

Blir nok både kort og skader. Godt vi har gode alternativer. 
Barmen har da sittet på benk ofte. Ordagic så godt som fristilt. De får takle benken de andre også. 
Jobber de seg inn igjen, all the better. Blir bedre lag av sånt.


Er jo forsåvidt heller ikke lenge siden Strand, Larssen, Ordagic ble regnet som gode greier.


Så ting snur hele veien.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 13434
07.08.19 20:57
MyWays: Men er dette den "perfekte LAN-fotball" (som Doddo proklamerer i Ballspark)? Eller er det et avvik fra normalen? Fortsetter vi med denne typen fotball er jeg fornøyd ihvertfall. Jeg har ikke vært en av de som ville sparke LAN, men har vært klar på at Brann må gjøre noen justeringer. Alle har sett at Brann har vært i stand til å dominere, men har ikke klart å gjøre noe som helst i den siste 1/3.

Det var jo slik vi spilte i fjor vår. Tror det er dette Nilsen streber etter, men han har nå fått et lite problem med at vi får ikke plass å spille på. Da blir det balltrilling på tvers, bakover og drittkjedelige kamper. 


Uansett så synes jeg ikke de har vært flink nok til å faktisk kontre når de faktisk har muligheten. Det er vel der skoen trykker. 
De jobber vel med saken.

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3648
08.08.19 07:45
keizersoze: snur

Godt poeng. Men føler at 3'eren vi hadde mot Ranheim er den som fungerer desidert best akkurat nå hvertfall.


Tydelig at Amer har tatt gode steg i Sivert rollen, synes han kler den mye bedre enn det Ruben gjør, selv om jeg synes Ruben også egentlig er en god fotballspiller. Barmen har ett nøkkelkort mtp at han er den eneste som kan brukes som oppspillpunkt. Da er det en plass til, å den plassen må jo Strand ja, han må rett og slett være på laget som indreløper. Skal egentlig bli interessant å se hvordan det blir hvis alle 6 midtbanespillerne blir værende. Var jo bygd opp som siden vi skulle kjempe på 3 fronter, når det gikk åt skogen sier det seg selv at det blir for få kamper for alle. 

lok1
lok1Innlegg: 5899
08.08.19 14:14

I dag er det 10 år siden Kovacs-gate. 

CharlieWinters
CharlieWintersInnlegg: 1922
08.08.19 19:02

Bataljonen feirer det med å holde forumsiden nede. Akkurat der er supporterforumene til RBK, VIF og LSK milevis foran oss. Styret i Bataljonen består jo tydeligvis av IT-amøber.

Andajs
AndajsInnlegg: 3293
08.08.19 20:46

Molde og RBK suser videre i europa, Haugesund spiller mot selveste PSV, men hva med sportsklubben? Jo vi ble gruset av selveste Shamrock Rovers.


Et pinlig, pinlig skue.

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
08.08.19 22:18
Andajs: Jo vi ble gruset av selveste Shamrock Rovers.

Har du holdt med Brann lenge?

KongOjo
KongOjoInnlegg: 3648
09.08.19 00:51
MyWays: Brann

Det kan han ikke ha gjort hvis han blir overrasket over at vi ryker mot Shamrock Rovers. Enkelte ting kan man ikke vite om Brann, men at vi driter oss fullstendig ut i ny og ne er som skrevet i stein. 

keizersoze
keizersozeInnlegg: 13434
09.08.19 01:52
KongOjo: Det kan han ikke ha gjort hvis han blir overrasket over at vi ryker mot Shamrock Rovers. Enkelte ting kan man ikke vite om Brann, men at vi driter oss fullstendig ut i ny og ne er som skrevet i stein.

Men dette var ikke så ille som Åtvidaberg vel? Eller da vi la oss på rygg for å la Viking få holde seg i toppen.  eller da vi solgte superspissen vår rett før vi.. jaja..u no

den12mann
den12mannInnlegg: 10311
09.08.19 08:09
Andajs: Et pinlig, pinlig skue.

Som de andre sier, du kan ikke ha holdt med Brann særlig lenge. 

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
09.08.19 09:33

Ja, vi er vant til det. Men samtidig - om vi ligger galgenhumoren til sides - så er det kjempebittert og forsmedelig å være vitne til at de andre klubbene koser seg med E-cup, mens vi sitter her.. 

Men når vi er inne på det, så er vel Suduva i 2002 et av de første skikkelige dårlige resultatene i Europa som jeg husker. Åtvidaberg var en fadese hinsides det meste. Og ikke minst fjorårets exit..

Masaniello
MasanielloInnlegg: 8497
09.08.19 11:56
Andajs: Molde og RBK suser videre i europa, Haugesund spiller mot selveste PSV, men hva med sportsklubben? Jo vi ble gruset av selveste Shamrock Rovers.

Vi har i hvert fall slått ut PSV av Europa. Lever lenge på den.

Mxzptlk
MxzptlkInnlegg: 1491
09.08.19 13:51

Og Deportivo. Som vi burde slått meir enn 2-0 heime nokon daga etter dei slo Real Madrid. Bortekampen fekk eg ikkje sett (vi rauk på straffer). 


Lever lenge på det YouTube-klippet gitt.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 13434
09.08.19 14:12
Mxzptlk: Og Deportivo. Som vi burde slått meir enn 2-0 heime nokon daga etter dei slo Real Madrid. Bortekampen fekk eg ikkje sett (vi rauk på straffer). 
Lever lenge på det YouTube-klippet gitt.

Ja den kampen burde vært drept i Bergen.


Har vel strengt tatt ikke noe med Brann å gjøre direkte, men var et nytt lavmål da Hansa måtte sende gullølet til Trondheim. Faen for en høst.

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
09.08.19 14:34
keizersoze: Har vel strengt tatt ikke noe med Brann å gjøre direkte, men var et nytt lavmål da Hansa måtte sende gullølet til Trondheim. Faen for en høst.

Var det i 2006? Jeg var overbevist om at det laget skulle klare gull. Vi hadde et bedre lag i 06 enn i 07 etter min mening, og etter den høsten så ble jeg meget skeptisk til Mjelde som trener, gullet i 07 til tross.

HLund
HLundInnlegg: 16763
09.08.19 14:36
MyWays: Var det i 2006? Jeg var overbevist om at det laget skulle klare gull. Vi hadde et bedre lag i 06 enn i 07 etter min mening, og etter den høsten så ble jeg meget skeptisk til Mjelde som trener, gullet i 07 til tross

Var egentlig et langt bedre lag enn Rosenborg. Burde tatt det gullet greit. Rosenborg kan nesten ene og alene takke Sapara for det gullet.

keizersoze
keizersozeInnlegg: 13434
09.08.19 16:12
MyWays: Var det i 2006? Jeg var overbevist om at det laget skulle klare gull. Vi hadde et bedre lag i 06 enn i 07 etter min mening, og etter den høsten så ble jeg meget skeptisk til Mjelde som trener, gullet i 07 til tross.

Ja. Sureste sølvet noensinne.


Var det i 2000? der sølv ble feiret som det skulle vært gull. På maxime med spillerne. Sølv kan bety så mangt.


 


Får vel gratulere veteranen vår med dagen. Håper du får en flott dag Azar.

MyWays
MyWaysInnlegg: 5314
09.08.19 16:28
keizersoze: Var det i 2000? der sølv ble feiret som det skulle vært gull. På maxime med spillerne. Sølv kan bety så mangt.

Ja. Jeg var litt for ung til å gå på Maxime, men jeg var på kampen. Noe av det heftigste jeg har opplev på Stadda. Akkurat den kampen har brent seg fast i minnet for evig og alltid. 

Det var tider!

CharlieWinters
CharlieWintersInnlegg: 1922
09.08.19 19:06

Husker vi knuste Molde 4-0 siste runden. Var det da Azar og Marcus Bakke fikk litt mye i glasset?

keizersoze
keizersozeInnlegg: 13434
09.08.19 19:58
MyWays: Ja. Jeg var litt for ung til å gå på Maxime, men jeg var på kampen. Noe av det heftigste jeg har opplev på Stadda. Akkurat den kampen har brent seg fast i minnet for evig og alltid.  Det var tider!

Ja det var magisk helt utav det blå. Litt kjekt og da. Ikke bare blåmandager med Brann.


Ang Mjelde som du nevnte. Han byttet vel mye og laget rare kkonstellasjoner på banen til tider. Men greier ikke mislike ham. Noen sier Andresen. Jeg holder på at Mjelde greide å holde en sterk spillergruppe samlet, og tok Brann til gull. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg