Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
08.03.17 14:22

Jeg beveger meg kanskje på litt tynn is nå. men jeg tror ikke Viking blir flyttet ned i divisjonene ved en eventuell konkurs. Det blir i dette tilfellet eventuelt Viking AS som ryker. Eier av stadion og elitedrift.

Viking FK har alle lisenser og rettigheter til spillerne for videre spill i Eliteserien. Klarer de eventuelle forpliktelser, så består lagets eksistens.

Som nevnt er jeg på litt tynn is. Kanskje andre kan tilføre noen ord? 

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9352
08.03.17 14:23
aIseboy: Trist å se at Viking fortsatt strever med å få hodet over vannet. Rogaland trenger Viking. Jeg har ingen behov for å helle mer salt i såret, men reagerer, som andre, på at det ble budsjettert med spillersalg på 16 millioner i 2016. Det er mildt sagt hårreisende.

Jeg har skrevet det før, og jeg skriver det gjerne igjen. Sekkeposten "spillersalg" er i stor grad blitt misbrukt som et verktøy for å skape en illusjon om "balanse" i klubbenes budsjetter. Ofte med liten eller ingen forankring i de reelle forholdene rundt spilllerstallen.

Budsjettene er seff bare et styringsverktøy. Mange inntekter kan ikke spesifiseres ned til minste detalj, fordi det er for mange usikre variabler involvert. Sportslig suksess. Publikumsoppmøte. Europacup (der det er aktuelt). Om marked klarer å oppnå budsjett på sponsorsiden etc etc.

Men det er lov å bruke hodet. Og det er lov å være nøkterne. Mange småsvette og fortvilte klubbledere har i siste instans blåst opp spillersalg-posten til det dobbelte av hva de visste var realistisk, presentert budsjettet som "nøkternt", og fått det banket igjennom.

Så sitter de og gnir harelabben utover i sesongen, og håper på det beste.

clavin
clavinInnlegg: 32635
08.03.17 15:04

Det er alvorlig for Viking. Det som jeg anser som det verste er at de ALDRI klarer å ta et steg i riktig retning. En ting er å presentere blodrøde tall et år, og deretter ta grep som gjør at man får kontroll. Viking har dog ikke gjort noe annet enn å presentert dårlige tall, gjort grep, for bare å se at tallene blir enda verre enn sist år.

Dette holder enkelt og greit ikke. At man er avhengig av sportslige resultater blir et særdeles tynt halmstrå, all den tid all fornuft tilsier at klubben vil slite på dette feltet framover. Dette er noe man bare må belage seg på, og det å tro noe annet er bare å lure seg selv og alle andre som står klubben nær.

Hadde klubben vært på nivå 2 kunne man i det minste sett framover, og vurdert at bare klubben kommer seg over denne kneika og rykker opp ville det gå bedre, også økonomisk. At det skal være lys i tunnelen framover har jeg vanskelig for å se. Hvert eneste år ender med at de økonomiske mål ikke nås, og da stiller jeg spørsmål hvor troverdig det er at klubben tar mål av seg å gå i balanse neste år.

Jeg vet ikke hvordan dette skal løses. De må uansett få en permanent løsning på problemet.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
08.03.17 15:13

Hvorfor kan ikke stavanger kommune overta den stadioen? De eide jo Stavanger stadio? 

S08
S08Innlegg: 7868
08.03.17 15:27

- Det blir ikke kunstgress i 2017. Vi har ikke råd, sier administrerende direktør i Viking, Eirik W. Henningsen. I går annonserte klubben et tap på 18,7 millioner i regnskapsåret 2016, og flere har anbefalt klubben å vurdere et bytte til kunstgress. I Eliteserien spiller mer enn halvparten av lagene på kunstig underlag.

- Vi har beregnet at vi kan spare opptil tre millioner kroner i året på å legge om til kunstgress. Dette inkluderer både sportslige og utenomsportslige arrangementer, legger Henningsen til.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45443
08.03.17 15:47
Wiggum: Godt du justerte påstanden din, for den var faktisk direkte feil og helt bak mål. Mets, Soares, Samuel, Abdullahi, Sverrison og Ingason er alle gode signeringer hentet de siste årene. Abdi Ibrahim er dyr i drift, men en solid spiller. Spillere som Kronberg og Jørgensen heller ingen bomkjøp. Jeg tror Ernemann blir bra. Totalt sett har det blitt gjort mye bra på overgangsmarkedet.

Jada, alt er ikke bare natta. Spesielt Samuel,Abdullahi og Ingason har vært store suksesser. 
3 gode spillere som sammen med Berisha,Bødvarsson og de Lanlay er spillere som jeg tror vi kunne tatt gull med. 


Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45443
08.03.17 15:49
clavin: Det er alvorlig for Viking. Det som jeg anser som det verste er at de ALDRI klarer å ta et steg i riktig retning. En ting er å presentere blodrøde tall et år, og deretter ta grep som gjør at man får kontroll. Viking har dog ikke gjort noe annet enn å presentert dårlige tall, gjort grep, for bare å se at tallene blir enda verre enn sist år. Dette holder enkelt og greit ikke. At man er avhengig av sportslige resultater blir et særdeles tynt halmstrå, all den tid all fornuft tilsier at klubben vil slite på dette feltet framover. Dette er noe man bare må belage seg på, og det å tro noe annet er bare å lure seg selv og alle andre som står klubben nær. Hadde klubben vært på nivå 2 kunne man i det minste sett framover, og vurdert at bare klubben kommer seg over denne kneika og rykker opp ville det gå bedre, også økonomisk. At det skal være lys i tunnelen framover har jeg vanskelig for å se. Hvert eneste år ender med at de økonomiske mål ikke nås, og da stiller jeg spørsmål hvor troverdig det er at klubben tar mål av seg å gå i balanse neste år. Jeg vet ikke hvordan dette skal løses. De må uansett få en permanent løsning på problemet.

Bryne rykket ned og det har ikke akkurat gått bedre økonomisk med et nedrykk der.

clavin
clavinInnlegg: 32635
08.03.17 16:03
Kristwic7: Bryne rykket ned og det har ikke akkurat gått bedre økonomisk med et nedrykk der.

Jeg har ikke påstått at et nedrykk vil gjøre det bedre. Dette kan likevel bli konsekvensen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45443
08.03.17 16:32
clavin: Jeg har ikke påstått at et nedrykk vil gjøre det bedre. Dette kan likevel bli konsekvensen.

Joda.. Og konsekvensen ved et nedrykk? Hva blir så det?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22763
08.03.17 16:35

Ser at Kwesi Appiah ikke står på oversikten over spillere som har reist til Lamanga. Skulle han ikke være med på den turen? Ellers litt overasket over at ingen av Juniorene som ikke er i A-stallen får en mulighet til å være med her?

Dette er gjengen som har reist ned :
Andre Danielsen, Steffen Ernemann, Iven Austbø, Claes Kronberg, Michael Haukås, Julian Ryerson, Zymer Bytyqui, Stian Michalsen, Herman Kleppa, Amund Wichne, Aniekpeno Udo, Usman Hassan Sale, Patrick Pedersen, Karol Mets, Kristoffer Haugen, Rasmus Martinsen, Abdisalam Ibrahim, Mathias Bringaker, Tor Andre Skimmeland, Samuel Adegbenro og Michael Ledger.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22763
08.03.17 16:36

Ikke før jeg hadde skrevet det fant jeg denne. Synes det virker spennende

http://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Appiah-pa-plass-i-Viking---Jeg-var-aldri-i-tvil-da-Burchnall-ringte-231885b.html

Ja det er forskjell i tippeligaen. RBK henter benkeslitere/stallfyll fra Premiereship, mens Viking henter fra øverste nivå :-)

(Innlegget ble redigert 08.03.17 16:44)

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
08.03.17 18:07
S08: - Det blir ikke kunstgress i 2017. Vi har ikke råd, sier administrerende direktør i Viking, Eirik W. Henningsen. I går annonserte klubben et tap på 18,7 millioner i regnskapsåret 2016, og flere har anbefalt klubben å vurdere et bytte til kunstgress. I Eliteserien spiller mer enn halvparten av lagene på kunstig underlag. - Vi har beregnet at vi kan spare opptil tre millioner kroner i året på å legge om til kunstgress. Dette inkluderer både sportslige og utenomsportslige arrangementer, legger Henningsen til.

You know what really grinds my gears? Folk som ikke krediterer artikler eller linker til dem.

 

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
08.03.17 18:38
fotballidiot2: Ellers litt overasket over at ingen av Juniorene som ikke er i A-stallen får en mulighet til å være med her?

Det er vel nettopp en av de tingene Viking skal spare litt penger på? Uansett har det vel vært skrevet tidligere at spillerne dekker en del av turen selv?

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
08.03.17 20:19

Hvorfor selges ikke stadion navnet?

S08
S08Innlegg: 7868
08.03.17 20:23
Fygaren: You know what really grinds my gears? Folk som ikke krediterer artikler eller linker til dem.

Skal ikke skje igjen

stc887
stc887Innlegg: 16236
08.03.17 21:00
Ingebretsen: Hvorfor selges ikke stadion navnet?

Sikker på at noen vil betale noe for det? Har jo i 99% av kampene vært reklame for firmaer som produserer plaststoler kombinert med lite/ingen sportslig suksess og uhyre svak økonomi så er nok lite lukrativt i et presset marked der de lokale bedriftene blør i distriktet.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
08.03.17 22:47

Det nye som står i morgens dagen Aftenblad da? At ett nytt selskap Viking Stadion AS overtar gjelden på stadioen på 54 milloner? Er det godt nytt?

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 00:34

Jeg kjenner meg desperat. Noe må gjøres. For 5 min siden sendte jeg en sms til Trond Mohn og ba om støtte. Har ikke fått noe svar men håper han kan hjelpe oss. Han kommer jo fra rival byen nr 1 så det er kansje ikke mye håp. Men jeg ga det nå et forsøk.

clavin
clavinInnlegg: 32635
09.03.17 00:40
Ingebretsen: For 5 min siden sendte jeg en sms til Trond Mohn og ba om støtte. Har ikke fått noe svar men håper han kan hjelpe oss. Han kommer jo fra rival byen nr 1 så det er kansje ikke mye håp. Men jeg ga det nå et forsøk.

Du gjør meg regelrett flau hvis dette er sant.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 00:43

Du får være så flau du bare vil. Jeg lar ikke Viking synke til bunns når konkursspøkelse ligger over oss. I desperate situasjoner gjør mennesker desperate valg. Han har hjulpet flere klubber i Norge som Brann Åsane og Tromsø. Hva er valget ditt clavin? Gå konk eller få hjelp?

(Innlegget ble redigert 09.03.17 00:44)

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 00:51

Slutt å spill stolt. Når revisor ikke kan garantere videre drift så er ting alvorlig. Jeg skrev og spurte om han kunne støtte oss så viser du deg fra en side der stoltheten din er viktigere en klubben Viking. Jeg gjør nå noe. Hva gjør du? Alt skal være prøvd.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
09.03.17 01:02
Ingebretsen: Hva gjør du? Alt skal være prøvd.

Jeg har isolert meg fra omverdenen de siste ukene og virkelig kost meg med meg selv. Virkelig kost meg. Med meg selv. Har nå en bøtte med fremtidige Bilvrag til salgs. Overskuddet går til Viking.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 01:08

Ok. Vikings konto vokser nok v slike velformulerende utsagn som dette.

clavin
clavinInnlegg: 32635
09.03.17 01:10
Ingebretsen: Hva gjør du?

Akkurat nå er jeg opptatt med å beskytte folk mot seg selv, slik at Viking beholder en rest av verdighet fram til skifteretten banker på døra-

clavin
clavinInnlegg: 32635
09.03.17 01:12
Ingebretsen: Ok. Vikings konto vokser nok v slike velformulerende utsagn som dette.

Du gjør jo alle bidrag fra oss andre unødvendig. Du har jo løst det hele ved å sende SMS til Mohn.

Hva kan gå galt da?

clavin
clavinInnlegg: 32635
09.03.17 01:14
Bilvrag: Jeg har isolert meg fra omverdenen de siste ukene og virkelig kost meg med meg selv. Virkelig kost meg. Med meg selv. Har nå en bøtte med fremtidige Bilvrag til salgs. Overskuddet går til Viking.

Du skal se at du klarer å redde Viking på egen hånd.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 01:16

Så heller skifteretten en hjelp? Og du kaller deg Vikingsupporter?

clavin
clavinInnlegg: 32635
09.03.17 01:19
Ingebretsen: Så heller skifteretten en hjelp? Og du kaller deg Vikingsupporter?

Hvorfor har du ikke sendt SMS til Thon, Røkke, Gjelsten, Fredriksen, Celina, RIMI-Hagen og Stordalen, i tillegg til Mohn?

Og du påstår at du har gjort NOK!

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
09.03.17 01:24

Svar på spørsmålet mitt før du svarer på et spørsmål med et nytt spørsmål mot meg? Dette har kansje fungert for deg i 27709 innlegg men hos meg funker det dårlig. Så det siste. Er det bedre at Viking går konk en at vi ber om hjelp?

(Innlegget ble redigert 09.03.17 01:25)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
09.03.17 01:30
Ingebretsen: Ok. Vikings konto vokser nok v slike velformulerende utsagn som dette.

Jeg setter pris på din entusiasme. Og hvem vet, plutselig pisser Mohn bort 100 millioner på Viking!

Jeg er dog mer opptatt av at Stavanger og Viking evner å ta vare på en fotballklubb med ambisjoner. Og tradisjoner. Nå har Viking behandlet oss supportere som en gjeng med kveg i lang tid, men dette ser ut til å bedres. Vi er ikke lenger melkekuer, men en gjeng som blir satt pris på. Det er et steg i riktig retning.

Det er så enkelt at Viking FK har pisset bort alt som oss supportere har gitt dem. Og det er så enkelt at de trenger oss supportere for å overleve. Så hvor står man? Er man bare tilstede når det går bra, eller stiller man opp også når utsiktene til medalje er kålsvart?

Jeg forstår begge leire. Jeg er pisselei, men jeg kjenner en slags tilhørighet om dagen. Jeg kjenner at jeg må stille opp. Man starter på nytt og er underdog. Det trigger. Det er enkelt å vippse noen kroner til klubben, men det koster mer å møte opp på stadion. Jeg håper flere møter opp på stadion, og at man kan slippe disse pinlige bannerne for å føle at Stadion er full.

Det er dårlige tider, og man er avhengige av du och jag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg