Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 20:27
happydeathsuite: Eg synst enkelt og greitt det verkar som styret ikkje har tilstrekkeleg tillit til Bjarne

Kan bare ikke fatte å begripe hvorfor tilliten skulle være borte. Har Sandvik glemt hvor Viking var for tre år siden.
I tillegg er det ikke hvilken som helst mann vi snakker om her. En av de brenner, og har betydd mest for Viking. Uansett hvilken rolle han har hatt. Rett og slett en all deles uverdig avgjørelse.

TAdams6

Innlegg: 39254
TAdams6
26.11.20 20:32

Kjære venner.

Det er en tid for alt. Også i fotballen. Dette var likevel ikke tiden vi så for oss at Viking skulle skille lag med Bjarne Berntsen.

Mens supportere, sponsorer, spillere og trenere tenker kamp for kamp, uke for uke, må klubbens styre hele tiden ha et mer langsiktig perspektiv. Vi deler gleder og skuffelser med dere der og da, men må samtidig alltid tenke flere måneder og år fram i tid.

Det gjorde vi også da vi hentet Bjarne Berntsen hjem igjen til klubben på slutten av 2017. Nær sagt alle ble overrasket over det valget.

For oss var det et bevisst og gjennomtenkt valg. Et riktig valg.

La oss være ærlige: Bjarne Berntsen måtte bygge ny grunnmur i Viking Fotballs toppfotballsatsing. Bjarne skulle sikre Viking opprykk til Eliteserien raskest mulig. Men han skulle også endre kulturen i klubben. Løfte fram unge, lokale spillere på A-laget. Utvikle spillere for salg til utlandet. Og: Bjarne skulle løfte fram assistentene Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen som framtidige hovedtrenere, for så gå inn i annen rolle i klubben.

Jobben han har gjort har vært fantastisk. Viking er en helt annen klubb enn vi var de dagene i november 2017. Vi er etablert i Eliteserien. Vi er regjerende norgesmestere. Vi har et lag spekket av lokale spillere. Og: Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim er klare for å bli hovedtrenere i eliteserien.

Det er Bjarne Berntsen enig med oss i. Derfor var han klar for å gå over i ny stilling som sportssjef i klubben allerede kommende sesong.

Viking Fotball må imidlertid, og skal fortsatt, tenke langsiktig.

Derfor ønsket vi å evaluere hvordan vi som klubb kom oss gjennom vinterens overgangsvindu. Med kjente folk - i nye roller. Vi ønsket å forsikre oss om at vi som klubb håndterte endringene på en optimal måte – før vi eventuelt inngikk en langsiktig avtale med Bjarne Berntsen som sportssjef.

Det var en løsning Bjarne ikke var komfortabel med. Det har vi stor respekt for.

Likevel er vi glad for at Bjarne helhjertet støtter klubbens valg med å ansette Morten Jensen (40) og Bjarte Lunde Aarsheim (45) som nye, likestilte hovedtrenere de neste to årene med virkning fra 1. januar 2021.

Det er også et bevisst og gjennomtenkt valg. En del av en langsiktig plan og ambisiøse utviklingsmål – som hele styret står bak.

Vi er også overbevist om at det også er riktig valg.

På kort sikt. Og på lang sikt.

På vegne av styret i Viking Fotball AS, Thor Steinar Sandvik
TAdams6

Innlegg: 39254
TAdams6
26.11.20 20:34

Ble jeg klokere av dette skrivet fra styret i Viking lagt ut for kort tid siden. Nei.

Står bare svada utenom at de kupper pressekonferansen og bekrefter at vi får 2 hovedtrenere. Bare det er jo en falitt erklæring. Dømt til å mislykkes.

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 20:35

Helt enig Adams. Bare svada.

Tjaaah

Innlegg: 34086
Tjaaah
26.11.20 20:36
TAdams6: likestilte hovedtrenere

Har noen lykkes med dette?

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 20:37

Å ikke tilby BB mer enn det ene året kontrakten varer i en sportsdirektør er en vits.

TAdams6

Innlegg: 39254
TAdams6
26.11.20 20:37
Tjaaah: Har noen lykkes med dette?

Nei ikke som jeg vet om. Er vel en grunn til at ingen kjører dette opplegget.

Blir jo ekstra spesielt når BB sier i podcasten før idag at man trenger EN sterk leder når man skal lede et fotball lag.

storteple

Innlegg: 10000
storteple
26.11.20 20:38
TAdams6: Kjære venner. Det er en tid for alt. Også i fotballen.

For noe vas. 

Hvis det er en tid for alt så var det i alle fall ikke nå. Dette stinker. 

Tjaaah

Innlegg: 34086
Tjaaah
26.11.20 20:40
TAdams6: Nei ikke som jeg vet om. Er vel en grunn til at ingen kjører dette opplegget. Blir jo ekstra spesielt når BB sier i podcasten før idag at man trenger EN sterk leder når man skal lede et fotball lag.

Det er vel ingen som skjønner noe av dette, i det hele tatt. Og som dere sier er skrivet fra styret bare svada.

Her må det ligge personkonflikter bak, for Viking kaster seg plutselig inn i usikkerheten igjen, når man akkurat har reist seg.

Det har skjedd mye utrolig i norsk fotball, men dette er fakisk helt der oppe. En skandale.

jesman2

Innlegg: 17870
jesman2
26.11.20 20:42
TAdams6: Det er en tid for alt.

Som Bjarne selv sa om Benny i 2002.

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 20:42
Tjaaah: Har noen lykkes med dette?

Er og litt skeptisk i forhold til to likestilte trenerer. 

Synes Viking har hatt en meget fin trio disse tre årene.
BB som den ubestridte sjef. Mer som en manager. Er ofte å observerer på treningene mens Aarsheim har hatt hovedansvaret. Jensen har vært litt mer mot enkeltspillerer. I tillegg til å hatt hovedansvaret i forhold til videoanalyser.

Dette har igjen gjort at Berntsen har hatt mulighet til å reise litt rundt innimellom for å finsikte aktuelle spillerer.

TAdams6

Innlegg: 39254
TAdams6
26.11.20 20:45
jesman2: Som Bjarne selv sa om Benny i 2002.

Bjarne tok feil den gang. Styret gjør nok feil også denne gang

Tjaaah

Innlegg: 34086
Tjaaah
26.11.20 20:46
Nevi: Er og litt skeptisk i forhold til to likestilte trenerer. Synes Viking har hatt en meget fin trio disse tre årene.
BB som den ubestridte sjef. Mer som en manager. Er ofte å observerer på treningene mens Aarsheim har hatt hovedansvaret. Jensen har vært litt mer mot enkeltspillerer. I tillegg til å hatt hovedansvaret i forhold til videoanalyser. Dette har igjen gjort at Berntsen har hatt mulighet til å reise litt rundt innimellom for å finsikte aktuelle spillerer.

Er vel ikke prøvd så altfor mye heller. Men det jeg reagerer mest på, er at Viking er villige til å gamble så mye nå. Når man akkurat har stabilisert seg igjen.

Og at man ikke klarer å skille lag med BB på en måte begge parer er enige om, så klart.

jesman2

Innlegg: 17870
jesman2
26.11.20 20:46
TAdams6: Bjarne tok feil den gang. Styret gjør nok feil også denne gang

Fordi de valgte feil arvtager. Kan hende de treffer denne gang? Man er ikke programforpliktet til å alltid tenke verst tenkelige utfall, selv om lang tid som Viking-supporter nesten krever at man gjør det. :-)

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 20:47
jesman2: Som Bjarne selv sa om Benny i 2002.

Forskjellen her var at kontrakten til Benny var gått ut. Her var det enten å si takk for nå; eller å forlenge kontrakten.

Så har jeg hørt at Benny ble ekstremt krevende mot slutten av perioden sin(eller grinete om jeg skal bruke det ordet). At dette var endel av grunnen til kontrakten ikke ble forlenget. Men vet ikke om det stemmer.

jesman2

Innlegg: 17870
jesman2
26.11.20 20:50
Nevi: Forskjellen her var at kontrakten til Benny var gått ut. Her var det enten å si takk for nå; eller å forlenge kontrakten.

Nei. Benny fikk beskjed på sommeren om at han ikke fikk fornyet kontrakten sin. I god tid før Chelsea-kampen. OM det er noe forskjell, er det i så fall resterende tid igjen av de herrene Berntsen og Lennartssons kontraktstid da de fikk beskjeden.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 20:52)

clavin

Innlegg: 33655
clavin
26.11.20 20:58
storteple: Hvis det er en tid for alt så var det i alle fall ikke nå.

Dette er slik jeg også ser det. Det var nettopp nå det hadde vært betryggende å ha BB i en tilbaketrukket rolle, når man absolutt skal gjennomføre kamikatze-prosjektet med to uerfarne og likestilte trenere.

Klubben satser altså på to likestilte trenere, noe som det knapt finnes eksempler på at har fungert i verden. De satser på at assistenter som ikke har erfaring skal ta over, noe som ofte har vist seg å ende dårlig. De har ellers ingen som har spesiell fotballkompetanse, verken i styre (mulig at det er en gammel spiller, uten at jeg har sjekket) eller i administrasjon.

Dette ser virkelig lovende ut.

TAdams6

Innlegg: 39254
TAdams6
26.11.20 20:59
jesman2: Man er ikke programforpliktet til å alltid tenke verst tenkelige utfall, selv om lang tid som Viking-supporter nesten krever at man gjør det. :-)

Jeg bruker sunn fornuft. Er positiv når det er naturlig og motsatt når det er fornuftig.

Jeg var strålende fornøyd når BB fikk jobben. Så med engang at dette var smart. På samme måte ser jeg at dette er lite smart av styret til Viking. Aarsheim og Jensen kan bli klare, men måten dette blir gjort på gjør at forutsetningene og forventningene til de 2 vil gjøre jobben nesten umulig.

Jeg har vanskelig for å se at Sandvik kan overleve som styreleder nå. Viking er ikke styret. Viking er supporterne og aksjonærene. Her er det en som har fått styreleder jobben og det har gått rett til hodet på han.

Hvis Sandvik kommer med noen gode argumenter så skal jeg kanskje endre mening, men akkurat nå har han ikke begrunnet noenting. Bare svada.

AxelRudi

Innlegg: 7655
AxelRudi
26.11.20 20:59

Assistentene blir likestillte hovedtrenere de neste to årene? Haha, dette har jeg troen på...

Art-Vandelay

Innlegg: 68836
Art-Vandelay
26.11.20 21:02

Hvor ofte har likestilte trenere fungert? 

clavin

Innlegg: 33655
clavin
26.11.20 21:03
TAdams6: Bjarne tok feil den gang. Styret gjør nok feil også denne gang

Bjarne tok feil da han ansatte KIO. Jeg er derimot ikke sikker på at det var feil å si takk og farvel til Benny. Den gangen mente jeg at det var riktig, noe som jeg ikke er fullt så sikker på i dag, med fasit i hånd og hvor vi nok vet at spillerne trengte å holdes i litt stramme tøyler. Dette trengte dog ikke å være Benny som gjorde det, så lenge det ikke var KIO.

engavif

Innlegg: 11080
engavif
26.11.20 21:04

Hvordan fungerer egentlig dette med likestilte hovedtrenere? Jeg har lyst til å gjøre ett bytte, vi setter inn på han. Nei, det vill jeg ikke. Stein, saks og papir?  

TAdams6

Innlegg: 39254
TAdams6
26.11.20 21:06
clavin: Bjarne tok feil da han ansatte KIO. Jeg er derimot ikke sikker på at det var feil å si takk og farvel til Benny. Den gangen mente jeg at det var riktig, noe som jeg ikke er fullt så sikker på i dag, med fasit i hånd og hvor vi nok vet at spillerne trengte å holdes i litt stramme tøyler. Dette trengte dog ikke å være Benny som gjorde det, så lenge det ikke var KIO

Med fasit i hånd mener jeg BB tok feil dengang. Benny var garantist for et Viking i toppen. Dette var jo på en tid der vi ikke samlet på 5.plasser. Sett i ettertid burde Viking forlenget kontrakten med mange år. Funnet en løsning. 

"Benny Lennartsson fick beskedet av Bjarne Berntsen och han är ordentligt förbannad över hur klubben behandlat honom.

Till Stavanger Aftenblad säger han:

– Jag ska använda fem ord för att beskriva vad jag känner: Förnedrande. Dålig stil. Helt otroligt.

– Mer kommer jag inte att säga. Saken är utagerad och jag vill inte bidra till någon debatt. That’s it, säger han.

Klubbdirektören Bjarne Berntsen tycker att Benny Lennartsson tar i för mycket när han kommenterar ärendet."

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 21:10
jesman2: ei. Benny fikk beskjed på sommeren om at han ikke fikk fornyet kontrakten sin. I god tid før Chelsea-kampen. OM det er noe forskjell, er det i så fall resterende tid igjen av de herrene Berntsen og Lennartssons kontraktstid da de fikk beskjeden.

Om han fikk vite det om sommeren, eller etter sesongen har ikke så mye å si. 
Han gikk uansett ut kontrakten. Dermed feil å kalle det sparken som jeg husker mange gjorde.
Men her må BB gå ett år før kontrakten er slutt. Ganske stor forskjell på det i mitt hode ihvertfall.

Kristwic7

Innlegg: 46158
Kristwic7
26.11.20 21:11

Sandvik bør sparkes innen jul. Maken til rør. Likestilte trenere...Lukter jo OBOS lang vei.

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 21:14
engavif: Hvordan fungerer egentlig dette med likestilte hovedtrenere? Jeg har lyst til å gjøre ett bytte, vi setter inn på han. Nei, det vill jeg ikke. Stein, saks og papir?

Tror nok de har endel like tanker. Og vil kommunisere godt.

Men tja. Ikke ofte det er slike løsninger.

Har trodd at Viking kom til å satse på en av de to. Så har mitt håp om at den andre fortsatt ville ha våre med i teamet. Men det er jeg litt i tvil om; siden begge sikkert har ambisjoner om å være hovedtrener.

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6347

Har noen mailen til Vikings styreleder? Har en faktura fra IK Starts fotballskole han må få betalt. 

Nevi

Innlegg: 10270
Nevi
26.11.20 21:21
Yourexperiencemaydiffer: Har noen mailen til Vikings styreleder? Har en faktura fra IK Starts fotballskole han må få betalt.

Du får skrive at fakturaen utgår dersom han trekker seg som styreleder :)

 

ultraraptor

Innlegg: 1
ultraraptor
26.11.20 21:32

I fleire år nå har Eirik Henningsen, med styret i ryggen arbeida for å gjer vårt kjære Viking til ein åpen å inkluderande klubb. Ein klubb me kunne var stolt over. Med Bjarne har me sett et lag nesten uten spelerar, me vrengte lommar å ikkje et rødt øre stabla samen et lag så vant Obos å rykka opp. Sessongen i førrår er den kjekkaste eg har opplevd på Jåttåvågen å den blei krona med Oslotur og Kongepokal. Det viking ved styreledar Thor Steinar Sandvik i dag har gjort er uakseptabelt og horribelt.

Så i morgen vil eg sei i frå på sterkaste viset eg som alminnelig supporter kan. Årets Vikingdrakt skal pakkas fint ned og sendas med et brev til Daglig ledar som forklarer akkurat kor dumme Viking har vore i dag.

JRza

Innlegg: 15898
JRza
26.11.20 21:40

Akkurat når man trodde Viking endelig var på rett vei mtp organisering og økonomi...sukk

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg