Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
storteple
stortepleInnlegg: 9446
14.11.19 22:21

Adrian Pereiras kanon mot vålerenga en av 5 kandidater til Årets mål i Eliteserien. Artig. 

siggi76
siggi76Innlegg: 3281
15.11.19 13:08

Kr 640 for barnebillett på cupfinaleshowet i spektrum er definitivt ikke familievennlig. Vi hadde tenkt å få med oss showet, men kr 2560 inkl. Servicegebyr for en familie på fire er rett og slett for mye til at vi blir med.

Nevi
NeviInnlegg: 9414
15.11.19 15:33

Enig. Her burde det absolutt vært litt endring i inngangsprisen. Evt en familierabatt. Med mindre det går 18 år til neste gang Viking er i finalen tar Viking helt sikkert lærdom om både det ene og det andre.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38089
15.11.19 15:46
siggi76: Kr 640 for barnebillett på cupfinaleshowet i spektrum er definitivt ikke familievennlig. Vi hadde tenkt å få med oss showet, men kr 2560 inkl. Servicegebyr for en familie på fire er rett og slett for mye til at vi blir med.

Jeg mistenker at det arrangementet ikke er barnevennlig på noen som helst måte. Ser for meg at det blir en svær fyllefest, så sikkert greit å ikke ta med ungene. Greit at det er en sone for familie, men de vil jo se på "elendigheten". 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38089
15.11.19 16:00

Kristian Thorstvedt med 2 mål for Norge U21 da Norge slo Kypros 2-1. Veldig kjekt at han begynner å levere varene også der. Ikke meg imot om han fortsetter storspillet og fortsetter å score masse mål. Midtbanespillere som er målfarlige kan fort bli verdt mye penger. 

storteple
stortepleInnlegg: 9446
15.11.19 20:24

Viking har alltid vært en keeperklubb, og jeg har i alle fall alltid trodd at vi har hatt landets beste keepertrenerapparat. Det kan godt hende vi fortsatt har det, men ifølge en artikkel om Jarstein på Tv2.no så hadde Jarstein en del mangler på teknikk. Dette ifølge keepertreneren i Hertha Berlin: 


« Almenning Jarstein hadde stor treningsvilje og en indre drivkraft ungareren lot seg imponere av. Men han så også at den tidligere Odd-, Rosenborg- og Viking-keeperen hadde mye å lære om keeperfaget.


– Én mot én var han veldig svak. Han kjente ikke til de ulike teknikkene for ulike avstander. Han var ikke så godt utdannet på den biten. Men han ville hele tiden lære, og tok store skritt. Han ble mye flinkere til å lese spillet og posisjonere seg.


– Hva var det han gjorde feil?


– Normalt har du 4-5 forskjellige teknikker for én-mot-én-situasjoner. Det er alltid ulik avstand. Du kan ikke bruke den samme teknikken på fem meters avstand som på to eller ti meter. Rune hadde ikke de 4-5 teknikkene, han hadde kanskje bare én eller to. Han handlet på instinkt. Instinkt er bra, men det er alltid bedre med en plan, forklarer Petry.»


kilde: https://www.tv2.no/sport/10989461/

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38089
15.11.19 21:36
storteple: Viking har alltid vært en keeperklubb, og jeg har i alle fall alltid trodd at vi har hatt landets beste keepertrenerapparat

Kurt Hegre får masse ros og det gjorde han også av Jarstein i Viking. Men jeg har vært kritisk. Han skal ha moderne keepere. Offensive og gode med beina. Men det viktigste en keeper skal gjøre er å redde. Når en keepertrener roser at han er moderne og flink i igangsetting så skurrer det hos meg. Ja viktige oppgaver, men det bør komme nederst på lista, ikke øverst. Jarstein viser forskjellen på Viking og helprofesjonell tilværelse i Tyskland.

Viking har ikke fått fram en eneste veldig god keeper siden 90-tallet med Thomas Myhre. De har fått fram en god del helt ok keepere, men keeperklubben har bommet der det er viktigst, å ta de til øverste nivå.

Nå har Austbø hatt en veldig god sesong i godt voksen keeper alder. Jarstein er også blitt godt voksen som fotballspiller. Det kan jo spille inn at man har blitt mer voksen i sin tilnærmelse til fotballhverdagen. Men det som fortelles om Jarstein viser at det er stor forskjell på Viking og Herta Berlin. Synes absolutt ikke at avstanden bør være så stor. På tide at Viking igjen får fram landslagskeepere på seniornivå.

(Innlegget ble redigert 15.11.19 21:36)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8405
16.11.19 19:57
odtj: Kieffer Moore  aktuell for en overgang til Wigan, snakk om over 40 millioner. Nok en vi lot slippe mellom fingrene:) fotball er et rar spill, hvem hadde trodd det som så Moore slite i 3div for Viking 2.

Nettopp scoret i EM-kval for Wales. Danner spisspar sammen med en James fra Man U. 


Hadde nok gitt relativt høy odds for 4 år siden.. 

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8405
16.11.19 20:08
TAdams6: Viking har ikke fått fram en eneste veldig god keeper siden 90-tallet med Thomas Myhre

De startet vel ikke helt på bar bakke da de hentet U-21 landslagskeeperen fra Moss heller..? 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38089
17.11.19 16:16
aIseboy: De startet vel ikke helt på bar bakke da de hentet U-21 landslagskeeperen fra Moss heller..?

Nei, han var et stort talent. Men det å ta spillerne videre greide man i mye større grad før. Nå stopper det opp når det viktigste steget skal tas. Må være lov å stille spørsmålstegn med hvorfor Viking ikke er bedre på dette feltet. Jeg har ment lenge at Kurt Hegre ikke er rett mann. Helt sikker veldig dyktig. Men helt siden Boy Waterman var nesten klar så har jeg reagert på hvordan han beskriver keepere. Det går på moderne, flink med ball i beina. Raske igangsettinger. Vel og bra dette og nydelig når det fungerer, men det er mange ting en keeper bør beherske før dette blir det viktige i mine øyne.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38089
17.11.19 16:20

Hva sier folket om pyro. Voldsomt engasjement rundt omkring. 


Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt ser vitsen. Det er jo av og til tøft, men veldig sjelden er det noe som gir meg gåsehud. For min del vil ikke pyro være noe savn når jeg går på kamp. Må noen på død og liv holde i pyro for å få opp stemningen så ser jeg ikke helt hva de skal på en fotballkamp å gjøre. Det er mange mye viktigere ting der enn noe farger og røyk.


Men jeg er sikkert i mindretall. Det er den harde "kjerne" i klubbene som skriker høyt og gjør et nummer ut av det. Jeg tror egentlig de er i stort mindretall, men de som skriker høyt får oppmerksomhet.

Kark61
Kark61Innlegg: 52
17.11.19 16:40

Helt enig.
Anbefaler alle pyro-fans en tur på Ramstein-konsert. (Subsidiert se det på video.) Alt til sin tid tenker nå jeg, og mener at pyro er mer rock´n roll enn idrett.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 945
17.11.19 16:44

Jeg tror pyro-debatten først og fremst er et symptom på noe som har foregått over lang tid, nemlig NFFs behandling av supportere generelt. Jeg synes forbundet litt for ofte fremstår arrogante og i utakt med publikum, særlig de ivrigste, men også overfor mannen i gata. 

Så er pyro en ganske "enkel" ting å protestere med. Supportere kan uttrykke misnøye med kamptidspunkter, men hvis de skal demonstrere skikkelig mot det så hjelper ikke diverse bannere - da må de nesten utebli fra kampene. Det tror jeg er ganske uaktuelt, så da blir misnøyen en liten bris som fort går over. Pyro-protestene blir langt mer synlige, og er etter alle solemerker en kamp NFF er dømt til å tape.

Personlig er jeg ganske likegyldig til pyro, men hvis man ser på kampene nedover Europa (som mange av dagens supportere ser mest mot) så er det vel ganske heftig med pyro og tifo? Tror sjansen for å få gåsehud av det er større hvis man opplever det live på store stadioner.

