Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 10:36
Bilvrag: Hvem reiser til Viking for en sikker død om man ikke får klekkelig betalt?

Du må hugse at mange må velje mellom klubbar som er "like sikker død" som Viking.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
19.02.17 13:25
odin: Du må hugse at mange må velje mellom klubbar som er "like sikker død" som Viking.

Det er ikke A-laget som reiser til Viking, det er sant. Men for å ha en depressiv lek på en fridag; hvor mange av Vikings investeringer har reist videre til større oppgaver? Og hvem av Vikings investeringer har hatt en notèrbar positiv utvikling i klubben? Har noen vært en investering som man har tjent penger på? I form av resalg?

Jarstein. Tjente ikke penger på ham, men hadde en fin utvikling. Det er helt sikkert flere, dette er fritt fra min labre hukommelse. Jeg har heller ikke tatt med spillere som The Berishas. Urettferdig, da disse har gått en god skole i Viking. Austbø også. Disse er unge, lokale og skal til Viking uansett. Strenge kriterier, men det er ingen vinner her. :-)

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
19.02.17 13:39

Abdullahi, Ingason, Bødvarsson. Ingen store investeringer, men positiv utvikling.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 14:15
Bilvrag: Men for å ha en depressiv lek

Dei depressive leikene gjentas altfor ofte i Viking-tråden.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
19.02.17 14:27
odin: Dei depressive leikene gjentas altfor ofte i Viking-tråden.

Det har du sikkert rett i. Jeg er ikke like aktiv lenger, kanskje pga nettopp dette.

Jeg kjenner uansett en slags optimisme om dagen. Ikke nødvendigvis sportslig, men den tvingende nødvendigheten vi er inne i, er bra. Mye penger har blitt et slags aber for Viking, så jo mindre vi har, jo bedre kjennes det. Om vi overlever, selvsagt.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 14:37
Bilvrag: Jeg kjenner uansett en slags optimisme om dagen. Ikke nødvendigvis sportslig, men den tvingende nødvendigheten vi er inne i, er bra. Mye penger har blitt et slags aber for Viking, så jo mindre vi har, jo bedre kjennes det. Om vi overlever, selvsagt.

Eg kjenner også ein slags alternativ optimisme. Ein optimisme som ikkje handlar om medaljar eller øvre halvdel, men om at negativisme blir snudd til positivisme. Ein 10. plass vil ikkje nødvendigvis bli ein stor nedtur dersom stemninga i klubben og blant publikum snur, og økonomien gjer det mulig å investere i det sportslege før neste sesong.

jesman2
jesman2Innlegg: 17620
19.02.17 14:38
Bilvrag: Jeg kjenner uansett en slags optimisme om dagen. Ikke nødvendigvis sportslig, men den tvingende nødvendigheten vi er inne i, er bra. Mye penger har blitt et slags aber for Viking, så jo mindre vi har, jo bedre kjennes det. Om vi overlever, selvsagt.

Nettopp derfor er det viktig at du fortsetter å bidra. Vi må få slutt på dette hylekoret som akker seg fordi vi spiller 1-1 i en treningskamp. Hovedfokuset denne sesongen er uansett å holde klubben flytende, noe jeg deler din oppfatning om at vi er i ferd med å gjøre.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 14:40
Bilvrag: Og hvem av Vikings investeringer har hatt en notèrbar positiv utvikling i klubben? Har noen vært en investering som man har tjent penger på? I form av resalg?

Vi fikk vel litt av Ingason og Bödvarsson salget nå for ikke lenge siden. Men bare småsummer. Valon Berisha bør vi ha gode klausuler på. Er snart på tide at han tar steget videre.

Vi har ikke solgt til storklubber og vi har tjent lite på overgangene i forhold til en del andre Tippeligaklubber. At vi fikk så lite for Abdullahi er tragisk

Forhåpentligvis selger vi snart til en storklubb, det er da pengene kommer på bordet.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 14:42
odin: Eg kjenner også ein slags alternativ optimisme. Ein optimisme som ikkje handlar om medaljar eller øvre halvdel, men om at negativisme blir snudd til positivisme. Ein 10. plass vil ikkje nødvendigvis bli ein stor nedtur dersom stemninga i klubben og blant publikum snur, og økonomien gjer det mulig å investere i det sportslege før neste sesong

Det du her beskriver er absolutt det viktigste dette året. Få stemningen til å snu. At folket får troen og lysten tilbake. Vi vinner ikke noe i år uansett, men forhåpentligvis kan vi bygge noe for framtiden.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45442
19.02.17 16:58
TAdams6: Det du her beskriver er absolutt det viktigste dette året. Få stemningen til å snu. At folket får troen og lysten tilbake. Vi vinner ikke noe i år uansett, men forhåpentligvis kan vi bygge noe for framtiden.

Få inn positivitet rundt klubben og kanskje få 10 000 tilskuere oftere.
Det gjør godt både for klubb og for spillere det. 
Man har vel gått endel på priser på billettene og?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 17:16
Kristwic7: Man har vel gått endel på priser på billettene og

For en del år siden ja. Men ikke nå. Nå er det så vidt folk gidder å gå selv om det er gratis.

Det har med hva som vises på banen, entusiasme og tro på laget. Det må ligge innsats og vilje til å vinne som grunnmur. Begge deler har vært fraværende i mange år nå. En ting er å si det, noe annet å vise at man mener det på banen. Det har Viking feilet noe voldsomt.

Greier Burchnall å få laget til å vise dette så vil ballen begynne å rulle.

storteple
stortepleInnlegg: 9222
19.02.17 17:56

Jesman2: "Vi må få slutt på dette hylekoret som akker seg fordi vi spiller 1-1 i en treningskamp."

 

Kor og kor, det er vel snarere en duett eller trio, med en veldig klar forsanger. Resten virker absolutt ikke negative i disse i dager. 

Om Viking stiller med den samme aggressiviteten som mot Jerv, og lykkes, så tror jeg publikum kommer tilbake. Om det er en ting publikum er glad i så er det et lag som utmerker seg på vilje og kampglød. Viking har forsåvidt utmerket seg på dette de siste årene også, riktignok i negativ forstand. 

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 18:24

Kanskje er oljenedturen både det som har skapt den akutte økonomiske krisa i Viking, og den som reddar klubben. Kanskje var det velstandsmentaliteten som gjorde at folk svikta Viking, meir enn manglande sporslege resultat? Kanskje var siddisar (les; folk på Nord-Jæren) så velfødde, grådige og kravstore at kun seier var godt nok for at ein skulle gidde å gå på kamp.

Kanskje det var derfor det blei meir gøy med hockey? Med ny hall og masse pengar har Oilers (hatar det navnet) blitt hockeyen sitt svar på Rosenborg. Siddisar i velstandsrus syntes dei fortente å heie på eit lag med suksess. Det glamouren fann dei i hockeyen og ikkje i fotballen. Hockey har vunne ein tilhengarskare dei ellers aldri ville fått på grunn av glamouren.

Oljenedturen har forhåpentlegvis gjort noko med mentaliteten til folk. I krisetider treng me å samle oss rundt noko igjen. Eg kryssar fingrane for at fotballen kan tilby det fellesskapet. Det betyr i så fall at folk har justert ned krava til det dei meiner dei fortener. Det fortener folk.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
19.02.17 18:36
odin: Oljenedturen har forhåpentlegvis gjort noko med mentaliteten til folk. I krisetider treng me å samle oss rundt noko igjen. Eg kryssar fingrane for at fotballen kan tilby det fellesskapet. Det betyr i så fall at folk har justert ned krava til det dei meiner dei fortener. Det fortener folk.

Jeg klarer overhodet ikke å se din logikk når du beskriver hockeyfolket, men jeg deler ditt håp når det gjelder å samle seg i "krisetider". Jeg håper og tror at vi vokser i disse nedgangstider.

clavin
clavinInnlegg: 32634
19.02.17 18:39
odin: Kanskje var siddisar (les; folk på Nord-Jæren) så velfødde, grådige og kravstore at kun seier var godt nok for at ein skulle gidde å gå på kamp.

Denne teorien kan du bare forkaste. Utdypning skulle være unødvendig. Klubben har ikke vunnet noe siden 2001. De har i grunnen aldri vært i nærheten en gang.

Jeg ser heller ingen grunn til å kritisere folk for at de støtter Oilers. Det hadde vært bekymringsverdig om et sted som Stavanger ikke skulle støtte oppunder den nest mest populære lagidretten her til lands. Det ene utelukker heller ikke det andre her.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 19:12
clavin: Denne teorien kan du bare forkaste. Utdypning skulle være unødvendig. Klubben har ikke vunnet noe siden 2001. De har i grunnen aldri vært i nærheten en gang.

Ikkje utan ein debatt der du overbeviser meg. Det gjer du ikkje her. Snarare tvert om.

Den lange økonomiske oljeoppturen hadde så vidt starta då Viking vann noko sist. Min påstand: I takt med den voldsomme økonomiske veksten vaks det også fram ein «fordi EG fortener det» mentalitet. Eg har betalt og då forventar eg underhaldning. Eg forventar at Viking skal vinne. Eg forvantar pokalar. Viss ikkje fortener ikkje Viking meg.

Det traff godt med oppturen til Oilers. Eg seier ikkje at dei kvitta seg med sesongkortet på stadion og kjøpte sesongkort i hockeyhallen i staden. Men dei slutta å vere ein del av fellesskapet på stadion og byrja å sole seg i Oilers-glansen i stadion i staden. 

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 19:17
clavin: Jeg ser heller ingen grunn til å kritisere folk for at de støtter Oilers. Det hadde vært bekymringsverdig om et sted som Stavanger ikke skulle støtte oppunder den nest mest populære lagidretten her til lands. Det ene utelukker heller ikke det andre her.

Det er heller ingen kritikk av dei som elskar hockey. Det er ein kritikk av ein overfladisk mentalitet som ofte pregar nyrike. Eg håpar hockeyen held fram med å vekse.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 19:24
odin: Min påstand: I takt med den voldsomme økonomiske veksten vaks det også fram ein «fordi EG fortener det» mentalitet. Eg har betalt og då forventar eg underhaldning. Eg forventar at Viking skal vinne. Eg forvantar pokalar. Viss ikkje fortener ikkje Viking meg.
Det traff godt med oppturen til Oilers

Viking har alltid vært i underholdningsbransjen. Det har stort sett vært kjekt å se Viking og. Tenker da på spillestil. Det var noen nedturer som med Økland tidlig 90 tall og Poul Erik Andreassen hvor ting gikk på tvers og i sirup (ikke ulikt det vi har vært vitne til de senere årene). Men stort sett var Viking kjekke å se på. De scoret mål, de var gode hjemme, de havnet høyt oppe. Publikum ønsket/krevde også den gang angrepsfotball og vilje til å vinne. Men etter at Rösler reiste har det vært en lang nedtur. Utrolig kjedelige å se på.

Samtidig, før Viking flyttet til Viking stadion holdt Oilers på å vokse. Jeg har sett Oilers siden de begynte å klatre. Det var etter hvert mye folk i Siddishallen selv om det var fullt på Viking stadion. Det var 300 meter lang kø i en sluttspillskamp der 200 meter av den køen ikke kom inn (jeg var en av de). Dette samtidig som Viking trakk fulle hus.

Det hele går i innsats mener jeg. Vilje til å vinne og innsats. Selv når Oilers tapte så hadde de gitt alt. Sitter ikke alltid med den følelsen selv når Viking vinner (litt satt på spissen).

Denne "EG fortener det" mentaltieten kan du bare skrinlegge. Viking har aldri trukket fulle hus når de ikke gidder å vinne og angripe. Oilers vil heller ikke gjøre det. De har faktisk litt tendens i år. Det er lag som jobber mer og vil mer i år, dette fører til tap. Tidligere år har det vært tap, men full innsats. Det har ikke vært like solid i år. Det er et faremoment for Oilers. Det var det Viking gjorde og har gjort. Man må ha en spillestil som frir til publikum og som gir publikum håp.

Nøkkelen ligger i hva som leveres på banen, ikke hva mentaliteten til hver enkelt publikummer er.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 19:26
odin: . Det er ein kritikk av ein overfladisk mentalitet som ofte pregar nyrike

Du vet at kampene i DNB Arena er mye familier og eldre. Det er der de har truffet, det er kjekt for ungene og det er kjekt for de eldre. Til og med kona synes det er kjekt. Har ikke noe med penger å gjøre, men Oilers leverer på kampopplevelsen. Dattera mi på 7 år elsker å gå på hockey kamp. Dette fordi det er kjekt, det tilrettelegges og det er god stemning (som et resultat av stort sett gode kamper).

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 19:32
TAdams6: Nøkkelen ligger i hva som leveres på banen, ikke hva mentaliteten til hver enkelt publikummer er.

Ikkje mentaliteten til kvar enkelt publikummar, men gruppementaliteten. Det som pregar heile samfunnet eller store delar av det.

clavin
clavinInnlegg: 32634
19.02.17 19:34
odin: «fordi EG fortener det» mentalitet. Eg har betalt og då forventar eg underhaldning. Eg forventar at Viking skal vinne. Eg forvantar pokalar. Viss ikkje fortener ikkje Viking meg.

Det er ikke dette som er greia. Saken er den at ingen klubber i dette landet klarer å fylle stadion med folk som er så hengivne at de møter opp år etter år, i snø og regn, og i medgang og motgang. Folk liker å vinne, og dette er saken over hele fjøla, og ikke spesielt i Stavanger, som du her indikerer.

Mener du at Stavanger her skiller seg fra andre grupperinger i Norge? Hva med eksempelvis Start og Kristiansand? Hvor mange av disse gadd å følge Start gå fra tap til tap i høst? Det var langt større engasjement i 2005, mener jeg å huske. Hva med Vålerenga? Er det fullt Ullevaal hver runde? Hva med Brann? Har ikke de også hatt perioder med publikumsnedgang? I Tromsø synes jeg Alfheim veldig ofte er glissent.

Det er ikke snakk om "å forvente pokaler" og at "Viking må fortjene meg". Det er snakk om å opprettholde et engasjement, og her tror jeg mange må melde pass, rett og slett fordi Viking har gjort sitt ytterste for å drepe ethvert tilløp til engasjement.

Folk bestemmer uansett hva de ønsker og gidder å delta på. Hvis de ikke føler at det gir dem noe å møte opp på kamp så blir de hjemme. Slik er det i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo og hele fjøla her hjemme.

Bilvrag
BilvragInnlegg: 16563
19.02.17 19:39
odin: Den lange økonomiske oljeoppturen hadde så vidt starta då Viking vann noko sist. Min påstand: I takt med den voldsomme økonomiske veksten vaks det også fram ein «fordi EG fortener det» mentalitet. Eg har betalt og då forventar eg underhaldning. Eg forventar at Viking skal vinne. Eg forvantar pokalar. Viss ikkje fortener ikkje Viking meg. Det traff godt med oppturen til Oilers. Eg seier ikkje at dei kvitta seg med sesongkortet på stadion og kjøpte sesongkort i hockeyhallen i staden. Men dei slutta å vere ein del av fellesskapet på stadion og byrja å sole seg i Oilers-glansen i stadion i staden.

Du har nok et poeng. Der Vikings sponsorer svikter, så vokser Oilers' tilsvarende. Der har du trolig litt av Oilersglansen.

Der slutter også min forståelse av dine tanker. Oilers hadde 2000 mennesker på kamp i Siddishallen. Selv Viking hadde 2000 mennesker på kamp i Siddishallen. En uglamorøs rønne av en arena. Det fantes liv i Stavangerhockeyen også før Tore Christiansen. Noe jeg føler blir oversett av de aller fleste.

Hvem går på Vikingkamp og hvem går på Oilerskamp? Det er jo det store spørsmålet som markedsavdelingen begge leire strever etter å få svar på. Hvem går på Viking Stadion for å bli underholdt? Trolig langt færre enn de som reiser til DNB Arena. Det sportslige er i fokus på Viking Stadion. Det familiære er i fokus i DNB Arena.

Det er å sammenligne kino og teater. Mange likheter, men man har kanskje størst forventninger til teateret. Det er dynamisk og krever masse av skuespillerne. På kino vet man hva man får. Man kan bli skuffet av utfallet, men popcornet er spist og man går hjem mett. Eller sulten. Avhengig av om man er sulten. Eller mett.

(Innlegget ble redigert 19.02.17 19:40)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 19:46
odin: Ikkje mentaliteten til kvar enkelt publikummar, men gruppementaliteten. Det som pregar heile samfunnet eller store delar av det.

Det er mer å ta seg til nå enn før. Men på 80 tallet var SIF gode i håndball, best i Norge. Ja det var fullt hus og 2-3000 på kampene. Samtidig spilte Viking hockey, det var en del folk der og. Viking fotball hadde greit besøk, men det var langt fra fullt når de slet.

Generelt sett tror jeg folk er travlere nå enn før og at de prioriterer litt annerledes.

Gruppementaliteten du vil fram til kommer mest av alt pga Viking som har lovet og lovet, økt prisene, spilt kjedelig fotball og tatt publikum for gitt. Viking hadde 3.høyest snitt i mange mange år. Godt over 10000 i snitt selv når de var elendige. Sesongkortsalget var veldig høyt til tross for at Oilers var gode. Til syvende og sist gir folk opp. Det finnes en grense for hvor lenge man ønsker å være dum-snill. Det er sikkert denne mentaliteten du sikter til. Men jeg tror ikke den hadde vært annerledes på slutten av 90 tallet hvis Viking ikke hadde hentet Benny tilbake. Viking ga troen tilbake til folket over natta. Det skjer ikke nå. Nå er det seigpining

Det har vært gjort grep overfor publikum. Gratis inngang. Ta med en venn hvis du har sesongkort osv. Men mange som får tilbudet "gidder ikke". Hvorfor? Fordi det ikke gir de noe. Viking må faktisk gi for å få, så enkelt er det. Har ingen tro på at det kommer av økonomi eller å være nyrik.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 19:51
TAdams6: Du vet at kampene i DNB Arena er mye familier og eldre. Det er der de har truffet, det er kjekt for ungene og det er kjekt for de eldre. Til og med kona synes det er kjekt. Har ikke noe med penger å gjøre, men Oilers leverer på kampopplevelsen. Dattera mi på 7 år elsker å gå på hockey kamp. Dette fordi det er kjekt, det tilrettelegges og det er god stemning (som et resultat av stort sett gode kamper).

Løft perspektivet. Det er ikkje dette me diskuterer. Pettersen (69) og Pettersen jr. (45) har sine motiv for å gå på kamp. Far og dotter Friestad har sine.

Det er mentaliteten til dei (som følte seg) «nyrike» som blei lei av Viking fordi dei ikkje ga valuta for pengane eg diskuterer. Dei er truleg i ferd med å få bakkekontakt igjen. Den nyrike mentaliteten har fått seg ein knekk (laga ikkje Arild Østin Ommundsen ein film som skildra om den nyrike Stavanger-mentaliteten midt under oljeboomen?)

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37727
19.02.17 20:00
odin: Det er mentaliteten til dei (som følte seg) «nyrike» som blei lei av Viking fordi dei ikkje ga valuta for pengane eg diskuterer.

Da må jeg melde meg ut, for jeg kjenner ikke til denne grupperingen.

Du må faktisk forklare meg hvem dette er.

clavin
clavinInnlegg: 32634
19.02.17 20:06
odin: Det er mentaliteten til dei (som følte seg) «nyrike» som blei lei av Viking fordi dei ikkje ga valuta for pengane eg diskuterer.

Av de som går på kamp har alle sine motiver, uten at jeg skjønner på hvilken måte disse "nyrike" er et poeng for noe som helst. Hvor stor andel utgjør/utgjorde disse "nyrike" medgangssupporterne? Jeg antar at du her har en oppfatning, siden du trekker fram dette som argument.

Faktum er uansett at alle som "sympatiserer" med Viking ikke har like sterk tilknytning som de såkalte "die hard" som du tydeligvis mener alle bør definerer seg som. Noen møter opp på hver kamp uansett mens andre er mer selektive. I følge deg er nok disse i sistnevnte kategori utelukkende "nyrike", mens jeg tror de omhandler folk i alle samfunnsklasser. Viking bør uansett håpe at de igjen finner gleden av å gå på kamp, da det er her potensialet ligger. Overfor disse er det uansett Viking ballen ligger hos, og dette må respekteres. Det nytter ikke å komme med irettesettelser på dette feltet, ei heller feilaktig inndele folk i lite smigrende kategorier.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 20:51
clavin: Av de som går på kamp har alle sine motiver, uten at jeg skjønner på hvilken måte disse "nyrike" er et poeng for noe som helst. Hvor stor andel utgjør/utgjorde disse "nyrike" medgangssupporterne? Jeg antar at du her har en oppfatning, siden du trekker fram dette som argument.

Det var klønete formulert: Burde heller skrive at samfunnet er prega av ein nyrik mentalitet. Det er ikkje ei spesiell gruppe mennesker.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 20:56
clavin: de såkalte "die hard" som du tydeligvis mener alle bør definerer seg som.

Det tar du kraftig feil. Det finnes ikkje mange die hard-fans i norske klubbar.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 21:11
clavin: Noen møter opp på hver kamp uansett mens andre er mer selektive. I følge deg er nok disse i sistnevnte kategori utelukkende "nyrike", mens jeg tror de omhandler folk i alle samfunnsklasser. Viking bør uansett håpe at de igjen finner gleden av å gå på kamp, da det er her potensialet ligger. Overfor disse er det uansett Viking ballen ligger hos, og dette må respekteres. Det nytter ikke å komme med irettesettelser på dette feltet, ei heller feilaktig inndele folk i lite smigrende kategorier.

Eg ser at eg ikkje har klart å forklare nyrik-poenget godt nok. Dokker som har kommentert det til nå har i alle fall ikkje forstått det. Det får eg ta på min kappe.

Poenget er ikkje at dei nyrike, dei med mykje pengar, har slutta å gå på kamp, og at målet må vere å få dei tilbake. Poenget er at heile samfunnet har vore påvirka av ein nyrik mentalitet. Ein "fordi eg fortener det"-mentalitet.

Ein ting er at eg ikkje har fått fram nyrik-poenget godt nok, men å dra det dit at eg iretteset folk og deier dei inn i lite smigrande kategoriar blir litt komisk. 

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3330
19.02.17 21:14

"Det tar du kraftig feil. Det finnes ikkje mange die hard-fans i norske klubbar."

Dessverre riktig, men det er noen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg