Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sportsklubben Brann (Klubbtråd)

NYTT TEMA
storteple
stortepleInnlegg: 9473
16.01.20 12:55
Tjaaah: Men prisen var høy

Potensielt høy, er hva jeg har hørt. Men per nå, noe lavere enn 5 millioner.


 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23476
16.01.20 12:55
Tjaaah: Men prisen var høy, og det er nok litt av grunnen til at mange Vikingsupportere prøver å finne den peneste sannheten her.

Jeg er så enkel at jeg ikke bryr meg veldig om prisen. Forutsetter at de som har forhandlet for Viking har inngått en avtale de mener er fornuftig basert på pris, spillerens kvalitet etc.


Om BB mener han i sum er verdt 7 millioner så er det helt greit for meg. Det eneste jeg føler meg trygg på er at Bjarne ikke har betalt 1 krone mer enn de måtte for å få denne overgangen iorden. 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
16.01.20 12:59
storteple: Potensielt høy, er hva jeg har hørt. Men per nå, noe lavere enn 5 millioner.

Ja, jeg ser du skriver dette, men det betyr som sagt ikke mer for meg om du skriver det flere ganger. Du har dine grunner til å tro en pris, jeg har mine til å tro en annen. Sånn er det nok bare.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
16.01.20 13:03
fotballidiot2: Jeg er så enkel at jeg ikke bryr meg veldig om prisen. Forutsetter at de som har forhandlet for Viking har inngått en avtale de mener er fornuftig basert på pris, spillerens kvalitet etc. Om BB mener han i sum er verdt 7 millioner så er det helt greit for meg. Det eneste jeg føler meg trygg på er at Bjarne ikke har betalt 1 krone mer enn de måtte for å få denne overgangen iorden.

Ja. Jeg synes ikke det har virket som om du har vært så opptatt av prisen, men har observert at det fra flere har kommet mange forklaringer og justeringer siden overgangen. Derav den kommentaren.


Vi får kanskje vite mer om dette siden, kanskje ikke. Om det blir et bra kjøp for dere, eller ikke, avhenger jo av helt andre ting nå. Så det er jo i grunnen ikke så viktig heller, selv om man sikkert skal krangle om dette tallet hele sesongen, hehe. Men det igjen gir jo engasjement, så det er i grunnen bare bra. Gleder meg skikkelig til kampene mot Viking i år, etter alle greien her inne. Det er det sikkert mange andre som gjør også.

Corio
CorioInnlegg: 1616
16.01.20 15:07

Brann fikk løst en uholdbar situasjon, fikk flere millioner og kvittet seg med en høyt lønnet spiller. Ingen kan da klage over dette salget.

lok1
lok1Innlegg: 6000
16.01.20 17:29

Minner meg om Demba-salget dette, bare at da lurte vi en dansk klubb og ikke Viking

(Innlegget ble redigert 16.01.20 17:30)

Firensju
FirensjuInnlegg: 2300
16.01.20 22:40

Wormgoor må ha vært den eneste spilleren over 5 mill som faktisk presterte i Brann siden gullaget 2007? Eller har jeg glemt noen? Rudolph Austin kanskje? (husker ikke prislappen hans)

Brannfan84
Brannfan84Innlegg: 218
17.01.20 08:23

Men den største "prisen" må jo være at en slipper å ha Berisha på laget. Han er ikke en god fotballspiller i noen målestokk og han drar stemningen ned på alle lag han spiller på med sitt sure kroppspråk.


Kanskje den dagen kommer hvor norske trenere greier å fokusere litt mer på de som kan behandle en ball og løpe rett frem..enn bare de som løper som hodeløsekyllinger i 2 timer. Sistnevnte er desverre favoritten og vil nok være det i mange år enda.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16712
17.01.20 08:35

Brann hadde en uproffesjonell, umoden og illojal flopp man ville kvitte seg med og klarte å overbevise Viking, som var desperate ettersom de selv lekket profiler, etter å hente hjem en profil. Til slutt ende man opp med mer enn vi selv betalte da vi hentet Berisha.


Det er ingen tvil om hvem som kom seirende ut av disse forhandlingene. At Vikingfansen prøver å redde ansikt er forståelig. At det var et så sterkt ønske om å hente Berisha forstår jeg mindre av. Mitt tips er at dette innen et år eller to vil bli ansett som et bomkjøp. Av flere grunner.

storteple
stortepleInnlegg: 9473
17.01.20 08:45
Brannfan84: Han er ikke en god fotballspiller i noen målestokk og han drar stemningen ned på alle lag han spiller på med sitt sure kroppspråk

Dette har da aldri vært et problem annet enn i Brann? Hvilken andre klubber viser du til her?

Dette blir jo litt sånn "høna eller egget" med Brann i fjor. En uharmonisk spillergruppe på et lag som ikke funker og ikke har tillit til treneren. Liten tvil om at Berisha "surna", og det er selvsagt ikke bra. Men dere serverer salat og tråkker i den dersom dere tror problemene i Brann er løst ved å kvitte seg med Berisha. Det var neppe han som var roten til det onde.

Vi får se hvor godt denne uttalelsen står seg utover i sesongen.

storteple
stortepleInnlegg: 9473
17.01.20 08:46
Solvgutt1: Til slutt ende man opp med mer enn vi selv betalte da vi hentet Berisha.

Feil.

Firensju
FirensjuInnlegg: 2300
17.01.20 08:48
Solvgutt1: At det var et så sterkt ønske om å hente Berisha forstår jeg mindre av. Mitt tips er at dette innen et år eller to vil bli ansett som et bomkjøp. Av flere grunner.

Både LAN og BB ser kvalitet i ham, så det er ikke utenkelig at han kommer til å gjøre det bra (hvis alt går som det skal).

Men jeg spår at Viking kommer til å slite dette året. Det gjør de fleste lagene etter opprykksrusen. Hvis jeg har rett, blir det spennende å se hvordan Bershia oppfører seg i sitt eget hjem. 

(Innlegget ble redigert 17.01.20 08:49)

Firensju
FirensjuInnlegg: 2300
17.01.20 08:59
storteple: Feil.

Når jeg googler "Veton Berisha Brann Viking Millioner". Jeg oppgir ikke hvor mange millioner i søketeksten, men alle treffene oppgir sju millioner. Disse treffene er blant annet fra aftenposten.no, nrk.no, dagbladet.no, ba.no, eurosport.no og tv2.no.


Så det er ikke rart at vi velger heller å tro på disse kildene enn deg.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
17.01.20 09:08
Firensju: Når jeg googler "Veton Berisha Brann Viking Millioner". Jeg oppgir ikke hvor mange millioner i søketeksten, men alle treffene oppgir sju millioner. Disse treffene er blant annet fra aftenposten.no, nrk.no, dagbladet.no, ba.no, eurosport.no og tv2.no. Så det er ikke rart at vi velger heller å tro på disse kildene enn deg.

Det er en voldsom rettferdiggjøringsreaksjon i Vikingleiren nå. Men det er vel bare naturlig. På et par dager har man sklidd fra at ting muligens er noe oppblåst, til at Brann fikk litt over halvparten av det beløpet det skrives om.


Mulig beløpet i media er feil, men det er lett å se hva som foregår her. Uansett er det ingen som kan bevise noe, så vi kommer neppe noen vei med denne diskusjonen.

Brannfan84
Brannfan84Innlegg: 218
17.01.20 09:29

Hva er den hysjingen på publikum spillere som scorer en halvgang i året gjør i ES og?


Hysj selv? treff i det minste ballen mellom stengene de ørten millioner gangene du har halvveis åpent mål. Sheezuz.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16712
17.01.20 09:31
Firensju: Både LAN og BB ser kvalitet i ham, så det er ikke utenkelig at han kommer til å gjøre det bra (hvis alt går som det skal).

Han har enkelte gode ferdigheter, men også klare svakheter. Han er avhengig av å få spille på styrkene sine. Hvis ikke faller han igjennom.


Også har han en fryktelig personlighet.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16712
17.01.20 09:31
Firensju: Når jeg googler "Veton Berisha Brann Viking Millioner". Jeg oppgir ikke hvor mange millioner i søketeksten, men alle treffene oppgir sju millioner. Disse treffene er blant annet fra aftenposten.no, nrk.no, dagbladet.no, ba.no, eurosport.no og tv2.no.

Men siddisene "har hørt" at det var mindre jo!!!

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16712
17.01.20 09:34
Tjaaah: Det er en voldsom rettferdiggjøringsreaksjon i Vikingleiren nå. Men det er vel bare naturlig. På et par dager har man sklidd fra at ting muligens er noe oppblåst, til at Brann fikk litt over halvparten av det beløpet det skrives om.

Det virker som siddisene er i ferd med å gå igjennom de fem sorgstadiene av en eller annen grunn. De to første er jo fornektelse og sinne. Nå har siddisene blandet rekkefølgen på de to, men de er jo fra Stavanger.

Se opp for forhandlinger(der er jo Viking STERKE, selger kapteinen for mindre enn de betaler for en sur Brannflopp) og depresjon før de etterhvert aksepterer at Soltvedt hadde Berntsen rundt lillefingeren. 

PS: Selvfølgelig er noe av overgangssummen knyttet til "prestasjoner", men jeg tipper mestparten av disse handler om en "floppegaranti" enn at Viking og Berisha må ha en voldsom suksess for at de skal utbetales. Det er altså ikke sånn at Viking må ta medalje, kvalifisere seg for Europa mens Berisha blir toppscorer. Men mer sånn at Berisha må spille et visst antall kamper, og Viking unngå nedrykk.

Jeg håper bare Brann har tatt høyde for at Berisha fort kan ha "sykt lyst" til å forlate Viking om ett år.

(Innlegget ble redigert 17.01.20 09:37)

stikkpillen
stikkpillenInnlegg: 14783
17.01.20 09:43
Solvgutt1: Også har han en fryktelig personlighet.

I 2013 møtte Viking g19 Fyllingsdalen g19 i 8 dels finalen på Varden Amfi. Med på Viking sitt lag den gang var Veton Berisha, kaptein var han også. Viking ble totalt rundspilt og Berisha , som for øvrig kom med fly mens resten av laget tok buss til Bergen,  oppførte seg bare dårligere og dårligere utover i kampen. Han ble satt totalt i skyggen av spissen til FKF som for øvrig scoret alle FKF sine 3 mål.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
17.01.20 09:54
Solvgutt1: Det virker som siddisene er i ferd med å gå igjennom de fem sorgstadiene av en eller annen grunn. De to første er jo fornektelse og sinne. Nå har siddisene blandet rekkefølgen på de to, men de er jo fra Stavanger.

Haha, jeg har faktisk tenkt på det samme.


Ellers er det morsom hvordan de har landet på at BB aldri ville bladd opp så mye, derfor kan det ikke ha skjedd. Men at Soltvedt skulle plutselig gi vekk en spiller for mindre enn det de takket nei til for noen uker siden, det er det mest naturlige i verden.


Det gir meg en følelse av klassisk "pappaen min er sterkere enn pappaen din".

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16712
17.01.20 10:11
Tjaaah: Ellers er det morsom hvordan de har landet på at BB aldri ville bladd opp så mye, derfor kan det ikke ha skjedd.

Joda, det kan ha skjedd, men isåfall var det klokt. Fordi BB ville ikke gjort det hvis det ikke var smart. 

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 6080
17.01.20 10:29

Fotballmedia er jo ikke nødvendigvis alltid så interessert i å være nyanserte. Starts "10-millioners mann"  Adeleke Akinyemi kostet i følge Starts styreleder "nærmere 5 enn 10 millioner". Med mindre han lyver kan spilleren maks ha kostet 7 499 999,-. Ikke akkurat et kupp eller tegn på fornuftig klubbdrift, men i alle fall et annet tall enn 10.


 

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
17.01.20 10:38
Yourexperiencemaydiffer: Fotballmedia er jo ikke nødvendigvis alltid så interessert i å være nyanserte. Starts "10-millioners mann" Adeleke Akinyemi kostet i følge Starts styreleder "nærmere 5 enn 10 millioner". Med mindre han lyver kan spilleren maks ha kostet 7 499 999,-. Ikke akkurat et kupp eller tegn på fornuftig klubbdrift, men i alle fall et annet tall enn 10.

Jepp, Bamba har jo steget i pris helt siden han kom. Tror vi betalte minst 14 millioner nå. Dette har forgått mest på vgd, det skal sies.


I denne saken er det imidlertid mye som tyder på at prisen var høy. For det første er det flere som sier at BB har bekreftet at dette kostet. For det andre sa Brann blankt nei til 5 mill, og alle rapporter gikk på at Brann egentlig ville ha ham her, til tross for uttalelsene hans. Bergenspressen snakket også om at man var rimelig forbannet på ham, naturlig nok, og at han i hvert fall ikke skulle få sutre ned prisen.


Så gikk overgangen i orden, avisene melder 7 mill pluss prosenter. Vikingsupporterne er sure, vi ler. Etter to dager har noen hørt at det var mye mindre, sikre kilder og greier. Noen har også hørt at det var en del av dealen at Brann fikk lyge om prisen for å redde æren.


Det hele høres ekstremt tullete ut, og da er det som oftest det. Media kan sikkert ha overdrevet prisen, og alt Vikingsupporterne nå sier kan jo være sant. Men noe så merkelig må man nesten få bekreftet før man tror på det.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23476
17.01.20 10:43
Solvgutt1: Det er ingen tvil om hvem som kom seirende ut av disse forhandlingene.

Det vil tiden vise. 

Nå har Veton vært i Viking i en del år før og kan ikke huske at vi hadde noen problemer med personligheten hans heller.

(Innlegget ble redigert 17.01.20 10:43)

HLund
HLundInnlegg: 18932
17.01.20 10:43
Tjaaah: Noen har også hørt at det var en del av dealen at Brann fikk lyge om prisen for å redde æren.

Kan jo være noe de forteller Viking-fansen. Hehe.

storteple
stortepleInnlegg: 9473
17.01.20 10:44
Tjaaah: Det er en voldsom rettferdiggjøringsreaksjon i Vikingleiren nå. Men det er vel bare naturlig.

Akkurat det samme ser vi vel i Brannleiren, og i dine egne innlegg i Vikingtråden.

Der har vi vel ettertrykkelig diskutert at det finnes informasjon som spriker i alle retninger om denne overgangen. Den ene er ikke isolert sett mer pålitelig enn den andre, men vi vurderer vel kildene ulikt etter hva vi selv ønsker å tro. Jeg vurderer eksempelvis mine egne kilder i Vikingmiljøet som mer troverdige enn eksempelvis (Bergens)avisene.

Du argumenterer selv for at man får tro hva man vil. Men du er kjapt ute med å korrigere når noen andre tror noe annet enn deg.  

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
17.01.20 10:48
storteple: Akkurat det samme ser vi vel i Brannleiren, og i dine egne innlegg i Vikingtråden. Der har vi vel ettertrykkelig diskutert at det finnes informasjon som spriker i alle retninger om denne overgangen. Den ene er ikke isolert sett mer pålitelig enn den andre, men vi vurderer vel kildene ulikt etter hva vi selv ønsker å tro. Jeg vurderer eksempelvis mine egne kilder i Vikingmiljøet som mer troverdige enn eksempelvis (Bergens)avisene. Du argumenterer selv for at man får tro hva man vil. Men du er kjapt ute med å korrigere når noen andre tror noe annet enn deg.

Jeg har ikke sagt at du ikke skal tro det du vil. Jeg har faktiske argumenter, ikke noe jeg har hørt. Argumenter jeg aldri ser noen tilbakevise, derfor tror jeg fortsatt det jeg tror.

 

Når det blir tatt opp, så presenterer jeg mine argumenter. Jeg tar også alltid høyde for at jeg kan ta feil. Du svarer bare kontant "feil" i et innlegg over her. Det er enorm forskjell på det vi driver med.

(Innlegget ble redigert 17.01.20 10:50)

storteple
stortepleInnlegg: 9473
17.01.20 10:48
Solvgutt1: PS: Selvfølgelig er noe av overgangssummen knyttet til "prestasjoner", men jeg tipper mestparten av disse handler om en "floppegaranti" enn at Viking og Berisha må ha en voldsom suksess for at de skal utbetales. Det er altså ikke sånn at Viking må ta medalje, kvalifisere seg for Europa mens Berisha blir toppscorer. Men mer sånn at Berisha må spille et visst antall kamper, og Viking unngå nedrykk

Det jeg har hørt fra kilder jeg vurderer som troverdige er at store deler av beløpet utløses dersom Viking selger Berisha videre igjen for mer enn de betalte "cash" nå. Om Berisha går gratis eller for mindre enn Viking betalte, så sitter Brann igjen med i underkant av 5 millioner. Men går Berisha videre for eksempelvis 8 millioner, så har Brann krav på i overkant av 2 millioner til. Altså ikke en prosentandel.

Da høres det med ett spiselig ut for begge parter.

Tjaaah
TjaaahInnlegg: 32234
17.01.20 10:48
HLund: Kan jo være noe de forteller Viking-fansen. Hehe.

Hørte fra en kompis sin bestefars svoger at prisen egentlig var 15 mill, men Viking fikk lov til å si at den var 7...

storteple
stortepleInnlegg: 9473
17.01.20 10:53
Tjaaah: Jeg har ikke sagt at du ikke skal tro det du vil. Jeg har faktiske argumenter, ikke noe jeg har hørt. Argumenter jeg aldri ser noen tilbakevise, derfor tror jeg fortsatt det jeg tror.Når det blir tatt opp, så presenterer jeg mine argumenter. Jeg tar også alltid høyde for at jeg kan ta feil. Du svarer bare kontant "nei" i et innlegg over her. Det er enorm forskjell på det vi driver med.

Jøsses.


Hva du mener og tror er altså argumenter, mens hva jeg har hørt fra kilder som er tett fra Viking, det er bare ting jeg har hørt? Du snakker som om dette er noe jeg har overhørt på bussen... Jeg forstår selvsagt at det kan stilles spørsmål rundt troverdigheten til mine kilder, og jeg kan heller ikke underbygge dette uten at noen potensielt får en smekk på lanken. Men jeg er så vidt jeg vet heller ikke kjent for å fare med usannheter på vgd.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg