Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viking FK [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45444
01.03.17 10:14
odin: Målet må vere å berge plassen. Kassen er så botnskrapt at me ikkje har råd til gratis spelarar ein gong. Sunderland og Crystal Palace må betale lønna til dei to lånespelarane me har hyra inn for eit halvt år. På enkelte plassar er stallen veldig tynn. Me har ein rutinert midtstoppar: Karol Mets (24). Rasmus Martinsen (snart 21) var ute med skade i heile fjor, men er alternativet til Michael Ledger (19), som har spelt på Sunderland sitt U23-lag. Likevel har laget sett ganske bra ut i dei få treningskampane me har spelt. Burchnall og Aarsheim har lagt opp til ein aggressiv spelestil med høgt press, og det ser ut til at laget har adoptert stilen frå første dag. Men om Viking skal unngå å kave i botn må fleire av dei unge spelarane ta steget opp til å bli eliteseriespelarar.

Men har vi så dårlig lag da? Når du ser på kantspillerne og midtbanen vår så mener jeg den ikke er noe dårligere enn den i VIF og Brann.
Med en ny spiss på vei inn så ser det jo enda bedre ut, men vi skulle gjerne hentet en mer rutinert stopper og en bedre keeper.

PerfectSense
PerfectSenseInnlegg: 4175
01.03.17 11:00
Ingebretsen: Nå hadde vel Veton spisskompetanse som fart pågangsmot og innsats som det holdt. Det går ikke an å sammenligne Pedersen og Veton. De er milevis fra hverandre. I tillegg er vel Pedersen 5år eldre?

Nå sammenlignet jeg heller ikke Veton og Pedersen som spillere. Jeg sammenlignet situasjonen hvor man var sikker på at spilleren ikke holdt mål basert på hva som skjedde i fjor. Historien med Veton viser at det kan være veldig farlig.

Nå har ikke jeg grunnlag for å mene om Pedersen kan ha samme utviklingen som Veton hadde, men det er noe man bør ha i bakhodet når man prater om å fristille han fra kontrakten 1 mnd før seriestart.

Wiggum
WiggumInnlegg: 20621
01.03.17 14:25
Ingebretsen: Nå va poenget mitt nettopp og ikke være saklig. Hvorfor skal alt være så anstrengt? Kan dette ha noe med Vikinglagets høye skuldre de seneste år? Slapp av. Jeg kom med en sleivspark etter 6 øl på byn. Men at man hadde moralpoliti her på forumet visste jeg ikke.

En kommentar eller to med glimt i øyet gjør meg ingenting. Innlegg med usaklig drittslenging mot en spiller du i lengre tid har kritisert ser jeg ikke humoren i. Da må du tåle noen kommentarer tilbake. Men uansett ferdig med det nå.

Rimelig interessant at du kjører koblingen fra mitt innlegg til at Viking-laget har hatt høye skuldre forresten. Får da være grenser til hvor stor påvirkningskraft supporterne har:)

(Innlegget ble redigert 01.03.17 14:28)

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 15:38
Kristwic7: Men har vi så dårlig lag da? Når du ser på kantspillerne og midtbanen vår så mener jeg den ikke er noe dårligere enn den i VIF og Brann.
Med en ny spiss på vei inn så ser det jo enda bedre ut, men vi skulle gjerne hentet en mer rutinert stopper og en bedre keeper.

Me har eit ok lag viss Rasmus Martinsen eller Ledger slår til. Viss ein av spissane våre blir topp fem på toppscorarlista. Viss Sale slår til eller Zymer, Michalsen eller nokre av dei andre ungguttane våre gjer det.

Men slike forutsetnader har også 8-10 andre lag. I tillegg må laget vise god moral, noko ikkje alle Viking-årgangar har vist dei siste åra. Men med full klaff kan Viking overraske, slik Brann gjorde i fjor. Men det er vel framleis meir sannsynleg med nedrykk enn sølv.

Hugs at me på same tidspunkt i fjor hadde Abdullahi, Jørgensen, Soares og Sverrisson, og at dei er erstatta med Ernemann, Ledgjer og Appiah. Fire sikre kort ut, eitt sikkert og to svært usikre kort inn.

odtj
odtjInnlegg: 3540
01.03.17 19:08

Martinsen er bra, men vil ikke kunne spille 3 kamper på en uke. Da blir han skadet igjen. Det er problemet hans, skadehistorikken. Derfor bra med Ledger. Synes forøvrig Haukås er en minst like bra midtstopper som Jørgensen. Optimistisk på forsvarets vegne. 

Midtbanen er kraftig styrket med Erneman. Dansken er klasse. Håper han holder seg skadefri. Kantspillere har vi nok av. 

 

Spiss er problemet. Her er vi svake. Keeper også ustabil.

 

Dette er ikke et nedrykkslag. Greit at vi ikke skal ha så store forventninger, men rykker vi ned blir jeg overrasket og skuffet. Blir nok ny sesong mellom 8 og 5 plass. Kan slå alle, men også tape for alle. Håper på litt bedre hjemmeform. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
01.03.17 19:11
odtj: Dette er ikke et nedrykkslag. Greit at vi ikke skal ha så store forventninger, men rykker vi ned blir jeg overrasket og skuffet. Blir nok ny sesong mellom 8 og 5 plass. Kan slå alle, men også tape for alle. Håper på litt bedre hjemmeform.

Enig her. Pr dags dato er dette langt fra et nedrykkslag. Jeg vil bli like overrasket om vi rykker ned som om vi tar 2.plass. En plass midt i mellom der bør vi havne.

Hjemmeformen er nødt til å bli bedre. Uten den vil elendigheten fortsette. For folk kommer ikke på kamp hvis det ikke blir voldsom forbedring der. Uten folk ingen penger.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
01.03.17 19:15
PerfectSense: Minner meg voldsomt om Vetons siste sesong, i grunnen. Skummelt å avfeie spillere før sesongstart.

Så enig så enig. Noen slår til med en gang. Andre trenger både 1 og kanskje 2 år før de slår til.

Å komme med en fasit nå, tidlig i mars er alt for tidlig. Det er nok av eksempler på spillere som er strålende på vinter for så å forsvinne når alvoret starter og motsatt. Det er opptreningsperiode nå. Ulike lag trener på forskjellige måter. Viking sies å ha trent mye hardere. Da blir man også tyngre i beina. Generalprøven, da kommer mer status på lag og spillere.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
01.03.17 19:18

Vet ikke om dette målet har blitt vist, men ganske så fint av Appiah

 

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 19:34

Er det gitt at Danielsen blir Ernemann sin makker på midtbanen? Kva med Abdi? Kan han ta plassen til Danielsen, eller finnes det ei anna rolle for han? Kan han fikse den offensive midtbanerolla?

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
01.03.17 19:59

Bør ta den offensive rollen synes jeg. Midtbanen er sterk sålenge vi bruker styrkene til spillerne

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 20:03
odtj: Keeper også ustabil.

Med Austbø veit me kva me får. I 60 prosent av kampane er han på det jamne, i 22,5 prosent er han strålande og i 17,5 prosent er han årsaka til poengtap. Ikkje godt nok om Viking skal vere eit topplag, men den minst svake lagdelen vår.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45444
01.03.17 20:12
odin: Me har eit ok lag viss Rasmus Martinsen eller Ledger slår til. Viss ein av spissane våre blir topp fem på toppscorarlista. Viss Sale slår til eller Zymer, Michalsen eller nokre av dei andre ungguttane våre gjer det. Men slike forutsetnader har også 8-10 andre lag. I tillegg må laget vise god moral, noko ikkje alle Viking-årgangar har vist dei siste åra. Men med full klaff kan Viking overraske, slik Brann gjorde i fjor. Men det er vel framleis meir sannsynleg med nedrykk enn sølv.
Hugs at me på same tidspunkt i fjor hadde Abdullahi, Jørgensen, Soares og Sverrisson, og at dei er erstatta med Ernemann, Ledgjer og Appiah. Fire sikre kort ut, eitt sikkert og to svært usikre kort inn.

Jeg vil si mer enn et ok lag, vi får inn en ny og garantert bedre spiss enn Patrick Pedersen.
Scorer han mellom 5 og 10 mål så har han gjort jobben sin.
I tillegg har vi mange store talenter som kan slå ut i full blomst, esset i ermet her tror jeg blir Steffen Ernemann og hans solide rutine.
Sale kan bli solid ute på kanten han og utifra det jeg hører fra mine kilder er Stian Michalsen et meget stort talent.

En drøss av andre lag har som du sier nokså like forutsetninger som Viking i år, men jeg tror vi vil havne ganske likt med VIF og vi er heller ikke langt unna Brann i kvalitet. 
Vi er per dags dato ganske langt unna et nedrykkslag, vi har mer enn nok kvalitet til å overleve og komme trygt plassert.

Av de 4 spillerne du nevner der er det vel bare Abdullahi som egentlig er savnet, for han var en av ligaens beste spisser. 
Soares ble ikke akkurat bedre med tiden og Jørgensen var ikke en med voldsomt mye annet enn en duellspiller. 
Sverrison kontra Ernemann synes jeg vi faktisk kommer styrket fra.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
01.03.17 20:20

Mitt optimale lag akkurat nå

-----------------------Austbø-------------------
Kronberg--Martinsen/Ledger--Mets--Haugen
------------Ernemann--Danielsen-------------
Sale-------------Ibrahim----------Adegbenro
-------------------En av spissene-------------

Med dette laget synes jeg det bare er 2 usikre plasser, ene stopperplassen og spissplassen. Spørsmålene er både hvor gode de er og hvem som tar plassen. Men resten er bra Tippeligaklasse.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37737
01.03.17 20:22
odin: Med Austbø veit me kva me får

Ja, det er ingen tvil om at Austbø er vår 1.keeper når Vestly Heigre ble solgt. Middels tippeliganivå.

zetta
zettaInnlegg: 12659
01.03.17 20:36
Kristwic7: Jeg vil si mer enn et ok lag

Både tror og håper at Viking er seriøst med i medaljekampen i år, sammen med VIF og Brann. Jeg tror Viking er mer offensive i hodet i år, slik at det går bedre hjemme og slik at de ikke choker hver gang de gjør noen bra kamper. Det er klart, det skal jobbes hardt for å få det til, men vi får se.

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 20:37
Kristwic7: Jeg vil si mer enn et ok lag, vi får inn en ny og garantert bedre spiss enn Patrick Pedersen.

Eg håpar, men gir ingen garanti.

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 20:50
zetta: Både tror og håper at Viking er seriøst med i medaljekampen i år, sammen med VIF og Brann. Jeg tror Viking er mer offensive i hodet i år, slik at det går bedre hjemme og slik at de ikke choker hver gang de gjør noen bra kamper. Det er klart, det skal jobbes hardt for å få det til, men vi får se.

Odd og Molde er mine soleklare favoritt til å ta sølvet - bak Rosenborg. Brann, Vålerenga og FKH kan blande seg inn i medaljekampen, men eitt eller to av dei vil nok skuffe. Sarpsborg vil nok også komme før Viking.

Trur eg.

zetta
zettaInnlegg: 12659
01.03.17 20:52

Odd og Molde bør være med ja. Men det kan bli ganske jevnt bak rbk. Men det er jo spennende.

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 21:25
zetta: Odd og Molde bør være med ja. Men det kan bli ganske jevnt bak rbk. Men det er jo spennende.

Alt betre enn 8. plass meiner eg vil vere bra for Viking i år.

8. plass er på par.

(Innlegget ble redigert 01.03.17 21:30)

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
01.03.17 21:57

Flott at du er ferdig med det nå Wiggum :-)

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
01.03.17 22:04

Vi får se nå på fredag, Odin. Selv skal jeg på kampen. Blir spennende og se hvordan den kampen akter seg. Litt nervøs for Martinsen mot Ocean. Håper kansje Engelskmannen får starte bak der. Tror vi skal tykte Odd som du tror kommer i toppen av tabl.

(Innlegget ble redigert 01.03.17 22:07)

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 22:25
Ingebretsen: Vi får se nå på fredag, Odin. Selv skal jeg på kampen. Blir spennende og se hvordan den kampen akter seg. Litt nervøs for Martinsen mot Ocean. Håper kansje Engelskmannen får starte bak der. Tror vi skal tykte Odd som du tror kommer i toppen av tabl.

Må nok vente lenger enn til fredag trur eg.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
01.03.17 22:35

Selvsagt. Men man får en god pekepinn på hvordan Viking står mot god Norsk motstand.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45444
01.03.17 22:48
zetta: Både tror og håper at Viking er seriøst med i medaljekampen i år, sammen med VIF og Brann. Jeg tror Viking er mer offensive i hodet i år, slik at det går bedre hjemme og slik at de ikke choker hver gang de gjør noen bra kamper. Det er klart, det skal jobbes hardt for å få det til, men vi får se.

Glem medaljekamp.. Bare sier det, glem det. Det står mellom RBK,Molde,Odd og Godset.
De har en lommebok som alle andre i ligaen kan drømme om.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 45444
01.03.17 22:50
odin: Eg håpar, men gir ingen garanti.

Jeg tørr ikke annet enn å håpe.

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 23:05
odin: Alt betre enn 8. plass meiner eg vil vere bra for Viking i år. 8. plass er på par.

Gløymde Godset av ein eller annan grunn. Reviderer derfor: Alt betre enn 9. plass meiner eg vil vere eit bra resultat for Viking i år.

Ingebretsen
IngebretsenInnlegg: 261
01.03.17 23:17

Har Odd stor lommebok? Det tviler jeg sterkt på. De fikk hjelp av en som vant en stor lottogevinst for og klare og signere spillere i fjor. Budsjettet deres er vel mindre en det Viking har? Så hvorfor skal ikke Viking klare og hamle opp med dem?

odin
odinInnlegg: 23478
01.03.17 23:22
Ingebretsen: Så hvorfor skal ikke Viking klare og hamle opp med dem?

På sikt, så.

Gorgi
GorgiInnlegg: 6875
01.03.17 23:24

Ingebretsen:"Budsjettet deres er vel mindre en det Viking har? "

-----------

Viking har nok mindre totalbudsjett enn Odd denne sesongen. Det viktigste er at de helt sikkert har mindre penger å bruke på sport.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15287
01.03.17 23:28
Kristwic7: De har en lommebok som alle andre i ligaen kan drømme om.

Odd har vel langt i fra en lommebok de andre kan drømme om. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg