Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
helvis
helvisInnlegg: 13119
12.01.18 11:31
odtj: Det er klart. S08 og det jeg tror Start kommer til å bli nå, bør være målet. Men for å få til det må vi ha folk som kan gjøre jobben- Vi må ha vår Karlsen og vår Berntzen. Har vi det? Hadde jeg vært investor ville det vært en slik plan jeg hadde krevd. Viking må bli en klubb som kjøper billig og selger dyrt. Problemet med nåværende plan er at vi ikke investerer i spillerstallen med tanke på videresalg. Det blir dyrt.

Det var jo dette vi ble presentert, men vi manglet fullstendig kompetanse. Planen var at Viking skulle bli en selgende klubb for så å kaste vekk den eneste med kompetanse på spiller/overgangsmarkedet. 

Vi har ingen i nærheten av Thomas Berntsen/TKK. Vi har ikke engang en person (uavhengig av kapasitet) som har den jobben. 

Som norsk klubb uten penger må man være god på overgangsmarkedet og god på å utvikle spillere. Punkt to tar deg bare til et visst nivå så overgangsmarkedet er alfa omega. Hvordan en kan forvente å være god på dette markedet når man ikke legger opp til å lykkes er vanskelig å se. 

Start har jeg virkelig troen på. De satser på rett tid og har allerede hentet mye spennende kompetanse. Det er ingen grunn til at Start ikke skal lykkes - de bør kunne klare å etablere seg blant topp 3 i løpet av neste år. Så lite skal til for å etablere en toppklubb i Norge per i dag. Men det må selvsagt satses og det må satses riktig. Vi er selvsagt ikke i nærheten og per i dag handler det for Viking kun om å overleve. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 11:52
helvis: for så å kaste vekk den eneste med kompetanse på spiller/overgangsmarkedet.
Vi har ingen i nærheten av Thomas Berntsen/TKK. Vi har ikke engang en person (uavhengig av kapasitet) som har den jobben.

BB tror jeg er fullt på høyde med disse faktisk ift å håndtere overganger.

Hvem du mener Viking har kastet bort er jeg usikker på. Men om det er GG du sikter til så er jeg veldig langt fra imponert over hva han fant/hentet. Veldig få skikkelige treff og mye gråstein/bom. Han håndterte vel heller ikke overgangene kun speidingen.

Men det er muligens Wiggen du sikter til ?

odtj
odtjInnlegg: 3479
12.01.18 11:58
fotballidiot2: BB tror jeg er fullt på høyde med disse faktisk ift å håndtere overganger

Vi får se. Blir skeptisk når Holmvik er på trening.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 12:01
odtj: Vi får se. Blir skeptisk når Holmvik er på trening.

For min del kunne de gjerne hatt Gabriel Høiland på trening. Vil ikke vurdere det før vi vet hvem som signeres og ser hva de kan bidra med.

Regner for øvrig med det er Jensen som har ønsket han Holmvik skal få vise seg fram. Han vet i alle fall hva han står for. Ser også flere "eksperter" som har ment Viking bør vurdere Holmvik.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 12:02)

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 14485
12.01.18 12:12
odtj: Vi får se. Blir skeptisk når Holmvik er på trening.

Akkurat kven som er på trening, synst eg ikkje gir grunn til bekymring. Det kan vera mange grunnar til både at ulike folk er der, og at trenartemaet vil sjå på dei. Bekymra blir eg ikkje før det er snakk om kontrakt.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 12:21

Var vel BB som hentet spillere som Svensson, Dadason, Helgason, Tihinen, Kuivesto m.fl til Viking? Hadde vel også en rolle ift Aarsheim samt får Nevi tilbake første gang.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 12:23)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4100
12.01.18 12:22
odtj: Blir skeptisk når Holmvik er på trening.

Som Torebuc skriver - det blir fort veldig mye følelser her. (og det er sikkert greitt)

Det var vel i 2016 samme Holmvik hadde spurt om å få trene med Viking etter at kontrakten med FFK gikk ut. Flere gikk nærmest ut av sitt gode skinn for å fortelle hvor ille dette var.

Men det handlet jo ikke om annet enn en helt ok fotballspiller som ville holde formen ved like. Sånt skjer altså. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 12:34
aIseboy: Men det handlet jo ikke om annet enn en helt ok fotballspiller som ville holde formen ved like. Sånt skjer altså

Men denne gang handler det faktisk om å vise seg fram mtp en mulig kontrakt. Det bekreftet jo BB i SA

– Alle disse spillerne er aktuelle for oss, men vi har ikke seks ledige plasser i troppen

helvis
helvisInnlegg: 13119
12.01.18 13:13
fotballidiot2: BB tror jeg er fullt på høyde med disse faktisk ift å håndtere overganger. Hvem du mener Viking har kastet bort er jeg usikker på. Men om det er GG du sikter til så er jeg veldig langt fra imponert over hva han fant/hentet. Veldig få skikkelige treff og mye gråstein/bom. Han håndterte vel heller ikke overgangene kun speidingen.

Det var Gary Goodchild jeg referte til. Den diskusjonen om hva han traff på og ikke kan vi la ligge, den har vært oppe nok ganger. Men Goodchild var ansatt til å finne spillere, det var hans rolle. Det har vi ikke lenger. Bjarne Berntsen er hovedtrener, ikke sportsdirektør og ikke speider. Akkurat det å håndtere overganger vet han sikkert nok om, men ingenting som tyder på at han har kontroll på spillermarkedet. Og strengt talt har han nok annet å ha fingrene i som hovedtrener. 

Jeg sliter med å se hvordan vi skal finne billige spillere og selge dem dyrt sånn som klubben er satt opp akkurat nå. Hvem er det som skal finne disse spillerne?

helvis
helvisInnlegg: 13119
12.01.18 13:16
aIseboy: Men det handlet jo ikke om annet enn en helt ok fotballspiller som ville holde formen ved like. Sånt skjer altså.

Har du kilder på dette siden du uttaler deg såpass bastant? Artikkelen tyder nemlig på annet.

Jeg blir ikke overrasket om Holmvik blir tilbudt kontrakt. Og han er ikke typen vi trenger. De erfarne spillerne vi henter bør være lederskikkelser. Det er ikke Holmvik. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4100
12.01.18 13:18
helvis: Har du kilder på dette siden du uttaler deg såpass bastant? Artikkelen tyder nemlig på annet.

Tror du blander litt. Jeg snakket om forrige gang Holmvik trente med Viking. 

storteple
stortepleInnlegg: 8183
12.01.18 13:28
torebuc: Jeg er faktisk såpass historieløs at jeg ikke husker noe som har skjedd i Viking eller norsk fotball siden starten av 90-tallet. Alt som har skjedd før det, har jeg vært nødt til å finne i arkivene. Det er sikkert noen som synes jeg er en dust som skriver dette, men i mitt minne har det ikke vært noen rivalisering mellom Viking og RBK siden de konkurrerte om tittelen i 1991.

Jeg synes ikke du er en dust, men historieløs - ja :)

For meg startet egentlig det elendige forholdet til Rosenborg i 1997, da de snappet Rushfeldt fra oss mens han satt med pennen i hånda og skulle signere kontrakt.

I 2006 har vi også den famøse episoden med Mika Koppinen og Asper, kampen før den enda mer berømte Brann-kampen. Her skal Koppinen faktisk ha for at han la seg paddeflat i ettertid, men det hjalp ikke oss en skjit.

Fra 2008 har vi episoden med Pelu, og den enda større farsen i ettertid med legeerklæringen om akutt krampe i begge ben. Det er så ekstremt latterlig og usportslig at det halve kunne vært nok. Og det fra hele klubbapparatet. 

Blander du inn i dette alle de ufordragelige spillerne de har hatt over tid, med Helland, Jensen og Hoftun i spissen, så er det uforståelig for meg at noen kan like den klubben om de er født utenfor Trondheim.

Rosenborg er det verste jeg vet.

helvis
helvisInnlegg: 13119
12.01.18 13:50
aIseboy: Tror du blander litt. Jeg snakket om forrige gang Holmvik trente med Viking.

Beklager, misforsto. Må holde meg unna multitasking. 

(Innlegget ble redigert 12.01.18 13:52)

torebuc
torebucInnlegg: 13
12.01.18 13:58
storteple: For meg startet egentlig det elendige forholdet til Rosenborg i 1997, da de snappet Rushfeldt fra oss mens han satt med pennen i hånda og skulle signere kontrakt. I 2006 har vi også den famøse episoden med Mika Koppinen og Asper, kampen før den enda mer berømte Brann-kampen. Her skal Koppinen faktisk ha for at han la seg paddeflat i ettertid, men det hjalp ikke oss en skjit. Fra 2008 har vi episoden med Pelu, og den enda større farsen i ettertid med legeerklæringen om akutt krampe i begge ben. Det er så ekstremt latterlig og usportslig at det halve kunne vært nok. Og det fra hele klubbapparatet.  Blander du inn i dette alle de ufordragelige spillerne de har hatt over tid, med Helland, Jensen og Hoftun i spissen, så er det uforståelig for meg at noen kan like den klubben om de er født utenfor Trondheim.

Greit å være uenige :)

For meg er ingen av disse hendelsene eller spillerne nok til å plassere RBK som noe hatlag foran eventuelle andre. Det finnes uspiselige typer i andre lag også. Når det attpåtil ikke har vært spesiell atmosfære rundt kamper mellom Viking og Rosenborg som jeg har opplevd, liker jeg bedre å hate Brann og Vålerenga.

helvis
helvisInnlegg: 13119
12.01.18 14:02
torebuc: Vålerenga

Av alle lag. Brann skjønner jeg, men hvorfor i alle dager Vålerenga?

Kan komme på 7 lag (Bryne, Brann, Rosenborg, Start, Sandnes Ulf, Lillestrøm, Haugesund) som jeg ville kommet på før Valerenga. 

Men denne diskusjonen tyder jo på at vi egentlig ikke har en erkerival. 

(Innlegget ble redigert 12.01.18 14:03)

torebuc
torebucInnlegg: 13
12.01.18 14:08
helvis: Av alle lag. Brann skjønner jeg, men hvorfor i alle dager Vålerenga? Kan komme på 7 lag (Bryne, Brann, Rosenborg, Start, Sandnes Ulf, Lillestrøm, Haugesund) som jeg ville kommet på før Valerenga.  Men denne diskusjonen tyder jo på at vi egentlig ikke har en erkerival.

Beklager misforståelsen. Jeg nevnte VIF for å sette det på spissen. Hvis det er typer som har vært i klubben som legger kriteriene, så kan jeg like greit hate VIF, var poenget. 
Viking har rivaler i Bryne, Brann, Start, Sandnes Ulf og Haugesund, slik jeg ser det. LSK og RBK må i så fall være fordi vi har vært i samme divisjon i så mange år.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 14:12
helvis: Det var Gary Goodchild jeg referte til. Den diskusjonen om hva han traff på og ikke kan vi la ligge, den har vært oppe nok ganger. Men Goodchild var ansatt til å finne spillere, det var hans rolle. Det har vi ikke lenger. Bjarne Berntsen er hovedtrener, ikke sportsdirektør og ikke speider.

Der er vi helt på linje på deler. Jeg er av de som ikke synes Goodchild gjorde en god nok jobb. Er vel kun 1 større salg av de spillerne han fant og det er Ingasson.

Men at vi absolutt må ha en speiderrolle er jeg enig i. Det trenger dog i mine øyne ikke være en heltidsansatt i egen organisasjon. Det kan like godt være et nettverk man kjenner og kan stole på.

Tror om man har de rette nettverkene vil det være av større verdi enn en type som Goodchild.

Er rimelig sikker på at vi ikke hadde en speider ansatt på det tidspunktet vi hentet Finnene, Islendingen etc i starten av 2000. Vi hadde heller ikke noen ansatt speider når vi hentet Stokholm, Ijeh, Berg etc.

Perioder hvor vi i mine øyne traff bedre på spillere enn vi gjorde med Goodchild som speider.

Brann hadde Tjærnås. Kan ikke si jeg er overvettes imponert av hva han har funnet til dem. RBK har ansatt Thoresen, men ender opp med å kjøpe spillere de ser hver dag i tippeligaen.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 14:18)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 14:13
storteple: For meg startet egentlig det elendige forholdet til Rosenborg i 1997, da de snappet Rushfeldt fra oss mens han satt med pennen i hånda og skulle signere kontrakt

Akkurat det samme for meg. I en periode hvor Eggen kritiserte storklubbene for å bruke pengemakten sin. Og så gikk de inn på den måten de gjorde der.

Og i tillegg til de enkeltsakene du beskriver. Så fikk jeg dem enda mer i halsen når en så hvordan de ble favorisert av både NFF og dommere. Selv om ingen trøndere er enige i den påstanden var det kjent at det var vanskeligere å få straffe på Lerkendal kontra alle andre arenaer etc.

(Innlegget ble redigert 12.01.18 14:17)

storteple
stortepleInnlegg: 8183
12.01.18 14:28
torebuc: Beklager misforståelsen. Jeg nevnte VIF for å sette det på spissen. Hvis det er typer som har vært i klubben som legger kriteriene, så kan jeg like greit hate VIF, var poenget.

Det er ikke typene isolert sett, men summen av det hele. Rosenborg fremstår for meg som selvgode, hyklerske og rett og slett altfor gode (!). De ødela norsk fotball med sin dominans som startet på 90-tallet, og nå er de muligens i ferd med å starte en tilsvarende periode (selv om de har langt igjen dit).

Jeg har virkelig ingenting til overs for den klubben, og jeg fryder meg når ting går i vasken for dem også. Om jeg får se Rosenborg rykke ned før jeg dør så vil jeg dø lykkelig. Jeg har heldigvis god tid. :)

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 40860
12.01.18 14:43
helvis: Jeg blir ikke overrasket om Holmvik blir tilbudt kontrakt. Og han er ikke typen vi trenger. De erfarne spillerne vi henter bør være lederskikkelser. Det er ikke Holmvik.

Han er ikke det vi trenger, han er ikke god nok og bør være langt unna å bli tilbudt en kontrakt. Tar alle de andre som trente med Viking før han. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 40860
12.01.18 14:45
fotballidiot2: Ser også flere "eksperter" som har ment Viking bør vurdere Holmvik.

Hvem da?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3242
12.01.18 14:56

Joey i Aftenbladet blant annet.

Evertonion
EvertonionInnlegg: 58
12.01.18 14:56

Hadde jeg vært rik skulle jeg kjøpt opp Fjosensorg og lagt ned hele møkkaklubben. Så hadde vi sluppet den ekle, arrogante bartegjengen en gang for alle.

Wiggum
WiggumInnlegg: 19699
12.01.18 15:22
fotballidiot2: Selv om ingen trøndere er enige i den påstanden var det kjent at det var vanskeligere å få straffe på Lerkendal kontra alle andre arenaer etc.

Kan selvfølgelig ha en sammenheng med at motstanderen sjeldent var innenfor 16-meteren på Lerkendal. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 19699
12.01.18 15:24
storteple: Her skal Koppinen faktisk ha for at han la seg paddeflat i ettertid, men det hjalp ikke oss en skjit.

La seg flat? Er dette du mener? 

"- Det er en femti-femti duell, jeg synes ikke jeg gjør mye galt. Men det kunne nok kanskje blitt blåst, sa en ærlig Koppinen etter kampslutt."

Å kalle det 50-50-duell når han bevisst holder igjen armen på keeper er ikke å legge seg flat for meg. 

 

(Innlegget ble redigert 12.01.18 15:24)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20754
12.01.18 15:30

Nei Wiggum jeg snakker om lik straff for like forseelser 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33022
12.01.18 15:46
torebuc: Fotball er følelser, og sånn skal det være. Jeg kom ut av stillheten fordi jeg synes følelsene har tatt overhånd hos litt for mange rundt denne spilleren. Innser at det ikke er mange jeg klarer å vinne over i forsøket på å få andre til å se en litt annen side av saken. Det skal jeg tåle :)

Setter pris på at du kom ut av stillheten, det har blitt en fin diskusjon hvor en ny side er kommet på banen. Nå har jeg ennå problem med å akseptere at han gikk til Rosenborg og jeg ser at du ikke ser på Rosenborg som fy, fy. Da tror jeg du går mot strømmen, Rosenborg er den største rivalen vi har etter at Bryne forsvant. Du må selvfølgelig mene noe annet, men for meg og veldig mange andre er det det. Dette er noe egentlig de fleste fotballinteresserte i regionen vet så derfor forstår jeg ikke at reaksjonene kom overraskende. Det var så forventet som det kunne blitt.

At det muligens ligger andre faktorer bak som aldri har kommet fram kan godt være, men når de aldri kommer frem, når sjefen i Viking sier det han gjør i avisene, ja hva skal vi da tro på? Vi må selvfølgelig tro på det som kommer ut og når Granfeldt sier det han sier, så har jeg ingen grunn til ikke å tro på han.

Men uavhengig av om Granfeldt sier hele sannheten eller ei, man går ikke til Rosenborg og kaller seg en ekte Viking, man gjør bare ikke det. Mulig jeg er sær, men jeg tror ikke jeg er alene, jeg tror det er veldig mange her i regionen som tenker akkurat det samme. Det viser også reaksjonene og størrelsen på reaksjonene. Sol Campbell gikk fra Tottenham til Arsenal, de Lanlay gikk fra Viking til Rosenborg. Like ille begge to i mine øyne.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33022
12.01.18 15:50
helvis: Per i dag er vi ikke i nærheten av å matche Rosenborg sportslig eller økonomisk. Vi har faktisk aldri vært lenger vekke på begge områder. Å dermed sette krav om å ikke selge til RBK blir nærmest ren idioti spør du meg. Rosenborg er dem som kan tilby mest og har mest tiltrekningskraft i Norge. Salgene til Rosenborg tipper jeg har knapt begynt.

Jeg håper du tar feil angående at salgene bare har begynt. Håper Samuel var sistemann.

Men vi må selvfølgelig opp på fote igjen. Det blir ikke enkelt, men greier vi å gjøre som Brann, rykke opp og automatisk kjempe i toppen så er vi tilbake til min påstand om at vi ikke skal selge til Rosenborg.

Men alt avhenger selvfølgelig av situasjoner. Samuel måtte selges, vi måtte ha penger til lønn. Men når økonomien er i balanse, så bør ikke Viking selge til Trondheim uten å tenke seg om veldig mange ganger.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33022
12.01.18 15:55
odtj: Blir skeptisk når Holmvik er på trening.

Jeg har ikke sett Vidar i 2017, så aner ikke hvordan han har vært annet enn at han ble kåret til beste spiller.

Spilte han som en av de 3 stopperne i 3-5-2? I Arsenal er det en venstreback som gjør akkurat samme jobben som en av 3 i forsvarsrekka. Monreal og han har vært beste stopper denne sesongen i Arsenal. Så kanskje kan en slik type passe inn et forsvar med 3 stoppere, men om Holmvik har det som trengs er jeg usikker på. 

Jeg er ennå veldig usikker på hva slags formasjon vi skal spille i.

toao
toaoInnlegg: 3894
12.01.18 15:58
torebuc: For meg er ingen av disse hendelsene eller spillerne nok til å plassere RBK som noe hatlag foran eventuelle andre. Det finnes uspiselige typer i andre lag også. Når det attpåtil ikke har vært spesiell atmosfære rundt kamper mellom Viking og Rosenborg som jeg har opplevd, liker jeg bedre å hate Brann og Vålerenga.

Hvis du mener at rosenborg ikke er noe spesielt hatlag, er det ikke så rart at du heller ikke forstår reaksjonene mot de lanlay. Men for mange andre av oss er rosenborg hatlag nummer 1 og har alltid vært det.

Historisk har det ofte vært spesiell atmosfære og spesielle hendelser i disse kampene (noen er nevnt allerede):

 

1991: Kåre Ingebrigtsen filmer seg til straffe, og rbk vinner 3-2 i kvartfinalen i cupen.

1992: NFF setter opp rbk-Viking på Lerkendal igjen, denne gang i semifinalen. Øyvind Mellemstrand får et mål feil annullert for offside, og Viking taper 1-2 etter ekstraomganger.

90-tallet: rbk dominerte og Viking er et topplag de fleste sesonger. Gjentatte knepne tap i jevne kamper, ofte etter tvilsomme dommeravgjørelser. rbk støvsuger norske lag for gode spillere og setter dem stort sett på benken. Viking selger, som bortimot eneste norske klubb, ingen spillere til rbk.

1997: Rushfeldt er enig med Viking om en overgang, og Viking har lagt et svært godt bud på bordet i norsk målestokk. rbk femdobler den norske overgangsrekorden og han ender opp der i stedet. Rushfeldt blir toppscorer i ligaen og Viking ender opp med Jerry Månsson i stedet...

1997: Kvartfinale på Lerkendal igjen. Jerry Månsson skaffer Viking straffe i ekstraomgangene, og Viking vinner 3-2. Nils Arne Eggen påstår at det ikke var straffe, men VG presenterer bildebevis over to sider som viser at det var riktig.

2000: Viking-supportere spytter på John Carew etter en seriekamp i Stavanger, hvor Viking dominerte og rbk vant 1-0.

2006: Et nedrykkstruet Viking møter et rbk som allerede er seriemestre på Lerkendal i nest siste runde. På stillingen 2-1 til rbk, drar Miika Koppinen i armen til Mattias Asper, slik at han mister ballen og rbk scorer.

2008: John Pelu filmer seg til straffe mot Viking på Lerkendal. Etterpå leverer rbk legeerklæring for å unngå karantene.

2009: Rune Jarstein feller Birkir Bjarnason på Lerkendal. Thomas Pereira scorer, men dommeren gir straffe i stedet. Jarstein blir av uforståelige grunner ikke utvist. Viking brenner straffen og taper 0-1.

2010: Trond Olsen filmer seg til straffe mot Viking i Stavanger etter litt knuffing med Rune Jarstein i Vikings 16-meter på overtid. Et bortelag som i minuttene før hadde vært mest opptatt av å hale ut tiden, vinner i stedet 2-1.

Klikk for å gå tilbake til toppen