Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43499
11.11.16 18:21
TAdams6: Liker at vi tester ut slike spillere. Spennende.

Enig! Spesielt ettertraktede spillere.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 35730
11.11.16 18:42
Kristwic7: Spesielt ettertraktede spillere.

Det betyr ingenting om de er ettertraktet. Det er vel så kjekt å finne spillere som ingen andre har oppdaget ennå.

zetta
zettaInnlegg: 10344
11.11.16 18:48

Hva er vitsen med at Viking henter spennende spillere? For at Jonevret skal gjøre dem uspennende med sin legge seg bakpå filosofi?

storteple
stortepleInnlegg: 8518
11.11.16 19:10

Ja, tror det er det som er poenget zetta.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43499
11.11.16 20:40
TAdams6: Det betyr ingenting om de er ettertraktet. Det er vel så kjekt å finne spillere som ingen andre har oppdaget ennå.

For meg betyr det noe at det er flere øyner enn kun de som jobber i Viking som har latt seg imponere.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43499
12.11.16 18:42
zetta: Hva er vitsen med at Viking henter spennende spillere? For at Jonevret skal gjøre dem uspennende med sin legge seg bakpå filosofi?

Hvem heier du egentlig på? VIF,Viking eller RBK? 

zetta
zettaInnlegg: 10344
12.11.16 19:39

Jeg vil ha frem de store tunge lagene slik at vi kan få klubber som faktisk har råd til å satse ut i Europa. Viking sliter økonomisk akkurat nå, men det går fort over når det kommer skikkelig kompetanse inn.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6272
12.11.16 21:06

Noen spesifikke forslag om hvem som bør inn? 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43499
12.11.16 21:16
Gorgi: Noen spesifikke forslag om hvem som bør inn?

Per Mathias Høgmo eller han spanjolen i Kongsvinger.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6272
12.11.16 21:28

Tviler på Viking får aksept i handlingsplanen til NFF om å løse Jonevret og Burchnall fra kontrakter til fordel for en av de nevnte.

zetta
zettaInnlegg: 10344
12.11.16 22:43

Før eller siden bør vel Burchnall rykke opp.

 Ellers hadde jo Dempsey vært noe.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6272
12.11.16 23:18

zetta:"Før eller siden bør vel Burchnall rykke opp."

------------

Tipper det er hovedgrunnen til at Burchnall har kontrakt ett år lenger enn Jonevret.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6272
12.11.16 23:20

Sesongens siste oppdatering i denne tråden er gjennomført.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 35730
13.11.16 11:05

Tar en liten oppsumering av sesongen

8 plass - for dårlig (kunne og burde endt en del plasser høyere)
33 mål scoret - for svakt (kun Start som endte desidert sist har scoret mindre mål)
35 mål imot - bra (det har stort sett vært veldig bra defensivt denne sesongen. Bør ikke være veldig vanskelig for Jonevret og Burchnall å se hvor skoen trykker. Svakt offensivt bra defensivt i år)

Hjemmeformen - forferdelig. (5 seire på 15 kamper. 16 scorede mål på 15 kamper på hjemmebane. Ikke vanskelig å se hvorfor publikum ikke kommer. Når det i tillegg veldig ofte er defensivt og kjedelig fotball så gir jeg hjemmebane prestasjonen i år strykkarakter)

Borteformen - bra. (7 seire, 3.best av samtlige lag. Meget bra innsats på bortebane. Hadde det ikke vært for dette så hadde vi sannsynlig rykket ned)

Årets spiller ble Samuel Adegbenro. Kan sikkert si at det er greit, selv om han har blitt svakere og svakere etter at Abdullahi reiste.

Min årets spiller er Danielsen. Jeg har skrevet mye stygt om han og jeg er langt fra hans største fan, snarere tvert imot. Men ingen kan ta fra han innsatsen og innstillingen. Mens de andre har blitt svakere og svakere har han stått fram. Beundringsverdig

Årets nykommer er Julian Ryerson. Har vokst og viser at han har noe på dette nivået å vise til. Før sesongen var det Martinsen, Michaelsen, Zymer og de nye nigerianerne det var størst forventninger til. Men Ryerson har parkert de andre. Imponerende og veldig kjekt.

Årets skuffelse er vanskelig. For aldersmessig er det mange unge. Det er allikevel forskjellige forventninger også til de unge spillerne. Jeg vil si at Zymer har vært årets skuffelse sammen med Pedersen. Zymer fordi han ennå ikke har tatt nivået. For ujevn og for veik. Enten må han bli sterkere eller så må han bevege beina mye mer. Greier han begge deler så kan han bli knallgod, for han har mye fotball i beina.  Pedersen viser at han er ok til tider. Men uttelling er for dårlig og for meg er han mellom barken og veden. Ikke veldig god på noe. Smart ja, men nivåmessig henger han etter. Han bør ta store steg eller så må vi hente ny spiss. Spissplassen er pr dags dato den svakeste synes jeg.

Jonevret og Burchnall. En nedtur i forhold til i fjor. Det som står igjen og som jeg kommer til å huske fra denne sesongen er sytingen. Verre enn en dredunge til tider. Skriker før han kjenner vondt. Ja han har gjort mye bra, men for min del overskygger sytingen det gode dessverre. Jonevret, du kan mye bedre, vis det.

Økonomien har virkelig kommet på kartet. Vi har visst om det lenge. Det har vært sparing i veldig mange år. 3-års planer som tilsa at vi i dag burde vært i toppen med en god økonomi. Men de som har vært tidligere har ikke gjort jobben og de som i dag sitter med ansvaret har en enda tøffere jobb fordi jobben ikke er gjort de siste 3-5 årene. Det positive er at Viking igjen må bli jordnære. Ta næring etter tæring og se etter billige og smarte kjøp. Hvorfor dette ble skrinlagt når vi fikk penger på bok forstår jeg ikke. Det er lov å være smart selv om man har mye penger på bok. Forhåpentligvis lærer Viking mye av dette. Det blir et par tøffe år til. Men kanskje er det dette som skal til for å få publikum tilbake. Få et troverdig prosjekt som vi vil løfte fram. Håper det.

Takk for i år. For min del en skuffende sesong. 8.plass er for dårlig, men det triste er hva vi har vist på hjemmebane.

clavin
clavinInnlegg: 30890
13.11.16 12:02
TAdams6: Men de som har vært tidligere har ikke gjort jobben og de som i dag sitter med ansvaret har en enda tøffere jobb fordi jobben ikke er gjort de siste 3-5 årene.

Jeg kan for så vidt være enig i at man har gjort en dårlig jobb for 3-5 år siden. Det er likevel ikke begrenset til denne perioden for å finne hvor det gikk galt. Alt henger sammen med alt, heter det. En kostnadstung organisasjon ble etablert rundt midten av 2000-tallet, og akkurat dette var greit, all den tid det var dekning for dette. Etter hvert har imidlertid inntektene man hadde for noen få år siden blitt redusert kraftig, og det er ikke lett å redusere kostnadsnivået det ene året, bare for å se at inntektene blir tilsvarende redusert neste år.

De som har sviktet i Viking etter mitt skjønn er de som styrte klubben årene 2008-2010. På denne tiden hadde klubben et økonomisk handlingsrom som altså ble kjørt rett i dass gjennom transaksjoner som både påførte klubben store kostnader og enda verre, ga klubben reduserte inntekter som vi sliter med i dag.

Men, selvsagt er ikke de som har jobbet med økonomien de siste årene fritatt. Det har gått så mange år at de i det minste burde vært nærmere en løsning, og ikke nærmere stupet.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 35730
13.11.16 13:02
clavin: De som har sviktet i Viking etter mitt skjønn er de som styrte klubben årene 2008-2010

100% enig. Jeg refererte til opprydningen. Det er årene før dette at grunnen til dagens situasjon oppsto. Det som skjedde før 2010 er sorgens kapittel økonomisk. Vi var høye på oss selv. Hadde høy egenkapital. Mange millioner å kjøpe for. Kjøpte spillere for oppimot 10 mill. Så at vi tok innpå RBK økonomisk. Vi skulle bli størst og best. På vei mot dette mistet man bakkekontakten. Var viktigere å bruke mye penger enn å kjøpe smart. At man tok feil valg også utenfor banen hjalp heller ikke. Trist. Det var optimisme og satsing på høyt plan. Hadde vi vært nøkterne den gang så hadde vi i dag sittet som konger på haugen. Det gjør vi dessverre ikke.

Men også opprydningen som jeg skrev om var for dårlig. Ikke enkelt nei, men når det gikk mot slutten av 3-årsplanen og vi var enda lenger ned i sumpen, ja da er det noen som ikke har gjort nødvendige tiltak.

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9106
13.11.16 18:02
Kristwic7: Litt om Vikings nedtur siste årene

Interessant artikkel. Bortsett fra at Østenstad surrer litt med årstallene. Viking vant ikke cupen i 1990. Det gjorde Rosenborg, med storseier over Fyllingen. Vi tok før øvrig the double det året, samme som i 88 og 92, under Nils A. Eggen.

zetta
zettaInnlegg: 10344
13.11.16 18:36

Tadams, det du sier om hjemmebanespillet sier veldig mye om den defensive innstillingen til Jonevret. 

 Jeg skal ikke klage så mye på hans tilnærming til bortekampene. Men på hjemmebane må Viking være aggressive og offensive. Det handler om å få laget høyere opp på banen. Husk på at Viking stort sett møter klubber som egentlig er mindre enn dem selv.

 Men Jonevret gjør og sier alt annet enn det som er nødvendig. Han klager på det han ikke har noe med, og så vil han helst ha laget enda lavere. Hvis ikke han er offensiv i hodet så smitter det over på spillerne. Hvis dere ikke vil sparke Jonevret så bør dere ihvertfall utfordre og presse ham på dette i den grad dere kan kommunisere med ham. Det bør være kommunikasjon mellom klubb og tilhengere.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 43499
13.11.16 21:06
Kurtkanon2: Interessant artikkel. Bortsett fra at Østenstad surrer litt med årstallene. Viking vant ikke cupen i 1990. Det gjorde Rosenborg, med storseier over Fyllingen. Vi tok før øvrig the double det året, samme som i 88 og 92, under Nils A. Eggen.

Jepp, samt at Østenstad faktisk selv var med på å kjøre økonomien i dass som sportsdirektør.Forøvrig vant vi gullet i 1989 mot Molde etter omkamp! 

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2763
14.11.16 09:01

Jonevret ferdig i klubben. Veldig trist men muligens helt rett. Synes spesielt hans mange negative utspill i media samt taktiske egenskaper har vært negative i år. Jonevret som person er jo helt suveren men han har ikke fått utviklet laget tilfredsstillende synes jeg. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.11.16 09:05

Jeg må ærlig innrømme at jeg er overrasket, selv med de siste uttalelsene. Jeg har blitt vant med at hans sutring i media etterhvert, og så ikke på det som store saken denne gangen heller.

Dog jeg er ikke misfornøyd med at dette er utfallet. Jeg liker virkelig Jonevret. La det være klinkende klart. Selv med sutringen til tider, han har brent for klubben. Jeg tror egentlig ingen er mer skuffet over at han ikke fikk skapt et vinnerlag her enn det han selv er. Og jeg forstår at arbeidet hans  ikke har vært enkelt. 

frigga
friggaInnlegg: 25
14.11.16 09:16

Trist. Takk for alt, Kjelle!

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 5719
14.11.16 09:19

Trist for Kjelle, men bra for Viking tror nå jeg.

Jimmy_Stein
Jimmy_SteinInnlegg: 2763
14.11.16 09:24

La oss se noe positivt i dette.  Zetta er fornøyd og vi slipper å se hans repeat-innlegg en stund.

Men det er vel bare til ny mann er på plass. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6272
14.11.16 09:47

Jeg kan se for meg at Burchnall blir hovedtrener og Pereira rykker opp.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 21415
14.11.16 09:53
Gorgi: Jeg kan se for meg at Burchnall blir hovedtrener og Pereira rykker opp.

Tror det kunne vært en god løsning. Men kunne også godt sett for meg Bjarte som en del av trenerteamet.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
14.11.16 09:56
Jimmy_Stein: La oss se noe positivt i dette.  Zetta er fornøyd og vi slipper å se hans repeat-innlegg en stund.

Ser for meg et relativt hoverende innlegg senere i dag dog. Det blir ulidelig. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6272
14.11.16 10:09

fotballidiot2:"Men kunne også godt sett for meg Bjarte som en del av trenerteamet."

------------

Kan bruke han som 2.lags trener da :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg