Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Rockets_AA
Rockets_AAInnlegg: 20209
01.04.17 02:19

Når han sitter på en så stor lønn som han gjør så er det viktigere å kvitte seg med den enn å hente inn en liten overgangssum. Synes dette er fornuftig og voksent styring av Viking. Ihvertfall ikke noe å skjemmes over.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16574
01.04.17 02:35
Gorgi: Det gjør man ikke. Men i noen tilfeller kan man måtte ofre en sofa, eller kanskje det eksklusive kjøkkenbordet og erstatte det med noe billigere. Det er tøffe tider. Uten tiltak er det fare for likviditeten utover sommeren.

Jeg "håper" at vi har akutte likvide problemer. Det finnes ingen andre grunner til å gi bort verdier som potensielt kunne gitt klubben millioninntekter. Abdi er ingen sofa. Han er en 25 år gammel (landslags)spiller som tidligere har vært på alles lepper. Og han har 18 måneder igjen av kontrakten.

Dersom denne gaven til Vålerenga var alfa og omega for klubbens eksistens, så skjønner jeg det. Alt annet er uforståelig.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20772
01.04.17 02:39
Oslo1913: Så lenge dere er fornøyde og vi er fornøyde, er det ingen grunn til å klage nei.

Abdi var en viktig spiller for Viking i fjor og vil bli savnet. Vålerenga har fått inn en solid forsterkning.

jesman2
jesman2Innlegg: 17637
01.04.17 02:39

I retrospekt er det lett å se hva Viking ville med Ibrahim. En spiller de kunne hente uten å betale overgangssum, men med høy lønn. Viking gamblet på at Ibrahim ville bli så bra at de lett kunne selge ham videre for x antall millioner. Jeg kjøper den tankegangen. Men for en klubb som sliter økonomisk kan det best karakteriseres som hasard. Viking prøvde å slå husene i Las Vegas, men endte opp som det som regel gjør. Dundrende tap.

Ibrahim er vekk, og for meg som alltid har et soft spot for sliterne på midtbanen, så blir jeg skremt. "Alle" forventet mer av Ibrahim, slik alle forventer mer av Pogba i United, dog i en annen skala. Faktum er at begge spillere har levert hver sin gode sesong, uten å sette fyr på noenting. Ibrahim ER et stort tap for oss spillemessig, uansett hva fjotten Anbjørn Ekeland hevder.

Økonomien MÅ uansett være i bedring, all den tid Viking har råd til å takke nei til millionbud på andre spillere...

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
01.04.17 02:40

Bilvrag:"Jeg "håper" at vi har akutte likvide problemer. "

-------------

Det er ingen vei utenom positivt resultat denne sesongen. Sponsorbudsjettet er ikke i havn. Billettprisene er senket for om mulig få flere på kamp. Det kuttes også på andre områder.

Med andre ord. Balansen er hårfin og usikkerheten er stor,

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45573
01.04.17 02:57
jesman2: Ibrahim er vekk, og for meg som alltid har et soft spot for sliterne på midtbanen, så blir jeg skremt. "Alle" forventet mer av Ibrahim, slik alle forventer mer av Pogba i United, dog i en annen skala. Faktum er at begge spillere har levert hver sin gode sesong, uten å sette fyr på noenting. Ibrahim ER et stort tap for oss spillemessig, uansett hva fjotten Anbjørn Ekeland hevder. Økonomien MÅ uansett være i bedring, all den tid Viking har råd til å takke nei til millionbud på andre spillere...

Vi brukte han ikke i hans beste posisjon, attpåtil i oppkjøringen som 10'er hvor han ikke trivdes.
Men utifra det han har levert vil han hvertfall ikke bli savnet av meg.
Han lå an til å bli vraket om vi skulle spille i 4-4-2. 

Dog nydelig å lese alle som plutselig er misfornøyde med dette.. Er ikke økonomien viktig i Viking lenger? Dette gjelder ikke bare deg, men alle de som kritiserer dette.
Klubben er i ferd med å gå konk og må gjøre grep som egentlig aldri burde vært nødvendig.

(Innlegget ble redigert 01.04.17 03:01)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45573
01.04.17 02:58
Wiggum: Abdi var en viktig spiller for Viking i fjor og vil bli savnet. Vålerenga har fått inn en solid forsterkning.

Jeg hadde sutret om det var Haugen,Ryerson eller Adegbenro.. 
Ibrahim med høyest lønn? Næææææh

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45573
01.04.17 02:58
Rockets_AA: Når han sitter på en så stor lønn som han gjør så er det viktigere å kvitte seg med den enn å hente inn en liten overgangssum. Synes dette er fornuftig og voksent styring av Viking. Ihvertfall ikke noe å skjemmes over.

Godt poeng

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16574
01.04.17 03:08
Gorgi: Det er ingen vei utenom positivt resultat denne sesongen. Sponsorbudsjettet er ikke i havn. Billettprisene er senket for om mulig få flere på kamp. Det kuttes også på andre områder. Med andre ord. Balansen er hårfin og usikkerheten er stor,

Jeg er innforstått med Vikings økonomi. Nettopp derfor stiller jeg spørsmål rundt det å gi bort verdier. Jeg skjønner at det er en quick fix, men jeg klarer ikke å forstå hvorfor man gjør dette. Panter man flasker for å overleve?

Det må være akutte likvide problemer. Vi er nødt til å ha akutte likvide problemer. Det må være den eneste grunnen til at vi gir bort verdier.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
01.04.17 03:18

Bilvrag:"må være akutte likvide problemer. Vi er nødt til å ha akutte likvide problemer. Det må være den eneste grunnen til at vi gir bort verdier."

-------------

Viking har behov for å slippe og betale ut en høy bonus til Abdi. Samtidig har Abdi sterkt behov for å bo i østlandsområdet pga omstendigheter som oppstod akkutt.

 

jesman2
jesman2Innlegg: 17637
01.04.17 03:31
Kristwic7: Dog nydelig å lese alle som plutselig er misfornøyde med dette.. Er ikke økonomien viktig i Viking lenger? Dette gjelder ikke bare deg, men alle de som kritiserer dette.
Klubben er i ferd med å gå konk og må gjøre grep som egentlig aldri burde vært nødvendig.

Er det nydelig å lese? Merkelig.

Jeg syns det er utrolig synd å miste en spiller som Ibrahim, uansett hva han har i lønn. Han er viktigere enn hva folk tror. Som Ørnskov, og som Stokholm. Etter de to sistnevnte forlot klubben vår, var vi helt ute å kjøre spillemessig.

Jeg tilhører nok den lille gruppen som heller ville solgt Haugen til Vålerengen for noen millioner enn å sende Ibrahim avgårde. Jeg håper inderlig jeg tar feil.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16574
01.04.17 03:33
Gorgi: Viking har behov for å slippe og betale ut en høy bonus til Abdi. Samtidig har Abdi sterkt behov for å bo i østlandsområdet pga omstendigheter som oppstod akkutt.

Det er kult å være kompis, så det er kjempefint for Abdi at vi kan være til hjelp.

Selv om man ser bort ifra den høye summen som ble avtalt (eller gratis som Viking proklamerte), så finnes det verdi i Abdi. Han er ikke verdt ingenting. Han hadde også årets sesong på å vise at han kunne spille fotball.

Dette er helt åpenbart en quick fix, men jeg håper Viking har råd til det.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45573
01.04.17 04:49
jesman2: Er det nydelig å lese? Merkelig. Jeg syns det er utrolig synd å miste en spiller som Ibrahim, uansett hva han har i lønn. Han er viktigere enn hva folk tror. Som Ørnskov, og som Stokholm. Etter de to sistnevnte forlot klubben vår, var vi helt ute å kjøre spillemessig. Jeg tilhører nok den lille gruppen som heller ville solgt Haugen til Vålerengen for noen millioner enn å sende Ibrahim avgårde. Jeg håper inderlig jeg tar feil.

Stokholm gjorde mer og var viktigere for LAGET enn både Ørnskog og Ibrahim vil jeg si. 
I motsetning til når disse 2 ble solgt har vi nå jevngode spillere.
Vi har hatt Adegbenro og Ryerson som har blitt brukt som 10'ere og gjort det bedre i oppkjøringen. 
Ibrahim burde aldri vært signert i utgangspunktet når man ikke hadde råd til han.

Ville du solgte en lokal spiller som spilte halve sesongen i fjor med en ekstremt lav lønn i forhold til det vanlige i Viking, vårt førstevalg og egentlig eneste primære venstreback i steden for en som muligens ikke ville vært inne på laget i serieåpningen og som spiller på en posisjon vi har god dekning på?
Det som irriterer meg her er at vi GIR han bort. 

Paddvart
PaddvartInnlegg: 6960
01.04.17 08:32

Tror vi kommer til å savne Abdi på banen. Vi kåret han tross alt til årets nest beste spiller i "Årets Viking"-tråden i fjor (sammen med Danielsen). Syns faktisk det var lettere å gi slipp på Jan Eirik de Lanlay.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37871
01.04.17 11:26
Bilvrag: Dersom denne gaven til Vålerenga var alfa og omega for klubbens eksistens, så skjønner jeg det. Alt annet er uforståelig.

Viking prøvde å gi han bort i januar. Det virket som om det var det riktige å gjøre for å få Vikingskuta fortere på rett kjøl. Det strandet på kontrakten til Abdi.

Jeg tror ikke det står på eksistensen til Viking om han frigis eller blir. Men jeg tror Viking lettere kan få ting i orden ved å slippe 2 millioner i utgifter.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37871
01.04.17 11:31
jesman2: Jeg syns det er utrolig synd å miste en spiller som Ibrahim, uansett hva han har i lønn. Han er viktigere enn hva folk tror. Som Ørnskov, og som Stokholm. Etter de to sistnevnte forlot klubben vår, var vi helt ute å kjøre spillemessig

Noen spillere er vanskeligere å gi slipp på enn andre. Noen betyr mer for laget enn vi innser. Trygve Nygaard var en slik spiller. Slet og jobbet, sjelden store overskrifter. Ikke min favoritt. Men utrolig viktig for laget.

Stokholm var dominant og i en egen klasse. Ørnskov var en god spiller, men som Abdi ikke i nærheten av å prestere oppmot landslagsnivå.

Problemet til Abdi er ikke nivået, men at vi hentet en dyr spiller som ikke ble brukt til det han var god til. Bruker man mye penger på en spiller så må man ha en plan. Enten må han ha en skreddersydd rolle klar, eller så må man bygge laget rundt denne spilleren. Viking gjorde ingen av delene og Abdi falt litt mellom barken og veden. God spiller som vi aldri fikk alt ut av.

Jeg er for å bygge lag, da må vi av og til ofre noen av de gode brikkene for å vinne til slutt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37871
01.04.17 11:33
Paddvart: Tror vi kommer til å savne Abdi på banen. Vi kåret han tross alt til årets nest beste spiller i "Årets Viking"-tråden i fjor (sammen med Danielsen). Syns faktisk det var lettere å gi slipp på Jan Eirik de Lanlay.

Selvfølgelig vil vi savne han. Men det er opp til andre spillere å ta opp hansken. I mine øyne er han ingen nøkkelspiller. Til det er han for usikker på laget. Ikke pga nivå, men pga at han ikke passer inn i rollene til Burchnall.

de Lanlay savner jeg ennå. Vi har ikke noen i nærheten av han på høyrekanten. Samuel tok opp hansken med engang og gjorde at han fort ble "glemt". Men tenk å hatt de Lanlay og Samuel på hver sin kant.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16574
01.04.17 11:43
TAdams6: Jeg tror ikke det står på eksistensen til Viking om han frigis eller blir. Men jeg tror Viking lettere kan få ting i orden ved å slippe 2 millioner i utgifter.

De slipper 2 millioner i utgifter, men de slipper også potensielle millioner i inntekter. Jeg skal moderere meg fra i går; det kan også være at klubben overhodet ikke hadde tro på ham og at han var tenkt en plass på benken eller tribunen. Da kan man også forstå hvorfor man ga Vålerenga tidenes gave, selv om jeg er aldri så uenig.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37871
01.04.17 11:46

Her er Joeys dom over Ibrahim og hva han så for seg i 10'er rollen

"Denne rollen krever ferdigheter som jeg savnet hos Ibrahim. Evne til å sette opp medspillere, skape sjanser og være kreativ var momenter jeg savnet i Ibrahims spill. Når han samtidig var lite bevegelig og tok få løp offensivt i lengderetning, forsvarte han ikke en plass blant Vikings førsteellever. "

Jeg er enig med Joey. I den rollen passet han ikke inn. Spørsmålet er jo hvem som skal spille der. For Abdi var kanskje et av de beste kortene vi hadde der. Det forteller egentlig alt. Vi setter opp en formasjon der vi har klare mangler i viktige roller. Spent på Shroot der. Når Appiah også er klar nå så ser det fort langt mer spennende ut.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16574
01.04.17 11:56
TAdams6: Jeg er enig med Joey. I den rollen passet han ikke inn. Spørsmålet er jo hvem som skal spille der. For Abdi var kanskje et av de beste kortene vi hadde der. Det forteller egentlig alt. Vi setter opp en formasjon der vi har klare mangler i viktige roller. Spent på Shroot der. Når Appiah også er klar nå så ser det fort langt mer spennende ut.

Jeg er helt enig i at Abdi ikke var en god løsning i den offensive midtbanerollen. Han passer langt bedre i den dype rollen ved siden av Ernemann eller Danielsen, alt etter hvem som ikke spiller. Og med en tynn stall, så hadde han trolig fått noen sjanser der. Danielsen bør være andrevalg på høyrebacken, og da kunne Abdi steppet inn som Ernemanns makker.

Nå tyder jo ting på at Abdi ikke var et alternativ i det hele tatt.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
01.04.17 12:00
TAdams6: Noen spillere er vanskeligere å gi slipp på enn andre. Noen betyr mer for laget enn vi innser. Trygve Nygaard var en slik spiller. Slet og jobbet, sjelden store overskrifter. Ikke min favoritt. Men utrolig viktig for laget.

Nygaard ble dog greit erstattet av Stokholm. Han hadde dog en god del mer år i seg enn det jeg trodde når han forlot klubben, og i motsetning til deg hadde jeg ham faktisk som en av mine absolutte favoritter. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37871
01.04.17 12:04
Bilvrag: midtbanerollen. Han passer langt bedre i den dype rollen ved siden av Ernemann eller Danielsen

Jeg synes ikke han passet inn som en av 2 på midten heller. I en 4-3-3 som en av indreløperne er han perfekt, boks-til-boks spiller. Det var litt av problemet til Abdi, han fikk aldri en rolle som passer han 100%. Men han gjorde det beste ut av alle roller han fikk og greide seg helt greit. Ikke noe å si på innsats eller vilje.

Deila brukte han som indreløper i 4-3-3 hvor Stefan Johansen styrte spillet. Deila kommer garantert til å få han til å blomstre igjen. Det hadde ikke Viking greid med den formasjonen vi ønsker å spille i. Ikke noe galt med spilleren, det er formasjonen til Burchnall som ikke passer.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37871
01.04.17 12:06
Fygaren: Nygaard ble dog greit erstattet av Stokholm. Han hadde dog en god del mer år i seg enn det jeg trodde når han forlot klubben, og i motsetning til deg hadde jeg ham faktisk som en av mine absolutte favoritter.

Ja han ble fint erstattet. Derfor har nok Nygaard fått ufortjent lite ros for sin innsasts. Viking var et stabilt lag høyt på tabellen når Nygaard spilte.

En av mine beste kamerater hadde også Nygaard som sin favorittspiller. Hadde mange diskusjoner. Selv om han ikke var min favoritt så er det ingen problem å se hva slags innvirkning han hadde og hvor viktig han var. Både den gang og nå.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20772
01.04.17 12:38
Kristwic7: Jeg hadde sutret om det var Haugen,Ryerson eller Adegbenro..
Ibrahim med høyest lønn? Næææææh

At en av våre beste spillere går gratis til Vålerenga er ingenting å bry seg om nei. Stallen vår er såpass sterk og bred fra før at det neppe får noen betydning.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20772
01.04.17 12:45
TAdams6: Ja han ble fint erstattet. Derfor har nok Nygaard fått ufortjent lite ros for sin innsasts. Viking var et stabilt lag høyt på tabellen når Nygaard spilte.

For ikke å snakke om forarbeidet til Nevlands 4-2-scoring mot Chelsea.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16574
01.04.17 12:59
Wiggum: For ikke å snakke om forarbeidet til Nevlands 4-2-scoring mot Chelsea.

Favoritten er sleivtreffet han hadde i Wien.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
01.04.17 13:35
Bilvrag: Favoritten er sleivtreffet han hadde i Wien.

Hattricket mot Brann på Stavanger Stadion. 

poelsesvingen
poelsesvingenInnlegg: 4
01.04.17 14:46

Får Ryerson starte nå som Ibrahim er donert bort? Står han foran Shroot i køen? Eller blir det 4-4-2 med Adegbenro/Appiah?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45573
01.04.17 14:53
Wiggum: At en av våre beste spillere går gratis til Vålerenga er ingenting å bry seg om nei. Stallen vår er såpass sterk og bred fra før at det neppe får noen betydning.

Som enkelte har sagt til meg. Grep må gjøres for å redde klubben.

At Viking valgte å la Abdi Ibrahim forlate klubben, er i mine øyne helt forståelig. Dersom tallene Aftenbladet opererer med stemmer, ville det vært galskap å ha en slik spiller i troppen med tanke på dagens økonomi. Ifølge Aftenbladet ville Ibrahim kostet klubben mellom 1,6 til 1,8 millioner kroner denne sesongen, og så mye penger kan ikke Viking bruke på en spiller som  jeg ikke en gang tror ville fått en plass på laget dersom de mørkeblå hadde spilt i en flatere 4-4-2 formasjon.

(Innlegget ble redigert 01.04.17 14:54)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20772
01.04.17 14:58
Kristwic7: Som enkelte har sagt til meg. Grep må gjøres for å redde klubben. At Viking valgte å la Abdi Ibrahim forlate klubben, er i mine øyne helt forståelig. Dersom tallene Aftenbladet opererer med stemmer, ville det vært galskap å ha en slik spiller i troppen med tanke på dagens økonomi. Ifølge Aftenbladet ville Ibrahim kostet klubben mellom 1,6 til 1,8 millioner kroner denne sesongen, og så mye penger kan ikke Viking bruke på en spiller som jeg ikke en gang tror ville fått en plass på laget dersom de mørkeblå hadde spilt i en flatere 4-4-2 formasjon.

Jeg forstår avgjørelsen. De fleste gjør det. Du skrev at du ikke brydde deg at han forsvant. Det var det jeg reagerte på.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg