Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
aIseboy
aIseboyInnlegg: 4098
16.12.17 00:24
Bilvrag: Hvilke aksjonærer, som ikke sitter i styret eller sportslig utvalg, kan pålegge en trener å endre sin filosofi?

Dont ask me..

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4098
16.12.17 00:25
Kristwic7: Tips: Sjekk hvem som er aksjonærer i Viking. Mange av de er gjengangere

Det kalles vel emisjon...

 

Jeg skjønner ikke at dette skal være så voldsomt hemmelig. Det er som sagt ikke pedofili de er beskyldt for, men for å blande seg vel mye opp i det sportslige.

Dette er også godt voksne folk regner jeg med. 19-åringer blir ellers skjelt huden full her inne hvis de de kommer et tiendedels sekund for sent inn i en takling. 

...forutsatt at man faktisk vet noe mer konkret enn at det er "noen som lurer i kulissene". 

(Innlegget ble redigert 16.12.17 00:29)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15545
16.12.17 00:35
aIseboy: Dont ask me..

Du prater om at medlemmer i styrene blir byttet ut med jevne mellomrom, så du bør vel ha en ok peiling på hvem som satt da Burchnall slet som verst i sommer/tidlig høst? Det er ingen hemmelighold fra Vikings side der. Alt er tilgjengelig.

Er din "åndenes makt"-referanse egentlig bare en anerkjennelse for at du ikke gidder å gjøre noe granskning selv?

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4098
16.12.17 00:45
Bilvrag: Du prater om at medlemmer i styrene blir byttet ut med jevne mellomrom, så du bør vel ha en ok peiling på hvem som satt da Burchnall slet som verst i sommer/tidlig høst? Det er ingen hemmelighold fra Vikings side der. Alt er tilgjengelig.

hm..du spør meg hvilke aksjonærer, som ikke er i styre/sportslig utvalg, som kan pålegge en trener å endre sin filosofi.

Til det vil jeg be deg om å heller spørre vedkommende som fremmet påstanden lenger oppe i tråden. Det var ikke meg. 

Påstandene om at det er "folk i kulissene" som blander seg inn kommer som kjent ikke fra meg. Da er det selvsagt naturlig for meg å spørre de som fremmer disse påstandene.

Vi får i det minste håpe det ikke er Illuminati. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 15545
16.12.17 01:09
aIseboy: hm..du spør meg hvilke aksjonærer, som ikke er i styre/sportslig utvalg, som kan pålegge en trener å endre sin filosofi. Til det vil jeg be deg om å heller spørre vedkommende som fremmet påstanden lenger oppe i tråden. Det var ikke meg. Påstandene om at det er "folk i kulissene" som blander seg inn kommer som kjent ikke fra meg. Da er det selvsagt naturlig for meg å spørre de som fremmer disse påstandene. Vi får i det minste håpe det ikke er Illuminati.

Det var et retorisk spørsmål, ettersom jeg allerede hadde gitt deg svaret "styret". Ingen aksjonærer som ikke sitter med makt har gitt direktiver til sport.

Du har åpenbart kontroll på at medlemmene i styret byttes ut med jevne mellomrom, så da vet du vel hvem som har tråkket over grensen.

Det er ikke hemmelig hvem som styrte skuta da Burchnall fikk fyken.

odtj
odtjInnlegg: 3479
16.12.17 01:37

Husker dere denne saken? Apropos Gutteklubben greihttps://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/--Ikke-en-reaksjon-vi-er-tjent-med-18402b.html

Sponsor truer kritiker med represalier

 Jeg representerer en 8-10 selskaper som i dag bruker en konkurrent av Deloitte & Touche som revisor, og svir av i hvert fall en halv million kroner i året på revisortjenester. I det siste har vi snust på Deloitte & Touche som mulig samarbeidspartner.

— Jeg sier ikke at vi skal stoppe de samtalene, men Finn Eides handling kan få konsekvenser, understreker Christiansen.

Å kritisere Viking var ingen spøk.  

Fra 2006.

(Innlegget ble redigert 16.12.17 01:42)

odtj
odtjInnlegg: 3479
16.12.17 01:44

Tider: Viking vinner sponsorkampen http://www.tv2.no/a/3730787/

odtj
odtjInnlegg: 3479
16.12.17 01:50

Fra 2003 selvsagt, ikke 2006. Ville ikke ha kritikk mot KIO opplegget.

Var en liten tråd om det her også

Tenk om sponsorer og eiere hadde vært mer kritiske? Så hadde vi ikke vært i denne suppen. Men konsensus er viktig i en by som Stavanger. Kan koste å eksponere seg. Alle så raskt at det KIO prosjektet til BB var en katastrofe, slik som flere andre prosjekter har vært, men det skal tas på kammerset.

https://www.aftenbladet.no/100Sport/andreidretter/--Moter-forstaelse-hos-andre-sponsorer-18390b.html

(Innlegget ble redigert 16.12.17 01:57)

Marble
MarbleInnlegg: 53
16.12.17 07:40

Er jeg så uklar alseboy

Jeg tar det jo ikke fra løse luften. Det er ikke mine påstander. Jeg viser til hva folk som er eller har vært direkte involvert i klubben sier. Nå orker jeg ikke finne fram alle kildereferansene igjen, men om du blar tilbake så finner du mye der. 

Se også linker til hva meddebatantene over henviser til.

I går var det åndenes makt, men så var du enig i at denne diskusjonen ikke var vås.

Nå er det illuminati. Hva mener du egentlig? Er det humor og punchline, eller er diskusjonen vås :)

Blir kjekkere å diskutere spillere, inn/utovervinger - og om Danielsen skal fortsette som kaptein. 

 

(Innlegget ble redigert 16.12.17 07:40)

EinTe
EinTeInnlegg: 62
16.12.17 09:39
odtj: Tenk om sponsorer og eiere hadde vært mer kritiske?

Det pr-stuntet fra Deloitte var i beste fall pinlig. Slike ting skal faktisk talt tas på kammerset. For det var ene og alene et pr-stunt, som slo tilbake på dem. Velfortjent.

Jeg har lest Josimar-saken flere ganger nå de siste dagene. Det er preget av en reporter som allerede har bestemt seg på forhånd for hva konklusjonen skal være, og det går på hans politiske ståsted. Det er ikke tilfeldig at synet på artikkelen virker å være delt på de politiske skillelinjene.

Bildebruken fra turene er pokker så spekulativ og direkte unødvendig. Det drikkes vin på tur. Who knew? Et bilde er ok, men de dominerer jo saken.

Det er ikke som om Viking bruker penger på akademiet uansett, de tjener faktisk penger på dette. Nettverksbygging er fremdeles helt ok, selv om klubben går dårlig.

Og det er trist, fordi saken faktisk får frem et par gode poenger. Den offentlige pengebruken på Vikingakademiet er definitivt noe som bør ettergås i sømmene. Poenger som hadde fortjent en skikkelig god gjennomgang og ikke en forutinntatt holdning om at Stavanger-måten er feil uansett. Basert på politisk ståsted.

Josimar har mange gode sider og jeg liker at de er villige til å være kritiske. Det er en ekstremt god ting. Men her leverer de veldig, veldig ujevnt. Podcasten hopper jeg over. Det mest oppsiktsvekkende i saken går ikke på Viking som klubb uansett.

Dvs, i det minste ikke om du har følgt tett med. Dualmodellen er gjennomgått til døde, alle vet at det har vært mange ledere, alle vet at aksjonærene ikke er helt enige og selve konklusjonen i artikkelen er virkelig skivebom når det gjelder hva som faktisk vil skje med Viking Stadion.

Dog går akkkurat det mer på forbannelsen ved å skrive for et magasin med den deadlinen det gir, men da kan en ikke være så til de grader bastant som det Johnsen er.

Det er mer det politiske aspektet og bruken av penger til f.eks Helse Vest.

Når det gjelder det med å fikse Viking og gjøre rede for årsakene til at det har gått som det har gått er det definitivt RA og Aftenbladet som har levert det beste materialet. Så kan det heller argumenteres for at dekningen av Vikingakademiet kanskje ikke har vært den beste.

Helt til sist, det nevnes hele tiden at Bjørn Maaseide er grepa kar. Og det er han. Jeg har et veldig godt inntrykk av Maaseide, som er en flink fyr. Men, nå har han muligheten til langt på vei å sikre seg kontroll over AS'et. Han kommer ikke til å gjøre det. Han har alle løsningene når han snakker med media, men han sier at tiden ikke er inne akkurat nå.

Og det er nok en veldig enkel grunn til det, han er ikke sikker på at han selv kommer til å lyktes om han gjør det. Personer som Maaseide er ekstremt flinke til å veie opp risiko og gevinst, og når han ikke vet om han vil klare det, da ønsker han ikke å gjøre det og risikere å mislyktes. Spesielt ikke når hans trackrecord viser at det aller meste han tar i blir til gull. Dette er selvsagt helt fair av ham, men jeg har dette i bakhodet når jeg ser at han ikke vil bidra her.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4098
16.12.17 12:03

Ja, heldigvis er Illuminati og Åndenes makt humor...med et bittelite stikk. Jeg forsøkte bare å få konkretisert hvem disse er som blander seg opp i det sporstlige og lager trøbbel for dem som har ansvar for sport i Viking. 

Enn så lenge ikke ett eneste navn på blokka, selv om dette visst nok er helt åpenbart.

Ser forøvrig en annen debattant som mener at sponsorer og aksjonærer blander seg for lite inn i det sportslige.."Tenk om sponsorer og eiere hadde vært mer kritiske? Så hadde vi ikke vært i denne suppen. Men konsensus er viktig i en by som Stavanger."

Kan ikke lette dette her.. 

helvis
helvisInnlegg: 13111
16.12.17 12:14
aIseboy: Enn så lenge ikke ett eneste navn på blokka, selv om dette visst nok er helt åpenbart.

Vi har jo blant annet en av de største aksjonærene som først ikke har vært særlig interessert til å bidra men snur nå når hans "gamle kompis" Bjarne Berntsen blir lansert som hovedtrener. Da må ledelsen forholde seg til det i stedet for å velge det beste sportslige alternativet. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 12:16

Hvem som blander seg inn vet vel bare trenerne.  Det er vel de som føler det på kroppen. De sier ikke navn bare at det er for mange som har "heila vede"

odtj
odtjInnlegg: 3479
16.12.17 12:19

Nå må vi passe oss for å bli  som Stabæk fans. Josimar var fine greier helt til de rettet søkelyset på oss. Nå er det spekulativt. Hvorfor skal ikke RA og SA også gå i seg selv? Klart at de enten ikke har forstått alvoret (tidligere), eller har valgt å tone det ned. Supportere og presse i Bergen er hardere i klypene. Det har klubben tjent på. 

Enig i at de overdriver vikingskademiet. Se debatten mellom Jon Petter Hærnes og Sakkariasen på lokalen, avklarende. Men det er vel  bare et symptom, som saken jeg linker til over, på at det er tette bånd/ og lukket miljø på toppen i regionen. Viking har hatt veldig passive eiere. Utrolig at de har sittet og sett på det som har blitt levert økonomisk og sportslig. Sett i sammenheng med det er din karakteristikk av «stuntet» som du kalker det merkelig. Hvis du er den jeg tror du er, så er det noe en bør reflektere over i forhold til fremtidig yrkesutøvelse 

helvis
helvisInnlegg: 13111
16.12.17 13:19
EinTe: Jeg har lest Josimar-saken flere ganger nå de siste dagene. Det er preget av en reporter som allerede har bestemt seg på forhånd for hva konklusjonen skal være, og det går på hans politiske ståsted. Det er ikke tilfeldig at synet på artikkelen virker å være delt på de politiske skillelinjene.

Og det er helt greit. Josimar er ikke objektiv og prøver heller ikke å fremstå slikt. Spør du meg er det ingenting galt å ha en agenda i en artikkel i et nisje-magasin. 

Jeg har ikke hatt tilgang til artikkelen enda så blir vanskelig å kommentere akkurat det. Men politisk ståsted vil selvsagt ha mye å si hvordan en reagerer på dette med Viking-akademiet. At det dog ikke har blitt skrevet om i lokalpressen er dog kritikkverdig da det er en betydelig gruppe, det er betydelig med penger involvert og det er betydelig makt involvert. 

Hva man synes om losjer og lobbyvirksomhet varier dog fra person til person. Jeg synes ikke noe om det og jeg reagerer. Jeg reager først og fremst fordi Viking tydeligvis blir brukt for å fremme egne næringsinteresser. Og det tror jeg forklarer mye av Vikings fall. Mye er reversert allerede og Viking har blitt en mye åpnere klubb enn hva som tidligere var tilfelle. Men eierne er de samme som transformerte Viking fra en medlemsbasert aristokrat hvor kanskje tidligere spillere hadde for mye makt til en lukket klubb for byens næringselite hvor supporterne kom i beste fall i andre rekke. Dette skjedde parallelt med Viking-akademiet. Derfor er det interessant. Også fordi alt dette er utgangspunktet til Vikings problemer nå. 

(Innlegget ble redigert 16.12.17 13:20)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4098
16.12.17 13:29
helvis: Vi har jo blant annet en av de største aksjonærene som først ikke har vært særlig interessert til å bidra men snur nå når hans "gamle kompis" Bjarne Berntsen blir lansert som hovedtrener. Da må ledelsen forholde seg til det i stedet for å velge det beste sportslige alternativet.

Finnes det noe fasitsvar på hva som er det beste sportslige alternativet?

Forøvrig, å investere millioner av kroner i et aksjeselskap har visse universielle grunnprinsipper, enten selskapet heter Viking Fotball AS eller NEL ASA - er du uenig i forretningsmodell eller mangler tillit til styret - så dropper du videre investeringer. Forskjellen på Viking AS og NEL ASA er at i sistnevnte tilfelle ville du solgt deg ut også. Det har lite praktisk betydning i Viking AS fordi aksjeposten er ingenting verdt.

 

 

helvis
helvisInnlegg: 13111
16.12.17 13:47
aIseboy: Finnes det noe fasitsvar på hva som er det beste sportslige alternativet?

Nei et fasitsvar er vanskelig å komme frem til. Men det er klart det er vanskelig å gjøre en grundig evaluering av alternativene og følge den når en av de større minoritetseierne gir slike føringer offentlig. Uten at han (trolig) har vært med på evalueringene. 

EinTe
EinTeInnlegg: 62
16.12.17 14:53
odtj: Nå må vi passe oss for å bli som Stabæk fans. Josimar var fine greier helt til de rettet søkelyset på oss. Nå er det spekulativt.

Har null problemer med at Josimar retter søkelyset på Viking Fotball AS og Vikingakademiet med kritiske øyne, men reportasjen er fremdeles ekstremt ujevn. Jeg hadde genuint store forhåpninger til den, og er derfor noe skuffet over det som ble levert. Hele greia ble for lettvint for min del. Jeg vet at Josimar kan så mye, mye bedre enn dette når de går i dybden på noe.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 16:54
helvis: Vi har jo blant annet en av de største aksjonærene som først ikke har vært særlig interessert til å bidra men snur nå når hans "gamle kompis" Bjarne Berntsen blir lansert som hovedtrener. Da må ledelsen forholde seg til det i stedet for å velge det beste sportslige alternative

Jeg forstår ikke hva du mener her.

En av aksjonærene får troen tilbake. Da må ledelsen forholde seg til dette? Dette er kommet opp før aksjonæren snur. Aksjonæren snur pga en kandidat Viking selv har kommet opp med. Synes du vektlegger veldig rart her.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 16:56
helvis: Nei et fasitsvar er vanskelig å komme frem til. Men det er klart det er vanskelig å gjøre en grundig evaluering av alternativene og følge den når en av de større minoritetseierne gir slike føringer offentlig.

Man har vel tatt valget allerede. Trenerkandidaten er ifølge en liten snutt på nrk.no til godkjennelse hos styrene. Evalueringen er gjort i forkant. Vi vet for øvrig ennå ikke hvem det er som er 1.valget.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 16:59
EinTe: Jeg har lest Josimar-saken flere ganger nå de siste dagene. Det er preget av en reporter som allerede har bestemt seg på forhånd

Når man har en agenda på denne måten så faller jeg helt ut. Da gidder jeg ikke lese. Man må være objektiv. Derfor ser jeg heller aldri på TV2 hjelper deg. Der er det også ensidig journalistikk der bare den ene siden av saken blir belyst.

 

Marble
MarbleInnlegg: 53
16.12.17 18:35

Over til noe annet, men egentlig ikke. 

Saken til Mimir Kristjansson i Josimar er jo en grei ventepølse for de som ikke allerede har lest den. 

Det skrives litt om at spøkelser ikke finnes. Den byr jeg på alseboy, peace :)

Her

helvis
helvisInnlegg: 13111
16.12.17 18:59
TAdams6: Jeg forstår ikke hva du mener her. En av aksjonærene får troen tilbake. Da må ledelsen forholde seg til dette? Dette er kommet opp før aksjonæren snur. Aksjonæren snur pga en kandidat Viking selv har kommet opp med. Synes du vektlegger veldig rart her.

Jeg skjønner ikke at du ikke forstår hva jeg mener. 

Viking har jo ikke presentert noen trener enda men en av de største aksjonærene har gått ut i media og si at han støtter emisjonen hvis Berntsen blir hentet. Hvordan man ikke klarer å se problemet med det sliter jeg med å forstå. 

 

odtj
odtjInnlegg: 3479
16.12.17 19:14
Marble: Over til noe annet, men egentlig ikke.  Saken til Mimir Kristjansson i Josimar er jo en grei ventepølse for de som ikke allerede har lest den.  Det skrives litt om at spøkelser ikke finnes. Den byr jeg på alseboy, peace :) Her

Dette sitatet i saken er så ironisk på mange nivå "Bankmannen Østenstad stiller seg litt tvilende til Jonevrets økonomiske lidelseshistorie. Men så sitter han også i styret som lager budsjettene."

 

odtj
odtjInnlegg: 3479
16.12.17 19:19
helvis: Jeg skjønner ikke at du ikke forstår hva jeg mener.  Viking har jo ikke presentert noen trener enda men en av de største aksjonærene har gått ut i media og si at han støtter emisjonen hvis Berntsen blir hentet. Hvordan man ikke klarer å se problemet med det sliter jeg med å forstå.

Er det noen som vet om de har presentert en sportslig plan (til investorene)  for hvordan de skal komme seg ut av denne 10 årige  sportslige krisen? Utover det å legge alt i hendene til BB? Rart at de ikke krever en slags plan, med noen parametre de kan måle folk etter? 

(Innlegget ble redigert 16.12.17 19:19)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 19:58
helvis: eg skjønner ikke at du ikke forstår hva jeg mener.
Viking har jo ikke presentert noen trener enda men en av de største aksjonærene har gått ut i media og si at han støtter emisjonen hvis Berntsen blir hentet. Hvordan man ikke klarer å se problemet med det sliter jeg med å forstå.

Men trenerkandidaten er valgt allerede. Det er for godkjennelse hos styrene. Du ordlegger deg som om Viking nå endrer alt fordi en av de største aksjonærene er positiv til en av kandidatene. Rekkefølgen er ikke slik, ivertfall ikke slik jeg har forstått det.

Du mener indirekte at Viking nå velger BB pga denne ene aksjonæren.

Fra NRK. no torsdag kl 10.33
Ny Viking-trener presenteres snart

Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 20:01
odtj: Er det noen som vet om de har presentert en sportslig plan (til investorene) for hvordan de skal komme seg ut av denne 10 årige sportslige krisen? Utover det å legge alt i hendene til BB? Rart at de ikke krever en slags plan, med noen parametre de kan måle folk etter?

Jeg aner ikke, men flere aksjonærer frykter at man er tilbake til ny emisjon om 1 år hvis man ikke lykkes nå.

Jeg tror det å ansette en trener med mange ferdigheter er ekstremt viktig nå. Wiggen er sparket, han blir ikke erstattet. Henningsen kan ikke gjøre jobben. Den som blir ansatt får nok enormt mye ansvar, derfor ekstremt viktig at man velger en person som håndterer mer enn en oppgave. Ikke en som klager fordi han må vaske draktene noen ganger.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
16.12.17 20:05

Det er heller ikke bare BB som gjør at Tveteraas nå ønsker å bidra. Også det at man skiller elite og bredde

"

Samtidig har Tveteraas gjennom høstens aksjonærmøter kjempet for løsningen med at Viking Fotball AS nå får ansvaret for de fire elitelagene fra G16 opp til A-laget, mens FK tar seg av det under og dualmodellen forsvinner. Summen av dette har gitt ham ny optimisme.

– Jeg har bestemt meg for å bli med på emisjonen likevel. Da vi var med på den første emisjonen for snaut 20 år siden, var det Bjarne Berntsen som styrte Viking og Geir Solstad var styreleder."

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
17.12.17 13:05

Hvis Viljar Vevatne blir klar, hvor kommer han da til å spille? Høyre eller venstreback? Var vel som venstreback han slo gjennom, men har spilt litt høyreback for Sandnes Ulf. Er dette erstatteren til Kristoffer Haugen?

For øvrig veldig mange god venstrebacker vi hadde fra 94 årgangen. Haugen, Meling og Vevatne.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33011
17.12.17 13:09

Kan laget se slik ut neste sesong

----------------------Austbø-----------------------
Kronberg--Martinsen---NY-----------Vevatne
Sale----------Danielsen---CLL----------Zymer
---------------Høiland---Bringaker------------

Minst 8 lokale i startoppstillingen. Vi vet og at Halgunset, Michaelsen, Torsteinbø, Pereira brødrene, Tangen Nilsen og flere er i bakhånd. 

En ting har Viking greid gjennom krisen, å snu fra å ha få lokale til å nesten bare ha lokale. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg