Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 21:16
TAdams6: Da må jeg melde meg ut, for jeg kjenner ikke til denne grupperingen. Du må faktisk forklare meg hvem dette er.

Ser det kan vere grunn til å presisere og forklare dette fleire gonger: Det handlar ikkje om ei gruppe, men om ein mentalitet som har gjennomsyra Nord-Jæren eller deromkring.

clavin
clavinInnlegg: 32441
19.02.17 21:45
odin: Burde heller skrive at samfunnet er prega av ein nyrik mentalitet. Det er ikkje ei spesiell gruppe mennesker.

Det er fortsatt uklart for meg hva du egentlig sikter til her. Mener du at om Stavangers innbyggere fortsatt hadde jobbet på Bjellands fabrikker, evt. drevet gård på Madla, så ville folk støttet opp om Viking i langt større grad enn de gjør?

Nå må det jo sies at i et slik tilfelle ville muligens Viking ikke hatt tilgang til midler i like stor grad som de har hatt, og konsekvensen av dette hadde sannsynligvis vært at de hadde hatt langt lavere forventninger knyttet til seg. Dette er for så vidt ikke et uvesentlig poeng. Da ville klubben sannsynligvis bestå av spillere som man i større grad så på som et speilbilde av seg selv, og som det var lett å identifisere seg med. Viking for noen år siden vil også speile samfunnet for øvrig, dvs at klubben gikk under kategorien "nyrik". Hvis du mener at det er et sykdomstegn i samfunnet at folk er nyrike og at samfunnet består av flere muligheter enn bare se fotball, så må du også ta i betraktning at Viking som klubb nok distanserte seg en smule fra folket en periode.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 21:58
clavin: Det er fortsatt uklart for meg hva du egentlig sikter til her.

Kan hende at det er lettare å sjå utanfrå.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 22:03
clavin: Mener du at om Stavangers innbyggere fortsatt hadde jobbet på Bjellands fabrikker, evt. drevet gård på Madla, så ville folk støttet opp om Viking i langt større grad enn de gjør?

Det er for enkelt. Men mentaliteten er kanskje ein del av prisen når folk får mykje pengar mellom hendene. Stavanger har vore gjennom ei slags jappetid, og har fått ein korreksjon. I eit lengre perspektiv er det ikkje sikkert at noko av det var spesielt usunt.

odin
odinInnlegg: 23478
19.02.17 22:13
clavin: Nå må det jo sies at i et slik tilfelle ville muligens Viking ikke hatt tilgang til midler i like stor grad som de har hatt, og konsekvensen av dette hadde sannsynligvis vært at de hadde hatt langt lavere forventninger knyttet til seg. Dette er for så vidt ikke et uvesentlig poeng. Da ville klubben sannsynligvis bestå av spillere som man i større grad så på som et speilbilde av seg selv, og som det var lett å identifisere seg med. Viking for noen år siden vil også speile samfunnet for øvrig, dvs at klubben gikk under kategorien "nyrik". Hvis du mener at det er et sykdomstegn i samfunnet at folk er nyrike og at samfunnet består av flere muligheter enn bare se fotball, så må du også ta i betraktning at Viking som klubb nok distanserte seg en smule fra folket en periode.

Klart at klubben også har vore prega. Ny stadion, eksplosjon i publikums-, sponsor- og tv-inntekter gjorde klubben nyrik. Alle andre klubbar har vore gjennom mykje av dette, men møtte moder jord med eit smell før oss. Smellen vår har blitt hardare.

Kan godt hende at Viking fjerna seg frå folket og trudde folk ville finne seg i kva som helst. Ei stund var det jo faktisk slik at publikum blei sett på som kundar (ikkje berre i Viking).

Men mange begynte også å oppføre seg som kundar, og ikkje som fotballpublikum. Eg har betalt billett: Underhald meg, takk! Slik er ikkje eit tradisjonelt fotballpublikum.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45402
19.02.17 22:18
TAdams6: For en del år siden ja. Men ikke nå. Nå er det så vidt folk gidder å gå selv om det er gratis. Det har med hva som vises på banen, entusiasme og tro på laget. Det må ligge innsats og vilje til å vinne som grunnmur. Begge deler har vært fraværende i mange år nå. En ting er å si det, noe annet å vise at man mener det på banen. Det har Viking feilet noe voldsomt.

Trodde man gikk ned på priser i fjor jeg.. 

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 22536
20.02.17 10:18

Forhåpentligvis blir Ledger klar til fredagens kamp mot FKH

http://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/haper-pa-ledger-svar-i-dag-1.927197

Hadde vært kjekt om vi fikk se litt av ham da.

ashley
ashleyInnlegg: 3952
20.02.17 11:07

Hvis vi ser på tilskuerstatistikken til Viking over tid (eks. siste 30 år), så er det tydelig at man har et grunnfjell på mellom 6000 og 7000 personer som kommer på kamp/kjøper sesongkort nesten uansett. Alt over dette er prestasjonsbasert fra sesong til sesong. 

I 1986, når Viking rykket ned fra øverste divisjon, var tilskuersnittet 4339. I de beste årene på 70-tallet var det 10 000 - 11 000 i snitt. At prestasjoner påvirker tilskuertallene er altså ikke et nytt fenomen. 

Vi fordoblet gjennomsnittet når vi fikk ny stadion, fra 6700 året før Jåttå til 12500 første sesong i ny stadion. Det var i denne perioden stor entusiasme rundt Viking, og kombinert med nye fasiliteter og generelt stor oppmerksomhet rundt norsk fotball var det en solid boom. 

Fallet vi har hatt siden den gang, er i mine øyne helt forståelig. Som på 70-tallet klarte man å trekke til seg tilskuere som "vil være med på det som skjer". Når prestasjonene er så dårlige som de har vært de siste 9 sesongene er det helt forventbart at man får et fall. Det er nå 25 år siden vi sist vant serien, og 15 år siden vi sist vant cupen. Viking som klubb har ikke vært i nærheten av å ha en så dårlig periode siden andre verdenskrig. 

 

 

Gorgi
GorgiInnlegg: 6871
20.02.17 13:29

Jeg var og så på treningen i dag.

Ingen tvil om at de er inne i en hard treningsperiode for tiden. En økt i Vikinghallen på formiddagen, og en styrkeøkt i gymmen på ettermiddagen.

To lag med 7 spillere på hvert lag spilte 5 kamper mot hverandre på liten bane. Intensivt, og fokus på å komme fort opp i motstanderen og brudd. Det var de jeg vil kalle "kjernetroppen" som spilte ball. Sale var blant dem, så jeg tror han er ganske kjapt klar for kamper igjen. Han noterte seg forøvrig for tre mål i spillsekvensen.

Resten av spillerne "gampet" rundt banen under ledelse av fysisk trener. 90 sekunder hard løping med påfølgende pause. Dette gjorde de i 10 intervaller. Etter balløkten måtte resten av troppen utføre det samme. Det ble mange trøtte bein mot slutten, der duellen mellom Haugen og Mets på siste runden ble den store "happeningen". Knivskarp konkurranse der Mets gikk av med seieren :)

Abdi fortalte at det høye presset og gjenvinningen av ball er prioritert av trenerne. Den fysiske kapasiteten skal opp for å klare det lengst mulige perioder under kamp

Bytyqi fikk et spark på hælen i kampen mot Vidar på lørdag og trente alternativt. Han regnet med å være tilbake om to-tre dager. Skimmeland var heller ikke med på hardkjøret. Han er kampklar om to-tre uker etter overtråkk for en måned tid siden.

zetta
zettaInnlegg: 11874
20.02.17 13:34

Fokus på å komme hurtig opp i motstander, det høres lovende ut.

SteffenKristensenVFK
SteffenKristensenVFKInnlegg: 3328
20.02.17 13:36

Anbefaler dem som ikke har det å legge til "vikingfotball" på SnapChat får litt følelsen av hvordan det er på innsiden av klubben

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37593
20.02.17 15:47
odin: . Eg har betalt billett: Underhald meg, takk! Slik er ikkje eit tradisjonelt fotballpublikum.

Som Ashley viser, det har vært slik i alle år og slik kommer det til å være. Levers det på banen så kommer folk. Er det dårlig på banen så forsvinner mange for en periode.

Tror du konstruerer opp virkningen av nyrike. Kan godt være noen har oppført seg slik privat, men jeg har ingen tro på at dette har påvirket oppmøtet på stadion. Er det kjedelig så er det labert oppmøte. Slik har mekanismen vært og vil være i framtiden.

Det er det som er herlig med fotball og sport. Det går på tvers av økonomi, utdannelse og sivilstatus. Det fenger alle på samme måte eller kjeder alle på samme måte.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37593
20.02.17 16:01
ashley: 1986, når Viking rykket ned fra øverste divisjon, var tilskuersnittet 4339. I de beste årene på 70-tallet var det 10 000 - 11 000 i snitt. At prestasjoner påvirker tilskuertallene er altså ikke et nytt fenomen.
Vi fordoblet gjennomsnittet når vi fikk ny stadion, fra 6700 året før Jåttå til 12500 første sesong i ny stadion. Det var i denne perioden stor entusiasme rundt Viking, og kombinert med nye fasiliteter og generelt stor oppmerksomhet rundt norsk fotball var det en solid boom.
Fallet vi har hatt siden den gang, er i mine øyne helt forståelig.

Fint oppsatt. De sportslige prestasjonene styrer hvor mange som kommer. Jeg var på mange kamper når de hadde rykket ned. Etter min hukommelse så var det mellom 2-3000 på kampene da. Mulig jeg husker feil, men synes å huske det. Mens det årene etterpå var fullt i mange kamper. Ja med fullt på Stavanger Stadion, da så man lite når man var en ung gutt. 11-12000.

Hadde sesongkort på Stavanger stadion siste året, var ikke veldig trengsel. Mens alle vet hva som skjedde når ny storstue var på plass.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 21937
20.02.17 16:01
Kristwic7: Okei ja,gressmatta der er veldig god.. Vannet og allting.

Karmøy storhall heter den vel. 

Kunstgress som er rundt et år gammelt. Veldig bra til kunstgress å være.

Det er for øvrig også klatrevegger, baner til innebandy, håndball osv. Veldig bra hall som fungerer bra både for bredde og elite, barn, ungdom og voksne og til organisert trening og trening for moro skyld.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37593
20.02.17 16:41
Ecnot: Da var Ledger klar for Viking!

Veldig usikker hvordan Viking tenker her.

Vi får alternativ. Han er en helt annen type enn Martinsen. Samtidig er Martinsen en spiller Burchnall liker godt.

I forsvar ønsker jeg minst mulig rullering. Martinsen er "liten" til stopper å være men har gode ferdigheter med ball. Ledger er vel ok med ball, men har sin styrke i duellspillet etter hva jeg har forstått.

Det er "game on" nå. Ledger har fordelen at han er i kampform. For første gang i treningskampene i vinter er jeg nå spent på hva en spiller står for. Gleder meg til å se Ledger i aksjon.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45402
20.02.17 16:53
KingAnderson: Karmøy storhall heter den vel.  Kunstgress som er rundt et år gammelt. Veldig bra til kunstgress å være. Det er for øvrig også klatrevegger, baner til innebandy, håndball osv. Veldig bra hall som fungerer bra både for bredde og elite, barn, ungdom og voksne og til organisert trening og trening for moro skyld.

Beste innendørs kunstgressbane jeg har sett ja. 

Nevi
NeviInnlegg: 9038
20.02.17 16:54
TAdams6: I forsvar ønsker jeg minst mulig rullering. Martinsen er "liten" til stopper å være men har gode ferdigheter med ball. Ledger er vel ok med ball, men har sin styrke i duellspillet etter hva jeg har forstått

Var nok viktig å få inn en mann til. Selv om vi har og Haukås som backup.
Men samtidig er det i utgangspunktet viktig å la Martinsen få prøve seg en del. For å få han i utvikling i en viktig fase i karrieren. Men likevel er det viktig i forhold til senere muligheter at vi ikke plasserer en innleid spiller fra premier League på benken. Da har vi dårlige kort på handa dersom vi er i nøden senere.
Men tror ikke minst at Ledger kan være veldig god å ha i en del bortekamper. Mot lag som er sterke i luftspillet. Er en del slike kamper.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
20.02.17 16:55

Tror ikke Sunderland finner seg i en benketilværelse av Ledger. Skal de låne han gratis så er nok spilletid kontraktsfesta. Så han kommer nok for å spille fast.

(Innlegget ble redigert 20.02.17 16:56)

Nevi
NeviInnlegg: 9038
20.02.17 17:01
Ingebretsen: Tror ikke Sunderland finner seg i en benketilværelse av Ledger. Skal de låne han gratis så er nok spilletid kontraktsfesta. Så han kommer nok for å spille fast.

Tviler på at det går an å få kontraktsfestet slike ting. Dersom han ikke holder nivået, som jeg er rimelig sikker på at han gjør, blir det feil å la han spille.
Men tror nok at Viking  i utgangspunktet har gitt signaler at han kommer til å få bra med spilletid. Og i en såpass fysisk liga med mye dueller inne i feltet er jeg trygg på at vil bidra godt.

odin
odinInnlegg: 23478
20.02.17 17:09
TAdams6: Tror du konstruerer opp virkningen av nyrike. Kan godt være noen har oppført seg slik privat, men jeg har ingen tro på at dette har påvirket oppmøtet på stadion. Er det kjedelig så er det labert oppmøte. Slik har mekanismen vært og vil være i framtiden.

Ein gong til: Eg snakkar ikkje om nyrike personar, men om eit nyrikt samfunn. På det nivået skapar det ein aksept og ein kultur for visse haldningar.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
20.02.17 17:11

Når Viking har null penger og friste med. Det eneste de kan gi Sunderland er spilletid og utvikling. Det vil overraske meg veldig om en som sitter på benken for Sunderland ikke danker ut Martinsen. Ian brukte vel heller ikke mye tid på å se at han hadde nivået.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6871
20.02.17 17:17

Ingebretsen:"Det eneste de kan gi Sunderland er spilletid og utvikling. "

------------

Noe som vil være viktig for Sunderland.

Dette er en spiller som har kontrakt kun til sommeren. Viser han seg god nok for Viking og utvikler seg, vil Sunderland få et bedre grunnlag på om de vil gi ham ny kontrakt. Nivået i Eliteserien er nok bedre enn U23 serien i England.

Winthrop15
Winthrop15Innlegg: 4373
20.02.17 17:27

Det beste for Viking er jo at Martinsen slår til denne sesongen og spiller fast. Så får nesten håpe på det. Men det er jo for lite med bare to stoppere uansett og Martinsen er skadeutsatt.

odin
odinInnlegg: 23478
20.02.17 17:57
ashley: Hvis vi ser på tilskuerstatistikken til Viking over tid (eks. siste 30 år), så er det tydelig at man har et grunnfjell på mellom 6000 og 7000 personer som kommer på kamp/kjøper sesongkort nesten uansett. Alt over dette er prestasjonsbasert fra sesong til sesong.

Alltid gøy å leike med tal og statistikk.

Om me samanliknar tilskuartala frå dei 13 åra som har gått sidan me fekk ny stadion med dei 13 siste åra på Stavanger stadion har det gjennomsnittlege publikumstalet auka med 60 prosent.

Folketalet i Stavanger/Sandnes/Randaberg/Sola er 45 prosent høgare i dag enn i 1991. Me kan ikkje samanlikne publikumstal med Stavanger stadion. Normen nå må vere 10 000, og ikkje berre betalte billettar, men hoder. Men det er det minst interessante biten.

Teorien min er jo at utviklinga snur nå, og at det har like mykje med oljekrisa å gjere som med det Viking eventuelt presterer på banen. Folk seier at publikum kjem når Viking begynner å spele attraktiv fotball. Eg trur faktisk publikum kjem først. Eg trur publikum kjem tilbake når Viking ser som svakast ut, og dei gjer det fordi dei søker fellesskap. 

odin
odinInnlegg: 23478
20.02.17 18:00
Nevi: Var nok viktig å få inn en mann til. Selv om vi har og Haukås som backup.
Men samtidig er det i utgangspunktet viktig å la Martinsen få prøve seg en del. For å få han i utvikling i en viktig fase i karrieren. Men likevel er det viktig i forhold til senere muligheter at vi ikke plasserer en innleid spiller fra premier League på benken. Da har vi dårlige kort på handa dersom vi er i nøden senere.
Men tror ikke minst at Ledger kan være veldig god å ha i en del bortekamper. Mot lag som er sterke i luftspillet. Er en del slike kamper.

Me skal ikkje gløyme at Ledger kan vere tapt for oss allereie til sommaren.

odin
odinInnlegg: 23478
20.02.17 18:04
TAdams6: Fint oppsatt. De sportslige prestasjonene styrer hvor mange som kommer. Jeg var på mange kamper når de hadde rykket ned. Etter min hukommelse så var det mellom 2-3000 på kampene da. Mulig jeg husker feil, men synes å huske det. Mens det årene etterpå var fullt i mange kamper. Ja med fullt på Stavanger Stadion, da så man lite når man var en ung gutt. 11-12000.

Høgaste tilskuartal i 1986: 11 300

Lågaste tilskuartal i 1986: 1 932

Snitt tilskuartal i 1986: 4 339

odin
odinInnlegg: 23478
20.02.17 18:33
Bilvrag: Der slutter også min forståelse av dine tanker. Oilers hadde 2000 mennesker på kamp i Siddishallen. Selv Viking hadde 2000 mennesker på kamp i Siddishallen. En uglamorøs rønne av en arena. Det fantes liv i Stavangerhockeyen også før Tore Christiansen. Noe jeg føler blir oversett av de aller fleste.

Ja, bevares. Hadde ikkje publikum vist interesse for hockey før den nye hockeyhallen ville det jo aldri blitt nokon ny hockeyhall. Sjølv eg var på nokre hockeykampar på starten av 90-talet, der det var meir enn 1000. Men det var vel gjerne rundt 1000-1200 som gjekk på kamp på det jevne?

odin
odinInnlegg: 23478
20.02.17 18:50
Bilvrag: Hvem går på Vikingkamp og hvem går på Oilerskamp? Det er jo det store spørsmålet som markedsavdelingen begge leire strever etter å få svar på. Hvem går på Viking Stadion for å bli underholdt? Trolig langt færre enn de som reiser til DNB Arena. Det sportslige er i fokus på Viking Stadion. Det familiære er i fokus i DNB Arena.

Gode samanlikningar. For meg er ikkje fotball underhaldning. Då er det i så fall ein kamp mellom to lag eg ikkje bryr meg om. Slike kampar er det sjeldan eg ser. Ellers kan fotball vere underhaldning når Viking (og Liverpool) er overlegne i både banespel og i målprotokollen (det er ikkje så ofte). Ellers er fotball mest lidelse.

Me må ha opp engasjementet. Hordene må vekse, stemningsskaparane må bli fleire slik at dei som går på kamp for underhaldninga også får full pakke.

Har ikkje vore på hockeykamp på rundt 25 år, så korleis det er på innsida skal eg ikkje uttale meg om.

clavin
clavinInnlegg: 32441
20.02.17 18:55
odin: Men det var vel gjerne rundt 1000-1200 som gjekk på kamp på det jevne?

Etter at Oilers ble stiftet mener jeg at det sjelden var under 16-1700 tilskuere, og når man hadde dette antallet i Siddishallen så var det nærmest fullt på den måten at det var vanskelig for de sist ankomne å finne en plass man på en grei måte kunne se ut på isen uten å leve et nomadeliv hvor man til enhver tid måtte tilpasse seg de bevegelser personen som sto foran gjorde.

Viking fram mot konkursen 1996 hadde nok tilskuertall som kunne variere kraftig, også i bunn av skalaen ved at de kunne trekke bare ca 500 tilskuere. Dette kan tilbakeskrives til det ubestridelige faktum at folk liker gjerne å vinne, og det er grenser for hvor "underholdende" det er å være vitne til det ene stortapet etter det andre.

Jeg skal ikke påstå at Viking FK har gått på mange stortap, men de har i hvert fall levert skuffelse på skuffelse, og da blir faktisk folk lei på et eller annet tidspunkt.

Som en ytterligere irrelevant bemerkning kan jeg også vise til at gjentatte skuffelser visstnok ble diskutert foran en sesongstart blant spillerne for noen år siden. Man innså at det var uheldig at man "lovet og lovet", med resultat av at publikum ble skuffet gang på gang. Jarstein hadde en løsning på dette, nemlig å redusere målsetningene. Å lære å takle presset og begynne å innfri var visstnok ingen mulighet man så på som realistisk der i gården.

Klikk for å gå tilbake til toppen