Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Nevi
NeviInnlegg: 6851
14.02.18 12:33

Jeg husker ikke hvor mye de trente i fjor.

Men selv ikke under oppkjøring kan jeg huske at Viking har vært i nærheten av doble økter fire dager i uken. Noe både jeg og andre har stusset mye over, at treningsmengden har vært altfor laber.

Men hvorfor ikke Ingebrigtsen klarte å få til noe av det samme i Viking når han var Jonevret sin høyrehand, enn det han gjorde  med RBK vites ikke. Men Kåre sa selv at han øket mengdene veldig i RBK. Og regner ikke med at Rosenborg trente mindre enn Viking tidligere. Vil nå tro at Kjelle og Kåre skal ha diskutert opplegget rundt treningene i Viking.

villevesten
villevestenInnlegg: 205
14.02.18 13:31

Dette med 100% utøver mener jeg Viking var ute med for flere år siden?? Var det under Hareide (eller kanskje Røssler) det var så mye fokus på at de møttes til frokost og var på stadion hele dagene med to økter av et eller annet slag og felles måltider..?

Blå tråd og greier har de jo introdusert og revitalisert flere ganger...

Supert det som etter sigende skjer nå ift kultur, men det er jammen meg litt av et rotete opplegg de har hatt gående siste 10-12 åra...

Øvegidde.....

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 14:51
Nevi: Jeg husker ikke hvor mye de trente i fjor.

Jeg har ikke sett noen treninger, men husker Burchnall gikk hardt ut i fjor vinter. Viking skulle trene hardere enn noen gang. Så mange unge spillere ville fint greie den ekstra belastningen det ble med mye trening.

Dette er noe som har pågått i mange år. Det har vært en ukultur i Viking der man har vært fornøyd med å være i Viking. Man har stilt opp på trening og vært strålende fornøyd med å være der. Småkonger på haugen og trodd at de er bedre enn de egentlig er.

Veton er nevnt og det er så lett å se hva målrettet egentrening og fokus kan gjøre for en spiller. Veton var et stort talent. Men det var nesten som om vi ga han opp før han virkelig tok tak selv. Lett å sammenligne med Zymer. Jeg synes han er i samme situasjon.  Aldersmessig bør han virkelig stå fram nå. Han kan ikke flyte på talentet lenger, da blir det ikke lange Viking karrieren. Det må utvikling til nå.

Dette gjelder hele gruppa. De må begynne å komme på trening, yte 100% og gå hjem med god samvittighet. Til og med smågutter prøver å sluntre unna med å "jukse" på øvelser fordi de tror de kan det så godt. Gjør man ikke øvelser 100% og full konsentrasjon samme hvor enkel øvelsen er, ja så er det bortkastet tid. Skal man lære og utvikle seg, så må man gjøre ting skikkelig.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 14:52
Kristwic7: Et svik mot Burchnall isåfall.. Skammelig

Nå er det han som har hatt de på trening, så det er vel heller Burchnall som ikke har fått spillerne til å yte maks. Treneren legger lista. BB gjør det nå.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 14:53
Nevi: Men hvorfor ikke Ingebrigtsen klarte å få til noe av det samme i Viking når han var Jonevret sin høyrehand, enn det han gjorde med RBK vites ikke

Det er hovedtrener som bestemmer, assistent assisterer.

Nevi
NeviInnlegg: 6851
14.02.18 14:57

Men ville trodd at ett trenerteam snakker i lag Adams. Men kanskje tørr ikke assistenten å  pushe for mye på.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 14:57

Viking, Veien tilbake kommer snart....

siggi76
siggi76Innlegg: 2743
14.02.18 14:59

Batty og Burchnall er snille gutter. Tror heller ikke Pereira er noen jævel. Hvis flere av spillerne var dårlig trent i fjor, så ble det kanskje litt for snilt???

Bjarne er ikke fullt så snill...

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 15:00
Nevi: Men ville trodd at ett trenerteam snakker i lag Adams. Men kanskje tørr ikke assistenten å pushe for mye på.

 

Joda, og det gjør de helt sikkert. Det er nok forskjellige måter å løse det på. En trener ønsker vel en assistent som han kan stole på, som han kan diskutere med og som kan komplementere hovedtrener. 

Men opplegg og alt det viktige rundt lag er jeg nokså sikker på at hovedtrener står for. Det er jo derfor han er ansatt. 

Hvordan det var med Kåre og Kjell vet jeg ikke, men har liten tro på at en assistent bestemmer opplegget for hvordan oppkjøringen skal være.

Kåre lærte nok hvordan man ikke skal gjøre det når han var i Viking.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 15:02
siggi76: Batty og Burchnall er snille gutter. Tror heller ikke Pereira er noen jævel. Hvis flere av spillerne var dårlig trent i fjor, så ble det kanskje litt for snilt???
Bjarne er ikke fullt så snill...

De trenerne som har lykkes har vært strenge. Benny, Eggen, Alex Ferguson. De kan framstå smilende i intervju, men de vet hvordan de vil ha ting. Spillerne må ikke få bestemme, det må ikke være tvil om hvordan ting skal gjøres og hva som er lov og ikke lov. Rösler var vel og en trener som visste hvordan han ville ha det.

Kan godt være du er inne på noe her.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41070
14.02.18 15:05
TAdams6: Nå er det han som har hatt de på trening, så det er vel heller Burchnall som ikke har fått spillerne til å yte maks. Treneren legger lista. BB gjør det nå.

Ja, han har hatt de på trening. Men en skal forvente til enhver tid at spillere yter 100% av det de kan. Om man ikke er bedre er det en annen ting, men de skal alltid gi alt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 15:07
Kristwic7: Som jeg sa tidligere, Gjert er for meg landets beste trener i en stor idrett og kan lære bort utrolig mye.

Gjert er unik. Det er flere trenere som har gått egne veier og vist vei. Stein Ørn har fått til mye med Alexander Kristoff. 

Synes det er bra at man bruker de ressurser man har lokalt.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 15:09
Kristwic7: Men en skal forvente til enhver tid at spillere yter 100% av det de kan

Helt enig og det tror jeg alle som holder med Viking er helt enig i.

Men det har vel vist seg at alt for mange er fornøyde den dagen de får kontrakt med Viking. Da har de gjort sitt, da har de nådd målet sitt og så slutter de å yte det som trengs for å utvikle seg videre. I stedet stagnerer de.

Vi har diskutert det en del ganger, Vikingspillerne som er mette og fornøyde alt for tidlig.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41070
14.02.18 15:09
TAdams6: De trenerne som har lykkes har vært strenge. Benny, Eggen, Alex Ferguson. De kan framstå smilende i intervju, men de vet hvordan de vil ha ting. Spillerne må ikke få bestemme, det må ikke være tvil om hvordan ting skal gjøres og hva som er lov og ikke lov. Rösler var vel og en trener som visste hvordan han ville ha det. Kan godt være du er inne på noe her.

Tysk disiplin er undervurdert. Bayern sine resultater gikk til himmels straks Ancelotti var ute og Jupp Heynckes kom inn med sin jerndisiplin.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4037
14.02.18 15:35
siggi76: Batty og Burchnall er snille gutter. Tror heller ikke Pereira er noen jævel. Hvis flere av spillerne var dårlig trent i fjor, så ble det kanskje litt for snilt??? Bjarne er ikke fullt så snill...

Spørsmålet er vel heller om de innehar god nok kompetanse fremfor om de er for snille?

Pereira var en god fotballspiller som alltid var bra trent, men hvilken kompetanse har han når det kommer til optimal trening for en fotballspiller? Hva kan han om kosthold og restitusjon? Den profesjonelle fotballen har utviklet seg enormt siden dagens fotballpensjonister var aktive. 

Man kan trene så mye man vil på spillemønster og roller på feltet, men hvis man ikke har optimal fysikk til den idretten man driver med faller man fort gjennom på toppnivå. Satt på spissen: Jakob Ingebrigtsen vil kunne jogge i fra Usain Bolt på 1500 meter.

Tidligere fysisk trener i Man Utd, Mike Clegg, har uttalt: "Wayne was always a big lad and was afraid of bulking up if he spent too much time in the gym. That’s what set Cristiano Ronaldo apart. He would do whatever training I prescribed and more.”

"He lived and breathed football 24/7 and his dedication was phenomenal. Wayne could still be as good as Cristiano if he emulated his attitude to the gym — he is an amazing athlete when he puts his mind to it." (Min utheving)

Det holder med andre ord ikke bare å ha en tøff jævel som pisker folk rundt på treningsfeltet - kompetanse innen hva som gjør utøveren optimalt rustet for oppgavene sine er mye viktigere.

En av norges mest fremtredende personlige trenere, Martin Norum, har skrevet denne artikkelen om styrketrening og fotballspillere.

Hvor mye har ikke Viking, og andre norske klubber, å hente på dette feltet?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41070
14.02.18 16:46
TAdams6: Helt enig og det tror jeg alle som holder med Viking er helt enig i. Men det har vel vist seg at alt for mange er fornøyde den dagen de får kontrakt med Viking. Da har de gjort sitt, da har de nådd målet sitt og så slutter de å yte det som trengs for å utvikle seg videre. I stedet stagnerer de. Vi har diskutert det en del ganger, Vikingspillerne som er mette og fornøyde alt for tidlig.

Der starter egentlig problemet ja.. Virker som at de siste som egentlig ville noe mer enn bare å få kontrakt var Adegbenro og Abdullahi, de ga virkelig alt. 

Du ser det egentlig i øynene på folk under kamper og treninger, de som virkelig vil noe gløder mer enn de som ikke bryr seg.

Gorgi
GorgiInnlegg: 5537
14.02.18 16:59

Kristwic7:"Du ser det egentlig i øynene på folk under kamper og treninger, de som virkelig vil noe gløder mer enn de som ikke bryr seg."

--------

Jeg tror vi må være enige om at vi snakker om marginale forskjeller. 

At det er noen som ikke bryr seg, tror jeg ikke du mener. Men noen spillere har et større talent enn andre de ikke forvalter som forventet. Hadde gitte spillere lagt ned den siste prosenten i treningsarbeidet hadde de nådd lenger.

Tenker ikke spesifikk på Viking-spillere, men noe av det verste jeg ser er spillere som "sluntrer" unna allerede på oppvarmingen. Enkle øvelser gjøres på en slett måte. Følger man med ser man at det er noe som går igjen på hele treningen. Ikke bevisst. Men fordi talentet alltid har skjøvet dem frem. 

 

 
clavin
clavinInnlegg: 29765
14.02.18 17:06

Det er godt mulig at spillerne ikke yter nok på trening, og dette er i såfall et kjempeproblem for klubben da dette forteller noe om en kultur som ikke er helt som den skal være. Ser man på spillerstallen som klubben har hatt de senere årene tror jeg også at dette kan stemme. Man har omtrent vært blottet for ledere, og det er gjerne ledere som vil ta tak i situasjonen og rette opp evt. ukultur. I Viking har disse vært totalt fraværende, og dette kan man se tydelig ved at ting som ikke er bra har fått pågå kontinuerlig uten at tiltak har vært gjort (i stedet har parolen vært at man evaluerer sesongen, og enhver må "gå i seg selv").

Spillerne har hatt det for godt i klubben. Fiasko har stilltiende blitt akseptert uten konsekvenser. Spillere som ikke har innfridd har i altfor lang periode fått fornyet tillitt, da det er "opplest og vedtatt" at det er snakk om spillere med stort potensiale. Hva hjelper det likevel med potensiale når de aldri får dette ut? Klubben burde her vært mindre tålmodig, og gjort grep langt tidligere.

I tillegg burde de søkt mer målrettet etter spillere som var profesjonelle i ordets rette forstand, og som kunne fungere som rollemodeller både på trening og i kamp. Hvem har egentlig denne rollen i dag? Er det kaptein Danielsen? Danielsen har vært i klubben i mange år, og på mange måter kan man si at nedturen startet med ham. Er han likevel den som får sette standarden her?

Viking må få bukt med en åpenbar ukultur, som gjør at prestasjonskulturen er dårlig. Det som kan endre dette er å få innprentet en helt annen mentalitet, men om man skal klare dette må man ha nye premissleverandører enn de som har vært der til nå.

Gorgi
GorgiInnlegg: 5537
14.02.18 17:12

Du er inne på noe vesentlig, clavin.

Gorgi
GorgiInnlegg: 5537
14.02.18 17:19

Trenerteamet har satt opp fire individuelle punkter hver enkelt spiller skal forbedre denne sesongen. Noe som er klare krav. Så får vi håpe at hver enkelt etterlever det.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4207
14.02.18 17:21
PerfectSense: Pereira var en god fotballspiller som alltid var bra trent, men hvilken kompetanse har han når det kommer til optimal trening for en fotballspiller? Hva kan han om kosthold og restitusjon? Den profesjonelle fotballen har utviklet seg enormt siden dagens fotballpensjonister var aktive.  Man kan trene så mye man vil på spillemønster og roller på feltet, men hvis man ikke har optimal fysikk til den idretten man driver med faller man fort gjennom på toppnivå. Satt på spissen: Jakob Ingebrigtsen vil kunne jogge i fra Usain Bolt på 1500 meter.

Man må vel kunne tro at en høyst oppegående person har tatt lærdom om hva som fungerer og hva som ikke fungerer gjennom et langt fotballiv. Like godt forutsetninger som f.eks Gjert. Viking har så vidt jeg husker også samarbeidet med en kapasitet som Leif Inge Tjelta.

Jeg tror ikke de begynner på skratsj akkurat. Men nye impulser utenfra kan helt klart være positivt. Ikke minst på det mentale. Så skal heller ikke Gjert sin rolle overvurderes. Så sant han har tid og de betaler, så stiller han opp for både bedrifter og idrettsfolk. 

(Innlegget ble redigert 14.02.18 17:22)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 17:22
PerfectSense: Det holder med andre ord ikke bare å ha en tøff jævel som pisker folk rundt på treningsfeltet - kompetanse innen hva som gjør utøveren optimalt rustet for oppgavene sine er mye viktigere.

Nå tror jeg ikke de trenerne som ble nevnt var trenere som pisket spillerne sine rundt på treningsfeltet. De var veldig bevisste på hva de ville og var strenge og krevende for å få fram sin filosofi og måte å spille på. 

Synes og du ordlegger deg litt som om Viking står på bar bakke. Det gjør de ikke.  Halvar Grova virker å gjøre en bra jobb med restitusjon og forebyggende mot skader. 

Men klart, de har enormt mye å gå på, derfor kjekt å se at BB har satt agendaen med stor dose trening.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 33144
14.02.18 17:24
aIseboy: Man må vel kunne tro at en høyst oppegående person har tatt lærdom om hva som fungerer og hva som ikke fungerer gjennom et langt fotballiv

Thomas Pereira var kjent for å ta vare på kroppen, trene godt og være fit. Han ble jo bare bedre og bedre jo eldre han ble.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 4207
14.02.18 17:31
TAdams6: Thomas Pereira var kjent for å ta vare på kroppen, trene godt og være fit. Han ble jo bare bedre og bedre jo eldre han ble.

Jepp. Norges Ryan Giggs (forøvrig uten noen som helst sammenligning på andre områder..) 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41070
14.02.18 18:34
Gorgi: Jeg tror vi må være enige om at vi snakker om marginale forskjeller.  At det er noen som ikke bryr seg, tror jeg ikke du mener. Men noen spillere har et større talent enn andre de ikke forvalter som forventet. Hadde gitte spillere lagt ned den siste prosenten i treningsarbeidet hadde de nådd lenger. Tenker ikke spesifikk på Viking-spillere, men noe av det verste jeg ser er spillere som "sluntrer" unna allerede på oppvarmingen. Enkle øvelser gjøres på en slett måte. Følger man med ser man at det er noe som går igjen på hele treningen. Ikke bevisst. Men fordi talentet alltid har skjøvet dem frem.

At de gir totalt f er neppe tilfelle, men gir de virkelig alt? Det hadde jeg ikke følelsen av når man dreit seg ut gang på gang på overtid i fjor dessverre.
For det er mulig å bli god i Viking, det viste Veton Berisha.

Som du sier, man kan egentlig se det allerede under oppvarming.
Enkle ting som blir gjort med slurv, blir tatt med videre til kampsituasjon og så vet man at man sjelden har hatt særlig med press på å prestere, så man har latt det passere.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3286
14.02.18 20:19

Hverken Ryerson, Nakkim eller Danielsen blir med mot FKH i følge RA. De sliter med sykdom. 

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4037
14.02.18 23:23
TAdams6: Synes og du ordlegger deg litt som om Viking står på bar bakke. Det gjør de ikke.  Halvar Grova virker å gjøre en bra jobb med restitusjon og forebyggende mot skader.

Jeg ser hvorfor du tolker det slik, og jeg mener på ingen måte at de stiller på bar bakke. Jeg prøvde egentlig bare å påpeke at selv om man er aldri så dyktig rent fotballfaglig, så er ikke det nok for å få ut potensialet i en spiller (eller en hel tropp, for den del). 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 20788
14.02.18 23:25

Da blir det neppe noen opptur mot FKH heller 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 3286
15.02.18 11:29

Spennede å se hvordan laget blir med Danielsen og Ryerson ute. Nakkim var vel uansett ikke medregnet. Ikke noe nytt om Sonny Nattestad heller.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 41070
15.02.18 11:55

Husker man hadde en fremside med hvem som skulle slå Viking.. 
Når kommer det en med med hvem Viking skal slå? Og evt når? 
Vinner man en kamp før April mon tro?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg