Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Micro33

Innlegg: 4509
Micro33
01.12.20 17:09
magpien: Der trakk han seg.

I sin første storm, som han ikke så kunne komme, trakk han seg.

Hets i 2-3 dager.

BB har fått hets og hyllest i 40 år.

Erfaring og kompetanse, mannen trodde Viking skulle klare seg gjennom 5 strake tap, med han selv og totalt uerfarne med roret.

Tenk litt neste gang du tar avgjørelser.

happydeathsuite

Innlegg: 15922
happydeathsuite
01.12.20 17:13
Micro33: I sin første storm, som han ikke så kunne komme, trakk han seg. Hets i 2-3 dager. BB har fått hets og hyllest i 40 år.

Er vel neppe nødvendig å nedvurdera den situasjonen Sandvik har opplevd den siste veka. Det har garantert vore ekstremt tøft. Synst det kan vera greitt å la ytterlegare kritikk mot han kvila nå som han kom til same konklusjon som resten av oss.

Tjaaah

Innlegg: 34086
Tjaaah
01.12.20 17:16
Micro33: – Jeg krever ingen oppreisning. Jeg er ferdig med saken. Nok er nok. Sier det meste om hva BB mener. Uten BB i Viking og full utskiftning med kompetente folk, er det OBOS neste år, det er jeg veldig sikker på.

Jeg tror det DietCoke prøvde å påpeke, er at BB sine meninger ikke går før lover og kontraktsforpliktelser.

Rantanplan

Innlegg: 70
Rantanplan
01.12.20 17:17

Voksen avgjørelse av Sandvik til slutt. Blir spennende å se hvem som kommer inn, og hva konklusjoner FK-styret kommer til å trekke om sin rolle i saken, og dynamikk med AS.

Morten_1996

Innlegg: 4074
Morten_1996
01.12.20 17:32

Late to the party

(Innlegget ble redigert 01.12.20 17:33)

jesman2

Innlegg: 17871
jesman2
01.12.20 17:50

Bra av Sandvik å endelig ta ansvar. Jeg har uttrykt støtte til selve avgjørelsen styret tok samlet, men syns spesielt Sandvik har vinglet og vast for mye i håndteringen av dette til at jeg føler noe særlig tiltro. Jeg syns også det er et lite tankekors hvordan man den ene dagen kan gå fra et standpunkt til det totalt motsatte. Undervurderte godeste Sandvik trøkket rundt denne jobben? Det virker slik nå.

Så blir jo neste steg å se hva Bjarne og resten av styret foretar seg. Snur styret i denne saken? Er Bjarne villig til å fortsette etter alt som har skjedd, er det jo han som potensielt får tidenes vanskeligste vilkår de neste årene. Er det en mann som tåler akkurat det trykket, er det vel nettopp Bjarne? 

TAdams6

Innlegg: 39296
TAdams6
01.12.20 17:55

Det gikk som det måtte gå. Hadde Sandvik stått på sitt så hadde ikke dette roet seg. Han har helt klart undervurdert mannen i gata. Det er oss alle i Viking jobber for. Behandlingen av BB var tragisk dårlig. Null fornuft i det hele tatt. Derfor godt at Sandvik trekker seg tilbake. Får litt vondt av han, for klart det har gått inn på han, men ikke minst familien. Han har lagt opp til det selv, men godt det hele er over nå.

Men er det over? Hva skjer nå? Ny styreleder i AS må på plass. Håper på Tveteraas jeg. Men nå blir AS strippet for sportslig ansvar for en periode og det er bare bra. Da er det Bertelsen og FK som skal rydde opp. Stig Nilssen hinter om at en retur av BB kan være på trappene.

Dette er ikke over før hele kabalen er lagt og BB har fått plasteret på såret. For han er ennå behandlet uten verdighet. Selv om Sandvik trekker seg så sitter vi allikevel igjen med samme resultat. Her må det komme noen avgjørelser de neste dagene.

happydeathsuite

Innlegg: 15922
happydeathsuite
01.12.20 17:57
jesman2: Jeg syns også det er et lite tankekors hvordan man den ene dagen kan gå fra et standpunkt til det totalt motsatte.

Einig i det, men han følte nok at han måtte stå hardt på at han ikkje ville trekka seg så lenge han ikkje hadde bestemt seg for noko anna.

Og sjølv om eg fekk eit snev av sympati for Sandvik, som openbert hadde det tungt, så har vår tidlegare VGD-ar odin eit poeng på Twitter, når han skriv at Sandvik fekk dette til å handla nettopp om kor tungt han sjølv har hatt det, når det burde handla om Viking.

TAdams6

Innlegg: 39296
TAdams6
01.12.20 18:04
happydeathsuite: Einig i det, men han følte nok at han måtte stå hardt på at han ikkje ville trekka seg så lenge han ikkje hadde bestemt seg for noko anna.

Det er nokså naturlig at han står hardt på. Han kan ikke vingle når han får spørsmål om han vil trekke seg. Han håpte det ville roe seg, istedet eskalerte det ennå mer med nyheten om at AS ikke hadde lov å forhandle med BB. Det bare ballet på seg. At nok ble nok er derfor forståelig idag. Dette var ikke noe han kunne redde uten å skade klubben

Når det gjelder Odin sin twitter melding så er jeg enig. 
Jeg sitter egentlig igjen med et stort spørsmål. Hva ville Sandvik med disse grepene? Hva var den langsiktige tanken. Var det bare å få ut en som utfordret han eller var det en langsiktig sportslig tankegang bak dette? Det skulle jeg veldig gjerne visst. For det hele virker bare rart. Ser ikke hvor han ville med dette.

(Innlegget ble redigert 01.12.20 18:08)

happydeathsuite

Innlegg: 15922
happydeathsuite
01.12.20 18:10
TAdams6: Hva ville Sandvik med disse grepene? Hva var den langsiktige tanken. Var det bare å få ut en som utfordret han eller var det en langsiktig sportslig tankegang bak dette? Det skulle jeg veldig gjerne visst. For det hele virker bare rart. Ser ikke hvor han ville med dette.

Det er vel det alle lurer på. Umogleg å forstå så lenge han ikkje kjem med ei forklaring sjølv.

HNilsen

Innlegg: 12708
HNilsen
01.12.20 18:14
happydeathsuite: Og sjølv om eg fekk eit snev av sympati for Sandvik, som openbert hadde det tungt, så har vår tidlegare VGD-ar odin eit poeng på Twitter, når han skriv at Sandvik fekk dette til å handla nettopp om kor tungt han sjølv har hatt det, når det burde handla om Viking.

Godt poeng!

TAdams6

Innlegg: 39296
TAdams6
01.12.20 18:14
happydeathsuite: Det er vel det alle lurer på. Umogleg å forstå så lenge han ikkje kjem med ei forklaring sjølv.

Det er jo det som til syvende og sist feller han. Hadde han hatt en god begrunnelse. En plan. Noe vi kunne reflektere over og kanskje forstå var smart, så kunne ting gått annerledes. Men han sa jo ingenting. Bare masse svada. Det virket rett og slett som det ikke var gjennomtenkt. BB skulle bare ut

Eastbooh

Innlegg: 1012
Eastbooh
01.12.20 18:22
TAdams6: Jeg sitter egentlig igjen med et stort spørsmål. Hva ville Sandvik med disse grepene? Hva var den langsiktige tanken. Var det bare å få ut en som utfordret han eller var det en langsiktig sportslig tankegang bak dette? Det skulle jeg veldig gjerne visst. For det hele virker bare rart. Ser ikke hvor han ville med dette.

Dette er det ubesvarte spørsmålet, og den podcasten jeg gjerne skulle ha hørt fra Studio A.

Jeg har ingen problemer med at Viking som klubb ser seg tjent med å ha ny(e) trener(e), spesielt ikke om spillergruppen ønsket det, men hvorfor endte det med at Berntsen skulle ut. Var det bare forhandlinger som skar seg, eller var det tanken hele veien?

Én ting virker sikkert: Det er mye vanskeligere å finne en sportssjef/sportsdirektør som passer Vikings profil, enn det er å finne gode trenere på markedet. Hvis Viking befant seg i en posisjon hvor de måtte velge mellom trenerteamet og BB som sportssjef så stusser jeg litt over at de valgte å prioritere to uprøvde trenere.

Flere «Viking-profiler» har jo brukt sosiale medier til å hinte om et hintet om et slags spill i gangene i Jåttåvågen. Vi får håpe ting roer seg nå, og at det ikke dukker opp flere skjeletter og spøkelser. Det verste som kan skje nå er at Berntsen forsvinner ut, at det gode arbeidet som er gjort siden 2018 forvitrer, og at restene av dagens styre kommer opp med nok en ny femårsplan. Det har norsk fotball sett for mye av. Viking hadde funnet sin kurs før alt dette, håper både styret, aksjonærer og sport fortsetter i samme retning nå framover.

HNilsen

Innlegg: 12708
HNilsen
01.12.20 18:57
Eastbooh: Jeg har ingen problemer med at Viking som klubb ser seg tjent med å ha ny(e) trener(e), spesielt ikke om spillergruppen ønsket det, men hvorfor endte det med at Berntsen skulle ut. Var det bare forhandlinger som skar seg, eller var det tanken hele veien?

Hvorfor er det så om å gjøre for en klubb å skifte ut en trener som faktisk har løftet klubben fra intet og til god Eliteserie-standard? Med små ressurser, og med spillere som på papiret holder førstedivisjonsnivå. Og ikke bare det, men flere av disse spillerne har under Berntsen blitt profiler, og de har skapt seg et navn langt utover Stavanger og Viking. Viking har igjen blitt folkets klubb, med en trener som er populær i hele regionen. Burde ikke alle krefter settes inn for å beholde Berntsen i trenerstolen? Burde ikke "prosjekt overtalelse" være jobb nummer en for de som leder Viking?

Jeg vet det er litt på siden av det denne saken handler om. Her har det vært en prosess der det endelig målet hele tiden har vært at  assistenttrenere skal overta. Berntsen har også pekt på assistenttrenerne som sine arvtakere. Spørsmålet mitt er om det ikke er noen i klubben som evner å se dette fra et litt mer helhetlig og overordnet perspektiv. Noen som ser hva som er til beste for klubben og ikke for enkeltpersoner som er involvert i denne prosessen. Noen som i det minste kjenner på et snev av usikkerhet over å erstatte en fullblods elitetrener med to assistenter. 

Delte trenerløsninger har vært forsøkt tidligere, og det har ikke vært en heldig løsning i de tilfellene der det har vært prøvd ut. Med forbehold om at informasjonen som er kommet ut er korrekt, så har altså klubben spurt assistenttrenerne hvilken løsning de så for seg. Og så har Aarsheim og Jensen landet på en delt trenerløsning. Dette skurrer i mine ører. Er det virkelig opp til assistenttrenerne å velge trenerløsning for Viking? Igjen, hvor er ledelsen som skal ha overblikket her? Ledelsen som skal stake ut vikings langsiktige kurs? Er det ingen voksne hjemme i Viking?

(Innlegget ble redigert 01.12.20 18:58)

clavin

Innlegg: 33665
clavin
01.12.20 19:13

Dette var uunngåelig. Problemet med Sandvik er ikke at han "våget" å utfordre en sann klubblegende, men at det ikke virker som at det var en plan bak. Det virket i det hele tatt fullstendig umotivert, og det er uklart hva som var den underliggende årsaken til valgene som her ble tatt. 

Man kan også forstå at han har vært under et hardt press, og sikkert ser på dette som nederlag, men jeg synes også at han har håndtert pressen heller dårlig og uprofesjonelt. Når han står i mediestormen og får harde reaksjoner så burde han vektlagt å svare saklig på spørsmålene som kom, og ikke legge trykk på hvordan HAN opplevde situasjonen. Istedet for å si at "det har vært helt j*****" bør en i den posisjonen ikke opptre fullt så personlig. Sannsynligvis er dette pga at han ikke er så medievant, og dette er nok noe han tapte på i prosessen. I tillegg har han nok ikke utvist tilstrekkelige antenner i forhold til at han har visst hvor han har folk og supportere. 

Nå er han uansett ute, og saken bør være over for hans del. Forhåpentligvis har han lært noe i prosessen.

Nevi

Innlegg: 10317
Nevi
01.12.20 19:31

Tveteraas er den som virker å være mest på banen.

 

– Dette er en gledens dag for Viking, for å skape ro. Nå er vi i mål med noe flere av oss aksjonærer har jobbet for, sier Tveteraas til RA etter det ble kjent at Sandvik går av som styreleder.

Nå har aksjonæren ett mål for øyet. 

– Nå starter den store oppgaven med å få motivert Bjarne Berntsen til å bli sportsdirektør de neste tre årene, sier Tveteraas.

Med Sandvik ute av styret er jobben som styreleder ledig igjen. Han kom inn i vervet i mars, og ble værende et kort svangerskap. Tveteraas, som står med den nest største aksjeposten i Viking Fotball AS, vil ikke spekulere i hvem som overtar toppvervet i Viking.

– Det blir et resultat av det som skjer, sier Tveteraas.

Eksberten

Innlegg: 31036
Eksberten
01.12.20 19:42

Advokat Kjenner sier at Viking i verste fall kan bli flyttet ned en divisjon etter behandlingen av BB. Det var kanskje litt voldsomt...

trminator

Innlegg: 3074
trminator
01.12.20 19:51
Eksberten: Advokat Kjenner sier at Viking i verste fall kan bli flyttet ned en divisjon etter behandlingen av BB. Det var kanskje litt voldsomt...

Tipper Bjarne Berntsen ikke nøler med å godta en ny stilling i Viking, dersom det evt. blir konsekvensen.

(Innlegget ble redigert 01.12.20 19:52)

Korgutt

Innlegg: 17747
Korgutt
01.12.20 20:03
Eksberten: Advokat Kjenner

Har jeg like liten tiltro til som når Elden uttaler uttaler seg  om hva som kan skje når fotballspillere bryter karantene og spiller fotball i utlandet før karantenen er over.

Micro33

Innlegg: 4509
Micro33
01.12.20 20:32
TAdams6: Jeg sitter egentlig igjen med et stort spørsmål. Hva ville Sandvik med disse grepene? Hva var den langsiktige tanken. Var det bare å få ut en som utfordret han eller var det en langsiktig sportslig tankegang bak dette? Det skulle jeg veldig gjerne visst. For det hele virker bare rart. Ser ikke hvor han ville med dette

Slik jeg tolker dette ville han rett og slett at de som er på station i dag skulle få jobbe fritt uten en far i huset, han mente dagens administrasjon var kompetent nok og kunnskapsrik nok til å stå på egne ben, refererer til podcasten i Aftenbladet og hva han sa i dagens pressekonferanse.

Uten å være for kritisk mot en som har falt, så viser dette bare hvor viktig det er at folk med erfaring innen sportens dynamikk har kontroll.

Jeg skjønner ikke at Sandvik ikke ser at det er en ekstremt stor forskjell på å lede can it bygg as og en institusjon der formålet er å gå ut i kamp i full offentlighet der utfallet alltid blir en vinner eller taper og alt man gjør blir sett på med ett kritisk blikk.

 

Jeg håper Viking finner en ny styreleder som evner å se at deres jobb er å fungere som en støtte og samarbeidspartner for spisskompetansen som fagpersoner i diverse funksjoner på Stadion innehar. 

Den viktigste rollen til en styreleder er å stake ut en kurs som alle i en klubb kan identifisere seg med og støtte funksjonene for å oppnå det felles målet som er satt.

 

clavin

Innlegg: 33665
clavin
01.12.20 20:33
Eksberten: Det var kanskje litt voldsomt...

Dette var min umiddelbare tanke også. 

den12mann

Innlegg: 10716
den12mann
01.12.20 21:56
Micro33: I sin første storm, som han ikke så kunne komme, trakk han seg.

Det at han ikke så at det ville komme storm tilsier gjerne at han ikke var den mest riktige til å inneha styrelederrollen? Det burde jo tross alt ikke være en overraskelse

tokk

Innlegg: 657
tokk
01.12.20 22:16

Noe i rykte om at det var admin som ikke klarte jobbe med Bjarne da han er for krevende. 

Sammen med at spillere ikke vil signere fordi Bjarne er for krevende? 

storteple

Innlegg: 10006
storteple
01.12.20 22:22
tokk: Sammen med at spillere ikke vil signere fordi Bjarne er for krevende?

Da kan de i så fall bare dra. Viking er ingen sommerleir. Jeg vil ha en krevende trener i Viking, og spillere som tåler å bli stilt krav til. Vi har hatt nok av «kompistrenere». Jeg tipper Rosenborgspillerne syntes NAE var krevende også.

Dersom det skulle være noe i dette må det vel i så fall være Bytyqi og Ibrahimaj? Bytyqi har jo blomstret som aldri tidligere under BB, og lovpriste ham nylig i et intervju. Ibrahimaj hadde vel heller ikke vært der han er i dag uten BB. 

tokk

Innlegg: 657
tokk
01.12.20 22:31

Ibrahimaj hadde vel heller ikke vært der han er i dag uten BB.

_______

Ingen av spillerene hadde vel vært noe hadde ikke vært noe uten Bjarne. Har vel nærmest gjort gull av gråstein med alle. 

villevesten

Innlegg: 1602
villevesten
01.12.20 22:34

Gikk vel litt rykter om at Benny ble ofret pga et par spillere som klagde i 2001-2002? 
Om jeg ikke tar helt feil, jobber vel en av de i den sportslige ledelsen i dag..?

Edit: Wow.. flere paralleller her.. Uttalelser og alt er nesten identisk...

(Innlegget ble redigert 01.12.20 22:38)

tokk

Innlegg: 657
tokk
01.12.20 22:42

Om jeg ikke tar helt feil, jobber vel en av de i den sportslige ledelsen i dag..?

____

Batty? Som klaga på Benny? 

villevesten

Innlegg: 1602
villevesten
01.12.20 22:51

Kan godt være langt ute på viddene her, men noen pratet på et tidspunkt om han og Fuglestad blant annet. Men må innrømme at dette kan være totalt feil..

 

SteffenKristensenVFK

Innlegg: 3669

Toppidrett. Skal være krav!

Du får betalt nok til at du trenger ikke å tenke på annet enn fotball. Selvfølgelig skal det stilles krav

arkles

Innlegg: 8843
arkles
01.12.20 23:40
TAdams6: Når det gjelder Odin sin twitter melding så er jeg enig.

Med fare for å fremstå som en stalker; hva er odin på twitter ? kanskje den mest kunnskapsrike på liverpool/viking her inne de siste årene, så hadde vært interessant å lese

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg