Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
24.01.21 14:44
Gandsfjorden: nå hentet de og humørspilleren Kabran - smilet fikk de med på kjøpet.... Kabran minner mest om Zymer, og presterer neppe stabilt, m.a.o. forvent stjernetreff, show eller fullstendig usynlighet - og ingenting imellom.

Eg er så ung, eg, så eg forstår nok ikkje dette. Er det slik å forstå at det er eit teikn på alder, visdom og erfaring å avgi ein fullstendig dom på ein spelar basert på kor god han er til å smila for fotografen?

storteple

Innlegg: 10073
storteple
24.01.21 15:10
Gandsfjorden: Mener ikke å høres negativ ut - men jeg har aldri vært såpass negativ før en sesong siste to tiår, som foran denne - selv foran nedrykkssesongen så ting bedre ut.

Hvordan mener du å høres ut da? Jeg er selv svært kritisk til måten Viking har behandlet BB-saken, og frykter at Viking er en klubb med tomt førersete om dagen. Men det betyr ikke at jeg ikke klarer å se potensialet i en forsåvidt spennende signering som Kabran. Går du litt på negativ autopilot om dagen?

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
24.01.21 16:11
TAdams6: Han går vel ikke til Vålerenga

Neida, ikke veldig bekymret for det.

Micro33

Innlegg: 4532
Micro33
24.01.21 17:27
happydeathsuite: Eg er så ung, eg, så eg forstår nok ikkje dette. Er det slik å forstå at det er eit teikn på alder, visdom og erfaring å avgi ein fullstendig dom på ein spelar basert på kor god han er til å smila for fotografen?

Jeg er ofte enig i det du skriver og mener, men det han har vist i Start er store svingninger og middelmådighet.

Dommen baserer seg helt sikkert på hva han har prestert og hvordan han har oppført seg i Start.

Slike spillere skaper jo bare mer usikkerhet enn trygghet.

Basert på hva han har vist i Start.

Poenget er at samtlige i Viking nå må bevise, alle fra trenere, ungdommer, faste spillere, nye spillere, ledere, styret osv osv.

De eneste som ikke trenger å bevise noe som helst er Keeperen vår og spissen vår.

Fallhøyden er dermed større enn å gå på taket uten sikring.

clavin

Innlegg: 33758
clavin
24.01.21 17:59
Gandsfjorden: selv foran nedrykkssesongen så ting bedre ut.

Før nedrykksesongen sto vi mer eller mindre bokstavelig talt foran stupet, men jeg mener da at vi har da tatt et langt skritt framover nå.

Den gangen hadde vi et styre som kranglet som busta føyk, en trener på ca 18 år som aldri hadde vært hovedtrener før, og Wiggen i strategens rolle.

Nå har vi rensket ut alle som kan skape tilløp til krangel eller uenighet i styre og sportslig apparat, har ikke en trener på ca 18 år, men to som har bred erfaring fra klubber som Randaberg og Vidar. På toppen av det hele har vi ikke Wiggen lenger, men vi har i stedet en daglig leder som nylig ble ferdig med ungdomsskolen.

Vi må da være styrket av dette?

TAdams6

Innlegg: 39595
TAdams6
24.01.21 18:33
Gandsfjorden: Mener ikke å høres negativ ut - men jeg har aldri vært såpass negativ før en sesong siste to tiår, som foran denne - selv foran nedrykkssesongen så ting bedre ut.

Dette kan du umulig mene? Ja mange ting må på plass, men nå har vi ordnet økonomi, mange unge fremadstoremende og et lag som har prestert bra 3 år på rad utifra forutsetningene. Når skjedde det sist? Vi må tilbake til Benny perioden sist. 

Ser Bjørnø og de andre "unge" får gjennomgå. Aarsheim er 45 år gammel. Å være ung er ikke synonymt med å ikke være klar. Det er individuelt. Noen har det i seg, mens andre aldri får det. Bjørnø kommer ikke rett fra skolebenken, han har jobbet i Viking i flere år, så de vet hva de har ansatt. La han få lov å gjøre jobben sin. Nå har han ikke vært leder lenge og det har vært Covid19. Så kom Sandvik og ødela resten av året. 

Bjørnø må være lojal mot sin arbeidsgiver, det ligger i bunn. Sandvik var hans arbeidsgiver. Han kan ikke kjøre sololøp mot sjefen sin. 

Jeg er først og fremst ikke optimist pga delt treneransvar + jeg vet ikke om de er tøffe nok. Men vi skal ikke mange årene tilbake før ting var mye svartere. De nye trenerne og lederne kommer til rent kontor. Det er et bra fundament på plass nå. 

BigGeorge

Innlegg: 32649
BigGeorge
24.01.21 18:43

Noe som tyder på at Sondre Auklends yngre bror går til Viking ?

storteple

Innlegg: 10073
storteple
24.01.21 21:32

Interessant podcast med Kevin Kabran. Før 2020-sesongen. Mye uinteressant pjatt også, men liten tvil om at Kabran langtfra er noen luksusspiller.

Hadde aldri like stort talent som sine jevnaldrende, men er ekstremt opptatt av trening, kosthold og profesjonelle holdninger. Mener selv han er et treningsprodukt. Jobber alltid knallhardt og står ofte igjen etter trening og jobber. 

Fikk et veldig positivt inntrykk av ham etter dette. 

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
24.01.21 23:03
storteple: Interessant podcast med Kevin Kabran. Før 2020-sesongen. Mye uinteressant pjatt også, men liten tvil om at Kabran langtfra er noen luksusspiller.

Nei, kva er det du antydar? At dei erfarne, allvitande ekspertane her inne har uttalt seg om noko dei ikkje hadde peiling på? Verste eg har høyrd.

leedsforalltid

Innlegg: 2677
leedsforalltid
24.01.21 23:04

Vetle Auklend er i Viking allerede. Dette året er han på G16 laget. Spiller venstre kant/back. Han er god, men ikke outstanding som Sondre er i sin årsklasse. 

storteple

Innlegg: 10073
storteple
24.01.21 23:11
happydeathsuite: At dei erfarne, allvitande ekspertane her inne har uttalt seg om noko dei ikkje hadde peiling på?

Kan være, men vanskelig å uttale seg skråsikkert om det. :)

Gandsfjorden

Innlegg: 36
Gandsfjorden
25.01.21 09:23
happydeathsuite: Eg er så ung, eg, så eg forstår nok ikkje dette. Er det slik å forstå at det er eit teikn på alder, visdom og erfaring å avgi ein fullstendig dom på ein spelar basert på kor god han er til å smila for fotografen?

Både mattamygg og Micro33 har allerede svart på dette, før du postet, ta en titt der - så har du svaret ditt.

Gandsfjorden

Innlegg: 36
Gandsfjorden
25.01.21 09:34
storteple: Hvordan mener du å høres ut da? Jeg er selv svært kritisk til måten Viking har behandlet BB-saken, og frykter at Viking er en klubb med tomt førersete om dagen. Men det betyr ikke at jeg ikke klarer å se potensialet i en forsåvidt spennende signering som Kabran. Går du litt på negativ autopilot om dagen?

Dessverre mener jeg å høres realistisk ut. Faktum er at Viking har kvittet seg med Bytiqi (Kabran inn-ok), Ibrahimaj, Østensen, Jeffy (Nilsen-Tangen inn-ok), dermed mangler det på papiret minst to mann inn allerede. De fleste har vel og avskrevet Tommy, han så ut som en skygge av seg selv over et helt år og litt til, så jeg tipper at klubben trenger enda en ny mann inn.

Offensivt ser det altså tynt ut på papiret, med mulig formasjonsbytte/ny spillestil pga nye trenere, og nye spillere, dermed skal det sannsynligvis enda mer til for at det offensive samspillet skal "sitte". Med tanke på at det er nettopp det offensive som har vært klubbens kjennetegn de siste årene / BBs Viking, og sesongoppkjøringen startet - lover ikke det godt. Fortell meg gjerne hva som ikke er realistisk her.

Du er gjerne av typen "la oss være positive, uavhengig av [det som fremstår som] betydelige nedgraderinger, både sportslig og administrativt" ?

clavin

Innlegg: 33758
clavin
25.01.21 10:06
Gandsfjorden: Faktum er at Viking har kvittet seg med Bytiqi (Kabran inn-ok), Ibrahimaj, Østensen, Jeffy (Nilsen-Tangen inn-ok), dermed mangler det på papiret minst to mann inn allerede.

Nå er det vel sannsynlig at klubben henter nye spillere framover, slik at det ikke er noe stort poeng i å gjøre opp regnskapet ennå. Det er også helt normalt at noen forlater klubben, slik at man skal ikke overdrive at to som har figurert i førsteoppstillingen forlater klubben. 

Når det gjelder avgangen til spillere som Østensen og Jefferson så er dette enda mindre dramatisk. Ihvertfall Jefferson har spilt lite, og det må forutsettes at de mange unge spillerne som allerede er i klubben uten problemer kan dekke opp for ham, og vel så det. I det hele tatt skal noen av de unge ta store steg framover, og bør banke på døra slik at benkeslitere langt oppe i 20-årene som forlater klubben ikke blir savnet. Verre er det selvfølgelig å erstatte faste spillere i førsteoppstillingen, men verken Zymer eller Ibrahimaj er spesielt uerstattelige her. 

storteple

Innlegg: 10073
storteple
25.01.21 10:50
Gandsfjorden: Du er gjerne av typen "la oss være positive, uavhengig av [det som fremstår som] betydelige nedgraderinger, både sportslig og administrativt" ?

Dette vil ikke være en veldig presis beskrivelse av meg, nei. Si meg, gjør du noen som helst undersøkelser før du slenger ut slike påstander?

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
25.01.21 10:58

Ser ut til at Layouni blir Vålerenga-spelar likevel. Då kan me vel håpa at dei droppar ut av Tripic-kampen.

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
25.01.21 12:50
Gandsfjorden: Offensivt ser det altså tynt ut på papiret, med mulig formasjonsbytte/ny spillestil pga nye trenere, og nye spillere, dermed skal det sannsynligvis enda mer til for at det offensive samspillet skal "sitte". Med tanke på at det er nettopp det offensive som har vært klubbens kjennetegn de siste årene / BBs Viking, og sesongoppkjøringen startet - lover ikke det godt. Fortell meg gjerne hva som ikke er realistisk her.

Hvor"nye" er trenerne? Har du førstehåndsinformasjon som tilsier at disse to har figurert som læregutter og kjegle-flyttere, eller er det kanskje disse to som har ledet det meste av den daglige treningen?

Bytyqi slo gjennom skikkelig i fjor, og var et relativt usikkert kort før sesongen startet. Du velger den negative vrien ved å snakke ned erstatter.

En person er ute av trener teamet. I utgangspunktet den viktigste, ja, men det er ultranaivt å tro at BB utgjør hele forskjellen i Viking sin organisasjon. 

Hadde BB blitt værende, hadde du garantert aldri komt med det samme oppgulpet du kommer med her... 

Wiggum

Innlegg: 21509
Wiggum
25.01.21 12:53
Gandsfjorden: Faktum er at Viking har kvittet seg med Bytiqi (Kabran inn-ok), Ibrahimaj, Østensen, Jeffy (Nilsen-Tangen inn-ok

Jeg er også spent på kommende sesong og kan skjønne de som er skeptiske. Jeg for min del venter med spådommene mine når jeg ser hvordan den komplette stallen ser ut. Jeffy ut er knapt merkbart. Østensen bidro litt innimellom, men heller langtfra noen krise. Jeg har tro på at både Nilsen Tangen og Auklend vil være minst like nyttige i år som disse to var i fjor. 

Bytyqi var tidvis meget god i fjor, men også perioder helt vekke. Forhåpentligvis kan Kabran erstatte han på en god måte. Ibrahimaj også ustabil forrige sesong og jeg har håp om at de klarer å erstatte også han på en god måte. I tillegg blir Runar Hove som en ny spiller å regne etter å ha blitt skadet i første runde i fjor. 

For meg er det kort vei fra å tro på motgang og nedrykksstrid til å tro på øvre halvdel og kanskje medaljekamp. Jeg er rett og slett usikker. 

villevesten

Innlegg: 1646
villevesten
25.01.21 14:00

Eurosport rangerer top 20 foreløpige overganger:

2. Kevin Kabran fra Start til Viking.

Kabran så ikke akkurat lykkelig ut da han ble presentert som Viking-spiller, men jeg tror ekteskapet kan bli lykkeligere enn hva åpningsbildet viste. Viking har gode tradisjoner med å få venstrekanter på beina, og Kabran har vist at han har egenskaper til å kunne gå forbi de fleste høyrebacker i Eliteserien. Skapte enormt med sjanser i fjor og i en mer stabil klubb med et trygt grunnsystem kan han virkelig vise seg å være en god signering.

(Innlegget ble redigert 25.01.21 14:01)

Kristwic7

Innlegg: 46225
Kristwic7
25.01.21 14:35
villevesten: Kabran så ikke akkurat lykkelig ut da han ble presentert som Viking-spiller, men jeg tror ekteskapet kan bli lykkeligere enn hva åpningsbildet viste. Viking har gode tradisjoner med å få venstrekanter på beina, og Kabran har vist at han har egenskaper til å kunne gå forbi de fleste høyrebacker i Eliteserien. Skapte enormt med sjanser i fjor og i en mer stabil klubb med et trygt grunnsystem kan han virkelig vise seg å være en god signering.

Siste 10 kampene til Start var han vel involvert i alt som Start skapte av mål og assist+ sjanser. Og det for et vanvittig svakt lag. Skal ikke påstå at vi er fantastiske fremover, men noe bedre enn Start ja. 
Kan faktisk bli meget interessant med en fronttrio med Zlatko(om han kommer), Veton og Kabran. Hvor skal da Yanni spille? Sette han på høyrebacken? 

leedsforalltid

Innlegg: 2677
leedsforalltid
25.01.21 14:43

Yanni er vel bankers som kant eller indreløper. Zlatko er vel bare å gi opp med den sukseen han har. Spiller jo fra start hver gang nå. 

Kjekt å lese at Kabra er bra. Har ikke sett Start så mye at jeg har lagt merke til han. Spennende.

Mr_Sjokomelk

Innlegg: 355
Mr_Sjokomelk
25.01.21 16:09
villevesten: Eurosport rangerer top 20 foreløpige overganger

Hvor finner jeg den listen? Mine begrensede søkekunnskaper strekker ikke til. 

Kristwic7

Innlegg: 46225
Kristwic7
25.01.21 17:01
Mr_Sjokomelk: Hvor finner jeg den listen? Mine begrensede søkekunnskaper strekker ikke til

Eurosport.no

Mr_Sjokomelk

Innlegg: 355
Mr_Sjokomelk
25.01.21 17:13
Kristwic7: Eurosport.no

Hehe, regna nesten med det. Fant det til slutt.

Var Joacim Jonsson som har satt opp liste så jeg. Nesten dumt å komme høyt opp på den listen. Har ikke inntrykk av han som den mest treffsikre eksperten. 

TAdams6

Innlegg: 39595
TAdams6
25.01.21 17:15
Kristwic7: Siste 10 kampene til Start var han vel involvert i alt som Start skapte av mål og assist+ sjanser.

Som jeg har skrevet før, eneste Start spiller som imponerte meg av de offensive spillerne. Men registrerer at han har vært ujevn i Start. Vi må klare å få han jevnt bra. En ujevn ving har vi hatt nok av i Zymer de siste årene. Men finner Kabran seg til rette i Viking så kan dette bli veldig bra.

johnky

Innlegg: 41
johnky
26.01.21 09:34

Da blir altså Viking formasjon i år i utgangspunktet 4-2-3-1

Sikkert mange som ikke liker det, men jeg tror det kan bli bra.

https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/sport/denne-formasjonen-har-viking-valgt-i-ar-1.1826202 

(Innlegget ble redigert 26.01.21 09:34)

VIKING2016

Innlegg: 42
VIKING2016
26.01.21 09:54

                 Austbø

Bjørshol- Heggheim - Vevatne - Ny

               Løkberg - Kari

          Yanni - Furdal - Kabran

                   Berisha

Formasjon som gir god def trygghet samt gode muligheter for kontringsspill. Svak mot lag som spiller 3-5-2, men få av dem i eliteserien. Ikke helt sikker på hvem som skal spille i 10er rollen

Gandsfjorden

Innlegg: 36
Gandsfjorden
26.01.21 09:59
storteple: Dette vil ikke være en veldig presis beskrivelse av meg, nei. Si meg, gjør du noen som helst undersøkelser før du slenger ut slike påstander?

Oj, traff visstnok en nerve her. Du spurte, altså spørrende, hvorvidt jeg går på negativ autopilot. Dette var og et spm fra min side, derav spm.tegnet - altså ingen påstand. Det lukter trøbbel lang vei av sammensetningen inkompetente + grønnskollinger + mangel på erfaring i Viking, nettopp fordi over halvparten av styret, admin. ansatte og trenerne er det. La meg presisere igjen, det er ikke problem at en enkeltperson mangler erfaring/kompetanse, men sammensetningen - altså en hel "gjeng" av disse er på plass samtidig i Jåttåvågen.

Trenersammensetningen (duoen) er den som fremstår som mest alarmerende mtp. umiddelbare sportslige resultater; håpet er dog at det som på papiret fremstår som en relativt enkel seriestart vil skape optimisme og noen resultater, som igjen kan kjøpe tid for trenerduoen. At duoen under BB ledet treningene i praksis, har svært lite å si for hvor egnet de er som hovedtrener(e), som også andre brukere her inne har påpekt og argumentert for/mot tidligere. Unødvendig å gjenta det.

happydeathsuite

Innlegg: 15986
happydeathsuite
26.01.21 10:03
Gandsfjorden: Oj, traff visstnok en nerve her.

Prima bruk av hersketeknikk, kompis. Prima! Kan du gi oss fleire? Det ser ut som du har erfaring på området.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg