Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.11.16 14:57

Det er sikkert ett nytt opplegg der medisinsk sjekk inngår i dette. Uansett så leverte FKH den beste totalpakken i følge fotball kanalen.com. Viking skal jo satse veldig lokalt som de jo har påpeket gjenntatte ganger, så det blir jo spennede å se hvem de da velger...Leite er jo Oslogutt. Mest grimt for Vålerengen i bunn og grunn dette.

odin
odinInnlegg: 23478
28.11.16 15:09
Kristwic7: Greit nok å sjekke ut klubber og trene med dem,men når du drar over for medisinsk sjekk så virker det jo som at du har tenkt å signere.

Du har fått med deg at det var ein del av avtalen då han kom på besøk?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
28.11.16 15:41
odin: Du har fått med deg at det var ein del av avtalen då han kom på besøk?

Nope

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
28.11.16 19:51

Vikings nye spillestil

Formasjonen blir 4-4-2, evt 4-4-1-1. Jeg er glad for at vi går tilbake til 2 spisser. Ikke tvil om at vi har fungert best med 2 spisser. Har vi kun en spiss så må denne spissen være så god at han er et helt angrep alene. Vi har ikke slik spiss nå. Abdullahi var en slik spisstype. Men med 2 spisser er det langt større garanti for at det skjer noe foran mål enn slik vi har framstått etter at Abdullahi reiste.

Nå er det selvfølgelig viktig det som skjer bak spissene for at det i det heletatt skal bli sjanser. Jeg er veldig usikker på hva Wiggen vil fram til. Det virker litt hummer og kanari synes jeg.

Backene skal doble, midtbanen skal være sittende, vingene skal ha stort defensivt ansvar. Det skal slås i lengderetning og innover (dette er vel stikk i strid med hva Burchnall står for).

Det sies at vi hadde en blå tråd på slutten av 90 tallet. Det ble da også lansert en blå tråd med Østenstad som sportsdirektør. Men når han fikk sparken, så skrinla Viking alt som var påbegynt. Viking må ha ansvaret for at det opprettholdes. Det må ikke være personavhengig som det var den gang og som det virker som det er nå med Wiggen. Henningsen og co må passe på at denne blå tråden lever videre selv om enkeltpersoner i støtteapparatet forsvinner, hvis ikke så forsvinner denne blåe tråden like fort som den Østenstad startet.

Er jeg frelst? Nei. Alt for usikkert hva de mener og hvordan de framstår. Det mest positive er at vi skal spille med 2 spisser.

storteple
stortepleInnlegg: 9351
28.11.16 21:04

Med Bytyqi og Adegbenro må jeg si jeg er skeptisk til at vingene skal ha det store defensive ansvaret.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
28.11.16 21:24

Får håpe Viking får solgt Samuel. Etter som jeg har forstått er det nødvendig med noen salg. 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
28.11.16 21:43

Winthrop15:". Etter som jeg har forstått er det nødvendig med noen salg. "

----------

Det blir spennende å se hva Henningsen og markedsavdelingen får til ut over vinteren.

Det finnes mange planer for å øke inntektene. Mods er allerede i boks og kan gi inntekter på 6-7 mill. Den konserten var ikke på plass når nyheten om at det måtte selges for minst 10mill neste overgangsvindu kom. Ting kan kanskje se litt annerledes ut nå.

tokk
tokkInnlegg: 532
28.11.16 23:10

Viking har begynt med at de tar medisinsk test med engang, for om spilleren ikke består testen er det ingen vits i å begynne kontraktsforhandlingene. Og Viking hadde heller ikke kommet med et kontrakttilbud. 

Ser ikke på dette som et stort tap, og han valgte nok FKH mye pga tidligere lagkamerat, og så er vel også assistenttrener i Haugesund portugisisk? 

 

helvis
helvisInnlegg: 14968
29.11.16 00:02
TAdams6: Backene skal doble, midtbanen skal være sittende, vingene skal ha stort defensivt ansvar. Det skal slås i lengderetning og innover (dette er vel stikk i strid med hva Burchnall står for).

At backene skal doble, midtbanen skal være sittende og at man slå innover er da veldig typisk Burchnall. Han har alltid vært veldig på at backene skal være offensive og "doble" mens kantene beveger seg innover. Da Viking var på sitt beste i fjor hadde vi to svært dype midtbanespillere, mer offensive backer og angrep ganske direkte. Vingene var vel aldri særlig defensive men det var vel mest fordi de var en purung Adegbenro og franskmannen?

Ellers høres det veldig ut som Høgmo men i motsatt til Gallimathias så tror jeg på Burchnall. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
29.11.16 10:04
helvis: Ellers høres det veldig ut som Høgmo men i motsatt til Gallimathias så tror jeg på Burchnall.

Burchnall bruker i det minste ikke ord som ikke eksisterer. Bare det er en start. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
29.11.16 15:21
helvis: tror jeg på Burchnall.

Det som blir viktig neste sesong og egentlig alle sesonger framover er å få et kollektiv til å fungere. Får vi et kollektiv til å fungere, så vil enkeltspillere blomstre og salg og fortjeneste for Viking vil bli mye enklere.

Når det er slik som i dag så må spillerne skinne individuelt for de har ikke et kollektiv som løfter de fram. Det gjør også at vi selger få og etter min smak for billig.

Jeg synes samhandlings biten ikke ble lagt nok trykk på. Men godt mulig de har fokus på det. De nevner Ajax. Der er det samhandling og roller som er det som skiller seg ut. Mange gode individualister som kan samhandlingsmønsteret.

Et godt eksempel i Norge på et lag som har det jeg savner hos Viking er Odd. De har spillere som vokser i et system som sitter og som er grunnsteinen. Det er det vi må strebe etter.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
29.11.16 16:49

Har på følelsen av at bunnen er nådd nå. At ting vil snu og gå oppover igjen

Vi får en ny giv med nye trenere
Vi har en ledelse som tar økonomien på alvor og virker å ha en plan for å komme ut av uføret
Vi har klarere planer både spillemessig og kjøp/salg.
Vi har slanket administrasjonen, noe som gjør at vi forhåpentligvis får mer ut av hver enkelt.

Det sportslige er det avgjørende for om publikum kommer tilbake. Stå pr dags dato er spennende

storteple
stortepleInnlegg: 9351
29.11.16 18:54

Jeg tipper bunnen er nådd etter neste sesong. Er redd det blir en beintøff sesong. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
29.11.16 19:34
storteple: Jeg tipper bunnen er nådd etter neste sesong. Er redd det blir en beintøff sesong.

Vi får se. Jeg håper og tror at det er nå vi skal begynne å bygge opp.

Stallen pr dags dato er Steiring, Jørgensen, Dawson og Hummervoll ut

Ernemann inn

Samt trenerbytte

Får vi en stopper og en spiss som Burchnall ønsker så ser stallen nokså lik ut. Ernemann ser jeg for meg er like toneangivende som Jørgensen. Da er det 3 reserver som skal erstattes.

Så spørs det hva som skjer med Mets og Adegbenro. Håper de blir med ivertfall til sommeren. Da kan vi gå en lys sesong i møte.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
29.11.16 20:46

RA skriver at Burchnall ønsker en bevegelig spiss.

Noen som vet hvordan Pontus Engblom passer til den beskrivelsen?

RA skrev tidligere at han var på blokken til Viking foran neste sesong.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37928
29.11.16 21:30
Gorgi: Noen som vet hvordan Pontus Engblom passer til den beskrivelsen?

Dette ble sagt i Sandnesposten da han ble klar for Sandnes Ulf

"Vi har vært tydelige på at det er en spiller vi kunne tenke oss, og han har ekstremtferdigheter når det kommer til hurtighet og gjennombruddshissighet"

Jeg har sett utrolig lite til Sandnes Ulf de siste 2 årene. Har sett noen kamper, men da har jeg ikke blitt imponert over Engblom. Aner ikke om han passer beskrivelsen. Utifra hva som beskrives her så minner han litt om Bringaker?

Fra tiden i FKH

"Når Gytkjær har vært ute denne sesongen har Pontus Engblom spilt. En spiss mer av den gamle Grindhaug skolen; en spiller som løper på alt. Men med en mer ballbesittende spillestil og uten en spiss som bidrar i det spillet, har FKH blitt et lett byte for de andre lagene."

Så er igjen spørsmålet. Er han det vi trenger? En som løper på alt men som ikke passer like godt inn et lag med ballbesittende spillestil? Vi trenger en som løper på alt og som dermed lager ubalanse i forsvaret. Vi skal spille med 2 spisser. Kanskje kan han være noe for oss?

(Innlegget ble redigert 29.11.16 21:33)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
29.11.16 21:41

Er litt i tvil om den nederlandske stopperen fra Finnsnes, som skal trene med Viking over nyttår, har det som skal til for å spille fast i neste års Eliteserie.

26 år og spilt på nivå tre i norge. Har heller ikker erfaring fra høyere nivå i nederland. Såvidt jeg har fått med meg har han spilt på nivå 3-5 (litt usikker)

Men flott at det letes i alle krinkelkroker etter spillere. En uke på trening for å sjekke ut nivået er positivt.

Dette sa Flovik etter oppholdet i TIL:

"Han har gjort et veldig fint inntrykk, en veldig flott gutt som er målbevisst og har ambisjoner. Han vil gjerne ta læring og ha tilbakemelding på hvor han står. Spesielt den offensive delen av spillet hans er bra, sier TIL-treneren."

Det er vel akkurat typen spiller Burchnall søker? En offensiv midtstopper som våger å forsvare seg høyt.

 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
29.11.16 22:03

Min mening er at vi må ha inn en rutinert stopper som holder nivået til å spille fast. Være sjef bak. Han bør være en ledertype, duellsterk og se mulighetene fremover i banen. Kunne spille ballen gjennom motstanderens ledd. Mets har noen av egenskapene, men han trenger en trygg makker.

Jeg har tidligere sagt at en kloning av Haukås og Jørgensen ville vært perfekt. Haukås sin hode- og duellstyrke, og Jørgensen sin evne til å forsvare seg høyt og se mulighetene fremover i banen.

(Innlegget ble redigert 29.11.16 22:05)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
29.11.16 22:16

TAdams6:" Kanskje kan han være noe for oss?"

---------

Mulig. 

En spiller som "løper på alt" er jo bevegelig :)

Men jeg har en følelse av at beskrivelsen til Burchnalls ønske også gjelder defensivt. Som Berisha. Veldig god førsteforsvarer.

(Innlegget ble redigert 29.11.16 22:17)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
29.11.16 22:25
Gorgi: Er litt i tvil om den nederlandske stopperen fra Finnsnes, som skal trene med Viking over nyttår, har det som skal til for å spille fast i neste års Eliteserie. 26 år og spilt på nivå tre i norge. Har heller ikker erfaring fra høyere nivå i nederland. Såvidt jeg har fått med meg har han spilt på nivå 3-5 (litt usikker)

Aalesund hentet en hollender med langt bedre CV, erfaring fra øverste divisjon i Nederland.. han virket å være bra.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
29.11.16 22:29

Kristwic7:"Aalesund hentet en hollender med langt bedre CV, erfaring fra øverste divisjon i Nederland"

---------

Greit nok. 

Men i denne sammenheng er det mer interessant å diskutere spilleren som skal vise seg frem for Viking i januar.

stc887
stc887Innlegg: 16400
29.11.16 22:43
Gorgi: "Han har gjort et veldig fint inntrykk, en veldig flott gutt som er målbevisst og har ambisjoner.

Hehe standard "svada" svar fra alle trenere når de har spillere på prøve. Mangler bare "gode holdninger og treningsvillig" fra Flovik så hadde han nailet det 100%.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
29.11.16 22:45

stc887:"Hehe standard "svada" svar fra alle trenere når de har spillere på prøve. "

------

Det var nok litt av poenget mitt ved å vise til det utsagnet.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
30.11.16 09:46
Gorgi: Greit nok.  Men i denne sammenheng er det mer interessant å diskutere spilleren som skal vise seg frem for Viking i januar.

Skulle vise til at jeg var like skeptisk som deg. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45604
30.11.16 11:57

Erik Steen og Herman Kleppa signert ny kontrakt

(Innlegget ble redigert 30.11.16 12:02)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23228
30.11.16 12:01

Regner med at siste avsnitt her betyr at det ikke blir noen Bjørlo?

http://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/Tre-spillere-far-ny-Viking-kontrakt-226718b.html

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
30.11.16 14:23

Ja det var vel svaret det.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
30.11.16 14:24

Spent på en avklaring om Breimyr ennå

odtj
odtjInnlegg: 3540
30.11.16 18:34

Viking gjør det igjen. Bjørlo spiller nok i Stabæk neste år. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4374
30.11.16 18:47

Får ikke håpe det er en tabbe med Bjørlo, men blir spennede å se. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg