Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
18.10.18 09:45

Kronberg forsvinner etter denne sesongen? Det er vel åpenbart?

Kumite
KumiteInnlegg: 6183
18.10.18 10:33

Aafk - Viking er en total åpent kamp, vi er kanskje liten favoritt. Men måten vi har spilt hjemmekamper den siste tiden, gjør at jeg er usikker, en annen ting er Viking sin statestikk på Color/Kråmyra som er meget sterk. 

Enda en matchball dette, vi kaster vel bort muligheten i igjen. Vis ikke det er innsats i denne kampen, kan man like godt bare holde seg i Obos. Dette er eksamen. Vinn og Tap er alfa omega for begge lag, sånn jeg ser det, med tanke på opprykk.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
18.10.18 10:59
Bilvrag: Kronberg har vært en katastrofe defensivt, gang på gang, Bjørshol har bare denne ene gangen.Klar forsterkning bakover, men kanskje ikke forsterkning nok?

Nivåmessig gjør det ingenting om Bjørshol spiller foran Kronberg. Helt kurant og greit. 

Spørsmålet mitt er om vi hadde hentet han hvis han kom fra Lillehammer. Hentet vi han fordi han var lokal eller fordi han var den forsterkningen vi så etter.

Nå sa BB at Eliteserieklubber var ute etter han, så kan godt være vi har mye godt i vente. Som jeg sa i utgangspunktet, har ingenting imot Bjørshol. Bruker han mer som eksempel på om vi henter lokalt for å hente lokalt eller om vi henter spillere som på sikt vil gjøre oss til et topp Eliteserielag.

Jeg er litt redd for at vi ikke bygger for å være et topp Eliteserielag. Men det er jo vanskelig å si når økonomien er som den er. Da henter man det beste man kan for de pengene man har.

Skal bli interessant å se til vinteren.

Vi kommer til å kvitte oss med en del spillere som tjener mer enn fortjener fordi de bidrar for lite. Kronberg, Ernemann, Danielsen (må kraftig ned i lønn hvis han skal bli med videre), Austbø. Ingen av disse fortjener å være i lønnstoppen i Viking. Vi må bygge ny grunnmur, de som har vært det er gått ut på dato dessverre.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
18.10.18 11:00
Kumite: Vinn og Tap er alfa omega for begge lag, sånn jeg ser det, med tanke på opprykk.

Vinner ikke Viking her så er alt håp ute. Aalesund greier seg med både seier, uavgjort og tap. De har allikevel alt i egne hender. Vinner Aalesund så er de klare for opprykk.

Aalesund er favoritt, men slike kamper lever sitt eget liv. Dette er som en cupfinale for begge lag.

clavin
clavinInnlegg: 31065
18.10.18 11:14
TAdams6: Danielsen (må kraftig ned i lønn hvis han skal bli med videre),

Jeg heller mer og mer i retning av at Danielsen ikke bør få fornyet kontrakten. Han er "gammel" og ikke lenger fast på laget. Dernest representerer han en "kultur og kontinuitet som klubben bør bli kvitt. Jeg vet ikke hvor mye av dette som kan tilfalles Danielsen, men i og med at han har vært der hele perioden det har gått rake veien nedover må han ta noe av ansvaret.

Til sist et argument som jeg ser at ikke er særlig vektig, men som likevel har en viss betydning. Danielsen kan vel om jeg ikke tar feil snart overta rekorden fra Svein Kvia over mest spilte kamper for klubben. Jeg synes rett og slett ikke at Danielsen fortjener dette. Perioden han har vært i klubben er strengt tatt en periode som de fleste både vil glemme og om noen år har glemt. Hvorfor skal en spiller fra denne perioden bli "legendarisk" i sannsynligvis mange tiår framover ved at han topper denne adelskalenderen? 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6143
18.10.18 11:29
clavin: Til sist et argument som jeg ser at ikke er særlig vektig

Støttes. 

clavin
clavinInnlegg: 31065
18.10.18 11:47
aIseboy: Støttes.

Så bra for deg.

Kumite
KumiteInnlegg: 6183
18.10.18 12:15
TAdams6: Dette er som en cupfinale for begge lag.

Vinner Aafk = opprykk, Uavgjort = Stor Sjanse for opprykk, Viking seier = Sjansen er større for Viking for å nå opprykk, Aafk får press på seg.

Nå skal vi ikke glemme Mjøndalen her også. De kan fort begynne å avgi poeng, syns de har noen vrien kamper på slutten her. 

(Innlegget ble redigert 18.10.18 12:18)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
18.10.18 14:39
clavin: likevel har en viss betydning. Danielsen kan vel om jeg ikke tar feil snart overta rekorden fra Svein Kvia over mest spilte kamper for klubben. Jeg synes rett og slett ikke at Danielsen fortjener dette

Ingen kan ta fra Danielsen den bragd det er å spille så mye for Viking. Men enig med deg, han når ikke de andre på topp 10 lista til knærne engang sportslig. Status 29/8:

1) Svein Kvia     551 kamper
2) André Danielsen     528 kamper
3) Sigbjørn Slinning     523 kamper
4) Erik Johannessen     501 kamper
5) Torbjørn Svendsen     500 kamper
6) Sverre Andersen     482 kamper
7) Thomas Pereira     433 kamper
8) Bjarte Lunde Aarsheim     425 kamper
9) Olav Nilsen     414 kamper
10) Isak Arne Refvik     407 kamper

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
18.10.18 14:52

Dette er som jeg har påpekt mange ganger

"Har alle utskiftningene underveis gjort det vanskelig med tanke på samhandling og disse tingene, da spesielt i perioder hvor dere har slitt?

– Ja, det sier seg selv at det er en utfordring spesielt kanskje i forsvarsleddet, der du er helt avhengig av å ha spillere rundt deg, foran og bak deg, som du kjenner godt, som du har gjort noen allianser med. Jeg har vært heldig som har hatt gode forsvarsmakkere, men i en firer, og kanskje for midtstopperparet, er det helt essensielt at man har det samarbeidet, sier Nakkim.

– Bak der er det viktig med et kollektiv, og vi har kanskje lidd litt under det i år at vi ikke har klart å være godt nok organisert i perioder. Og utskiftningene kan være en årsak til det."

Vi har omtrent ikke spilt med samme oppstilling fra kamp til kamp denne sesongen fra keeper fram til defensiv midtbane. Merkelig at ikke BB har prioritert dette. Dette er hovedårsaken til det til tider slette forsvarsarbeidet. Man må kunne stole på sine medspillere og vite hva de gjør og hvordan de gjør det. Når det skiftes nesten fra kamp til kamp så blir det null samhandling og opp til hver enkelt spiller hvordan de velger å løse oppgavene. Det blir ikke noe godt kollektivt forsvarsarbeid.

Dette er noe som må prioriteres høyt til neste sesong. En soleklar 1.keeper. En forsvarsfirer som er selvskreven og en sjef sentralt på midten. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
18.10.18 15:51

Nakkim bør vel Viking sikre seg om mulig? Sikkert ikke dyr og ikke god for Vålerengen.

helvis
helvisInnlegg: 14117
19.10.18 11:58
TAdams6: Vi har omtrent ikke spilt med samme oppstilling fra kamp til kamp denne sesongen fra keeper fram til defensiv midtbane.

Det er litt merkelig ja, spesielt når vi har så mye ungt i forsvar så hadde det selvsagt hjulpet med mer kontinuitet i forsvarsfireren. Nå har selvsagt endel av endringene hatt en naturlig forklaring, men det har vært mye forskjellig

Jeg har også lagt merke til at når endringene har blitt gjort har det plutselig vært en fullstendig omskolering på laget. Ofte har vi sett 2-3 kamper på rad med samme lag, så går det at skogen og vi gjør 4-5 bytter - og vi starter på nytt. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
19.10.18 12:10

Rasmus Martinsen er han skadet eller bare helt ute i kulden? Veldig lite oppdatering på skadete spillere og feks hvorfor Salte og Zymer ikke virker å fungere. Kunne veldig gjerne vært litt om dette og. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
19.10.18 12:28
Winthrop15: Rasmus Martinsen er han skadet eller bare helt ute i kulden? Veldig lite oppdatering på skadete spillere og feks hvorfor Salte og Zymer ikke virker å fungere. Kunne veldig gjerne vært litt om dette og.

Fra artikkelen i SA igår

"Rasmus Martinsen virker å være helt ute i kulden etter å ha fått tillit i serieåpningen. Han har spilt sju kamper, men har ikke vært på banen i tellende kamp siden 1. juli"

Min mening om disse 3 er at Martinsen ikke er god nok. Han bør gjøre som Vevatne, ta turen innom andre klubber og bygge seg opp. Kanskje blir han god nok om noen år etter å ha spilt fast i andre klubber.

Zymer er alt for ujevn og i min bok er han ennå en junior i spillestilen. Han har ikke tatt steget og blitt mann ennå. Glimter til av og til, men er utrolig lite effektiv i stilen og melder seg ofte ut av kampene. Ibrahimaj og Tripic er langt mer involvert i spillet.

Salte sa selv at overgangen fra juniorfotball i Frankrike til seniorfotball her var større enn han hadde trodd. Han trenger nok tid. Nå er sesongen nesten ferdig og siden Viking signerte han i sommer, så kan vi nok forvente at han tar en plass på laget neste sesong.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
19.10.18 12:30
helvis: Jeg har også lagt merke til at når endringene har blitt gjort har det plutselig vært en fullstendig omskolering på laget. Ofte har vi sett 2-3 kamper på rad med samme lag, så går det at skogen og vi gjør 4-5 bytter - og vi starter på nytt.

Ja, voldsomme endringer, ikke bare en og en spiller. Jobben med å sette et forsvar har ikke vært bra i år. Det virker å ha vært vanskelig å finne en firer som er optimal. På defensiv midtbane har vi også brukt mange forskjelle. Når keeper også er usikker, ja da blir jo forsvarsarbeidet usikkert.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
19.10.18 14:01

Ja jeg ser at SA skriver det om Martinsen. Men jeg har hørt han skulle være skadet. Har ikke inntrykk av at SA vet så mye mer. Savner likevel litt oppdateringer fra avisene hvordan det går med enkelte. Novak, Vevatne og eventuelt Martinsen. Synes det er mer interessant enn laksefiskende Vikingspillere. Men hver sin smak det.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
19.10.18 14:07
Winthrop15: Ja jeg ser at SA skriver det om Martinsen. Men jeg har hørt han skulle være skadet. Har ikke inntrykk av at SA vet så mye mer. Savner likevel litt oppdateringer fra avisene hvordan det går med enkelte. Novak, Vevatne og eventuelt Martinsen. Synes det er mer interessant enn laksefiskende Vikingspillere. Men hver sin smak det.

Ingen av de er savnet nå i innspurten. Vi har 4 kamper igjen. Novak og Martinsen vil aldri få spille nå på slutten uansett. Vevatne kan være god som backup. Men ingen av de skadde er egentlig savnet. Blir mer interessant med disse til vinteren.

Vikings hjemmeside har faktisk kommet med en sak om innspurten

Sto i RA for ca en måned siden at Vevatne antakelig var ute resten av sesongen. Novak fortsatt var langtidsskadet, mens resten var friske og raske

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
19.10.18 14:20

Jeg tror Vevatne hadde vært bankers, og at han er savnet. Men det er meg :-). De andre er det nok så som så med. Men uannsett hadde jeg lyst å lest litt mer om det enn mye aent. Men avisene kan jo ikke tilfredstille alle...

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
19.10.18 14:20

FKH går mot et underskudd på 23 millioner og en negativ egenkapital på 9 millioner. Håper på 15 millioner inn fra eierne

Lukter et nytt Viking her. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
19.10.18 14:22
Winthrop15: Men avisene kan jo ikke tilfredstille alle..

Før når vi leste papirutgaven av RA og SA var det mange små notiser om "småting" som akkurat det du spør etter. Dette har forsvunnet på nettet. Disse små notisene var egentlig det kjekkeste på fyllet jeg fikk. Så enig med deg, hadde vært kjekt å fått litt bekreftelser og oppdateriner av ulike småting som allikevel er viktige for mange av oss.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
19.10.18 14:58

Podcast fra SA

Kjekk å høre på for de som er interessert.

 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
19.10.18 15:10

Det er helt sant Adams :-)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4139
20.10.18 10:06

Podcasten var bra den, men temmelig deprimerende og. Selv ved ett opprykk vil situasjonen være veldig vanskelig. Det er nesten som du får følelsen det ikke er vits i. Økte midler ved ett opprykk vil gå rett i driften, det er ingenting til forsterkninger. Spillere vil ikke til Viking med mindre de er lokale osv. Det var ikke noe oppløftende her :-(

clavin
clavinInnlegg: 31065
20.10.18 18:10

Vi møtte Barcelona i 1992, Chelsea i 2002 , Nest Sotra, Florø og Tromsdalen i 2018. Dette er lag vi normalt sett aldri ville fått møte, om vi ikke hadde kvalifisert oss for dette gjennom sportslige prestasjoner av ulik art og ulik kvalitet.

I 2019 får vi et nytt og spennende bekjentskap i Obos 2019, nemlig diaré-laget fra Toten, også kalt Raufoss. Raufoss er ikke et helt nytt bekjentskap for tilårskomne herrer som av og til frekventerer denne tråden, da jeg lagene møttes både i 73 og 74. I 73 ble poengene broderlig fordelt i begge oppgjørende, mens Viking hadde knekt koden i 74 med to seire, hvor spesielt 6-0-massakren hjemme var et sjokk for totningene.

Forhåpentligvis har laget i 2019 mer tæl enn rasket fra 70-tallet, og forhåpentligvis trenger man ikke en andresesong for å slå totningene.

peterad
peteradInnlegg: 57
20.10.18 20:02

Er det ikke greit å starter med Arnebrott inn kampen mellom Ålesund og Viking kampen på tirsdag . Jeg tror det er godt at han starter å utviklig seg nå --ser på Brann/Strømsgodset /Molde (reserver) Det er mange godt yng keeper som kan bli veldig bra om kort tid . Å vinne mange kamper å bli en sterk klubb trenger Viking a match vinner keeper -- Er noen enig ?  

storteple
stortepleInnlegg: 8620
20.10.18 22:39

Ble gjort oppmerksom i en annen tråd på at Kåre Ingebrigtsen skal ha et godt rykte i Stavanger, og at han av flere blir nevnt som et velkomment alternativ som trener i Viking. Dette kan jeg ikke skjønne, og jeg deler i alle fall ikke den oppfatningen  

Uavhengig av hva man synes om dagens trener, ville dere sett på Kåre Ingebrigtsen som et godt alternativ som hovedtrener om BB fikk fyken i morgen?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 36012
20.10.18 22:50

Kåre er et bra alternativ. Lenge siden RBK har gjort det så bra som under han. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 6143
20.10.18 23:31
clavin: I 2019 får vi et nytt og spennende bekjentskap i Obos 2019, nemlig diaré-laget fra Toten, også kalt Raufoss. Raufoss er ikke et helt nytt bekjentskap for tilårskomne herrer som av og til frekventerer denne tråden, da jeg lagene møttes både i 73 og 74. I 73 ble poengene broderlig fordelt i begge oppgjørende, mens Viking hadde knekt koden i 74 med to seire, hvor spesielt 6-0-massakren hjemme var et sjokk for totningene.

For ikke å glemme Skeid.

Det ble mange spennende oppgjør mellom lag med stolt historie på Viking stadion i 2019. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21567
21.10.18 00:02

Kåre er et bra alternativ. Lenge siden RBK har gjort det så bra som under han. 

Det er en helt annen verden å trene en klubb med handlingsrom og en klubb uten. Kåre utrettet ikke allverden som assistent hos oss. Og heller ikke i sum i Glimt. RBK var heller ikke avskrekkende gode under ham mtp hvilket handlingsrom han hadde. Personlig tror jeg BB er en bedre mann med små ressurser enn Kåre I.

Evertonion
EvertonionInnlegg: 209
21.10.18 09:52

Filmaren? Nei takk, aldri mer!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg