Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
jesman2

Innlegg: 17914
jesman2
26.11.20 15:18
clavin: Jeg tror ihvertfall ikke at den valgte løsningen kommer til å bli bedre.

Du skriver fornuftig og godt, selv om vi er uenige i noe av vurderingen av Bjarne. Jeg frykter derimot at den siste setningen din kommer til å bli altfor sann.

Styret har åpenbart vurdert det slik at Viking har tatt steg bakover i år kontra 2019, noe jeg delvis er meget enig i. Styret mener Aarsheim/Jensen kan løfte dette laget, noe jeg håper på, men er særdeles tvilende til.

At Bjarne skal få fortsette som trener ett år til, uten styrets tillitt, når det har vært klart og tydelig at han ikke er den langvarige løsningen, er som å gjøre spillere på utgående kontrakt til kapteiner. Burde Bjarne hatt styrets tillitt fortsatt? Ja, egentlig. Er det forståelig at han ikke har det? Ja, delvis.

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 15:19
clavin: Spørsmålet er om dette kommer til å rakne som et korthus om det blir motgang? Du visste hva det forrige regimet sto for, men hva kommer til å skje nå? Før 2017 hadde Viking ikke slike "gode" krefter, men en drøss med personer som ikke burde vært der. Jeg frykter at vi er tilbake der

Jeg frykter også dette. 

En ting er å behandle BB på denne måten. Han fortjener mer respekt enn det Viking viser. Vi snakket jo om statue for BB når han er ferdig. Det fortjener han nesten.

Hva er planen nå? 
Er utrolig redd for spillestil endring.

Fra å være utrolig solid for kun kort tid siden, framstår nå Viking som et korthus som kan rase sammen når som helst. Fundamentet er borte over natta. 

GiPazzini_85

Innlegg: 89821
GiPazzini_85
26.11.20 15:21
TAdams6: BB har gjort gull av gråstein. Hentet ukjente spillere. Spilt en underholdende fotball. Cupgull, 5.plass i serien. Opprykk. Den vanskelige sesong 2 i Eliteserien har gått som smurt og vi kan kopiere den gode sesongen vi hadde ifjor.

Viser jo bare hvor mye kontinuitet og lokalkunne kan utgjøre. Men vi lever i en tid hvor "dinosaurer" skal slaktes og man tror at det venter en ny Nagelsmann på hvert hjørne. Sett at Berntsen kunne fått to år til så er det ikke utenkelig at de kunne tatt en medalje for eksempel, noe man ikke har sett i Viking på lang tid. Det er jo forholdsvis gunstig alder på stallen hans også.

jesman2

Innlegg: 17914
jesman2
26.11.20 15:22
TAdams6: Den vanskelige sesong 2 i Eliteserien har gått som smurt og vi kan kopiere den gode sesongen vi hadde ifjor.

Nuvel. Etter 14 spilte serierunder lå vi på kvalikk. Så har det gått en del bedre. Vi kan fremdeles bli nummer 5, selv om det er usannsynlig. Men som smurt? Neppe.

clavin

Innlegg: 33892
clavin
26.11.20 15:23
TAdams6: Hvorfor skal Viking drive på som "idioter" nå når de endelig var på vei til å bli et lag og klubb man elsker.

Et veldig berettiget spørsmål. Enda merkeligere blir det når man i stedet går for en høyst usikker og uprøvd løsning.

Det er sikkert noen som vil hevde at Viking "måtte" gjøre dette, da Batty og Jensen ellers ville dratt videre. Til dette er det bare å si, "hva så?". At disse hadde fått erfaring andre steder, FØR de evt. kunne tatt over Viking er da bare positivt sett med Viking-øyne. At de måtte erstatte disse med nye krefter på kort sikt er også helt ubetydelig. Alle klubber henter fra tid til annen nye folk til trenerteamet, og her kan man ikke basere seg på evig kontinuitet. I det hele tatt lurer jeg på om Jensen og Batty er noe helt utenom det vanlige som trenertalenter. Dette bør de være, om det var SÅ viktig å beholde dem i klubben.

Her har uansett ledelsen lagt hodene på et fat. Hvis dette ikke funker så finnes det ingen unnskyldning for dette "eksperimentet". Hvis det derimot ender bra skal jeg være den første til å gi kred for dette, men slike "rare" valg pleier sjelden å svare seg.

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 15:25
jesman2: Styret har åpenbart vurdert det slik at Viking har tatt steg bakover i år kontra 2019, noe jeg delvis er meget enig i. Styret mener Aarsheim/Jensen kan løfte dette laget, noe jeg håper på, men er særdeles tvilende til. At Bjarne skal få fortsette som trener ett år til, uten styrets tillitt, når det har vært klart og tydelig at han ikke er den langvarige løsningen, er som å gjøre spillere på utgående kontrakt til kapteiner. Burde Bjarne hatt styrets tillitt fortsatt? Ja, egentlig. Er det forståelig at han ikke har det? Ja, delvis.

Veldig ofte får nyopprykkede lag en velkommen til hverdagen i sesong 2 i Eliteserien. Vi visste at sesong 2 ville bli veldig tøff og forhåpningene før sesongen startet var lavere enn 5.plassen tilsa. Allikevel har BB greid å hevt laget og gjort at de komfortabelt er med videre og plassert på øvre halvdel av tabellen. Vi kunne optimalt sett vært høyere på tabellen, men årets sesong er mer enn godkjent.

Når BB har vist hva han kan og sier at han ønsker å løfte laget opp i medaljekampen i sin siste sesong så er det en god nok løsning til at styret må si ja takk med begge hender.

Er det noen trener i Eliteserien som kunne gjort en bedre jobb enn BB siste 2 årene under samme forutsetningene? Jeg tror ikke det. Jeg ser ivertfall ingen. Selvfølgelig kunne vi ønsket treneren til Glimt, men han har brukt tid på å bygge opp laget, de var foran BB i utvikling av lag. Nå får vi en bråbrems.

Jeg synes styret her viser at de ikke har lært av gamle feil, dessverre. 

clavin

Innlegg: 33892
clavin
26.11.20 15:28
TAdams6: Fra å være utrolig solid for kun kort tid siden, framstår nå Viking som et korthus som kan rase sammen når som helst. Fundamentet er borte over natta.

Fordelen med folk som BB er at han er en ubestridt LEDER, med store bokstaver. Om det blir motgang vil han stå fremst og virke som en katalysator for resten, slik at man kommer seg på rett kjøl igjen. Spørsmålet er hvem denne LEDEREN fra nå av skal være? Hva skjer når motgangen kommer? Det som er typisk for organisasjoner som ikke har en sterk leder er at det blir fullstendig kaos og vingling. Er det dette vi nå har i vente?

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 15:30
jesman2: Nuvel. Etter 14 spilte serierunder lå vi på kvalikk. Så har det gått en del bedre. Vi kan fremdeles bli nummer 5, selv om det er usannsynlig. Men som smurt? Neppe

Det har vært ujevnt, men vi lå på skjema til forrige sesong for ikke veldig lenge siden. Det er langt ned. Jo det har gått greit å sikre plassen. BB har evnen å få laget til å levere når de må levere. 

Hvor mange ganger siste 15 årene har vi ikke sett Viking svikte hver gang det er en viktig kamp. Under BB snudde det fort og han har vist fantastisk evne til å få laget til å vinne disse "must win" kampene. 

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 15:36

BB får mye støtte på facebook siden. Vår gamle Vikingtråd deltaker, Lokalfotballen sier det rett ut, styret må gå.

Er det noen som vet hva Sandvik har av ballast fotballmessig? Spørsmålet kommer fram på facebook og der står det at han driver et snekkerfirma. Men kan han fotball?

GiPazzini_85

Innlegg: 89821
GiPazzini_85
26.11.20 15:37
jesman2: Styret har åpenbart vurdert det slik at Viking har tatt steg bakover i år kontra 2019, noe jeg delvis er meget enig i.

Men hvordan kan man virkelig kunne forvente at Viking skulle plutselig kjempe om medaljer i sin andresesong?

Leoparden1

Innlegg: 6275
Leoparden1
26.11.20 15:42

Dette er jo bare trist. For en kjip behandling av Bjarne. 

Det er faktisk i mine øyne en skandale å behandle ham på denne måten, etter han har styrt skuta opp, spesielt med de rammene han har måttet forholde seg til. VI seiler jo igjen i det gode selskap i Norge takket bla ham.

Uverdig og elendig behandling og ledelse, om det ikke ligger noe annet bak som vi ikke vet om. 

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 15:42

Når styret sier at timingen var god. Hva mener de med det?
Aarsheim og Jensen er allerede i klubben. 

Eneste som kan få meg til å si at dette er en god avgjørelse er at Viking henter Ståle Solbakken fordi at han akkurat nå er ledig.

jesman2

Innlegg: 17914
jesman2
26.11.20 15:43
GiPazzini_85: Men hvordan kan man virkelig kunne forvente at Viking skulle plutselig kjempe om medaljer i sin andresesong?

Eh. Vi er regjerende Norgesmester. Og denne tråden er jo stappfull av gode eksempler på hvilken positiv utvikling klubben var og er inne i. Altså,jeg mener, hele basisen for at vi diskuterer dagens avgjørelse er jo at Bjarne er i ferd med å gjøre Viking til et bedre fotball-lag. Når man da ble nummer 5 i fjor, er en medaljekamp neste naturlige skritt.

Wiggum

Innlegg: 21513
Wiggum
26.11.20 15:43
villevesten: Der er aftenbladet ute med podcast allerede. Intervju med BB

Denne anbefales ja. En åpen, ærlig, smått forbannet og tidvis rørt Bjarne. Forteller blant annet at han reagerte på at styreleder og daglig leder innkalte til krisemøte med kapteinsteamet uten at han visste om det da resultatene buttet i sommer. 

De bekrefter også at Jensen og Aarsheim tar over, hvis det skulle være noen tvil om det.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 15:45)

jesman2

Innlegg: 17914
jesman2
26.11.20 15:52
Wiggum: Forteller blant annet at han reagerte på at styreleder og daglig leder innkalte til krisemøte med kapteinsteamet uten at han visste om det da resultatene buttet i sommer.

Den der er dryg. Med mindre det har blitt signalisert kraftig at det var Bjarne som var problemet.

Leoparden1

Innlegg: 6275
Leoparden1
26.11.20 16:02

Jeg trodde faktisk at Bjarne var nærmere en statue utenfor SR Bank arena enn sparken. Huffa

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 16:18

Fått hørt podcasten nå.

Er bare 1 ord som dekker det Viking har gjort, respektløst.

Måten Styreleder har gjort ting denne sesongen er skremmende. Fra å ha Christiansen til å få Sandvik har ødelagt mye. Jeg tenker Christiansen nå angrer på at han ga stafettpinnen videre. Samtidig vil han jo framstå som en av de beste styrelederne Viking har hatt.

Tenk å komme hjem fra bortekamp mot S08, vinne en sliteseier. Komme på jobb dagen etterpå og få vite at du får sparken. 

Dette var ikke kjekt.

Istedet for at Aarsheim og Jensen kunne tatt over for BB når han ga seg, med all goodwill det var mulig å få, vil de nå bli møtt med skepsis og de må levere fra dag 1. Viking har håndtert dette helt feil.

Mitt ønske, BB som ny styreleder, men jeg vet ikke når det er valg.

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 16:22

Aftenbladet melder nå at Aarsheim og Jensen blir ansatt som likestilte trenere.

Går det an? Kan det fungere? BB sier at i en slik stilling må man være en sterk leder. Kan det da fungere med 2 trenere som skal bestemme sammen?

Er mye skeptisk idag, ble skeptisk av dette og. Har lurt på hvem Viking ville velge som hovedtrener, nå velger de ikke men tar begge.

arkles

Innlegg: 9380
arkles
26.11.20 16:35

Fra utsiden virker dette veldig spesielt.. Berntsen ble vel små-harselert med når han kom inn igjen (dinosaurus osv), men resultat, spillestil, rekruttering og økonomi må da være mer enn godkjent..

Han virker ganske tøff/kravstor - mot seg selv, spillergruppa - og jeg vil tro også mot styre/administrasjon..

Når da styret velger en løsning med to (trivelige, snille) likestilte trenere (som vel aldri har fungert noe som helst sted) er det nærliggende å se for seg et styre/styreleder som ikke har klart å styre BB dit de vil og da istedet feiger ut og velger noe som definitivt kommer til å ende i dass..

clavin

Innlegg: 33892
clavin
26.11.20 16:36
TAdams6: Aftenbladet melder nå at Aarsheim og Jensen blir ansatt som likestilte trenere.

Jeg blir mer og mer oppgitt over dette. Har dette fungert noe sted før? Liverpool prøvde dette på slutten av 90-tallet med lite hell. Utenom dette er det svært lite vanlig at noen velger denne løsningen, sikkert med god grunn.

Viking skal med andre ord forsøke seg på noe nytt og ikke veldig prøvd. Lykkes de blir de "genierklært". Mislykkes de så ender det med mageplask og det som verre er.

Det er åpenbart at de har latt hensynet til enkeltpersoner (at ingen av dem skal bli "skuffet") gå foran klubbens interesser, og bare dette burde være nok til at de bør gå.

Så mye for en fornyet optimisme og kulturendring. De kaster det over bord ved første anledning. Hva tenker de egentlig med?

TAdams6

Innlegg: 39890
TAdams6
26.11.20 16:39
arkles: økonomi må da være mer enn godkjent..

BB har over 25 mill netto i pluss på de 3 åra som Viking trener. Veldig godkjent.

Det finnes ingen logisk forklaring. BB har heller ikke fått forklaring. Han kan få den etter at sesongen er slutt hvis han ønsker. Alt er rart i denne saken her.

Winthrop15

Innlegg: 4465
Winthrop15
26.11.20 16:51

Dette var helt ubegripelig...og trist..

magpien

Innlegg: 5710
magpien
26.11.20 16:51

Oppvask/luftemøte uten at BB blir informert og en merkelig prosess rundt valg av "neste steg". Varsku her(?).

Likte godt BB i podden til Nilssen og Flygind. Følelsesladet, verdig og støttende til spillere og nytt trenerteam. Klassemann.

Føles ikke som at det er langt mellom å ta luften ut av Viking og å utvikle klubben positivt videre. Håper de har gjort rett her, til syvende og sist.

Firensju

Innlegg: 2538
Firensju
26.11.20 17:05

Det kom som en overraskelse for meg som ikke følger særlig med på Viking, men hva har han gjort til å fortjene dette?

Jeg synes at han har gjort det beste ut av laget han har fått og jeg tviler sterkt på at den neste treneren gjør det bedre. Med mindre om det er Solbakken som skal overta.

storteple

Innlegg: 10178
storteple
26.11.20 17:09
TAdams6: BB får mye støtte på facebook siden. Vår gamle Vikingtråd deltaker, Lokalfotballen sier det rett ut, styret må gå.

Hvor leser du dette? Ser ingenting på Viking sin Facebook-side. 

happydeathsuite

Innlegg: 16017
happydeathsuite
26.11.20 17:10

For kvar nye detalj som dukkar opp, ser dette endå meir håplaust handtert ut av styret. Skuffande, og hårreisande at Bjarne får ein sånn sorti.

Sportsleg har eg eit visst håp om at dette kan gå bra, men eg kan ikkje begripa at det ikkje skal gå an å handtera denne prosessen på ein meir profesjonell måte.

storteple

Innlegg: 10178
storteple
26.11.20 17:11

Nå er enkelte av storaksjonærene ute og krever at BB får fortsette også. Hva i alle dager driver Viking med nå? Har de fått hjerneslag hele styret?

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/PRglJX/storaksjonaerer-slaar-ring-rundt-berntsen-kloenete-og-uverdig

Atreygutten

Innlegg: 1259
Atreygutten
26.11.20 17:18

Cifuentes til Viking?

Tjaaah

Innlegg: 34402
Tjaaah
26.11.20 17:20
storteple: Nå er enkelte av storaksjonærene ute og krever at BB får fortsette også. Hva i alle dager driver Viking med nå? Har de fått hjerneslag hele styret? https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/PRglJX/storaksjonaerer-slaar-ring-rundt-berntsen-kloenete-og-uverdig

Dette er helt absurd. Nå hadde Viking tatt seg sammen etter en dårlig sesongstart, og så ut til å få en kjempepositiv avslutning, og man er i ferd med å stabilisere seg på øvre halvdel, til og med.

Tydeligvis noen som ble nostalgiske, og savnet de siste tiårene. Eventuelt bruker de Bruun Hansen som konsulent.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:21)

SteffenKristensenVFK

Innlegg: 3701
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg