Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
11.02.17 23:19

Høiland er nå bevegelig og løpsvillig og kan med det skape rom for andre. Pedersen står bare å ser på og virker direkte lat. Jeg begynner også og lure om han har klippekort siden Udo og Bringaker må vike plass så mye som de må. Pedersen er akkurat som han var i fjorår sesongen, TAdams. Man må kunne forvente at han viser mer i oppkjøringen og lærer av sine feil fra i fjor og viser i det minste innsats.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
12.02.17 00:22

Pedersen lider av fysikken. Han er bitteliten. Dog er han en meget habil avslutter, og dersom han får litt tid i boks, så er han solid. Han er avhengig av at det blir skapt rom for ham.

Det tok tid før han ble varm i trøya i fjor, men etter at han gjorde sitt første mål mot Odd i sin 15. kamp, så gjorde han 5 mål de neste 11 kampene. Han spilte også på et lag som skapte veldig lite.

Pedersen kan gjøre mange mål i ES, men han fungerer ikke som enslig spiss. Som avslutter, så holder han høy ES-standard.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
12.02.17 01:59
TAdams6: Søren Berg

Han var helt enorm en tid i 2007, rett og slett enorm. En av de beste spillerne i Viking drakt jeg har sett med egne øyne på Viking stadion.
Ikke en typisk målscorer selv om han scoret en del, men drivende god med ball.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
12.02.17 09:35
Kristwic7: En av de beste spillerne i Viking drakt jeg har sett med egne øyne på Viking stadion.

Jeg likte godt Søren Berg, men han var noe variabel og at du beskriver ham på den måten viser tydelig hvor dårlig vi har vært stilt siden vi flyttet til Viking Stadion. Det var ikke mange som var misfornøyde når det ble klart at han skulle dra hjem. En følte en kunne gjøre det bedre. Det viste seg senere at det kunne vi ikke, hans bidrag var sterkt undervurdert også på det fysiske planet, men generelt sett var han en helt ok spiller. Hverken mer eller mindre. Dette kontra hans landsmenn Allan Gaarde og Nikolai Stokholm. 

Steffen Erneman virker å være en Gaarde. Det gleder meg. 

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
12.02.17 09:37
Ingebretsen: Man må kunne forvente at han viser mer i oppkjøringen og lærer av sine feil fra i fjor og viser i det minste innsats.

Jeg så ikke noe i veien med innsatsen til Pedersen. Når det gjelder lat, de fleste notoriske målscorere er faktisk ganske late. De sparer energien til når de kan få ballen i boksen. Pedersen er den klassiske spissen, en utdøende rase, og det viste han på tampen av sesongen ifjor når det endelig løsnet for ham.

Det er ellers kamp 2 i oppkjøringen. Det er ikke vits i å stresse. Noen spillere responderer bedre med mye trening i kroppen enn andre. Det er først om et par uker en vil se hvor landet ligger. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
12.02.17 11:34

Klarer ikke å se at Pedersen virker lat. Synes han jobbet godt og da spesielt i presset som førsteforsvarer.  Er vel mer samhandling offensivt som mangler. Synes Pedersen var bedre mot Start enn mot Brodd 

(Innlegget ble redigert 12.02.17 11:35)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
12.02.17 15:45
Fygaren: Jeg likte godt Søren Berg, men han var noe variabel og at du beskriver ham på den måten viser tydelig hvor dårlig vi har vært stilt siden vi flyttet til Viking Stadion. Det var ikke mange som var misfornøyde når det ble klart at han skulle dra hjem. En følte en kunne gjøre det bedre. Det viste seg senere at det kunne vi ikke, hans bidrag var sterkt undervurdert også på det fysiske planet, men generelt sett var han en helt ok spiller. Hverken mer eller mindre. Dette kontra hans landsmenn Allan Gaarde og Nikolai Stokholm.  Steffen Erneman virker å være en Gaarde. Det gleder meg.

Du var ikke særlig fan av Søren Berg ser jeg.. Han var svak i starten,men mener å huske at han ble mye bedre etter at overgangen til Danmark ble klar.
Jeg setter også Stokholm og Gaarde foran,men ikke veldig mye.
Gaarde sine 2 mål på Ullevaal var bare helt utrolig, spesielt når jeg var der og så de live. 
Stokholm gjorde en enorm jobb i Viking og var nok ganske undervurdert i Norge, han kom inn i landslagstroppen til Danmark 1-2 år etter at han returnerte til Danmark i en alder av 37 og startet i VM-kvalikk. 

Håper og tror at bidragene til Ernemann blir større enn Pedersen og Ørnskov sine, selv om heller ikke sistnevnte var en dårlig spiller.
Han hadde vel heller ikke de letteste arbeidsforholdene på midten når han var her.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
12.02.17 15:46
fotballidiot2: Klarer ikke å se at Pedersen virker lat. Synes han jobbet godt og da spesielt i presset som førsteforsvarer.  Er vel mer samhandling offensivt som mangler. Synes Pedersen var bedre mot Start enn mot Brodd

Lat er han vel ikke,men spesielt bevegelig er han ikke. Jeg liker spisser som stresser stoppere gjerne med fysikk og det gjør ikke Pedersen.
At vi i hele tatt brukte 2 millioner på han er ganske pussig, det var veldig dårlig arbeid av de involverte.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
12.02.17 16:12

Kristwic7: Jeg sier i første setning at jeg likte godt Søren Berg. Tull å si at jeg ikke var en særlig fan av ham.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
12.02.17 16:37
Fygaren: Kristwic7: Jeg sier i første setning at jeg likte godt Søren Berg. Tull å si at jeg ikke var en særlig fan av ham.

Han var en av våre beste i 2007. Å si at han var variabel er ganske strengt.

jesman2
jesman2Innlegg: 17614
12.02.17 17:19
Kristwic7: Å si at han var variabel er ganske strengt.

Å hevde at Søren Berg var variabel i Viking-drakt er så nærme fasiten man kan komme.

eppaen
eppaenInnlegg: 27428
12.02.17 17:54

Søren Berg var absolutt ujevn. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
12.02.17 17:59
Kristwic7: Jeg setter også Stokholm og Gaarde foran,men ikke veldig mye

Totalt sett var de mye bedre enn Berg. Berg var på høyde med de en halv sesong, resten var det klasseforskjell.

Jeg savner den tiden der vi hentet ikke bare forsterkninger for laget, men spillere som dominerte i Tippeligaen. Hodgson hentet Gaarde, de andre hentet Prahl. Deretter begynte pengegaloppen og nedturen økonomisk.

Fygaren
FygarenInnlegg: 56420
12.02.17 18:34

2006 innledet pengegaloppen for Vikings del.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
12.02.17 19:02

Ja 2006 startet. Men vi traff også mye. Hadde vi truffet like bra de neste 5-6-7 årene så hadde vi vært toneangivende i Tippeligaen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
12.02.17 21:21
TAdams6: Totalt sett var de mye bedre enn Berg. Berg var på høyde med de en halv sesong, resten var det klasseforskjell. Jeg savner den tiden der vi hentet ikke bare forsterkninger for laget, men spillere som dominerte i Tippeligaen. Hodgson hentet Gaarde, de andre hentet Prahl. Deretter begynte pengegaloppen og nedturen økonomisk.

Synes hele 2007 egentlig var en opptur for Berg jeg. Mens 2006 var en svak sesong for de fleste, utenom black jesus.

(Innlegget ble redigert 12.02.17 21:21)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
13.02.17 16:10

Og Østenstad sitter i styre den dag i dag. Den saken med Kallio burde vert sparken grunn nok. Arrogant og kvalmt av han.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
13.02.17 18:13
Kristwic7: ADVARER MOT STERKT INNHOLD FOR ALLE VIKING-FANS

fortsettelse fra det som står i artikkelen:

2011: Johan Lædre Bjørda, Björn Andersson, King Osei Gyan, Bengt Sæternes og Trond Olsen
2012: Martin Ørnskov, Makhtar Thioune, Joan Simun Edmundsson, Henri Anier
2013: Richard Ekunde, Jon Dadi Bödvarsson, Osita Chikere, Benjamin Sulimani
2014: Iven Austbø, Sverrir Ingason, Joackim Jørgensen, Bjørn Daniel Sverrison,  Steinthor Thorsteinsson
2015: Anthony Soares, Karol Mets, Aleksander Solli, Magne Hoseth, Samuel Adegbenro, Kieffer Moore, Suleiman Abdullahi, Zymer Bytyqi
2016: Per Magnus Steiring, Claes Kronberg, Chris Dawson, Abdisalam Ibrahim, Michael Haukås, Tor Andre Aasheim, Usman Sale, Andreas Breimyr, Patrick Pedersen, Aniekpeno Udoh

Ja, pengene satt løst under Østenstad. Men det var andre økonomiske tider. Men liten tvil om at vi fikk lite ut av pengene som ble brukt. Hovedproblemet var at spillerne ikke ble hentet for å fylle roller. De ble mer hentet for individuelle ferdigheter. Laget ble skadelidende og Viking framsto aldri som noe godt lag. Dårlig Research.

Men ting har jo ikke blitt veldig mye bedre etterpå. Vi har hentet mye spillere etter at Østenstad ga seg. Disse spillerne har også variert. Til og med i fjor, når sparekniven var i bruk så hentet vi veldig mange spillere. Spillere vi egentlig ikke har råd til nå.

Så om det er personavhengig eller om det ligger i veggene at man ønsker å framstå som noe større enn man egentlig er vet jeg ikke. Men problemet er ikke borte. Dvs, nå virker det for første gang som om man faktisk ikke henter spillere man ikke har råd til å lønne. Endelig. Kjipt at det går utover det sportslige, men Viking har hentet mye spillere de siste 10 årene uten å få alt for mye igjen for det.

En filosofi, en måte å spille på. Hente spillere som passer til rollene. En drøm hvis det hadde fungert. Nå har Wiggen kommet fram til en måte Viking skal framstå. Dette har skjedd tidligere også med den blå tråden til Østenstad. Problemet er at det hele er personavhengig. Forsvinner en person ut og en ny kommer inn så skrinlegger man det man holder på med og begynner på nytt. Med denne strategien blir man aldri god. Det er en grunn til at Odd Grenland er blitt så gode som de er. Det er langsiktig jobbing og tro mot systemet. Henter spillere til systemet. Vi burde vært langt foran Odd, men er langt bak. Elendig ledelse og strategi over lang tid. Det har kostet mye penger.

Så jeg vil ikke legge alt ansvar på Østenstad. Han gjorde også en del bra. Problemet har også fortsatt etterpå.

Når vi går gjennom lista over spillere så er det en del jeg har glemt. Sulimani hadde jeg glemt, han savner jeg. Han hadde jeg sansen for.

Vi får håpe at det holder med 1 år som i år, der vi sparer, ikke bruker mer enn vi har og at økonomien vil forbedre seg såpass at vi kan ivertfall forsterke laget til neste sesong, selvfølgelig uten at det går utover økonomi eller lønnsbudsjetter.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
13.02.17 18:15
TAdams6: Ja, pengene satt løst under Østenstad. Men det var andre økonomiske tider. Men liten tvil om at vi fikk lite ut av pengene som ble brukt. Hovedproblemet var at spillerne ikke ble hentet for å fylle roller. De ble mer hentet for individuelle ferdigheter. Laget ble skadelidende og Viking framsto aldri som noe godt lag. Dårlig Research. Men ting har jo ikke blitt veldig mye bedre etterpå. Vi har hentet mye spillere etter at Østenstad ga seg. Disse spillerne har også variert. Til og med i fjor, når sparekniven var i bruk så hentet vi veldig mange spillere. Spillere vi egentlig ikke har råd til nå. Så om det er personavhengig eller om det ligger i veggene at man ønsker å framstå som noe større enn man egentlig er vet jeg ikke. Men problemet er ikke borte. Dvs, nå virker det for første gang som om man faktisk ikke henter spillere man ikke har råd til å lønne. Endelig. Kjipt at det går utover det sportslige, men Viking har hentet mye spillere de siste 10 årene uten å få alt for mye igjen for det. En filosofi, en måte å spille på. Hente spillere som passer til rollene. En drøm hvis det hadde fungert. Nå har Wiggen kommet fram til en måte Viking skal framstå. Dette har skjedd tidligere også med den blå tråden til Østenstad. Problemet er at det hele er personavhengig. Forsvinner en person ut og en ny kommer inn så skrinlegger man det man holder på med og begynner på nytt. Med denne strategien blir man aldri god. Det er en grunn til at Odd Grenland er blitt så gode som de er. Det er langsiktig jobbing og tro mot systemet. Henter spillere til systemet. Vi burde vært langt foran Odd, men er langt bak. Elendig ledelse og strategi over lang tid. Det har kostet mye penger. Så jeg vil ikke legge alt ansvar på Østenstad. Han gjorde også en del bra. Problemet har også fortsatt etterpå. Når vi går gjennom lista over spillere så er det en del jeg har glemt. Sulimani hadde jeg glemt, han savner jeg. Han hadde jeg sansen for. Vi får håpe at det holder med 1 år som i år, der vi sparer, ikke bruker mer enn vi har og at økonomien vil forbedre seg såpass at vi kan ivertfall forsterke laget til neste sesong, selvfølgelig uten at det går utover økonomi eller lønnsbudsjetter.

For meg føles det ut som at spillerkjøpene stort sett er navn og ikke etter spillermønster og stil.
Det er liksom ofte så planløst, det bare hentes inn for å hentes. 
Gjerne flere kjente spillere som har navn, men som ikke passer inn.
Hva som er årsaken til dette er nok mer enn bare Egil Østenstad, men han har en stor del av skylden mener jeg.

(Innlegget ble redigert 13.02.17 18:15)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
13.02.17 18:23
Kristwic7: Hva som er årsaken til dette er nok mer enn bare Egil Østenstad, men han har en stor del av skylden mener jeg

Absolutt. Han var delaktig. De som ansetter trenere er like delaktige. Man må hente en trener som fyller filosofien. Viking har hentet trenere med navn, plassert de i sjefsstolen og sagt, vær så god, dette har du å jobbe med.

Når man hadde en blå tråd så burde man holdt seg til prinsippene, hentet trenere som videreførte dette og utviklet det videre. I stedet har vi startet noe, personer har reist og vi har fått nye som har begynt helt på nytt igjen. Det blir ikke framgang hvis hver trener skal finne opp hjulet.

Jeg savner en langsiktighet. En måte å spille på, hente spillere og trenere som passer til den beskrivelsen. For å få et stabilt topplag så er dette veien å gå. Odd har gjort det. Selv om Arsenal ikke har vunnet mye de siste 10 årene, så er de stabile, ja mer stabile enn noen andre. Der hentes det inn spillere som passer beskrivelsen og måten å spille på. Det gjør Fagermo i Odd også.

Hareide først, så fikk Clotet lage sin egen vri siste året til Hareide. Jonevret først, så fikk Burchnall endre på systemet. Så ville Jonevret ha litt av makten tilbake og det ble hummer og kanari. Nå er Burchnall i gang og får lage sin egen måte å spille på.

Hvor er den blå tråden, hva er planen. Hva skjer om 2 år når Burchnall reiser videre? Starter vi på nytt igjen?

Dette er hovedproblemet tror jeg. Dette er også litt av grunnen til at så mange spillere ikke har passet inn i systemet Viking har spilt. Vi har ikke vært i nærheten av å få ut potensialet til veldig mange av kjøpene våre.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
13.02.17 18:27

Godt nytt om Sale. "Bare" albue ut av ledd. Ute i 2-3 uker og forhåpentligvis klar til treningsleiren i Spania i starten av mars. Da vil han få 3 uker med trening før sesongen starter.

 

stc887
stc887Innlegg: 16166
13.02.17 18:32
Kristwic7: For meg føles det ut som at spillerkjøpene stort sett er navn og ikke etter spillermønster og stil.
Det er liksom ofte så planløst, det bare hentes inn for å hentes.
Gjerne flere kjente spillere som har navn, men som ikke passer inn.

Hodgson, Prahl, Røsler, Hareide, Jonervret og nå Burchnall det er litt som LSK med trenersigneringene det er vanskelig å se noen blå tråd  i arbeidet med trenerene og når de blir borte arver den nye treneren ofte "ræl" som ikke passer inn og så har du det gående.

 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37582
13.02.17 18:48

Det er et inntrykk jeg sitter igjen med som jeg har tenkt og tenkt på. Reagerte på det den gang, men ikke mer enn at jeg syntes det var spesielt.

Skulle fornye sesongkortet. Var kø i Vikingbutikken. Fillo var signert. Forgaard var i butikken og snakket og svarte på spørsmål. Det han hadde blitt ekstremt imponert over med Fillo var håndtrykket. Svær hånd og skikkelig håndtrykk. Det ga godfølelsen til Forgaard.

Nå var Martin Fillo et stort talent, men hadde jo forventet at han skrøyt av noe annet enn håndtrykket. Men for noen er håndtrykk veldig viktig.

Nå skal det sies at Fillo imponerte meg også med sin vilje til å lære engelsk på rekordtid. Så at han hadde noe profesjonelt over seg er det liten tvil om.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
13.02.17 22:01
stc887: Hodgson, Prahl, Røsler, Hareide, Jonervret og nå Burchnall det er litt som LSK med trenersigneringene det er vanskelig å se noen blå tråd  i arbeidet med trenerene og når de blir borte arver den nye treneren ofte "ræl" som ikke passer inn og så har du det gående.

ræl som skogseid og bertelsen osv osv.. Kan nevne flere spillere i fleng som bare diltet med og som aldri utviklet seg noe mer.
Og nye trenere som ansatt uten noen form for blå tråd som du sier. 
Et spetakkel uten like og dårlig klubbdrift.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4170
13.02.17 22:43
Kristwic7: ræl som skogseid

Skogseid startet dårlig, men løftet seg etterhvert. Denne er i grunnen ganske fornøyelig ;-)

Nevi
NeviInnlegg: 9008
13.02.17 22:48
PerfectSense: Skogseid startet dårlig, men løftet seg etterhvert.

Jeg synes faktisk ikke at Skogseid startet så halvgalent heller.

Han kom til Viking vel en uke før seriestart. Og spilte omtrent hele tiden på sin plass. Hadde lite erfarenhet med tippeligaen
Hadde litt posisjonsvansker. Men tok mye igjen på en hærlig innsats. Og var ALLTID villig med fremover. Litt ustabile innlegg riktignok.
Men skal ha mye mer kred enn han har fått etter min mening for sin innsats og guts.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45394
13.02.17 23:18
PerfectSense: Skogseid startet dårlig, men løftet seg etterhvert. Denne er i grunnen ganske fornøyelig ;-)

En av de mest middelmådige spillerne jeg har sett. Typisk 5'er på børsen. 
Hadde god kontroll defensivt, men bidro lite offensivt. 

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16551
13.02.17 23:29
PerfectSense: Skogseid startet dårlig, men løftet seg etterhvert. Denne er i grunnen ganske fornøyelig ;-)

Dersom alt er kullsvart, så kan selv det svakeste lyset skinne. Skogseid var aldri god nok for et Viking med ambisjoner. God nok for et Viking uten ambisjoner, men aldri i nærheten av å være en ledende figur i en backrekke som ønsker å bidra til edelt metall.

Vi har lidd av en inkompetent ledelse i flere år, men vi har pokker meg lidd av spillere som er komfortbable med millionlønninger og prestasjoner uten konsekvenser også. Uten at det er direkte rettet mot Skogseid.

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22535
14.02.17 08:02
Kristwic7: Hadde god kontroll defensivt, men bidro lite offensivt.

Muligens, men tror faktisk han bidro mer offansivt enn de backene vi har i dag. Han var flink å gå på løp og skape rom for Yanni eller andre kantspillere.

I fjor spilte han for et LSK som slet. Han kom likevel på 6 plass i tippeligaen på antall assist. Ingen i Viking hadde flere. Og han hadde like mange alene som våre 3 mest brukte backer. Dette som et lite apropos.

Han hadde i sine første Viking år 5 og 7 målpoeng.  Haugen og Andy hadde 4 og 5 i fjor. Ryerson 1 og Kronberg 2. Og da spilte både Andy og Kronberg en del i offansive roller.

I 2010 hadde Skogseid flest assist av samtlige Viking spillere og delt 3 plass på poengligaen sammen med f.eks Erik Nevland.

Synes personlig han var en flott spiller å ha i stallen. Gjorde alltid sitt beste og løp mest av samtlige. Kunne også brukes som både back og stopper. Nei synes faktisk Skogseid får for mye pepper selv om jeg selvsagt heller skulle ønsket vi den gang fikk vårt førstevalg Espen Ruud fra Odd.

(Innlegget ble redigert 14.02.17 08:07)

Klikk for å gå tilbake til toppen