Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
18.01.17 00:10

Vingle Viking. Skammelig og behandle Abdi sånn som dette. En spiller med gode holdninger, men litt for mange gule kort. Håper vi beholder han.

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.01.17 00:28
Nevi: Men uansett. Er redd inntektene synker mer enn besparelse på lønn dersom Viking kvitter seg med Ibrahim. Det er jeg egentlig ikke i tvil om. Så spørs det om Viking klarer å få en overgangssum. Men i beste Viking-stil blir det nok ikke den store summen.

Usikker på om inntektene synker, men rimelig sikker på at de forblir på det uakseptabelt lave nivået de er på nå. Altså forblir på et nivå som gjør at Viking ikke kan drive som klubben er nå fremover, i betydningen: eie stadion, være i  toppdivisjon år etter år, ha den talentsatsingen de har nå. Bare villige investorer eller ett eller flere sportslige mirakel kan endre på det.

Akkurat det henger ikke på Ibrahim eller ikke, så viktig er han ikke. Det er det som er så galt med dette. Hvor var kriseforståelsen når denne avtalen ble inngått? De samme folkene sitter nå og sier vi ikke har råd til materialforvalter, midtstopper og gud vet hva. Noe de isolert sett har rett i, men så har vi slike kontrakter.....

Har fornyet sesongkortene. Blir med skipet ned. Sitter på L - feltet og spiller mens isberget nærmer seg.

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45397
18.01.17 00:42
odtj: Har fornyet sesongkortene. Blir med skipet ned. Sitter på L - feltet og spiller mens isberget nærmer seg.

Viking=Titanic

odin
odinInnlegg: 23478
18.01.17 08:21

Hugsar ikkje kva eg skreiv om Abdi sin overgang til Viking i fjor, då Godset-fansen skreiv at Viking måtte ha lokka han med høg lønn, men er uansett villig til å ta ein for laget og krype audmjukt til Marienlyst og innrømme at dei tydelegvis hadde heilt rett.

Føler meg litt lurt, må innrømme det. Dette er den styggaste ripa i lakken til Hennigsen så langt.

(Innlegget ble redigert 18.01.17 08:22)

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
18.01.17 08:47

Må dessverre si at all snev av optimisme jeg hadde har blitt knust av signalene fra Viking de siste ukene.  Det kan heller ikke gi mange nye sesongkort kjøpere. 

Dette blir nok desverre en kamp mot nedrykk. Så for meg et par spillere inn, men når vi isteden skal svekkes ytterligere må Ian & co trylle om dette skal bli en sesong nær midten av tabellen. 

Nesten som jeg angrer på kjøp av sesongkort, men bare nesten.  Blir nok med skuta ned

odin
odinInnlegg: 23478
18.01.17 09:26
fotballidiot2: Nesten som jeg angrer på kjøp av sesongkort, men bare nesten.  Blir nok med skuta ned

Hugs: Med så låge forventingar er sjansen i det minste litt større for at me skal få ein opptur. Det er andre klubbar som også går på sparebluss.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
18.01.17 10:59

Syns nå de fleste andre henter.  Til og med de som har virkelig skral økonomi. F.eks Brann og Aafk 

Nei det virker som om Viking er i den verste økonomiske situasjonen av alle.

det til tross for at vi vel solgte spillere for mer enn budsjettert, gjennomførte emisjon, har minst en utsolgt Mods konsert. Samtidig som en etter sigende har kuttet i flere år og muligens har tippeligaens minste stall. 

Når en da fortsatt er i en alvorlig økonomisk situasjon er det vanskelig å se hvordan en kan komme ut av uføret.

Klarer en ikke å stille med et bra sportslig produkt vil en fort tape mye penger.  I verste fall gjennom nedrykk, men i det minste ingen Europa cup, tapte publikums og sponsorinntekter samt reduserte utbetalinger fra mediapotten.

Nei dette blir mer og mer deprimerende og skremmende

 Viking har ikke andre valg enn å kutte kostnader for å overleve, men det blir fort en ond spiral hvor inntektene går nedover.

Ambisjonen deres er å både kutte kostnader og øke inntektene. Å få det til tror jeg er ekstremt vanskelig.  Men det er vel det de budsjetterer med.

Synd jeg ikke har Røkkes pengebinge for da hadde Viking økonomiske problemer vært en saga blott og vi hadde igjen vært i toppen hvor klubben egentlig hører hjemme. Nå tviler jeg desverre på at jeg får oppleve at Viking kjemper om de gjeveste medaljene i min levetid 

(Innlegget ble redigert 18.01.17 11:04)

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
18.01.17 11:51

Mulig det var han Viking ville gi Godset i bytte for Høiland. Synd det ikke ordnet seg da

clavin
clavinInnlegg: 32426
18.01.17 12:50

Jeg for min del er drittlei av denne seigpiningen klubben bedriver. Nå har de holdt på med å få kontroll på kostnadene i mange år, og fremdeles er det ikke antydning til å være lys i tunnelen. Jo mer kosmetiske innsparinger man prøver, desto mer inntektstap får man i neste instans. Klubben er på etterskudd hele tiden.

Forslag: Gå gjennom kostnadssituasjonen, og kutt DRASTISK, og ikke bare det man TROR skal til for å gå i balanse, men mye mer. Konsekvensen av dette kan bli mageplask i form av et nedrykk, hvilket er manges store skrekk. Jeg personlig heller nå i retning av at et nedrykk ikke nødvendigvis ville vært så dumt i den situasjonen klubben er i. Dette kunne ført til en "samling i bånn"-mentalitet, som gjorde at klubben kunne fått litt vind i seilene. I dag er det vanskelig å få til en slik mentalitet, all den tid folk flest har glemt at klubben eksisterer.

Uansett ser jeg ikke helt at det er noen vei utenom å kutte kostnadene markant. Det er grenser for hvor lenge dette kan fortsette uten at det medfører de fryktede konsekvensene i form av nedrykk. Hvorfor da ikke være litt i forkant av situasjonen?

Poenget er uansett at det å få kontroll på kostnadene nå må være første og andre prioritet i klubben. Når de omsider klarer dette kan de begynne å se oppover, og dermed planlegge som en klubb.

Viking klarer aldri å bryte negative mønstre på noen områder. Sportslig har det vært fullstendig stagnasjon i mange år, uten at noen grep tak i dette. Økonomisk har det vært tilsvarende og man har ikke gjort nødvendige tiltak over flere år. Hva er egentlig galt med de som styrer i den klubben? Andre klubber hadde det vært full oppvask for lenge siden, mens i Viking har det vært fred og harmoni stort sett hele veien, bort sett fra den siste tiden (bl.a. styrebråket i fjor).

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15382
18.01.17 12:56
clavin: Poenget er uansett at det å få kontroll på kostnadene nå må være første og andre prioritet i klubben.

Viss du trur dette ikkje er første-, andre- og tredje prioritet akkurat nå, så har du på deg heilt andre briller enn det eg har.

clavin
clavinInnlegg: 32426
18.01.17 13:04
happydeathsuite: Viss du trur dette ikkje er første-, andre- og tredje prioritet akkurat nå, så har du på deg heilt andre briller enn det eg har.

Det burde ha vært første, andre, tredje og fjerde prioritet i mange år allerede. Så får vi se om de omsider klarer å få resultater også, noe de avgjort bør om de prioriterer det så høyt.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15382
18.01.17 13:11
clavin: Det burde ha vært første, andre, tredje og fjerde prioritet i mange år allerede.

Det er eg heilt einig i.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
18.01.17 13:24

Men når ledelsen i Viking går ut og sier de har lønnstak og likevel bryter dette må jo noen ta sitt ansvar å gå.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
18.01.17 13:51

Nå er det vel ikke sikkert lønnstaket er brutt. De summene som kom frem var en kombinasjon av sign on, bonus og lønn.

Vi vet ikke fordelingen, men grunnlønnen kan ligge innenfor lønnstaket. 

clavin
clavinInnlegg: 32426
18.01.17 14:07
fotballidiot2: Nå er det vel ikke sikkert lønnstaket er brutt. De summene som kom frem var en kombinasjon av sign on, bonus og lønn.

Hvis lønna er innenfor lønnstaket, hvorfor ønsker så klubben å kvitte seg med ham?

Om mye er pakket inn i SOF så er da dette midler som er borte uansett om man kvitter seg med spilleren eller ikke? På økonomispråket kalles dette sunc cost (ikke sunn kost!), og dette er irreversible kostnader, dvs kostnader som ikke er beslutningsrelevante.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6866
18.01.17 14:16

clavin:"Om mye er pakket inn i SOF så er da dette midler som er borte uansett om man kvitter seg med spilleren eller ikke?"

------------

SOF blir betalt over kontraktsperioden. Det er vanlig praksis at restbeløpet faller bort hvis en spiller signerer overgang til en ny klubb.

clavin
clavinInnlegg: 32426
18.01.17 14:20
Gorgi: SOF blir betalt over kontraktsperioden. Det er vanlig praksis at restbeløpet faller bort hvis en spiller signerer overgang til en ny klubb.

OK, da er det noe annet. Jeg trodde dette var et engangsbeløp som ble betalt ved kontraktsinngåelse.

happydeathsuite
happydeathsuiteInnlegg: 15382
18.01.17 14:22

Viking får 1,7 millionar frå Ingason sin overgang. Det er jo ingen formue, men alle monnar osv.

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.01.17 14:46
clavin: Forslag: Gå gjennom kostnadssituasjonen, og kutt DRASTISK, og ikke bare det man TROR skal til for å gå i balanse, men mye mer. Konsekvensen av dette kan bli mageplask i form av et nedrykk, hvilket er manges store skrekk. Jeg personlig heller nå i retning av at et nedrykk ikke nødvendigvis ville vært så dumt i den situasjonen klubben er i. Dette kunne ført til en "samling i bånn"-mentalitet, som gjorde at klubben kunne fått litt vind i seilene. I dag er det vanskelig å få til en slik mentalitet, all den tid folk flest har glemt at klubben eksisterer.

Er ikke bare snakk om kutt. Alle kan ta en motorsag på budsjettet, men hva så etterpå? Hva når neste regning forfaller, hvordan tjene det du trenger til det du ikke kan kutte?

Nedrykk er ikke bra. Husker sist, kjenner daværende leder. Da var vi en  hårsbredde fra å dø. Lykkes gjennom flaks og en satsing som egentlig var over evne. Obos er ikke en plass der du sparer penger eller bygger deg opp hvis du har store faste utgifter du ikke umiddelbart kan kutte (stadion etc). Fredrikstad for eksempel har ikke bygget seg opp i Obos. Obos har bygget dem ytterligere ned. Hvis ikke dette gir samling i bånn så er det bare å legge inn årene. Men det må kommuniseres riktig, noe de sliter med.

Isberget jeg ser komme er ikke først og fremst sportslig. De kan fint holde seg. Kan til og med klare en fantastisk 5 plass (zzzzzzz), men vil de merke det en gang økonomisk om de ligger litt der oppe men faller ned på en 6-8 plass til slutt (slik vi pleier uansett økonomiske muskler)? Trolig ikke. Det er skremmende. Det er isberget det antatt usynkelige  skipet Viking er på vei mot. De som ifølge Østenstad planla å omsette for 200 millioner nå. Herregud, de har mye å svare for.

(Innlegget ble redigert 18.01.17 14:47)

odtj
odtjInnlegg: 3540
clavin
clavinInnlegg: 32426
18.01.17 15:12
odtj: men vil de merke det en gang økonomisk om de ligger litt der oppe men faller ned på en 6-8 plass til slutt (slik vi pleier uansett økonomiske muskler)? Trolig ikke. Det er skremmende.

Det er dette som er problemet med Viking slik jeg ser det. Det er overhode ikke potensiale i dagens situasjon til å "snu kjerringa". Om laget "overpresterer" og klarer en "fin fin" femteplass så tror jeg "ingen" kommer til å bry seg om dette likevel. Er det noe vi har nok av er det 5.plasser.

Jeg vet ikke hva som er galt med Viking, og selvsagt ser jeg at det er ulemper med å gå ned en divisjon. Det er imidlertid ulemper også med å fortsette tilværelsen i ingenmannsland, og det er at klubben mister alt, sakte men sikkert.

Jeg tror rett og slett ikke at det er mulig å snu det ved å "klamre seg fast". Et nedrykk har fått positive følger for mange klubber (for Viking ved to anledninger), samt negative for andre (FFK bl.a.). Er det likevel ikke slik at det sjelden er nedrykk i seg selv som er årsaken til at klubber ikke kommer tilbake?

Jeg har ikke sondert konsekvensene av et nedrykk, men føler altså at klubben nå trenger et "sjokk".

 

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.01.17 15:15
odtj: Podcast med vår trener

Han sier vi er på nivå med et brukbart nivå 3 lag i Engeland. Og at det ikke er lett å få tak i noen fra UK.

 

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.01.17 15:20
clavin: Jeg tror rett og slett ikke at det er mulig å snu det ved å "klamre seg fast". Et nedrykk har fått positive følger for mange klubber (for Viking ved to anledninger), samt negative for andre (FFK bl.a.). Er det likevel ikke slik at det sjelden er nedrykk i seg selv som er årsaken til at klubber ikke kommer tilbake?

Viking var virkelig døden nær ved siste nedrykk. Hvordan skal de klare seg i Obos med mye mindre tv penger og publikum og 18 millioner i utgifter på stadion? Det er en mye, mye verre situasjon enn å være nr 9 -11 i toppdivisjonen. Forskjellen på om det er litt mulig eller helt umulig.  

odtj
odtjInnlegg: 3540
18.01.17 15:21
clavin: Det er dette som er problemet med Viking slik jeg ser det. Det er overhode ikke potensiale i dagens situasjon til å "snu kjerringa". Om laget "overpresterer" og klarer en "fin fin" femteplass så tror jeg "ingen" kommer til å bry seg om dette likevel. Er det noe vi har nok av er det 5.plasser.
Jeg vet ikke hva som er galt med Viking, og selvsagt ser jeg at det er ulemper med å gå ned en divisjon. Det er imidlertid ulemper også med å fortsette tilværelsen i ingenmannsland, og det er at klubben mister alt, sakte men sikkert.

Er enig i mye. Ser heller ikke hvor løsningen skal komme fra. Tror ikke de trenger noen sjokk. Det å se kollegaer gå og frykte for egen jobb er sjokk nok. Det er nok oljefirma stemning i lokalene nå.

(Innlegget ble redigert 18.01.17 15:21)

clavin
clavinInnlegg: 32426
18.01.17 15:53
odtj: Tror ikke de trenger noen sjokk. Det å se kollegaer gå og frykte for egen jobb er sjokk nok. Det er nok oljefirma stemning i lokalene nå.

Jeg presiserer at det ikke bare er Viking som klubb som trenger et sjokk, selv om dette kan bidra til å røske litt opp også her. Det jeg likevel hadde i tankene var de rundt klubben, eksempelvis publikum. Det er en grunn til at interessen fra publikum er så lav som den er, og må sies å være nedadgående over tid. Den viktigste grunnen er at alt går i samme tralten, år etter år. Som Viking-supporter er man aldri høyt oppe og sjelden langt nede. Dette fører til at folk blir mer og mer likegyldige til hele klubben.

Et nedrykk er negativt mens et opprykk er positivt. Begge deler skaper engasjement. To åttendeplasser i TL derimot skaper ikke engasjement overhode.

Jeg presiserer at jeg ikke er for nedrykk av prinsipp. I Vikings tilfelle har de likevel oppholdt seg i ingenmannsland altfor lenge, og nå må de komme seg bort derfra, enten dette innebærer at de går opp eller ned. De trenger en forandring fra dagens ørkenvandring.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
18.01.17 17:45

Tipper det blir kvallik mot Sulf i  år.

Og i så tilfelle 2 kamper jeg ikke har helse til å se

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
18.01.17 18:01

Nisja avgjør og Viking rykker ned.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
18.01.17 18:09

Hvis de får solgt Haugen og noen overtar Abdi må det finnes midler til å styrke laget. Midler til lønn. 

helvis
helvisInnlegg: 14949
18.01.17 19:21
Winthrop15: Hvis de får solgt Haugen og noen overtar Abdi må det finnes midler til å styrke laget. Midler til lønn.

Hvis Haugen og Abdi forsvinner er laget betraktelig svekket. Og vi vil ikke ha råd til å erstatte dem med gode nok spillere. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg