Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
22.01.21 09:58
clavin: Du ser ikke bare bort i fra BB, du ser bort i fra Benny også.

Det er også glemt en danske som fikset det ok +

 

johnky

Innlegg: 41
johnky
22.01.21 10:39
Micro33: Håper

Håper for all del det ikke blir en ny KIO sesong,

5 plass og omtrent samme poengsnitt som i 2020 var vel status i den hele sesongen KIO var trener ? Vet ikke om vi kan forvente veldig mye bedre i 2021.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 10:40)

storteple

Innlegg: 10073
storteple
22.01.21 10:44
leedsforalltid: de fleste som var igjen var gått lei av kjeftingen og innblandingen til Bjarne.

Det er selvsagt krevende med en slik personlighet. Jeg spør meg likevel hvorvidt Vikings suksess de siste årene kanskje nettopp skyldes dette. At Bjarne visste hva som skulle til for å skape vinnerkultur, og «kjeftet og blandet seg inn» der han så at nivået på det som ble levert måtte opp. Nils Arne Eggen var også en slik type.

Min største innsigelse mot Viking har til tider vært at vi ikke fremstår profesjonelle nok. Samtlige deler av organisasjonen har ikke drevet toppidrett, og det har ikke blitt stilt høye nok krav. 

Jeg sitter dessverre igjen med en følelse av at de som ønsker en mer «kameratslig» og «slækkere» hverdag nå gikk av med seieren og at vi vil få se en mer bedagelig versjon av Viking uten BB. Litt slik det var tidligere, der uønsket adferd ikke fikk konsekvenser. 

Det er i alle fall ikke klart for meg nå hvem som skal sette retning og stille krav til omgivelsene i Viking. Og det er urovekkende. 

Bilvrag

Innlegg: 16886
Bilvrag
22.01.21 10:58
clavin: Du ser ikke bare bort i fra BB, du ser bort i fra Benny også. Forøvrig er det greit at erfaring kanskje ikke er noen særlig faktor utover at de to som har lykkes i betydelig grad begge er svært erfarne mens to av de som hadde absolutt minst erfaring falt fullstendig gjennom. I det hele tatt er dette mer snakk om personlighet for Vikings del. Trenere som lykkes har ofte en sterk personlighet der det ikke er tvil om hvem som er sjefen. Så er jo spørsmålet om Batty og Jensen er slike typer. Jeg personlig har ikke sett dette trekket hos disse utad ihvertfall. Mulig at de i bunn og grunn er noen "drittsekker" begge to, men har altså ikke registrert dette. Men som sagt, erfarne trenere lykkes av og til, men ikke alltid i Viking. Uerfarne trenere innen toppfotballen på sin side er prøvd to ganger i perioden du angir, og resultatet har vært fullstendig katastrofe. Konklusjonen du trekker er at erfaring er oppskrytt, mens jeg trekker motsatt konklusjon.

Benny fikk aldri bli med på reisen fra Eiganes til Jåttå, ei heller en danske (som micro nevner). Perioden jeg anga var altså etter Viking Stadion.

Jeg trekker egentlig ingen konklusjon, men registrerer at det året vi var desidert best i denne perioden, så var treneren 38 år gammel og sportssjefen 36 år gammel. Så er det selvsagt haugevis av andre faktorer som spiller inn. Økonomi er en faktor, og der er vi bedre stilt enn på lenge, sammenlignet med andre elitelag.

Det er så mye svartmaling om dagen at jeg blir helt matt. Og over hele fjøla så er det erfaring som skal ødelegge Viking. Hadde det nå vært inkompetanse, svak økonomi, eiere som gir opp, Covid o.l. så kunne jeg skjønt all den hinsides negativiteten. Men det er kun ett argument som går igjen, og det er mangel på erfaring. Det er tynt.

johnky

Innlegg: 41
johnky
22.01.21 11:10

Deila hadde vel ett år som trener for Brodd og 2 år som assistent før han ble hovedtrener i Godset. Det gikk sånn tålig bra.

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
22.01.21 11:17
Bilvrag: Hadde det nå vært inkompetanse, svak økonomi, eiere som gir opp, Covid o.l. så kunne jeg skjønt all den hinsides negativiteten. Men det er kun ett argument som går igjen, og det er mangel på erfaring. Det er tynt.

Mangel på erfaring er inkompetanse.

Hva har daglig leder å vise til?

Jo med en gang det stormet, gjemte han seg og sprang til politiet og ropte mus.

Hva har disse som nå er igjen vist av egenskaper om å skape ett vinnene lag som går fremover?

Hva har de som er igjen vist av egenskaper på spillerkjøp, formasjon, lede lag, bygge lag?

Vi vil denne sesongen se hva erfaring betyr, dessverre.

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
22.01.21 11:19
johnky: Deila hadde vel ett år som trener for Brodd og 2 år som assistent før han ble hovedtrener i Godset. Det gikk sånn tålig bra.

Ja, men hvem hadde han bak seg i Godset?

Godset var full av kompetanse og erfaring på ledersiden.

 

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
22.01.21 11:20
Bilvrag: Det er så mye svartmaling om dagen at jeg blir helt matt. Og over hele fjøla så er det erfaring som skal ødelegge Viking. Hadde det nå vært inkompetanse, svak økonomi, eiere som gir opp, Covid o.l. så kunne jeg skjønt all den hinsides negativiteten. Men det er kun ett argument som går igjen, og det er mangel på erfaring. Det er tynt.

Veldig enig!

Å starte heksejakta allerede før de har hatt en eneste trening blir for dumt.. 

Kan godt være bekymringer rundt dette med erfaring, men dette tar litt av..

(Innlegget ble redigert 22.01.21 11:21)

storteple

Innlegg: 10073
storteple
22.01.21 11:40
villevesten: Kan godt være bekymringer rundt dette med erfaring, men dette tar litt av..

For min del er dette en stor bekymring. Jeg utelukker likevel ikke at det kan gå bra.

Sett fra mitt ståsted, så fremstår det som at Viking har kastet ut den som har stått som frontfigur for gjenreisingen av Viking. Dette har de gjort uten å erstatte ham, og uten å begrunne hvorfor dette var nødvendig. Mulig dette gir mening for deg, men for meg er det uforståelig. Jeg synes i alle fall ikke dette er svartmaling. 

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
22.01.21 11:47

Ein Nettavisen-journalist meiner Kabran blir Viking-spelar. Berre medisinsk sjekk gjenstår.

clavin

Innlegg: 33792
clavin
22.01.21 11:49
Bilvrag: men registrerer at det året vi var desidert best i denne perioden, så var treneren 38 år gammel og sportssjefen 36 år gammel.

Røsler og Østenstad var ansatt mer enn ett år, og resten av perioden til begge er overhode ingenting å skryte av. Det er perioden spillere/trenere/ledere er i klubben som er interessant, ikke enkeltår. I denne sammenheng vil 2007 trekke opp inntrykket av nevnte duo, mens 2008 og 2009 nærmest står til stryk. Totalt sett er det IKKE bra.

Appropos 2007, så har vel sjelden forholdene ligget bedre til rette for suksess, og Røsler hadde langt bedre vilkår enn alle de andre du her nevner, inkludert Prahl. Røsler hadde også erfaring som trener fra LSK og hadde en god internasjonal karriere som spiller. Det var heller ingen stor motstand eller skepsis til at han ble ansatt, da mitt inntrykk var at de fleste anså ham som riktig mann for jobben (dette har med erfaring og personlighet å gjøre). 

Det har ikke vært enkelt selv for suksessgarantister som Hareide å få til noe som helst med Viking. BB snudde på mange måter dette, slik at man fikk skapt litt prestasjonskultur i klubben. Så er jo spørsmålet om rette medisin igjen er å gå for "snille" og uerfarne gutter i jobben istedet for å satse på erfaring? Grunnen til at erfarne Hareide ikke lyktes tror jeg mest skyldes Viking i den perioden, og ikke Hareide. I dag tror jeg at grunnlaget for at gruppa kunne prestert under rett trenerregime ligger bedre til rette enn for 10 år siden, og således er det viktig at rett trenerløsning velges. Vi har ikke råd til å mislykkes nå.

Kristwic7

Innlegg: 46226
Kristwic7
22.01.21 11:49
jesman2: Nå er jeg spent?

Bør være enkelt å tippe seg frem til :)

clavin

Innlegg: 33792
clavin
22.01.21 11:53
johnky: Deila hadde vel ett år som trener for Brodd og 2 år som assistent før han ble hovedtrener i Godset. Det gikk sånn tålig bra.

Det finnes mange som har lykkes på direkten, men sannsynligvis flere som har mislyktes. Med mindre du har en statistikk som viser mer av dette bildet, evt. kan si noe om at Jensen/Aarsheim ligner på Deila, så skjønner jeg ikke poenget med slike sammenligninger.

clavin

Innlegg: 33792
clavin
22.01.21 11:59
johnky: 5 plass og omtrent samme poengsnitt som i 2020 var vel status i den hele sesongen KIO var trener ? Vet ikke om vi kan forvente veldig mye bedre i 2021.

Jeg vet ikke om vi kan forvente bedre i 2021, men vi forventet bedre enn 5. plass i 2003. 

Igjen, du sammenligner epler og pærer.

johnky

Innlegg: 41
johnky
22.01.21 12:05
Micro33: Hva

Hva har daglig leder å vise til?

Omtrent like lite som de fleste har tidlig i karrieren.  Det betyr ikke at man ikke kan være fantastisk dyktig og lykkes. Alle må begynne et sted og jeg tror ikke en ekte Viking som Henningsen hadde anbefalt Bjørnø uten han hadde sterk tro på ham.

Nå vet jeg lite om Bjørnø som leder. Men det finnes fortsatt mye kompetanse i og rundt Viking som det er mulig å benytte seg av. Det finnes også kompetanse utenfor organisasjonen som man kan søke råd og tjenester av. 

Bjørnø har vel heller ikke ansvar for det sportslige ? Det er ikke han som ansetter trenere eller bestemmer hvilke spillere som skal hentes. Tror heller ikke trenerne rapporterer til ham.

Hans ansvar slik jeg forstår det er i første rekke mot administrasjon, organisasjon og økonomi.  Foreløpig virker det som alt dette fungerer bra? Man virker å ligge godt ann på markedssiden og utfra signalene virker organisasjonen å dra i samme retning. 

Men han har helt klart mye å bevise. Jeg har ingen idé om han vil lykkes, men vil iallefall ikke dømme han nord og ned enda. 

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
22.01.21 12:09

Bjørnø med et sterkt hint på Twitter om at en signering er svært nære nå. Spennende.

Rantanplan

Innlegg: 115
Rantanplan
22.01.21 12:11
Micro33: Ja, men hvem hadde han bak seg i Godset? Godset var full av kompetanse og erfaring på ledersiden.

Mener Jostein Flo var rimelig fersk sportssjef på det tidspunktet Deila tok over. Og Deila har snakket om at det de første årene var litt ville vesten uten struktur og overoppsyn. Hvor mange, seg selv inkludert, tok ansvar for å livne opp litt i nabolaget etter arbeidstid.

Nå gikk det jo seg til etterhvert. 

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
22.01.21 12:21
johnky: Alle må begynne et sted

Viking som er en toppklubb skal ikke være trainee for daglig ledere der det ikke er erfarne ledere å støtte seg til.

Det kan godt være det går godt.

Tar jeg ut alle pengene mine og spiller Lotto på Lørdag kan det godt være det går godt, men hvorfor utsette seg selv for den risikoen?

Hvorfor ikke bare kjøpe 7 spillere fra Bryne?

De blir sikkert bedre når de kommer til Viking.

Alle må jo begynne ett sted, eller?

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
22.01.21 12:23
Wiggum: Bjørnø med et sterkt hint på Twitter om at en signering er svært nære nå. Spennende

Svensken som var ute på fisketur for å finne andre tilbud, kommer ser det ut til.

https://www.aftenbladet.no/sport/i/yR883E/kabran-blir-viking-spiller

(Innlegget ble redigert 22.01.21 12:23)

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
22.01.21 12:25
Wiggum: Bjørnø med et sterkt hint på Twitter om at en signering er svært nære nå. Spennende.

Diskusjonen om erfaring går så varmt at innlegget mitt om at Kabran til Viking visst drukna fullstendig i mengda. Men ja, det er altså Kabran.

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
22.01.21 12:27
Micro33: Viking som er en toppklubb skal ikke være trainee for daglig ledere der det ikke er erfarne ledere å støtte seg til. Det kan godt være det går godt. Tar jeg ut alle pengene mine og spiller Lotto på Lørdag kan det godt være det går godt, men hvorfor utsette seg selv for den risikoen? Hvorfor ikke bare kjøpe 7 spillere fra Bryne? De blir sikkert bedre når de kommer til Viking. Alle må jo begynne ett sted, eller?

Jeg forstår ikke i hvilken verden Bjarne Berntsen alene er forskjellen på himmel og disse dommedagsprofetiene dine, men du har tydeligvis en eller annen agenda her... 

 

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
22.01.21 12:28
villevesten: Jeg forstår ikke i hvilken verden Bjarne Berntsen alene er forskjellen på himmel og disse dommedagsprofetiene dine, men du har tydeligvis en eller annen agenda her...

Eg har visst ikkje fleire tomlar å gi i dag, så du får ein verbal tommel her.

Winthrop15

Innlegg: 4463
Winthrop15
22.01.21 12:46

Kabran gir meg bare en sånn meeh følelse...men håpe eg tar feil. Kjenner ikke den store begeistringen. 

wergi

Innlegg: 168
wergi
22.01.21 13:00

Kabran er absolutt en forsterking !! 

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
22.01.21 13:21

Kabran med drakt nummer 9.

Det er vel Torsteinbø sitt nr??

 

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
22.01.21 13:23
villevesten: Kabran med drakt nummer 9. Det er vel Torsteinbø sitt nr??

Torsteinbø får nummer 7, ifølgje Stig Nilssen.

Winthrop15

Innlegg: 4463
Winthrop15
22.01.21 13:28

Han så veldig glad å fornøyd ut på bildet :-)

TAdams6

Innlegg: 39611
TAdams6
22.01.21 13:29

Godt å få det bekreftet. Så får vi bare håpe at vi får en spiller som hever bunn nivået sitt og viser hva han er god for

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
22.01.21 13:33
Winthrop15: Han så veldig glad å fornøyd ut på bildet :-)

Hehe, la og merke til det... 

Litt sånn "okei då" uttrykk..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg