Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Nevi
NeviInnlegg: 9466
08.12.16 21:06
Kristwic7: Hadde en rotete vinter foran sesongen i år og det gjenspeilte seg for han spillemessig. Masse skader og sykdom ødela for han dessverre.

Jeg syntes faktisk at Zymer virket veldig pigg i en del treningskamper i vinter. Men så var et ett eller annet som skjedde.  Både skader og etter hvert manglende selvtillit.

storteple
stortepleInnlegg: 9474
08.12.16 21:22

Leoparden1: "Er seriøst ikke Høyland god nok til å spille for Viking fast med dagens stall? Jeg mener soleklart ja. Han hadde vært vår beste spiss i mine øyne, hadde han kommet (av eksisterende spillere)."

 

Jeg blir ikke noe mer håpefull av tanken på Tommy Høiland på spissplass enn jeg blir av Patrik Pedersen, og jeg er usikker på om jeg ville startet med Høiland fremfor Pedersen.

Dersom Høiland er den beste spissen vi har i stallen ved seriestart kan jeg i alle fall ikke se for meg at vi blir et bedre lag til neste år. Det MÅ være mulig å finne noe bedre. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45767
08.12.16 21:24
Nevi: Jeg syntes faktisk at Zymer virket veldig pigg i en del treningskamper i vinter. Men så var et ett eller annet som skjedde.  Både skader og etter hvert manglende selvtillit

Han var veldig pigg ja, men som du sier..Skader kommer først og når du ikke presterer da, så forsvinner selvtilliten.
Og Zymer er en spiller som har behov for selvtillit.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
08.12.16 21:45

Enig med Nevi. Jeg tror Zymer sliter med dårlig selvtillit og usikkerhet. Jeg tror at en trener med gode mentale egenskaper ville gjort han bra. Blir Zymer varm i trøya så vil han bli et våpen få backer kan takle. Han er like rask me ball som uten. Håper Viking gir han den tryggheten han trenger for å prestere å ha det godt me seg selv. Synes selv at han ser litt plaget ut til tider. Jeg har tro på han.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
10.12.16 10:36
Nevi: Jeg syntes faktisk at Zymer virket veldig pigg i en del treningskamper i vinter. Men så var et ett eller annet som skjedde. Både skader og etter hvert manglende selvtillit

Er nok av eksempler på spillere som er strålende før sesongen starter for så å skuffe stort. Berland er et godt eksempel der.

Zymer må gå i seg selv. Han må bli voksen. Talentet er der, men det nytter ikke å flyte på talentet når man spiller med de store guttene. Da må man ha guts, innsats og innstilling i tillegg.

Jeg tror Zymer kan bli så god eller så dårlig som han selv tillater. Jeg har ingen forventninger til at han skal slå til neste sesong. Skjer det så tar jeg det som en solid bonus. Jeg forventer ikke at han skal utgjøre en større forskjell enn i år, dessverre.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45767
10.12.16 15:04
TAdams6: Er nok av eksempler på spillere som er strålende før sesongen starter for så å skuffe stort. Berland er et godt eksempel der. Zymer må gå i seg selv. Han må bli voksen. Talentet er der, men det nytter ikke å flyte på talentet når man spiller med de store guttene. Da må man ha guts, innsats og innstilling i tillegg. Jeg tror Zymer kan bli så god eller så dårlig som han selv tillater. Jeg har ingen forventninger til at han skal slå til neste sesong. Skjer det så tar jeg det som en solid bonus. Jeg forventer ikke at han skal utgjøre en større forskjell enn i år, dessverre.

Det er lov å forvente mye mer neste sesong enn i år, han hadde knapt noe som kan kalles en vinteroppkjøring.
Gi han en god vinter hvor ting flyter og han får trent, så kommer han til å ta steg.
 

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
10.12.16 20:03

Når Zymer modnes å blir mer voksen og trygg å unngår skader og sykdom så har man mye godt i vente. Selv synes jeg at han har det største potensialet i troppen. En god mental trener samtidig som klubben gir han trygghet og spilletid så kan man fort ha en spiller som tar tippeligaen med storm.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
10.12.16 20:09

Jeg er veldig enig med Johan Selvig her

Spørsmålet er jo hvordan Viking ønsker å framstå. Men akkurat nå har vi lite eller ingen pondus framme. Det vil vi heller ikke få med Høiland. Det er vel det største savnet etter Abdullahi, hans muskler og tilstedeværelse som binder opp forsvarer og lager rom for medspillere.

Udo er den alle glemmer å nevne når spisser skal nevnes. Selvig nevner han heller ikke. Han er litt lik Abdullahi, men kanskje ikke like dominant fysisk.

Høiland inn er bedre enn ingenting, men også jeg håper vi leter etter noe bedre.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
10.12.16 20:09

Ingebretsen:"Når Zymer modnes å blir mer voksen og trygg å unngår skader og sykdom så har man mye godt i vente. Selv synes jeg at han har det største potensialet i troppen. "

-----------

Enig i mye av dette.

Men som TAdams6 skriver, det kommer mya an på ham selv. Han må virkelig ha viljen til å tåle litt smerte for og ta det siste steget. Særlig defensivt har han et stykke igjen.

 

(Innlegget ble redigert 10.12.16 20:10)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
10.12.16 20:15

TAdsms6:"Han er litt lik Abdullahi, men kanskje ikke like dominant fysisk."

--------

Men nok bedre teknisk.

 

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
10.12.16 20:19
Gorgi: Men nok bedre teknisk.

Ja, vi får noe annet. Udo har ikke fått vise seg skikkelig fram. Men han skal være rask, bra teknikk og mye muskler. Uttellingen var vel ok fram til han ble skadet og scoret bra i Nigeria.

Når vi har Bringaker, Pedersen og Udo så ønsker jeg meg en ung og sulten spiss inn med fysikk. En som vil opp og frem og som utfyller de andre. En ung spiss som Sørloth var i Glimt. Hvordan gjør han det i Nederland?

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
10.12.16 20:25

TAdams6:"Ja, vi får noe annet. Udo har ikke fått vise seg skikkelig fram. Men han skal være rask, bra teknikk og mye muskler. "

------------

Litt mye armer og bein og frispark mot. Ingen god mann å ha i egen sekstenmeter.

Så har han ennå litt mye av den nigerianske mentaliteten. Løpe når én har ball,  stasjonær uten.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
10.12.16 21:28

Er litt uenig i at angrepsvillige spillere skal ha for mye forsvars relatert ansvar. Får man balance i laget så kan man finne andre spillere som kan ta den byrden. La nå Samuel og Zymer få boltre seg på det de kan, så kan andre ta drittjobben med å rydd opp bak.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23507
10.12.16 21:53

Litt mye armer og bein og frispark mot

Dette var vel det største problemet Kjelle så med Sale. Visste ikke at det samme var en utfordring med Udo

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
10.12.16 22:04

fotballidiot2:"Dette var vel det største problemet Kjelle så med Sale. Visste ikke at det samme var en utfordring med Udo"

----------

Må pressisere at det er min oppfatning av det jeg har sett av Udo.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
11.12.16 10:03
Ingebretsen: Er litt uenig i at angrepsvillige spillere skal ha for mye forsvars relatert ansvar. Får man balance i laget så kan man finne andre spillere som kan ta den byrden. La nå Samuel og Zymer få boltre seg på det de kan, så kan andre ta drittjobben med å rydd opp bak

Skal vi spille med 2 spisser så kan ikke vingene jukse, da må de bidra defensivt. Man blir hardt straffet mot gode lag hvis vingene ikke gjør den defensive jobben.

Sist helg når West Ham møtte Arsenal så jukset 2-3 spillere på West Ham, tilslutt gikk de opp i liminga og tapte stort. Det er egentlig hovedproblemet til West Ham, alle jobber ikke like mye.

Når vi ikke har ressurser, så må vi ivertfall jobbe som et lag og alle må jobbe like mye.

Samuel er blitt ok defensivt, mens Zymer må jobbe mye med den biten. Skal han ta steget så er det en av tingene han må forberdre.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
11.12.16 10:22
Gorgi: Må pressisere at det er min oppfatning av det jeg har sett av Udo.

Du har sett han mye mer enn meg. For meg framstår han litt uortodoks. Men det gjør gjerne spillere fra Afrika. Det er en svakhet, men det er også en styrke, for de finner på ting du ikke forventer.

Jeg har store forventninger til Udo kommende sesong. Han og Sale bør egentlig bli faste på laget. Jeg har større tro på Adegbenro og Sale på hver sin kant enn Zymer. Men det positive er at vi har 3 veldig spennende vinger der og med Michaelsen i bakhånd og Kronberg og andre som kan bidra så er vi godt forspent på kantene.

Jeg synes det er interessant å se alderen på spillere opp mot hverandre, for vi har lett for å glemme hvor unge noen av spillerne er siden de har vært med i flere år. Tar en liten rangering fra yngst og oppover:

Nov-97 - Ryerson
Juli-97 - Steen
Mars-97 - Michaelsen
Jan-97 - Bringaker
Nov-96 - Udo
Sep-96 -  Kleppa (17/9)
Sep-96 - Zymer (11/9)
April-96 - Martinsen
Mars-96 - Aasheim
Des-95 - Adegbenro
Augu-95- Sale
Mars-95 - Heigre
Feb-94 - Haugen
Mai-93 - Mets
Så går spranget ned til Pedersen og Ibrahim som er 91 modeller

Pr dags dato har vi spillere som blir 20 neste sesong eller eldre. Faktisk på tide at det kommer opp et par 17-18 åringer og tar plass i troppen rundt laget.

Ryerson yngst, Udo er yngst av nigerianerne. Zymer sånn midt på treet av de unge. En god gjeng med spillere som nå er i alderen til å bli voksne.

(Innlegget ble redigert 11.12.16 10:31)

Gorgi
GorgiInnlegg: 6885
11.12.16 10:46

TAdsms6:"Jeg synes det er interessant å se alderen på spillere opp mot hverandre, f"

---------------

Mye ungt og endel i slutten av 20-årene og opp til tredve.

Det er vel bare Ibrahim og Pedersen som er mellom der?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
11.12.16 13:21
Gorgi: Mye ungt og endel i slutten av 20-årene og opp til tredve.
Det er vel bare Ibrahim og Pedersen som er mellom der?

Tar hele listen:

Nov-97 - Ryerson
Juli-97 - Steen
Mars-97 - Michaelsen
Jan-97 - Bringaker
Nov-96 - Udo
Sep-96 -  Kleppa (17/9)
Sep-96 - Zymer (11/9)
April-96 - Martinsen
Mars-96 - Aasheim
Des-95 - Adegbenro
Augu-95- Sale
Mars-95 - Heigre
Feb-94 - Haugen
Mai-93 - Mets
Nov-91 - Pedersen
Mai-91 - Ibrahim
Apr-87 - Kronberg
Nov-86 - Haukås
Feb-85 - Austbø
Jan-85 - Danielsen
Apr-82 - Ernemann

Ser vi på laget, så ser vel det litt slik ut pr dags dato?

Austbø (31 år)
Danielsen (31 år)
Haukås (30 år)
Mets (23 år)
Haugen (22 år)
Adegbenro (21 år)
Ibrahim (25 år)
Ernemann (34 år)
Zymer (20 år)
Pedersen (25 år)
Bringaker (19 år)

Egentlig en veldig god miks. Går Ryerson inn på høyrebacken så tar Danielsen en av plassene på midtbanen. Tar Udo spissplassen går Bringaker ut. Synes miksen på laget er bra.

Det spørs jo hva vi får inn, det er spennende og viktig.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
11.12.16 13:58

Kommer det en ny spiss inn så bør kansje Viking se på muligheten for å leie ut Bringaker til en Obos klubb. Tror han hadde hatt godt av det for sin egen utvikling.

odin
odinInnlegg: 23478
11.12.16 16:04
Kristwic7: Spillere som koster millioner forventer jeg litt mer av enn andre. Selvsagt ingenting å gjøre med benbrudd, men han var ikke skadet helt fra starten av heller.

Nei, men kva har me lært om unge afrikanske spelarar? At det er regelen at dei slår til på direkten, eller at dei fleste treng litt tid på å venne seg til språk, kultur og spelestil?

Men fire månader bør uansett vere meir enn nok, eller?

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45767
11.12.16 16:51
odin: Nei, men kva har me lært om unge afrikanske spelarar? At det er regelen at dei slår til på direkten, eller at dei fleste treng litt tid på å venne seg til språk, kultur og spelestil? Men fire månader bør uansett vere meir enn nok, eller?

At ikke alle slår til uansett hvor mye tid de får? 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4384
11.12.16 18:55

Som Chikere. Hvor er han blitt av nå? Var vel innom Lura til slutt?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4384
11.12.16 19:12

Det rare med Chikere var jo at Viking hadde han på prøvespill FØR de kjøpte han og lot seg imponere...

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
11.12.16 20:05
Winthrop15: Det rare med Chikere var jo at Viking hadde han på prøvespill FØR de kjøpte han og lot seg imponere

Viking har i mange år prøvd å hente en høyreist spiss som er god på hodet. Men de er lite flinke.

Kovacs var hos oss, ble ikke brukt riktig og nok og ble sendt videre. Mame Niang var neste spiller inn. Vi vet alle hvordan det gikk.
Chikere var heller ingen suksess.
Kieffer Moore var vel kanskje ikke mest kjent for hodestyrken, men han var høy.

Skulle veldig gjerne hatt en høy og god spiss, det virker som om Viking også ønsker det. Men de er mindre gode på å finne den riktige. Eventuelt å bruke han riktig når de først har han (Kovacs). For der Viking har vært dårlige, er på å bruke styrkene til spillerne. Har man en høy og god hodespiller så må spillet bygges opp slik at man får brukt den styrken.

NahDawg
NahDawgInnlegg: 3123
11.12.16 20:24
Winthrop15: Hvor er han blitt av nå?

Spiller for Eastern Suburbs som ligger på andreplass i Stirling Sports Premiership i New Zealand. 

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4384
11.12.16 20:29

Kovacs ble vel og sendt bort av andre grunner? Mener å huske at det var noe usunt for miljøet med han og A.Ødegård i sammen?

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4384
11.12.16 20:48

http://www.tv2.no/a/3512918    I grunnen ingenting å lure på hvorfor Viking er så skakk kjørte. Men hvem er Josef  Kaufman?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 38192
11.12.16 21:03
Winthrop15: Men hvem er Josef Kaufman?

Tsjekkisk høyreback. Var faktisk veldig lovende. Jeg ble litt lei når han ikke fortsatte hos oss.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45767
11.12.16 21:04
Winthrop15: Men hvem er Josef  Kaufman?

Tsjekkisk høyreback som var innom. Helt ok spiller,men satte aldri noe preg på laget.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg