Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
03.03.21 17:34
Wiggum: At det er vanskeligere å få spillere fra andre klubber til å signere for seg før sesongen er ferdig er da ganske opplagt.

Du forsvarer Viking, men tror du på det du skriver?

De hadde hele høsten på å finsikte og signere venstreback etter at Pereira reiste.

Man var usikker på Zymer og Ibrahimaj, men man kan være på forskudd. De sier de var på forskudd, men det ser ikke slik ut.

Sesongen var bare litt over 1 uke lenger enn året før når vi var i cupfinalen. Det er en unnskylding med 19.desember, men det er ikke noen god unnskyldning. Hvis de er på jobb så har ikke den datoen noenting å si.

Det som viser seg og som jeg leser mellom linjene er at Jensen og Aarsheim er "overrasket" over at klubber som skal selge også må hente erstatter når vinduet er stengt. Det har vært slik siden vi flyttet til Jåttåvågen. Det er noen som har sovet i timen.

Ja jeg er krass, men de går i samme fella som mange av forgjengerne vi har hatt siste 10-15 årene. 

Håper virkelig vi får tak i god nok kvalitet, men når vi nå har bikket mars, så må vi enten betale overpris, eller så må vi hente 4.valget. Ingen av alternativene er gode.

Panikk kjøp er det jeg frykter nå og det er det som jeg tror kommer. De må ha spillere inn. Vi er utrolig tynt besatt framme og venstrebacken er trygt forvart hos Vikstøl. Men kanskje må Vevatne ta jobben som fast venstreback. Det er vel egentlig bedre alterantiv det enn å hente en som man egentlig ikke synes er god nok.

I min bok har Jensen og Aarsheim fått en dårlig start, men de har tid å hente seg inn. Jeg har forøvrig null tro på at vi hadde vært i denne situasjonen med BB som hovedtrener.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 17:35)

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
03.03.21 17:56

Jeg håper jeg må bite i meg alle de kritiske ordene mine og at Jensen og Aarsheim drar opp 2 spillere vi blir overbegeistret for å få.

 

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
03.03.21 17:58

Flygind skriver dette på twitter

"Tålmodigheten skal få kjørt seg i år og. Tipper grønt lys for treningskamper for toppfotballen etter påske - hvis ikke smittetallene står i taket. Og seriestart tidligst i mai."

Det er nok litt gjetting, men hvis dette blir fasiten så har Viking bedre tid, ja så god tid at det kanskje vil være smart for de å vente til sommerens overgangsvindu med å hente venstreback?

Nevi

Innlegg: 10696
Nevi
03.03.21 18:12

Håper vi kan få oss en positiv overraskelse. Men har hatt en dårlig følelse lenge på at de som har ansvaret for spillerlogistikk ikke har kontroll i det hele tatt. 

Skal ikke se bort fra at det blir ett panikkjøp etter hvert. Men som sagt. Håper vi kan få en positiv overraskelse snart.

Wiggum

Innlegg: 21513
Wiggum
03.03.21 19:01
TAdams6: Du forsvarer Viking, men tror du på det du skriver?

Jeg har ikke fritatt Viking for kritikk, for når vi skriver 3. mars er det tydelig at spillerjakten ikke har gått fort nok. Men å ha 3-4 forsterkninger klare før forrige sesong var ferdigspilt synes jeg er urimelig å kreve. 

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
03.03.21 19:13
Wiggum: Jeg har ikke fritatt Viking for kritikk, for når vi skriver 3. mars er det tydelig at spillerjakten ikke har gått fort nok. Men å ha 3-4 forsterkninger klare før forrige sesong var ferdigspilt synes jeg er urimelig å kreve.

Nå forstår jeg ingenting. 3-4 forsterkninger klare før forrige sesong er over? Har jeg noensinne skrevet det eller ment det?

Vi skal jo bare ha 3 spillere totalt. Det jeg har skrevet er at vi burde vært på ballen og hatt ting avklart tidlig januar. Vi burde jobbet mye hardere før sesongen var over. Alle forsterkninger burde vært hos oss før februar. 

Aalbino

Innlegg: 570
Aalbino
04.03.21 11:02

beklager hvis dette er blitt nevnt tidligere, men fant ingenting ved å søke:

Ja Vi Elsker Fotball sin podcast med Zlatko Tripic

Mye nytt for undertegnede, anbefales på det sterkeste! :)

Wiggum

Innlegg: 21513
Wiggum
04.03.21 11:29
TAdams6: Det jeg har skrevet er at vi burde vært på ballen og hatt ting avklart tidlig januar. Vi burde jobbet mye hardere før sesongen var over. Alle forsterkninger burde vært hos oss før februar.

Mulig jeg misforsto deg. Jeg oppfattet deg som at du mente at ting burde vært avklart før jul. Beklager det i så fall. 

Uansett, du skrev at Viking kom sent i gang. Vet vi at de ikke jobbet jobbet med dette før jul?

Rantanplan

Innlegg: 136
Rantanplan
04.03.21 13:43
TAdams6: De hadde hele høsten på å finsikte og signere venstreback etter at Pereira reiste. Man var usikker på Zymer og Ibrahimaj, men man kan være på forskudd. De sier de var på forskudd, men det ser ikke slik ut.

Ettersom de forklarte så har de et slags skyggelag for alle posisjoner som de følger med på. Bjarne hadde også slike lister over potensielle signeringer og har nok lagt igjen denne på kontoret. Så jeg tror ikke det er der skoen trykker.

Jeg er mer redd for at man rett og slett ikke er attraktive nok sportslig eller økonomisk for tiltrekke oss spillere som trenerene mener kan heve laget. Om man starter sent eller tidlig, vil man få samme resultat hvis det er tilfelle.

Kjenner ikke på noe godfølelse for øyeblikket. Om det ikke blir flere inn er vi avhengige av at flere av de unge tar store steg fra i fjor. Samt unngår alt som kan minne om skader.

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
04.03.21 17:18
Rantanplan: Ettersom de forklarte så har de et slags skyggelag for alle posisjoner som de følger med på. Bjarne hadde også slike lister over potensielle signeringer og har nok lagt igjen denne på kontoret. Så jeg tror ikke det er der skoen trykker.

Ja de har forklart at de har skyggelag i alle posisjoner. Det er vel mer en forklaring på at de ikke trenger speidere og greier jobben fint selv. Det er veldig fornuftig å heletiden ha kartlagt potensielle spillere. Problemet med skyggelag er at det veldig sjelden er spillere der som står klare til å skifte klubb. Det har nok Jensen og Aarsheim lært nå, når de går nedover og nedover i bunka si.

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
04.03.21 17:22
Wiggum: Mulig jeg misforsto deg. Jeg oppfattet deg som at du mente at ting burde vært avklart før jul. Beklager det i så fall.  Uansett, du skrev at Viking kom sent i gang. Vet vi at de ikke jobbet jobbet med dette før jul?

Jeg har aldri skrevet eller ment at ting skal være avklart før jul. Jeg har jo forklart dette opp og i mente, derfor jeg har vært så overrasket over svarene dine, omtrent som om du ikke har lest hva jeg har skrevet. 

Men prosessene rundt overganger må starte og være igang fra sommeren av før sesongen er over. Da må kartlegging for neste sesong starte. Hvis man avslutter sesongen, tar juleferie og starter opp igjen uti januar, ja da har man tapt før man har begynt. 

Men nok om treige trenere. De har fått en skjev start og det kan aldri bli en unnskyldning at de ikke fikk spillerne de jaktet og det er grunnen til sportslig dårlige resultater. 

Håper de tryller fram noen overraskelser, positive sådan. 

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
04.03.21 18:41

Jeg tar dette ut av løse lufta. Men Zlatko Tripic. Viking lykkes ikke på overgangsmarkedet. Han har mulighet til å skifte klubb til sommeren. Men idag var han ikke i troppen engang. 4.februar var siste kamp han startet. Etter det har han hatt 3 korte innhopp. 

Det at han ikke er i troppen idag, kan vi ha forhåpninger om at Viking prøver å løse han ut av kontrakten nå? En slik overgang vil gi Jensen og Aarsheim utrolig mye goodwill og med skaden til de Lanlay trengs det mer kvalitet der framme. Dette blir gjetting og litt fantasering, men når han virker å være ute i kulden kan nok Göztepe kanskje være villige til å slippe han allerede nå.

johnky

Innlegg: 58
johnky
04.03.21 18:47

Mener Zlatco ikke var i troppen sist kamp heller. Kan det være han er skadet?

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
04.03.21 18:56
johnky: Mener Zlatco ikke var i troppen sist kamp heller. Kan det være han er skadet?

Ser det stemmer det. 21.februar var sist han spilte, da kom han inn i det 84.minutt

Aner ikke om det er skade eller om han er ute i kulden. 1 måned siden sist kamp han startet

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
04.03.21 19:07

Hypotetisk. Hvis Tripic kommer og alle er skadefrie. Kunne vi stilt med en slik offensiv linje da?

----------------Veton-------------------
Kabran---------Tripic---------de Lanlay

-------------Bell----Løkberg------------

Tripic som hengende spiss tror jeg kan fungere. Gir Jensen og Aarsheim rom for å variere.

Blir litt drømming dette.

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
04.03.21 19:38

Sitter og hører på nyeste podcasten til SA der Nilssen og Flygind snakker med Bjørnø. Viking jakter spillere som er gode nok for Viking, naturlig nok. Det virker som om det kikkes til utlandet. Det kommer også fram at overgangsvinduet stenger om ca 1 måned. 

Gorgi

Innlegg: 6970
Gorgi
04.03.21 21:49

TAdams6:»Det virker som om det kikkes til utlandet.»

————

Kan godt tenkes. Men på tirsdag sto det i SA at klubben/e de ville hente i fra ville ha erstatter/e klar før de solgte.

Ikke mange landene der overgangsvinduet er åpent nå?

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
05.03.21 11:17

De ser garantert til Norge og. Stig Nilssen og Flygind  i siste podcast spør Bjørnø  i siste podcast om Viking nå vil gjøre som mange andre Eliteserie lag, hente fra Norge for det er enklere. Bjørnø svarer at han har registrert at det er større aktivitet mellom klubbene i Norge nå, men svarer også høflig at det viktigste er at spilleren er god nok for Viking, ikke hvilken klubb han kommer fra.

Det tolker jeg som om Nilssen vet at Viking har jaktet i utlandet fram til nå

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
05.03.21 12:41

Viking 8,3 mill i overskudd i 2020. Veldig gledelig. 

 

Spillersalgene av Thorstvedt og Pereira som redder klubben. Ca 25 mill de dro inn for Viking

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
05.03.21 15:22

En kul overgang som virker å skje i Sverige. Marek Hamsik, tidligere kaptein for Napoli på vei til IFK Gøteborg. Ble solgt fra Napoli til Kina for 200 millioner for 2 år siden. Lurer på hva han får i lønn i Sverige.

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
05.03.21 15:23
Gorgi: Ikke mange landene der overgangsvinduet er åpent nå?

Er det andre enn Norge, Sverige og Russland? For Sverige er vel åpen ennå?

Kristwic7

Innlegg: 46238
Kristwic7
05.03.21 16:34
TAdams6: En kul overgang som virker å skje i Sverige. Marek Hamsik, tidligere kaptein for Napoli på vei til IFK Gøteborg. Ble solgt fra Napoli til Kina for 200 millioner for 2 år siden. Lurer på hva han får i lønn i Sverige.

Er vel mest for å spille seg i form til mesterskap i sommer. Og det er vel kun et utlån fra den kinesiske klubben? Uansett kanskje den største overgangen i skandinavisk historie?

(Innlegget ble redigert 05.03.21 16:42)

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
05.03.21 20:34
Kristwic7: Er vel mest for å spille seg i form til mesterskap i sommer. Og det er vel kun et utlån fra den kinesiske klubben? Uansett kanskje den største overgangen i skandinavisk historie?

Har signert kontrakt som free agent ut sesongen sier Fabrizio Romano. Om han vet at Sverige har sesong ut kalenderåret er jeg usikker på. Men virker som om det er permanent overgang, ikke lån.

Rafa Benitez har også forlatt samme klubb i Kina.

Det finnes en norsk spiller i Kina jeg kunne tenkt meg til Viking, Ole Kristian Selnæs.

Xavi7

Innlegg: 12467
Xavi7
05.03.21 20:38

Selnæs hadde vært perfekt i Viking. 

GGzahid

Innlegg: 293
GGzahid
06.03.21 17:34

Bødvar Bødvarsson er en islandsk venstreback på 25 år med 5 A-landskamper for island. Han forlot igår den polske klubben Jaigellonia etter 3 år der, og står nå uten kontrakt. Han har også vært innom akademiet til Mitjylland, og er 1,86 i høyden. 

Han her bør absolutt være en aktuell kandidat. 

TAdams6

Innlegg: 39885
TAdams6
06.03.21 17:53
GGzahid: Bødvar Bødvarsson er en islandsk venstreback på 25 år med 5 A-landskamper for island. Han forlot igår den polske klubben Jaigellonia etter 3 år der, og står nå uten kontrakt. Han har også vært innom akademiet til Mitjylland, og er 1,86 i høyden.  Han her bør absolutt være en aktuell kandidat.

Ikke spilt så mange kamper i Polen, men har spilt for et bra lag som har vært ute i Europa. 

Umiddelbart høres han spennende ut. Men hva slags egenskaper han har er jeg helt blank på. Jensen og Aarsheim er ute etter spillere med spesielle ferdigheter. Slik jeg har forstått det skal det være en offensiv back med stor fart.  

Bra innspill. Vi trenger litt rykter nå.

TAdams6

Innlegg: 39885
storteple

Innlegg: 10174
storteple
08.03.21 19:55
TAdams6: Fra Rogalands Avis
"Viking er en klubb hvor folk går på nåler"

Tenkte denne kom til å avsløre noe rundt en eller annen ukultur i Viking, men det var det ikke. Vet ikke helt hva dette var. Kritikk av regelverket som gjelder for dualmodeller? Kritikk av NFF?

storteple

Innlegg: 10174
storteple
08.03.21 19:58
GGzahid: Bødvar Bødvarsson er en islandsk venstreback på 25 år

Men er han i slekt med Jon Dadi? Er vel det alle lurer på. 

Ettersom de begge er fra Island kan man vel uansett gi et ubetinget «ja», men hvor nært?

Rantanplan

Innlegg: 136
Rantanplan
08.03.21 20:20
TAdams6: Viking er en klubb hvor folk går på nåler"

Ny link til indiske oppkjøpere?

Klikk for å gå tilbake til toppen