Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Redcreek
RedcreekInnlegg: 135
22.05.18 23:07
Gorgi: Aafk spillerne ville snakke med Østigård etter kampen. Men det ville ikke Østigård. Kom dere vekk og begynn og spill fotball, var svaret:)

Haha, blir vel ikkje noko mulighet for onkel(?) Amund Skiri å overtale til ein overgang til Aafk da. 

NahDawg
NahDawgInnlegg: 3028
22.05.18 23:07

I dag er jeg glad Viking gikk for Berntsen og ikke Bohinen. Aalesund rykker helt sikkert opp, men gud bedre for en kjedelig spillestil, og all den drøyinga av tid er jo bare pinlig. Jævla Aalesund. 

Kumite
KumiteInnlegg: 6185
22.05.18 23:59
NahDawg: I dag er jeg glad Viking gikk for Berntsen og ikke Bohinen. Aalesund rykker helt sikkert opp, men gud bedre for en kjedelig spillestil, og all den drøyinga av tid er jo bare pinlig. Jævla Aalesund.

Spiller på resultat, det er ganske tydelig, men enig vi er horrible på måten vi spiller fotball. men det ser ut som at spillestilen våres funker når vi har tatt 23 poeng på 9 kamper. 

Fritz_
Fritz_Innlegg: 12096
23.05.18 06:11
NahDawg: I dag er jeg glad Viking gikk for Berntsen og ikke Bohinen. Aalesund rykker helt sikkert opp, men gud bedre for en kjedelig spillestil, og all den drøyinga av tid er jo bare pinlig. Jævla Aalesund.

Med den inngangen Aafk hadde til denne kampen skademessig så var det veldig klokt å spille som de gjorde. Vi vil nok få se bedre fotball fra de oransje etter hvert. Bohinen har jo egentlig en veldig positiv fotballfilosofi. 

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 5762
23.05.18 07:10

«Men vis ny spiss er pri én, så bør det å fikse høyresiden defensivt være neste punkt for Bjarne Berntsen, for nå må noen snart befri Claes Kronberg fra marerittet. Det virker som om de fleste motstanderne har plukket ut det området som Vikings svake punkt.»

Helt enig. Synes han er klart svakest på Viking. Pinglete i dueller, slapp i press på ballfører, og har ofte alt for stor avstand til spillerene sine. Vår akilleshæl for tiden.

eppaen
eppaenInnlegg: 25113
23.05.18 08:15
Kumite: Spiller på resultat, det er ganske tydelig, men enig vi er horrible på måten vi spiller fotball. men det ser ut som at spillestilen våres funker når vi har tatt 23 poeng på 9 kamper.

Aalesund løste kampen perfekt i beste Conte/Mourinho-stil, så det er bare ta av hatten.

Når det gjelder Risholt sin positive innstilling til dømmingen, så er jeg dypt uenig. Det er greit å legge lista litt høyt, men det er vel en grense for hva en kan tillate. 

Kapteinhivoghoi
KapteinhivoghoiInnlegg: 1485
23.05.18 09:05

Eppaen: dommeren la nok lista i høyeste laget syns jeg også, og klart spillerne da etterhvert ser dette også. Når da Aafk spillerne er litt mere fysisk robuste enn Viking sine, blir sabotasje virkningen større for deres del. Men det var nå ikke etterslengerne og i overkant ufine taklinger som gjorde ene og alene at dere tapte kampen igår. Det var nok heller at spillerne til Viking lot seg rive med og bli brennheite og miste taktisk fokus syns da jeg, som gjorde at kampen kom inn i Aafk sitt ønskede spor. Hadde marginene tippet litt mere stang inn for dere på sjansene, hadde utfallet fort blitt annerledes. 

aaleby
aalebyInnlegg: 6257
23.05.18 09:35
NahDawg: I dag er jeg glad Viking gikk for Berntsen og ikke Bohinen. Aalesund rykker helt sikkert opp, men gud bedre for en kjedelig spillestil, og all den drøyinga av tid er jo bare pinlig. Jævla Aalesund.

Virker som du glemmer helt av at det var Viking som hadde hjemmebane.  Det er meg en gåte hvorfor AaFK skulle være laget som stod for underholdningen.  Da særlig når man har en halv elver som sliter med skader. De orange leverte en prikkfri bortekamp, og med et uforløst offensivt potensial kan dette bare bli bedre og bedre utover sesongen.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
23.05.18 10:56

Ålesund er jo det klart beste laget i Obos. Det var nok alle klar over siden Viking gikk ut å sa de var fornøyd med uavgjort. 

Wiggum
WiggumInnlegg: 20176
23.05.18 11:35
NahDawg: I dag er jeg glad Viking gikk for Berntsen og ikke Bohinen. Aalesund rykker helt sikkert opp, men gud bedre for en kjedelig spillestil, og all den drøyinga av tid er jo bare pinlig. Jævla Aalesund.

Jeg er også glad for at vi gikk for Bjarne istedet for Bohinen, men det er uavhengig av gårsdagens kamp. Jeg tror rett og slett Bjarne passet bedre til Viking enn det Bohinen ville ha gjort nå. 

At de valgte å spille destruktivt, ligge bakpå, drøye tiden og bevisst bruke ulovligheter for å stoppe vår beste spiller betyr ikke at de gjør det hver gang, men de valgte det i en vanskelig bortekamp med skadeplaget lag. Det lyktes de med og da er det vanskelig å kritisere dem for det i går. 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 11:36)

Wiggum
WiggumInnlegg: 20176
23.05.18 12:38
Eastbooh: Men vis ny spiss er pri én, så bør det å fikse høyresiden defensivt være neste punkt for Bjarne Berntsen, for nå må noen snart befri Claes Kronberg fra marerittet. Det virker som om de fleste motstanderne har plukket ut det området som Vikings svake punkt. Hvis jeg husker riktig så har Viking sluppet inn åtte baklengs med Kronberg som høyreback, og dansken har tapt duellen (eller blitt rundlurt) ved seks av dem. I tillegg kom vel det første målet til Ull-Kisa også på Vikings høyreside, mens Kronberg fortsatt befant seg på motstanderens halvdel. I den ene kampen Kronberg ikke spilte klarte vel også Martinsen å tape de fleste duellene mot Mads Hansen.

Helt enig. Kronberg har dessverre vært involvert i altfor mange baklengsmål. Man så for eksempel hvordan Ull/Kisa bevisst brukte sin venstreside på slutten av den kampen og de hentet nesten opp 1-5. Offensivt har han imidlertid vært en god bidragsyter.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 12:38)

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 2831
23.05.18 13:56

Aalesund spilte dritt fotball..

Det kan godt være, men hvis man tenker på skadefravær og alt så fortjener det bare en hyllest. Står ikke noe i historiebøkene hvordan resultatene kom. Bare hvordan de harde faktaene er. Vi var ikke bedre enn Aalesund. Aalesund hadde flere gode sjanser og utførte oppgaven bra. Kynisme i norsk fotball hadde medført sterkere resultater i europeisk sammenheng.

 

Vi tapte mot ett skadeutsatt Aalesund og de var bedre enn oss selv uten sine beste spillere. Ikke noe poeng å pakke det inn. Eneste vi kan gjøre er å ta lærdom av kampen og banke de ved neste anledning. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 2831
23.05.18 13:58

At Aalesund klarer å få gode resultater før toppformen tyder på at de er ett bra lag. Tenk når de kommer i toppform. Da får de som heier på laget med de desidert styggeste draktene I norsk fotball mye å glede seg over. 

 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 14:00)

ashley
ashleyInnlegg: 3926
23.05.18 15:43

God kamp fra Aalesund, men jeg er ganske sikker på at vi hadde vunnet komfortabelt dersom vi hadde fått det første målet. 

Selv om det dabbet litt av på slutten synes jeg vi viste god holdning, og vi fortsatte å angripe selv når vi fikk to mål i fleisen mot spillets gang. Det skjedde ikke i fjor. 

Når det blir fysisk merker jeg at vi har et ungt og uerfarent lag. Samme skjedde mot Mjøndalen. Aalesund var lure, og rullerte på hvem som skulle sparke ned Tripic. Dermed unngikk de mange gule kort. Tripic er en stjerne i OBOS-ligaen nå, og må lære seg å ta slike smeller uten å bli for frustrert. Viking er et topplag, og da får man slik behandling. Man må bare ta det på kinnet og fortsette å trykke på. 

Viking gjorde noe i avslutningen av kampen som jeg ikke kan fordra, selv om det er en vanlig taktikk. Man tømmer midtbanen for spillere, og sender opp folk på topp for å pumpe opp ballen. Hvor ofte fungerer egentlig dette? Og er det uansett vits å gjøre dette når kun Østigård er akseptabel i hodespillet. Vi ødela all offensiv rytme, og tapte hver eneste andreball. Mye bedre å holde på strukturen vi vet fungerer, og heller kjøre på.  

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36016
23.05.18 15:47

Viking må bare ta lærdom av tapet. Jobbe på videre og perfeksjonere spillestil og roller i laget. Er sikker på at det blir en annen vinner når vi møter de borte. 

Hallam er tom for energi etter fotball et helt år og ny treningshverdag. En ukes ferie hjemme før han er tilbake på trening på mandag. Positivt. Jeg trodde først at Viking hadde gitt opp Hallam, men dette betyr at de prøver det de kan å få han i form igjen. 

RM_ABU
RM_ABUInnlegg: 32
23.05.18 17:23

Synes Viking spillerne opptrådte latterlig underveis i kampen og etterpå. Kampen starter med at begge Aafk spissene ligger nede med hodeskade innen 2 minutt av kampen er spilt. Han ene ble så skadet at han måtte gå ut til pause pga svimmelhet. I ingen av tilfellene så blir det blåst frispark til Aafk. Viking er det klart mest tøftspillende laget i første omgang, blant annet skulle Tripic vært utvist kommer i stor fart med strake bein inn i Arnason bakfra i tillegg. I de fleste tileller blir det rødt kort. Dette var etter 30 min. 

Aafk kommer ut i andre omgang og møter nå Viking med samme mynt, men Aafk spillerne er vesentlig større og sterker og det begynner å gjøre vondt. Molde spiller Østigard som jo har et innebygd Aafk hat han blir sendt opp som spiss i sluttminuttene og møter 3 Aafk stoppere av en helt annen fysikk en seg selv. Det rabler jo helt for han. 

Merkelig at kommentatorene på Eurosport synes dømmingen var god og jevnt fordelt. Det eneste de kikket på var jo hvorvidt Tripic skulle ha rødt isteden for gult og så lurte de på hvorfor Aafk ikke fikk frispark helt tidlig i kampen når de ble klart overfalt, noe som igjen førte til skade. 

Eneste spilleren som jeg synes var sympatisk utpå der fra Viking var jo han som er mest kjent for å være usympatisk. Og Bjarne Berntsen da. Så du ikke kampen. 

aaleby
aalebyInnlegg: 6257
23.05.18 22:04
ashley: God kamp fra Aalesund, men jeg er ganske sikker på at vi hadde vunnet komfortabelt dersom vi hadde fått det første målet.

Tygg litt på setningen.  Vunnet komfortabelt

AaFK vant fordi laget var vanvittig godt forberedt og utmanøvrerte siddislaget taktisk på alle områder. Det blir rimelig arrogant å tro at de orange ikke hadde en plan for hvordan de skulle angripe en situasjon hvor man havnet under med ett mål.  Viking er gode nok til at det selvsagt langt i fra er umulig at de kunne vunnet om de hadde hatt en ledelse å spille på, men ikke bedre kontra Aalesund enn at det er humbug å tro at dere hadde fått alt lagt i fanget bare ved å ta ledelsen.  En kamp varer i 90 minutter og ett mål under er langt fra noe krise for et lag som gladelig hadde tatt med seg ett poeng i bagasjen hjem. 

Uansett bortkastet pjatt om et hypotetisk scenario.  AaFK skapte de første sjansene, AaFK var laget som regisserte kampen, vi skårte det første målet og vant til slutt helt fortjent.

Kudos til Viking som forventet er det klart beste laget som AaFK har møtt så langt og som åpenbart bør klare å gjøre oppholdet i Obos til en gjestevisitt.  Et skikkelig bra håndverk av Berntsen & co med tanke på de økonomiske utfordringene som klubben står midt oppi.

 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 22:05)

Nevi
NeviInnlegg: 7815
23.05.18 22:29

Aalesund er det suverent beste laget vi har spilt mot i år. Selv om vi kanskje var enda mer sjanseløs mot Mjøndalen. Men det var pga at Viking var enda alldeles mye verre da.

Men Aalesund skal ha for at de spilte taktisk smart. Ga Viking veldig lite rom. Var tighte bakover. Misset ikke ballen i midtbaneleddet på samme måte som Sandnes Ulf gjorde sist.
Kanskje litt overrasket at drøyinga av tiden begynte såpass tidlig. 


Men hadde selv gitt litt blaffen i hvordan Viking hadde vunnet i Aalesund. I noen kamper er det viktigere med tre poeng enn noe annet.

Ellers som en kommenterte lengre oppe. En håpløs strategi av BB å tømme midtbanen helt. Greit å sette innpå en ekstra spiss. Men burde ikke glemt å angripe litt mer på kantene for så å komme til innlegg.
Vi var vel egentlig ikke i nærheten av noe som helst etter at det ble 0-2. Det var litt skuffende.

Men alt i alt er vi bedre med på tabellen enn det jeg fryktet før sesongen. Men nå er det viktig å reise seg til søndag.


Ser ellers på Facebook at Viking - Florø kommer til å få ny dato. Men den nye datoen er ikke kommet enda. Hva kan være greia her?

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16092
23.05.18 22:35
aaleby: Uansett bortkastet pjatt om et hypotetisk scenario.

Bortkastet pjatt? Er ikke det å reflektere over kampens gang, startoppstilling, inngang til kamp, taktikk, i det hele tatt absolutt alt som har med kamp å gjøre, en stor del av en supporters hverdag?

Alt er hypotetisk, fasit har man allerede fått, men bortkastet pjatt?

zetta
zettaInnlegg: 10483
23.05.18 22:36

Hyggelig at Viking og Aafk leder. Særlig Viking har overrasket med BB og teamet. Opp igjen!

zetta
zettaInnlegg: 10483
23.05.18 22:39
ashley: Vi ødela all offensiv rytme, og tapte hver eneste andreball. Mye bedre å holde på strukturen vi vet fungerer, og heller kjøre på.

Enig her. Det er rytmen som er viktig, ikke å stable opp folk

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43826
23.05.18 23:09
aaleby: Tygg litt på setningen.  Vunnet komfortabelt.  AaFK vant fordi laget var vanvittig godt forberedt og utmanøvrerte siddislaget taktisk på alle områder. Det blir rimelig arrogant å tro at de orange ikke hadde en plan for hvordan de skulle angripe en situasjon hvor man havnet under med ett mål.  Viking er gode nok til at det selvsagt langt i fra er umulig at de kunne vunnet om de hadde hatt en ledelse å spille på, men ikke bedre kontra Aalesund enn at det er humbug å tro at dere hadde fått alt lagt i fanget bare ved å ta ledelsen.  En kamp varer i 90 minutter og ett mål under er langt fra noe krise for et lag som gladelig hadde tatt med seg ett poeng i bagasjen hjem.  Uansett bortkastet pjatt om et hypotetisk scenario.  AaFK skapte de første sjansene, AaFK var laget som regisserte kampen, vi skårte det første målet og vant til slutt helt fortjent. Kudos til Viking som forventet er det klart beste laget som AaFK har møtt så langt og som åpenbart bør klare å gjøre oppholdet i Obos til en gjestevisitt.  Et skikkelig bra håndverk av Berntsen & co med tanke på de økonomiske utfordringene som klubben står midt oppi.

Flere strenger å spille på er egentlig min konklusjon. Og litt deilig kynisme inniblant. 

Nevi
NeviInnlegg: 7815
23.05.18 23:21
Nevi: Ser ellers på Facebook at Viking - Florø kommer til å få ny dato. Men den nye datoen er ikke kommet enda. Hva kan være greia her?

Ser at dette er pga at Viking har tre spillerer som skal på landslagsoppdrag.
Ryerson, Tord Salte og Leo Østigard

Kjedelig om dette fører til en ny midtukekamp. Selv om kl 15 på en søndag ikke er ett ideelt tidspunkt for flere heller da.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 709
23.05.18 23:29
Nevi: Ser ellers på Facebook at Viking - Florø kommer til å få ny dato. Men den nye datoen er ikke kommet enda. Hva kan være greia her?

For treig.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 23:29)

aaleby
aalebyInnlegg: 6257
23.05.18 23:30
Bilvrag: Alt er hypotetisk, fasit har man allerede fått, men bortkastet pjatt?

Ødeleggende for diskusjonsklimaet å bruke ordet pjatt, kunne unngått den.  Og det er en supporters rett å ha ståltro på eget lag. Er selv ikke bedre enn andre på det punktet.

En påstand om at ens eget lag hadde vunnet komfortabel, i en kamp som endte med velfortjent tap, basert på syltynn hypotetisk teori, blir uansett i overkant pretensiøst og stinker manglende respekt for måten AaFK beseiret Viking; ved hjelp av taktisk kløkt.  Og det var den påstanden som jeg mente (og for så vidt fortsatt mener) at ikke er annet enn bortkastet pjatt, fordi det er en ønskedrøm som ikke kan begrunnes.

Nevi
NeviInnlegg: 7815
23.05.18 23:32

Det betyr at Viking nå har tre bortekamper på rad. Om de ikke flytter Florøkampen inn der en plass.
Jerv, Sogndal og Nest Sotra, før HamKam venter hjemme søndag 24.06 kl 15.00.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21569
24.05.18 00:50

Hvem som hadde vunnet dersom at etc vet vi ikke, men vi vet hvem som vant.

Det som uansett er en kjensgjerning er at mål preger kamper. Og at kampen nok kunne blitt annerledes om Thorstvedt sin store sjangse hadde blitt satt. Denne kampen var relativt jevn og de var vel også jevnt med muligheter.  Mens Viking tipper jeg hadde ballen klart mest. 

Om Aafk måtte fram og ikke kun kunne ligge å kontrollere og sabotere er det liten tvil om at kampbildet ville blitt annerledes? Det ville muligens også gitt rom for den store styrken til Viking som er overganger.

Om det hadde gitt en komfortabel seier eller seier i det hele tatt får vi aldri vite. Men muligheten hadde nok vært der. Håper vi får det første målet i returmøtet og Aafk må jage. Det passer laget vårt langt bedre enn å spille mot et lag som kun trenger tenke kynisk.

Men antar begge lagene er rimelig endret før neste kamp. Så hvordan styrkeforholdet blir da gjenstår å se. I denne kampen synes jeg det var 2 jevne lag hvor første mål betydde mye. En kamp hvor det ikke er noe å si på at Aafk vant, men hvor det heller ikke utfra spill og sjangser hadde vært noe ran om de ikke hadde vunnet.

 

(Innlegget ble redigert 24.05.18 00:52)

zetta
zettaInnlegg: 10483
24.05.18 01:36
aaleby: AaFK

Hvor har Aafk fått tak i et så fysisk robust lag? Jeg har inntrykk av at laget hadde greid seg utmerket i es. Thrandarsson f eks virker god!

 Det er mulig Viking også er i ferd med å bygge opp noe skikkelig. Men det er kanskje greit med dette året for å kjøre seg inn

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
24.05.18 09:29

Bekymrer meg at Viking har spillere på lån, at de har mange på utgående kontrakt. Mange som sikkert iikke blir med neste år. Så det er vel neste sesong Viking må bygge for alvor? Danielsen, Ernemann, Kronberg osv er vel kanskje ikke noe å bygge opp noe lag med. Ryerson vil muligens forsvinne. Udo og Sale har ikke slått til. Og Østigård og Nakkim som er blant de beste tilhører ikke Viking. Hvis Viking rykker opp blir det ett helt nytt lag?

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21569
24.05.18 09:44
Winthrop15: Bekymrer meg at Viking har spillere på lån, at de har mange på utgående kontrakt.

Både fordeler og ulemper med det. Rykker de opp er det nødvendig med en del endringer i troppen samtidig som man er mer attraktiv for nye spillere og har mer midler til å handle. Å signere veldig gode spillere nå når man er i Obos er vel ofte vanskelig. Så da er det en fordel å ha en del ledige plasser i stallen.

Er først om man må ta ytterligere en sesong i Obos at dette virkelig blir et problem i mine øyne.

Samtidig kan det jo også skje en del endringer allerede i sommer slik at man har en større stamme med spillere under kontrakt i siste halvdel av sesongen.

Man vil vel uansett ha en sentrallinje av de som allerede er der. Så jeg er ikke noe bekymret over det enda og regner med det blir en del avklaringer ift spillerstall i løpet av sommer/høst

(Innlegget ble redigert 24.05.18 09:45)

Klikk for å gå tilbake til toppen