Tror også dette er en slags generasjons-/kulturkrasj. Mange nordmenn, spesielt de som er født på 60/70-tallet, er oppvokst med engelsk fotball som eneste input, og henter alle fotballreferansene sine, og dermed også preferanser, derfra. Engelsk fotballkultur er chants & banter, mens italiensk/spansk/øst-europeisk/sør-amerikansk kultur har mer elementer av tifo/pyro og den mer «messende» syngingen som f.eks. Vikinghordene tilsynelatende sverger til i dag.

Vet ikke om det er ment sånn, men det fremstår nesten litt nedlatende når TAdams bruker formuleringer som bare «noe farger og røyk», «gjøre nummer ut av det». Ja, de er nok i et mindretall hvis man tenker på hele stadionmassen, men det virker være rimelig bred enighet blant de såkalt aktive supporterne - og hva hadde klubbene og fotballen i Norge vært uten dem?

storteple
stortepleInnlegg: 9446
17.11.19 17:01

Jeg driter i pyro. Spiller ingen rolle for meg. 

helvis
helvisInnlegg: 14971
17.11.19 17:15
Eastbooh: Jeg tror pyro-debatten først og fremst er et symptom på noe som har foregått over lang tid, nemlig NFFs behandling av supportere generelt. Jeg synes forbundet litt for ofte fremstår arrogante og i utakt med publikum, særlig de ivrigste, men også overfor mannen i gata.

Bra innlegg. Summerer opp det meste med debatten. 


Ja til pyro. Først og fremst som støtte til supporter-Norge. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23388
17.11.19 17:55

For min del helt greit med Pyro før kampen i kontrollerte former. Under kampen følger jeg med på det som skjer på matten og har ikke noe behov for pyro

Evertonion
EvertonionInnlegg: 750
17.11.19 19:14

Pyro er som nyttårsaften og raketter - gøy før en fyller 18, etterpå gir en blaffen.

siggi76
siggi76Innlegg: 3281
17.11.19 20:33

Jeg driter i pyro og er drittlei suppegjøkene som aksjonerer og syter mot nff til pressen, på arenaene og i sosiale medier. Disse utskuddene utgjør definitivt ikke et flertall av det norske fotballpublikummet, men er en selvhøytidelig og plagsom gjeng med slabbedasker!!!


sånn, der fikk jeg det ut ;-)

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8405
17.11.19 21:10
Eastbooh: Jeg tror pyro-debatten først og fremst er et symptom på noe som har foregått over lang tid, nemlig NFFs behandling av supportere generelt. Jeg synes forbundet litt for ofte fremstår arrogante og i utakt med publikum, særlig de ivrigste, men også overfor mannen i gata.  Så er pyro en ganske "enkel" ting å protestere med. Supportere kan uttrykke misnøye med kamptidspunkter, men hvis de skal demonstrere skikkelig mot det så hjelper ikke diverse bannere - da må de nesten utebli fra kampene. Det tror jeg er ganske uaktuelt, så da blir misnøyen en liten bris som fort går over. Pyro-protestene blir langt mer synlige, og er etter alle solemerker en kamp NFF er dømt til å tape.

En oppsummering jeg stiller meg bak 100%.

 

At en del supportere er relativt høye på seg selv, da gjerne de som ser ned på "juletrær" (supportere iført klubbens supportereffekter), tror jeg mange har erfart. 

Ingen skal fortelle dem noe som helst - verken klubb de holder med, supportere av samme lag, men som ikke er en del av deres gruppering, eller forbund. Da blir det bråk!

Men selv er de mer enn villige til å si hva de mener om klubben de støtter, forbundet som klubben deres er tilknyttet, eller medsupportere som ikke støtter deres måte å være supportere på. 

Det er heller ALDRI deres feil dersom det blir bråk. Det vil alltid ha vært den vakta som stirret på en av dem, den politimannen som snakket til en av deres folk, eller en supporter av den andre laget som ropte noe til dem. 

Dernest er tifoen de lager på tribunen gjerne viktigere enn det som skjer ute på banen. Og de opplever det provoserende at ikke andre tilskuere samt klubben de støtter, samstemmer i akkurat dette..

Det sagt; jeg tror alle liker at det er trøkk på fotballkamper. Selv de som begrenser seg til ett "JAAAAA" når laget deres scorer, og stemmer i ett "klapp klapp klapp" når laget skal ha corner - på en god dag, synes det er kjekt at andre lager stemning.

Så det gjelder vel å finne den gyldne middelvei.  

(Innlegget ble redigert 17.11.19 21:12)

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4177
17.11.19 21:27

For min del er pyro en positiv ting, men da selvsagt under kontrollerte former. Så lenge arrangerende klubb, brannvesenet og supportergruppene kan bli enige om kjøreregler for blussingen synes jeg forbundet ikke trenger å legge seg opp i det. 


Det sier seg selv at blussene ikke skal kastes på banen, at de som fyrer dem opp er edru og har fått opplæring. Om det skal være lov under kampene eller bare rett før kampstart får være opp til andre å avgjøre.Det jeg derimot er bekymret over er alle de med finlandshetter på tribunen. Der burde klubbene og forbundet delt ut utestengelser over en lav sko. Det er absolutt ingen grunn til å dekke til ansiktet på en fotballtribune.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4177
17.11.19 21:32

Ref tidligere innlegg om Kurt Hegre og keepersituasjonen i klubben er jeg ikke overrasket over meldingene fra Berlin. Vi er bra naive hvis vi tror at trenerteamet for en toppklubb i Europa ikke holder et høyere nivå enn i Viking. 

Eastbooh
EastboohInnlegg: 945
17.11.19 21:51
aIseboy: At en del supportere er relativt høye på seg selv, da gjerne de som ser ned på "juletrær" (supportere iført klubbens supportereffekter), tror jeg mange har erfart.  Ingen skal fortelle dem noe som helst - verken klubb de holder med, supportere av samme lag, men som ikke er en del av deres gruppering, eller forbund. Da blir det bråk! Men selv er de mer enn villige til å si hva de mener om klubben de støtter, forbundet som klubben deres er tilknyttet, eller medsupportere som ikke støtter deres måte å være supportere på.

Du har helt rett i alt du skriver, det er på en måte den andre siden i dette. Det finnes få i denne verden som er mer pretensiøse og selvhøytidelige enn fotballsupportere, og jeg tviler ikke et sekund på at de tidvis kan være vanskelige å samarbeide med. Der tror jeg forbundet i utgangspunktet har alles sympati.

Samtidig må man klare å spille på lag med supporterne. Som du skriver, alle vil ha bedre stemning på stadion, men de færreste er villig til å gjøre noe for å bedre den selv. Skal man gjøre norsk fotball mer attraktiv så kan man i hvert fall ikke strupe det lille som finnes av supporterkultur her. Det tar seg dårlig ut når forbundet den ene dagen vil hente inspirasjon fra Sverige for å bedre stemningen på norske fotballtribuner, før de kort tid etterpå kaller det et trist kapittel for norsk fotball, og tilsynelatende motarbeider egne supportere i det skjulte.

Beskrivelsene du kommer med er jo bildet de fleste av oss har av «syngende supportere». Det er et inntrykk supporterne kan takke seg selv for, de gjør lite for å endre den skepsisen mange har.

Med det utgangspunktet er det jo desto mer utrolig at NFF har klart å kåle til denne pyro-debatten på en slik måte at mange nå sympatiserer med supporterne.

Eastbooh
EastboohInnlegg: 945
17.11.19 22:03
PerfectSense: Det jeg derimot er bekymret over er alle de med finlandshetter på tribunen. Der burde klubbene og forbundet delt ut utestengelser over en lav sko. Det er absolutt ingen grunn til å dekke til ansiktet på en fotballtribune.

Enig. Her må klubbene skjerpe indrejustisen. Reaksjonene under kampen mellom LSK og VIF tyder på at mange er klar over hvem de involverte er, men at det ikke gjøres nok for å nekte dem inngang. Fotballen tiltrekker seg dessverre pøbler og utskudd, her bør det reageres strengere.

aIseboy
aIseboyInnlegg: 8405
17.11.19 22:24
Eastbooh: Det finnes få i denne verden som er mer pretensiøse og selvhøytidelige enn fotballsupportere,

Et godt eksempel som kan nevnes er jo den "legendariske" boikotten etter 3-0 tapet i Sandnes i fjor sommer.. 


Eastbooh
EastboohInnlegg: 945
17.11.19 22:41

Ja, det er et godt eksempel. Tenk om disse hadde fått viljen sin. Da hadde Berntsen fått sparken og Nakkim vært Vikings kaptein.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38089
17.11.19 22:53
Eastbooh: Vet ikke om det er ment sånn, men det fremstår nesten litt nedlatende når TAdams bruker formuleringer som bare «noe farger og røyk», «gjøre nummer ut av det». Ja, de er nok i et mindretall hvis man tenker på hele stadionmassen, men det virker være rimelig bred enighet blant de såkalt aktive supporterne - og hva hadde klubbene og fotballen i Norge vært uten dem?

Ikke nedlatende på noen som helst måte annet enn at jeg ikke får ståpels pga 15-20 supportere står og blusser borti svingen.

Det har vært pyro før hos Viking. På Stavanger Stadion var det vanlig at det sto ei hel rekke med bluss i hendene langs hele langsida når spillerne kom inn på banen. Det var i klubbens regi og det var på et stadion der røyken forsvant nokså fort. 

Slike scener som på Ullevål har jeg ingenting til overs for. Hvis det blir satt i system av klubben for å gjøre det kult for alle, så kjør på. Men noen selvhøytidelige supportere som skal stå i ene enden av banen og røyklegge banen og gjøre det farlig for familiefamilier, nei takk.

 

(Innlegget ble redigert 17.11.19 22:54)

Eastbooh
EastboohInnlegg: 945
18.11.19 15:04

Tror også den går til Knutsen. Det kunne kanskje sett annerledes ut hvis Viking endte med både cupgull og tredjeplass?

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15625
18.11.19 15:06
aIseboy: Men man skal ha solide supporterbriller hvis man ikke innser at denne fortjener Kjetil Knutsen.

Ueinig. Knutsen kan godt vinna, han, og det vil i så fall vera vel fortent, men det er ikkje udiskutabelt. Potensiell topp 5-plassering, cupfinale og flott, offensiv fotball frå eit lag dei fleste tippa rett ned igjen, synst eg er såpass oppsiktsvekkande at BB bør vera ein reell kandidat her (utover berre det at han er nominert). Men eg synst det bør stå mellom dei to, med all respekt for jobben Erling Moe har gjort.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23388
18.11.19 19:09
aIseboy: Stas for BB dette. Men man skal ha solide supporterbriller hvis man ikke innser at denne fortjener Kjetil Knutsen.

At Kjetil Knutsen fortjener det er det liten tvil om. Men at BB også fortjener den er det heller ingen tvil om. 

Mye her mener jeg ikke er avgjort enda. Beholder Glimt sølvplassen så bør muligens Knutsen ta den. Men rykker de ned til 3-4 og Viking tar 5 plass + cupen da heller jeg mot BB.

Uten supporterbriller så klarer jeg å se at Viking var nyopprykket. De hadde knapt penger til å forsterke, en stall med få spillere med erfaring fra øverste nivå etc. Dette medførte at de aller fleste tippet Viking på nedrykk. Når man da sikrer plassen med klar margin, er klar for cupfinalen samtidig som mange ferske spillere har tatt eliteserien med storm. Da har man gjort mye rett.

 

Så nei mener ikke man må ha ekstreme supporterbriller for å se at den jobben BB & co har gjort må kunne vurderes mot Knutsen. 

(Innlegget ble redigert 18.11.19 19:10)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg