Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
tokk

Innlegg: 660
tokk
27.11.20 22:50

Kan det tenkes at Viking har en god plan bak, storstilt satsing?

Kan virke som om spillerene er veldig glad for at BB ikke er trener lenger. Hvorfor ikke i tilfelle? Virker som om han har vært en fryd, kanskje pga taktiske valg? 
At de har følt BB har vert feig enkelt ganger og følt de kunne vunnet med toppet lag?
ER jo ganger vi her inne også har klødd oss i håret over lagoppstillinger og diverse

 

tokk

Innlegg: 660
tokk
27.11.20 22:50

Håper uansett ikke dette betyr 3 - 5 - 2

Leoparden1

Innlegg: 6221
Leoparden1
27.11.20 22:56
tokk: Kan virke som om spillerene er veldig glad for at BB ikke er trener lenger. Hvorfor ikke i tilfelle? Virker som om han har vært en fryd, kanskje pga taktiske valg? 
At de har følt BB har vert feig enkelt ganger og følt de kunne vunnet med toppet lag?
ER jo ganger vi her inne også har klødd oss i håret over lagoppstillinger og diverse

Kan det tenkes at spillerne ikke liker at de må trene så hardt? For ofte og for mye blodsmak? Ønsker å hvile litt på laurbærene? Bjarne er for streng og krever for mye?

Man kan spekulere i alt, uten at det er noe annet enn spekulasjon. 

Alle trenere bommer, alle trenere er "for feige" til tider, spesielt sett i etterpåklokskapens lys.

(Innlegget ble redigert 27.11.20 22:57)

Nevi

Innlegg: 10344
Nevi
27.11.20 23:02
Leoparden1: Kan det tenkes at spillerne ikke liker at de må trene så hardt? For ofte og for mye blodsmak? Ønsker å hvile litt på laurbærene? Bjarne er for streng og krever for mye?

Håper de vil trene minst like hard og mye i periode neste sesong.

Er vel bare å høre hva som er grunnen til at Glimt plutselig er best.  Spilllerne der trakk ofte frem hvor godt trente de var. At det var hovedgrunnen til at de orket så mye.

Håper for all del at treningskulturen i Viking fortsetter i det sporet det virker som BB har fått frem.

Leoparden1

Innlegg: 6221
Leoparden1
27.11.20 23:07
Nevi: Håper de vil trene minst like hard og mye i periode neste sesong.

Det gjør jammen jeg også. enda harderere enn Glimt!

Nevi

Innlegg: 10344
Nevi
27.11.20 23:10

Nå begynte jeg å høre dagens podcast med styrelederen i studio.

Så sier Sandvik at det egentlig er han som bryter en kontrakt. BB hadde kontrakt som trener ut neste sesong. Bare sludder å vås spør du meg at det er BB som bryter kontrakten når de tar bort fra treningsfeltet. 
Eller er det jeg som er på jordet nå?

Justice 96

Innlegg: 51088
Justice 96
27.11.20 23:12
tokk: Kan det tenkes at Viking har en god plan bak, storstilt satsing?

Kanskje, men det vil jeg se før jeg tror det. 

Nevi

Innlegg: 10344
Nevi
27.11.20 23:16
Leoparden1: Det gjør jammen jeg også. enda harderere enn Glimt!

I hvertfall i mange perioder i året. Skjønner at de ikke skal trene beinhardt når det spilles to kamper i uken.

Men før sesongen. I landslagspauser etter to-tre dager med litt fri. Og i andre perioder der kampene ikke kommer for tett.
Skulle egentlig bare mangle av spillerer som har fotball som levebrød.

For endel år siden sto ofte ukens programmet på Viking-Fk. Kanskje for 15 år siden. Men ble da i hvertfall veldig overrasket over hvor få doble økter Viking hadde i forsesongen. 

tokk

Innlegg: 660
tokk
27.11.20 23:23

Trener de for ofte da? Føler ikke å ha fått intrykk over at de har trent for mye, tvert i mot har Viking ofte være gode i slutten av kampene

Nevi

Innlegg: 10344
Nevi
27.11.20 23:28

Mitt inntrykk er at de har øket dosene under BB til det mer riktige. Vet ikke hvordan det ligger an i forhold til andre klubber. Men tror at Viking ligger bra an når det gjelder grunnlaget.
Og det bør de fortsett med. Ikke minst pga at de ønsker å presse høyt. Vinne ballen. Og være så direkte.
Krever mer en slik stil enn om det gikk ut på å trille ballen til hverandre.

tokk

Innlegg: 660
tokk
27.11.20 23:38

Enig, har aldri tenkt at de trener for ofte. 
Dette skal vel profesjonelle spillere tåle?

Mc_lovin

Innlegg: 8638
Mc_lovin
28.11.20 10:25
Gandsfjorden: 4. Trenerduo, finnes det et eneste eksempel på at det har vært suksess noen plass? BLÅ og Jensen er lettvektere, sistnevnte trente vel Vidar en sesong (der Brede og Gaute Johannessen var sterkt involvert)

Ikke undervurder jobben Jensen gjorde i Vidar på kort tid. 

Han tok over et middels lag fra Gaute Johannesen, mens Gaute gikk over i en sportsleder-rolle. Jensen endret spillestil og formasjon markant, noe som medførte at Vidar plutselig kjempet i toppen av 2. divisjon. Endte på 4. plass i 2017-sesongen før Jensen dro videre til Viking. 

I sesongen etterpå ble Roger Nilsen ansatt(og senere sparket). Klubben overlevde såvidt etter at Kristian Sørli ble hentet inn. "The Great Escape" kalles overlevelsen i Lassa-området.

I 2019 rykket laget ned.

Så hatten av for den jobben Jensen gjorde i Vidar. Den skal han ha all ære for. Ikke uten grunn at han kun hadde et år imellom Havørn i 4. divisjon og Viking i Obos. 

(Innlegget ble redigert 28.11.20 10:31)

storteple

Innlegg: 10018
storteple
28.11.20 11:05

Blir spennende å se hva som kommer av markering i dag. Håper det blir noe skikkelig. Sandvik kan ikke annet enn å gå etter dette. 

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
28.11.20 11:27

Den første synlige jobben det nye styret skal gjøre ender med mageplask. Å ikke være forberedt på de sterke reaksjonene som kom er, etter min mening, et tydelig tegn på at leder ikke er egnet for vervet.

Ord som «Viking er rigget for fremtiden», og «god timing» er andre ord jeg stusser ved. Viking er i rød sone. Joda. Jeg vet at det er regnskapstekniske ting som er årsaken til det. Men det er mange tunge sponsoravtaler som skal reforhandles det neste halve året. Den jobben blir ikke akkurat lett for markedsavdelingen.

At det er «god timing» å gi slipp på BB nå er også høyst merkelige ordvalg. Da er alle som har dratt Viking opp fra gjørmen borte på 8 måneder. BB burde blitt med videre i den rollen han ønsket. Ikke fordi han ønsket det, men fordi det hadde vært en trygghet for klubben. Her mistenker jeg det er krefter som er redde de ikke får frie tøyler.

De ville la BB jobbe som sportsdirektør i 2021 og vurdere hans jobb for eventuelt å forlenge den kontrakten. Hva må BB bevise?? Han har skaffet klubben 25 mill netto gjennom spillersalg de tre siste årene. Han har vist at han har teft på spillerlogistikk. Kunne de ikke tilbudt ham ett års forlengelse og eventuelt betalt ham ut av kontrakten etter 2021 sesongen? De må uansett betale ett års etterlønn nå.

Det skal argumenteres godt og troverdig for at min tillit til det sittende styret skal vende tilbake. 

 

clavin

Innlegg: 33671
clavin
28.11.20 11:33

Jeg hørte bare litt av pod-casten, og konstaterer at Viking har ofret det de vet at fungerer, til fordel for noe som de håper at vil fungere. Det går klart fram at man er usikker på hvordan BB relasjonsmessig vil gli inn i det nye regimet, og bare her er det grunn til å rope varsko. I alle organisasjoner bør det være rom for motstemmer, og ikke minst er sterke personligheter (merk gode) viktige. Hvem av de som er igjen har noe som kan kalles i nærheten av autoritet?

Jeg har selv vært kritisk til noe av det BB står for, som at han er litt for overdrevet tilhenger av lokal satsing. At han i sum derimot gjør mer nytte i klubben enn det motsatte har jeg likevel ikke vært særlig i tvil om. Nå får vi altså et nytt regime som skal videreføre og forsterke det som jeg hadde mest innvendinger til mot BB, men denne gangen skal det altså gjøres med grønnskollinger i strategirollen.

Dette kommer sannsynligvis til å være fryd og gammen før sesongstart, og alle forteller hvor morsomt og mye bedre det er nå enn før. Så begynner alvoret, og det blir tap på tap, og hvetebrødsdagene er over. Klubben er i krise, og man ser ingen som er i stand til å snu det.

Vi har vært der før, men ikke tale om at den klubben evner å lære en dritt.

storteple

Innlegg: 10018
storteple
28.11.20 12:03
Gorgi: Det skal argumenteres godt og troverdig for at min tillit til det sittende styret skal vende tilbake.

Kloke ord, og velkommen tilbake. Du har vært savnet, Gorgi!

jesman2

Innlegg: 17873
jesman2
28.11.20 12:58
Gorgi: Men det er mange tunge sponsoravtaler som skal reforhandles det neste halve året. Den jobben blir ikke akkurat lett for markedsavdelingen

Er det ikke akkurat på denne biten dagens styre og stell har sin ekspertise?

Gorgi

Innlegg: 6908
Gorgi
28.11.20 13:10

jesman2:»Er det ikke akkurat på denne biten dagens styre og stell har sin ekspertise?»

———-

Litt usikker på hva du mener her. 

Men at mange i administrasjonen har det som ekspertise er riktig. Inkludert daglig leder.

Men de får ikke akkurat drahjelp av Sandvik når vi ser reaksjonene til aksjonærer, sponsorer og supportere. Egentlig hadde salgsavdelingen mer enn nok med å håndtere koronaen i forhold til salg. Nå får de denne saken på toppen.

Leoparden1

Innlegg: 6221
Leoparden1
28.11.20 13:31

Jeg er redd omdømmetapet man har påført Viking i denne saken også kommer til å merkes økonomisk på aksjonærer og sponsorer. Håper det ikke stemmer.

clavin

Innlegg: 33671
clavin
28.11.20 13:40
Gorgi: Men de får ikke akkurat drahjelp av Sandvik når vi ser reaksjonene til aksjonærer, sponsorer og supportere.

En av de faktorene som har vært fantastisk med Viking de siste årene kontra årene før 2018 er at klubben har klart å samle seg, dvs at det har blitt knyttet sterke bånd mellom de som er daglig involvert som ansatte, og de som støtter klubben på andre områder. Klubben har jobbet med å skape bedre relasjoner, noe som blant annet vises gjennom den relasjonen spillerne har til publikum. Tidligere var det 11 "fremmede" som spilte i mørkeblått, mens nå får man inntrykk av at de virkelig spiller for klubben med hjertet utenfor klubbdrakta. Dette skal man altså rive ned nå, ved å foreta hodeløse beslutninger som man MÅTTE se at ville skape splid.

Man blir nå delt. Selvsagt støtter alle klubben, men mange vil ikke støtte dagens styre. Normalt sett skulle styre og klubb vært to sider av samme sak, men nå har de altså klart å skape et skille her også.

Dette styret må rett og slett bort. De er uegnet.

Micro33

Innlegg: 4526
Micro33
28.11.20 13:52
Gorgi: At det er «god timing» å gi slipp på BB nå er også høyst merkelige ordvalg. Da er alle som har dratt Viking opp fra gjørmen borte på 8 måneder. BB burde blitt med videre i den rollen han ønsket. Ikke fordi han ønsket det, men fordi det hadde vært en trygghet for klubben. Her mistenker jeg det er krefter som er redde de ikke får frie tøyler.

Det fremstår rett og slett som latterlig.

Skal Viking lyktes i generasjonsskiftet og samtidig ha god støtte fra sponsorer og publikum må BB overtales til å være med som faglig leder i minimum 2-3 år, hvordan skal vi klare å motivere det nye trenerteamet og BB til denne modellen?

Det er de spørsmålene styret burde stilt seg, men nei, de kaster seg ut i åpent hav uten noe kompetanse, uten noen profil som fans og sponsorer stoler på.

Så mener de selv at dette er riktig timing.

Hjelp så inkompetent dette styret er, jo mer jeg tenker på det jo mer innser jeg at den ledelsen som er der nå vil føre Viking rett til OBOS selv om trenerene er mer enn gode nok og med den rette kompetansen i ledelsen kunne det blitt suksess.

Viking styrer rett mot avgrunnen med åpne øyne og egen forvisning om at dette er god timing.

Noen mener de skal inn med penger å satse, vel vi vet alle at innen sport løser ikke penger og profiler noen ting.

 

Micro33

Innlegg: 4526
Micro33
28.11.20 14:04
Leoparden1: Jeg er redd omdømmetapet man har påført Viking i denne saken også kommer til å merkes økonomisk på aksjonærer og sponsorer. Håper det ikke stemmer.

Det er klart det gjør, Hadde Støre gitt Erna en rett høyre så hun smalt i bakken med ett brak, hadde det ikke hjulpet på omdømme at Støre selv påsto at det var god TIMING.

Jeg har støttet klubben med mye unødvendig "sponsing" i en årrekke,

Det vil jeg fortsette med når klubben har fått ett nytt styre som skjønner klubben og setter klubbens beste foran egne følelser.

Hvor mange millioner klubben taper med dagens styre er jeg ikke sikker på, men tror det er nærmere 10-15 millioner årlig enn 5.

Hva de mister med tanke på spillere inn eller salg er også usikkert, men en syk klubb er en dyr klubb.

Wiggum

Innlegg: 21480
Wiggum
28.11.20 14:15
clavin: Det er mulig at jeg feiltolker her. Jeg vet absolutt ingenting om hva som er sant her. Jeg må understreke det.

Jeg var inne på noe av samme tanken selv, men etter å ha sett intervjuene med Bjarte og Morten så har jeg lagt det fra meg.

Wiggum

Innlegg: 21480
Wiggum
28.11.20 14:18
Gorgi: Den jobben blir ikke akkurat lett for markedsavdelingen.

Heldigvis har vi en meget sterk markedsavdeling i klubben. Moi Nilsen, Salvesen og Nagel.

SteffenKristensenVFK

Innlegg: 3669

Uansett.hvem som innehar tittelen hovedtrener i Viking vil slite med en dårlig start.

Bjarte har hatt ansvar for Viking alene (etter Burchnall) Morten har hatt opplæring i sammen med BLAa hos BB. 

Uverdig behandling av BB, men det trenger ikke nødvendigvis være ett korthus som faller i sammen eller ende med nedrykk. 

 

Håper og forventer en spillergruppe som gir alt i de siste kampene for oss alle, men spesielt BB.

 

Forza Viking 

Micro33

Innlegg: 4526
Micro33
28.11.20 14:18
clavin: Jeg betviler ikke at de er kompetente innen sitt fag, fotball, men dette er ikke nok til at de nødvendigvis vil beherske hovedtrenerrollen. Prahl og KIO vart også kompetente, men altså ikke riktige personer for jobben.

Jeg er 100% sikker på at de faktisk er det, problemet nå er at de mer eller mindre er dømt til å mislykkes fordi de har ingen BB som kan gi støtte, råd og vink eller ta det intervjue når det stormer som verst.

BB var jo selv innforstått med at det var disse som skulle overta og kunne selv vært den "far" som kunne gitt støtte og tatt støyten.

Noen mener Jensen gikk bak ryggen på BB i sommer, men BB sa jo selv at han fikk beskjed om møte fra trenerteamet, så Jensen gjorde nok kun det han fikk beskjed om, møte opp.

Det er styret med styreleder som her blander seg og ikke skjønner at dette skaper uro, det er jeg overbevist om.

Om det er slik at Jensen og Batty eventuelt ikke ønsket BB der, så skal styret stille krav om at det må de bare akseptere, vi trenger BB sin kompetanse og blir det blanding av roller, så får vi ta det opp med han, enkelt og greit.

Er dessverre sikker på at trenerteamet vil bukke under for press, nå når de mangler den 7 far og mangler erfaringen med total ansvaret.

Styreleder sin person, væremåte og oppførsel med å bare kaste folk under bussen vil på ingen måte være en hjelp og støtte i en slik situasjon.

Fuck, jeg som har gledet meg til å se hvordan det ville gå med Batty og Jensen som trenere i 2-3 år.

 

clavin

Innlegg: 33671
clavin
28.11.20 14:41
SteffenKristensenVFK: Uverdig behandling av BB, men det trenger ikke nødvendigvis være ett korthus som faller i sammen eller ende med nedrykk.

Nei, selvfølgelig TRENGER det ikke å ende med ragnarokk. For alt jeg vet kan det ende med den reneste triumfferd. Kanskje er Jensen og Batty åpenbaringer som trenere, og Viking blir en trendsetter ved at to hovedtrenere virkelig er framtiden.

Problemet er at jeg ikke finner dette troverdig. En ting er at jeg er usikker på om nevnte duo er topptrenere. Dette gjenstår å se, og statistikken taler i mot dette. Av nye trenere blir det noen fiaskoer, noen gjør det middels mens noen få blir det jeg vil kalle suksesser. Hvorfor man skal ha så klokketro på disse vet jeg ikke, men jeg forholder meg skeptisk inntil det motsatte er bevist.

Det som uansett er mitt hovedankepunkt er at jeg ikke tror styrets beslutning bygger på rasjonelle vurderinger. Jeg kunne hatt tiltro til at et styre gjorde riktig vurdering i en kontroversiell sak om jeg hadde hatt tillit til dette styret, men her er tilliten på bunnivå. Jeg tror ikke at de vet hva de gjør. Det er mer på lykke og fromme tankegangen er enn realiteter.

Wiggum

Innlegg: 21480
Wiggum
28.11.20 14:49

Ingen Vevatne i troppen i dag. Nå er jo Start nesten favoritter. Kun seks mann på benken, inkludert to keepere og 16 år gamle Paulsen.

(Innlegget ble redigert 28.11.20 14:50)

Nevi

Innlegg: 10344
Nevi
28.11.20 14:53

Vevatne er vel en av tre med karantene i dag.

Laget var vel som ventet.

clavin

Innlegg: 33671
clavin
28.11.20 14:54
Wiggum: ngen Vevatne i troppen i dag. Nå er jo Start nesten favoritter. Kun seks mann på benken, inkludert to keepere og 16 år gamle Paulsen.

Vikstøl soner vel. Hvem spiller venstreback?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg